Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy napközben (36 db)

2, 5hónapos kis lányom eddig kibírta hogy csak 1szer kel fel enni. De az elmúlt 2napban van hogy 3szor is fel kel! Miért van ez? Napközben is kibírta a 3órát most csak 2

Legjobb válasz: Nem lakik jól este. De lehet, hogy nem éhes, csak melege van, azért kel fel. Adj neki evés helyett teát.

Nem lakik jól este. De lehet, hogy nem éhes, csak melege van, azért kel fel. Adj neki evés helyett teát.
Én ilyenkor cumival visszaaltatom! Tudom jól a napközbenekbõl, hogy mennyit bír ki kaja nálkül, így este úgy fekszem le, hogy a számolt idõ elõtt már kelne, akkor nem kap csak cumit :) ha minden kelésekor etetném, egész éjjel fent lenne :) Mi 3 hónapos korunkra értük el, hogy átaludta az éjszakát, pont szentestére :) Két éjszakát is átaludt, utána meg felkelt éjjel...hát nem kapott enni, visszaaludt és már csak reggel 8-kor eszünk!
Lehet esetleg növekedési ugrás.
A kérdező hozzászólása: Nem megy a cumi vissza altatás próbáltam.kiköpi.Sztem a tejem sem kevés mert magától hagyja abba az evést!

Van egy hat hónapos Jack Russel Terrier keverék kutyám (fiú) reggel és este levisszük de még is van hogy napközben fogja magát és elvégzi a dolgát (pisilés) bent! Ez miért lehet és hogyan tudnám leszoktatni?

Legjobb válasz: Ez egyszerûen azért van, mert a két séta nagyon kevés! Kistermetû kölyök kis hólyaggal, hogy tudná egész nap visszatartani? Felnõtt kutyának is legalább 3 séta kell naponta, a kölyöknek inkább több. Ezenkívül a Jack Russeleket alaposan le is kell mozgatni.

Ez egyszerûen azért van, mert a két séta nagyon kevés! Kistermetû kölyök kis hólyaggal, hogy tudná egész nap visszatartani? Felnõtt kutyának is legalább 3 séta kell naponta, a kölyöknek inkább több. Ezenkívül a Jack Russeleket alaposan le is kell mozgatni.
még felnõttnek is 3 séta kell minimum, nemhogy 6 hónaposnak. Te hányszor pisilsz naponta? Próbáld ki, hogy csak reggel sé este mész pisilni
Egy fél éves kutyát nem elég napi kétszer levinni, 3-4 óránként kéne, és késõbb fokozatosan csökkentve az alkalmakat eljutni a napi kettõig.
Bocs, de minek tartassz kutyát, és miért pont jack russelt, ha nem tudod ellátni? egy 6 hónapos jack russelnek napi 4-5 séta kéne, ebbõl 3 legalább 1 órás! ennél kevesebb állatkínzás!
Azért lehet, mert pisilnie kell, a megoldás pedig az, hogy sûrûbben viszed le. Ha felnõttkorára rá is szokik a napi két pisire, visszaüthet öregkorában, vizelettartsi problémáktól kezdve a komoly vesebetegségig bármit okozhat, ha rendszeresen tartogatnia kell a pisit, aminek drága lesz a kezelése, vagy egész egyszerûen pelenkázhatod majd élete utolsó éveiben. Inkább vidd le sûrûbben.
Napi 2 séta, és csodálkozol, hogy bepisil? Ember! Én naponta 4x, de van, hogy 5x megyek le a kutyámmal...
A kérdező hozzászólása: Értem én de az a bajom h nem igazán tudom többször levinni! Mit tudnék még tenni???
Ha tényleg semmiféle módon nem tudod levinni többször, akkor a legjobb, ha továbbadod a kutyát olyannak, aki tudja neki biztosítani a megfelelõ életkörülményket. Ha nincs idõd többször levinni, akkor gondolom napi 12-14 órákat egyedül van a kutya, ami egyik kutyának sem jó, de a JR ráadásul hiperkatív fajta, elegendõ foglalkozás nélkül viselkedési problémákat fog felszedni, a séta miatti egészségügyi gondokról nem is beszélve.
már bocs de azt megnézném hogy egy ember hogy tud napi 4 sétát megtenni abból 3 egyórásat... tudtommal a normális emberek dolgoznak, most a reggeli séta az okés, napközben meg jóesetben 5re hazaér az ember (jóesetben!) és akk még 3 séta?

