Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy mesterséges (8 db)

Míért írják rá sok termék címkéjére, hogy "mesterséges színezéket és ízesítőszereket nem tartalmaz", amikor a hátulján az összetevőknél meg oda van írva, hogy "édesítőszerek: aszpartám", ami nem más, mint mesterséges ízesítőszer?

Legjobb válasz: Mert jó reklám (a nagy címkét többen nézik meg, mint a kicsit), és mert tudják, hogy elég lusták a magyarok ahhoz, hogy beballagjanak egy ilyen üveggel a fogyasztóvédelemhez, aki a nyakukba varrna egy szép kis bírságot, adott esetben a mûködési engedélyt is megvonná. Ha ilyen esetben mindenki jelentené, amit talált, akkor nem mernék ezt megcsinálni. De így igen, hiszen nyilván sokkal többen vesznek olyan ételt, amire rá van írva, hogy nem tartalmaz mesterséges akármit.

Mert jó reklám (a nagy címkét többen nézik meg, mint a kicsit), és mert tudják, hogy elég lusták a magyarok ahhoz, hogy beballagjanak egy ilyen üveggel a fogyasztóvédelemhez, aki a nyakukba varrna egy szép kis bírságot, adott esetben a mûködési engedélyt is megvonná. Ha ilyen esetben mindenki jelentené, amit talált, akkor nem mernék ezt megcsinálni. De így igen, hiszen nyilván sokkal többen vesznek olyan ételt, amire rá van írva, hogy nem tartalmaz mesterséges akármit.
A reklám miatt, hogy gyorsabban vegyék meg, fogyjon el a termék, több pénzt zsebeljenek be.
Ilyen letezik? Hogy rohadnanak meg!!! Ha az elejere ra van irva, akkor en mar nem nezem a hatuljat...

FOTÓZÁS / FÉNYKÉPEZÕ hogyan vagy miért lehetséges hogy a digitális fényképező ugyanazon mesterséges fényviszonyok mellett, EL NEM MOZDÍTVA minden egyes képet másmilyenre készít? Hol kékes hol sárgás közben rögzítve van és kizárólag izzók világítanak.

S.O.S. mert as guta megüt , egész nap evvel szórakoztam mert nagyon fontos és nem tudom , hogy most mi a gond???? Percek kérdése és kivágom a francba a 10 éve olypust.

Legjobb válasz: Az lehetséges volna , hogy a gép vagy nem megfelelõ minõségû vagy hibás? Gyakorlatilag erre keresem a választ mert nem értem hogy ha változtalan minden körülmény , akkor miért eltérõek a fotók? C 725 Olympus

A kérdező hozzászólása: Az lehetséges volna , hogy a gép vagy nem megfelelõ minõségû vagy hibás? Gyakorlatilag erre keresem a választ mert nem értem hogy ha változtalan minden körülmény , akkor miért eltérõek a fotók? C 725 Olympus
Az ilyen hibát színhõmérsékleti probléma okozza. Ha a gép automata fehérszint állításon van, nem tud normális beállítást csinálni. Vagy nem igazán jó a belsõ programja, vagy valami más okozza. Meglepõ dolgokat tud fény terén produkálni egy egészen kevés visszavert fény is (ruháról, bármirõl) amit az emberi szem nem vesz észre. Ha van manuális fehérszint állítási lehetõség, használd azt, akkor legalább egyformák lesznek (elvileg) a képek.

Üdv! Miért van az, hogy valamelyik narancsban minden fakkban van 1-2 mag, de van olyan, amelyikben egyáltalán nincs? Ezek ilyen mesterségesen felnevelt magtalan narancsok lehetnek?

Nyomassátok a válaszokat, kíváncsi vagyok!!!

Legjobb válasz: Én azt gondolom laikus ésszel, mert a biológiához nem értek, a növénybiológiához meg fõleg nem, hogy többféle narancsfajta létezik, még akkor is, ha hasonlóan néznek ki. Hiszen nézz csak meg egy zöldségest egyszer, mennyiféle narancs van kitéve különbözõ nevekkel és különbözõ árakkal, pedig látszólag egyformák. Tehát külön termeszteni se kell a magnélkülit, mert szerintem alapból van olyan is. De ez csak az én véleményem.

Én azt gondolom laikus ésszel, mert a biológiához nem értek, a növénybiológiához meg fõleg nem, hogy többféle narancsfajta létezik, még akkor is, ha hasonlóan néznek ki. Hiszen nézz csak meg egy zöldségest egyszer, mennyiféle narancs van kitéve különbözõ nevekkel és különbözõ árakkal, pedig látszólag egyformák. Tehát külön termeszteni se kell a magnélkülit, mert szerintem alapból van olyan is. De ez csak az én véleményem.
Szerintem is más a fajtája. Csak tudod, ha kiírják egy ládára, hogy ebben magos narancs van, a másikban meg magtalan, akkor hülyék lesznek az emberek a magost megvenni, és a bolt nyakán marad. Így behálózzák õket, és minden hálóba kerül néhány magos, hogy fogyjon a készlet. Ha megnézed, az elõre hálózottak közt van mindig egy-két éretlenebb, vagy túlérett is, amit ha válogatós rendszerben árulnak, bizony nem viszi el senki. 25/N


Miért van az hogy bizonyos elkerülhetetlen forgalmas csomópontoknál dierkt ugy vannak beállítva a jelzölámpák hogy akár 25 másodpercen át is minden irányba pirosat jeleznek? Mesterséges dugogenerálás?

