Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy most először éreztem (2 db)

Miért van az, hogy most először éreztem meg a peteérésemet? 3 hónapja próbálkozunk. Eddig egyszer sem éreztem semmit.

Lehet, hogy eddig nem is volt peteérésem? Vagy ez "intenzívebb" volt? Ovutesztet nem használok.

Legjobb válasz: Most is próbálkoztunk. Remélem most már sikerül...

A kérdező hozzászólása: Most is próbálkoztunk. Remélem most már sikerül...
Én azóta érzem meg minden hónapban a peteérést, amióta Clostit szedek. Addig jó ha három havonta egyszer volt pé-m. Sajnos az derült ki ugyanis, hogy PCOS-em van(policisztás ovárium szondróma) így nem is volt csoda, hogy nem éreztem pé-t, mivel alig volt. De a Closti nagyon jól hat rám, és a pé-t szabályosan kínokkal érzem, úgy fáj a hasam. Talán nem is bánom, mert így legalább tudom, hogy mikor legyünk együtt. Sok sikert nektek is!
Mi egy évig próbálkoztunk, az utolsó pár hónapban teszttel, de nem történt semmi. Sem akkor, sem elõtte sosem éreztem a peteérésemet. Aztán mikor elfelejtettem tesztet venni és úgy gondoltam, hogy majd a következõ hónapban rajta leszünk a témán, volt egy kis pecsételõ vérzésem..na akkor jött össze a baba...Szerintem nem mindig érzi az ember lánya..mert tuti volt korábban is peteérésem, mert volt vetélésem is már.. Kitartást nektek a próbálkozáshoz! Egy-másfél év próbálkozás teljesen normális, mégha nehéz is kivárni.

Múlt hónapban próbáltam először ki a tampont. Amikor enyhén nyomtam fel akkor valami szúró érzést éreztem, ki vettem a tampont és láttam hogy csupa vér (de még nem jött meg az első vérzésem most sem). Ez miért van?

Legjobb válasz: Ha nem menstruálsz, nem szabad tampont használnod, mert kiszárad a hüvelyed, eltûnik belõle a nyálkahártya, kidörzsöli, és tönkreteszed vele a puncid természetes védekezõ képességét! Csak erõs menstruációnál használj tampont. Amíg nem menstruálsz, TILOS!!!

Ha nem menstruálsz, nem szabad tampont használnod, mert kiszárad a hüvelyed, eltûnik belõle a nyálkahártya, kidörzsöli, és tönkreteszed vele a puncid természetes védekezõ képességét! Csak erõs menstruációnál használj tampont. Amíg nem menstruálsz, TILOS!!!
Lehet, hogy átszakítottad vele a szûzhártyádat, mert nem jól helyezted fel.
Én azt javaslom, hogy még nem kell a tampnnal próbálkoznod, hiszen, ahogy te is írtad, a szervezeted nincs még felkészülve rá. A tampont, ha nincs vérzés, nincs az az ember, aki fel tudja szárazabb hüvelybe helyezni, te se próbálkozz. Azért vérzett, mert felsértette a hámréteget. Kiskamasz koromban engem is érdekelt a téma, de a tampont nem mertem kipróbálni, még így is sokszor kényelmetlen. Ha megvan a vérzés, sokszor a vér miatt könnyebben be tudod csúsztatni, de ezt nem erre találták ki, hogy szárazon használd. Még ne próbálkozz, várj türelemmel, eljön még az idõ, amikor már unni és utálni fogod a tamponozást! : )
Elsõ vagyok. A tampon használatát a menzesz megjövetele után hosszabb ideig nem tanácsolom, ilyen fiatal korban.Ahhoz, hogy biztonsággal tudd használni, jobban meg kell ismerned a testedet, és a szervezetedben ilyenkor végbe menõ változásokat. Ehhez idõ kell! Ehhez éppen elég magát a menzeszt megszokni, az ezzel járó kellemetlenségeket is. Késõbb, amikor már rutin szerû lesz ez az esemény, meg lehet próbálni a tampon használatát. Kérj segítséget idõsebb nõismerõsödtõl, anyukádtól, nõvéredtõl, idõsebb lány ismerõseidtõl.
Azért volt akkor véres a tampon, mert nagyon kidörzsölte a puncidat, és a nyálkahártyát tönkre tette! Soha nem szabad úgy tampont használni, hogy nem menstruálsz!!! :)
Hány éves vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!