Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy ha valaki nem (140 db)

Az miért van, hogy ha valaki kiírja, hogy "valaki ismerkedni/beszélgetni" és írok a kérdés alá, hogy nekem írhat, akkor nem ír?

Akkor miért írja ki a kérdést? Nem ismerkedési szándékom van elsõsorban, inkább ha unatkozok, beszélgetnék valakivel egyet, de nem írnak. Akkor miért a kérdés?

Legjobb válasz: pont az a baj,hogy nem ismerkedni akarsz!

pont az a baj, hogy nem ismerkedni akarsz!
talán mert egybõl 50en írtak neki, vagy csak bunkó és várja hogy te írj
az miért van, hogyha beszélgetsz egy csajjal és se puszi, se pá eltûnik mint a kámfor elköszönés vagy csak annyit nyögne oda, hogy bocs nincs kedvem veled már beszélni?????
akkor kapsz valaszt ha privatot irsz (legtobbszor)
Mert gondolom írnak neki elegen.
Hát elmondom hogy én hogy látom. A lányok itt csak hülyeségböl irják ki a kérdéseiket mert jót mulatnak azon hogy egyböl 500 fiu kapadozik utánnuk de persze forditva ez már nem igaz. Ha ezt az arányt meglehetne változtatni akkor sokkal jobb lenne a helyzet.
Mert vagy 1000en letámadják? Mert percenként 5-6 privátot kap?
Olyankor mindig neked kell privátot írni.Egyszer tettem fel ilyen kérdést és 2 perc alatt 20 privit kaptam, nem volt idõm nekem írogatni azoknak akik azt szeretnék, hogy írjak. 20/N
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat, most már értem. Nekem csak unalomûzés lett volna inkább, persze, ha a lakhelyemhez közeli lány írt volna, akkor az ismerkedés elõl sem zárkóztam volna el, de nem ez az elsõdleges célom. Mindegy, akkor inkább nem írok, mással foglalom el magam. Köszönöm mégesgyszer, mindenkinek ment a zöld like. :D

Az miért van hogy ha valakit elaltatnak vagy érzéstelenítőt kap és nem ébred fel vagy lebénul?

Ez mitől van? Mi az a tényező ami miatt nem ébrednek fel? Erről szeretnék többet olvasni de nem találtam. Ez idősebbeknél jellemző inkább?

Legjobb válasz: Vagy szívbeteg, és a szíve nem bírja az altatást, vagy eltalálnak egy idegszálat, és elszakítva azt, lebénul az illetõ.

Vagy szívbeteg, és a szíve nem bírja az altatást, vagy eltalálnak egy idegszálat, és elszakítva azt, lebénul az illetõ.
Ez azért elég ritka. A bénulás az epidurális kanül behelyezésének egyik veszélye (ez a gerincbe adott érzéstelenítõ adagolását teszi lehetõvé), nagyon ritka szövõdmény. A másik esetben meg lehet, hogy altatásban, mûtét közben stroke-ot kapott a beteg (pl. hirtelen vérnyomáskiugrás miatt) és az agykárosodás miatt nem ébred fel, ez a veszély fõleg idõseknél áll fenn. Attól is függ persze, hogy kit miért mûtenek (pl. agymûtétnél nagyobb a veszély). Maga az altatószer esetleges túladagolása (amit testsúlykilogrammra kap mindenki és nagyon óvatosan bánnak vele) nem okoz ilyen szövõdményt - maximum többet alszik valaki, vagy leeshet a vérnyomása tõle, amit azonnal tudnak orvosolni. Az altatószereknek megvan az úgynevezett antidotuma - tehát az a szer, ami közömbösíti. Úgyhogy maga az altató nem okoz olyasmit, hogy ne ébrednének fel tõle. Szerintem az ilyen esetekben valamiféle agykárosodás következett be egyéb okból (oxigénhiány, stb)
A kérdező hozzászólása: értem köszi

Az miért van, hogy ha valaki mond valamit akkor mindig a szexualitás jut róla eszembe? (nem mindig van így)

Elég vicces :D de akárki mond valamit mindig vmi szexualitás témával kapcsolatos dolog jut róla eszembe. Pl: Banán = pénisz vagy... nyalom a nyalókát: khm xD

Legjobb válasz: Nekem is mindig ijenek jutnak eszembe pedig en sohasem csinaltam 12 vok:-))

