Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy napközben és (13 db)

Miért van az, hogy napközben és éjszaka elég a tejem a kicsinek estére azonban pótlásra szorulunk? Fejéssel hogyan lehet növelni a mennyiséget?

El?ször mindig szopizunk de aztán elkezd csapkodni rugdosni és a fejét is rángatja. Innen tudom, hogy kiürült a cici és utána még megeszik 40-50ml-t.

Legjobb válasz: Mindenki így van ezzel. Állítólag az esti tej kevesebb, de zsírosabb. Fejéssel biztos lehet növelni, bár én nem azt csináltam. Ha este kevesebbnek gondoltam a tejet, akkor napközben sûrûbben tettem mellre, fõleg a nap második felében, ha kellett akár 2 óránként. Egy pár nap múlva kb. 3-4, meglett a hatása.Este is jött a tej, szopás közben többször is "elindult." A More Milk kapszula is nagyon hatásos. A fejés nekem nagyon macerás volt, sokkal egyszerûbb volt a babát "elõszedni", és mellre tenni. Jobb hatásfokkal is mûködött, mint a gép. Persze ehhez az is kell, hogy a baba szeressen cumizni a cicin, még akkor is ha nem éhes...

Mindenki így van ezzel. Állítólag az esti tej kevesebb, de zsírosabb. Fejéssel biztos lehet növelni, bár én nem azt csináltam. Ha este kevesebbnek gondoltam a tejet, akkor napközben sûrûbben tettem mellre, fõleg a nap második felében, ha kellett akár 2 óránként. Egy pár nap múlva kb. 3-4, meglett a hatása.Este is jött a tej, szopás közben többször is "elindult." A More Milk kapszula is nagyon hatásos. A fejés nekem nagyon macerás volt, sokkal egyszerûbb volt a babát "elõszedni", és mellre tenni. Jobb hatásfokkal is mûködött, mint a gép. Persze ehhez az is kell, hogy a baba szeressen cumizni a cicin, még akkor is ha nem éhes...
Én úgyan így vagyok ezzel. 5 hónapos a babám napközben elég 1 cici, az esti utolsó elõtti etetésnél már kell neki mindkettõ, az utolsónál pedig már a kettõ sem elég, megeszik 30-40 ml tápszert is. Hát én mindent kipróbáltam, 2 hete 1, 5-2 óránként is mellre teszem, homeopátiás bogyókat szedek, Laktoherbet iszom+alkohol mentes sört, sok folyadékot viszek be, pihenek, fejek...semmi, úgyanúgy kevés estére a tej. Én azt csinálom, hogy minden szopi után kifejem a mellem, még ha csak pár csepp marad az is aranyat ér este, összegyüjtögetem és a nap végén odaadom neki. Max. 30-40 ml szokott így összejönni, de az is jobb, mint a semmi, mert a tápszert utálja és csak nagyon keveset fogad el belõle.
Én is ugyanebben a cipõben járok. Éjjel, meg egészen délutánig elég a tej, délután már két cici, másfél óránként is, estére már a két cicibe is alig van. Pedig aztán szoptatok amikor csak igényli, éjjel is 2-3x, szopi után fejek, More Milk, homeos bogyók....stb, mégis mikor már végképp nagyon sír a babám jön a tápszeres pótlás.

Van egy hat hónapos Jack Russel Terrier keverék kutyám (fiú) reggel és este levisszük de még is van hogy napközben fogja magát és elvégzi a dolgát (pisilés) bent! Ez miért lehet és hogyan tudnám leszoktatni?

Legjobb válasz: Ez egyszerûen azért van, mert a két séta nagyon kevés! Kistermetû kölyök kis hólyaggal, hogy tudná egész nap visszatartani? Felnõtt kutyának is legalább 3 séta kell naponta, a kölyöknek inkább több. Ezenkívül a Jack Russeleket alaposan le is kell mozgatni.

