Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy nem igazán (128 db)

Miért van, hogy nem igazán tudok sokáig állni (10-15 perc), mert elkezd feszülni a hasam?

Az utóbbi héten, ha már több ideje állok feszül a hasam, egy kicsit meg kell görnyednem, mert úgy jobb. Nem igazán tudom mi számít keménynek, szerintem nem az. Most 26 hetes vagyok, még annyira nem nagy a pocakom, hogy ne bírjam.

Legjobb válasz: Nekem is van ilyen problémám,nekem akkor fordul inkább elõ ha egyszerre többet eszem ezért már csak minimálisat eszem,de többször/mert igy is kellene,de nincs mindigrá idõ/Figyeldmeg neked mikor fordul inkább elõ.De ahogy elõrehalad a terhesség ugy tágul a bõr is,nõ a hasad ezt is érezheted!28hetes kismama.

Nekem is van ilyen problémám, nekem akkor fordul inkább elõ ha egyszerre többet eszem ezért már csak minimálisat eszem, de többször/mert igy is kellene, de nincs mindigrá idõ/Figyeldmeg neked mikor fordul inkább elõ.De ahogy elõrehalad a terhesség ugy tágul a bõr is, nõ a hasad ezt is érezheted!28hetes kismama.
Nekem 20 hét után végig kemény volt a hasam. Mindenképp szólj a dokinak, valószínû ad magnéziumot. Bár nekem az sem segített, a Rutascorbin inkább jó volt. Pihenj sokat, és ha kemény , vagy fáj a hasad, mindenképp ülj le, pihenj és lazíts, mert az nem jó a babának!

Miért van, hogy zavar, hogy körülöttem mindenki terhes, pedig én nem is akarok igazán gyereket még? 27/L

Legjobb válasz: Löttyed, sebes mellbimbó, elhízott anyuka? Még jó, hogy nem csak ebbõl áll a gyerekvállalás, meg még jó, hogy ez azért nem vonatkozik mindenkire. S a szép oldaláról senki sem mesél? Hogy egy gyerek milyen örömöket tud becsempészni az életünkbe? A hülye, ok nélküli félelmeinkkel teli buta életünkbe? Lehet sok mindentõl félni, meg lehet gyereket is vállalni, és rájönni, hogy mondjuk plusz 5 kiló egy életért rohadtul nem áldozat. Aztán lehet fogyózni is. Ha már mindenképpen elégedetlenek vagyunk magunkkal. Már ha egyáltalán elhízol, mert az elhízás sincs kõbe vésve. Ha valaha akarsz gyerek úgy igazán majd, akkor ezek a dolgok eltörpülnek majd.