Nekem is mindig ijenek jutnak eszembe pedig en sohasem csinaltam 12 vok:-))
Serdülõk :D Van, aki késõbb ér, van aki korábban... ezért lehet, hogy az egyiknek 12 évesen, a másiknak 16 évesen jut eszébe mindenrõl a szex. Idõvel hozzászoktok :D
A kérdező hozzászólása: és ez egyébként mit jelent? vmit jelképez? vagy, h vmire érettek vagyunk? vagy mi?:D
heh...ismerõs, de szerintem ez természetes...néha tök muris:D
nem jelenti, hogy bármire is érett lennél, pusztán érdekel a téma. ez a "azt jelenti, hogy érett vagyok valamire?" dolog olyan, mintha keresnéd az indokot, hogy miért szexelj. akkor vagy érett, ha úgy érzed, tájékozott vagy, gondolsz a védekezésre, és tudod élvezni. ennyi. az meg, hogy mindenrõl a szex jut eszedbe, teljesen természetes, majd elmúlik. de azért ne kezdj el minden ilyesmin vihogni, mert az eléggé antipatikus tud lenni.
22 vagyok és én is állandóan a szexre gondolok. :D Mondják is, hogy szexmániás vagyok. :) Nálatok szerintem a fiatalkorral jár. VAgy másnál azzal, h nem csinálja, hanem csak beszél róla. :D
sztem azok beszélnek errõl akik még nem érettekxD
Mert nagyon sok emberben túlteng a rosszindulat! Sajnos...
Sajnos borzasztóan irigyek az emberek. Nézz meg egy olyan kérdést, amire elvileg nem lehet rossz választ adni. Pl. hová mentek nyaralni? Aki leírja, hogy Horvátországba, a Balatonra vagy mindegy, hová, azt lepontozzák. Aki azt írja, hogy évek óta nem jár nyaralni, mert munkanélküli és nincs rá pénze, azt felpontozzák vagy egyáltalán nem minõsítik a válaszát. Pedig ugye mindenki korrektül a kérdésre válaszolt. Mi ez, ha nem irigység? Másik fele a sok gyerek, kamasz, akik suli után ide jár szórakozni, arcoskodni, név nélkül ugye könnyû játszani a kemény felnõttet, és beszólnak baromságokat, aztán jót röhögnek.
A kérdező hozzászólása: Hát igen... Én is egy 16 éves srác vagyok és ha valamit nem tudok megkérdezem.. De nem értem az ilyeneket! ez a magyar társadalom...
Ha vki vmi arcpirítóan rosszindulatú, beképzelt kérdést ír ki, akkor hajlamos vagyok az õ szintjén válaszolni. De ezt tényleg csak az kapja tõlem, aki szerintem megérdemli (pl. nyafogó liba, aki szakított a pasijával, aztán kutyázza a pasit, amiért az albérletbõl elvitte azokat a cuccokat, amiket õ - mármint a pasi vett - mert ha az albérletbe vette, akkor hagyja meg neki...). De irigykedésbõl sosem voltam bunkó. Irigykedni szoktam, de tudom, ez az élet rendje, meg hogy a másik is ugyanúgy megérdemelheti a jólétet.
Azért az olyan kérdéseknek, amikre a google is elsõre kidobja a választ, semmi keresnivalója az oldalon. Ezekre én is oda szoktam szólni, hogy akár magától is megkereshette volna az illetõ.
A kérdező hozzászólása: Értem és igazad van! :) ha bunkó akkor én is az vagyok de ha valaki jó indulatú kérdést tesz fel és bunkó válasz jön akkor azt az embert ott verném agyon!! arcoskodnak név nélkül..
A kérdező hozzászólása: De az miért baj ha ide irja és egy embertöl várja a választ és nem egy géptõl?? És ha le irod neki pár mondatba az neked max 2 perc neki meg egy apró öröm hogy valaki segitetneki…
Mert sokan hulye kerdeseket tesznek fel, es masoknak az agyara mennek ezzel.... Csak bennuk van az a kesztetes hogy csakazertis irjanak vmi bunkosagot

Miért van az, ha valaki biszex, azt nem csak a heterok, de még a melegek is megvetik, csalónak, sőt, néha olyannak bélyegzik, aki nem tudta elfogadtatni magával hogy meleg, és csak ezért csinálja a lányokkal is?

