Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy nem tud (190 db)

Egyes embereknél miért van hogy nem tudnak hangosan beszélni, vagy kiabálni?

Fiataloknál, id?sebbeknél egyaránt. Ilyenkor teljesen más hanguk van.

Legjobb válasz: Vagy fáj a torkuk, vagy nem mernek.

Vagy fáj a torkuk, vagy nem mernek.
szerintem genetikailag halk vagyok, ha próbálok hangosan beszélni, vagy kiabálni, akkor is beleolvad a hangom a környezetbe, nem tudom miért, de ez nagyon sokszor zavaró :S

Az miért van, hogy nyugaton tud együtt kormányozni a szociáldemokrata párt a nemzeti radikálissal vagy a konzervatív párttal és itthon nem?

Lásd az osztrák BZÖ-SPÖ koalíció, vagy a német SPD-CUDU/CSU.

Legjobb válasz: Nem vagyok az a klasszikus azemútnegyvenév-ezõ meg azemútnyócév-ezõ, de azt gondolom, hogy azért, mert ott negyven éven keresztül nem tették úgy tönkre az országot a kommunisták - akik kimosakodott szellemi örökösei a mai szocik - mint itthon. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor gondolj arra, hogy mi lett volna, ha mondjuk a törökök kiûzáse után (mondjuk 5 éven belül) kellett volna lenni Magyarországon egy török-magyar vegyes kormánynak? Hát ezért.

Nem vagyok az a klasszikus azemútnegyvenév-ezõ meg azemútnyócév-ezõ, de azt gondolom, hogy azért, mert ott negyven éven keresztül nem tették úgy tönkre az országot a kommunisták - akik kimosakodott szellemi örökösei a mai szocik - mint itthon. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor gondolj arra, hogy mi lett volna, ha mondjuk a törökök kiûzáse után (mondjuk 5 éven belül) kellett volna lenni Magyarországon egy török-magyar vegyes kormánynak? Hát ezért.
Tán mert az ottani politikusokat nem a vörös csillag táplált? Minden politikust ki kellene rúgni és el kellene tiltani a közélettõl amelyiknek kommunista múltja van.Így kellett volna kezdeni a rendszerváltást , viszont ehelyett csak módszerváltást kaptunk.
A kérdező hozzászólása: Értem amit mondasz, és szerintem is valami ilyesmi lehet az oka.
Idehaza nincs szociáldemokrata párt!
Ott olyan politikusok vannak akiknek csak kis mértékben tér el a gondolkodások.
Valószínû azért, mert ott a nemzeti radikálissal vagy a konzervatív párt nem vonja kétségbe a szociáldemokrata párt létezését. Meg nem kell jönni ezzel a "ki volt kommunista" szöveggel, mert a Fideszben is vannak exkommancsok. Sõt, még Németországban is, aztán ott mégsem akkora probléma...
Azért, mert Magyarországon better dead than red :D

Az miért van, hogy a tükörbe nézéskor nem a tükörre kell fókuszálnunk, hanem a benne látható tárgy, kép stb távolságára, amikor valójában a tükör felületén van a kép?

Legjobb válasz: Mivel valójában nem a tükör felületén van a kép. A kép, amit te látsz, az egészen pontosan a szemfenéken van. Nem a tükör felületén. A felületen tükrözõdik a fény, de ott nem jön létre semmiféle kép, csak megtörnek a fénysugarak. Ebbõl kifolyólag a szemednek úgy kell fókuszálnia, hogy a tükrözõdött kép pontosan a szemfenékre essen - különben homályosan fogsz látni.

Mivel valójában nem a tükör felületén van a kép. A kép, amit te látsz, az egészen pontosan a szemfenéken van. Nem a tükör felületén. A felületen tükrözõdik a fény, de ott nem jön létre semmiféle kép, csak megtörnek a fénysugarak. Ebbõl kifolyólag a szemednek úgy kell fókuszálnia, hogy a tükrözõdött kép pontosan a szemfenékre essen - különben homályosan fogsz látni.
Egyszerûen azért, mert az agy nem úgy mûködik, hogy a "serverrõl" vagy a "fõ adatbázisból" lekéri az információt, hogy milyen messze van az a tárgy, amit közvetlenül néz (a tükör), hanem egyszerûen úgy fókuszál a szem, hogy amit lát, vagy akar látni, az éles legyen.

Miért van, hogy egy csomó hülye nem tud a román és a roma (cigány) közt különbséget tenni - lehet, hogy nem tud rendesen magyarul?

Legjobb válasz: :)) Emlékszem h melyik kérdésnél irtad ugyanezt. Szerintem semmi köze semmihez. Csupán dühhrõl van szó. Meg van h aki utál egy fajt az utálja akármit is mondassz és azért használja a román szót egyenlõként a cigánnyal. De amint irta volt még valaki h a biza egy egy cigány is elõbbre való bárkinél. Szóval, ezek csak felháboritó szavak amlyeket használnak egyesek a sértegetésr. El kell hagyni õket. Úgy sem tudnal õk se és mi se változtatni sneki helyzetén:) - erdélyi MAGYAR- :)