Löttyed, sebes mellbimbó, elhízott anyuka? Még jó, hogy nem csak ebbõl áll a gyerekvállalás, meg még jó, hogy ez azért nem vonatkozik mindenkire. S a szép oldaláról senki sem mesél? Hogy egy gyerek milyen örömöket tud becsempészni az életünkbe? A hülye, ok nélküli félelmeinkkel teli buta életünkbe? Lehet sok mindentõl félni, meg lehet gyereket is vállalni, és rájönni, hogy mondjuk plusz 5 kiló egy életért rohadtul nem áldozat. Aztán lehet fogyózni is. Ha már mindenképpen elégedetlenek vagyunk magunkkal. Már ha egyáltalán elhízol, mert az elhízás sincs kõbe vésve. Ha valaha akarsz gyerek úgy igazán majd, akkor ezek a dolgok eltörpülnek majd.
Ez normális, én 20 vagyok és én is ezt érzem, pedig még 5 évig minimum nem szeretnék gyereket. De te mért nem szeretnél 27 évesen?
Az én anyukám lazább kategória, õ a te esetedre csak annyit mondana: - "Hát szívem, téged csak egy gyerek tudna rendbe hozni!" :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató szavakat! Erre még sosem gondoltam, hogy talán anyukám így élte meg es ezért mondd ilyeneket. Bár igaz, h elég labilis pszichésen. Megpróbálom leküzdeni a félelmeim. Habár meg nagyon sok van ezen kívül is, lehet h beszélnem kellene vkivel ezekrõl.
Anyukád így élte meg, és ezt át is adja neked... Nem mondom, hogy jó példa. Amúgy te nem az anyukád vagy, és nem is biztos, hogy ugyanúgy élnétek meg a dolgot. Van aggódás, félelem, kétely. De van örömkönny, boldogság, mérhetetlen szeretet, amit csak egy gyerek által élhetsz meg. A sok nehézség mellett, soha egy percig nem mondanám, hogy jobb volt gyerek nélkül az életem. Sõt, elõtte sokat agyaltam jelentéktelen baromságokon. Õ legalább megmutatta, hogy mi minden mást lehet értékelni az életben.
A kérdező hozzászólása: Anyukám nagyon aggodos, o mondja mindig h egy gyerek túl nagy felelõsség es h elbaszom vele az életem. Es h gondolnám meg kinek szülok.....mindig is ezt mondogatta, talán emiatt is felek.
Az biztos, hogy sok aggódás, de még szülés elõtt ott a 9 hónap, amit ugyan csak élvezni fogsz, és jól fel tudsz készülni a szülésre, és az utána következõkre! Hidd el, mikor megszületik, a kezedbe adják, és ránézel, az minden aggodalmadat felül múlja!
A kérdező hozzászólása: De jó h ezeket mondod, sokat hallottam h nagyon jó érzés anyának lenni. Viszont túl sok aggodassal is jár. Nem?
Szerintem ha csak ezek miatt nem akarsz, akkor vágj bele nyugodtan! Nem kell félni, élvezni fogod!
A kérdező hozzászólása: Mentsegemre szóljon h kövér gyerek voltam, es rengeteget szenvedtem meg küzdöttem azért h lefogyjak. Kis frusztraciom van ezzel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet, tulagyalom kicsit a dolgokat. Párom mar nagyon szeretne egyébként.
A kérdező hozzászólása: Én biztos h nem birnek 0-24 órában babazni, bele örülnek.....
Még mindig 1. vagyok. Szerintem ez teljesen más mindenkinél. Van akinek tök könnyen megy a szülés, és még vékonyabb is lesz utána, mint elõtte volt. A mellbimbo kisebesedés meg..hát benne van a pakliban :) Nem kell ezektõl félni!
Mert egyszer azért akarsz gyereket, és csak-csak megmoccan benned valami, ha terhes kismamák vesznek körül. Mert benne vagy a korban, hogy már neked is simán lehetne. Mert a nõi agy ilyen. Semmi extra nincs benne amúgy. Én is dettó így voltam. Sõt most is így vagyok, pedig már van gyerkõcöm. De ha látok egy kismamát (fõleg ismerõst), akkor elkap az irigység, a vágy meg mit tudom én mi. Pedig most tuti nem akarok még egy gyereket. :)
1.vagyok :) Körülöttem is mindenki terhes, szívesen lennék én is az, el tudnék babázni 0-24be, ezért leszek kisgyermeknevelõ bölcsõdében ;) Babára még egyelõre nincs pénz és háttér, szóval a bölcsiben kiélhetem vágyaimat :)
A kérdező hozzászólása: Mert mindenki azt mondja, hogy lottyedt lett, elhízott, kisebesedett a mellbimboja, a szülés egy rémálom volt stb stb. Nekem ez nem hiányzik, én ezektõl nagyon félek.
Megtaláltam az én kérdésemet...:-D körülötettek is mindenki terhes? mert körülöttem igen és én se értem mért foglalkoztat. Mondjuk lehet hogy azért mert mostmár szeretnék:-) hihetetlen hogy egy éve még a terhsség gondolatától is rosszul voltam most meg nagyon boldog lennék ha jönne! 22/L
Az én anyukám is nagyon aggódós, de õ a józan eszével túllát ezen. Sajnos én is aggódós lettem, de a barátom tekintettel van erre, meghallgatja, megnyugtat stb. Nálunk még szóba se jöhet a baba (a legbiztosabb módszerrel védekezünk: nincs szex), de igazából én már nagyon szeretnék. Az aggodalmat majd valahogy túlélem :)
Honnan tudod hogy nem igaz? amúgy igen lehet hogy féltékennyé akar tenni...
Miért érdekel ez téged?:D
A kérdező hozzászólása: valaki olyan mondta aki ismeri, és Õ megmondta nekem az igazat, soha nem hazudott nekem ebbe!