Legjobb válasz: Mert ugyan úgy, ahogy egy biszex felfogásába nem fér bele az, hogy valaki csak az egyik nem felé nyitott, úgy a két nagy monoszexuális kaszt felfogásába sem fér bele, hogy valaki mind a két nem felé nyit.

Kérdezõ 13:27: A monoszexualitáson belül értettem. Amúgy, ha a nagyon részletes statisztikákból indulunk ki, akkor egyszerûen nem is lehet így felosztani az embereket.
Helló! Én egy biszex fiú vok és egy meleg fiúval vok együtt jópár hónapja. Elõször nálunk is gondot okozott ez a kérdés. Õ mindig azt mondta, azért tudja nehezen elfogadni a biszexeket, mert egy lányban õ nem látja h mi a szép, vagy mi vonzó, és ezért nem tudja felvenni vele versenyt. De most már megszokta a dolgot, már nincs ezzel kapcs semmi gáz :)
"vannak homoszexuálisok, akik azt hiszik, csak két véglet létezhet. ez elõítéletes gondolkodásra vall, csõlátás az egész." azért azt ne felejtsd el, hogy ugyanez megvan a heteróknál is, csak sokkal-sokkal nagyobb arányban. Ha valaki itt csak annyit mond, hogy már gondolkodott azon, hogy milyen lenne a saját nemével, akkor rögtön jön a búzázás.
többnyire azért, saját tapasztalatból mondom [egy ismerõsöm mesélte el, szerinte miért kéne kerülnöm a biszexuális lányokat - nem értettem vele egyet], mert abban a "zárt" világban furcsán hat, ha valaki mégis visszatér a másik nemhez. egy valóban leszbikus, meleg ember számára önmagában csalódás, ha érzelmi és fizikai vonzalom nélkül kell/kéne egy heteró párkapcsolatban részt vennie. tõle idegen, rosszul érzi magát miatta [bár egy idõre talán el tudja folytani azt az ellenérzést]. és amikor egy meleg pár egyik fele biszexuális személy és véget ér a kapcsolat, történetesen egy másik nemû ember iránt érzett, új vonzalom miatt; a homoszexuális ember azt érezheti, nõként/férfiként nem nyújtott eleget, és nem veheti fel a versenyt egy pénisszel/vaginával. ez egy csalódás, ahogy megélik. sokan elfelejtik, sajnos, hogy ez nem ilyen egyszerû, mert nem csak és kizárólag fizikai vonzalomról van/lehet szó. a csalódás, rossz tapasztalat pedig elég fájdalmas ahhoz, hogy elõítéletesek legyenek. fõleg, ha nincs türelem és elgondolkozás, elmarad a helyzet tiszta értékelése [miért lett vége? mi volt az ok?] másrészt, elõfordul az is, hogy a biszexualitás kategória alatt csak a kíváncsiság rejtõzik, semmi több. ebben az esetben az ember úgy érezheti, csak egy darab rongy volt, semmi más. több biszexuális egyén fiatal még, tapasztalatgyûjtés szempontjából mondja magát valamilyennek. ez bizonytalanságot jelenthet egy homoszexuálisnak. sok-sok "talán", "mi lesz, ha?" és egyéb kérdést vet fel. másrészt, a kérdésedben ott van egy állapot, hogy "aki nem tudta elfogadtatni magával hogy meleg, és csak ezért csinálja a lányokkal is". vannak homoszexuálisok, akik azt hiszik, csak két véglet létezhet. ez elõítéletes gondolkodásra vall, csõlátás az egész. akkor változhat a véleményük, ha intelligensen is fel tudják fogni a helyzeteket, lehetõségeket, és megértik, hogy vannak bizonytalanságból önmagukat biszexuálisnak nevezõk, és õk nem egyenlõek azokkal, akik számára egy vonzalom egyszer ilyen, máskor olyan lehetõségeket rejthet, és ez nem tudatos, elhatározott dolog.
Mert ugyan úgy, ahogy egy biszex felfogásába nem fér bele az, hogy valaki csak az egyik nem felé nyitott, úgy a két nagy monoszexuális kaszt felfogásába sem fér bele, hogy valaki mind a két nem felé nyit.
Pedig az az állítólag meleg aki korábban hetero kapcsolatot is létesített inkább biszex lehet. Szerintem sokan biszexek, de inkább elnyomják magukban az érzést.
