Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy nem tudom tartani (6 db)

Miért van az, hogy nem tudom tartani a súlyomat?

Sokan itt azon agódtok, hogy baj-e ha 2 kg-ot híztatok...Én 21 hetes vagyok és már híztam 6-7 kg-ot! Igaz, hogy vékonyka voltam terhesség el?tt, de ha ez így folytatódik akkor rengeteg lesz a vége...:( Pedig nem eszek kett? helyett (csak mértékkel, odafigyelve, hogy mit napi 3-szor) és mozgok is szerintem minden nap elég sokat(van, hogy reggel 7t?l le sem ülök este 7ig)...Más is van így, vagy itt csak 2 kg-ot hízó kismamák fórumoznak?;)

Legjobb válasz: Ááá,én is többet híztam mint kellene.Eddig hetente többször bevághattam egy csokitortát,mindennap ehettem édességet,és soha semmi nem látszott meg rajtam.Mostmeg...Mindennemû édességfogyasztést be kellett korlátoznom heti max 2 alkalomra,mert ha ránéztem egy süti képére már attól rámjött fél kiló.Pedig én is a magam kis pörgõs életét élme,csak többet alszom..

Ááá, én is többet híztam mint kellene.Eddig hetente többször bevághattam egy csokitortát, mindennap ehettem édességet, és soha semmi nem látszott meg rajtam.Mostmeg...Mindennemû édességfogyasztést be kellett korlátoznom heti max 2 alkalomra, mert ha ránéztem egy süti képére már attól rámjött fél kiló.Pedig én is a magam kis pörgõs életét élme, csak többet alszom..
Szia.Sokan küszködünk a kilókkal.Igen sokan aggódnak a pár kilójukon, amin nem kellene.ne most gondolkozz a kilókon.majd szülés után lemegy.A terhességem elött én is vékony voltam, diétáztam, keveset ettem, sportoltam.most megeszek mindent amit csak kíva´nok, és ugye a mozgás sem a régi.A 41.hetet taposom, 25kg-val.De majd ráérek a szülés után gondolkozni, hogyan is fog lemenni. Amíg az orvosod nem szól semmi gond.Egyél sok gyümit, igyál sok folyade´kot. Kellemes babavárást.
Ne aggódj, szerintem azért többen vagyunk, akik ebbe a táborba tartoznak. Én is 21 hetes vagyok és kb. ugyanannyit híztam, mint Te. Dolgozom is még, meg nemsokára tornázni is szeretnék elkezdeni, de azért jönnek föl a kilók. Szerencsére Párom állítása szerint csak a pocin látszik a többlet, máshol nem. Szerintem ez még normális, a baj az, ha esetleg késõbb vizesedni kezdenénk, de remélem nem. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Már kezdtem megijedni, hogy velem van a gond ;-)! Én nem aggódom annyira a kilók miatt, csak kicsit megdöbbentem, h vannak akik a 2-3 kg-on izgulnak. Majd megpróbálom még a napirendembe sûríteni a fél órás tornát, hátha ér is majd valamit...ha mást nem akkor az erõnlétemet tartja szinten:) Mindenkinek jó babavárást!
38 hetes vagyok és 28 kikót híztam. Boldoggá tettelek?:)
Szia, mosolyogtam a kérdéseden, mert magam is sokszor feltettem. A 26. hétben járok és 8 kg-t híztam. Elõtte vékony voltam, alig ettem, sportoltam. Most sem zabálok, de normálisan eszem, ahogy kellen, egyébként. Tornázom naponta Rékára. Tehét megteszem, amit lehet, mégis fogok még hízni, hála istennek, mert a babának még kell 3 kg legalább :) Ne aggódj, nem vagyunk egyformák. Ki így, ki úgy hízik, de te mindent jól csináltál eddig. 13-15 kg a végére teljesen normális! Sok boldogságot!!!
Én 15 hetes vagyok és már 4-5kg-ot híztam. De én rengeteget eszem. Vagyis csak ettem mert meg kell próbálni visszafogni magam. Ne aggódj majd lemegy.Legalább is remélem :) )))
Szia! a védõnõm még karácsony elõtt azt mondta, h minden étkezés akár egy szelet csoki elõtt is egyek gyümölcsöt. nem kell túl sokat csak egy két falatot de ha nincs otthon akkor vmi gyümi levet igyál.És mindenképp ezzel kezd a napot! Nekm bejött bár fura volt elõször a reggeli tejeskávém elõtt... Fõleg ha csak mandarin volt itthon de tényleg megállitja vagy legalábbis mérsékli a hizást! remélem segítettem jó babavárást!: ) 24 hetes kismama.

