Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy olyan (1228 db)

Tulajdonképpen a jófejség a testvérek dolga kelllene, hogy legyen egy családban
Én a másik oldalról irok: 50 fölött vagyok kicsivel, tizenéves kor végén és huszon elején gyerekekkel, illetve egy már elköltözött huszonvégivel. A legnagyobb probléma, hogy a gyerekek már nem ygereknek látják magukat, hanem felnöttnek, a szülönek meg amig otthon lakik, csak gyerek még. Ezen nem igazán lehet változtatni, egyszerüen nézöpont kérdése és ez a biológiai adottságokból következik. Viszont ami vigsz lehet számodra, hogy miután külön élsz, a helyzet ismét normalizálódni fog, feltéve, hogy mindkét fél elfogadja az új helyzetet. Itt föként a szülökkel van baj, mert nem akarja elfogadni, hogy a gyereke önálló lett. Ehhez idö kell, meg a gyerek részéröl egy határozott, de udvarias viselkedés - ha a szülö ott van nála, akkor közölje (szóban vagy a viselkedésével), hogy ö van otthon, a szülö a vendég, es ezért azok a szabályok érvényesek, amit a gyerek tart jónak. A szülö meg vagy elfogadja, vagy nem jön látogatóba.
Nekem is idõs szüleim vannak, de ritka jó és rendes szülõk. Anyukám ráadásul nyitott is a modern világra. Szerintem a verés nem kor, hanem egyénfüggõ. Anyukámat sem verték meg soha, pedig õ is az ötvenes években volt gyerek... Apukámat pedig egyszer, amikor egy gyereknek betörte a fejét hintával:-)...
Mert általában a gyerek sok mindent helyesnek, amit egy szülõ felnõtt fejjel már nem... meg is jelenik rögtön az egyet nem értés, a sértõdés, és a családi idill felborulása. Szerintem ez az elsõdleges dolog, ami miatt ez a harmónia sok helyen nem jön létre.
a szülõ nem azért van hogy "jó fej" legyen, hanem azért hogy tisztességes embert faragjon a csemetéjébõl... ezért is furcsállom azt a sok filmekben látható szituációt hogy az egyedüli szülõ úgy neveli a gyerekét mintha a legjobb barátok lennének... ez teljesen rossz. ha a minden szülõ csak jófejeskedne a gyerekével akkor azok nem tanulnák meg hogy vannak az életben korlátok amiket be kell tartani.
Én 25 vagyok, de el akarok költözni, de ha ez szóba kerül, akkor anyu egybõl sír és rágalmaz, hogy akkor még szarabb lesz az anyagi helyzet és hogy nekem miért nem jó ott, mit kezdenek akkora házzal stb. És ilyenkor perzse én vagyok a szemét és jön a lelkifurdalás és nem költözöm.Ez megy már vagy 2 éve. Ha nem akar elengedni, mert szeret, akkor miért tesz úgy, mint ha én lennék a hibás+ sajnáltatja magát. Én bele látok a fejébe, de õ nem tudja megérteni.Remélem én nem ilyen szülõ leszek!!
Én késõi gyerek vagyok, a szüleim idõsek. Az õ gyerekkorukban a szülõ a tulajdonaként kezelte a gyerekét. Velem úgy bánnak, mint egy tárggyal, ami az õ tulajdonuk és kész, pedig már nem vagyok gyerek. 15éves koromig napi szinten kaptam a verést, mert apám szerint így lehet jól gyereket nevelni... Õk még úgy nõttek fel, hogy a szülõknek mindenhez joguk volt.
A kérdező hozzászólása: én 23 vagyok, õk az 50-es évek elején járnak. Néha kimondottan teher az együttélés, gyakran mondják, hogy el kéne már költözni, stb. De mibõl is? Még egyetemre járok. Egyre messzebb kerülünk egymásól.
Ehhez annyi hozzáfûzni valóm van, hogy ez nem igaz teljesen.Az én családomban legalábbis biztosan nem.az én apum legalább olyan, mintha az én generációmhoz tartozna, tud olyan lazán beszélni, viccelõdni, kissé perverz poénokat tenni, mint a tinédzserek.És nem is fog minket túlságosan, az alap dolgokat várja el(pl.: tanulás, tisztelet) és jónéhány hasznos dologra tanít minket.De sok helyen azért van ez, ahogyan már más is elmondta, mert a szülõ már fel tudja fogni, hogy néhány dolog nem olyan jó, stb.