Annyi meleg és biszex kérdés van, hogy lassan "fõkategóriát" lehetne nyitni valahol a sor alján, és akkor nem tudnám még véletlenül sem észrevenni.
XD olyan uncsik vagytok. Itt senki nem vevõ egy kóbor dologra? :D 19/F
Egyébként ez a külön kategória tényleg nem rossz ötlet, akk legalább nem lenne több anyázás meg b*zizás :D Egy biszex srác
15:51 az jó lenne, akkor legalább ki lehetne tiltani onnan a homofób barmokat. Bár, õket inkább az egész oldalról kéne kitiltani...
egy helyes normális bisex sráccal szivesen dumálnék. 19/f vok. bár meleg.
Mivan? Nálam alapfeltétel hogy legyen a lány biszex, az AGY után.
A kérdező hozzászólása: 84% milyen két nagy kaszt? a statisztikák szerint több a biszex mint a sima meleg....
Ajánlanám figyelmetekbe Kinsey nevét. Õ hatalmas számú anonim kérdõívet kielemezve gyûjtött ismereteket az emberek szexuális szokásairól. Ha jól értelmeztem, akkor a tudományos igényû vizsgálatainak megállapítása többek között az volt, hogy nincsenek olyan merev kategóriák, hogy biszex, hetero- és homoszexuális, hanem az emberek valahol ezen a skálán vannak egy adott életkorban, de az is elképzelhetõ, hogy ez idõvel változik. Ezért van az, hogy például néha kamaszfiúk kipróbálják egymással és késõbb mégis teljesen heteroszexuális életet élnek vagy korábban abszolút heteroszexuális emberek biszexuális vagy homoszexuális kapcsolatban érzik jól magukat. Tehát idõben is változhat ez, nem feltétlenül a szexuális identitás titkolásáról van szó, ha valaki csak késõbb "melegszik be".
persze... ilyenkor az elején még lány:D.
hm...hm... láthatta, hogy egy lány van a képen, amit egy szõrös homár küldött neki.
valószínûleg azért, mert unalmas vagy. de kort meg nemet írhatnál.
Biztos azért van mert csúnya vagy... nem akarnak bunkók lenni és még 2-3szor visszaírnak udvariasságból. Ez nem egyértelmû?
Nekem írhatsz, ha tényleg nem egy homár vagy. :D Napi szinten vagy 10 emberrel dumálok innen, kb. 3-4-gyel közülük már több napja is, szóval én már többet írtam 5 válasznál. ^^ Van már innen több jó barátom is, szóval jó ez az oldal ismerkedésre is. :D 22/F
most azért haragszol, mert lebuktattunk és átlátunk a rafinált kis terveden homárovics?:DDD
heh, én lány vagyok, de mégis azt mondom, hogy unalmas vagy és/vagy kamuzol :D
egyébként nálad mi az alsó/felsõ korhatár?
A kérdező hozzászólása: Na jó! nem érdekeltek ! minden fiú elmehet itt a frcb.
azt mindenki mondhassa
A kérdező hozzászólása: A képrõl le lehet venni, hogy most csináltam, meg egy másik, ami kicsit régebbi. Még õ mondta, hogy hogyan kell feltenni a képet. És én nem szoktam hazudni!
szegény kérdezõ...
A kérdező hozzászólása: Hát képet is küldtem neki. Láthatta, hogy én vagyok a képen.
A kérdező hozzászólása: Ja, és Lány.
mert kiderül, hogy férfi vagy és nem akar buzulni.
A kérdező hozzászólása: 24 éves
Talán nem itt kellene ismerkedni...több kategória van. 1. Hülye tini, akinek lövése nincs a szexrõl, életrõl, s itt kérdezgeti a marhaságait amiken jót röhögünk. 2. Unatkozó tini, aki mindenféle marhaságot ír ki, mert azt gondolja vicces...röhögünk rajta. 3. Magamfajta trollok, akik agyzsibbasztásnak járnak fel ide röhögni másokon, és osztani az eszet...mondjuk egy vizsgaidõszakban. :D 4. A kivételek, mert tuti van GYIK függõ...:D Ezek közül szerintem komolyan "ismerkedni egyik sem nagyon akar. (tisztelet a kivételnek) Megoldás: Menj társkeresõre inkább :P

Az miért van, hogy a nők nem hiszik el azt, hogy ha egy férfinak valóban tetszik az alakja meg úgy mindene?

