Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy minden valamire (130 db)

Leibniz kérdésére "Miért van inkább a valami, mint a semmi? " mit mond a modern kozmológia? Azt hogy "csak" vagy van valami értelmesebb válasza is?

Stephen Hawking, Martin Rees, sőt Paul Davies könyveiben olvasom: ősrobbanáskor a világegyetem egy kvantum-alagúteffektus révén bukkant ki a létezésbe. Vagyis, a kibukkanásnak nem volt se oka se célja se értelme, egyszerűen megtörtént és kész. Röviden: miért történt? Csak. Na most ennél abszurdabb választ kitalálni se lehetne. Komolyan csak ennyire futja a tudománytól a kérdések kérdése kapcsán?

Legjobb válasz: Nem ennyire futja, ahoz hogy valaki kozmológiával foglalkozhasson, ahoz tudnia kell az áltrelt A-tól Z-ig, amit egyetemen 2,5 évig tanítanak. Szóval ne várd el azt, hogy egy ilyen ismeretterjesztõ könyvben bármi érdemi dolgot is felleljél. Én életemben 2 ilyen ismeretterjesztõ könyvet olvastam el, a hiperteret és az idõ rövid történetét. mindkettõnél az volt az érzésem, hogy teljesen hülyének nézi a könyv írója az olvasót, aki matematikailag analfabéta, és ezért a legizgalmasabb dolgokat, a miérteket, és a következményeket nem is mutatja be. A kozmológia az nem filozófia, hanem elég kemény fizika. Ez persze nem teljesen igaz, mert a tudomány kapcsolatban van a filozófiával, DE elõtte tudni kell a fizikát. Anélkül filozofálgatni nem lehet.

