Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy közeledik a (8 db)

Miért van az hogy közeledik a szülés és én egyre inkább pánikba vagyok hogy nem leszek jó anyuka, meg hasonlók? Első babámat várom. Ez mindenkinél így van?

Legjobb válasz: Szia!!!Én meg a második babámat várom,és néha engemet is ilyen szorongás kapkod.Nekem van egy 4 éves kisfiam,és most attól félek megint hogy mindet jól fogok-e csinálni stb...És azaz érdekes hogy ezt a félelmet nem éreztem az elsõ babánál.Ne félj minden fog menni magától!!!énis ebben bízok.Sok sikert a babucihoz!!!

Szia!!!Én meg a második babámat várom, és néha engemet is ilyen szorongás kapkod.Nekem van egy 4 éves kisfiam, és most attól félek megint hogy mindet jól fogok-e csinálni stb...És azaz érdekes hogy ezt a félelmet nem éreztem az elsõ babánál.Ne félj minden fog menni magától!!!énis ebben bízok.Sok sikert a babucihoz!!!
Bízz magadban!Vegyél egy könyvet a babák gondozásáról.Elég sokat lehet kapni, és addig, amíg nem szülsz olvasd át alaposan.Az talán leköti a figyelmedet, émeg talán azért sem fogsz tõle aggódni, mert úgy érzheted jobban felkészültél a kicsire.Amúgy én nem izgulok.Tudom, hogy nem lesz más dolgom, mint szoptatni a picit, tisztába rakni, meg fõzõcskézni.(Ez könnyebb napjaimon is csak lazításnak számít:) )
En most 31 hetes kismama vagyok es nekem is ilyen gondolatok jarnak a fejembe. Szoktak kerdezi tolem felek-e a szulestol, es en mindenkinek mondom hogy inkabb attol felek hogy utana elrontok valamit. De vegul is biztosan jol fogjuk csinalni mivel ki tudna jobb anya lenni annal aki mindennap jobban varja hogy karjaiban tartsa a picijet. Gratulalok a babadhoz!
Nem foglak áltatni, nem könnyû ez az idõszak, minden leendõ szülõben felvetõdnek ezek a kérdések. De ne aggódj, hamarabb bele fogsz rázódni, mint gondolnád és ezek lesznek életed legszebb emlékei. Ne akarj mindenáron görcsösen megfelelni, hallgass nyugodtan az ösztöneidre.

Miért van az, hogy nem akarnak velem a lányok barátkozni? Ha vmelyik közeledik mindig csak kapcsolatot akar

Legjobb válasz: Nálam pont az ellenkezõje van, mindegyik barátkozni akar velem. Több lány barátom van mint fiú. 18/F

Nálam pont az ellenkezõje van, mindegyik barátkozni akar velem. Több lány barátom van mint fiú. 18/F
Érezd magad szerencsésnek! :) Nálam is inkább a fordított helyzet szokott bekövetkezni. Jó elõre szólj a lányoknak, hogy csak barátkozni akarsz. Esetleg terjeszt azt, hogy meleg vagy. Akkor nem mozdulnak rád. :)
A kérdező hozzászólása: dehogy terjesztem bolond vagy?:D

Mit tegyek hogy bízzon bennem a kutyám? általában hallgat rám de nem mindig . Nem tudom, hogy miért. És van hogy amikor közeledek felé elfut .

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Mennyit vagy vele, mennyit tanítod, sétáltatod? Hogy bünteted ha kell?