Oké, hogy a média agymosása...De azért vannak olyan fiúk,férfiak is akik nem a plasztik lányokra buknak vagy éppen amit az újságokban látnak. És amelyik n? meg nem úgy néz ki, pl van rajta egy kis felesleges vagy nem olyan szép, de a férfinak meg még is úgy tetszik ahogy van akkor meg nem hiszik el.:S

Legjobb válasz: Az is lehet, h elhiszik, csak ha úgy látod h nem hiszik el, többet fogod mondogatni :D

Az is lehet, h elhiszik, csak ha úgy látod h nem hiszik el, többet fogod mondogatni :D
És mi van akkor, ha megismerkedsz a pasival, és nem vagy cérnavékony, de a pasi azt mondja, hogy nem számít. Majd a kapcsolat komolyra fordul, hónapok telnek el, és eleinte csak mondogatja a pasi, hogy fogyni kéne, késõbb már fel is szólít rá, majd a súlyod miatt szakít veled, mondván, hogy mert nem vagy képes tenni magadért... Ezek után te el tudnád hinni, hogy van olyan férfi, aki úgy tudna szeretni, ahogy vagy? Nekem nem megy... :(
Aki kiegyensúlyozott, százkilósan sem problémázik ezen.
Utolsó: mert az elején nem is számított volna neki. Aztán valszeg megismert jobban, rájött h nem vagy olyan tökéletes belül, és így már zavarta.

Miért van az ha valaki annyit ivott hogy, sokmindenre nem emlékszik és lelki ismeret furdalása van, hogy mit csinálhatott vagy hogy miket beszélhetett? Ez minden embernél így van?

Legjobb válasz: Magamból kiindulva, senkinek sem hiszem el, h nem emlékszik, mert olyan részeg volt.Könnyebb arra fogni, mint beismerni, h hibáztunk.

Magamból kiindulva, senkinek sem hiszem el, h nem emlékszik, mert olyan részeg volt.Könnyebb arra fogni, mint beismerni, h hibáztunk.
Mindenre emlekeznek, de konnyebb "nem emlekezni".
Én pl. mindenre emlékszem majdnem mindig. Még ha fekvõ állapotba jutok is, nem kapcsol ki a tudatom, bár elõfordul, hogy teszek vagy mondok olyat amit még magam is rosszallok. Utána néha elõfordul 1 kis lelkifurdalás, de elkönyvelem, hogy "be vtam b*szva mint atom", és az akkor kevésbé számít. XD
Azért mert az agyad nyilván tudja, hogy nem normális dolog talaj részegre innod magad.Persze az alkoholt embernek találták ki, csak tudni kell tartani a mértéket.Hidd el durva dolgokat tud kihozni az emberbõl.Én is láttam barátomat az alkoholtól olyan módon szétcsúszva, hogy állatok nem viselkednek úgy ahogy õ viselkedett.

Miért van az, ha valaki őszinte a másik emberhez és ezt a másik nem hogy nem értékeli, hanem emiatt ellenségnek tekinti a másikat? (családi történet)

Többször kértem az illet?t, beszéljünk ?szintén, üljünk le, ossza meg velem mi a gondja, én is elmondtam neki a sajátomat és az ? részér?l mindig sért?dés lett bel?le és bolhából elefánt csinálva. Aztán sikerült úgy eltávolodni a másiktól, hogy egy ideig nem kerestük egymást. Aztán úgy alakult, hogy én tettem meg a kezd? lépést, amire válaszként újabb rágalmazás ért és olyan jelz?k, hogy: szívtelen, nem képes a szeretet érzését elfogadni stb. Ez lennék én. Szerintem viszont tükröt mutattam az álszentesked?nek, aki a saját eltitkolt negatív énjét látta a tükörben és emiatt támad engem. (én látom az igazi énjét de ? mindenkinek mást mutat) Mit gondolsz?