Ez egyszerûen azért van, mert a két séta nagyon kevés! Kistermetû kölyök kis hólyaggal, hogy tudná egész nap visszatartani? Felnõtt kutyának is legalább 3 séta kell naponta, a kölyöknek inkább több. Ezenkívül a Jack Russeleket alaposan le is kell mozgatni.
még felnõttnek is 3 séta kell minimum, nemhogy 6 hónaposnak. Te hányszor pisilsz naponta? Próbáld ki, hogy csak reggel sé este mész pisilni
Egy fél éves kutyát nem elég napi kétszer levinni, 3-4 óránként kéne, és késõbb fokozatosan csökkentve az alkalmakat eljutni a napi kettõig.
Bocs, de minek tartassz kutyát, és miért pont jack russelt, ha nem tudod ellátni? egy 6 hónapos jack russelnek napi 4-5 séta kéne, ebbõl 3 legalább 1 órás! ennél kevesebb állatkínzás!
Azért lehet, mert pisilnie kell, a megoldás pedig az, hogy sûrûbben viszed le. Ha felnõttkorára rá is szokik a napi két pisire, visszaüthet öregkorában, vizelettartsi problémáktól kezdve a komoly vesebetegségig bármit okozhat, ha rendszeresen tartogatnia kell a pisit, aminek drága lesz a kezelése, vagy egész egyszerûen pelenkázhatod majd élete utolsó éveiben. Inkább vidd le sûrûbben.
Napi 2 séta, és csodálkozol, hogy bepisil? Ember! Én naponta 4x, de van, hogy 5x megyek le a kutyámmal...
A kérdező hozzászólása: Értem én de az a bajom h nem igazán tudom többször levinni! Mit tudnék még tenni???
Ha tényleg semmiféle módon nem tudod levinni többször, akkor a legjobb, ha továbbadod a kutyát olyannak, aki tudja neki biztosítani a megfelelõ életkörülményket. Ha nincs idõd többször levinni, akkor gondolom napi 12-14 órákat egyedül van a kutya, ami egyik kutyának sem jó, de a JR ráadásul hiperkatív fajta, elegendõ foglalkozás nélkül viselkedési problémákat fog felszedni, a séta miatti egészségügyi gondokról nem is beszélve.
már bocs de azt megnézném hogy egy ember hogy tud napi 4 sétát megtenni abból 3 egyórásat... tudtommal a normális emberek dolgoznak, most a reggeli séta az okés, napközben meg jóesetben 5re hazaér az ember (jóesetben!) és akk még 3 séta?

Van mikor Napközben de inkább esténként görcsöl a hasam és túl telittetnek érzem magam és hányingerem van. Pedig nem ettem annyit hogy ezt kéne érezem. Nem tudok vele aludni se feküdni.7 hetes terhes vagyok. Ez miért van? Ilyen kor mit tegyek?

Ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Én is igy érzem magam, kivéve hogy nem görcsöl a hasam. Ha reggel rám tör a hányinger gyorsan megreggelizem és jobban érzem magam. Viszont este ha eszem és lefekszem rám is rámtör a hányiger és a teltségérzet. Gondolom a hormonok. Hiába hivják reggeli rosszullétnek, vannak akiknél egésznap jelentkezik. Én már a 9 héten járok, remélen nem sokára jobb lesz. Azzal nyugtatom magam, hogy legalább nem hánytam még. Probálj meg többször keveset enni. Én esténként rátértem a piritos kenyérre, ettõl egy kicsit jobb a helyzet. Jó babavárást kivánok!!!

Szia! Én is igy érzem magam, kivéve hogy nem görcsöl a hasam. Ha reggel rám tör a hányinger gyorsan megreggelizem és jobban érzem magam. Viszont este ha eszem és lefekszem rám is rámtör a hányiger és a teltségérzet. Gondolom a hormonok. Hiába hivják reggeli rosszullétnek, vannak akiknél egésznap jelentkezik. Én már a 9 héten járok, remélen nem sokára jobb lesz. Azzal nyugtatom magam, hogy legalább nem hánytam még. Probálj meg többször keveset enni. Én esténként rátértem a piritos kenyérre, ettõl egy kicsit jobb a helyzet. Jó babavárást kivánok!!!


Hogy szoktassan szobatisztaságra a 4hónapos csivavámat? Amikor csak tehetem leviszem sétélni és amikor napközben egyedül van nincs is vele semmi baj, de hétvégén, amikor otthon vagyunk hiába viszem le mégis bepisil, miért van ez?

Legjobb válasz: Háát... ha hét közben, nap közben nincs semmi baj, és csak akkor pisil be, amikor egész nap vele vagytok, akkor lehet, hogy direkt csinálja, és valamiért fel akarja magára hívni a figyelmet. Ha a munka napokon, hét közben is fordulnak elõ balesetek, akkor egyszerûen még nem tudja szabályozni 100%-ig. A módszered jó: amikor csak lehet, vidd le. Ha készülõdik pisihez, kakihoz, akkor rá kell szólni, és leszaladni vele, vagy ha nem tudsz azonnal lemenni vele, mert mondjuk egy szál bugyiban vagy, akkor ráhúzod egy újságpapírra vagy rongyra, hogy oda végezze a dolgát. A rongy, újságpapír maradhat ott egész nap, és ha nem bírja ki, akkor arra mehet, persze meg kell mutatni neki, hogy oda kell csinálni, nem a lakás más részeibe.

