Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy némelyik (23 db)

Sok kérdés, komment van arról, hogy kamaszok, ill. gyerekek nem szeretik, vagy utálják az anyjukat. De mi válthatja ki, vagy miért van, hogy némelyik anya se szereti a saját gyerekét?

Létezik,hogy egy anya megutálja kamasz ,vagy feln?tt gyerekét,pedig kisebb korában még szerette?Mi lehet az a nyomós ok, ami miatt ez megtörténhet szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Ha visszagondolok, milyen voltam kamasznak és hogy nekem ahogyan késõbb jött, úgy tovább is tartott... Volt minden,a "Ti úgyse tudjátok ezt..."-tõl kezdve az anorexiáig minden.De anyukám sohasem hántolgatja fel, hogy akkor szerintem majdnem felpofozott volna legszívesebben. Ez egy ilyen korszak, így kell "elfogadni" , nagyon nehéz, de én is szülõ vagyok és jó elõre készülök az elsõ , máodik dackorszakra illetve kamaszkorra :) Még valami! Ha valakit szeretetben nevelnek, akkor a kamaszkor nem "bolondítja meg " teljesen és tudni fogja, hogy melyik a járható út. Ott van baj sztem, amikor egy gyerek kamaszkorában fogja fel, hogy semmibe se veszik, nem szeretik, nem értik meg , nem beszélgetnek vele...és még jobban lázad.