Legjobb válasz: ha így beszéltél vele mint ahogy a kérdést tetted fel én se szeretnék leülni veled

ha így beszéltél vele mint ahogy a kérdést tetted fel én se szeretnék leülni veled
Jó, de ez nem Rólad szól... lépj hátra hármat, hoyg nagyobb teret láss át: nézd meg a szereposztást. Csinalhatsz Te barmit, ha éppen az a nõ vagy, aki miatt meg kell tanulnia leválnia a fiáról, és amire õ nem hajlandó. :D Inkabb eltavolodnotok kéne egymastol, nem baratkozni...:) Egyebkent is (ha voltal Hellinger-féle csaladallitason, akkor ismered ezt a szófordulatot): Õ a nagy, Te vagy a kicsi. Rangban folotted van, õ volt itt regebben, nem kell egyenrangu kapcsolatot eroltetni. Az ellenseges erzesei meg nem a szemelyisegedhez kotodnek, es Rajtad kivulallo okok miatt vannak! (35/L)
Kedves 11:41-es! "Had döntse már el mindenki, hogy milyen." Ehhez addig a hatarig van joga mindenkinek, amig masokat nem károsit meg (pl. érzelmileg). De ha belenk rug, hadd szabjunk mar hatart neki!!! ÉS ha latjuk, hogy miylen sérulesei miatt viselkedik igy, nyilvan nem visszautni akarunk, hanem meggyogyitani szeretettel. Merthogy nem jo nekunk, hogy folyton bantalmaz minket. Hm?
A kérdező hozzászólása: Azt tapasztalom, hogy az itt jelenlévõk nagy része félreértik a helyzetet.. vagyis amiben én benne vagyok. Nem vagyok kényszeres segíteni akaró, sem pedig a másik sebeiben vájkáló. Egyszerûen élhetõ életet szerettem volna kialakítani kettõnk között azért, mert õ az ember életére tör nyomuló, taktikázó, "majd õ mindent megold mindenki helyett stílusával". Mire én válaszként felajánlottam, hogy ezt lehet másképp is, közelítsünk úgy a másikhoz, hogy az mindkettõnknek jó legyen. És õ ettõl fordult ki önmagából.
Pont azon a módon értik félre, ahogy az anyósod is. Õ is úgy értelmezi, hogy Te avatkozol az õ dolgába. Mert a sajat dolgait, a sajat megszokott reflexeit, kitöréseit, ámokfutását nem erzekeli hatarsértésnek.. érted? Te vagy az, aki az utjába állt az õ megszokott rombolási kirohanásának. Ettol van ki. (35/L)
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom. De sem asszisztálni nem tudok a hülyeségeihez (mint mások) sem pedig megérteni a tetteit... Õ viszont ezt elvárná. Ráadásul ezt õ letagadná és mások sem értenék mirõl beszélek, mert õ nem ilyen. Attól viszont, hogy nem mondja (de érezteti) az még nem jelenti azt, hogy nincs is.
Túl általános és elég szubjektívnak tûnik.
De miert erdekel, mit várna el? Ne legyen fontos Neked, hogy õ mitol van jol, helyezd a sajat jól-létedet és erdekeidet az övé elé! Ez lehetetlen vallalkozas AZ ÁLTAL jóléthez jutni, hogy a MASIK embernél elérjuk, hogy ne bántson minket. Efolott nincs hatalmunk. De hatart szabhatunk neki: ehhez tisztaba kell jonni avval, hogy mit erzel, mit akarsz, és NEM ENGEDNI SENKINEK, hogy a hataraidon belulre jojjon. ÉS mindig azonnal fel kell ismerni a hatarsertest, és haladektalanul visszaverni. Ez egy jonehany eves feladat Neked még a Te felvilagosultságoddal is ... :) Ha ez tul altalanos, akkor elemezzunk ki egy konkret helyzetet, elmagyarazom, hogy hogyan lehet átnevelés helyett határmegvédéssel megoldani. (35/L)
A kérdező hozzászólása: Tökéletesen igazad van. :) Úgy ahogy írtad, átlépi a határaimat.. sokszor.. és ezt nagyon nehezen viselem. De ha ezt mondom, akkor én vagyok a szívtelen, aki nem értelmezi a szeretet!?! Kíváncsi vagyok a technikára, szívesen fogadom! Most mennem kell, amint tudok válaszolok. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Mi történt veled kedves utolsó válaszoló? Várom válaszod!
Várom, hogy kerdezz, mert azt irtad, amint raersz, irsz. Most varom aztat.:) (35/L)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, akkor félreértettük egymást! :) Úgy értettem, hogy amint megírod a technikád utána válaszolok neked, hogy hogy ment. :) :)
Segíteni annak kell aki kéri és akarja. Ha te az a mindenkit szeretõ, segítõmániás fajta vagy akkor megértem, hogy a másik nem bír. Szerintem is idegesítõ. Had döntse már el mindenki, hogy milyen.
Úgy tartják, az intelligens ember elfogadja a környezetét olyannak, amilyen. Próbálj te is felnõni ehhez, és fogadd el õt ilyennek amilyen- ha nagyon nem megy, akkor nem kell szoros kapcsolatot tartanod vele. Félre ne értsd, de aki folytonosan tükröt akar mások felé tartani, az nem egy normális dolog- és vezethet téged a legjobb szándék, de a legszentebb emberek is elküldenének a f...be, ha ez a fõ téma, a másik miben változzon meg. Eldönthetnéd, hogy tükör vagy, vagy értelmes ember! Az állandó szembesítés a rendõrség dolga, összekeversz már mindent!Egy kapcsolat nem erre épül. Ahogy olvasom, benned is van jócskán hiba, csak nem látod a fától az erdõt, és téged nem nyaggat folyton valaki- te se bírnád amúgy.