:) ) Emlékszem h melyik kérdésnél irtad ugyanezt. Szerintem semmi köze semmihez. Csupán dühhrõl van szó. Meg van h aki utál egy fajt az utálja akármit is mondassz és azért használja a román szót egyenlõként a cigánnyal. De amint irta volt még valaki h a biza egy egy cigány is elõbbre való bárkinél. Szóval, ezek csak felháboritó szavak amlyeket használnak egyesek a sértegetésr. El kell hagyni õket. Úgy sem tudnal õk se és mi se változtatni sneki helyzetén:) - erdélyi MAGYAR- :)
tudnal = tudnak sneki = senki sértegetésr = sértegetésre Mielõtt egy nagy "magyar" kezdeni blamálni...
Ja ja a pasit Magyarországhoz köti a munka meg a szerelem:D szerintem azok a cigányok akik így fogják föl! tudásuk sincs, s irigyek is másra szerintem. én is erdélyi vagyok amugy.
Engem amúgy meg soha nem érdekelt és nem is bántott h konkrétan engem ki kinek nevez:) Neveltetsé és felfogás kérdése, hogy az ember hogyan viszonyul embertársaihoz. Meg a szokásos román-magyar ellentét sem érdekelt soha, mivel csak azok foglalkoznak ilyen dolgokkal akik tele vannak gondokkal, gyûlölettel..meg nincs egy normális életük. - erdélyi magyar-
Ez szokásos népek közötti szurkálódás, Románia nekünk nem épp baráti ország....Õk meg mongoloznak minket, pedig a magyarok õshazája több ezer kilóméterre van Mongóliától....Ez sem jobb semmivel.
Tulajdonképpen a jófejség a testvérek dolga kelllene, hogy legyen egy családban
Én a másik oldalról irok: 50 fölött vagyok kicsivel, tizenéves kor végén és huszon elején gyerekekkel, illetve egy már elköltözött huszonvégivel. A legnagyobb probléma, hogy a gyerekek már nem ygereknek látják magukat, hanem felnöttnek, a szülönek meg amig otthon lakik, csak gyerek még. Ezen nem igazán lehet változtatni, egyszerüen nézöpont kérdése és ez a biológiai adottságokból következik. Viszont ami vigsz lehet számodra, hogy miután külön élsz, a helyzet ismét normalizálódni fog, feltéve, hogy mindkét fél elfogadja az új helyzetet. Itt föként a szülökkel van baj, mert nem akarja elfogadni, hogy a gyereke önálló lett. Ehhez idö kell, meg a gyerek részéröl egy határozott, de udvarias viselkedés - ha a szülö ott van nála, akkor közölje (szóban vagy a viselkedésével), hogy ö van otthon, a szülö a vendég, es ezért azok a szabályok érvényesek, amit a gyerek tart jónak. A szülö meg vagy elfogadja, vagy nem jön látogatóba.
Nekem is idõs szüleim vannak, de ritka jó és rendes szülõk. Anyukám ráadásul nyitott is a modern világra. Szerintem a verés nem kor, hanem egyénfüggõ. Anyukámat sem verték meg soha, pedig õ is az ötvenes években volt gyerek... Apukámat pedig egyszer, amikor egy gyereknek betörte a fejét hintával:-)...
Mert általában a gyerek sok mindent helyesnek, amit egy szülõ felnõtt fejjel már nem... meg is jelenik rögtön az egyet nem értés, a sértõdés, és a családi idill felborulása. Szerintem ez az elsõdleges dolog, ami miatt ez a harmónia sok helyen nem jön létre.
a szülõ nem azért van hogy "jó fej" legyen, hanem azért hogy tisztességes embert faragjon a csemetéjébõl... ezért is furcsállom azt a sok filmekben látható szituációt hogy az egyedüli szülõ úgy neveli a gyerekét mintha a legjobb barátok lennének... ez teljesen rossz. ha a minden szülõ csak jófejeskedne a gyerekével akkor azok nem tanulnák meg hogy vannak az életben korlátok amiket be kell tartani.
Én 25 vagyok, de el akarok költözni, de ha ez szóba kerül, akkor anyu egybõl sír és rágalmaz, hogy akkor még szarabb lesz az anyagi helyzet és hogy nekem miért nem jó ott, mit kezdenek akkora házzal stb. És ilyenkor perzse én vagyok a szemét és jön a lelkifurdalás és nem költözöm.Ez megy már vagy 2 éve. Ha nem akar elengedni, mert szeret, akkor miért tesz úgy, mint ha én lennék a hibás+ sajnáltatja magát. Én bele látok a fejébe, de õ nem tudja megérteni.Remélem én nem ilyen szülõ leszek!!
Én késõi gyerek vagyok, a szüleim idõsek. Az õ gyerekkorukban a szülõ a tulajdonaként kezelte a gyerekét. Velem úgy bánnak, mint egy tárggyal, ami az õ tulajdonuk és kész, pedig már nem vagyok gyerek. 15éves koromig napi szinten kaptam a verést, mert apám szerint így lehet jól gyereket nevelni... Õk még úgy nõttek fel, hogy a szülõknek mindenhez joguk volt.
A kérdező hozzászólása: én 23 vagyok, õk az 50-es évek elején járnak. Néha kimondottan teher az együttélés, gyakran mondják, hogy el kéne már költözni, stb. De mibõl is? Még egyetemre járok. Egyre messzebb kerülünk egymásól.
Ehhez annyi hozzáfûzni valóm van, hogy ez nem igaz teljesen.Az én családomban legalábbis biztosan nem.az én apum legalább olyan, mintha az én generációmhoz tartozna, tud olyan lazán beszélni, viccelõdni, kissé perverz poénokat tenni, mint a tinédzserek.És nem is fog minket túlságosan, az alap dolgokat várja el(pl.: tanulás, tisztelet) és jónéhány hasznos dologra tanít minket.De sok helyen azért van ez, ahogyan már más is elmondta, mert a szülõ már fel tudja fogni, hogy néhány dolog nem olyan jó, stb.

Miért van, hogy az orvosok csak bénázni tudnak, semmi konkrétumot nem tudnak mondani és csak egyvalamihez értenek, de sokszor ahhoz se?

Komolyan mondom, a tököm tele van a magyar egészségüggyel. Egyrészt, mert azt látom, hogy én csak egy beteg vagyok a sorban, másrészt meg ha elmondom a tüneteket, akkor csak húzza a száját meg tippelget... tele vagyok olyan bajokkal, amikre nem tudnak normális választ kapni. Pl. szemem minden reggel olyan, mintha a szemhéjam alá homokot szórtak volna és abban forogna úgy ki van száradva és szúr minden mozdulatnál. Voltam ezzel optikusnál és szemorvosnál is és semmi értelmeset nem tudtak kinyögni. Nem értem, ha egyik napról a másikra leesne a fél karom, akkor is csak pampognának? Nekik nem az a dolguk, hogy ilyenekre választ kapjunk t?lük? Mi a francra kapták a diplomájukat?

Legjobb válasz: ennyire azért nem egyszerûek a betegségek, mint ahogy te gondolod. egy csomónak pl nincs is kiváltó oka vagy nem tudják mi az(erre szokták mondani, hogy autoimmun, persze nem érvényes ez sem az összesre). én több mint egy éve járok endokrinológushoz a tejcsorgásommal és minden leletem negatív és még sincs semmi ötletük, hogy mitõl, pedig idegsebésznél is jártam a leletekkel.

