Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy minél (62 db)

Miért van, hogy minél többet futok, annál kevesebbet bírok?

nem félreérteni a kérdést. az van, h lefutok egy távot. várok egy napot majd a 2. nap megint futok, de nehezebben bírom azt a távot és nem tudom növelni.

Legjobb válasz: Túledzed magad: talán túl sokat futsz, talán túl gyorsan, de mindenképpen kevés idõt hagysz magadnak a regenerálódásra. Két hasznos cikk a témában: http://edzesonline.hu/cikk/2995/az_edzodes_elmelete http://www.freeweb.hu/powerhiker/serules.htm

Túledzed magad: talán túl sokat futsz, talán túl gyorsan, de mindenképpen kevés idõt hagysz magadnak a regenerálódásra. Két hasznos cikk a témában: http://edzesonline.hu/cikk/2995/az_edzodes_elmelete http://www.freeweb.hu/powerhiker/serules.htm
iktass be olyan napot ahol nem futsz csak gyorsan sétálsz de azt 50 percig is akár.
A kérdező hozzászólása: köszi kipróbálom ezeket.:)
mozgásérzékelös ajtón nincsen kilincs
ne általánosíts. 17 vagyok, pasim sem volt még...
nem mindegy az neked ? miert faj az, hogy elvezik az eletet ? ha szerinted ez elitelendo akkor orulj neki csendben, h te nem vagy ilyen. ok se osszak neked az eszt, hogy miert vagy ilyen besavanyodott es prud...mindenki torodjon a maga dolgaval es elje ugy az eletet ahogy akarja.
Mert felelõtlen ösztönlények!
Azért mert egymást húzzák bele a dologba, ha valaki mondjuk szûz 16 évesen megalázzák kinevetik, kiközösítik... Ezért inkább minden mindegy alapon keres v kit, akivel szexelhet, csak h elfogadják. Persze arról már senki sem beszél h egy átlag 20-n éves mennyi nemi betegséget kap el e miatt. Én pl ismerek 3 szifiliszest és 1 HPV-st meg két csajt akinek "véletlenül" gyereke lett. Ja és a túl sok szex felgyorsítja az öregedést az ilyen emberek 40 évesen majd 60-nak fognak kinézni de nekem mind 1.
Kit érdekel, hogy más mit csinál? Fõleg, ha nekem abból nem származik károm. ennyire irigykedsz rájuk, akkor állj be a sorba.

Inflacio miert van? hogyan lehetne elerni hogy minel kissebb legyen?

Legjobb válasz: hozunk forgalomba nyomtatunk ugyan az nem? de akkor meg a forint erteke csokkenne

A kérdező hozzászólása: hozunk forgalomba nyomtatunk ugyan az nem? de akkor meg a forint erteke csokkenne
Mivel egyre több pénzt csinálnak, ráadásul virtuálisan még többet, ezért minél több van valamibõl, annál kevesebb lesz az értéke. A végtelenségig pedig nem fogják tudni tartani a pénz értékét, hiába ellensúlyozzák, így is romlik a pénz.
Nem nyomtatunk/hozunk forgalomba több pénzt és nem lesz infláció. Bár a gazdaság sem fog ezmiatt fejlõdni, de nem lenne infláció.
Nem ugyanaz mert létezik számlapénz is. Egyébként nem nem romlana a pénz mivel amibõl kevés van az többet ér. Ez a szûkösség, ezt így elég sokáig tartana kifejte mert ugye ez már közgazdaságtan a kérdésedre is lehetne 3-4oldalast választ adni csak közgazdaságilag is.

Kérlek minél többen írjatok: Miért van hogy a két és fél hónapos lányom éjjel 2, 5-3 óránként kér enni (anyatejes)? Egész nap max 3, 5 óra telik el 2 evés között.

És olyan nehezen alszik el, mikor végre elalszik fel kel sír mert álmos felveszem visszaalszik de megint felkel. Mi a baj mit csinálok rosszul? Köszönöm válaszaitokat

Legjobb válasz: Nekem 2,5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.