Mennyi idõs? Mennyit vagy vele, mennyit tanítod, sétáltatod? Hogy bünteted ha kell?
A kérdező hozzászólása: 7hónapos, ált. naponta min.1 óra de vmikor nincs ennyi vmikor több. De ennél nem tudnék sokkal több idõt eltöteni vele mert tanulnom is kell sajnos. Sétáltatni nem nagyon szoktam mert mindig futna õ nem szeret sétálni.
A kérdező hozzászólása: Büntetni csak rászólok
Mivel nem sétáltatod teljesen normális hogyha végre ki jut a kertbõl futni akar. Minden kölyöknek nagy a mozgásigénye. Bocs de nem vagy jó gazdi szerintem. Ha ilyen kevés az idõd nem kellet volna kutyát venned. Napi rendszeres séta még ha kertes házban élsz is minimum másfél óra. Ezen felûl is igényli az otthoni foglalkozást. Sokat. Tanítani nevelni kellene hogy késõbb ne legyen vele gond. Ha nem viszed ki hogy fog kutyákhoz, emberekhez, helyzetehez szokni?
1. Nincs több idõd vele foglalkozni? Akkor minek kellett kutya. 2. Olyan nincs, hogy a kutya nem szeret sétálni. Le kell vezetni a mozgásigényét és utána viheted pórázon sétálva. Én 1 órán keresztül szoktam futtatni biciklivel, mire nagyjából helyreáll az energiája és tudom vinni szépen láb mellett sétálni. Kimegyek a parkba, elengedem és fut a bicaj után. Közben kergeti a madarakat, odamegy más kutyákhoz, játszik stb. A lényeg, hogy le kell fárasztani. Ez kb 1 órát vesz igénybe. Utána csatolom rá a pórázt és megyünk sétálni a városba, találkozunk más kutyásokkal, de mivel már le lett fárasztva, nagyon nyugodtan viselkedik. Pórázas séta közben pedig van a szellemi fárasztás, piros lámpánál ültetés, egy helyben maradás stb. Ez kb 2, 5 órát vesz igénybe. Ha nincs idõd akkor ne legyen kutyád. De kétlem hogy ne lenne idõd, mindenkinek arra van ideje amire akarja, hogy legyen. Én egyetemista vagyok, szval rengetek más dolgom is van, de mégis tudok a kutyára ennyi idõt szánni. Az igaz, hogy éjfélnél elõbb sose fekszek le, mert este tanulok emiatt. Ja, hogy nem akarsz éjfélig fent maradni? Akkor nem kell kutya:)

Miért van az, hogy ha közeledek a nőkhöz, akkor távolodnak, ha távolodok, akkor meg közelednek?

Legjobb válasz: Ezt inkább a természettudományok: mágnesesség témakörben kellett volna feltenned:)

Ezt inkább a természettudományok: mágnesesség témakörben kellett volna feltenned:)
Jah :) Ez már Quantum fizika.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez tényleg így van :) És sokan tapasztalták már.
érdekes megfigyelés még közeledett valaki nem hátráltam meg N
hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 24 leszek.
A kérdező hozzászólása: és nõ vagyok.
Bocsánat, ha ezt mondom, de lehet, hogy nem is szereted igazán a születésnapodat. Én pl. gyûlölöm, gyakran eltitkolom, hogy mikor, melyik hónapban és napon születtem. Csak az évszámra vagyok büszke. Amikor kérdezgetik, hogy mit szeretnék a szülinapomra, azt felelem, hogy semmit vagy, hogy: "nem érdekel a születésnapom" meg ez: "elfelejtettem". Talán azért utálom ennyire, mert szívesebben lettem volna fiú, nem pedig lány. Kicsi korom óta fiúsan viselkedek.
A kérdező hozzászólása: Fura, mert egyszerre izgatott is vagyok a szülinapomtól, de ugyanakkor meg szomorú vagyok.Annyira kíváncsi lennék, hogy mitõl van ez.

Közeledik egy ünnep ami az emberiség számára nagyon fontos, (bár a dátummal van egy kis gond) a Messiás születésnapja! Miért van az, hogy ez az ünnep inkább pogány rítusok felé tolódik el?