Háát... ha hét közben, nap közben nincs semmi baj, és csak akkor pisil be, amikor egész nap vele vagytok, akkor lehet, hogy direkt csinálja, és valamiért fel akarja magára hívni a figyelmet. Ha a munka napokon, hét közben is fordulnak elõ balesetek, akkor egyszerûen még nem tudja szabályozni 100%-ig. A módszered jó: amikor csak lehet, vidd le. Ha készülõdik pisihez, kakihoz, akkor rá kell szólni, és leszaladni vele, vagy ha nem tudsz azonnal lemenni vele, mert mondjuk egy szál bugyiban vagy, akkor ráhúzod egy újságpapírra vagy rongyra, hogy oda végezze a dolgát. A rongy, újságpapír maradhat ott egész nap, és ha nem bírja ki, akkor arra mehet, persze meg kell mutatni neki, hogy oda kell csinálni, nem a lakás más részeibe.
4 hónaposan még nem tudja úgy szabályozni, mint majd felnõtt korában. Amikor vele vagytok akkor aktív, sokat van ébren, így néha elõfordul a baleset. Megoldás, ha többször viszed le, vagy a kutyapelus, vagy ahogy elöttem is mondták, az újság. Ha egyedül van, valószínûleg végig alussza az egész idõt, igy pisilnie sem kell.
Lehet, hogy ki van száradva.
vagy allergia,
A kérdező hozzászólása: De mire?és miért reggel és éjszaka fáj?

Miért van az, hogy napközben elég a tej a babámnak, de este nem, és lefejni mindössze 40-50 millilitert sikerül?

Csak akkor fejem ki neki,mivel észrevettem hogy éhes marad,és kíváncsi voltam mennyi tejem van akkor.Napközben és éjjel,hajnalban is elég neki,de este nem.2 hónapos volt most a lányom,és eddig csorgott a tejem,mostanra igen csak megcsappant,ezért a vacsi felét a fagyasztóból kell fedeznünk.A max tejmennyiségem napközben is alig több,mint 100 milliliter. :(

Legjobb válasz: Valószínû elfárad a tested, szerintem mindenkinél így van, hogy este kevesebb a tejcsi. Lehet meg fog jönni, nekem akkor lett kevesebb a tejem, aztán megint több lett. Mindig változott.

Valószínû elfárad a tested, szerintem mindenkinél így van, hogy este kevesebb a tejcsi. Lehet meg fog jönni, nekem akkor lett kevesebb a tejem, aztán megint több lett. Mindig változott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Lehet a mensi, de a fáradság is, nekem most tetõzött be a szülés óta, elõször dõltem ki, lehet ez tett be, már egyszer megjött szülés óta, mondjuk akkor nem volt baj a mennyiséggel.Hát remélem visszaáll.
Bocsi, de nem értem miért kell a fagyasztóból fedezni a vacsi egy részét!? Azt írod le tudsz fejni még szopi után 40-50ml-t. Bízz a babádban, ha éhes nem hagyja benne. Tudod a pótlás "könnyen jön", a ciciért meg dolgozni kell. Ha kell szoptass 2x mind a két mellbõl. Szopik alatt termelõdik a tejci!!! Van úgy hogy a nap folyamán többet esznek a babák és estére nem kell nekik az "elõírt vagy általad" gondolt adag. Próbáld meg és ne izgulj!! Menni fog :)
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt félreérthetõen írtam le.Nem szopi után fejek le annyit, hanem összesen van annyi és azt adom neki cumiból és erre pótolok rá, mert egyértelmû jelét adja annak, hogy nem elég neki, viszont nap közben elég neki a tejem.
A kérdező hozzászólása: Ja, kiegészíteném még azzal, hogy mindig kieszi mindkét cicim.
Szia. Nálam is hasonló volt a helyzet.Délután és este mind a két mellbõl etettem mert kevés volt.Én azt csináltam pár napig, hogy délután hagytam had szopizzon, esetleg cumikázzon akár 1-1.5órát.Ez idõ alatt sok inger éri a cicit és fokozza a termelést.Este szoktam csinálni a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejést.Pár nap múlva több lett a tejcim.Én a helyedben nem fejnék elõre, és nem is pótolnék.A baba teljesen másképp szívja a cicit mint a mellszívó.Sokkal hatékonyabb ezért amit lefejtél az nem az "eredeti" mennyiség. Nekünk is ment és szerintem te is képes vagy rá. A tej összetétele változik a nap folyamán, este sokkal táplálóbb, mint reggel vagy napközben. Tudod ha folyamatosan pótolsz akkor belekerülsz egy ördögi körbe amibõl nagyon nehéz kimászni. Drukkolok hogy sikerüljön megoldani!!!