A kérdező hozzászólása: Sajna a másik fél nem ül itt mellettem, hogy megkérdezhesd de nem is szeretnék ebbe bõvebben belemenni. Egyébként meg az itt feltevõdõ kérdés kérdések 99%-a szubjektív. Általánosnak tûnõ kérdésre általános választ kérek. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, kedves utolsó válaszoló! Ismerem a sebeit, soha nem is élnék vele vissza és én minden rosszindulat nélkül kértem tõle, hogy ne ne kelljen színészkednünk egymásnak. Én legalább is képtelen vagyok rá, nekem attól torzulna a személyiségem, lelkem. Neki pedig az õszinteségtõl. Kibékíthetetlen ellentétek lennénk?!
Nem. Csak meg kell "várnod" õt. :) Szeresd ugy, ahogy neki nem fáj még.:) Távolrol... Nekem is van ilyen.:) (35/L)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Hát nem igazán lesz könnyû. Pár éve van közünk egymáshoz és még nagyon sok olyan családi esemény hátra van, amiben õ is szereplõ lenne. De ahogy legutóbb rám támadt, azt gondolom nem fogok neki komoly szerepet adni az életünkben. :( Kimondottan rossz hatással van rám. Úgyhogy nm tudom mi lesz, próbálom feldolgozni az eddig történteket és a miértekre választ kapni. Helyette is. Vannak olyan emberek, akik nem élnek a felkínálkozó lehetõséggel, az igaz segítséggel. Szemben azokkal az emberekkel, akik kiszipolyozzák õt, a szemébe hazudnak és érdekbõl vannak körülötte. Õket tudja irányítani de azok mind hamis kapcsolatok. Az igazat pedig nem látja. Azt gondolom, neki ez is egy feladat ebben az életében és félek, nem fogja tudni megoldani. De kevés hogy csak én akarjam.
Kedves Kerdezo! Nem irnad le, hogy pontosan milyen temarol van szo? Nem lehet, hogy olyan dologrol, amirol ugy erzi, nincs kozod, az o dolga? Nem tudom, hogy pontosan mi lehet az, azt mondod, hogy segiteni akarsz neki. Csak nem a sulyaval vagy a kulsejevel kapcsolatos dologrol van szo?
Sajnos en is pont igy latom az en hazugomat, arnyalatra ugy, ahogy leirtad...:) MAjd ha eszedbe jut valami okossag, ird le azt is, jo? (35/L)
A kérdező hozzászólása: Nem ülne le velem beszélni... hmmm. Gyors következtetés bár elég elhamarkodott. Nem hiszem, hogy ez a válasz segített a problémám megoldásában. Ha egy hasonló cipõben járó válaszoló (mint azt fentebb is lehet olvasni, mert van ilyen) megtisztel azzal, hogy hasznos válaszával megpróbál segíteni nekem, akkor elképzelhetõ, hogy írok személyesebb dolgokról is. De nem ez az elsõdleges célom. Aki tudja, hogy most min megyek keresztül és volt neki is hasonló tapasztalata, az ennyibõl is megérti, hogy mi a probléma. Azért köszönöm az utolsóknak is a válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: Persze nem 35L-ra gondoltam. :) Egyébként lelkiekrõl van szó, a múltban elkövetett hibákról, melyeket a jelenben letagad/semmissé akar tenni. Ez nem a kislányok fóruma, ahol azt kérdezgetik, hogy jó-e az alakom és hogy nem-e kéne fogynom. :)
Nekem úgy tûnik, hogy ennek a személynek már nem csak egyszerû stressz nehezíti az életét, hanem megkeseredettség. Ilyen emberekkel ha kedves vagy, ha nem, ha segítõ kész vagy, ha nem akkor is ezt fogod kapni amíg meg nem tud nyílni. Én a helyedben nem adnám fel, és próbálnék kedvesen közeledni hozzá. Elõször hanyagolnám a témát, és nem mesélnék neki további problémákat ami a tied, mert nagy valószínûséggel csak rontasz a helyzeten. Vagy nem is érdekli a problémád. Nem ismerem, te ismered. Próbáld kicsit az õ fejével gondolkozni, hogy neki mi eshet jól. Addig nem fog megnyílni amíg nem tud benned megbízni. Én is ilyen vagyok.
"De legutóbb mégis kiderült ki is õ valójában. (amikor közeledni próbáltam 2 napja, szem és fültanúja volt még valaki, aki igen közel áll hozzá és õ mondta, hogy innentõl tényleg hagyjam a dolgot) " Ez igy egyre kuszább. Mi derult ki, és miert mondta erre fol, hogy hagyd a dolgot? Figyelj csak, vannak olyan ártalmak, amiket nem lehet arra bazirozva elnézni valakinek, hogy latjuk, hogy miert olyan õ, amilyen, és majd mi hatni fogunk rá, hoyg valamikor a tavoli jovoben ne legyen olyan. Ha sérulnek jogaid, érdekeid, akkor hatarozottan meg kell védened Magad! Jogi eszkozokkel is! Az egy dolog, hogy szeretem, és latom, hogy mitol lett hazug, és munkalkodok rajta, hogy kigyogyuljon ebbol, de attol még ha engem vagy mást megkárosít, jogilag fel kell lépni ellene, még lebuktatni is le kell, akárcsak idegen bûnözõket is lebuktatnál. Hány éves vagy? És nõ? (35/L)
"Ha ez tul altalanos, akkor elemezzunk ki egy konkret helyzetet, elmagyarazom, hogy hogyan lehet átnevelés helyett határmegvédéssel megoldani. " Tehát én Tõled varom egy konkret problemahelyzet leírását. (35/L)