Miért van az hogyha telihold van akkor megváltozom? Többször is előfordult, hogy nem tudom ilyenkor magamat kordában tartani, és vadállatkodom. Ilyenkor sokkalta erősebbnek érzem magam.

és nagyon para az,hogy mindent szétbarmoltam a teliholdkor csak egy bizonyos polcot nem.MIÉRT? (a nyelvtanomért előre is bocsánatot kérek)

Legjobb válasz: Egész biztos farkasember vagy. Talán még lesz esélyed Bellánál...vagy Bélánál.

Egész biztos farkasember vagy. Talán még lesz esélyed Bellánál...vagy Bélánál.
A kérdező hozzászólása: Látom nem vagyok egyedül az Alkonyat címû"film" minõségérõl kapcsolatban. Távol álljon tõlem az a baromság.
Hát ha akarod odaállhatok az ablakod elé, és leüthetlek egy serpivel, ha ilyeneket csinálsz...
farkasember a láthatáron :DDD
lehet, hogy csak bemeséled magadnak, h te megvadultál
...Az atlagosnal erzekenyebb vagy a szabad szemmel nem lathato, de a lelkedre/pszichikadra (lelkivilagodra)hato finomabb, nem fizika energiakra amelyek teliholdkor fokozottabban vannak jelen a legkorben. Ajanlatos megtanulni uralkodni az erzelmeiden, kordaba tartani oket, mert konnyen bajba sodorhatod magad. Telihodak alkalmaval tobb munkajuk van a rendoroknek, mentosoknek, orvosoknak.

Ha szünetet akarok tartani miért vádol azzal a párom, hogy biztosan van Valakim? Miért nem tudja megérteni, hogy nincsen senkim?

Miért van az, ha szünetet akarok tartani párkapcsolatunkban, mert kezdek besokallani, akkor a párom azzal vádol, hogy biztosan azért, mert van Valakim? Ez így csak rosszabb lesz. Miért nem tudja megérteni, hogy nincsen senkim???

Legjobb válasz: Mert normális esetben nem kell szünetet tartani.