Az miért van, hogy ha egy bagós tilosban bagózik és rá merek szólni, akkor MINDIG neki áll feljebb, mintha neki lenne igaza? Miért nem bírnak a bagósok a tiltot hely ajtajátol 2-3 lépést arrébb állni?

Kicistmár idegesítő, hogy bárhol bagóznak a tiltást jelző tábla mellett, s ha rájuk szólok, akkor még ők ketdenek el bugriskodni. (Nem a kérdés provokatív, hanem a kiváltó ok!) Miért kell nekik ott az ajtóban pöfékelni? Nehéz az a plusz 2-3 méter?

Legjobb válasz: Minap utaztam vonaton, kabinba beült egy nagydarab férfiú és: "Zavar, ha rágyújtok? Na, mindegy nem érdekel" Ennyi. Aztán persze a kalauz megbüntette, hõbörgött össze-vissza és nekem panaszkodott, én meg mosolyogva felálltam és átültem egy másik kabinba. Mondjuk nekem a legtöbb dohányos ismerõsöm betartja a szabályokat.

Minap utaztam vonaton, kabinba beült egy nagydarab férfiú és: "Zavar, ha rágyújtok? Na, mindegy nem érdekel" Ennyi. Aztán persze a kalauz megbüntette, hõbörgött össze-vissza és nekem panaszkodott, én meg mosolyogva felálltam és átültem egy másik kabinba. Mondjuk nekem a legtöbb dohányos ismerõsöm betartja a szabályokat.
Van kivétel is, pl. én. Nem bagózok azoknak a helyeknek a közelébe, ahol tilos, de tényleg nagyon messze megyek. Amikor elmegyünk valami szórakozó hely féleségre, ott se gyújtok rá, inkább kimegyek fagyoskodni, mert nem akarok másokat mérgezni. Lehet ezt kulturáltan ember módjára is szívni, meg mocskos paraszt módjára is szívni. Ezek jellemzõen köcsög cigányok szoktak lenni.
Én is dohányzom de pl. a lakásba eszembe se jutna.Az erkély se jó mert a férjem szerint mikor be jövök akkor is érzõdik. Úgyhogy a lépcsõház elé megyek de nem a bejárathoz, ne jöjjön be a füst a lépcsõházba se. De utálom azokat akik már a liftbe vagy a lépcsõházba rá gyújt azt a fél percet már ki lehetne bírni. Zárt helyen nem is bírnák cigizni.
Persze, hogy nehéz, ha tahókkal áll szemben az ember. És hiába a szabályozás, ha nem áll mögötte végrehajtó szerv. Ha szólsz, akkor örülhetsz, ha meg nem vernek. Van rosszabb: pl a Vértes Volán 1-2 járatán meg a zárt buszban bagózik a sofõr, rá az utasokra. Na ilyen emberanyaggal nem is lehet csodálkozni.
de a kérdésnek sincs semmi értelme, mivel attól még hogy itt kiadod magadból a dühödet, nem fog változni semmi. Én amikor dohányoztam, odafigyeltem az ilyen jellegû problémákra, és legtöbb dohányos ismerõsöm is ilyen. Nem álltunk meg még utcán sem cigizni, mert a járókelõket zavarta volna, hanem valami nagyobb téren álltunk meg, ahol nem zavarunk senkit és semmit. Én már azóta nem dohányzotam, engem is zavar, amikor a buszmegállóban valaki pont úgy áll, hogy még a szél is felénk fújja a füstöt, és mióta leszoktam, engem is zavar, de hidd el, hogy nincs összefüggés a dohányzás és a bunkóság között, mert van sok értelmes, kulturált dohányos, és van sok bunkó paraszt ember cigi nélkül is.