Az miért van, hogy olyan emberek lájkolják a képemet akiket nem is ismerek, pedig le vannak tiltva a képeim? Legalább is csak az ismerőseim láthatják.

Legjobb válasz: Ha megjelölsz rajta valakit akkor az õ ismerõsei látják. Plisz ha egyik ismerõsöd lájkolja azt is látja az õ ismerõsei.... beállítástól függetlenül.

Ha megjelölsz rajta valakit akkor az õ ismerõsei látják. Plisz ha egyik ismerõsöd lájkolja azt is látja az õ ismerõsei.... beállítástól függetlenül.
***plusz

Miért van az, hogy az alacsony, vékony lányokat a legnehezebb felszedni és miért van köztük olyan sok bunkó, lekezelő?

Legjobb válasz: Azért mert sokszor el van szállva az agyuk hogy nekik "igazi" pasi kell, meg ilyesmi , és azért bunkók mert ugye el vannak szállva a testükkel! De ez változik 1-2 szülés után hogy ha nem vigyáz! 14/f

Azért mert sokszor el van szállva az agyuk hogy nekik "igazi" pasi kell, meg ilyesmi , és azért bunkók mert ugye el vannak szállva a testükkel! De ez változik 1-2 szülés után hogy ha nem vigyáz! 14/f
Ez egy hibás megállapítás.
Az ilyen általánosításokért majd sok embertõl kapsz majd! :D
"Pincsi effekt" nagyra tartják magukat, mert milyen nõisek, törékenyek és nekik nagy macsó "Bernáthegyi" kell ("mert õk a tökéletesek")


Az miért van hogy már a 3. napja hogy 140 felett van a vérnyomásom. Eddig mindig olyan 120 körüli volt és az az érdekes hogy a per az sose magas az olyan 70 körül van, szintén a pulzus. Mondjuk elég kimerült is vagyok?

Amiatt lehet esetleg magas a vérnyomás? Ja és 25 éves vagyok, fiú és normál testalkatú.

Legjobb válasz: Igen sajnos a kimerültség okozhatja, a tartós stressz helyzet színtén. És még az idõjárás változás is. Pihend ki magad és ha azután is tartósan 140 vagy az felett van a vérnyomásod akkor irány a doki.

Igen sajnos a kimerültség okozhatja, a tartós stressz helyzet színtén. És még az idõjárás változás is. Pihend ki magad és ha azután is tartósan 140 vagy az felett van a vérnyomásod akkor irány a doki.
Nem akarlak megrémiteni, én 23 éves (lány) vagyok, és hirtelen kezdett felmenni napról napra egyre jobban a vérnyomásom, aztán a sürgõsségen kötöttem ki, 210 per 160-as vérnyomással...utólag kiderült, hogy veseelégtelenségem van..Jobb "potyára" bemenni a sürgõsségre, vagy dokihoz akár, mint olyan bajjal utólag, ami visszafordithatatlan..Persze! lehet front, fáradtság de egy általános viszgálat semmibe sem kerül!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom kipihenni magam, remélem összejön. Ha viszont késõbbiekbe is 140 fölött lesz akkor meglátogatom a doktort.

Miért van, hogy bizonyos embereknek a köldöke olyan fura?

Születés után nem sikerül olyan szépen elvágni a köldökzinórt ? Mert vannak, akiknek nem egy szabályos bemélyedés a köldöke, hanem kifelé áll és nem szép.

Legjobb válasz: nem, én ilyesmire gondoltam. a két fiú unokatesómnak is ilyen, kiskoromban mindig náztem, miért olyan. http://www.mopszli.hu/2007/05/23/micsoda-koldok/ ( kattintásra nagyítódik )

A kérdező hozzászólása: nem, én ilyesmire gondoltam. a két fiú unokatesómnak is ilyen, kiskoromban mindig náztem, miért olyan. http://www.mopszli.hu/2007/05/23/micsoda-koldok/ ( kattintásra nagyítódik )
Állítólag az attól függ, hogy gyógyul be. Pl nekem szüleim nagyon odafigyeltek a köldökömre mikor pici voltam, mindent úgy tettek ahogy az orvos mondta, és hálás is vagyok érte. Barátomnak viszont kifelé dudorodó köldöke van, gondolom neki úgy gyógyult be. Az lehet, hogy a testsúly kicsit változtat a köldök formáján, én viszont sovány vagyok és nem hasonlít egyikre sem a köldököm...