Vagyis a ünneplés belefolyik,vásárlásokban,tévézésbe,szórakozásokba,

Legjobb válasz: A vásárlás, pihenés és televíziózás mióta "pogány" szokás? Kicsit vigyázhatnál a fogalmakkal és jelzõkkel, ha nem akarod, hogy hülyének nézzenek - mert bocs, de ez a kérdés rosszul van megfogalmazva, és ezzel lekicsinyled és sérted a pogányokat. Én például wicca vagyok és nem ünneplem a karácsonyt. Nem szórakozom, tömöm magam degeszre, és televíziózok, hanem a téli napfordulókor köszönetet mondok az égnek mindazét a jóért és szeretetért, amit eddig kaptam. És rajtam kívül még van pár milliárd ember, aki nem keresztény, de jó ember. Akkor? Legyen már benned annyi tisztelet a más vallásúak iránt, hogy nem nézed le õket - mert a Biblia sem erre tanít. Álszent...

A vásárlás, pihenés és televíziózás mióta "pogány" szokás? Kicsit vigyázhatnál a fogalmakkal és jelzõkkel, ha nem akarod, hogy hülyének nézzenek - mert bocs, de ez a kérdés rosszul van megfogalmazva, és ezzel lekicsinyled és sérted a pogányokat. Én például wicca vagyok és nem ünneplem a karácsonyt. Nem szórakozom, tömöm magam degeszre, és televíziózok, hanem a téli napfordulókor köszönetet mondok az égnek mindazét a jóért és szeretetért, amit eddig kaptam. És rajtam kívül még van pár milliárd ember, aki nem keresztény, de jó ember. Akkor? Legyen már benned annyi tisztelet a más vallásúak iránt, hogy nem nézed le õket - mert a Biblia sem erre tanít. Álszent...
Igen, õsszel született, és? A nevenapja meg január elsején van. De én nem vagyok keresztény, így nem tudom, miért kéne keresztény módon megünnepelnem a Télközép ünnepét. (A TV-s, bevásárlóközpontos része engem is zavar)
"kimondottan pogány és egyúttal ószövetségi zsidó rítus" ez nagyon jó :D tudod te, egyáltalán mit beszélsz?? egyébként jt álkérdés nagy tévhit, vagy inkább szándékos félremagyarázás, hogy a Karácsony Jézus születésnapja lenne, ilyet a keresztények nem mondanak - tehát nincs is mibe belekötni csupán ekkor emlékezünk a születésére
"mert az emberek inkább gyönyörszeretõek, semmint Istent szeretõek" és "a hagyományaitok miatt tagadtok meg engem". mert sátán rabszolgái, akik azt hiszik, hogy szabadok, észre sem veszik, hogy ezt is kényszerûségbõl, a világ nyomására gyakorolják. kinek jutna eszébe magától 10 000ft-ot kiadni egy fáért, amit 1 hét múlva kidobsz, boákkal, gyertyákkal, színes gömbökkel díszíteni, ami, ha jól tudom, elképzelt mása a tiltott fának, rajta a kígyóval, és ezt csodálni? kinek jutna eszében a szeretet ünnepét kiírni 2 napra, hacsaknem annak, aki a gyûlölet naojaivá tette a többi362 napot. és még tudják is, honnan ered, de nem érdekli õket. mindez nem az õ hibájuk, "mert nem emberek ellen van viaskodásunk".
Azért, mert sehol nincs megírva az evangéliumokban, sem az apostolok tanításai között, hogy te ünnepeld meg Jézus születésnapját. Mint ahogy a szent áldozás sincs, ami viszont kimondottan pogány és egyúttal ószövetségi zsidó rítus, a vétekért való áldoztatot csak azok mutatják be Istennek, illetõleg azok esznek abból ( bálvány áldozati hússal egyenlõ tehát az ostya ), akik nem fogadják el Krisztust. A zöld fenyõ szintén pogánysághoz kapcsolható szimbólum, az örök megújulást jelenti, az evangéliumi Jézusi tanításokhoz köze nincsen az egész katolikus ünnepkörnek.
valójában napjaink legfõbb templomai a bevásárlóközpontok, hipermarketek, és plázák. itt hódolnak az emberek 8tisztelet a kivételnek, akik csak vásárolnak) az istenüknek, aki létrehozta ezt a világrendszert, és kitalálta a pénzt. az egész kereskedelmi rendszer az õ mûve, hogy az emberek azt higgyék, "csak kenyérrel él az ember" pedig "nem csak kenyérrel él az ember", de ezt a fizikailag jóltáplált emberek elfelejtik, mert nem veszik észre, hogy szellemileg éheznek. nem véletlen, hogy sátán a hazugság atyja, aki emberölõ volt kezdettõl fogva, aki az egész lakott földet félrevezeti.
összegyûlt az egész hitközség? :)
Rossz helyre írtam .....Bocsánat :D
Vannak keresztények fiatalok is, hidd csak el. Mármint valóban keresztények. A kereszténység nem eltûnik, hanem átalakul. Eltûnni sosem fog, és a soha, az soha :D. Egyébként én is az vagyok, és én pap akarok lenni. 17F
Elõzõ, mondhatsz bármit, nagyon hasznos és érdekes, de én attól még nem fogom keresztény módon ünnepelni, mert nem vagyok az.
A zsidóké és muzulmánoké is az, mégsem keresztények ;)
De aki Jehova tanúja, az nem keresztény? Egyáltalán, õk miben mások, mint bármely felekezet tagjai? Az õ istene is Elohim vagy Jahve, mint a keresztényeké.
vedd már észre, hogy a kérdezõ nézi le a keresztényeket õ jehovatanúja, nem keresztény
A kérdező hozzászólása: Nincs közöm ahhoz a valláshoz )
nana, csak jehovatanúit!
"én most is ugyanaz vagyok" "nem változok, mint az árnyék" Jehova