ennyire azért nem egyszerûek a betegségek, mint ahogy te gondolod. egy csomónak pl nincs is kiváltó oka vagy nem tudják mi az(erre szokták mondani, hogy autoimmun, persze nem érvényes ez sem az összesre). én több mint egy éve járok endokrinológushoz a tejcsorgásommal és minden leletem negatív és még sincs semmi ötletük, hogy mitõl, pedig idegsebésznél is jártam a leletekkel.
Utolsó: Talán nem kellene általánosítani. Az, hogy vannak szar orvosok, nem azt jelenti, hogy az összes az. Tudod meg kellene õket fizetni, és akkor nem a szarabbik fele maradna itthon.
Nem vagyok eltévedve, tudom, hogy van, amit még nem tud gyógítani az orovstudomány és senki sem isten, hogy mindenre tudja az abszolút igazságot. De azért azt sem gondolom, hogy az én panaszom gyógyíthatlan vagy ismeretlen betegség lenne. Most hívtam fel egy orvos ismerõst, akinek nem ez a szakterülete ugyan, de kapásból azt mondta, hogy valószínûleg allergia. Na, erre meg valahogy egyik szemorvos sem gondolt még, pedig elég egyértelmûnek tûnik. Nem azt mondom, hogy tudjanak mindent, de azt látom, hogy még az ilyen banális dolgokra sem tudják a választ és ami szomorúbb, nem is igazán érdekli õket.
Azért ne az összes orvosról mondj már véleményt, csak azokról, akiket ismersz. Én sok jó orvost ismerek bár õk nem szemészek, hanem intenzív terápiás szakorvosok, aneszteziológusok és elég sok ember életét megmentik. Természetesen olyanokat is ismerek, akik akkor sem nyúlhatnának hozzám, ha haldokolnék... Mindenhol van pro és kontra. Egyelõre rosszak a tapasztalataid (ami a rendszer hibája is).
A kérdező hozzászólása: "Nyuszifül, akkor miért nem fogod magad és mész el orvosira?" Azért, mert vannak, akik ezt megteszik helyettem, és én azért fizetem õket, hogy ne nekem kelljen 10 évig tanulnom. Így nekik is jó, meg nekem is. Helló, jó reggelt, így mûködik a világ! Ezért fizetünk orvosoknak, ügyvédeknek, meg mindenki másnak. Ez olyan, mintha egy építész tervezne egy olyan házat, ami összedõl, és akkor nekirontana a megbízónak, hogy akkor menjen el és tanuljon õ építészmérnöknek, ha azt hiszi, hogy olyan könnyû. Hát ez szerintem elég szar kifogás. Neki az a munkája, hogy tudjon valamit.
A kérdező hozzászólása: Mi a baj drága, rossz volt éjjel az asszonnyal?:D Remélem nem tartalak fel nagyon, már biztos gyakorolsz a következõ Mónika Show-s szereplésedre:) Igazából egy sort írtál, amire érdemben lehet reagálni: "2.) Marha kíváncsi vagyok, milyen tüneteket mondasz el. Egy büdös paraszt voltál itt is, de kétlem, hogy egy rohadt szemcseppet nem adtak a tetves pofádnak. " Ugyanazokat a tüneteket mondom el, amiket itt is. És nem, nem kaptam szemcseppet. "Ecsetelték" a szememet, meg megnézték mindenféle géppel és a végén a szemorvos valami olyasmit tudott kinyögni, hogy "ez valami általános ízületi folyadékhiány", de ezzel se mentem semmire. Én a magam részérõl meg attól félek, hogy hozzád hasonlóak diplomát kaphatnak. Nagy az isten állatkertje! Szard össze magad.
Azért kell külföldre menni jó orvosért, mert a jó orvosaink mind külföldre mennek.
A kérdező hozzászólása: Naná, hogy van stresszfaktorom, kinek nincs? De nem hinném, hogy pusztán annak a kiküszöbölése mindent megoldana. És a maszek orvosok? Tudjátok, engem nem érdekel, hogy pénzt kell fizetnem érte, boldogan fizetünk, amennyit kell, csak hozzanak rendbe és ne bénázzanak. A f*szom tele van azzal, hogy ebben a civilizált országban vagy egészséges vagy, vagy szenvedsz, de rendbe nem tudnak hozni. Vagy ki kell menni külföldre orvosért?
Ugyanez a bajom a szememmel. Különféle szakorvostól kérdeztem, egyik sem tudta az okát, pláne azt, hogy mi a megoldás. A szemorvos a szakmai hozzáértés csúcsa Humalac szemcseppet javasolt. Ennyi...négy éve van ez a jelenség, éjjel szárad a szemem nappal meg csorog a könnyem. Az hittem csak egyedül nekem van ilyen bajom azért nem tudják az orvosok az okát...én is gratulálok nekik.
Itt nem csak a fizetésrõl van szó, hanem a betegek jó részének hozzáállásáról is, ami egyszerûen felháborító. A magyar betegek példátlan módon követelõzõk, tudatlanok, hálátlanok, aljasak.

Miért van hogy leszbik meg tudnak maradni nőiesnek, de a b*zi nem tudnak megmaradni férfiasnak?

Legjobb válasz: De igen kérdezõ, barátnõm exe, meleg lett(gondolom végig az is volt, csak titkolta), és meg nem mondanád róla, hogy az. A mai napig úgy öltözködik, beszél, viselkedik mint egy férfi.