Nekem 2, 5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.
Nekem ennyi idõsen az evés ilyen idõközökben teljesen normálisnak tûnik. Vannak babák, akik nehezebben alszanak el, felületesen alszanak, ehhez se kell semmit se rosszul csinálni. Nagyon fárasztó szakasz ez a friss anyák életében, türelemmel, önbizalommal kell megélni.
Mert hihetetlen ütemben kell növekednie a gyomra pedig nem tud annyi táplálékot befogadni, amennyire szüksége van. Egyszerûen emészt és megéhezik ismét. Teljesen normálisnak tûnik. Akkor aggódj, ha nem alszik szépen vissza evés után, sír folyamatosan, esetleg enni sem akar.
Lehet érzi az aggodalmadat, a feszültséget benned. Próbálj megnyugodni, és természetesnek kezelni ezt a helyzetet. Ha eszik örülj neki, ne aggódj miatta. EGy pici baba így mûködik gyakran felkel, eszik, alszik. Próbáld lenyugtatni magad, miközben ringatod, és meglátod õ is átveszi a nyugodtságot, esetleg valami nyugtató zenével is segíthesz, hogy te magad is jobban átszellemülj.
Mert õ ilyen.Teljesen normális.
Amúgy nem fejlõdési ugrásban vagytok? Én úgy tudom 3 hónaposan van ilyen. De ha meg ez mindig így volt, akkor is normális. Még picike! Majd lassan-lassan kitolódnak az éjszakai evési idõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek !
Nem csinálsz rosszul semmit. A babának most erre van igénye, a gyomra befogadó képessége ennyit bír el. Az én fiam is kb. így evett ennyi idõsen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek !

Miért van olyan érzésem, hogy minél több lovagló órát veszek, annál rosszabb vagyok?

Másban is volt ilyen érzés?

Legjobb válasz: Minél többet tud az ember, annál inkább rájön, hogy még mennyi mindent nem tud. :) Ez mindenkibél így van.

Minél többet tud az ember, annál inkább rájön, hogy még mennyi mindent nem tud. :) Ez mindenkibél így van.
Szerintem azért, mert egyre jobban tudod, hogy kéne a dolgoknak mûködniük. Egyre több az infó, már nem csak lovon ülsz, hanem A LOvon ülsz, belsõ állítás, külsõ szár, felvételek, ellazít a csípõ...satöbbi. Az elején nekem könnyû volt, mondom jobbra húzom jobbra megy, ugyanez balra, aztán kiderült, hogy ez nagyon nem így van, mert csizma, meg csípõ és szár segítség, külsõ-belsõ állítások, persze a teljesség igénye nélkül írom, csak, hogy egyszer összetettebb, minél mélyebben merülsz bele. Elmúlik, amint összeáll a kép, és egy csomó dolog automatikus lesz.
A kérdező hozzászólása: A próféta szóljon belõled :)
Szia Én is lovaglok és mindig azt érzem hogy hogy rosszabb vagyok.De nem .Az edzõm azt mondta hogy csak azért mert egyre többet tudok. Csak így tovább
Hm, hát én is néha, de csak azért, mert tényleg már egyre jobban odafigyelek arra, hogy hogyan tartsam meg magam lépés, tanügetés és könnyû ügetés közben. Hajrá, biztosan egyre jobban fog menni! :)

Ha van egy jó magas oszlop, és még hosszabb az árnyéka, (reggel v este) akkor miért van az, hogy az oszlop tövénél jó éles az árnyék, és minél messzebb nézem az árnyékot az oszloptól, úgy halványodik az éle?

Legjobb válasz: Itt azt se hagyjuk figyelmen kivul, hogy a nap nem pontszeru fenyforras, hanem egy kor feluletu cucc. Minel messzebb fogjuk fel az arnyekot, annal nagyobb ez az effektus is.

Itt azt se hagyjuk figyelmen kivul, hogy a nap nem pontszeru fenyforras, hanem egy kor feluletu cucc. Minel messzebb fogjuk fel az arnyekot, annal nagyobb ez az effektus is.
"A fényforrás nem mindig pontszerû, a fény legtöbbször kisebb-nagyobb felületrõl árad; ekkor a fényforrás minden egyes pontja egy-egy árnyékkúp csúcsa, ilyenkor az árnyék már nem egyformán sötét. Teljes árnyékban van az a tér, amelyik valamennyi árnyékkúpra nézve közös; ide egy fénysugár sem hatol be. Ezt olyan terület veszi körül, melybe a fényforrás egyes pontjai bevilágítanak: ez a félárnyék, amely a szélei felé világosodik. Ha a fényforrás látszólag kisebb az árnyékvetõ testnél, a teljes árnyék hátrafelé szélesedik. Ha a test a kisebb, mint a fényforrás, akkor a teljes árnyék szûkül és az árnyékkúp csúcsa ott van, ahol a fényforrás és az árnyékvetõ közös érintõi találkoznak. A félárnyék mindig hátrafelé szélesedik." http://jakis.hupont.hu/1/az-arnyek

Miért van az, hogy egy pasi akkor "menő" ha minél több lányt lefektet, de ha egy lány fekszik le minél több pasival, akkor egy ribanc?

Legjobb válasz: Egyrészt: EZ NAGYON JÓ KÉRDÉS!!! Kb azért van, amiért a pasik többet keresnek, a fõbb tisztségeket õk viselik, õk szexelhetnek orrba-szájba... Én azt mondom, nem kell ezzel foglalkozni. Ilyenek ne tartsanak vissza, hogy azt tedd, amit szeretnél...