Szia! Ha visszagondolok, milyen voltam kamasznak és hogy nekem ahogyan késõbb jött, úgy tovább is tartott... Volt minden, a "Ti úgyse tudjátok ezt..."-tõl kezdve az anorexiáig minden.De anyukám sohasem hántolgatja fel, hogy akkor szerintem majdnem felpofozott volna legszívesebben. Ez egy ilyen korszak, így kell "elfogadni" , nagyon nehéz, de én is szülõ vagyok és jó elõre készülök az elsõ , máodik dackorszakra illetve kamaszkorra :) Még valami! Ha valakit szeretetben nevelnek, akkor a kamaszkor nem "bolondítja meg " teljesen és tudni fogja, hogy melyik a járható út. Ott van baj sztem, amikor egy gyerek kamaszkorában fogja fel, hogy semmibe se veszik, nem szeretik, nem értik meg , nem beszélgetnek vele...és még jobban lázad.
Tehát az a kérdés, hogy az anya miért nem szereti a gyerekét.Elõször is tudni kellene, mi az, hogy szeretet. Amikor valaki szül, az anyai ösztön készteti a gondoskodásra, és ezt könnyû összetéveszteni a szeretettel. Az anyát a faj fenntartásának erõs késztetése tölti el, és az az öröm, hogy meg tud felelni ennek az elvárásnak. Van gyerekem, kisbabám, kincsem. A kisbaba aranyos . Mindenki megcsodálja, és az anyuka a hõs, és az ünnepelt. Ez a sok öröm érzés nagyon kellemes, de csak összetéveszthetõ a szeretettel, valójában ez sem maga a szeretet. Ezek az érzések elmúlnak ahogy a gyerek növekszik. Lehet az is, hogy az "Én vagyok" érzésünket kiterjesztjük a gyerekünkre. Úgy veszem, mintha a gyerekem én lennék. Ez az egó kiterjesztése. Ebbõl van az, hogy a gyerekkel a saját vágyaimat akarom megvalósíttatni. Ez sem szeretet, de összetéveszthetõ vele. Ha az anyuka látja, hogy a gyereke nem akarja a szülõ énjét magára venni és megteljesíteni, elõfordulhat, hogy elfordul tõle emiatt. PL: az anya így gondolkodik: ez a gyerek nem én vagyok. Nem is hasonlít rám külsõleg. Nem is olyan jó tanuló mint én voltam, nem is olyan szelíd, sem nem jószívû, és nem is akar sem versenyzõ lenni, sem színész vagy más híres ember. Nem ilyen gyerekre godnoltam. Sajnálom. És különben is rengeteget kell dolgoznom, nincs rá idõm. Majd nevelik a naygszülõk. Ilyen gondolatok mellett a szülõ bizony eltávolodik a gyerekétõl. Az is lehet, hogy szereti, de nem mutatja ki. Szégyelli az érzelmeket. Az is baj sokszor, hogy pl. a rossz feleletek, dolgozatjegyek, ellenörzõ beírások miatt folyton fegyelmezni és haraguni kell az anyukának a gyerekre, és a végén már teljesen elmegy a szeretet a harag irányába. Gyakran halljuk: büszke vagyok rád - ezt mondják egymásnak, vagy a gyereküknek. Ez sem szeretet, mert a szeretet akkor is ott van, ha nincs semmi, amiért büszkék lehetünk. Azt is godnolhatjuk: õ a gyerekem, örökölni fogja a vagyonomat, hírnevemet, a személyiségem folytatása , ezért szeretem. Ez sem szeretet, csak a gyerek birtoklása, ez is elmúlik, ha véletlenül odalesz a vagyon. Az a szeretet marad meg hosszútávon, ami valóban szeretet, nemcsak látszatra. Akiben ott van a szeretet, az általában mindent és mindenkit szeret.
Igazából a kamasz lázadással nincs gond, teljesen természetes. A kamasz nincs teljesen tisztában az érzéseivel, olyat mond, amit éppen abban a pillanatban érez, nem gondolja át mondanivalója hosszútávú kimenetelét és talán még el is túlozza a mondandóját. A probléma a mai rendszerrel van. Tévedés ne essék, nem vagyok az a korosztály, aki túl sokat élt a régebbiben, de régen a szülõknek is voltak jogai, a gyereknek meg kötelessége. Ma ez fordult, a szülõnek kötelességei, a gyereknek jogai vannak. Itt van a kutya elásva. Egy olyan korosztálynak, ami nincsen tisztában a tettei következményével, aki nincs tisztában a jogok-kötelesség fogalmával, aki hajlamos elhamarkodottan dönteni, nos, egy ilyen korosztálynak nem a jogok sulykolása való, hanem egy kiegyensúlyozott jog-kötelesség kép, amit mostanság erõsen eltolnak a jog irányába. Nem normális, hogy egy gyerek elõbb találkozzon a jog fogalmával, mint azzal, hogy "szorzás". Az eredmény egy jogaival visszaélõ, senkit nem tisztelõ (mert ezt nem írják a jogaiban)korosztály. A szülõk pedig nagyon nehezen tudják kezelni, hogy az õ idejükben kötelesség volt elõtérben, nem pedig a jog.
Ezeknek rengeteg oka lehet. Pl ha az anya alkoholista és terrorizálja a gyerekét.Vagy ha nem figyel oda rá, más dolgokat fontosabbnak tart. Ha állandóan ordibál vagy veri. Az olyan anyákat nem szeretik a gyerekeik. De vannak olyan kamaszok akik lázadozásból elfordulnak szüleiktõl. Ha egy anya és a gyermeke közt megromlik a kapcsolat akkor a hiba mindkét félbe keresendõ. A legfontosabb a kommunikáció.
Saját példám: azért, mert a gyereke nem képes elviselni a gonoszkodásait, és ne adj'isten mondani merészel valamit a saját érdekében... Az anyukának persze meg nem tetszik, hogy a lánya elutasítja õt, és ahelyett, hogy magába szállna és elgondolkozna, elkezdi utálni... a saját gyerekét... Valamint még ezer más okból, aminek semmi köze nics a gyerekhez, de azért is õt utálja... Nemrég még nálunk élt a mamám. Epilepsziás rohamai voltak agydaganat miatt, és állandó felügyeletet igényelt. Anyám egy pillanatra ugrott csak le a boltba, és persze a mama pont akkor kapott rohamot, mikor én voltam vele. Semmi különös nem történt, de amikor anyám hazajött... látnotok kellett volna azt a pillantást. Egy másodpercig komolyan azt hittem, meg akar ölni. Lassan már ott tartok, hogy félnem kell a saját anyámtól.
Ajánlom figyelmetekbe Dr Ross Campbell Nehéz Évek Címû könyvét.Részletesen leírja a problémák forrását.Nagyon tanulságos könyv!

Miért van, hogy némelyik cumis üveg cumiján nem elöl van a lyuk hanem felül?

Legjobb válasz: Ezt hogy érted? Bocsi, de nagyon nem vágom...

Ezt hogy érted? Bocsi, de nagyon nem vágom...
én se...
az a luk azert van felul, hogy ne legyen vakuumos a cumisuveg.sztem arra gondoltal


Miért van hogy némelyik buszon csak az első ajtó első ajtószárnyát nyitják ki?

Legjobb válasz: Hogy egyesével szálljanak fel a buszra, így leellenõrizheti a jegyeket.

