Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy két hónapos (5 db)

Kérlek minél többen írjatok: Miért van hogy a két és fél hónapos lányom éjjel 2, 5-3 óránként kér enni (anyatejes)? Egész nap max 3, 5 óra telik el 2 evés között.

És olyan nehezen alszik el, mikor végre elalszik fel kel sír mert álmos felveszem visszaalszik de megint felkel. Mi a baj mit csinálok rosszul? Köszönöm válaszaitokat

Legjobb válasz: Nekem 2,5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.

Nekem 2, 5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.
Nekem ennyi idõsen az evés ilyen idõközökben teljesen normálisnak tûnik. Vannak babák, akik nehezebben alszanak el, felületesen alszanak, ehhez se kell semmit se rosszul csinálni. Nagyon fárasztó szakasz ez a friss anyák életében, türelemmel, önbizalommal kell megélni.
Mert hihetetlen ütemben kell növekednie a gyomra pedig nem tud annyi táplálékot befogadni, amennyire szüksége van. Egyszerûen emészt és megéhezik ismét. Teljesen normálisnak tûnik. Akkor aggódj, ha nem alszik szépen vissza evés után, sír folyamatosan, esetleg enni sem akar.
Lehet érzi az aggodalmadat, a feszültséget benned. Próbálj megnyugodni, és természetesnek kezelni ezt a helyzetet. Ha eszik örülj neki, ne aggódj miatta. EGy pici baba így mûködik gyakran felkel, eszik, alszik. Próbáld lenyugtatni magad, miközben ringatod, és meglátod õ is átveszi a nyugodtságot, esetleg valami nyugtató zenével is segíthesz, hogy te magad is jobban átszellemülj.
Mert õ ilyen.Teljesen normális.
Amúgy nem fejlõdési ugrásban vagytok? Én úgy tudom 3 hónaposan van ilyen. De ha meg ez mindig így volt, akkor is normális. Még picike! Majd lassan-lassan kitolódnak az éjszakai evési idõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek !
Nem csinálsz rosszul semmit. A babának most erre van igénye, a gyomra befogadó képessége ennyit bír el. Az én fiam is kb. így evett ennyi idõsen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek !

Miért van az hogy két hónapos babám annyira nyáladzik mintha jönne a foga. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Szia! Lehetséges, nekem is azt mondták annak idején, mert az én lányam is ilyen volt. Aztán 6 hónaps elmúlt, amikor tényleg kijött az elsõ, addig meg folyamatosan dõlt a nyála. Most 1 éves múlt, van neki 7 foga, de a nyáladzás nem szûnt meg, mindig kell neki egy elõke, mert teljesen átázik a ruhája. Remélem egyszer túlleszünk rajta.

Szia! Lehetséges, nekem is azt mondták annak idején, mert az én lányam is ilyen volt. Aztán 6 hónaps elmúlt, amikor tényleg kijött az elsõ, addig meg folyamatosan dõlt a nyála. Most 1 éves múlt, van neki 7 foga, de a nyáladzás nem szûnt meg, mindig kell neki egy elõke, mert teljesen átázik a ruhája. Remélem egyszer túlleszünk rajta.
A fiam is elkezdte folyatni a nyálát 2 hónaposan. Most 4 hónapos, de még nem látok fogacskát. Lehet, hogy elkezdett nõni a fogacska a fogíny alatt, de talán csak jóval késõbb bukkan elõ. Amúgy sok baba elkezdi folyatni a nyálát ennyi idõsen, még akkor is, ha nem jön semmiféle fog.

Miért van az, hogy a 4 hónapos kislányom két hete nem hajlandó este fürdés után elaludni? Eddig 7 órakor cicizett és már azon elaludt.

Most csak 10 óra tájban hajlandó elaludni nagy-nagy sírások, üvöltések és hisztik után. Eddig éjjel csak fél 4 tájban kelt fel enni, most 2 óránként eszik éjjel. eteéskor mindig ? hagyja abba a cicizést és utánna még tudok fejni egy keveset.

Legjobb válasz: Szerintem ez egy korszak lehet, ami abba fog maradni. Lányom is 4 hós, voltak napok , mikor éjjel többször kelt, pedig õ is este 21-tõl akár reggel 7-ig aludt eddig. Az esti elalvás nálunk is nehéz mostanság, õ elalszik, de sokszor felsírja magát, van hogy csak 11 körül nyugszik el. Bizzunk benne, hogy elmulik, addig tartsunk ki:-)