Ezt csak a szubjektív megítélésed miatt érzed. Leszbibõl is van rövid hajú, katonadzsekit hordó, melleit lenyomó csaj, b.ziból is van öltönyös, nem affektáló srác. Csak te rá vagy kattanva a rózsaszín inges affektálókra, de nem tûnnek fel a katonadzsekis lányok.
Azért, mert te csak ilyenekkel találkoztál. Mindkét nemnél elõfordul férfias és nõies karakter. A különbség az, hogy a nõies férfi "szemet szúr", a férifas férfi "normális". Ugyanakkor a nõies nõ "normális", míg a "férfias nõ" inkább csak "egy vagány csaj".
Mert valószínûleg nem ismersz melegeket, ezért arra alapozol, amit a Tv-ben látsz.
nekem volt olyan meleg ismerõsöm, hogy nem nézted volna ki belõle! normálisan beszélt, okos volt, normálisan öltözött, bár eléggé nagy metálos volt ! senki nem vette észre. bár az elég gáz volt, mikor elvittem a homofób fodrászomhoz, és benyögte szívatásból, h õ madonna-szõke hajat akar :D:D:D:D
Ez nem igaz! A melegek között vannak nõies vonású és mozgású emberek, és vannak kemény sportos sõt gyúró emberek is. Sõt a legnagyobb tiltakozó bõrfejûek között is sok a meleg. Ezzel takarják a melegségüket.
nekem vannak meleg ismerõseim, férfiasabban öltözködnek és viselkednek mint a mai "fiók" akik szép kis köves fülbevalóval mászkálnak és rózsaszín pólóban amúgy megjegyzem egy még egy meleg ismerõsömön sem láttam rózsaszínt
De igen kérdezõ, barátnõm exe, meleg lett(gondolom végig az is volt, csak titkolta), és meg nem mondanád róla, hogy az. A mai napig úgy öltözködik, beszél, viselkedik mint egy férfi.
Ezb csak a pornó filmekben van így. Van leszbi pár ismerõsöm (20 éve együtt vannak) és egyikük nagyon is férfi.
Szomorú, hogy az 1-es és 6-os válaszoló mennyire fel volt pontozva, amíg meg nem érkeztem. Ez is csak azt mutatja, hogy mennyire ismeretlen a melegek/leszbikusok világa a heterok számára. Pornófilmeken nõnek fel, de a valóságról semmi fogalmuk nincs. Bizony nem kevés olyan leszbikus pár van, ahol mindkét fél nõies. Ez nem csak kitaláció, nem csak a férfiak szórakoztatására megrendezett dolog. Én se tudnám magam soha elképzelni fiús lánnyal, csak lányos lány jöhet szóba, amilyen egyébként én is vagyok.
Hol találkozunk?
#12 Szia, nõies leszbikus vagyok. Csak hogy találkozz vègre egyel. 24/N
Én meg még nem láttam nõies leszbit. Vagy csak nem tudtam róla, hogy az. Férfias b.zit viszont már láttam.
A kérdező hozzászólása: Nem annyira mint a b*ziknál
Szerintem sem igaz. Az angol szlengben 'dyke'-nak nevezett fius lezbik igenis nagyon fiusra veszik a figurat. Rovid (sokszor festett) haj, testekszerezes, kizarolag nadrag viseles. Ami erdekes viszont, hogy viselkedesukben mar-mar tulzo aggresszivitassal fordulnak a ferfiak iranyaba, ami a homo ferfiaknal nem igazan figyelheto meg.
Leszbikusként jelentkeznék, hogy nem vagyok fiús lány. Vagyis vannak férfias vonásaim, de inkább belsõleg, mint külsõleg. Nõiesen öltözöm, de nem plázacicaként. És nem, nem jönnek be a férfias nõk. Fiúk között is láttam már kifejezetten férfiasat és kicsit igényesebb (nem nõies) fiút.
el kellene vinni kutyaiskolába örzõ-védõ tanfolyamra.
Nem kell így leoltani! Lehet nem a világ legjobb gazdija de legalább nem éhezteti és kínozza (legalábbis nekem ez jött le. kicsit gondoljátok át.) kérdésre válaszolva tényleg lehet azért nem védi a területet mert nem érzi még sajátjának. attól is függ mióta van kint a telepen, ha 1 hete akkor ez ha viszont jóideje akkor valószínûleg nem ez a baj. próbálj beszélni kiképzõvel. hol laksz amúgy? lehet tudok majd neked mondani pár kutyasulit
Akkor világos a téma. Nem tekinti otthonának a telepet ezért nem õrzi.
Az állatok között is van olyan jámbor aki nem bánt senkit. Ilyen az alaptermészete. Az ilyent elvadítani nem szerencsés mert könnyen az ellenkezõjére fordul. Sok ilyen kutya van amelyik aztán olyant támadott meg akit nem kellett volna.A kutya is egy érzõ lény nem beprogramozható gép.
Ha te telepõrzésre használod a kutyád, akkor nem a te kutyád. Ha a te kutyád lenne, akkor veled élne, akkor tanítanád, akkor foglalkoznál vele, akkor nem "használnád". A kutya a saját otthonát védi, tudod? Ha a telep nem az otthona, ha ott nem szeretik, akkor mit védjen? Lett iskoláztatva? Tanította neki valaki, hogy kit engedhet be és kit nem? És fõleg, hogy hogyan ne engedjen be idegent? És mi lesz vele, ha már nem kell majd a telepet õrizni? Mehet a sintértelepre?
A kérdező hozzászólása: Nem érted hogy velünk van kinn a telepen!
oncogito mi az hogy nem érdekel az emberek lelkivilága? ha jól tudom, akkor az állatok vannak értünk, nem pedig fordítva egy kutyának az az otthona, amit a gazda akar mintha múltkor azt írtad volna, hogy egy kutyát õrzõ védõzni kell vinni, különben nem tudja, hogy mit kell csinálni a baromságaiddal magadat is megcáfolod, arról nem is beszélve, hogy legtöbb kommented nem a kérdésre válaszol, hiába van egy kevéske értelme
Kedves kérdezõ! Milyen a telep? A kutya állandóan el van engedve? Vagy el van zárva és csak akkor van kiengedve, amikor õriznie, vagyis jeleznie kellene?
A kérdező hozzászólása: 17:28 A kutyám az egész nap szabadon van nem szoktam megkötni soha van neki egy kennel ahová akkor megy be meg jön ki amikor csak akar
Lehet hogy tényleg az a baj hogy nem érzi magáénak / otthonának a telepeteket. Mert ha csak azóta van ilyen "gond" vele mióta kivitted. Akkor valami a helyell függhet össze. Viszont nem oltás képpen de, 75-80 kiló egy Rottweilernek nem túl sok?!
Szerintem azért van ez így, mert a területen nincs senki/semmi fontos számára. Ha például vele együtt járõrõznél éjszaka, akkor rögtön megváltozna, hisz egy számára fontos ember tartózkodik a területen. Õ az a fajta egyed, aki gazdiért tûzbe tenné a kezét is, de ha nincs ott (vagy a családja) oka fogyottá válik az õrzés. Otthonra kiváló házõrzõ, testõr , de alkalmatlan telepõrzésre. Én javasolnám, hogy fogadj örökbe olyan kutyát aki erre alkalmas. Nem lesz könnyû dolgod, mert ilyen feladatra nem szívesen adnak örökbe kutyát. A rotit meg vidd haza, hisz szemmel láthatóan kötõdik hozzátok, szeret benneteket.
Oncogito nem érzed mennyire szánalmas vagy? sokszor a saját írásodat cáfolod meg ahogy már írták is elõttem. Mint már leírtam biztos nem a legjobb kutyatartója tette fel a kérdést, mert ha az lenne akkor nem kérdezett volna semmit. azért írt hogy segítsünk neki, nem azért hogy ahol érjük nyomjuk agyon!! kérdezõnek! a 75-80kg kicsit tényleg sok rotinak, ha tényleg annyi akkor vidd le a súlyát mert annyivel roti mozogni se bír! ja és mindenképp a kiképzõvel beszélj mint ahogy már írtam is! õ biztos tud majd neked segíteni!
