Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy nem igazán szeretek (9 db)

Miért van az, hogy nem igazán szeretek smárolni?

Van amikor tökre jó érzés és nagyon tetszik máskor meg nem kívánom legalább 1-2 hétig. Miért?

Legjobb válasz: Hmmm ennek sok oka lehet...nem vagy abban a hangulatban, nem erzed jonak, nem olyan a baratod, nem vagy olyan rajtalogos tipus...ez az amit neked kell tudnod ;)

Hmmm ennek sok oka lehet...nem vagy abban a hangulatban, nem erzed jonak, nem olyan a baratod, nem vagy olyan rajtalogos tipus...ez az amit neked kell tudnod ;)
Én akkor utáltam smárolni amikor egy nagyon rossz kapcsolatba voltam benne. Nagyon ritkán smároltunk, õ ezért mindig piszkált engem.

Miért van az, hogy aki igazán tudna szeretni és hűséges lenne, megbecsülné a párját annak nem jön össze, míg aki akárkivel félrekefél és nem is tiszteli szereti igazán a párját annak meg összejön? Miért ilyen igazságtalan az élet?

Legjobb válasz: Aki nem tiszteli, nem szereti a másikat, annak igazából mindegy. Neki nem kell ahhoz szeretet, ahogy élje az életét. Akinek nem jön össze, az a szeretet keresi.

Aki nem tiszteli, nem szereti a másikat, annak igazából mindegy. Neki nem kell ahhoz szeretet, ahogy élje az életét. Akinek nem jön össze, az a szeretet keresi.
fiú vagy?
Ces't la vie! (Ilyen az élet!) De tényleg. Egész egyszerûen ne is próbálj magyarázatot találni. Pár éve én is próbálok rájönni, de szerintem felhagyok vele és reménykedek, hogy nekem mondjuk még 19 évesen nem jött össze a szerelem, másnak igen (vagyis nem szerelem, ami félrek*rásból áll, de érted :) ), de lehet nekem meg lesz férjem, gyerekem, szeretõ családom, jó állásom. Addig a többi egy kiélt [email protected]/hímringy* lesz. :)
nem egyértelmû, hogy fiú?! egy nõ nem ír ilyet... üdvözöllek a való világban!
A kérdező hozzászólása: amúgy fiú vagyok
velem is így van kib*sztak velem kétszer...de megyek tovább és harmadjára úgy kib*szok valakivel, hogy ez megemlegeti..csak vicceltem. maradok jó és remélem a legjobbakat..:D
aki nem keres, nem is talál...am ne általánosíts, mindenkinek megvan a párja valahol csak meg kell keresni ;)
Mintha csak én kérdezném. Kefélj, és válogasd meg kivel, majd csak összejön az a fránya szerelem. :D
az elet csupa kibasxas:P
Ezen már én is gondolkodtam, talán túl sokat is és emiatt vagyok egyedül. :( 29/F
tegnap 22:11 gratulálok az ujabb intelligens hozzászoláshoz. Elöbb ismerkedni meg beszélni kéne megtanulni az emberekkel

Ez miert van? Lehet, hogy nem szeretjuk egymast igazan? Vagy mi a baj?

A baratom es en nagyon szeretjuk egymast!:) De bevallotta, hogy amikor velem van, nagyon boldog..csak amikor mar nem lat egy ideje, azt hiszi nem szeret..ez az ideje, ez olyan 3 nap kb..es en ugyan igy erzem. nagyon felek..mert eddig o is csak engem szeretett ennyire, es en is csak ot..normalis valaszokat legyszives..es par olyan valaszt is szeretnek, hogy hogy kerulheto el ez az erzes..

Legjobb válasz: Nem szeret. Ez nem szeretet. Kicsit olyannak tûnik mint ha az egész kapcsolatotokat magára akarja eröltetni. Egy valódi szeretet nem múlik el attól ha nem látod a másikat.

Nem szeret. Ez nem szeretet. Kicsit olyannak tûnik mint ha az egész kapcsolatotokat magára akarja eröltetni. Egy valódi szeretet nem múlik el attól ha nem látod a másikat.
A kérdező hozzászólása: nem az, hogy nem szeret.hanem nem annyira erzi az egeszet..kozben meg elhiszem, hogy nagyon szeret.mert amikor egyutt vagyunk nagyon kedves velem, es romantikus.es eddig mindent megtett, hogy ne veszitsen el..nem ertem.:l
Mi a kérdés? Ha nem érzi, amikor nem vagytok együtt akkor sajnos nem szerelem, lehet akármilyen jó, amikor együtt vagytok. Ha szerelmes vagy, azt mindig érzed.

Miért van együtt az ember valakivel, ha nem szereti igazán? Ha közben eltöpreng azon, hogy milyen lenne mással? Ha van olyan mikor nem is hiányzik neki? De ha szakít vele, akkor mer sír, meg bömböl?

Legjobb válasz: Ismerõs. Összejössz vele mert õt ismered és félsz az ismeretlentõl. Lehet h nem szereted eléggé de tudod h õ szeret és a magány rosszabb is lehet