Most az MSZP miért kampányol a semmivel? Most úgy állitják be a dolgokat, hogy ők mindent jól csináltak és nekik köszönhető minden nagyon jó helyzetben van, főleg egyre jobban mondják ezt, mivel közeledik a választás.

Szerinted is hazudnak?Mert szerintem annyira , hogy tiszta szégyen amit m?velnek a népppel.És úgy néz ki mindenáron hatalmon akarnak maradni.Félnek a jobbiktól.És ujból esetleges kormányrakerülésük után , ujjab nyomorokba döntenék a népet.Most még arról beszélnek , hogy x milliárd forintot nem fognak tudni majd elkölteni.Eddig meg az egész ország az eladósodásról , a rengeteg hiányról és mergszorításokról szólt minden hírforrás.Akkor választáskor mindig minden rendben van.A másik az , hogy ingyen tankönyvekkel magyarorszák nem fog felemelkedni.MEG AMIRÕL MÉG BESZÉLNEK HOGY MILYEN JÓT TETTEK A NÉPPEL , NAGYON JÓ ÉLÜNK MOST.NAGYON JÓ A FIZETÉS IS.IGEN AZON KÍVÜL NEM VETTEM ÉSZRE SEMMIT HOGY MINDENNEK NAGYON FELMENT AZ ÁRA.A FIZETÉS UGYANANNYI.aKKOR JOBBAN VAGY ROSSZA BBUL ÉLUNK.SZTEM AZ UTÓBBI.

Legjobb válasz: Hazudik és fût-fát ígérget most mindegyik párt!... A Fidesznek még programja sincs, mindig éppen azt ígéri meg, amirõl épp szó van... Mindegyiknek csak a hatalomra fáj a foga, hogy aztán szabadon tömködhesse a zsebét.