Általában a rotik csak akkor õrzik-védik a területüket hogy ha szeretnek is ott lakni. (tapasztalatból tudom) Megmentettünk egyszer egy kb 7 éves rotit. Kivolt kötve, kivolt éheztetve, még vize sem volt. Elhoztuk onnan, és itt nálunk kb. 2 nap múlva úgy õrízte a házat mint egy vadállat.
Kdves kérdezõ! Ez az elsõ kutyád? Ha nem akkor mennyi volt elõtte? És ha most is van akkor hány? Elõre is köszönöm a választ!
evelin ez hogy jön a kérdéshez? nem a kérdésre válaszoltál mint ahogy ebben a kérdésben én sem de én már adtam 2 választ.
Mi lenne ha a roti mellé haza vinnél (vagy a telepre) egy menhelyi kutyát? Nagybácsikámék menhelyrõl vitték a telepre a kutyákat (persze majdnem az egész napot a telepen töltik), és nagyon jól õriznek. :) Lehet a rotinak is az kéne, hogy legyen valaki mellette.. vagy.. ahogy az elõzõk is mondták, inkább vigyétek haza. :)
úgy jön a kérdéshez, hogy ha ezeket tudom jobban át tudom látni a dolgokat. és ez nagyon fontos. nem csak ész nélkül kell válasszolni. egyébként én is válasszoltam már 1-szer.(ha jól tudom 1-szer)
Egyébként én pénzért mutogatnám azt a kutyát... "...az jön be tõle aki nem akar..." Nos, én sem akarok bemenni, vajon hogy fog rá kényszeríteni??? Egyébként hasznos is, mert akinek rossz szándéka van, az be akar menni. De a kutya csak azt engedi be, aki nem akar bemenni... Kérdezõ, te még azt sem tudod, hogy mit akarsz, a kutyádtól miért vársz el bármit is...? Elõször a gondolataid és a fogalmazásod javítsd, aztán nevelgess másokat...
A kérdező hozzászólása: oncogito. szerintem te vagy a depis nem is kicsit de ez már rég le jött!!
16:23 Nem nagyon érdekel az emberek lelkivilága, ha kutyatartásról van szó. Egy kutya kint a telepen, távol az otthonától - nem megfelelõ kutyatartás. Nem kell azt a kutyát tanítani õrizni - az a kutya depis ott a telepen.
oncogito te hibás vagy és elég nagy ellenszenvet kelt bennem szinte az összes hozzászólásod amiket hónapok alatt írtál +1 arra, hogy a segédet kivinni a telepre és ott hozza ki belõle az ösztönöket de ha nem teheted ezt meg, akkor valaki, kutyának ismeretlent küldj a telepre, hogy ilyesszen rá a kerítésen kívülrõl, hátha
A kérdező hozzászólása: oncogito. 8 hetes korától nálam van én nevelte itthon nagyon jó házõrzõ volt 1.5 éves korában vittem ki a telepre.Azóta ilyen de ott is van olyan aki foglalkozzon vele.de nincs az a pénz hogy a sintér telepre adjam!
Nem kötelezõ kutyát tartani. Akit meg a munkája összeköti a kutyájával, az becsülje meg. Aki tart kutyát, az tartsa tisztességgel, vagy sehogy. Jó lenne ezt már a fejekbe verni egyszer!
A kérdező hozzászólása: oncogito.te valamit nagyon félre értelmeztél a telep az enyém így tehát nem kaphatok érte pénzt semmiféle képen.A kutyám nem riasztó!õ a kedvenc kutyám.Egyébként járt iskolába.És nagyon meg voltak vele elégedve.De az ilyeen válaszokat nem kérem csak olyanoktól akik értenek hozzá valamit.Egyébként kösz a semmit :) )
Ha jártál vele iskolába, milyen a végzettsége? A telepen egyedül hagyott kutya vagy kikötve van, vagy bezárva. Ha csak ugatnia kellene, miért nem tartasz inkább riasztót? Vagy szabadon kószálhat bármerre? A kutya tudod társas lény és nem madárriasztó. Neked valóban nem jár semmi érdembeni válasz, mert nem vagy jó kutyatartó.
szerintem egy idõre hagyd a telep õrzése dolgot és vidd megint az otthonodba, hogy megnyugodjon, hogy õt még mindig szeretik, tisztelik. (persze csak akkor ha kertes házad van és elfér a kutya) taníts úlyra neki mindent miután megnyugodott majd egy kis idõ után újra vidd vissza. szerintem ez befog válni! sok szerencsét!
Van kutya, amelyikben benne van a készség az õrzésre.Van, amelyiknek meg kell tanítani. Ahova jártál iskolába, a segéddel megbeszéled, hogy menjen ki a telepre. Ha jó a segéd, érti a dolgát, rá fogja vezetni a kutyádat az õrzésre.
Pontosan! nagyon sok kutyasulis vállalja, hogy "háznál" képez. És ha a telephelyen "izgatja" a kutyát, lehet akkor újra rá fog jönni, hogy mit szeretnének tõle. :) Egyébként tartom az elõzõekhez magam, szerintem sem érzi a sajátjának a helyet. Nem gondolkoztál el még egy kutyuson? Esetleg egy másik felnõtt kutyán, amelyikkel együtt õrizhetnénk?:)
A rottweiler elsõsorban személyvédõ kutya. Miért van az, hogy olyan keveset tud a kutyáról a legtöbb kutyatartó? Van kifejezetten területvédésre alkalmas. Mint a kuvasz, kaukázusi. De az emberek, a kutyatartók zöme nem törõdik a kutyája alapvetõ igényeivel, hiszen "csak egy kutya"... Mikor lesz már szégyen, rosszul tartani állatot? Mikor lesz már szégyen nem ismerni azt, akivel együtt él?
Egyetlen gondja a kérdezõnek, hogy nem ugat. Vajon ha egyszer bekattan, vissza fogja tudni tartani?
A kérdező hozzászólása: oncogito! na ide figyelj kisapám!! nem a te sok-sok hülyeségedre vagyok kíváncsi úgyhogy inkább ne gépelj annyit!!!!!! te szerintem nem is vagy állat gazdi mert semmilyen jó tanácsot nem mondtál csak le alacsonyítani tudsz másokat!!! elõször nézz magadba, talán irigy vagy??? vagy unatkozol??? bár az oviban van még a helyed!! :) ) ha belegondolok nem is kell neked házi kedvenc mert te vagy az ÁLLAT!!! és téged nevelnek(nem sikeresen) A többieknek meg köszönöm az eddigi válaszaikat!!!
Elõször is vegyél vissza magadból. Az ellenszenv nem jogosít fel durva és agresszív viselkedésre! A kutyát nem ugatni kell megtanítani, hanem megfelelõen tartani. És szégyelld magad, ha nem teszed!
Még valami. Jobb lenne, ha leszállnál a magas lóról és megfogadnád a tapasztaltabbak tanácsát. Én több mint húsz éve kutyázom aktívan. Egy kutya, ha jól van tartva, ha a gazdával megfelelõ a viszonya, akkor tûzön-vizen védelmezi a gazdát és az otthonát. Ha magányos, ha tanulatlan, ha elhanyagolt, akkor vannak gondok. De ezt nem azzal lehet orvosolni, hogy a kutya viselkedésén változtassanak, hanem úgy, hogy a gazda tartási módszerén. Ez az igazán hasznos tanács - csak attól tartok, te ezzel nem tudsz mit kezdeni.
A kérdező hozzászólása: oncogito.most el mondanám neked hogy egy 75.80 kilós kutyáról van szó és azt mondod hogy nem jól van tartva ha nem hiszed szívesen küldök róla neked képeket.
oncogito eszt nem igazán értem...