Ismerõs. Összejössz vele mert õt ismered és félsz az ismeretlentõl. Lehet h nem szereted eléggé de tudod h õ szeret és a magány rosszabb is lehet
megszokás, kényelem, beletörõdömség, mókuskerék miatti figyelmetlenség, önzés.. csak a szokásos
Mert a megszokás összetart, meg ki tudja, mikor futsz bele egy újabb kapcsolatba?! Addig is jobb a másik mellett maradni, majd onnan startolni! Nem a legkorrektebb megoldás, de addig is leápolnak, már amennyire intenzív a kapcsolat még...?
Azért, mert még sem akarnak egyedül maradni, tudod...Ha nincsen ló, akkor jó a szamár is.
Daniella vagyok, én szeretem. Állításod megdõlt.
Köszönöm-köszönöm. :D
Egy ilyen kérdés után a neuronjaim legszívesebben harakirit követnének el.
Daniella. De csodás neved van :)
Nincs olyan nõ, aki ne szeretné:D
Van egy Daniella nevû osztálytársam, és szereti:DDDDD
Te csak a D nevû lányokkal ismerkedsz?
Én szeretem! Dezsõke vagyok :)
Az egyik barátnõm Dóri, õ szereti. Nem igaz :)
Dezideráta vagyok es imadom xD
Szerintem csupa véletlen, vagy inkább összefüggéstelen dolog. Én szeretek, de még tudok is masszírozni. Mindenki csak dícséri a mûvemet. Jó lenne, ha lennének önként jelentkezõk, akiket jelképes összegért(hogy ne hogy azt higgyék, hogy valami perverz vagyok, aki erre élvezkedik) jelentkezne rá. De sajna mostanában az emberek nem foglalkoznak ilyennel. Félprofi vagyok, ha lehet így mondani... És mindenki szereti, ha jól csinálják neki.
Igaz. Ismertem egy Juliska nevû lányt, aki imádta, ha masszírozzák. Megváltoztatta a nevét Dórára, és azóta megutálta.
Ez mi ez az elmélet? Mi jön még - Sztálin egy libikókán?
véletlen egybeesések. ráérsz nagyon, h ezekre figyelsz :D
Micsoda gyönyörû nevek válaszolók! :D
Hát, D a vámpírvadász nem tudom, hogy nõ-e, de nem szokták így kényeztetni, mert nem lenne ennyire feszült...

3éve vagyunk együtt a barátommal és nem igazán bizik meg bennem nem tudom miért van nagyon szeretm! Hogy bizonyitsam ki még jobban hogy ő az életem értelme?

Legjobb válasz: Hogy hogy nem bízik meg benned? "Kiérdemelted" esetleg valahogyan...?? Alapvetõ félsz mindenkiben van.,de amég ez megmarad egészséges keretek között nincs gond... Lehet ,hogy a barátod esetleg betegesen féltékeny? mert akkor sajnos sehogy sem tudsz rajta segíteni.

Hogy hogy nem bízik meg benned? "Kiérdemelted" esetleg valahogyan...?? Alapvetõ félsz mindenkiben van., de amég ez megmarad egészséges keretek között nincs gond... Lehet , hogy a barátod esetleg betegesen féltékeny? mert akkor sajnos sehogy sem tudsz rajta segíteni.

Miért van az, hogy nem kapok senki olyant magamnak, akit igazán szeretnék? Mit tegyek?

Olyan valaki kellene,akit szeretek vagy legalabb tetszik.Mindig az van,hogy vagy foglalt az illeto,vagy nem kellek neki vagy nem tudom,hogy mi tév? legyek.Segitsetek![lány vagyok..]

Legjobb válasz: Ez általában így szokott lenni, az az illetõ aki nagyon megtetszik nekünk és szeretnénk, feltéve ha egyedülállók vagyunk, akkor azaz ember tutira foglalt, vagy nem kellünk neki. csak annyit tudok mondani , hogy ne add fel keresgélj tovább.

Ez általában így szokott lenni, az az illetõ aki nagyon megtetszik nekünk és szeretnénk, feltéve ha egyedülállók vagyunk, akkor azaz ember tutira foglalt, vagy nem kellünk neki. csak annyit tudok mondani , hogy ne add fel keresgélj tovább.
"olyant"?? attyaisten:DDD nem kérdéses miértnem találsz :DD
Mert nem vagy jedi! Ezek után nem is lehetsz az :(.
A kérdező hozzászólása: /:) pfff..

Van olyan lány, aki úgy érzi nem kap elég szeretet, törődést, aki most igazán igényelné, hogy valaki szeresse, foglalkozzon vele, megölelje? Mi az oka, miért nem kaptok elég törődést, szeretet?

Legjobb válasz: Van :( Anyagi gondjaink vannak, emiatt a párom befordult. Megértem, de attól még nem jó. A családom meg széthullóban van, bár ez évek óta tart, lassan megszokom. Csak így mindenki elvan a saját problémájával, ha nagy ritkán találkozunk, akkor is azt kell hallgassam a szüleimtõl, hogy fújnak egymásra.

Van :( Anyagi gondjaink vannak, emiatt a párom befordult. Megértem, de attól még nem jó. A családom meg széthullóban van, bár ez évek óta tart, lassan megszokom. Csak így mindenki elvan a saját problémájával, ha nagy ritkán találkozunk, akkor is azt kell hallgassam a szüleimtõl, hogy fújnak egymásra.
Nem találok munkát, nincs pénzem, így a szüleim nyakán lógok, lassan kezdek depressziós lenni, iszonyú hangulatingadozásaim vannak amiket még szerencsére emberek közt tudok kontrollálni..akarnék sírni de nem tudok, másokkal meg ilyenekrõl nem szeretek beszélni mert így is úgy érzem elég teher vagyok az embereknek. Alig beszélek a barátaimmal, és távolságtartó vagyok. Egy valaki van akivel tudok beszélni errõl, hiányzik, a világ másik végére költözött, és nem tudunk minden nap beszélni, ha meg beszélünk nem akarok ilyen témákról nyafogni, elég nehéz így is az õ élete is. Ezt most jól esett leírni. Neked van valami ami nyomja a lelkedet?
én "elég" szeretetet kapok, nem is a mennyiség hiánya a baj, hanem hogy kitõl kapom, mert a családom hihetetlen biztonságérzetet ad, de nincs egy Barátom, egy lelki társam, ami nagyon hiányzik. Te hogy vagy ezzel? nyugodtan írj, bár azt nem ígérem, hogy még ma tudok válaszolni...
a barátom - aki nem tudja eldönteni, hogy együtt legyünk-e vagy sem - egyszer a fellegekben tart, másszor szándékkal döngöl a föld alá, attól függ, milyen kedve van. ebbe az elmúlt 3 hónapban majdnem belerokkantam, gondolkoztam öngyilkosságon is, és minden reggel úgy ébredek, hogy bár ne kelnék fel. Szüleimtõl elég szeretet kapok, barátaimtól szintén, frissebb ismerõsök pedig nem olyanok, mint aminek látni akartam õket, hanem nagyon mások, és minden apró dologgal egy kicsit csalódom bennük. :( a legjobban a szeretet a szerelmemtõl hiányzik.
kapok szeretetet én szerelmet szeretnék már.. csak nem találok aminek az oka hogy senkinek nem vagyok elég jó
Van. Utálnak, mint a szart.
igen, mert én se tudok szeretni
Kérdezõ! Fúúú de rafinált vagy jó ez a duma duknak rá a csajok látom... Kedves lányok, akik úgy érzitek nem kaptok elég szeretet és törõdést, és most igazán igényelnétek hogy valaki szeressen, foglalkozzon veletek és megöleljen, melettetek áljo a társatok legye. Sok ilyen fiu van aki ugyanezt szeretné, csak az mind le van sz*rva, Én még egy mosolyt egy kedves szót sem kapok senkitõl ha bánatos vagyok, pedig se csúnya nem vagyok se buta, és biztos még sok sok fiu van így ezzel...
Ja a lányok nem tesznek fel ilyen kérdést. Vam e itt olyan fiu......