Nem mindegyik dohányos ilyen, van akinek nem szükséges ahhoz tiltó szabály, hogy figyelembe vegye a nemdohányzókat. Ugyanakkor, a nemdohányzók közt ugyan annyi bunkó, neveletlen , korlátolt, embernek alig nevezhetõ lény van, csak náluk másban nyilvánul meg. Azokra is rá szoktál szólni? És hogyan reagálnak?
Ha a nemdohányzó korlátolt, bunkó, attól még nem mérgez másokat. Ha a dohányzó ugyanez, azzal másokat mérgez. Tehát ez a szabvány ellenreakció nem jött be. A dohányos ott dohányozzon, ahol nincs nemdohányzó ember. Ha ezt nem tartja be, akkor számoljon azzal, hogy kiverik a kezébõl a cigit a "bunkó" nemdohányosok.
23.29 vagyok 20L
A kérdező hozzászólása: Utolsónak. A suli wcben a nem cigizõ lányoknak is vannak dolgaik.
Vannak, de a legtöbb lány cigizik az iskolában és azért nálunk a vécé egyáltalán nem kicsi, szóval ha ketten-hárman füstölnek bent, még nem lesz tele az egész helyiség. (Amúgy régen volt kijelölt dohányzó az udvaron, amit ugye január elsejével meg kellett szüntetni...)
Dohányosként is kivagyok ezektõl az emberektõl, illetve pont azért. Az ilyenek miatt könyvelnek el mindenkit cigis parasztnak, és gondolják az emberek, hogy aki dohányzik, az már nem is lehet kulturált ember. Én bizony még égõ cigivel a kezember is odaszólok, hogy lécci ne a tiltótábla alatt, itt 2 méterrel arrébb már szabad...
Én vagyok a 15:02-es válaszoló: Egyébként se szerettem soha se zárt helyen cigizni, az meg, hogy most éppen ilyen hideg van, még csak jót is tesz, mert lusta vagyok kimászni. Ha haza esek délután négyre, akkor inkább megpróbálom elterelni a figyelmem, mert egyébként is egyre kevesebbet akarok cigizni, meg egyébéként se akarok összefagyni. MIndenesetre attól függetlenül, hogy dohányzok, teljesen megértelek, viszont csodára se számít. Multkor voltam kocsmába, ittam egy sört, meg egy teát, és a barátok, rokonok ugyanúgy rágyújtottak a kocsmába, pedig már javában türelmi idõ van.
Azért van, mert a nagy részünk bunkó és leszar mindent. Én se mennék arrébb. Pontozzatok le légyszíves.
A kérdező hozzászólása: 15:02-höz. Most már i is kell menend fagyoskodni a szórakozóhelyrõl, ha cigizni akarsz, már törvény írja elõ:)
"Ha a nemdohányzó korlátolt, bunkó, attól még nem mérgez másokat." Azért ez nem éppen helytálló kijelentés. Mi van azokkal, akik a bacijaikat szemrebbenés nélkül az arcodba köhögik, köpik akár zsúfolt jármûveken, vagy bárhol másutt? Tehát ez a szabvány ellenreakció nem jött be. Összességében irigyellek, hogy neked csak a primitív dohányosokkal van bajod, engem sokkal többféle dolog irritál, és most csak az emberi együttélés szabályait súlyosan megszegõkrõl beszélek, és természetesen ebbe beletartoznak a bunkó dohányosok is.
Nálunk az új törvény után volt hogy a tanár a wcben cigizett. Pedig én is sulis vagyok még, elég régóta dohányzok, de kibírom azt a 7 órát. Azért az élet ne álljon már meg...

Az miért van, hogy bár sok szép lány szeret rondánank nevezni, kigúnyolni vagy csak kinevetni, én mégis úgy érzem, hogy nem is vagyok olyan csúnya, hogy bár nem vagyok helyes sem, de olyan igazán ronda sem?