Miért van az, hogy ha már semmibe nem tudnak belekötni akkor elkezedik piszkálni az embert azzal, hogy nem tud írni, helyesen írni?

Én is nagyon sokszor futtok bele, hogy ha nincs más indok ellenem akkor jönnek azzal hogy én fogjam be mert hogy nem tudok helyesen írni és így hülye vagyok. Persze az más kérdés hogy értelmesen nagyon sok témához nem tudnak hozzászolni.

Legjobb válasz: Hol küldtek el a fenébe a helyesírásod miatt?

Hol küldtek el a fenébe a helyesírásod miatt?
Picasso rajz mellett gyakran írogatott is. Mûvei tele voltak helyesírási hibákkal, amelyeket nem volt hajlandó kijavítani. Amikor megkérdezték miért, annyit mondott: "Minek törõdjek egy olyan rendszerrel amelyhez semmi közöm?" Vele értek egyet.
A számítógépen írt szövegeken könnyen kiszûrhetõ a hiba helyesírás ellenõrzõ segítségével. Firefoxot használok, így még az ide írt válaszban is jelzi az elgépeléseket. Egy mérnöktõl pláne elvárható annyi precízség, hogy erre odafigyeljen. Mérnökként még jobban odafigyelek arra, hogy mit adok ki a kezembõl, mert az engem minõsít.
Szerintem ne a szabályokat nézegesd, hanem olvass. Nekem nincs túl sok fogalmam a nyelvtani szabályokról, egyszerûen kicsi korom óta annyit olvastam, hogy eszembe sem jut másképp írni a szavakat, mint ahogy számtalanszor láttam a könyvekben. Így ösztönösen tökéletes a helyesírásom. Fontos ez a kérdés, ugyanis tényleg nem olyan nagy dolog megtanulni helyesen írni. Épp ezért ha valaki ezt nem teszi meg, akkor az emberben az írása alapján rossz benyomást kelt ("ha még arra sem volt képes, hogy megtanuljon normálisan írni, akkor ugyan hogy érthetne bármi máshoz?"). Btw képtelen vagyok felfogni, hogy adhattak diplomát helyesírás nélkül...
talán gépelj lassabban és gondold át jól, hogy mit írsz, ne kapkodj
A helyesírásodra azért figyelhetnél. Tudod én nem tudom komolyan venni azt, aki alapvetõ hibákat vét az írásában. Nem az elütött betûkre gondolok.
ez a magyar vitakultúra hiányából jön. "nem értessz te semmit abból amit mondok, elõször tanulj meg helyesen írni, te kis ***, különbenis hány éves vagy, na meg hogynézelki, ráadásul megb*tam anyádat", és ha ez se hat, akkor ütnek. ismerek egy csomó arcot, akiknek átlag általános iskolás szintnél rosszabb a helyesírásuk, de nem hinném, hogy emiatt kevesebbek lennének, vagy kevesebbet érne a véleményük.
A helyesiras a vilag egyik legnagyobb baromsaga. Legalabbis, egy ilyen, internettes forumrendszeru helyen, es barhol mashol, ahogy a velemeny, valasz ertelmezesevel kevesebb mint 2percet foglalkozik a befogado fel. Minden mashol, meg ahol ez valoban fontos, ott a helyesiras ellenorzo. Egyetlen kattintás lenne bekapcsolni akár a firefox-ban, a helyesírás ellenõrzõt, és akkor lehetne ékes helyesírással írni. Csak nem éri meg. Ugyanúgy, ahogy ékezettel írni sem. :)
Diszgráfia, ugyan már... Aki nem tud írni, tanuljon meg! Ne kelljen már mindent mindenféle mondvacsinált külsõ okokra fogni.
Mert az emberek nem képesek beismerni, hogy nincs igazuk, illetve, hogy másnak is lehet igaza. Én is tapasztaltam már azt, hogy mikor elfogytak az észérvek, elõjött a helyesírással. (Ami mellékesen elgépelés volt...) Abban viszont igazat adok a válaszadóknak, hogy nehéz komolyan venni egy szöveget, ha tele van hibákkal. Egyszerûen nem tûnik hitelesnek. Persze attól még lehetsz nagyon jó szakember, hogy diszgráfiás vagy, de az emberek elõítéletesek.
Ügyes vagy, nem veszik észre, hogy szándékosan ejted a hibákat. :D
ma 21:35: pedig pont ezt mondom. "Romaban viselkedj ugy, mint a romaiak." Azon a helyen, ahol olyan dolgokkal itelik meg az embert, hogy egyenlore-nek irja az egyelore-t, ott hagy ne vegyem komolyan a masikat sem. Egyebbkent, valojaban tenyleg nem erdekel, ha a masik othon a szoba kozepere urit, amig a megfelelo helyen betartja a elvart szintet.
"Az uszni nem tudod piszkálják azzal, hogy nem tud uszni miközben éppen ejtõernyõzünk." A valódi helyzet általában az, hogy ha állásinterjúra mész koszosan, büdösen, ápolatlanul, akkor VALAMIÉRT nem foglalkoznak az érdemeiddel és a tudásoddal.
* szoba közepére
válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 00:49 Ez elég furcsa gondolkodás. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy elég ha hivatalos helyen viselkedek kulturáltan, emberien, otthon be is sz..rhatok a közepére is, az sem baj, mert ugyan ki törõdik vele!
Jah, en sem ertem miert nem tanulnak meg latni a vakok, beszelni a nemak, futni a benak. Es bar sokan tenyleg "csak rafogjak" a diszgrafia egy elegge sulyos, problemas betegseg. Amugy, meg mindig nem ertem, miert kellene megtanulni irni? Van egy enyhe sanszom, hogy gyorsabban gépelek a utolsó válaszadónál, meg akkor is, ha áttérek a nekem nem igazán megszokott ékezetes írásra. :) Szóval, azt gondolom, az nem ember, aki nem képes 10 ujjas gépelésre és 100szó/perc alatt van a gépelt írása. :P Mert az manapság nagyobb szégyen, mint a helytelen-írás. Ez is egy vélemény, nem?
Véleménynek vélemény, csak nem megalapozott és hülyeség. De látom nem megy a különbségtétel a kettõ között, pedig ezt jelenti a józan ítélõképesség: el tudod választani az értékes véleményt a hülyeségtõl.
08:04: Ebben az esetben, megkérlek, magyarázd el, miért kevésbé értékes az én véleményem, mint a grammar-nacziké. Kitérve a helyesírás gyakorlati hasznára, kialakulására, fontosságára, szembeállítva a modernebb korban gyakori haszonnal is járható, gyors és hibátlan gépírás hasznával. Akárhogy is, attól hogy te úgy gondolod, hogy a te véleményed a egyetlen igaz út, még nincs igazad, de a felvetés adott: Cáfold meg az állításom, de ne a fent említett "Mert én mondom, hülyeség, és ha ezt sem vagy képes látni, akkor hülye is vagy" jól hangzó, de teljesen értéktelen magyarázattal. ps: Már elõre borítékolom hogy a válaszod ha lesz, arra fog irányulni, hogy ez köztudott, és különben is mit képzelek. ps2: és azt mondtam már, hogy írtam egy scriptet, ami lekérdezi, mikor változtatták a hasznos-nem hasznos értéket? :)