Nem ennyire futja, ahoz hogy valaki kozmológiával foglalkozhasson, ahoz tudnia kell az áltrelt A-tól Z-ig, amit egyetemen 2, 5 évig tanítanak. Szóval ne várd el azt, hogy egy ilyen ismeretterjesztõ könyvben bármi érdemi dolgot is felleljél. Én életemben 2 ilyen ismeretterjesztõ könyvet olvastam el, a hiperteret és az idõ rövid történetét. mindkettõnél az volt az érzésem, hogy teljesen hülyének nézi a könyv írója az olvasót, aki matematikailag analfabéta, és ezért a legizgalmasabb dolgokat, a miérteket, és a következményeket nem is mutatja be. A kozmológia az nem filozófia, hanem elég kemény fizika. Ez persze nem teljesen igaz, mert a tudomány kapcsolatban van a filozófiával, DE elõtte tudni kell a fizikát. Anélkül filozofálgatni nem lehet.
„Miért van inkább a valami, mint a semmi? ” Mi az, hogy semmi? Tudományosan persze.
A kérdező hozzászólása: már meg is fogtam érvelésed. az "alkotás" cél és értelmvezérelt létehozó folyamat, vagyis a természet cél nélkül nem alkothat. alkotni csak értelemmel rendelkezõ lény képes. vagy ha a természet alkotta, akkor a természet nem vak és céltalan, hanem céltételezõ értelmes entitás. A mindenség keletkezése cél nélküli, természet alkotta alkotás
Eddig amit írtam a mindenségre vonatkozott, a földi természet az egy más téma- az is véletlenül kezdõdött aztán vált tudatos, lépésrõl lépésre alkotott életté.
A kérdező hozzászólása: hát én visszautasítom a "véletlen" szót bármi kapcsán. egyszerûen nem fogadható el hogy világunk (a legszélesebben értelmezett világunk) csak úgy van és kész. ez nonszensz. ennél abszurdabbat el se lehet képzelni. ennél még az is reálisabb teremtéselmélet, mely szerint (ld. vmely dogon törzs ontológiája) a világot egy hatalmas isten teremtette aki süteményt sütött, és a lehulló morzsákból lett a világ. véletlenül kezdõdött
ja, és a spontán, minden célnélkül megtörtént folyamatokról, történésekrõl nem hallottál kérdezõ?
"egyszerûen nem fogadható el hogy világunk (a legszélesebben értelmezett világunk) csak úgy van és kész. ez nonszensz. ennél abszurdabbat el se lehet képzelni." Ez mi: "el se lehet képzelni", esetleg "el se tudsz képzelni". Ez egészen véletlenül nem csak a te silány kis képzelõerõdet minõsíti? By the way.
Attól, hogy te nem tudod elfogadni, még simán lehetséges. A természettudományos világkép végkövetkeztetése a legsötétebb nihilizmus, amivel a legtöbben nem tudnak mit kezdeni. Nem erre van kitalálva az emberi agy, hogy ezt elfogadja. Érzelmi alapon viszont nem lehet közelíteni a témát. Szerintem amúgy azért van valami inkább mint a semmi, mert olyan hogy semmi soha nem is volt és soha nem islesz. Mindig is volt valami, az összes létezõ nem az õsrobbanással keletkezett az csak valami részfolyamat. És nem is szûnik meg sosem az egész. Szal nincs oylan hogy semmi és végesség. Ha ez valakinek fejfájást okoz menjen inkább barbizni :) vagy betérni valamelyik egyházba, akkor majd nyugodtan alszik efelõl.
A kérdező hozzászólása: cél nélküli folyamatokat ismerek (mondjuk rosszmájúan mondhatom ilyen az emberi élet is), de ok nélküli folyamatot egyet se. ja, és a spontán, minden célnélkül megtörtént folyamatokról, történésekrõl nem hallottál kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: mindig mikor
... AZ A TERMKÉKKULCS... Ott van a dvdn...
Nem hiszem hogy XP SP3-onmenni fog de hát ez változó xd Az a termékkulcs ott van a dvd-tok hátulján.
A 32 -es xp elviszi.
razor1911 patch+crack=gta4 fut
A kérdező hozzászólása: koszonom mindenkinek
Ilyen a világon nincs!
A kérdező hozzászólása: De tényleg ilyen. A beállítások is visszaállnak. Igazából nem az enyém a laptop csak megkértek rá, hogy csináljam meg. Gondoltam windows újratelepítéssel jó lesz. De ilyenrõl még én sem hallottam azért írtam ide.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek azt tûnt fel, hogy amikor letöltöttem a késõbb használni kívánt driverek újraindítás után eltûntek a mappából. És gondoltam kipróbálom, hogy csak áthelyezek valamit egy másik mappába, hogy mi történik. És az lett amit írtam elõbb.
Ebben nem tudok segíteni, ilyenrõl még nem hallottam.

Az miért van, hogy ha valaki mond valamit akkor mindig a szexualitás jut róla eszembe? (nem mindig van így)

Elég vicces :D de akárki mond valamit mindig vmi szexualitás témával kapcsolatos dolog jut róla eszembe. Pl: Banán = pénisz vagy... nyalom a nyalókát: khm xD

Legjobb válasz: Nekem is mindig ijenek jutnak eszembe pedig en sohasem csinaltam 12 vok:-))

Nekem is mindig ijenek jutnak eszembe pedig en sohasem csinaltam 12 vok:-))
Serdülõk :D Van, aki késõbb ér, van aki korábban... ezért lehet, hogy az egyiknek 12 évesen, a másiknak 16 évesen jut eszébe mindenrõl a szex. Idõvel hozzászoktok :D
A kérdező hozzászólása: és ez egyébként mit jelent? vmit jelképez? vagy, h vmire érettek vagyunk? vagy mi?:D
heh...ismerõs, de szerintem ez természetes...néha tök muris:D
nem jelenti, hogy bármire is érett lennél, pusztán érdekel a téma. ez a "azt jelenti, hogy érett vagyok valamire?" dolog olyan, mintha keresnéd az indokot, hogy miért szexelj. akkor vagy érett, ha úgy érzed, tájékozott vagy, gondolsz a védekezésre, és tudod élvezni. ennyi. az meg, hogy mindenrõl a szex jut eszedbe, teljesen természetes, majd elmúlik. de azért ne kezdj el minden ilyesmin vihogni, mert az eléggé antipatikus tud lenni.
22 vagyok és én is állandóan a szexre gondolok. :D Mondják is, hogy szexmániás vagyok. :) Nálatok szerintem a fiatalkorral jár. VAgy másnál azzal, h nem csinálja, hanem csak beszél róla. :D
sztem azok beszélnek errõl akik még nem érettekxD