Mert például szépek a szemeim és bájos vagyok szerintem kicsit arcra, ilyen cuki, aranyos és fura mód a fiúk által észre sem vett csajok is pont ezt mondják maguktól, hogy olyan kis cuki, aranyos vagyok, meg helyesnek is szoktak mondani. Én úgy látom, hogy a szép csajok, csak azért ilyen válogatósak a fiúk külsejét tekintve, mert van egy rakás rajongójuk és elszálltak már nagyon. De, ha végre a fiúk nem nyaliznának neki, akkor bizony egy magamfajta egyszerű fiú is helyes lenne az ő szemükben is, ahogy a fiúk által észre sem vett lányok esetében van.

Legjobb válasz: Hálisten hogy ilyen vagy:) Legalább neked nem sír itt a szád, és van önbecsülésed:D azokkal a lányokkal meg nem kell foglalkozni:))

Hálisten hogy ilyen vagy:) Legalább neked nem sír itt a szád, és van önbecsülésed:D azokkal a lányokkal meg nem kell foglalkozni:) )
képet vagy hazudsz
Ha egy lány azt mondja cuki vagy, az már gáz.
Mutass képet, és akkor leleplezõdik a titok
A kérdés inkább az, hogy te miért a fölényeskedõ lányokat tartod helyesnek.
én is megnéznék egy képet!
Én úgy vagyok vele, hogy 170 cm-hez vagyok 70 kg, ami kövér, meg ha valaki meglátná, akkor lepontozna...mondjuk nem tudom milyen hülyeség már ez a 10-es skála(pl. 2/10), nem tudom, hogy élhet valaki olyan ingerszegény életet, hogy csak így tud véleményt nyilvánítani, nem a saját szavaival. Ennek ellenére én se tartom magam rondának. :) 17/L
En megnéznélek 7-es :D
De.. Valszeg a technikájával van a baj.. És az is normális, hogy az orális szex felhúz.
Szerintem azért, mert olyan típus vagy, akinek attól jó(jelen esetben akk élvezel), ha a párodnak jó, ha látod, hogy õ elélvez.:) 18L
A kérdező hozzászólása: igen lehet mert a technikával tényleg nincs baj. sztm függõ vagyok:)
:P ejj ejj:) Vagy lehet hogy túlságosan gátlásos vagy. Majd levetkõzöd idõvel.
A kérdező hozzászólása: erre eddig nem gondoltam

Miért van, hogy a gépem 4-5 percenként ledob az internetröl? Igy nem igazán lehet rajta dolgozni. Köszönök minden segítséget.

Legjobb válasz: Sok eset lehetséges, mivel nem konkretizáltál semmit, éppen ezért a választ sem lehet. - a szolgáltatónál van valami probléma - szarakodik a modem - a hálókártyának van valamiyen problémája - a router nincs jól beállítva - a wifi jelerõssége nem megfelelõ - a torrent klins bugja miatt - kábelezési probléma

Sok eset lehetséges, mivel nem konkretizáltál semmit, éppen ezért a választ sem lehet. - a szolgáltatónál van valami probléma - szarakodik a modem - a hálókártyának van valamiyen problémája - a router nincs jól beállítva - a wifi jelerõssége nem megfelelõ - a torrent klins bugja miatt - kábelezési probléma
Nálam akkor csinálja ezt, ha külföldi oldalról töltök valamit. De amúgy a szolgáltató hibája is lehet, mert nálunk miután megigazították a vezetéket, jobb lett.

Miért van, hogy bár már több alkalommal meggyőződtem róla, hogy nem illünk össze egy sráccal, mégis, akármikor elhatározom, hogy többet nem beszélünk, sosem tudjuk lezárni a dolgot igazán?