Mert normális esetben nem kell szünetet tartani.
Aki itt nem ért valamit, az te vagy, és nem a párod. Õ tökéletesen érti, hogy nincs senkid. Csak nem hiszi el, vagy ha hinné is, akkor sem biztos benne 100%-ban. Ennek az oka viszont nagyon egyszerû. Természetes módon keresi a magyarázatát annak, hogy miért akar bármilyen értelemben lazítani a kapcsolaton az, akit õ szeret. Erre kézenfekvõ válasz, hogy 3. személy van a dologban. Feltehetõen nem alakítottál még ki vele olyan bizalmi viszonyt, hogy biztos lehessen benne, hogy elmondanád, ha valami ilyesmi van. A bizalmatlanság részérõl teljesen jogos. Az, hogy "szünetet akarsz tartani" annyit jelent, hogy nem vagy õszinte. Szünetet miben? "Most 2 hónapig nem szeretlek, majd utána újra foglak"? Ezt nem szünetnek hívják, hanem szakításnak. Aztán ha késõbb nem bírtok meglenni egymás nélkül, akkor újra összejöhettek, ez a sok lehetséges forgatókönyv egyike, de ezt elõre megtervezni elég furcsa. Ha viszont továbbra is úgy érzed, hogy hozzád tartozik, csak kicsit sok az együttlétbõl, az sem szünet, hanem eltávolodás. Természetes velejárója egy párkapcsolatnak. Nem lehet folyton azonos lángon égni, azonos mértékben vágyni a másikra. Ha ez a helyzet, akkor viszont ne szünetet akarj tartani, hanem mond, hogy továbbra is a pasidnak/csajodnak tartod, csak problémákat érzel, amin szerinted segítene, ha kicsit kevesebbet találkoznátok.
mert a szünet az szakítás, csak nem mered kimondani. meg így még visszatáncolhatsz. egy normális kapcsolatban nem kell szünet, ahol meg kell azt nem is érdemes folytatni.
Mégis, mire gondolna? Nem normális dolog szünetet kérni, ezzel kvázi azt mondod a párodnak, hogy õ várjon csak addig, míg te méltóztatsz eldönteni, hogy mit akarsz. Megalázó.
Mert a szünet a lehetõ legbénább, legtisztességtelenebb, leghitegetõbb baromság a szakítani szándékozó fél részérõl. Ha "szünetet" kér valaki, onnan már egyértelmûen vége és rohadt aljas dolog ezzel kínozni a másikat.
lehet h neki van, és pont ezért van belõle eleged mert érzed h gáz van, és õ meg rád akarja kenni.
A kérdező hozzászólása: De ha kicsit besokalottam Tõle, de szeretem, csak 7 év után egy pár hét szünetet kérnék, amíg édesanyámnál vagyok, akkor mit tegyek? Ráadásul azt állítja, hogy hazudtam Neki azt, hogy szeretem. Pedig nagyon szeretem, de az utóbbi 4 évben igazából úgy érzem, hogy Õ csak a gyermekünk miatt van velünk. Nekem meg fáj, hogy szeretem és ezt nem érzem viszont. Igen, abban bízok, hogyha nem bírok meglenni nélküle, akkor talán, ha átmenetileg is, de olyan lesz, mint régen, mert talán érzi, hogy Õ is elveszíthetne.
Ne haragudj, de ez nagyon gyerekes felfogás, megdöbbentett, hogy 7 év után, közös gyerek után jut ilyen eszedbe. Ne te legyél megsértõdve, mentsd ami menthetõ.
19:57 Mit tegyél? Visszakozz ettõl az általad szünetnek nevezett hülye ötlettõl. Mondd meg neki, hogy nem szakítasz. Nem szünet, mégha valami normális dolgot is képzelsz mögé, ez ingerszó. Tedd egyértelmûvé a számára a helyzetet. Vagy szakítasz, vagy nem. a párkapcsolat nem jelenti azt, hogy együtt kell lennetek éjjel-nappal. Az is beleférhet, hogy pár hétig nem találkoztok, de a másiknak tudnia kell, mire számítson. Azt meg fogadd el tõle, ha õ nem fogadja el ezt. Neki nincs joga elõírni számodra, hogy vele élj, de joga van azt mondani, hogy számára ez szakítással ér föl. Ha már 4 éves gyerek van, az elég speciális helyzet. Az eredetileg föltett kérdésbõl egy párhónapos tinédzser kapcsolatra gondoltam. Nektek már közös családotok van függetlenül attól, hogy összeházasodtatok-e. Ha ebbõl kimenekülsz anyukádhoz (gyerekestül?) az a problémának nem megoldása. Ûlj le a pároddal, és beszéljétek át, mi a gond a kapcsolatotokban. Õ is érzi, hogy baj van? Szerinte is az a baj, mint szerinted? Fogadd el az õ véleményét, és próbáld meg az õ javaslatát a megoldásra. Nem ismerem a személyiségtipusod, de könnyen lehet, hogy szükséged lesz közben szájzárra. Ha erre nem vagy képes, akkor nem tiszteled õt, mint embert. ebben az esetben tisztességesebb szakítani. Ráadásul türelemre is szükséged lesz, mert lehet, hogy õ nem tud a problémáról. Ez esetben meg kell értenie, de mindenképp békülékeny legyél vele szemben, és véletlenül se hibáztasd. Csak mondd el neki, hogy neked mi a rossz.
Egyáltalán mi az a szünet egy párkapcsolatban de most õszintén??? Mindig is hülyeségnek tartottam. Mivel lesz jobb ha szüneteltek??? -.-
A kérdező hozzászólása: 4 éve próbálok leülni, de sajnos nem sikerül megbeszélni Vele semmit. Totál elromlott a kommunikáció. Szerinte más a baj!!!