Szerintem ez egy korszak lehet, ami abba fog maradni. Lányom is 4 hós, voltak napok , mikor éjjel többször kelt, pedig õ is este 21-tõl akár reggel 7-ig aludt eddig. Az esti elalvás nálunk is nehéz mostanság, õ elalszik, de sokszor felsírja magát, van hogy csak 11 körül nyugszik el. Bizzunk benne, hogy elmulik, addig tartsunk ki:-)
Én úgy tudom, hogy négy hónapos kor körül is van egy váltás, amikor változik a tej minõsége. Lehet, hogy errõl van szó, és kell néhány nap, amig a tejci kielégíti a megnövekedett igényt. A védõnõdet kérdezd meg, õ biztosat tud mondani!
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet. Büszkén mondtam mindenkinek, hogy én a picilányom este 9-kor fürdetem 10-re befejezzük a szopizást és reggel 7-ig egyfolytában alszik. Na ez mára sajna elmúlt. Jó, ha este 8-ig kibirja. Akkor megyünk pancsolni, kb. este 9 mire megszopikázik. Éjfélkor üditõt iszik, 1-ig dumál, vagyis fujja a nyálát. 3-kor újra üditõzik, szintén beszélgetés, játszana, aztán nehezen 6-ig valahogy alszik. A napi program meg szinte csak a játékból áll, mivel szerintem egyre okosabb lesz és minden érdekli, ezért nem hajlandó aludni, pedig olyan fáradt, hogy majd kiszédül az etetõjébõl, de ordit, ha hozzáér a háta az ágyhoz. Nehezen birkózom vele, de kitartást ajánlok Neked id. Üdv. 7 hónapos picilány anyukája


Miért van az hogy a nyolc hónapos kisfiunk két hétig intenzíven fogzott és nem bújt ki egy új fogacskája sem?

Már fél évesen kibújt két foga, mindenféle nehézség nélkül. Most a fogzás tipikus jeleit produkálta vagy két hétig, de nem láttuk jelét az új fogaknak.Születése óta átaludta az éjszakát, de mostanság felkelt kétszer sírva, naponta legalább négyszer kakil, ny?gösködik, nem önmaga, mindent rágcsál és ömlik a nyála.Adtam neki Viburcol kúpot estére azzal most végig alussza az éjszakát.DE HOL VANNAK AZ ÚJ FOGAI??????

Legjobb válasz: Totál ugyanez van nálunk is, csak az én fiam öregebb (:))! Mintha én írtam volna! És fogak SEHOL :(

Totál ugyanez van nálunk is, csak az én fiam öregebb (:) )! Mintha én írtam volna! És fogak SEHOL :(
A fogzás folyamatos. Attól hogy elöre tör és ez zavarja a babádat még nem fog kibújni neki rögtön. Ez akár 10x is megismétlödhet mire kijön a foga neki. De én azért nem gyógyszerezném be a gyereket mert kicsit nyügös és te jobban aludjál. A gyógyszerek ennél nagyobb gondra vannak, és ha úgy gondolod olyan fájdalma van amit gyógyszerrel kell megoldani akkor vidd el elöbb orvoshoz aki megmondja van-e rá szükség.
A Viburcol nem gyógyszer... És erre van kitalálva.
Éppen ma beszéltem a védõnõvel, mvel nálunk is hasonló a helyzet, csak nem 2x kel fel éjjel, hanem akár 8x is :-( Szóval a fogak nem egyszerre bújnak ki, ahanem többször is elindul egy fogacska, nõ egy kisit, majd megáll és késõbb újra megindul. Több hét is lehet, mire egy fog kibújik. Kisfiam még csak a másodiknál tart, de hetek óta szenvedünk és fog még sehol :-( Nálunk még a kúp sem segít, van hogy azzal is óránként kel.
A Viburcol homeopátiás szer, kifejezetten fogzásra. Nyugodtan lehet adni a babának, hogy tudjon pihenni.
Mi a második fogra két hónapot! vártunk. Addig szenvedett vele szegénykém (meg mi), mire eljutott addig, hogy áttörje az ínyét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat. A Viburcol kúp nem gyógyszer, erre találták ki.Akkor nem tehetünk mást minthogy várunk.

3 hónapos babám két hete 3-5 percet szopizik egy mellből. Utána elkezd sírni nagyon és nem kéri enni. Nem hiszem, hogy ennyi idő alatt jó lakna. Miért van ez? Heti 15 dkg-t hízott eddig.

Megbüfiztetem,utána se akar enni.Végig próbáltam mindenféle szoptatási pozíciót (fekve se jobb).Éjszaka álmában kicsit tovább eszik, nagyon éhesen ébred.Eddig csak 1x szoptattam éjszaka, utána csak reggel 6 körül.Kényelmesen helyezem el szopipárnán.Napközben 2-3-3,5 óránként ettünk eddig,igény szerint. Másik mellemet kínálom,az se kell neki. Eddig egyszerre egy mellb?l szoptattam.Sikertelen etetés után 25-40 ml tej marad a mellben. Orra nincs eldugulva,orrszívózom napközben, ha kell.

Legjobb válasz: }nincsszájpenésze?mi is ebben a cipõben jártunkés ez volt a baj.11hetes anyuka

}nincsszájpenésze?mi is ebben a cipõben jártunkés ez volt a baj.11hetes anyuka
Nekem is hasonló szitu volt, de én elvittem a védõnõhöz 1 próbaszoptatásra, és ott kiderült, hogy az 5 perc alatt 130ml-t beszopizott.
A kérdező hozzászólása: 3 napja voltunk csecsemõtanácsadáson, de ott mindent rendben találtak. Szájpenészt nem látok nála. A doki látogatás elõtt is jóval meg volt már ez gond. Tegnap mértem 30-40-50 gr-t evett, ami brutál kevés. Igaz pénteken kapott oltást.Ma evett és megmaradt mellemen, de mindjárt indulunk dokihoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!