Miért van, hogy 3 hónapos kisfiam napközben csak ölben képes aludni? Ha leteszem kb 5 perc múlva már fel is ébred. Ám ha tartom 1 órát is végig alszik.

Legjobb válasz: Azért mert vágyik a közelségedre, testmelegedre, illatodra. Ha a kisbaba állandóan az ágyában alszik egyedül és ha fennvan akkor pl hordozóban van, akkor nincs kielégítve az a közelség amire szüksége van az egészsége fejlõdéséhez. Persze nem lehet reggeltõl estig üldögélni és fogni az öledben... de erre találták ki a hordozókendõket és mei-taikat! Szivbõl ajánlom õket

Azért mert vágyik a közelségedre, testmelegedre, illatodra. Ha a kisbaba állandóan az ágyában alszik egyedül és ha fennvan akkor pl hordozóban van, akkor nincs kielégítve az a közelség amire szüksége van az egészsége fejlõdéséhez. Persze nem lehet reggeltõl estig üldögélni és fogni az öledben... de erre találták ki a hordozókendõket és mei-taikat! Szivbõl ajánlom õket
a hordozó alatt a bébihordozó/autósülést értettem.


Miért van, hogy egyáltalán nem vagyok szomjas napközben?

Legjobb válasz: lehet, hogy sok víztartamú ennivalót fogyasztassz, pl a gyümölcsben is sok a víz, ezért uitána nem leszel szomjas. vagy ha müzlistejet eszel, azután se. szerintem ezért nem lehetrsz szomjas, nekem is ez szokott lenni

lehet, hogy sok víztartamú ennivalót fogyasztassz, pl a gyümölcsben is sok a víz, ezért uitána nem leszel szomjas. vagy ha müzlistejet eszel, azután se. szerintem ezért nem lehetrsz szomjas, nekem is ez szokott lenni

Miért van az, hogy a hőm napközben kb 4-5 tizeddel alacsonyabb?

Reggelente rendszeresen mérem a h?met, már volt pé is és reggel mindíg magasabb, mint napközben...Ez miért van?Nem napközben kellene magasabbnak lennie a fizikai dolgok miatt?Hogy mozgom, mászkálok...csinálom a dolgom...????!!!

Legjobb válasz: Nekem is alacsonyabb napközbe. De nem tudom miért.

Nekem is alacsonyabb napközbe. De nem tudom miért.
A kérdező hozzászólása: hmmm, ...na mind1 az a lényeg, hogy reggel magas:) )))))

Miért van az hogy alig alszok este, de napközben sem vagyok fáradt?

Alig alszok szinte, napi 4-5 órát azt is úgy hogy óránként felkelek, szóval így 1 óra-1,5 óra alvás aztán felébredek újra 1-1,5 óra alvás újra felébredek, egész estém így telik.... De napközben nem érzem magam fáradtnak annyira, igaz mostanában semmi fizikai megterhelésem nincs, mert munkanélküli vagyok, így semmi dolgom napi szinten, max 1 órát sportolok majdnem minden nap! 3 hete tart ez így, volt már másnak is hasonló dolga? Napközben nem fekszem le aludni még azt hozzá tenném! Remélem ez nem egy szervi probléma (pajzsmirigy?) De lelki probléma sem lehet mert nem vagyok stresszes, bár az zavar hogy nincs munkám, meg egy kicsit az alvászavar is rátesz hogy ez nem normális, de istenem ha nem tudok végig aludni 6-7 óra hosszát, már meleg tej,citromfű,gyógynövények szedek de azok sem segítenek. 25/F

Legjobb válasz: Mikor csak magát a kérdést olvastam, a körítést nem, megfogalmazódott bennem a válasz, hogy : mert jó dolgod van, semmit nem csinálsz! És utána meg is magyaráztad, hogy tényleg errõl van szó. Nem kell túlbonyolítani az egyszerû dolgokat, nincs kimerülve a szervezeted, pihen napközben is, tehát nem leszel fáradt. Én mikor ilyen cipõben jártam, nem tudtam lefeküdni aludni, úgy kellett rákényszeríteni magam (éjfél után sikerült is), de már hajnalban kukorékoltam. Ezeket a napokat ki kell használni, és élvezni kell. Lehet nem lesz ilyen non-stop pihi soha többé.