Egyrészt: EZ NAGYON JÓ KÉRDÉS!!! Kb azért van, amiért a pasik többet keresnek, a fõbb tisztségeket õk viselik, õk szexelhetnek orrba-szájba... Én azt mondom, nem kell ezzel foglalkozni. Ilyenek ne tartsanak vissza, hogy azt tedd, amit szeretnél...
Én férfi vagyok és nem vagyok disznó. Mindig is komoly kapcsolataim voltak és nem vertem át egyik lányt sem. Most 10 éve vagyunk együtt a párommal és itt sem volt megcsalás és soha nem szégyelltem azt, hogy kevés lányt "vágtam gerincre" életemben. Magam is utálom az ilyen 'macsó' attitûdöt, aminek ráadásul a legtöbbször fele sem igaz. :)
mert a lányok különbek!!!!!! :) )) (jó értelemben) a férfiak meg mind disznók:P
Jó kérdés, én egyikkel sem értek egyet. Abszolut nem vagyok híve az egyéjszakás kalandoknak, az nem szeretkezés, csak dugás. A jó szeretkezéshez ismerni, szeretni kell a másikat!! Amúgy ez a nézet már igen átfordult, és a lányok is "eszik " a pasikat. Nem egy 12-14 éves lány kérdezi itt, hogy láttam a pasit a buszon, hogy érjem el, hogy megdugjon? És a legnagyobb gondja, hogy fehér vagy piros bugyit vegyen fel... Szörnyû...!!!
Nekem is felmerült ez a kérdésem, tini koromban. Akkor a nagymamám ezt a választ adta rá: Mert a férfi elszórja a piszkát, de a nõnek házhoz viszik. Vagyis gondolom, ez a nemkívánt gyermekre vonatkozik. A pasi csinál sok gyereket. Ha akarja letagadja, max. gyerektartást fizet. A 3. gyerek után már nem számít, mert onnan kezdve csak a fizuja 50 %-a vonható le, és a nõk osztozzanak rajta :S A nõnek viszont ki kell hordani, meg kell szülni, no meg nevelnie kell. Jobb esetben....
aki pasi és leribancoz ez lányt azt csak azért mondja mert nem kaphatja meg. lényegtelen hogy lehet hogy a lány még szüz, ha nem kaphatja meg akkor az ribanc az kurva. Nekem a legtöbb haverom ilyen megduálják estére melyik csaj lesz meg és ha nemjön össze akkor másnap már az a csak a hülye kurva ribanc aki mindenkivel lefekszik csak vele nem. nos arra meg hogy mindenkivel lefekszik a csaj semmi bizonyiték általában, viszont volt már olyan hogy sok srác mondja hogy ezzel a csajjal lefeküdtem és ha épp egy helyes csajrol van szó és több pasi azt mondja hogy õ már megdugta akkor elterjed hogy a csaj ribanc, és volt már ilyen hogy kiderült hogy a csajnak egyik emlitett sráchoz sem volt köze. de én mondjuk ugy vagyok vele, hogyha esetleg mégis egy csaj minden nap más pasival fekszik le akor szerintem az nem ribanc és nem is kurva csak egyszerüen szeret szexelni.én sosem itéltem el ezért senkit, nem kell minden férfit szemét mocsoknak beállatani. de tényleg napmint nap hallom a haveri körömben hogy beszélnek a lányokrol, semmibe vezsik õket kitrgyalják hogy épp tegnap mit csináltak vele, hogy szopta le õk a felesége, milyne a feleségének a pinája. de én nem vagyok ilyen, szerintem az ilyne dolgok csak két emberre tartoznak és senkinek semmi köze sincs ahhoz hogy az én barátnõmmel én a saját otthonoomban hogy szexelek.
sztm a legutóbbi hozzászólásban említett dolog szintén csak arra rizsa, hogy a pasik azt tehessék, amit.
sajnos a pasik úgy vannak a természet által genetikailag programozva, hogy minél több "nõstényt" termékenyítsenek meg, minél több nõvel szexeljenek - a nõk pedig úgy vannak programozva, hogy a legszebb, legerõsebb hímmel párosodjanak, essenek teherbe, gondozzák a csemetét, amíg önálló nem lesz - tehát nem lehet orrba-szájba szexelni de ezt már "kinõhettük" volna az emancipációval, evolúcióval, mit bánom én mivel a lényeg sajna maradt, a nõnek kell lenni a gondoskodó, óvatos õsanyának, a férfinak meg szabad, sõt kötelezõ szórniuk a magjaikat a nagyvilágban
Hehe...ez jó. Ezt a kérdést én is sokszor feltettem már. :) Nem is a lefektetésrõl van szó...már a csókoknál is ez a helyzet. :) Alapjába véve a férfiak szemétládák. Olyan könnyen dobálóznak azzal a szóval, hogy "kúrva" vagy "ribanc". A férfiak önzõek, úgy gondolják õk bármit megtehetnek és nem nagyon érdekli hogy a másik mit érez..Ha meg otthagyják õket, nagyon tudnak könyörögni meg ígérgetni.Hajjaj de még mennyire.Akkor érdekes feltörnek az érzelmek és hirtelen szerelmesek lesznek. Csak lehet akkor már késõ.. A legjobb, ami a legjobban tetszik, ha van egy csaj, akinek van pasija, és egy bulin flörtöl vagy esetleg csókolózik egy csávóval az megint csak kúrva. A másik oldalról nézve, ha egy csávónak van barátnõje, és egy buliba flörtöl vagy smárol egy másik csajjal, az tök természetes..mármint a pasiknak. hehh vicces. De szerintem erre a kérdésre nincs válasz. Legalábbis én még nem jöttem rá, és egyetlen pasi sem tudott elfogadható magyarázatot adni.. :)
Ez szerintem is biológia. Tanultam emberi viselkedés etológiáján.
Ugyan ne legyetek olyanok, itt a férfiaknak abszolutt semi közük nincs csak mindenki õket okolja. 17 éves fiú vagyok, és nem szeretem az egy estés kapcsolatokat, de azt tudom hogy nem a mi hibánk. Eddig csak 1 fiút halottam hogy rámondta az ilyenekre hogy ribanc, a többi fiú le se szarja, a lányok vannak el a ribancos dolgokkal, miért? Azért mert az a "ribanc" szexi és a többiek irigyek, ha nem ezért akkor azért mert kitüniik a többi közül. SZERINTEM AZOKAT KELL ELITÉLNI AKIK RIBANCNAK HIVJÁK A CSAJT!!!! NWO
A 1 fiú sokat kefél mindig másik csajjal akkor azzal el dicsekedhet. De ha a csaj mondja ezt akkor azt mondják rá hogy ez biztos kurva!!!!
És a férfiakat hogy nevezik, aki megcsalja a párját? :) A ribanc elég sértõ szó tud lenni, akkor a férfira mi a legsértõbb szó ebben a helyzetben?
Szerintem a nõk közül csak az ribanc, aki hûtlen a párjához, és megcsalja.
mert amiota emancipáltak lettünk, a férfiak egyre több mindenben látják bennünk a riválist és irigyek!
És az miért van, ha egy lány elbõgi magát, akkor jaj ne sírj kicsim, ha egy fiú akkor meg buzi? És az miért van, hogy a lányoknak nem kell semmi mûszaki dologhoz érteniük, mert az a fiúk dolga? Amúgy meg az is közrejátszhat, hogy a pasik menõnek tartják, ha egy másik pasi minden lányt megdug, a lányok pedig rögtön leribancozzák a barátnõjüket ha az minden pasival szexel (gyakran féltékenységbõl). nekem amúgy személy szerint egyik nemnél se tetszik, szerintem egy normális ember tud monogám lenni, és nem a szexualitása után megy vakon, biológia ide vagy oda. (lány vagyok, természetesen...)
Na igen...azért kivételek vannak...de elég ritka :)
Kedves kérdezõ!!! a válaszodat kevesen tudják helyesen vegyünk egy példát egy átlagos pasit és egy nõt hogy a pasinak annyi nõje legyen mint a nõnek bizony meg kell érte dolgozni fordítva viszont nem tehát joggal mondhatjuk a nõre hogy k*rva a pasira meg hogy bika