Te nagyon nagy sztár vagy. Egyébként nagyon zseniális vagy, hogy KITALÁLOD, hogy a kommon szenszre fogok hivatkozni, mikor le is írtam korábban, hogy a józan ítélõképesség mirõl szól. Írtam egy hosszabb értekezést, aztán rájöttem hogy ennek? Ugyan már. Eleve az, hogy mint egy tini akinek nincs más csak tornacipõ meg magassarkú, te is akinek csípi a szemét a rusnya íráskép le nyelvtnannácizod... egy ilyen ember felé most miért próbáljak civilizáltan kommunikálni?
Ne mondd már azt, hogy nem szándékosan írsz helytelenûl! Pl.: "futtok" - ezt így ejted ki, hogy futtok vagy inkább futok? 2 T-vel mondod? "átnézéssével" - ezt hogy mondod? "juttok" - és ezt? "minimállisan", stb... Ezeket még a legnagyobb írástudatlanok is tudják, te is, csak hülyíted az embereket... Ha nem tudnál helyesen írni, akkor nem ilyen hibáid lennének, szerintem.
15:25, és te hogy ejted ki azt, hogy "helytelenûl"?
velem is sokszor megesik. romaniai lakos vagyok . sokszor szolnak le az ekezetek miatt, megy helyesiras , meg nagybetu meg minden isten [email protected]@.. es ha irok egy ien valaszt hogy ez nem a helyesiras tema akkor meg elkuldenek vissza suliba tanuljak meg irni meg minden hulyeseg..
Azoknak szoktak ilyet írni, akik lehülyézik a kérdezõt vagy mindenkinél jobban tudnak mindent, kioktatnak másokat, és büszkék rá, milyen tökéletesek. Normálisan kérdezõt és válaszolót soha nem bántanak - legalábbis én még nem láttam. A helyesíráson nem segít a szabálytanulás, legalábbis nem sokat. Rengeteget kell olvasni, és diktálás után írni, majd a hibákat kijavítani, és újra leírni a szöveget hibátlanul.
Engem is irritál, ha valaki nem tud helyesen írni, de ettõl nem nézem hülyének az embert. Amint a Te példád is mutatja, lehet én helyesen írok, de teljesen hülye vagyok minden máshoz, Te pedig okos, értelmes ember vagy, aki bõven többet tehetsz a világért, mint sokan akiknek csak a helyesírásuk jó.Persze sokan örülnek, ha bele tudnak kötni valamibe, fõleg a neten, ahol névtelenül-arctalanul bárkit elküldhet az ember a fenébe.A helyesírás mindig is egy jó lehetõség volt erre és az is marad, nem lehet mit tenni ellene, végeláthatatlan vitákat szül.Ne foglalkozz vele!
A kérdező hozzászólása: Senki nem mondta, hogy a nyelvtan a hibás azért mert én hibásan alkalmazom. Sõt az sem mondom, hogy ez így jó, mert nyilván nem az, de jelenleg ez van és kész majd hogy ha erre lesz szabadidõm akkor biztosan, fogok javítani a helyzetetten. De, hogy te is megértsd a példáda alapján: Az uszni nem tudod piszkálják azzal, hogy nem tud uszni miközben éppen ejtõernyõzünk. Semmi közze a két dolognak egymáshoz... :P De ha nincs más
Érdekes, az én helyesírásomba még soha nem kötöttek bele. Ha nem tudsz úszni, lehet, hogy nem a víz a hibás.
A kérdező hozzászólása: "Igen, ha a kollégád igénytelen, szakadt csöves akkor nem való munkahelyre. Akármekkora szakember egyébként." Hát nem tudom, de õ lenne az utolsó akit kirugnék, mert, hogy számomra visszont sokkal többet jelent hogy amit õ 15perc allat megold az másoknak órákba tellik, és ezért cserébe pont nem érdekel, hogy hogy nézzki. Persze ha "szakadt csöves" és ostoba lenne akkor nyilván, de inkább 15ilyen szakadt csövest fogok felveni mint bármennyi öltönyös de am. beképzelt és a szakmályához nem értõ embert.
a helyesírás alap dolog, de ha már nem értesz hozzá, akkor alap, hogy olyan böngészõt használj, aminek van helyesírás ellenõrzõ funkciója ;)
Ha rossz a helyesírásod, az éppen olyan, mintha az életben büdösen mennél ki az utcára. Az igénytelenség jele. Nem az a baj, hogy piszkálnak érte, hanem az, hogy nem olvastál eleget fiatalkorodban a társaiddal együtt, és ezért képtelen vagy megtanulni. Az pedig, hogy így is lediplomázhattál, csakis az oktatásunk színvonalát jellemzi, ne légy büszke rá.
Én észreveszem a hibákat, de ha nem durvák, vagy a mondat értelmét nem zavarják, akkor tudomást sem veszek róluk. Sõt! Úgy hittem magamról, hogy nagyon jól ismerem a helyesírási szabályokat, aztán amikor itt írogatok, magam is elcsodálkozom, ha a "hibajelzõ" aláhúz néhány szót!
Ha nem ismerem az embert, csak annyit látok, hogy igénytelenül, helytelenül ír és nem tud fogalmazni, akkor az elsõ benyomásom nekem is az, hogy ez egy mûveletlen ember, aki nyilván ugyanolyan igénytelen az életben is, mint a helyesírásban. A helyesírást meg lehet tanulni, és aki még erre sem veszi a fáradságot, azt elég nehéz komolyan venni. Én így látom. Bár én magam sem szeretem az olyan válaszokat, amik csak a helyesírást fikázzák. Én úgy szoktam, hogy ha teljesen érthetetlen a szöveg és nem tudom, mit akart kihozni belõle a kommentelõ, akkor megkérem, hogy írja le érthetõen (ha a válasz is ugyanolyan érthetetlen, esetleg bunkó, akkor hagyom a fenébe vagy lepontozom), ha pedig érthetõ, de vannak benne helyesírási hibák, akkor reagálok a tartalmára, és mellesleg szólok az illetõnek, hogy tanulni kéne egy kis helyesírást.
Az mind szep es jo, hogy az emberek hasznaljak a helyesiras-ellenorzoket bongeszoben, szovegszerkesztoben. A baj csak az, hogy egyik sem tokeletes; tagadhatatlan, hogy fejlodnek, megis eleg csaloka dolog rajuk bizni pl. egy diplomamunka vagy szakolgozat folotti teljes ellenorzest. Ha mar diplomas mernokok buszkelkednek itt az eredmenyeikkel. Azt sajnalom, hogy a kezzel irt esszek ideje lejart. Most mar mindenki begepeli a szoveget, kozben vagy utana lefuttatja az ellenorzot, es kijavitja a hibakat. Ettol meg senki nem tud helyesen irni, fogalmazni. Aki alapbol eleg muvelt ahhoz, hogy csak kis mertekben tamaszkodjon a helyesiras-ellenorzo programokra, az akar jogosan is tehet megjegyzest. Ha mar ki akarunk valamit fejezni, egy alapveto igenyesseg nem art. Engem nem erdekel mar, ki hogyan ir, mindenkinek a maga keresztjet kell hordoznia, az ekezetek hasznalata meg foleg nem.;)