Mikor csak magát a kérdést olvastam, a körítést nem, megfogalmazódott bennem a válasz, hogy : mert jó dolgod van, semmit nem csinálsz! És utána meg is magyaráztad, hogy tényleg errõl van szó. Nem kell túlbonyolítani az egyszerû dolgokat, nincs kimerülve a szervezeted, pihen napközben is, tehát nem leszel fáradt. Én mikor ilyen cipõben jártam, nem tudtam lefeküdni aludni, úgy kellett rákényszeríteni magam (éjfél után sikerült is), de már hajnalban kukorékoltam. Ezeket a napokat ki kell használni, és élvezni kell. Lehet nem lesz ilyen non-stop pihi soha többé.
A kérdező hozzászólása: Áh ilyenkor Batman érzem magam, szóval olyan érzésem van hogy bármire képes lennék!:D De inkább már a munkába kéne kamatoztatnom a sok energiámat... Köszi a választ akkor nem egyedi a problémám az a lényeg!

Miért van az, hogy napközben és éjszaka elég a tejem a kicsinek estére azonban pótlásra szorulunk? Fejéssel hogyan lehet növelni a mennyiséget?

El?ször mindig szopizunk de aztán elkezd csapkodni rugdosni és a fejét is rángatja. Innen tudom, hogy kiürült a cici és utána még megeszik 40-50ml-t.

Legjobb válasz: Mindenki így van ezzel. Állítólag az esti tej kevesebb, de zsírosabb. Fejéssel biztos lehet növelni, bár én nem azt csináltam. Ha este kevesebbnek gondoltam a tejet, akkor napközben sûrûbben tettem mellre, fõleg a nap második felében, ha kellett akár 2 óránként. Egy pár nap múlva kb. 3-4, meglett a hatása.Este is jött a tej, szopás közben többször is "elindult." A More Milk kapszula is nagyon hatásos. A fejés nekem nagyon macerás volt, sokkal egyszerûbb volt a babát "elõszedni", és mellre tenni. Jobb hatásfokkal is mûködött, mint a gép. Persze ehhez az is kell, hogy a baba szeressen cumizni a cicin, még akkor is ha nem éhes...

Mindenki így van ezzel. Állítólag az esti tej kevesebb, de zsírosabb. Fejéssel biztos lehet növelni, bár én nem azt csináltam. Ha este kevesebbnek gondoltam a tejet, akkor napközben sûrûbben tettem mellre, fõleg a nap második felében, ha kellett akár 2 óránként. Egy pár nap múlva kb. 3-4, meglett a hatása.Este is jött a tej, szopás közben többször is "elindult." A More Milk kapszula is nagyon hatásos. A fejés nekem nagyon macerás volt, sokkal egyszerûbb volt a babát "elõszedni", és mellre tenni. Jobb hatásfokkal is mûködött, mint a gép. Persze ehhez az is kell, hogy a baba szeressen cumizni a cicin, még akkor is ha nem éhes...
Én úgyan így vagyok ezzel. 5 hónapos a babám napközben elég 1 cici, az esti utolsó elõtti etetésnél már kell neki mindkettõ, az utolsónál pedig már a kettõ sem elég, megeszik 30-40 ml tápszert is. Hát én mindent kipróbáltam, 2 hete 1, 5-2 óránként is mellre teszem, homeopátiás bogyókat szedek, Laktoherbet iszom+alkohol mentes sört, sok folyadékot viszek be, pihenek, fejek...semmi, úgyanúgy kevés estére a tej. Én azt csinálom, hogy minden szopi után kifejem a mellem, még ha csak pár csepp marad az is aranyat ér este, összegyüjtögetem és a nap végén odaadom neki. Max. 30-40 ml szokott így összejönni, de az is jobb, mint a semmi, mert a tápszert utálja és csak nagyon keveset fogad el belõle.
Én is ugyanebben a cipõben járok. Éjjel, meg egészen délutánig elég a tej, délután már két cici, másfél óránként is, estére már a két cicibe is alig van. Pedig aztán szoptatok amikor csak igényli, éjjel is 2-3x, szopi után fejek, More Milk, homeos bogyók....stb, mégis mikor már végképp nagyon sír a babám jön a tápszeres pótlás.