Az miért van hogy még nem volt hüvelyi orgazmusom, pedig élvezem a szexet, meg minden, de edddig csak csiklón át volt? Valami van ez ellen, vagy valami póz, amitől lehetne?

Legjobb válasz: próbáljátok széken vagy ülve ahogy jólesik akk jobban hozzáér ahhoz a gfolthoz amitõl el tudsz élvezni

próbáljátok széken vagy ülve ahogy jólesik akk jobban hozzáér ahhoz a gfolthoz amitõl el tudsz élvezni
1. a g folt megnevezés talán még jobban is fedi az igazságot, mint a g pont. 2. csak azért gondolod, hogy lemaradsz valamirõl, mert nem tudod milyen. Persze más, mint a csikló-orgazmus, de nem feltétlenül jobb. Ez így hülyén hangzik. Szóval a hüvelyi orgazmus (nekem) nem mindig sikerül olyan egetverõen, robbanósan, mint a csiklón keresztüli. Inkább vhogy mélyebb, tompább, tovább tart. Idõvel szerintem el fogod érni te is. Nálam elõször a hagyományos misszionárius pózban sikerült, de lovagló pózban is esélyes lehet.
Maszturbálj rendszeresen és sokat úgy, hogy nem nyúlsz a csiklódhoz.Egy idõ után rá fogsz érezni, csak türelem kell hozzá, és akkor majd kitapasztalod, hogy hogyan jó.A barátoddal pedig csináljátok misszionáriusban úgy, hogy párnát raksz a csípõd alá.
Nekem sem volt még soha, állítólag lehet tanulni meg oda kell figyelni stb.Barátnõim közül is csak egynek van hüvelyi orgazmusa.Én úgy vagyok vele, hogy már nem is erõltetem, jó a szex aztán kénytelen vagyok megelégedni ennyivel.Nem tudom miért ilyen igazságtalan a természet, hogy valakinek megadja ezt a lehetõséget valakinek meg nem.Mondd el a párodnak a problémád és aztán õ is próbáljon segíteni.
Nem g folt, hanem g pont!
Én legelõször úgy tudtam csak elmenni hüvelyileg hogy hason feküdtem és a barátom egy picikét inkább lefelé irányította a péniszét nem befelé.Így a g folt környékét érintette és sokkal jobb érzés volt.Talán próbálkozzatok így, lehet hogy ez segít.
Ennek az az oka, hogy a hüvelyfalon kevés az idegvégzõdés. A nõk 82%-a ezzel a problémával küzd, köztük én is. Az élvezet a csiklón keresztül, ugyanolyan gyönyört nyújt, mint hüvelyen keresztül, sõt van hogy jobbat is. Ez nem "ciki" sõt a férfiakat még sokszor izgatja is a látványa hogy magadat izgatod. Ettõl ugyanúgy teljes értékû nõ vagy. Ajánlom figyelmedbe a lovagló pózt, akkor sokkal könnyebb igy elérni az orgazmust. A klitorális orgazmus elõnye az, hogy annyiszor mész el ahányszor szeretnél és nem terheli meg úgy a hüvely izmait és igy nem fáradnak el =) ennyit tudtam csak tanácsolni, remélem hasznodra válik ^^
A kérdező hozzászólása: Nagyon is :) Köszi szépen :)

Miert van hogy ket napja alig erzem a babamat mozogni? Eddig meg mindig majd kijott a hasfalamon. Eppen hogy megmozdul idonkent. Lehet valami baja? Ugy megijeszt.

csuklani szokott es meg-meg mozdul de nem ugy mint szokott. 35 hetes kis mama.