Hazudik és fût-fát ígérget most mindegyik párt!... A Fidesznek még programja sincs, mindig éppen azt ígéri meg, amirõl épp szó van... Mindegyiknek csak a hatalomra fáj a foga, hogy aztán szabadon tömködhesse a zsebét.
Azért, mert mindig lesznek olyan agyhalott zombik, akik be is veszik azt a sok hazugságot, amit terjesztenek...
Bajnainál is kiborult a bili reggel bemondta a Class FM pont mikor mentem suliba ciprusra menetkittet állítólag állami pénzeket és most szimatol a rendõrség olyan jó kedvem lett hogy õ is lebukik a szemét
Le az mszpvel és a bolsikkal. A szavazóikkal is, utálom õket.
Faxán kezelte a válságot, de az "élvezését" velünk akarja megetetni!:) Ez kérem felháborító!
Igen, lesznek emberek akik nem értik meg a 20 év hazugságait! Akinek meg ez a 8 sem nyilvánvaló, azzal komoly problémák vannak.
Azért nem érdekes Gyurcsánynak hírét, hamvát nem hallottuk, láttuk hónapokig, most meg itt tépi a száját. Orbán alispán urunk se szaggatta az istrángot, most meg elõbujt a csigaházából és teleszkópjával széjjel néz, belehúz egy kicsit majd visszavonul. Na akkor kire szavazzunk?!A csigaházra?
Igen hazudnak !!
azért a bajnai [email protected]án kezelte a válságot.
A kérdező hozzászólása: Közbe gágogott!:D
Aaaa! Neeem, ok nem hazudnak. Sohase hazudtak, hat hogy mondhatsz ilyet? :) ) Kerdezd meg az elvakult komcsi szavazoikat!

Miért van az, hogy a Mars Deimos nevű holdja távolodik az anyabolygójától, míg pl. a Phobos nevű holdja közeledik hozzá?

Legjobb válasz: Véletlenül nem ellentétes irányba forog a Deimos és a Phobos? Mert a Föld Holdja azonos irányba forog vele, és távolodik. Egy kis idõ után már a gravitációs vonzás is besegít.

Véletlenül nem ellentétes irányba forog a Deimos és a Phobos? Mert a Föld Holdja azonos irányba forog vele, és távolodik. Egy kis idõ után már a gravitációs vonzás is besegít.
A Deimos távolabb van, és távolodásának ugyanaz, mint a Hold távolodása a Földtõl. Ez nem más, mint az impuzusmomentum: a Mard-Deimosz egymásra hatnak, mindenféle árapályerõkkel. Ezek miatt (illetve a Phobos is hat így a Marsra) a Mars forgási energiája csökken egy nagyon nagyon nagyon picit, tehát a forgása lassul. Viszont egy rendszerre jellemzõ az impulzusmomentum állandósága. Tehát a Mars-é csökken, akkor a Deimosznak nõnie kell, amit úgy ér el, hogy nagyobb sugarú pályán kering, tehát távolodik. A Phobossal más a helyzet, ugyanis ez nagyon közel van a bolygójához. Annyira, hogy kötött keringésû (mindig csak az egyik oldala mutat a Mars felé), illetve a közeli Mars miatt nagyon erõsen hatnak rá az árapályjelenségek. Emellett a keringési ideje kisebb a bolygó tengely körüli keringési idejénél (gyorsabban kerüli meg a Marsot, mint egy marsi nap). A Phobosz által, a Marson keltett árapályhullámok (nem csak vízben, szilárd anyagban is megjelennek, csak sokkal kisebbek, de alapvetõen pl a Hold anyagában is mérhetõ az árapály-jelenség) lemaradnak a hold mögött, mert az túl gyors. Ez azt okozza, hogy kicsit fékezi a Phobost, és emiatt egy nagyon gyenge spirális pályára kényszerül, aminek a vége bizony az lesz, hogy jó sok millió év múlva a kritikus határon az árapályerõk darabokra tépik a holdat, és egyszer a Mars gyûrûjét fogják alkotni valószínûleg. Elõzõ: mindkettõ ugyanarra forog, nincs szó retrográd mozgásról.
A kérdező hozzászólása: A Phobosról leírtak abszolút világosak, ezeket értem, de amit a Deimosról írtál, az nem világos. A Deimos miért távolodik, ha egyszer ugyanazok a fizikai hatások érik, mint Phobost?
Alapvetõen azt kell látni, hogy az egyik esetben közel, gyorsan kerüli meg az anyabolygót, és az árapályhullámok lemaradnak, és ez fékez. A bolygó hat ki a holdra, ami spirál pályára kényszerül. A másik esetben mindkettõ égitest egymásra hatása fontos, fõleg hogy itt a bolygó impulzusmomentum vesztése miatt fog a hold távolodni (kvázi leegyszerûsítve a hold hat a bolygóra)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!