6 hetes, anyatejes, hasfájós kisfiam napközben alig alszik, és van, hogy óránként eszik, akár 3x is egymás után. Miért lehet ez, nem eszik eleget egyszerre? Vagy csak a hasfájás miatt szeretne hozzám bújni?

Az elmúlt 3 éjszaka jól aludt, 4-5 órát egyfolytában. Vajon éjszaka nem fáj a pocija? Vagy az segít sokat, hogy velem alszik?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne szoptass igény szerint mert attol fáj a pocak hogy a félig megemésztett tejre megy rá a friss.egyszer kell kibirni a minimum 3 orát és akkor kellõképpen kiéhezik ahhoz hogy annyit egyen amennyi elég neki 3 orára.éjszaka azért nem fáj a pocakja mert kivárja az idõt mivel a szervezete termeli azt a hormont amitõl tudja hogy éjszaka aludni kell.ha adsz neki cicit bolond lenne nem elfogadni mivel azon megnyugszik de a pici agya még nem tudja hogy ha ilyen sürün eszik megfájdul a hasija.hidd el ezt tapasztalatból mondom...az én Fiacskám is így volt.õ akkor rászokott a cumira és 4 orás evõ lett 2 hónaposan.probáld meg,hátha neked is beválik.Én nem akartam neki cumit adni,Apukája adta a szájába és azota a világ legnyugottabb babája.Elötte sokat sírt,de a cumi lett az õ kabalája amitõl megnyugszik és nagyokat alszik. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Szerintem ne szoptass igény szerint mert attol fáj a pocak hogy a félig megemésztett tejre megy rá a friss.egyszer kell kibirni a minimum 3 orát és akkor kellõképpen kiéhezik ahhoz hogy annyit egyen amennyi elég neki 3 orára.éjszaka azért nem fáj a pocakja mert kivárja az idõt mivel a szervezete termeli azt a hormont amitõl tudja hogy éjszaka aludni kell.ha adsz neki cicit bolond lenne nem elfogadni mivel azon megnyugszik de a pici agya még nem tudja hogy ha ilyen sürün eszik megfájdul a hasija.hidd el ezt tapasztalatból mondom...az én Fiacskám is így volt.õ akkor rászokott a cumira és 4 orás evõ lett 2 hónaposan.probáld meg, hátha neked is beválik.Én nem akartam neki cumit adni, Apukája adta a szájába és azota a világ legnyugottabb babája.Elötte sokat sírt, de a cumi lett az õ kabalája amitõl megnyugszik és nagyokat alszik. Remélem tudtam segíteni.
A cumit szerintem is megpróbálhatod. De: ne felejtsd, nem cici helyett van, hanem megnyugtatásra. A lányom 4, 5 éves, 20 hónapos koráig szopizott, kb 2 óránként, éjjel, nappal, és cumizott is. Mellesleg sokat sírt az elsõ 4 hónapban. Ha nem kapott enni, akkor egyre inkább felhúzta magát. A kicsi 4 hónapos, hasonlóan gyakran eszik, de õ éjjel alszik, és nem cumis, nem kell neki-aminek azért örülök. A cici majd csökken magától, csak kialakítja a saját mennyiségét. Szaporítja a tejet. Türelem! Sok sikert!

Terhes vagyok. Elkaptam vmi vírust amiből visszamaradt egy makacs szűnni nem akaró köhögés. Miért van az, hogy csak reggel, és este akarok megfulladni, napközben meg semmi bajom?

Amit ebben az állapotban be lehet szedni, vagy meg lehet inni azon már túl vagyok de este legalább 2órányi fuldoklás után tudok elaludni!

Legjobb válasz: Szerintem lehet inkább alergiás vagy. vagy az is lehetsz. Mindenképpen csukott ablaknál aludjál, és párologtass sokat. Apukám alergiás nagyon, ö pl csak mosható szivacspárnán aludhta és legkondival tisztítják a levegöt, csak reggel szellöztetnek, és lefekvés elött járatják a légkondit ami kitisztítja a levegöt.