Miért van az, hogy ha valaki nem szoptat (nem tud pl. ), akkor úgy érzi, magyarázkodnia kell?

Szóval miért próbálják belesulykolni az anyákba, hogy aki nem szoptat, az rossz anya? Tudom, hogy ezt senki nem mondja így ki, de mégis elvárják a tápszeres babák szüleit?l ezt a magyarázkodást, pedig igazából millió oka lehet, hogy egy baba nem szopizik, és végülis senkinek semmi köze hozzá.

Legjobb válasz: Én is sokat magyarázkodok, pedig az én babám kap anyatejet, csak nem cicibõl, hanem üvegbõl. Sajnos begyulladt a bimbóm és kisebesedett és nagyon fáj, ezért nem tudom és már nem is merem rátenni a babát, inkább lefejem neki. Mivel kevés a tejem, tápszerrel egészítem ki. De hiába kap anyatejet is, én is sokat magyarázkodom és lelkifurdalok, hogy vajon jó-e így neki.

Én is sokat magyarázkodok, pedig az én babám kap anyatejet, csak nem cicibõl, hanem üvegbõl. Sajnos begyulladt a bimbóm és kisebesedett és nagyon fáj, ezért nem tudom és már nem is merem rátenni a babát, inkább lefejem neki. Mivel kevés a tejem, tápszerrel egészítem ki. De hiába kap anyatejet is, én is sokat magyarázkodom és lelkifurdalok, hogy vajon jó-e így neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre! Azért étrdekel ez a téma, mert én most kényszerültem rá, hogy abbahagyjam a szoptatást, majdnem négy hónapos a babám, de valahogy nem estem igazán kétségbe. Persze szívesen szoptattam volna tovább, de nem érzem magam ettõl rossz anyának, hiszen nem tehetek a dologról, ez nagy baj lenne?
Egyáltalán nem vagy rossz anya emiatt - de azért jobb lenne, ha megpróbáltad volna nem abbahagyni a szoptatást. Orvos tud segíteni, hogyan lehet folytatni ilyen esetekben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!