Mit csináljak? Reggel, délelőtt még egészen be tudom tartani, hogy egészséges kajákat egyet, estefelé viszont már nem. Miért van ez?

Legjobb válasz: Este beraktároz a szervezeted, ezért tudod megvalósítani reggel, amit szeretnél. De összeségében elmondható, hogy nem tudod betartani ezt a diétát, szóval sztem próbálkozz mással, választék van bõven.

Este beraktároz a szervezeted, ezért tudod megvalósítani reggel, amit szeretnél. De összeségében elmondható, hogy nem tudod betartani ezt a diétát, szóval sztem próbálkozz mással, választék van bõven.
próbáld ki, hogy inkább reggel eszel többet, mert azt még úgyis lemozgod, este meg nem jó teli hassal lefeküdni.szerintem ha néha-néha napközben engedsz egy kicsit a csábításnak, este kevésbé fogod kívánni. de különben erre való az akaraterõ!hogy tudj nemet mondani! egy csomó kajának, édességnek, rágcsálnivalónak megvan az egészséges változata is, részesítsd elõnyben azokat, és ne egyél sokat!

Miért van az, hogy egyes embereknek folyamatosan nyitva van a szájuk? Egyre több ilyet látok és nem tudom mire vélni. Ez valami betegség, hogy nem tudják csukva tartani és kinyílik?

Legjobb válasz: Bambák mint a hét szentség, egyszer ismerõsöm úgy elkalandozott hogy már a nyelve hegye is lógott azon fénylett a nyála... Nem volt beteg csak elég idióta szájszerkezete van Viszont van aki mentálisan agydegenerált, és amiatt :D 21/F

Bambák mint a hét szentség, egyszer ismerõsöm úgy elkalandozott hogy már a nyelve hegye is lógott azon fénylett a nyála... Nem volt beteg csak elég idióta szájszerkezete van Viszont van aki mentálisan agydegenerált, és amiatt :D 21/F
Allergia szezon van. Biztos elvan dugulva az orruk, így a szájukon át lélegeznek.
Nekem sokszor van az, hogy bedugul az orrom, nincs nálam zsepi, és résnyire kinyitom, hogy azért kapjak levegõt. :D
Én sose tudtam folyamatosan csukva tartani a számat. Vagy allergia, vagy orrsövény ferdülés lehet a dologban. Meg kicsit kapa fogaim is vannak. undorító vagyok, mi?
Azért van, mert egymáson csodálkoznak annyira, hogy tátva marad a szájuk.
Ez két okból lehet : vagy egézségügyi vagy csúnya szokás miatt. Egézségügyi : az orrán nem tud megfelelõ mennyiségû levegõt venni, ezért szájon át lélegzik. Szokás : nem kell magarázzam :D
Mert ráfekszel és elszorítod a vérkeringést. Szerintem a legtöbb emberrel elõfordul.
Igen, így van. Tegnapelõtt épp így jártam én is. :) Na jó nem ennyire, azért tudtam mozgatni, csak gyengén. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!