Miért van hogy mostanában olyan sok negatív tesztes kérdés van, mikor már késett a mensi?

a tesztekkel lehet baj?egy csomó mindenki írja hogy késik,és még sincs pozitív teszt!

Legjobb válasz: szia.szerintem nem a tesztekkel van a gond.amikor mi belekezdtünk a babaterezésbe,sokszor volt, hogy bizony 2,3 napokat késett a mensim,pedig eddig pontos volt.olyan is volt, hogy hetekkel elöbb jött meg.én a hormonokkal magyaráztam a dolgot.gondoltam a szervezetem készül a baba befogadására.meg nekem a dokim azt is mondta, hogy az ember többször lesz terhes, mint amennyirõl ismerete van.sokszor megtermékenyül, de nem tud beágyazódni.az biztos, hogy a nagyon görcsölés az nem segít,sõt árt.én akkor lettem terhes amikor tuti nem foglalkoztam a babakérdéssel, mert lakásfelujjításba kezdtünk, és ugy gondoltam majd utána megint visszatérek a kérédhez.hát már az elsõ hónapban jött a pozitív teszt.nálad is lesz siker biztos,én drukolok neked. 21 hetes kismama

szia.szerintem nem a tesztekkel van a gond.amikor mi belekezdtünk a babaterezésbe, sokszor volt, hogy bizony 2, 3 napokat késett a mensim, pedig eddig pontos volt.olyan is volt, hogy hetekkel elöbb jött meg.én a hormonokkal magyaráztam a dolgot.gondoltam a szervezetem készül a baba befogadására.meg nekem a dokim azt is mondta, hogy az ember többször lesz terhes, mint amennyirõl ismerete van.sokszor megtermékenyül, de nem tud beágyazódni.az biztos, hogy a nagyon görcsölés az nem segít, sõt árt.én akkor lettem terhes amikor tuti nem foglalkoztam a babakérdéssel, mert lakásfelujjításba kezdtünk, és ugy gondoltam majd utána megint visszatérek a kérédhez.hát már az elsõ hónapban jött a pozitív teszt.nálad is lesz siker biztos, én drukolok neked. 21 hetes kismama
azért nem lehet tudni, mert a kérdezõk nem írják meg utána hogy mi derült ki a nõdokinál, mert kiderülhet, hogy baba van és akkor rosszak a tesztek, de lehet, hogy más baj van , azt viszont nem lehet a tesztek rovására írni, mert a nem terhességet nem is mutatja ki.
Szerintem, túl sokat várunk a tesztektõl. Nemrégiben neten egy doki azt nyilatkozta, hogy a beágyazódástól számított 10.napon biztosat mutat a teszt 99%-ban. Ami akárhogyis nézzük, 7-10 napos késést jelent valójában! Így is csak akkor, ha épp "félidõben" fogant a baba. Szóval, egy mensi kimaradás bármikor elõfordulhat, és ha az ember babát tervez, akkor 2 hét után már joggal fordul meg a fejében, hogy mi van ha tényleg sikerült. A baj az, hogy nem bírunk várni. Támogatjuk a tesztgyártókat hónapról hónapra, jókat kaszálnak rajtunk, de ha várnánk 5 nappal többet, már meglenne az a potenciális pozitív.
velem is igy volt, mondtak is hogy nem vagy terhes, mert 6 nap keses utan ki kell mutatnia!de nem mutatta csak ma a hetedik napon, clearblue!!!!es nagyon eros vastag vonal!szoval jon a babam!orulok!

Az miért van, hogy bár sok szép lány szeret rondánank nevezni, kigúnyolni vagy csak kinevetni, én mégis úgy érzem, hogy nem is vagyok olyan csúnya, hogy bár nem vagyok helyes sem, de olyan igazán ronda sem?

Mert például szépek a szemeim és bájos vagyok szerintem kicsit arcra, ilyen cuki, aranyos és fura mód a fiúk által észre sem vett csajok is pont ezt mondják maguktól, hogy olyan kis cuki, aranyos vagyok, meg helyesnek is szoktak mondani. Én úgy látom, hogy a szép csajok, csak azért ilyen válogatósak a fiúk külsejét tekintve, mert van egy rakás rajongójuk és elszálltak már nagyon. De, ha végre a fiúk nem nyaliznának neki, akkor bizony egy magamfajta egyszerű fiú is helyes lenne az ő szemükben is, ahogy a fiúk által észre sem vett lányok esetében van.