Csakhat, a helyesiras, es a igenyes megfogalmazas ket kulonbozo dolog. Nagyon sarkitva: Helyesiras - divat. Megfogalmazas hianya - budosen az utcan. Mondom ezt ugy, hogy elvbol nem hasznalok ekezetet forumokon, diszgrafias vagyok, es eletemben eddig valoszinuleg tobb konyvet elolvastam, mint amenyit a atlagember eleteben valaha egyszerre lat....
Én általában függetlenül mástól szoktam belekötni a helyesírásba. Esetleg te úgy érzed, úgy akarod érezni, hogy nincs másba belekötnivaló, de hidd el, sokszor van, hogy egyszerûen nem is vagyok hajlandó értelmezni amit ír valaki, ha olyan ocsmány az írásképe. A tiéd mondjuk nem olyan.
11:56 : hogy lehet ocsmány egy gépelt szöveg írásképe? Ez csak nekem ellentmondás?
Hát, nem egeszen ehez, de nalam alig eszik a ff 200mb-ot, pedig tele van pakolva hasznosabbnal hasznosabb kiegeszitokkel. Reklamszurotol kezdve, helyesiras ellenorzoig. De ez mar izlesrol valo vita. :)
A kérdező hozzászólása: ma 12:39 Dobjál be mellé úgy 40-50 füllet + két három inkognito ablakot és már is lesz belöle 1GiB körüli érték :) Akkor még emellé megnyit az ember egy nagy projectet visualstudioban. Esetleg a móka kedvéért még fút egy photoshop és dreamweaver. Akkor úgy elfogy 4GiB ram hogy rossz nézni. Visszont, hogy ha ebbõl a böngészõ csak 600at fogyaszt akkor már is jobb a helyzet valamivel. Utólsonak: Erre a forumra annyira nem jellemzõ, de nagyon sok másikra igen, csak úgye ott megölnek ha létrehozzok egy ilyen topicot. :) Köszönöm mindenkinek a választ és természetesen akinek van kedve még hozzá szólni azt szivesen várom.
Teljesen igaz, de nem hiszem, hogy a normalis bongeszeshez kell 40-60 nyitott lap. A tobbi is teljesen igaz, csak eppen nem szokvanyos felhasznalasi mod. Mert emelle meg mehetne mondjuk 2-3mmo ablakban, es akkor mar folag eletszagu lenne, nem? -_-! + soha nem hasznalok incognito ablakot. :P Szoval... aztmondod dreamweaver... az webszerkeszto. Hogy kepesek emberek webet szerkeszteni ff es firebug nelkul? :P
A kérdező hozzászólása: Szerintem relatív, hogy mi normális vagy mi nem, nekem normális hogy sok ablak van nyitva. Inkognyító ablak pedig nem pornora, kell ha nem fejlesztéshez ... hogy 3-4 különbõzõ sessasion is futthasson. Am. pedig simán lehet ff nélkül fejleszteni. -.-! Föleg mivel serverside kodolók. :p Csak ASP-t fejleszteni visual studioban kényelmes, PHP-t pedig inkább dw-ben. De lehetöleg ne ebbe a témába offoljunk hogy ki miben szeret kodolni. Ha gondolod indits egy topicot, és ott szívesen kifejetem a véleményemet.
Igen, ha a kollégád igénytelen, szakadt csöves akkor nem való munkahelyre. Akármekkora szakember egyébként. És nyílván gondjai is vannak belõle. Ha van egy ismerõsöm, akit ismerek, akkor annak elolvasom a hányadék írását is, ha érdekel. De egy vadidegen kérdéssel fordul hozzám, és azzal sem tisztel meg, hogy olvasható, tagolt módon teszi ezt, akkor nem, nem fogom elolvasni. Ez nem arrogancia, ez épp a semmibe vevése, a válaszolók abszolút nem tisztelete.
Meg hogy else olvasa, ez mérhetelenûl arogáns válasz szerintem, mert attól hogy bizonyos szabályrendszernek nem tesz eleget a szöveg attól még tartalmilag lehet, hogy hasznos / érdekes. Ez akár igaz is lehet, de gondolj bele: ha annyira nem tesz eleget a szöveg ennek a szabályrendszernek, hogy képtelenség értelmezni, akkor honnan kéne tudnunk, hogy milyen a tatalma, mire gondolt a szöveg írója? Ilyen szempontból a helytelenül leírt szavak kevésbé problémásak, mert ha leírja az ember, hogy "muszály", attól még mindenki tudja, hogy a "muszáj" szóra gondolt, csak rosszul írta a j hangot. Viszont az írásjelek pontos használata nagyon fontos egy írott szövegben. Akár egyetlen vesszõ is képes megváltoztatni az egész mondat értelmét. Gondolom, te is érzed, mekkora különbség van pl. az alábbi két mondat között: Nem érdekel. Nem, érdekel. Hallott szövegnél ezt érezzük a hangsúlyból, de írásban egyszerûen muszáj kitenni az írásjeleket, különben félreérthetik, amit írsz. Legalább ennyit mindenkinek illene megtanulni.
// off // Latod, ennyire relativ, hogy kinek mi a fontos, es mi a termeszetes. Egyeseknek a helyesiras, masoknak a tartalom, egyesek design-et csinalnak, kevesebb ablakkal, masok api-t fejlesztenek, szerverre. Es ez az egesz errol szol. Az emberek kulonboznek, ami nem baj, addig a pontig, amig nem akarjak a masikra raeroltetni a sajat igazukat, nezopontjukat. Egyebbkent, 8gb memoria alatt komoly fejlesztogep? Neeemar. :P // off end //
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor ettõl most rosszabb ember lettem. Nem a figyelés vagy nem figyelésen van a hangsúly, mert nálam nem atól függ, hogy most figyelke vagy semm, mert akkár mennyire is figyelek, hogy ha én azt úgy gondolom jól vagy rosszúl. A dologhoz hozzátartozik, hogy minden bizzonyal újra tanulható lenne a dolog, mert a magyar mellet beszélek(és írok is :P) angolul sokkal kevesebb helyes írási hibával mint magyarúl. De a kérdés nem erre irányult ha nem sokkal inkább arra, hogy miért is hiszik sokan, hogy az egy emberel szemben ütõ kártya, hogy te hülye vagy mert nem tudsz írni. Ettõl függetlenül szakmailag érhet sokkal jobban dolgokhoz mint más. Nem ezzen ha nem szakmai fórumokon fordul ellõ, hogy válaszolok egy egy kérdésre valamely topicba, és aki nem ért egyet az nem azzal van elfoglalva, hogy az én megoldásomat cáfolja ha nem kijavítja, hogy mit rontottam el. Ez még is miért jó embereknek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!