Miért van az, hogy 2 hós kisbabám éjszaka 6-7 órát is alszik egyhuzamban, napközben viszont gyhuzamban max.1 órát?

Nem lesz baja, hogy így valszeg kevesebbet alszik az el?írtnál (vagy a kívánatosnál)? Ha valakinek ilyen volt a babája, írja le légyszi a tapasztalatait.

Legjobb válasz: Gondolom, nappal többször alszik egy-egy órát. Ha igen, akkor ez sztem teljesen rendben van. Fõleg hogy éjszaka ennyit alszik egyhuzamban (lényegében ez már átaludt éjszakának tekinthetõ) Ekkora korában babám 3*egy órát, plussz este talán egy 20 percet aludt napközben, éjjel pedig 9-kb 7ig (persze közben evett, de szerencsére általában vissza is aludt).

Gondolom, nappal többször alszik egy-egy órát. Ha igen, akkor ez sztem teljesen rendben van. Fõleg hogy éjszaka ennyit alszik egyhuzamban (lényegében ez már átaludt éjszakának tekinthetõ) Ekkora korában babám 3*egy órát, plussz este talán egy 20 percet aludt napközben, éjjel pedig 9-kb 7ig (persze közben evett, de szerencsére általában vissza is aludt).
Ha nem nyûgös, hanem jó kedvû, akkor nincs semmi gond ezzel. Nem mindenki a nagykönyv szerint él. :o) Egyébként meg örülj neki, hogy ebben a felállásban alussza, és nem fordítva, mert olyan is van... :o)

Miért van az, hogy napközben változik a hőm?

Pé-után 3 napig 37 volt,már pár napja 36.8.Most megmértem, 5 perc után 36.6 volt,tíz perc után meg majdnem 37.Vagy a nappalinak ne higyjek?Csak kiváncsiságbol mértem meg most.Az alaph?m 36.6 és pár napja 36.8 az lehet baba?Péntekre nem várom.Köszi.

Legjobb válasz: na én pont ezért nem hiszek a hõben, mert reggel is mást mutat öt percenként, ez nem egzakt. ha már a hõbõl szeretnél következtetni, akkor ÁLLÍTÓLAG csak a reggeli a jó. napközben nem a maghõ, hanem az izom tónus a domináns!

na én pont ezért nem hiszek a hõben, mert reggel is mást mutat öt percenként, ez nem egzakt. ha már a hõbõl szeretnél következtetni, akkor ÁLLÍTÓLAG csak a reggeli a jó. napközben nem a maghõ, hanem az izom tónus a domináns!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

3 hónapos kislányom, reggel 130-at eszik, napközben meg óránként 40-et. Próbáltam lefejni, de nem jön belőle semmi. Evés után elvan nem sír, de nem is alszik. Miért van az, hogy napközben csak 40-et tud enni?

Elég lehet neki? 60dkg-ot hízik egy hónapban.Éjjel is csak 23-24 körül hajlandó elaludni, de reggelig nem kel fel.Mit gondoltok, kevés lehet a tejem?

Legjobb válasz: most "csinálja" magának a tejcsit! Ne aggodj pár nap és felszaporítja magának és visszaáll a több órás evésre! Jó neked,hogy te már elkezted a szaporítást én ma kezdem a maraton szopisztatást mert kevésnek bizonyul a tejcsim és így kell csinálni mintahogy most te illetve ti csináljátok sokszor mellre tenni! Hajrá!

most "csinálja" magának a tejcsit! Ne aggodj pár nap és felszaporítja magának és visszaáll a több órás evésre! Jó neked, hogy te már elkezted a szaporítást én ma kezdem a maraton szopisztatást mert kevésnek bizonyul a tejcsim és így kell csinálni mintahogy most te illetve ti csináljátok sokszor mellre tenni! Hajrá!
Minél többet teszed mellre, annál több tejcsid lesz. Nekem a nagylányomnál nagyon bevált az urtica urens 5ch homeopátiás golyó és most is szedem a kisfiamnál. Ma 9 napos és 60-80 között szopizik, igény szerint ahogyan Õ akarja. A kislányomat 2 éves koráig szoptattam...szóval tedd minél többet cicire és programozd az agyad úgy, hogy van tejem, lesz tejem, igyál, homeo golyócskák és szeretgesd a gyermeked minél többet!! Jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!