Hogy egyesével szálljanak fel a buszra, így leellenõrizheti a jegyeket.
Én egy IKARUS 246-al megyek és csak a röhögés miatt csinálom.
Mert a sofõr azzal szórakozik, hogy vigyorog, ha nem fér be rajta valaki.Valamin neki is kell röhögnie.
Az elõzõ esetek is igazak.De van hogy nem mûködik az egyik ajtószárny, mert vagy kiakadt az ajtónak a pántja , ami a levegõ hatására rántja szét.
Bkv ikarusairól van szó gondolom. HA valaki fut és visszanyitja neki akkor általába azt felezõvel teszi, de 90%ban elromlik és azért.
BKVnál csak a 400-as (412 415 435) a Solaris trolikon és a 200, 201, 203, 204, 206 Ikarus trolikon lehet nyitni az ajtót. A 400-asokon ez azért terjedt el mert ott nem lehet külön nyitogatni az ajtókat vagy kinyitod az összeset vagy az engedélyezõvel nyitod de akkro csak ott nyíilik ahol jeleztek vagy kívûlrõl.
én párom buszvezetõ, és õ mindig félajtót nyit ki. (régebben használta mind a kettõt, de jó néhány utas jegy/bérlet nélkül szállt fel. aztán jön az ellenör 6000ft az utasnak és a sofõrnek is.) ez az egyik, (de még sokakat ismerek akik így csinálják) a másik meg télen, mert ugye nagyon sokan szeretnek elöl leszállni (addig a többi fagy a megállóba, és a sofõr is szarrá fagy.) vagy 3ik ok lehet az amit írtak a többiek, vmi baja van az ajtónak. (Volánbusz)

Az miért van, hogy egyes Nissan GTR-eknek ha fel van kapcsolva a lámpája, hátul csak két lámpa világít, némelyiknek meg mind a négy?

Ez miért van és mit?l függ?

Legjobb válasz: Gondolom be lehet kötni ígyis-úgyis. Az én autómban pl. csak a bal oldali ködzárófény van bekötve, de jobb oldalon is megvan a helye a lámpában, csak 2 m vezeték kell a bekötéshez.

Gondolom be lehet kötni ígyis-úgyis. Az én autómban pl. csak a bal oldali ködzárófény van bekötve, de jobb oldalon is megvan a helye a lámpában, csak 2 m vezeték kell a bekötéshez.
Mert biztos bekötötték. Apám is bekötötte a kocsiban hátul a ködlámpát, így ha rálépsz a fékre akkor négy lámpa világít.
Nem a ködlámpa felkapcsolásával világít a másik kettõ? Van ott valami trükk gyárilag nincsennek ilyen különbségek. pláne nem japán autóba. A GR egy jó autó.

Miért van az, hogy az asztali parancsikonok némelyikének a neve nem rövidül le, akkor amikor túl közel vannak egymáshoz, és kissé átfedik egymást?

Konkréten arról van szó, hogy kisebbre vettem az ikonok méretét, és kikapcsolva az automatikus rendezést, majd olyan közelre raktam ?ket egymáshoz, amennyire az lehetséges.

Legjobb válasz: Hát nem pont erre gondoltam.Persze tudom le lehet rövidíteni, na de miért nem pontozza ki némelyik a nevét automatice? Ez az amire nem tudok rájönni.A spybot searc & destroy pl. 3 sorban van de ha elég közel húzók hozzá egy másik ikont, akkor csak 2 soros lesz, mivel nem írja ki a teljes nevet. Na így kéne csinálnia mindegyiknek.

A kérdező hozzászólása: Hát nem pont erre gondoltam.Persze tudom le lehet rövidíteni, na de miért nem pontozza ki némelyik a nevét automatice? Ez az amire nem tudok rájönni.A spybot searc & destroy pl. 3 sorban van de ha elég közel húzók hozzá egy másik ikont, akkor csak 2 soros lesz, mivel nem írja ki a teljes nevet. Na így kéne csinálnia mindegyiknek.
jobb klikk az parancsikon néven > Átnevezés, ami nem kell egér-vonszolással kijelölöd, majd Delete! (legalább 1 karaktert azért haggy!)
Van a szavak közt szóköz?
A kérdező hozzászólása: Ó...bassz... és tényleg. Ez volt az oka, a szóköz. Köszi szépen a segítséget.

HD kimenetes t-home beltéri egységben csatlakoztatom a hdmi kábelt miért van az hogy össze ugrik a kép 4:3 arányban de némelyik csatorna pedig megfelelően működik miért van ez?