Legjobb válasz: Szia! Én 24 hetes vagyok,és sajnos ezzel én is így vagyok.Nekem is pár napja alig akar mozogni,és én is nagyon meg vagyok ijedve.Remélhetõleg nincs semmi bajuk.Minden jót,és boldog babavárást!

Szia! Én 24 hetes vagyok, és sajnos ezzel én is így vagyok.Nekem is pár napja alig akar mozogni, és én is nagyon meg vagyok ijedve.Remélhetõleg nincs semmi bajuk.Minden jót, és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: ok 34 hetes ma megyek no dokihoz majd megirom mit mondott.
Szia!A 34 hetes vagyok!Írtam neked pivátot!
A kérdező hozzászólása: koszonok mindent aranyosak vagytok.
A kérdező hozzászólása: hat most csukladozott egy par percig es az nem tetszik neki igy hat mozgolodik hat na nem mondom hogy ojan erosen rugdosodik mint szokott de azert meg meg nyomogat.ettem egy kis csokit is. remelem mar meg nyugodhatok.
Szia! Nekem a szülésznõm azt mondta, hogy ha nagyon eltérõ mozgást tapasztalok, illetve nem mozog a baba, akkor nyugodtan menjek be és csinálnak egy nst-t. Ezt persze kórháza válogatja. Ha ennyire aggódsz, akor hívd fel a dokidat. De a legfontosabb, hogy próbálj megnyugodni, amennyire tudsz. Az én picikém pl nagyon utálja, ha ideges vagyok. A csoki nem rossz ötlet, nekem is be szokott válni. Minden jót neketek!
Nem tudom, reméljük nincs semmi baj. Azért biztos ami biztos hívd fel a védõnõt, hátha õ meg tud nyugtatni.
A kérdező hozzászólása: igen de lehetseges hogy ojan nagyon megviselje hogy mar 2 napja alog moccan meg?
A kérdező hozzászólása: 34 hetes kismamahoz.neked nem mondott senki semit hogy miert lehet ez?remenykedjunk remelem nincs semmi. boldog baba varast neked is.
Szia! Én 33 hetes vagyok, és nálunk is elõfordul, hogy nyugisabb napja van. Õket is ugyanúgy befolyásolja az idõjárás, a frontok mint minket. De ha nagyon aggodsz hívd fel a védõnõt.
A kérdező hozzászólása: koszike nagyon meg vagyok ijedve.meg meg moccan de nem ugy ahogy szokott eppen hogy erzem. akar mit csinalok akar mit mondok neki. holnap kell menjek a nodokihoz remelem nincs semmi baj vele.
Próbáld ki, hogy eszel egy-két kocka csokit! Arra be szoktak indulni a kis pocaklakók. Én meg még beszélgetnék is vele, és simogatnám képzeletben, és megkérném, hogy jól rúgjon hasba, h minden ok.
Megint én vagyok.Félreírtam, bocsi.Nem 24 hetes hanem 34. :)
A kérdező hozzászólása: 34 hetes kismamanak. szia irtam neked privaton.

Az miért van, hogy valamikor hetekig minden nap emlékszem az álmomra, utána meg hónapokig nem?