Legjobb válasz: Hálisten hogy ilyen vagy:) Legalább neked nem sír itt a szád, és van önbecsülésed:D azokkal a lányokkal meg nem kell foglalkozni:))

Hálisten hogy ilyen vagy:) Legalább neked nem sír itt a szád, és van önbecsülésed:D azokkal a lányokkal meg nem kell foglalkozni:) )
képet vagy hazudsz
Ha egy lány azt mondja cuki vagy, az már gáz.
Mutass képet, és akkor leleplezõdik a titok
A kérdés inkább az, hogy te miért a fölényeskedõ lányokat tartod helyesnek.
én is megnéznék egy képet!
Én úgy vagyok vele, hogy 170 cm-hez vagyok 70 kg, ami kövér, meg ha valaki meglátná, akkor lepontozna...mondjuk nem tudom milyen hülyeség már ez a 10-es skála(pl. 2/10), nem tudom, hogy élhet valaki olyan ingerszegény életet, hogy csak így tud véleményt nyilvánítani, nem a saját szavaival. Ennek ellenére én se tartom magam rondának. :) 17/L
En megnéznélek 7-es :D

Miért van, hogy a fotókon olyan gyökérnek látom magam de a tükörben meg nem annyira?

Csak a tükörnek "van igaza", nem?

Legjobb válasz: Velem is így van :) Ha csinálni akarok képet, akkor mindegyiken hülyén nézek ki.. De amikor néha belenézek a tükörbe, akkor nem érzem magam nagyon rondának. Nem tudom ez miért van :)

Velem is így van :) Ha csinálni akarok képet, akkor mindegyiken hülyén nézek ki.. De amikor néha belenézek a tükörbe, akkor nem érzem magam nagyon rondának. Nem tudom ez miért van :)
ezzel én is így vagyok. de ez azért is lehet, mert a tükör megfordítja az arcodat, és nagyon máshogy néz ki az ember arca úgy. mivel ugye nem szimmetrikus. tehát szeritnem szokatlan. meg valszeg azért a fénykép torzít. én pl egy nagyon nagyon jó minõségû fényképezõvel készült képen nem látom magam annyira rondának.
én is így vagyok vele és am. tényleg jobbak lettek eddig azok a képeim, amiken a szabadban vagyok...utolsó ez nagyon hasznos volt.köszönöm szépen.legközelebb ki is próbálom ezt a távolról közelíts dolgot:D:)
15:26-os, én is köszönöm a tippeket. :) Már értem, miért olyan bárgyúak a telefonommal közelrõl csinált arcképek... :D Mindig is reménykedtem benne, hogy élõben nem olyan az arcom... de a tükör ugye mindig mást mutatott, ott sokkal szebb vagyok, ott egy olyan külsõt látok, amivel teljesen meg vagyok elégedve. Illetve, mikor pl szalagavatón fényképeztek, azok a képek is sokkal jobbak lettek, sokkal szebb vagyok rajtuk, mint a saját képeimen. Most már az okát is tudjuk. :) Kérdezõ, te pedig nem vagy egyedül, a tükör nekem is jobbat mutat, mint a képeim. :D
a tükör nem hazudik.
Hát igen ez velem is így van... Bár nem szoktam gyakran fényképezgetni magam, de a fényképeken valahogy csúnyábbnak tünök mindig... a tükörben tökre más látszik... Mondjuk ha a szabadban fényképezem, mint ahogy az egyik válaszoló is mondta, akkor sokkal jobban hasonlít a kép is arra, amit a tükörben látok.
a fényképen egy pillanatképet láthatsz, és lehet hogy pont olyan féle fejet vágtál, valamit is mozdítottál az arcodon, hogy fura lett a kép.
lehet, párás :D

Miért van, hogy mikor szüleim veszekednek és szidnak valakit vagy egymást, egyből szóba kerülök, hogy én is olyan rossz vagyok, mint a szidalmazott, pedig semmi közöm az esethez és több ízben bizonyítottam, hogy nem vagyok olyan?

Másnak is csinálják ezt a szülei? Mi a jó nekik ebben?