Fél éve ismerem a koliból, a nyáron neten beszélgettünk, majd nyár végén egy buliban összemelegedtünk, csókolóztunk, és azóta tart ez a se veled-se nélküled dolog. Az elején kiderült, hogy számára egy párkapcsolat szexszel kezdődik, valamint ő jelenleg nem akar semmi komolyat - az én gondolkodásom pont a szöges ellentéte ennek. Gondoltam, attól barátok/jó ismerősök még lehetünk, mert szeretünk beszélgetni és együtt lenni, de egy idő után nekem elegem lett, és bántott a tudat, hogy ő nem akar komoly kapcsolatot, csak bulizni meg kavarni, én viszont igen, és megmondtam, ne találkozzunk többet, nem megy ez a barátság dolog sem. Kb. egy hétig bírtuk a "soha többet nem beszélést", aztán mikor összefutottunk, megint újrakezdődött, megölelt és azt mondta, hiányoztam, szüksége van rám.. Ami nagyon szép, és én is ugyanígy érzek, de ez így akkor sem megy, saját magamból csinálok hülyét, amikor pont az ellentettjét teszem annak, amit megfogadtam és megmondtam neki... Mégis, ha otthagyom, rossz, ha nem, az is. -_- Mi a fenét csináljak? Kérlek, az idióta válaszoktól kíméljetek meg :)

Legjobb válasz: Egyszerûen csak ne nagyon reagálj a kereséseire és a 'bókjaira'. Keress más fiúkat, akik elterelik a figyelmedet róla. Ha tudod hogy nem illetek össze, nem kell kísérteni egymást...

Egyszerûen csak ne nagyon reagálj a kereséseire és a 'bókjaira'. Keress más fiúkat, akik elterelik a figyelmedet róla. Ha tudod hogy nem illetek össze, nem kell kísérteni egymást...
A kérdező hozzászólása: Tudom, ez lenne az ésszerû, és könnyen is megy az ignorálása, amikor csak facebookon írok/nem írok neki, de amikor személyesen találkozunk, és látom, hogy neki is rossz, hogy nem beszélünk, akkor az addigi jól felépített védõfalam hopp, összeomlik és képtelen vagyok haragudni rá...
Áh hiába adnál neki ultimátumot, hogy vagy lesz kapcsolat köztetek, vagy hagyjon békén.A kapcsolat is túl erõltetett lenne így és hamar vége lenne, de a barátság v a nemkeresés is rossz lenne..úgyse menne! Csak az a megoldás lenne, ha végre magától jönne rá, hogy téged akar és senki mást...(erre valszeg a besz*riság és a fiatalság miatt kevés az esély!)
A kérdező hozzászólása: Igen, ez lenne a legjobb, de nem tudom, meddig bírom, meg hogy megéri-e várni rá... Mert ez olyan, hogy ha közben jön valaki, akivel meg mûködne, ez a dolog ott fog lógni a levegõben.. õ maga mondta, hogy valahol a barátnõ és a barát között vagyok nála... :/

Miért van az, hogy nem igazán tudok szerelmes lenni? Részletek lent.

22 éves vagyok, és van egy barátnõm akivel 1 hónapja vagyok együtt, élvezem a társaságát, jó vele a szex, szeretem, de mégis hiányzik az a melegség, és az a villámcsapás érzés mikor rá gondolok. Eddig 9 lánnyal feküdtem le, õ a 9. Nagyon szép és normális lány, sokan irigykednek hogy ilyen barátnõm van, de mégis hiányzik a szerelem... 20 éves koromban viszont találkoztam egy szõke csajjal, és elsõ látásra teljesen beleszerettem , pedig csak 3-szor találkoztunk, végül õ döntött úgy, hogy nem akar kapcsolatot. Annyira ki voltam, hogy 4 hónap volt, mire elfelejtettem valamennyire, aztán utána feküdtem le életemben elõször egy lánnyal, majd sorba jöttek a szexkapcsolatok.. Én egyre erõsödtem érzelmileg, majd most 1 hónapja, hogy együtt vagyok egy lánnyal, de eddig egynél sem éreztem azt az érzést, mint annál a szõke csajnál a legelején 20 évesen... Félek, hogy nem fogom azt az érzést már átélni.. Vagy lehet csak az játszott közre, hogy akkor még nem feküdtem le senkivel ?