Legjobb válasz: Ilyen velem is szokott lenni, de én úgy szoktam venni, hogy amire emlékszek abban fontos információk vannak, amire nem az pedig csak az elme feldolgozása. Én szerintem ha legközelebb emlékszel az álmodra írjál le belõle szavakat és próbáld meg megfejteni, hátha beválik. :D

Ilyen velem is szokott lenni, de én úgy szoktam venni, hogy amire emlékszek abban fontos információk vannak, amire nem az pedig csak az elme feldolgozása. Én szerintem ha legközelebb emlékszel az álmodra írjál le belõle szavakat és próbáld meg megfejteni, hátha beválik. :D

Szülés után 9 héttel vagyok.2 hete megjött elkezdtem szedni fogamzásgátlót. Miért van még mindig az, hogy vérezgetek meg barna folyásom van? Nem szoptatok sajnos. Lehetséges hogy maradt valami darab bennem, császár volt

Legjobb válasz: a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

Miért van, hogy a férfiak mindig csak addig érdeklődnek irántam, amíg távolságtartó vagyok? Amint kifejezem, hogy a férfi szimpatikus nekem és esetleg akarok tőle valamit, egyből leráz és már nem akar tőlem semmit.

Amíg nem akarok semmit a pasitól, addig teper, udvarol, hívogat, írogat, amint beadom a derekam (nem szexre gondolok, csak általában), egyb?l nem is érdeklem. Akkor most mit tegyek? Legyek állandóan távolságtartó, akkor is, ha szimpatikus? Úgy látszik, erre van igényük a fiúknak.

Legjobb válasz: ezt osztom én is..