Lásd Martonvásár Örs vezér tér Blaha Erzsébet híd felé vezetö út Nagy Lajos király utja stb.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem dugógenerálás. Inkább számítanak arra, hogy biztosan van néhány autó, aki már nem tud, vagy nem akar megállni és végighajt a piroson.

Szerintem ez nem dugógenerálás. Inkább számítanak arra, hogy biztosan van néhány autó, aki már nem tud, vagy nem akar megállni és végighajt a piroson.
Gyakorlati okból van úgy, egyesek ugyanis szeretnek belemenni a pirosba is, illetve elõfordul, hogy úgy jön ki, aztmeg nem kel magyarázni, hogy ez mért lenne balesetveszélyes, ha rögtön zöldet adna a másiknak. Hogy mért 25 másodperc azt nem tudom, valszeg rosszul van beállítva.
Szerintem épp ellenkezõleg. Képzeld el átmész még a sárgán, nem tudsz megállni biztonságosan. Elõtted hirtelen fékeznek és ott maradsz a keresztezõdés közepén. Igaz hogy az is szabály hogy ha úgy látod nem érsz át meg kell állni de errõl sokan el is feledkeznek sajnos meg amúgy is nagy forgalomba ilyen helyzetbe kerülhet, ilyenkor jól jöhet pár másodperc hátha addig megindulnak elõtted.
Meg is välaszoltad. A FENY miatt!
Utcán úgy, ahogy te utcán a tükörbe nézel. Sajnos természetes fénynél több hiba meglátszik...

Miért van az hogy csak mesterséges fényen látszik hogy fényes a hajam?

Szal ez úgy van nálam,hogy használok minden fél kencét a hajamra...a fürd?szobába nagyon fényes éss iszonyatosan szép a hajam(nem akarok egoista lenni bocsánat:)),de mikor kimegyek az utcára olyan mattnak látom a hajam....

Legjobb válasz: Használj hajhabot ami fényesít...és mûködni fog

Használj hajhabot ami fényesít...és mûködni fog
Mit szoktál a hajadra tenni? Én ajánlom a Placentát, iszonyat mit mûvel a hajaddal (jó értelemben)
A kérdező hozzászólása: köszi szepén:D:D:D Hát gliss kur haj pakolást, gliss kur haj spray töredezett hajra és elsev tükör fény spray.Lehetséges még az hogy a festéktõl fakó és ezért nem fénylik?
Nekem a festéktõl is csillog, középbarna palettét használok. Placentát fodrászkellékesben lehet kapni, vagy némelyik illatszerboltban. 750ft. Van a Kallosnak is, meg 1 másik is, az nem tom milyen márka, de nagy zöld tégelyes, de van abból kék is, ami pedig tejes. Érdemes kipróbálni.
Sajnos nalam is igy van, es a borommel ugyanez a helyzet, lampafenynel szep, termeszetes fenyben utalom magam nezni.
A kérdező hozzászólása: és amúgy hol lehet ilyen placentát venni?

Miért van a kiskönyvben, hogy a gabonaliszt, kukorica, rizs, stb.7-12 hóig csak mesterséges táplálásnál adható?

Szeretném kisfiam f?zelékjét tartalmasabbá tenni, de még szopizik is. Szerintetek ezt miért így írták?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a gluténtartalom miatt-bár a rizsben nincs, én sem értem.6 hós korig szopis baba nem kap mást-elvileg.Az elején a sürítést krumplival ajánlják,majd rizsliszttel lehet.Az én babám is csak 7 hós kora után kapott rizses kaját-mert nem akartam adni neki még.Meg azok a bébiételek már darabosak.Szerintem nyugodtan tegyél a kajájába, ha 7 hós körüli.

Szia! Szerintem a gluténtartalom miatt-bár a rizsben nincs, én sem értem.6 hós korig szopis baba nem kap mást-elvileg.Az elején a sürítést krumplival ajánlják, majd rizsliszttel lehet.Az én babám is csak 7 hós kora után kapott rizses kaját-mert nem akartam adni neki még.Meg azok a bébiételek már darabosak.Szerintem nyugodtan tegyél a kajájába, ha 7 hós körüli.

Miért van az hogy mesterséges körülmények között sokkal bajosabb a teknőstojások keltetése, mint amikor a természetben kellnek ki?

Mesterséges körülmények között fontos a páratartalom, az állandó h?mérséklet, ha vizbe pottyan a tojás, nem kell ki a teki. Mi van a természetben ha sokat esik az es?, mint mostanában? Nem lesz 1 kistekn?s sem a környéken, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: A teknõsök a természetben a tojásaikat befedik homokkal így azok nem áznak el.

A teknõsök a természetben a tojásaikat befedik homokkal így azok nem áznak el.
A kérdező hozzászólása: De csak pár cm földdel (és nem homokkal) fedik be, ami egy hosszas esõzés hatására átnedvesedik.
mert a természetben a teknõs kiválasztja a megfelelõ helyet a tojásainak, a terráriumban meg a legkevésbé rossz helyet választja ki. Ha rááldozol párszázezer forintot, akkor olyan élõhelyet is leeht építeni, miben kielnek a tojások, csak ahhoz meg kell teremteni a megfelelõ körülményeket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!