Legjobb válasz: Van amelyik csatornánál érkezik a kapcsolójel, van ahol nem. Fogd meg a TV távírányítót és állítsd be úgy, hogy neked jó legyen. Egyébként mehetsz panaszoddal az ügyfélszolgálathoz, lehet segítenek.

Van amelyik csatornánál érkezik a kapcsolójel, van ahol nem. Fogd meg a TV távírányítót és állítsd be úgy, hogy neked jó legyen. Egyébként mehetsz panaszoddal az ügyfélszolgálathoz, lehet segítenek.
Én is így jártam. A beltérin állítsd a képméretet normálra, és jó lesz. Akkor a szélesnél kinyit, 4:3-nál visszavált

Miért van az, hogy némelyik fiúnak rengeteg spermája van?

Arra gondolok, hogy van akib?l ömlik, vagy az prosztatafolyadék? Amolyan átlátszó!

Legjobb válasz: Ha átlátszó, és izgalmi állapotban folyamatosan jön, akkor az az elõváladék, nem a sperma. Az a szerepe, hogy az aktus megvalósulásához biztosítsa a kellõ síkosságot. Persze a szervezet nem fog különbséget tenni a behatolás elõtti és utáni rész között, szóval orális szex közben is ugyanúgy termelõdik. A mennyisége meg adottság, azon nem lehet változtatni. Valakinek alig jön valami, másnak meg tényleg egészen sok. Egyébként magának a spermának a mennyisége is részben adottság kérdése azon túl, hogy ott befolyásolja a legutóbbi ejakulációtól eltelt idõ is.

Ha átlátszó, és izgalmi állapotban folyamatosan jön, akkor az az elõváladék, nem a sperma. Az a szerepe, hogy az aktus megvalósulásához biztosítsa a kellõ síkosságot. Persze a szervezet nem fog különbséget tenni a behatolás elõtti és utáni rész között, szóval orális szex közben is ugyanúgy termelõdik. A mennyisége meg adottság, azon nem lehet változtatni. Valakinek alig jön valami, másnak meg tényleg egészen sok. Egyébként magának a spermának a mennyisége is részben adottság kérdése azon túl, hogy ott befolyásolja a legutóbbi ejakulációtól eltelt idõ is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Némely tápegységen észrevettem, hogy nem egy kábelbemenet van (3 ágú), hanem egy másik, ami a párja. Miért van ez?

Pl.:

Legjobb válasz: Ezek nagyon régi tápok, amikor még a monitoroknak nem volt külön tápja, hanem a gép tápja látta el árammal a monitort is, nekem még volt ilyenhez szerencsém:)

Ezek nagyon régi tápok, amikor még a monitoroknak nem volt külön tápja, hanem a gép tápja látta el árammal a monitort is, nekem még volt ilyenhez szerencsém:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :-)
nem. rosszul mondod. abba ilyet lehet beledugni: http://www.kabelvilag.hu/Gembird-hosszabbito-tapkabel-1-8m azon a csatlakozóz ugyan úgy 230V 16A folyik át. ennek annyi elõnye van hogy egyel kevesebb konnektort kell használni, ha pl a monitort dugjuk rá a fentebb említett kábel segítségével.
Ugyanúgy monitornak van ott, de ilyen egy komoly minõségi tápegységen nincs.
igazság szerint pl. egy másik gépet is rá lehetne dugni, mert az a másik dugasz elosztóként funkcionál. semmi köze nincs ahoz hogy te milyen eszközt dugsz rá. pl rá dughatsz tápkábeles nyomtatót, szkennert stb.. de egy kis átalakítással betonkeverõt vagy akár mikrót is.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!

Miért van az hogy némelyik válaszolónak nem látni hány százalékban ad hasznos válaszokat?

Legjobb válasz: Mert még nincsen annyi ideje fent, nem értékelték a válaszait. A százaléka ilyenkor mínuszban van.

Mert még nincsen annyi ideje fent, nem értékelték a válaszait. A százaléka ilyenkor mínuszban van.
A kérdező hozzászólása: értem köszi
Én úgy tudom hogy két ember értékelése szükséges ahhoz hogy kiadjon valamilyen eredményt, de ha tévedek akkor javítson ki valaki
AZ elsõnek van igaza. Ha valaki frissen jelentkezett az oldalra, még ugye elég kevés választ ad, így nem lehet kiértékelni. 100 válaszadás után ír ki százalékot elõször a gép.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!