Miért hiszik Jehova tanúi, hogy azért van igazuk mert nem szeretik őket az emberek?

Úgy gondolom ett?l még senkinek sem lesz igaza. Ha én bunkó módon viselkedek akkor se fognak szeretni. Ha zaklatom az embereket akkor sem. S?t az emberek nem szeretik a tömeggyilkosokat, a hazug politikusokat és sok egyebet sem. Ez számomra igen nyakatekert logika, de érdekelne a ti véleményetek is.

Legjobb válasz: én is osztom az utolsó véleményét:) van egy nagyon kedves jehova tanúja ismerõsöm, és semmi tukmálást nem csinált még, és nem is fog szerintem. Igaz vannak dolgaik, amiket külsõ szemmel nehéz megérteni de hát kinek nincsenek?

én is osztom az utolsó véleményét:) van egy nagyon kedves jehova tanúja ismerõsöm, és semmi tukmálást nem csinált még, és nem is fog szerintem. Igaz vannak dolgaik, amiket külsõ szemmel nehéz megérteni de hát kinek nincsenek?
Mert erre az ostromlottvár életérzésre, underground feelingre, a kicsikvagyunkésoknélkülüldöznekanagyok (üldözési mániaÖ kényszerképzetre építik fel a világképüket. Így az Õrtorony szekta lényege tulképp nem is a hittételeik, hanem a külvilággal szemben támasztott antiszociális viszonyulás, elõítéletek és kényszerképzetek rendszere... A kommunistákat is "üldözték", nekik is igazuk van ennyi erõvel, lol? A JT-ket nem azért "üldözték" (jaj szegények, hogy oda ne rohanjak), mert igazuk van, hanem attól függetlenül, mert megsértettek bizonyos állami törvényeket, mert az Õrtorony azt parancsolta nekik, hogy annak betartása ellenkezne a Bibliával. Holott nem a Bibliával ellenkezik, hanem azzal amit az Õrtorony tanít a Bibliáról...
az már nem zavarja õket, hogy több tucat üldözött keresztény vagy magát annak tartó szekta van még rajtuk kívül
Egy szer találkoztam 2 nénivel Budapest belvárosában, akik a jehova tanúinak a normálisabb, nem erõszakos rétegét képviselték, na nekik nincsenek ilyen kényszerképzeteik. Persze, ott a nyolc boldogság, de azt nem írja a Biblia, hogy ki kell provokálni mások utálatát, sõt... Szóval az erõszakosabbjai óriási tévedésben élnek.
Mert az van a Bibliában, hogy az igazhitûeket üldözni fogják. Benne van a tíz boldogságban is. Boldogok, akiket üldöznek a hitükért. Vagy valami ilyesmi. L
"TANULD MEG TÖMÖREN ÖSSZEFOGLALNI A LÉNYEGET!" Szerinted ezt mind õ írja? Fog egy pofás kis oldalt, amit lehet hogy amúgy õ szerkeszt, tart fenn, de ez most mellékes, kijelöli a megfelelõ szöveget, Control+V, Control+C és Válasz elküldése. Nem kell nekik nagyobb értelmet tulajdonítani, annál, ami van. L
Na, megint jönnek a 320 oldalas idézgetések. Nem fogjátok fel, hogy erre egy ilyen oldalon nincs igény? Szerintetek ki fog ennyit elolvasni? L
Megérteni Jehova Tanúit Bevezetés Jehova Tanúi Magyarországon az egyik legnagyobb létszámú és legaktívabb vallási közösség. A keresztények gyakran találkoznak velük, de a beszélgetések rendszerint kevés eredménnyel járnak. Sajnos a legtöbben nem értik a Tanúk gondolkodásmódját, fõleg azt nem, hogy miért ragaszkodnak a szervezetükhöz akkor is, ha annak tanítása ellentmond a józan eszüknek, a lelkiismeretüknek és a Biblia kijelentéseinek? Az alábbiakban ennek az elsõ látásra nehezen érthetõ jelenségnek a hátterére szeretnénk rávilágítani. Bár a Tanúk ugyanolyan emberek, mint mások, mindent a szervezetüktõl kapott szemüvegen keresztül látnak. 1. Azonosulnak a szervezettel Jehova Tanúi szervezete önértkelése szerint ma az egyetlen egyház, ahol "megmentésben lehet részesülni", ezért a Tanúk azonosulnak "Jehova látható szervezetével". Személyes támadásként élik meg vezetõik hitelességének a megkérdõjelezését, meggyõzõdésük, hogy csak Jehova ellenségei vádolhatják a szervezetüket hamis próféciákkal vagy bibliahamisítással. 2. Elfogadták a szervezet tekintélyét és hogy nélkülözhetetlen A szervezet a hívõket két osztályra osztja. Jehova állítólagos rendelésére a 144 000 fõs, "szent szellemmel felkent" "kicsiny nyáj" mellett 1935 óta létezik a "más juhok"-nak nevezett csoport is (a mai 6 millió Tanúból alig 8-9000). A felkentekbõl álló vezetõség Jézus egyik példázatát (Mt 24:45) próféciaként értelmezi, önmagára vonatkoztatja ('hû és értelmes rabszolga osztály'), és azt állítja, hogy az õ feladata Isten népének 'idejében megadni az eledelt' (a Társulat kiadványait). E kiadványok az igazságot tartalmazzák, és ezek, illetve a felkentek nélkül senki sem értheti helyesen a Bibliát. Ezért nem mernek a Tanúk önállóan gondolkodni, ezért akarnak mindig mindennek utánanézni az Õrtorony-irodalomban. A szervezetet nélkülözhetetlennek érzik, mert elfogadták a szervezet tekintélyét és elhitték azt az állítását, hogy nélkülözhetetlen. 