Legjobb válasz: Nálunk ez van. Idegesítõ és frusztráló. Minden nap órákat segítek itthon, aztán megkapom, hogy egész nap csak "döglök a szaros gépem elõtt" (meg amellett reggel hattól este négyig az iskolában vagyok ugye, vagyis voltam, mert másfél hónapja levizsgáztam). A lényeg az, hogy ne vedd fel. Ha felvennék minden sértést és ocsmányságot, amit itthon kaptam a szüleimtõl és a családomtól már évekkel ezelõtt fellógattam volna magam egy kötélre, vagy megöltem volna õket. Ha majd egyszer családod lesz a jövõben, próbálj ne ilyen s*ggfej módon viselkedni a kölykeiddel.

Nálunk ez van. Idegesítõ és frusztráló. Minden nap órákat segítek itthon, aztán megkapom, hogy egész nap csak "döglök a szaros gépem elõtt" (meg amellett reggel hattól este négyig az iskolában vagyok ugye, vagyis voltam, mert másfél hónapja levizsgáztam). A lényeg az, hogy ne vedd fel. Ha felvennék minden sértést és ocsmányságot, amit itthon kaptam a szüleimtõl és a családomtól már évekkel ezelõtt fellógattam volna magam egy kötélre, vagy megöltem volna õket. Ha majd egyszer családod lesz a jövõben, próbálj ne ilyen s*ggfej módon viselkedni a kölykeiddel.
Természetesen nem fair.
A kérdező hozzászólása: Az lesz, el fogok menni, és gondolkodjanak, miért nem fogok gyakran feléjük nézni. De azért ugye nem gondolom rosszul, hogy a viselkedésük nem egészen fair?
A kérdező hozzászólása: Ha végre találok egy tiszta munkát, ahol normálisan tudok keresni, akkor el tudok költözni.
nem tudok segiteni, mert az én anyukám is ilyen. Jó, én 16 vagyok, de nekem a 28 éves nõvérem mondta, h nyeljek egy nagyot, ne bántsam magam, hanem igyak meg egyszerre sok kakakót vagy vizet vagy vaamit, h utána ne azzal a dühhel törõdjek, hanem azzal, h fáj a hasam. én már beletörõdtem, h sose leszek jó neki. nehéz, de próbáld meg te is megszokni.. puusz bajtárs:)
Nem kell hagynod. Sorold fel, hogy te éppen mit segítetél vagy egyéb hasznosat csináltál, és mondd el nekik, hogy ne rád haragudjanak, amikor egymásra dühösek. És hagyd õket ott, hátha észbekapnak.
Költözz el ha van rá lehetõséged , csak azt ne hidd hogy akkor jó leszel nekik . 3 gyerekem van 30 éves vagyok , nehezen de megállunk a saját lábunkon , nem kérünk tõlük semmit , sõt mi adunk ha tudunk , mégse vagyok jó nekik !
Költözz el, amint tudsz...Én a másik véglet vagyok, rég elmentem otthonról suli miatt, és anyukámék sirnak utánam, na meg én is utánuk.
A kérdező hozzászólása: Az egy dolog, csak már egészen kicsi koromtól ezt hallgatom... És 24 évesen betelt a pohár...
A kérdező hozzászólása: Addig, amíg nem tudok elmenni, tudtok valami tanácsot adni, hogy könnyebben viseljem el? Sajnos már odáig fajult, hogy legalább fél óra figyelemelterelésre van szükségem, hogy tudjak koncentrálni a feladataimra. :-( Ez így nem jó, mert nem haladok.

Az miért van, hogy én csak olyan lányoknak hiányzom, olyan lányok szeretnek belém és fura mód többnyire csak olyan lányoknak vagyok külsőre is az esete, akik messz élnek tőlem mondjuk legalább 150kilométerre? Ez normális?

Jó lenne végre egy környékbeli lány, aki odáig van értem, de sjanos nem tudom valahogy elérni, hogy belém bolonduljanak, de tartok tőle, hogy pár páwa terjeszgetetett rólam rossz dolgoka tés ezért kerülnek a környékbeli tini csajok. :/

Legjobb válasz: õk nem ismerhetnek meg. nincs kockázat

õk nem ismerhetnek meg. nincs kockázat
gondolom neten ismerkedsz.. probléma ezèrt àll fent sztem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!