Legjobb válasz: alig ismerted. ezt hívják plátói kapcsolatnak ha nem tévedek. az összes jó benne testesült meg, pláne,hogy az elsõ aki iránt így éreztél. kicsit vele lettél volna, találsz benne valami olyat ami zavar és utána már könnyebben is menne a feledés.

alig ismerted. ezt hívják plátói kapcsolatnak ha nem tévedek. az összes jó benne testesült meg, pláne, hogy az elsõ aki iránt így éreztél. kicsit vele lettél volna, találsz benne valami olyat ami zavar és utána már könnyebben is menne a feledés.
Szia lehet hogy nem én vagyok a legmegfelelõbb ember aki a kérdésedre használható választ adhat de megértelek. Nekem is volt egy korábbi kapcsolatom amibõl nem igazán jöttem ki jól, mert nem voltam szerelmes és úgy gondoltam korrektnek hogy a másik embert magam mellett tartsam így, ( igaz hogy a korkülönbség miatti félelem is közre játszott a döntésemben), de a lényeg hogy azóta sem lettem szerelmes senkibe, és azóta se kerültem olyan közel ahhoz az érzéshez mint akkor. Dehát a remény hal meg utoljára. :) Szerintem biztos hogy találsz majd egy lányt aki miatt ugyanazt fogod érezni mint akkor 20 évesen, csak elõbb el kell felejtened vagy teljesen túl kell lépned azon a szõke lányon, aki elutasított.
A kérdező hozzászólása: Ez az, hogy 2 éve volt már annak, de úgy érzem hogy teljesen túlléptem rajta, sõt visszagondolva most már nem érzek semmit iránta, de amit érzést akkor éreztem, ahhoz hasonlót nem éreztem még... Szeretem a mostani csajom kedves aranyos, de valahogy mégis hiányzik az, hogy rágondolok és összeszorul a gyomrom, hiányzik az, a villámcsapás érzés, az hogy nem bírok enni miatta... Lehet hülyén hangzik de ez van :(

Miért van, hogy a "kortárs" vagy a mai alkotások, legyen az zene, könyv, vagy egyéb dolog, nem igazán maradandó?

Ezt úgy értem, hogy pl.: Máté Péter dalai szerintem sosem mennek ki a divatból, max átdolgozzák ?ket, közben a mai zenekarok zenéi van hogy 1 év után nem is játssza semmi és el is t?nnek.

Legjobb válasz: Ez szerintem par evtized mulva fog kiderulni. Regen is voltak olyan muveszek, eloadok, irok, koltok, stb, akik nem alltak meg a helyuket sajat korszakukban, majd nagyon is maradando lett beloluk.

Ez szerintem par evtized mulva fog kiderulni. Regen is voltak olyan muveszek, eloadok, irok, koltok, stb, akik nem alltak meg a helyuket sajat korszakukban, majd nagyon is maradando lett beloluk.
Igen, egyrészt. A másik meg, szerintem, hogy a maibb dalok a pillanatnak szólnak, mint a reklámok. Persze mondjuk egy Varró Dániel pár év múlva is marad...
Hogy valami maradandó-e vagy sem, azt majd az idõ dönti el. Persze nem az ilyen egynyári slágerekrõl van szó, ilyenek régen is voltak, késõbb is lesznek. De pl. a leggagyibb 90-es évek slágereket is egyre másra cibálják elõ mostanság, mert már nosztalgia egyeseknek.
A Quimby vagy Ghymes érdemes a maradandóságra. Költõk közül is sokan (mondjuk én nem Varró Dánielt említeném, de majd kiderül) nagyon jók. De természetes, ha valaki Vörösmarty nyomán ezt kérdezi: "Régi dicsõségünk, hol késel az éji homályban?" Szerintem mi "késünk le" sokszor a saját jelenünkrõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!