3. A Biblia pozitív hatásárt a szervezetnek hálásak A Tanúk a Bibliát is olvassák, Isten bölcsessége pedig pozitív hatást gyakorol mindazok életére, akik parancsait és alapelveit követik (ehhez még hívõnek sem kell lenni). A Bibliának a Tanúk életvitelére és erkölcsére gyakorolt pozitív hatása tehát tagadhatatlan, de ez nem a szervezetet minõsíti, hanem a Bibliát. A Tanúk tulajdonképpen Istennek hálásak, de úgy érzik, hogy hálájukat a szervezetnek való hûségben kell kifejezniük. Maguktól többnyire nem gondolnak bele abba a lehetõségbe, hogy amit valójában Istennek köszönhetnek, azt a szervezettõl függetlenül is megkaphatnák Tõle, sok más hívõhöz hasonlóan. 4. A prédikálás és az összejövetelek lefoglalják õket Sok Tanú csak félállásban dolgozik, hogy legyen elég ideje prédikálni. Saját statisztikájuk szerint az 1999 / 2000-es szolgálati évben 21 253 magyar Tanú összesen 3 432 485 órát töltött utcai prédikálással, kiadványok osztogatásával, újralátogatással és közös tanulmányozással (és 962 mbert kereszteltek meg). A szervezet ezenfelül elvárja, hogy a heti több összejövetelre is felkészüljenek. Õk mindezt áldozatos szolgálatként élik meg. Legfeljebb azt veszik észre egy idõ múlva, hogy nincs elegendõ idejük a családra, a továbbtanulásra vagy a Biblia önálló tanulmányozására. 5. A szervezet korlátozza õket az ismeretszerzésben Az új tagok számára a szervezet múltja is ismeretlen, mivel a mai kiadványok a kételkedésre okot adó dolgokat megszépítik, vagy elhallgatják. A régi magyar Õrtorony-számokhoz nehéz hozzájutni, azok 1990-ig eleve csak válogatásokat közöltek. Angolul kevesen értenek, a bibliai nyelvek tanulása elvben nem tiltott, de idõ- és erõpocsékolásnak tûnik, mivel a Társulat minden szükségeset megad (pl. Új világ fordítás). A szervezet az Internettõl az általános veszélyekre (pl. pornográfia) hivatkozva tanácsolja el a Tanúkat, de valószínûleg a sok weboldal miatt is, amelyek révén a Tanúk olyan információkhoz jutnának, amelyeket a szervezet agyonhallgat. Mint minden tekintélyelvû szervezet, így Jehova Tanúi vezetõi is félnek a tagok felsõoktatási önképzésétõl, mert az pontosan azt az önálló, kritikai gondolkodásmódot fejleszti, amelynek itt nincs helye. Jehova Tanúi "teokratikus szervezete" ugyan nem tiltja a továbbtanulást, de több mint 120 éve a "közeli vég"-re hivatkozva arra buzdítja tagjait, hogy fontolják meg: valóban megéri-e ilyesmivel tölteni az idejüket a prédikálás helyett? Mivel a tagoknak az önálló gondolkodást is kerülniük kell, az átlagos Tanú számára igen nehéz megítélni a szervezet "új világosságait" (valóban ezt tanítja a Biblia?), és azokat az élethelyzeteket, amelyekbe a szervezet tilalmai miatt került (valóban ezt kéri Isten?). 6. A szervezet kontrollálja a gondolkodásukat A többi "egyedül igaz és helyes vallás" vezetõihez hasonlóan a Vezetõ Testület is azt sugallja a tagoknak, hogy minden kívülrõl jövõ tanítás, információ, szempont és összefüggés eleve csak téves és veszélyes lehet. A szervezet tanait viszont a folyóiratok és könyvecskék révén kötelezõ folyamatosan tanulmányozni és elsajátítani. A folyóiratok nemcsak vallási témákról szólnak, igyekeznek minden igényt kielégíteni – a szervezet irodalmán belül. A rendszeres utcai prédikálás nemcsak a terjesztést, hanem a tanok még mélyebb bevésését is elõsegíti: amit már ezerszer elmondtunk másoknak, azt egy idõ után képtelenek leszünk megkérdõjelezni. Nem csoda, hogy az Õrtorony-irodalom válik a tagok igazi lelki táplálékává – a Biblia helyett. A Társulat mindenkitõl átveszi a bibliaértelmezés feladatát és felelõsségét, így a tagság sosem tanulja meg a Bibliát saját maga értelmezni. 7. A szervezet kontrollálja a lelkiismeretüket A szervezet iránti engedetlenség Jehova iránti engedetlenségnek minõsül, ilyenkor a másképp gondolkodónak "baj van a szellemiségével". A tagok "Biblián iskolázott" lelkiismeretét valójában a szervezet elvárásai formálják, és a tagok egymás lelkiismereteként "vigyáznak egymásra." Ha például valamelyik tag a tilalom ellenére önkéntelenül is köszön vagy szóba áll egy elkülönülttel vagy "hitehagyottal", akkor a szemtanú testvérnek ezt kötelessége jelenteni a véneknek. Ha nincs ott más, a "jó Tanú" akkor is vagy magától megy utólag bevallani a tettét, vagy ha ezt nem is teszi, attól fél, hogy egy másik Tanú meglátja (nem Jehovától fél). Ez a rendszer sajnos sokban emlékeztet Orwell 1984 címû regényének (Budapest, Európa, 1989) világára. 8. Érthetõ módon kerülik a fájdalmat Az Õrtorony Társulat története egyúttal a be nem jött jövendölések sorozatának a története. Minden próféciákat közlõ vallási vezetõ mûködésénél megfigyelhetõ, hogy amikor a jóslat nem jön be, hívei közül csak kevesen, elsõsorban a friss tagok képesek a józan eszük alapján dönteni, és távozni, a régiek inkább maradnak. Például 1975-ben, amikor a legutóbbi közismert jóslatuk is hamisnak bizonyult, alig 2% hagyta ott a szervezetet. A többség maradt, és ennek a lélektani magyarázata (a fájdalom kerülésének és a kisebb fájdalom választásának az elve) igencsak érthetõ. Minél régebb óta tag valaki, minél több idõt, energiát, pénzt áldozott az Õrtorony missziójára, és minél több megaláztatást kellett elszenvednie annak hitelvei miatt, minél jobban beszûkültek