Szerintem lehet inkább alergiás vagy. vagy az is lehetsz. Mindenképpen csukott ablaknál aludjál, és párologtass sokat. Apukám alergiás nagyon, ö pl csak mosható szivacspárnán aludhta és legkondival tisztítják a levegöt, csak reggel szellöztetnek, és lefekvés elött járatják a légkondit ami kitisztítja a levegöt.
Mindenképp orvossal konzulzálj.Háziorvoshoz menj el, hogy megvizsgáljon. Jobbulást! 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: allergiára gondoltam, de nappal addig nem köhögök, míg minden tárva-nyitva van. Este mikor becsukjuk az ablakokat akkor zendítek rá. Ezerrel párásítok, meg gõzölök, de édeskevés.
Én is allergiás vagyok eredetileg már az elsõ gyerekem szülése óta.Akkor jött ki mikor 8 hónapos volt ennek már 14 éve. De most nem érzek még allergiát.Az július végén jön SZERINTEM. Én annyira köhögök akkor, hogy Ventolin sprayt is kapok.Gyógyszert, szemcseppet meg mindent. Annyi idõt ne sajnálj inkább menj el a háziorvosodhoz! 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Voltam már orvosnál. Be is tartom amit javasolt, és eszem-iszom amit írt. Sztem ezért is jobb nappal. Csak ezzel az esti dologgal van bajom. Ami elmulasztaná azt nem szedhetem... Grrr...

Lányom 13 hónapos, és megfázott. Az a gond, hogy napközben keveset köhög, de mikor elalszik. Nagyon elkezdi, feljön neki a slájm és nem bírja abbahagyni. Felébred, nem bír aludni. van köhögés csillapítónk. Miért pont akkor kezd köhögni mikor alszik?

Nem értem,ha napközben keveset köhög,miért alváskor kapja öt el???

Legjobb válasz: Szio Éjszakai köhögés csillapítónak irass fel a gyerek orvossal sinecod-ot. Az án lányaim is sokszor este éjjel köhögtek, de miota felirta a doki ezt azota éjjel nincs köhögés , alszanak mint a bunda. Ez garantáltan segít.. Timi

Szio Éjszakai köhögés csillapítónak irass fel a gyerek orvossal sinecod-ot. Az án lányaim is sokszor este éjjel köhögtek, de miota felirta a doki ezt azota éjjel nincs köhögés , alszanak mint a bunda. Ez garantáltan segít.. Timi
Én homeos Stodalt adtam a lányomnak jó volt neki. De ha slájmos, akkor inkább olyat írass fel, ami felszakítja, és alvás elõtt 1 órával add neki.
Szia! Az én lányomnak a Sinuprett csepp segített, gyógynövényes, recept nélküli köptetõ.
Eggyet értek az elsõ válaszolóval de még annyit hozzá tennék hogy calcimuskot is irass neki.Ha így is nagyon köhög vegyél Lufbaby balzsamot kend be vele a hátát, és ha még mindig köhög vastagon takard be vedd az öledbe hogy félig üljön nyid rá ki egy picit az ablakot és akkor tuti hogy elmúlik a köhögése és tud aludni.Nálam ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Németorsza´gban élünk. van itthon köptetönk(hazai, Rinathiol, Ambroxol-Q) Meg itteni :Prospan, és Phytohustil.Ez mindkettö köhögés csillapító.De az alvás alatti köhögéssel semmit nem csinál.A Prospan direkt slajm oldó, köhögés csillapító.

Miért van az, hogy 6hetes kisfiam napközben szépen egyedül elalszik a kiságyban, élután meg este mikor itthon apája akkor meg nem? Sír és persze, ki kell venni. Apa szívesen dajkálja, lehet ezt használja ki?

én is szívesen dajkálom, csak egy próbálom szoktatni a kiságyba.eddig mindig kézben altattam, most kb.két hete ügyesen a kiságyban alszik el, többnyire egyedül, vagy ha sírdogál, akkor oda ülök mellé és simogatom.

Legjobb válasz: Igen,akkor az a válasz,hogy a baba azt akarja,hogy ki legyen véve és dajkáljátok.De ez nem is baj,ha nincsen túlzásba víve.. :)

Igen, akkor az a válasz, hogy a baba azt akarja, hogy ki legyen véve és dajkáljátok.De ez nem is baj, ha nincsen túlzásba víve.. :)
:) Tudnak valamit a kis csodabogarak! Nálunk egész nap minden ok, ahogy apa hazaér onnan minden felborul és csak apával a nagyágyban jó! ÉDESPOFÁK nem? Már most ennyire irányitanak, mi lesz késõbb??? ::::) ))
A kérdező hozzászólása: hát irányítani azt tudnak.mi meg hagyjuk :D boldog babázást nektek is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!