Miért van az, hogy minél alacsonyabb egy gumi oldalfala (minél "peresebb a gumi"), annál drágább? Mert még szélességre oké, mert több benne az anyag ugye De ez a magasságnál nem annyira nérvadó

Mert még szélességre oké, mert több benne az anyag ugye

Legjobb válasz: Szerintem erõsebbnek kell lennie az oldalfalnak, mivel nem verõdhet bele a nagyon vékony (/45, /35...) gumi sem a felnibe egy nagyobb kátyúnál.

Szerintem erõsebbnek kell lennie az oldalfalnak, mivel nem verõdhet bele a nagyon vékony (/45, /35...) gumi sem a felnibe egy nagyobb kátyúnál.
mert jobban üli vele az auto az utat, es jobban nez ki vele az auto.
Mert az a divat, a divatmajmokat megsarcolni pedig régi hagyomány. Más oka ennek nincsen.
Szebb-> drágább Ritkább-> drágább Jobb menettulajdonságok-> drágább
széles gumi-----nagyobb felületen tapad az aszfalthoz---jobb tapadás=jobb fékhatás! Magas gumi---magasabb az autó---csúszkál az autó jobbra barra-- rossz menetstabilitás
peres gumi = rázós kocsi magas gumi = kényelmes kocsi peres gumi = törzsvevõkártya a futómûvesnél magas gumi = marad lé sörözni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!