a társadalmi kapcsolatai a szervezeten belülre (baráti kör, házasság, gyülekezeti funkció stb.), annál fájdalmasabb lenne szembesülnie azzal, hogy becsaphatták. E felismerésnél és a távozásnál kisebb fájdalommal jár, ha a saját józan értelmét megerõszakolva õ maga keres érveket arra, hogy a "próféta" miért nem hamis próféta. Ugyanez az ember sokkal rövidebb tagság, illetve kevesebb veszteség esetén inkább a saját ítélõképességére hallgat, és nyugodtan távozik. Jehova Tanúinál különösen sok félelemmel és fájdalommal jár az elszakadás: alapvetõen beléjük lett táplálva, hogy "Jehova látható szervezetén" kívül nincs üdvösség, sem Istennek tetszõ élet, sõt a földi paradicsom helyett a megsemmisülés vár a "hitehagyottra" (a szervezet = Isten). Ezenkívül a kiközösítettekkel szemben gyakorolt "teljes közösségmegvonás" (nem köszönés stb.) is elrettentõ hatást gyakorol rájuk. 9. Mikor lesz képes egy Tanú kilépni? A szervezethez sokan sokféle okból csatlakoznak és ragaszkodnak. Mint minden vallási közösségben, úgy itt is vannak, akik elsõsorban nem Isten, hanem a közösség, az érzelmi biztonság, az elérhetõ tisztség stb. miatt lépett be, illetve marad mindne ellenére. A nem erkölcsi vétkek vagy személyes ellentétek miatt önként elkülönölõk többnyire azért mernek kilépni az Õrtorony árnyékából, mert valamilyen mértékben felismerték, - hogy a szervezet a létjogosultságát megkérdõjelezõ dolgokat elhallgatja a tagok elõtt; - hogy a "bibliatanulmányozás az Õrtorony segítségével" valójában Õrtorony-tanulmányozás; - hogy a szervezet meghamisította a Biblia szövegét (Új Világ fordítás); - hogy a szervezet tanai néhány kivétellel mind ellentmondanak a Bibliának (két osztály elmélet stb.); - hogy a szervezet vezetõsége mindig is hamis próféta volt, és csak másokra alkalmazta a próféta megítéléséhez kapott bibliai mércét (bejött, vagy nem jött be a jóslat?); - hogy a szervezet vezetõsége soha semmiért nem vállalt személyes felelõsséget (bibliaferdítés, téves jóslatok, emberek értelmetlen halála két "új világosság" között); - hogy a vezetõség a külsõ számonkérés elõl mindig a bibliai etikának a tagokra gyakorolt pozitív hatása (az egyszerû tagok élete), illetve a bibliai próféciák megbízhatósága (a Bibliába vetett bizalom) mögé bújt; - hogy egy szervezetet szolgálnak, emberektõl függnek, nem közvetlenül Istentõl; - hogy a szervezet minden tekintetben visszaélt a bizalmukkal; hogy a szervezeten kívül is lehet Istennek tetszõ és emberi életet élni, sõt... Sokan csak akkor képesek vállalni minden ellenére a kilépést, ha tudják, vagy legalább remélik, hogy van olyan közösség, - amely úgy, ahogy vannak, befogadja és szereti õket, ahol természetes módon barátokra lelhetnek; - amely nem tartja magát egyedül üdvözítõ felekezetnek, hanem az Egyedül Üdvözítõhöz vezeti õket, és nem azt akarja, hogy egy másik emberi szervezet tagjai legyenek, hanem hogy Isten családjának a tagjaivá legyenek, és Megváltójuk igazi arcát megismerve, a Vele való személyes kapcsolatban növekedjenek; - amely együttérzéssel segít nekik feldolgozni a kilépéssel járó érzelmi sérüléseiket (a közösségmegvonás miatt elveszõ kapcsolatok, a félelmek, a szervezeten belül töltött, utólag elveszettnek tûnõ évek feldolgozása stb.); - amely világos tanítással és türelemmel segíti õket a kilépés utáni értelmi harcaikban (meglátni az Õrtorony teológiai rendszerének hamis alapjait, a manipulálást, rengeteg ige valódi értelmét az eredeti szöveg, jó fordítások és a szövegösszefüggések alapján, illetve felépíteni a Biblia tanítását Jézusról, megváltásról, hitrõl, reménységrõl, szeretetrõl, kegyelemrõl stb.). 10. Mit tehetünk értük? Imádkoznunk kell Jehova Tanúiért. Egyrészt azért, mert Isten dolgozik közöttük, és azt akarja, hogy eljussanak az igazság ismeretére (1Tim 2:4). Másrészt mert csak Isten és Igéje, Lelke tudja lerombolni az Isten ismerete ellen emelt magaslatokat (2Kor 10:4-5). Bátorítanunk kell õket, hogy próbálják a szervezet irodalma nélkül, de Istentõl világosságot kérve merjék olvasni és értelmezni a Bibliát. Ezt a Biblia szerint is megtehetik, hiszen Pál nem tiltakozott az ellen, hogy a zsidók ellenõrizzék a tanítását az Írásokban (Csel 17:11), és bízott a már hívõk józan ítélõképességében (1Kor 10:15). János pedig a minden hívõn rajta levõ "kenetre" (a bennük lakó Szentlélekre) mutatva óvta a hívõket attól, hogy tanítóknak legyenek kiszolgáltatva (1Jn 2:26-27). Itt a földön senki sem birtokolhatja a tökéletes és teljes igazságot vagy tanítást, mert "töredékes az ismeretünk" (1Kor 13:9), de amit a Bibliából tudhatunk, az elég az üdvösséghez és az Istennek tetszõ élethez (2Tim 3:14-17). Példát kell adnunk nekik az igazság feltétlen szeretetére, az igazságot szeretettel kell velük megosztanunk; együtt kell éreznünk velük, szeretnünk kell õket, mert "senki sem adott olyan sokat olyan kevésért, mint õk" (dr. Bütösi János református lelkész szavai). Jehova elmondhatatlanul jobban szereti õket, mint ahogy azt nekik a szervezet tanítja, ez a lényeg.