ezt osztom én is..
A válaszom roppant egyszerû: kiszámíthatatlanság! Nálam ez jött be, mûködik. A pasik nem egyszerûk! 29/N
A kérdező hozzászólása: Elképzelhetõ, hogy a beleegyezéssel olyan lelkesedés társul, ami a férfiak számára ijesztõ. Bár az utóbbi "pasimmal" kifejezetten figyeltem rá, hogy ne legyek idegesítõ. Nem hívogattam, nem írogattam sms-t, nem akadályoztam meg, hogy tõlem független programokat csináljon. Annyi volt, hogy a megismerkedésünkkor õ azt mondta, hogy túl keveset találkozunk és ez akadályozza az ismerkedést. Én meg mondtam neki, hogy ha szeretne többet találkozni, akkor meg fogom oldani. Illetve õ szereti a focit, én meg nem, de még soha életemben nem voltam meccsen, de érdekelt, hogy milyen ott a hangulat, ezért elmentem vele meccsre. És még annyi, hogy amikor elmentünk valahova együtt, néha kifizettem a számla felét, mert nem volt egy milliomos a srác és nem akartam rajta élõsködni. Aztán amikor szakított velem, mondta, hogy látszik rajtam, hogy mennyire odavagyok érte és hogy már az elején mekkora áldozatokat hoztam (és itt felhánytorgatta, hogy elmentem vele meccsre). Na hát szerintem az, hogy valakivel nem heti 1-szer, hanem heti 2-szer találkozzak, az nem akkora áldozat. Az meg bunkóság lett volna szerintem, hogy akárhova megyünk és én esetleg éhes leszek, vagy szomjas, akkor mindig kifizettessek vele mindent, holott még nincs saját keresete. Az esetek többségében, õ fizetett így is. Abba sem haltam bele, hogy megnéztem egy meccset, egyszer ilyet is látni kell. Szóval tényleg nem értem, az kell a pasiknak, hogy legyek egy szemét élõsködõ?
amúgy velem ugyanez a helyzet és már nem tudom mit kéne tennem...
Ez furcsa, bár szerintem a beleegyezés viselkedésedben lehet a hiba. Lehet, utána túl nyomulós, túl lelkes leszel. Vagy a távolságtartással maszkot is hordasz, és a maszk mögötti dolgok nem jönnek be a fickóknak. Ezekre tudok gondolni hirtelen, okosabbat nem tudok.
akkor izgalmas ha egyik fél sem árul el semmit az érzéseirõl!
ennek csak akkor lenne értelme ha a pasi növelni akarná az egoját... DE! A pasi az nem nõ, és egy pasi minimum szexig elmenne a csajjal, szóval pasi ilyet nem csinál. Egyszerûen idiótákat fogtál ki. Ennyi nyomulást kezdeményezést és az ezzel járó idõt, nem áldoznám egy lányra sem ha nem kéne :) Távolságtartó ne legyél, mert azzal nem lesz jobb. De tölts több idõt azzal hogy megismered, azt akinek megengeded h veled lehessen azt meg kell ismerned. Amíg nem ismered addig ne is ábrándozz semmin.
Nekem is van problémám: azt mondja/írja hogy bejövök neki (elsõ randi után), de aztán különös módon mindig elfoglalt és nem ér rá. Most akkor hazudik és gerinctelen vagy ennyire tutyimutyi beszari? 24F
_Vannak akik szeretnek küzdeni harcolni egy csajért mert izgalmas.. és ha ez az izgalom elvész akkor rájönnek hogy unalmas igy ha te is akarsz valamit és tovább állnak. De hidd el ha lesz valaki akit tényleg érdekelsz akkor nem áll tovább egybõl ha látja h neked is bejön
ez érdekes...nem tudom...nincs rá értelmes magyarázat! Ha valaki ennyi idõt rááldoz egy lányra, annak tuti kell a csaj! Ezek a pasik fogyatékosok! :) 27/f
hát vannak ilyen pasik is.nos bár én nem erõszakolok olyan dolgot amit nem akar a csaj.de ha én sem vagyok marha pénzes de azért tudom az illemet hogy ne csajra verjük rá a cehhet.mondjuk pasi létemre tudom hogy ne abból álljon egy szombat délután hogy leülök meccsezni és a nõ hozza a sört.de viszont az is érdekes számomra hogy elsõ benyomás mindég csal.mármint mait lát bennünk a lány pasikban.haver barom bohóc és gusztustalan dolgokat mond.és nem szeret borotválkozni.még is ezt bírja néhány csaj.de én aki jobban néz ki , bár jellemem mint egy angolé azt nem.de viszont akit elsõként pozitívan ítélt meg a lány lehet hogy mikor már jobban együtt lesznek, é nyeregben érzi magát.akkor jönnek a meccs nézések a sörök.és csak akkor fordul a csajhoz ha szex kell .és õk még azt a macsót látják akibe beleszeretnek.és a pasi meg õrül hogy van valakije.és csak akkor döbben rá hogy elcseszett valamit ha dobják.és persze a csaj a hibás.szerintük.szóval azért én mindég az õszinteségre alapozok.és nincsenek ilyen bakik hogy olyan dolgot erõltessek rá amit nem akar.

Miért van, hogy az egyik nap elég a tejem. , a másik nap kevés? Tehetek valamit azért, hogy mindíg elég legyen?

Legjobb válasz: Leírnád, hogy hogyan szoptatsz (idõre, igény szerint, ha idõre mikor), mennyi idõs a babád, és mibõl gondolod, hogy nem elég bizonyos napokon a tej? Ilyen kevés infóból nehéz okosat mondani.

Leírnád, hogy hogyan szoptatsz (idõre, igény szerint, ha idõre mikor), mennyi idõs a babád, és mibõl gondolod, hogy nem elég bizonyos napokon a tej? Ilyen kevés infóból nehéz okosat mondani.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos. Igény szerint szopizik, 120 az átlag. Sokszor alig bír ki 3 órát. Van, hogy csak 80-at eszik meg és még sír, de a cicimben nincs több, akkor kap fagyasztottat pótlásként. Más napokon viszont érzem , hogy szépen tele vannak a cicik.
Detto ugyanígy vagyok, sajnos a megoldást nem tudom, már próbáltam tejszaporító teát, sok folyadékot, fejést, semmi nem segített az állandó hullámzáson. Én arra jutottam, hogy valami hormonális ingadozás lehet és semmit nem lehet csinálni :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!