Kedves nagyon hosszasan válaszoló, akit senkinek se lesz türelme végigolvasni, nem azért járunk fel erre az oldalra...! TANULD MEG TÖMÖREN ÖSSZEFOGLALNI A LÉNYEGET! Miért nem korlátozzák ezen az oldalon az egy hozzászólásba írható karakterek számát mondjuk 1000 maximumban?
Én római katolikus vagyok, és hívõ, amióta élek...de tényleg csak sajnálni tudom azokat az átvert embereket, akiket pénzzel húznak le azért, hogy õk "jehova tanui" lehessenek...és bár aki "tanu", az ezt úgysem fogja belátni, de ha valaki kívülrõl, reálisan nézi a dolgokat, akkor láthatja mirõl is szól ez az egész..és ez szomorú...de ha Ti ebben hisztek, és ettõl lesztek boldogok, akkor hajrá, valamiben hinni kell, legyen az bármi is, hisz az sokat segít az életben...de aki kitalálta ezt a Jehova dolgot...hát...érdekes...mondanám, hogy okos volt, mert jól meggazdagodik, de engem felháborít!
Kedves 12.52-es válaszoló! Én tanú vagyok egy pár éve már, de biztos , hogy eddig nem "húztak" le pénzzel. Úgy tudom, hogy nálatok is van a templomban persely, vagy aminek ti mondjátok. Gondolom oda ti is raktok be pénzt amikor elmentek egy misére. Nálunk ugyanez a persely van, csak mi adományládának hívjuk. Nem hiszem, hogy több pénzt raktam volna az évek során bele ebbe a ládába, mint te a perselybe. Azért azt csak észrevettem volna! Nem beszélve aról, hogy mi egy fillért sem kapunk az államtól, így saját magunknak kell a termeink fentartását és rezsijét biztosítani. Evvel szemben a többi egyháznak most is 24 milliárd forintot szavazott meg az országgyûlés a költségvetésbõl, abból a pénzbõl amit tõlem is levonnak adóként.Tehát ha utána számolok akkor sokkal több pénzt vett ki a zsebembõl a többi egyház, amelyhez egyáltalán semmi közöm. Csak egy példát szeretnék erre írni:ahol én lakom ott református egyház van.A hívek már ott tartanak, hogy most pótoltak össze a szegény tisztelendõ "úrnak" egy legujjabb fajta VW Golfra. Hol vgyunk mi akkor avval a pár száz forinttal amit bedobunk az adományládába. Csak ennyit szerettem volna írni, legközelebb ha valaki ír valamit akkor bizonyosodjon meg a valóságról!
Jesszusom! Nem hagynátok már abba? Mit akartok ezzel elérni? A vérnyomásomat az egekbe küldeni? Mert az már sikerült. (Most a kilométeres levelekrõl beszélek, a félreértés elkerülése végett) L
Az biztos, hogy nem 320 oldalas íromány, de én megszámoltam és 502 soros. Értelmes ember lehet aki egy normálisan feltett kérdésre sem tud válaszolni, hanem inkább belinkel egy csomó marhaságot!
Kedves 13:56! Nem akartam kötözködni, távol álljon tõlem...én arra hagyatkozom, amit itt nálunk a Jehova tanúi közösség csinál!A fizetésed X %-át add nekünk stbstb. Lehet máshol ez nem így van, nem tudom...De az már merész, hogy egy itteni orvos, aki Jehova tanú, az a saját gyerekét nem gyógyítatta meg (pedig lett volna rá mód) , mert az ellenkezik xy tanús dologgal, na az már kicsit kiakasztott...És talán az sem véletlen, hogy az "Egyház" pénzt kap a mûködéshez, ezek az újdonságok meg nem...már lassan a boltba nem tudok elmenni anélkül, hogy 3 féle tanú, meg várnép (bocsánat ha rosszul írom) ne állítana meg... De még egyszer mondom, nem akartam kötözködni és ha megbántottalak, akkor elnézésedet kérem, NEM AKARTAM!!!!!! Más: Aki küldött nekem privátba egy 3124312345 oldalas csomagot, annak köszönöm szépen, de sem idõm, sem szándékom nincs elolvasni...köszöntem!!!!
"Egy dolog nagyon szomorúvá tesz, amikor olvasom ezeket az oldalakat. Miért van az, hogy mindíg velünk foglalkoznak a legtöbbet ezen az oldalakon?" Kedves Tanú, nem csináltam statisztikát, de meggyõzõdésem, hogy elenyészõ azoknak a kérdéseknek a száma, amit nem tanúk tesznek fel veletek kapcsolatban. Tehát azért foglalkoznak mindig veletek a legtöbbet, mert ti írtok ki állandóan provokatív álkérdéseket, amitõl nem csoda, hogy minden jóérzésû ember zsebében kinyílik a bicska.
az Õrtorony árnyékában A villamoson találkoztam egy ismerõsömmel, aki keresi a helyét a “kereszténység világában”. Vele volt a férje is, aki eléggé elkötelezett Jehova Tanúi felé. Nem sok idõnk volt beszélgetni, de azért érintettünk néhány dolgot. Ami a legszembetûnõbb volt a számomra, hogy az elmúlt kb. öt év alatt milyen sokat változtam, lévén, hogy tíz évig én is egy voltam közülük – épp ezért csoda, hogy szóba állt velem az illetõ. Ami a legérdekesebb a Tanúk hozzáállásában az a Szervezet (a vezetõik) és azok írásmagyarázata és módszerei iránti elkötelezettségük. És a vezetõk valamit nagyon jól csinálnak, ugyanis Jehova Tanúi milliói fogadják el az állításaikat, anélkül, hogy utánanéznének. Védelmeznek olyan dolgokat, amirõl minden bibliaolvasó és a(z egyház)történelmet egy kicsit is ismerõ keresztény tudja, hogy tévedés (pl. az Újszövetségbõl a hitehagyott keresztények irtották ki a “Jehova” nevet a 2. században). A hétköznapi Tanúk pedig nem néznek utána az ilyen állításoknak. Igazából nincs is rá lehetõségük. A vezetõik azt állítják a keresztényekrõl, hogy mind hazudnak és tévednek, mert Sátán irányítja õket, így az nem hiteles, amit mondanak. A saját kiadványaikban pedig természetesen a téves nézeteik szerepelnek, mint “alátámasztó bizonyítékok”. A Szervezet hatalma a tagok fölött a “bibliatanulmányozási” módszerükben keresendõ. Az alkalmaikon nem közvetlenül a Szentírást tanulmányozzák, hanem “segédeszközöket”, amik segítenek megérteni az amúgy érthetetlen Írást. A kiadványaikban hétrõl hétre, évrõl évre feldolgozzák ugyanazokat a témákat, és ezzel elmélyítik azokat a Tanúk fejében, megalapozva elkötelezettségüket. Mivel mindig ugyanazt hallják, kezd számukra természetessé válni. A feladat egyszerû: ismételj sokáig egy hazugságot, míg mindenki elkezd benne hinni – kicsit hasonló elven mûködnek a reklámok is. Ilyen módszerrel kiképezve nehéz elbizonytalanítani õket. A legnagyobb feladat, hogy megmutassuk nekik a Társulat bibliamagyarázati módszereinek helytelenségét. Ha ezt sikerül meglátniuk, akkor a Bibliából egymaguk is (a Szentlélek segítségével) megtalálhatják az igazságot. A fent említett férfival beszélgetve láttam rajta, hogy kicsit elgondolkodott. Felhozott néhány témát, és – az idõ rövidsége miatt – igyekeztem azokat röviden de mégis meggyõzõen megcáfolni. Abból látszott a tehetetlensége, hogy a magyarázataimat nem tudta cáfolni. Inkább újabb és újabb témákat igyekezett felvetni, sikertelenül. De még az ilyen sikeres beszélgetések után is olyan erõs a lelki kötõdés a Szervezethez, hogy nagyon nehéz õket kimozdítani – de Istennel semmi sem lehetetlen. Ami pedig az evangéliumi hitû keresztényeket illeti… Nem az a legjobb módszer, hogy elküldjük õket szó nélkül, ha jönnek. Gondolkozzatok csak el: õk nem olvasnak keresztény könyveket, nem hallgatnak meg egy biblikus igehirdetést. Az egyetlen lehetõségük, hogy a tiszta evanéliumot hallják, ti vagytok. A Mt 28:18-20 fényében pedig felelõsek vagyunk azért, hogy az evangéliumot tovább adjuk másoknak, és bizonyságot tegyünk nekik. Jehova Tanúi õszinte, istenkeresõ emberek, akik félre lettek vezetve. Segítségre van szükségük, hogy megtalálhassák a Biblia Jézusát.
az emberek sok mindenkit kinézhetnek pl.Jehova tanuit is, de a legtöbb esetben a térítõ vallásosok provokálják ki a gyülöletet másokból a saját erõszakos, tapintatlan viselkedésükkel.csak ezt ugye ciki lenne beismerniük saját maguk és mások elõtt(meg nem is látják a probléma lényegét az elvakultságuk miatt)ezért másokra kenik.
"Miért van az, hogy mindíg velünk foglalkoznak a legtöbbet ezen az oldalakon? " Mert ezeket a kérdéseket veszed észre. Szerintem legalább ugyanennyi kérdés van, amiben az ateisták szívatják a katolikusokat és viszont. Ha nem több. "Az egyik oldalon azt olvastam, hogy nekünk nincsenek önálló gondolataink, mégsem mi szoktunk linkelgetni olyan dolgokat , amit szerintem az olvasok 10%-a sem olvas el. " Hát, pedig én még egy olyan emberrel sem találkoztam, aki ezt csinálná és nem ontaná a JT-s szöveget. Még Péter ír elég hosszú kommenteket, de õ határeset. Õ még azért olvasható. "Én nagyon büszke vagyok arra , hogy Tanú lehetek és elmondhatom az embereknek, hogy Jehova Isten mit szándékozik majd tenni az emberiségért, és remélem , hogy mások is megfogják majd tapasztalni azt az érzést amit én érzek akkor amikor egy olyan személy keresztelkedik meg akit én tanítottam a Biblia megértésére , és én vezettem azon az úton ami õt az Istenhez vezette! " Legyél rá büszke! Senki sem tiltja. Ezzel senkinek semmi baja. Csak a radikális [email protected], de velük nem kell törõdni. Az a baj, hogy a hittestvéreid többsége akkor is tukmálja a nézeteit, ha az illetõ baromira nem kíváncsi rá. Tudod ezért utál titeket mindenki. "Szóval, hogy miért hisszük azt, hogy igazunk van?:Jézus prédikálásának a témája mindíg Isten Királysága volt, õ szétküldte a tanítványait, és megbízta õket azzal, hogy személyesen beszéljenek errõl másoknak. " Ez mind szép és jó. De nem ez volt a kérdés. L
Utolso vagyok! Meg nincs teljesen Jehova kezeben az eletem(csak azert irom, hogy ne legyen felreertes), de en mar ugy erzem, mivel rendszeresen jarok az Osszejovetelekre, ugy erzem mintha mar meg lennek keresztelkedve, de remelem hamarosa eljutok odaig:)
En is most tanulok a Jehova Tanuival, es elmondhatom magamrol, hogy miota Jehova kezeben van az eletem, nagyon boldog vagyok, es folytatni szeretnem azt amit elkezdtem. Elozo gratula neked nagyon ugyes vagy remelem en is eljutok odaig mind te, es akkor lesz igazan teljes az eletem:)
Jehova tanúja az, aki nem ismeri fel, hogy éppen most húzzák le õt pénzzel...ennyi...
22:23 - Persze, hogy nem õ. Ilyen gyorsan még a superwomen kolléganõim se tudnak gépelni, pedig az õ kezük alatt füstöl a billentyûzet. Csak ha arra se képesek, hogy tömören összefoglalják, mit akarnak kifejezni, akkor nagyon buták.
Vagy csak azt hiszik, hogy elérnek bármit is azzal, hogy ezt a hittérítõ maszlagot bedobják egy olyan oldalra, ahol senkinek sincs türelme 5-10 sornál többet elolvasni. L
Es maris az a baj, hogy olvasni kell...
Azt látjátok, hogy még nem írtak ide a jehovás elftársak?:DD Nem kicsit képmutatás...
természetesen nem azért hiszik azt, mert ok nélkül üldözik õket, de az üldözés is egy azonosítójel. része annak a 6-8 dolognak, ami alapján úgy gondolják, hogy Jézus földi szervezetének tagjai. természetesen nem az a céljuk, hogy kiprovokálják az üldözést, hanem az, hogy minden emberrel békében legyenek. az üldözésük éppen emiatt érthetetlen.
Én az oldalra vonatkozóan idén azt az újévi fogadalmat tettem, hogy minden indokolatlanul hosszú választ lepontozok. Ez nem blog.
" az emberek nem szeretik a tömeggyilkosokat, a hazug politikusokat és sok egyebet sem" Igy van A vallásos zsidók logikusan járnak el, amikor kóser módon elkészitett húst fogyasztanak, mert az nem tartalmaz vért. - Ugyanez a logika miért nem fedezhetõ fel jehovatanúinál? Másoknak propagálják"tartozkódj a vértõl" de õk maguk ezt nem teszik. Miért?
Projekció – externalizáció: A szekták elõszeretettel hangoztatják a társadalomtól feléjük irányuló ’üldözést’, még akkor is, ha ennek semmilyen kézzel fogható, valós bizonyítéka nincs. Egyéni szinten a ’megtért’ iránt aggódó, de jószándékú családtagokba vetítenek hasonló érzéseket, cselekedeteket. Így a hívõ a negatív tulajdonságokat a külvilágnak tulajdonítja, ezáltal lelki megkönnyebbülést érez, a problémákat kizárja belsõ világából. Miért üldözték õket? Jézus mondta: "gyûlöletesek lesztek "minden nép elõtt az én nevemért (Mt 4:9)" Minden tiszteletem és részvétem az üldözés áldozataié. Fõképp, mert értelmetlenül haltak meg. Mire alapozom ezt? Soha nem üldözték õket Jézus nevéért. A fejezetben többnyire a Szervezet elleni üldözésekrõl olvashatunk, amikor gyakran egyébként Jézus nevét valló emberek üldözték a Társulat tagjait (egyáltalán nem keresztényi módon!), de soha nem Jézus vagy Jehova nevéért folyt az üldözés. Persze ez nem mentesíti az üldözõket, gyilkosokat semmi alól sem! A 661. oldalon olvasható az a nyilatkozat, melynek aláírásáért a koncentrációs táborokban lévõ Tanúknak szabadulást ígértek. Ebben a Szervezet elhagyását és a vele kapcsolatos besúgói tevékenységet vállalta az aláíró. A 663. oldalon (3) már mint "hitnézeteiket megtagadó nyilatkozatot" értelmezik és hogy az aláírást megtagadók "Jehova iránti lojalitásukért és Krisztus neve iránti odaadásukért szenvedtek". De itt kizárólag a Szervezet iránti hûségrõl volt szó. A fenti kis gondolatmenetet azért érzem fontosnak, mert jól mutatja, hogy milyen mértékben azonosítja az Istenhez való hûséget a Szervezethez való hûséggel a Társulat, és mennyire erõs ez a kötõdés a Tanúkban. A Jehova tanúi köztudottan nem örvendenek nagy szimpátiának az emberek köreiben. Ezért õk úgy gondolják, hogy a keresztények üldöztetésérõl szóló próféciák, rajtuk teljesednek be, ami szintén abban a reményben élteti õket, hogy jó ügyet szolgálnak. Érdemes össze¬hason¬lítani a bibliai üldöztetést a Jehova tanúi „üldöztetésével”. Amint átolvastuk az idevonatkozó igéket, mindjárt megvilágosodik elõttünk a mély szakadékként tátongó különbség. Mát. 24;9. Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyûlöletesek lesztek minden nép elõtt az én nevemért. Már. 13;9. Nyomorúságnak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert tör¬vényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul õ nékik. Ján. 15;21. De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, aki küldött engem. Fil. 1;29. Mert néktek adatott az a kegyelem a Krisztusért, nem csak hogy higyjetek Õ benne, hanem hogy szenvedjetek is Õ érette: II. Tim. 3;12. De mind azok is, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak. Gondolom, rájöttél, hogy miért is üldözték az akkori keresztényeket. A jövõben is ugyanezért fogják üldözni õket. Igen az írásból világosan kiderül, hogy Jézus Krisztusért. A benne való hitért és a róla tett bizonyságtételért. Ezzel szemben a Jehova tanúit nem Jézusért nem szeretik, hanem az erõszakos tolakodó viselkedésük és a sok hamis tanításaik miatt. A Jehova tanúi igen nagy létszámmal bírnak világszerte. Ez is közremûködik az õ megnyugvásukban miszerint jó úton haladnak. Azonban a nagy létszám és tömegek egyáltalán nem az igazság mellett tanúskodnak. Mindig is kicsiny volt és az is lesz az a létszám, amely hitt és hinni fog Jézusban és üdvözülnek majd. (Mát. 7;13-15. 22;14.). Viszont ezek után könnyen el tudom képzelni, hogy a jövõben ez a vallás behódol az Antikrisztusnak és az õ hamisprófétájának, hirdetve a földi paradicsomot, hiszen az Antikrisztus mindenkit elkápráztat, akit csak lehet, és imádni fogják õt a föld lakosai. Még az is lehet, hogy a Jehova tanúi fogják elárulni azokat, akik Jézust prédikálják, és Õ benne hisznek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!