Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy ha valaki (344 db)

Az miért van, hogy ha valaki kiírja, hogy "valaki ismerkedni/beszélgetni" és írok a kérdés alá, hogy nekem írhat, akkor nem ír?

Akkor miért írja ki a kérdést? Nem ismerkedési szándékom van elsõsorban, inkább ha unatkozok, beszélgetnék valakivel egyet, de nem írnak. Akkor miért a kérdés?

Legjobb válasz: pont az a baj,hogy nem ismerkedni akarsz!

pont az a baj, hogy nem ismerkedni akarsz!
talán mert egybõl 50en írtak neki, vagy csak bunkó és várja hogy te írj
az miért van, hogyha beszélgetsz egy csajjal és se puszi, se pá eltûnik mint a kámfor elköszönés vagy csak annyit nyögne oda, hogy bocs nincs kedvem veled már beszélni?????
akkor kapsz valaszt ha privatot irsz (legtobbszor)
Mert gondolom írnak neki elegen.
Hát elmondom hogy én hogy látom. A lányok itt csak hülyeségböl irják ki a kérdéseiket mert jót mulatnak azon hogy egyböl 500 fiu kapadozik utánnuk de persze forditva ez már nem igaz. Ha ezt az arányt meglehetne változtatni akkor sokkal jobb lenne a helyzet.
Mert vagy 1000en letámadják? Mert percenként 5-6 privátot kap?
Olyankor mindig neked kell privátot írni.Egyszer tettem fel ilyen kérdést és 2 perc alatt 20 privit kaptam, nem volt idõm nekem írogatni azoknak akik azt szeretnék, hogy írjak. 20/N
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat, most már értem. Nekem csak unalomûzés lett volna inkább, persze, ha a lakhelyemhez közeli lány írt volna, akkor az ismerkedés elõl sem zárkóztam volna el, de nem ez az elsõdleges célom. Mindegy, akkor inkább nem írok, mással foglalom el magam. Köszönöm mégesgyszer, mindenkinek ment a zöld like. :D

Az miért van hogy ha valkinek meghal valakie és ő beteg akkor azzal álmodik hogy az aki meghalt a fényben várja bemegy és meghal?

Legjobb válasz: Tavaly novemberben halt meg az édesapám bátyja... Alkoholista volt, tönkrementek a szervei, nem bírták a sok mérget. Egyszer Vele álmodtam, hogy Apu azt akarta, hogy találkozzak Vele, mert utoljára kb. 2 éves koromban láttam Õt. Az volt a találkozásunk oka, hogy elmegy egy olyan helyre, ahonnan többé nem fog visszajönni... Nem tulajdonítottam az álomnak különösebb jelentõséget. Egy héttel az álmom után, Apumat hívta a Nagyi, hogy a testvére rákos, és nem tudják megmenti... Nagyon meglepõdtem, hisz pont egy héttel elõtte álmodtam Vele...

Tavaly novemberben halt meg az édesapám bátyja... Alkoholista volt, tönkrementek a szervei, nem bírták a sok mérget. Egyszer Vele álmodtam, hogy Apu azt akarta, hogy találkozzak Vele, mert utoljára kb. 2 éves koromban láttam Õt. Az volt a találkozásunk oka, hogy elmegy egy olyan helyre, ahonnan többé nem fog visszajönni... Nem tulajdonítottam az álomnak különösebb jelentõséget. Egy héttel az álmom után, Apumat hívta a Nagyi, hogy a testvére rákos, és nem tudják megmenti... Nagyon meglepõdtem, hisz pont egy héttel elõtte álmodtam Vele...
jó kérdés, erre a kérdésre különféle világnézettel rendelkezõ egyének különféle válaszokat tudnának adni:) nagypapám rákban halt meg, az utolsó hetekben õ is a rég meghalt családtagjaival álmodott, és amikor ébren volt úgy beszélt róluk, mintha épp most találkoztak volna a valóságban...persze az utolsó idõszakban már nem volt teljesen tudatánál, de azért ez tényleg érdekes. miután felébredt, mesélte, hogy miket mondtak neki a testvérei, mi van velük, hogy vannak stb.
Lehet attól, hogy fél a haláltól tudatosan, v. tudatalatt, és többször gondol azokra, akik meghaltak, és álmában jön elõ. Én nagypapám is álmodott a szüleivel, mikor rákos volt, meg voltak hallucinációi, lehet a morfiumtól.
Én tavaly Balatonon nyaraltam és egyik éjszaka egy haverommal álmodtam.Ragyogó fény vette körül és Õ is bement a fénybe.Aztán hazajöttem a nyaralásból pár napra rá jött a telefon hogy meghalt a srác.Épp aznap amikor ezt álmodtam.Ez valamiféle kapcsolat lehet az emberek között.Tudatalatti vagy nem is tudom.
talán mert még mindig nemtudta feldolgozni az illetõ halálát, és azért álmodik vele, hogy miért pont azt amit azt nemtudni
Túl sok Szellemekkel suttogó?? :D

Az miért van, hogy ha valaki vesz orron 7 mély lélegzetet és utána befogja az orrát és úgy fúj hogy ne jöjjön levegő, erőlködik hogy még a füle is bedugul és utána miért ájul el?

Legjobb válasz: "és utána befogja az orrát" Tehát nem vesz levegõt, plusz még növeli a nyomást az agyában ahova oxigén hiányos vér kerül. Gratula annak aki ilyesmivel szórakozik.

"és utána befogja az orrát" Tehát nem vesz levegõt, plusz még növeli a nyomást az agyában ahova oxigén hiányos vér kerül. Gratula annak aki ilyesmivel szórakozik.
A kérdező hozzászólása: jaah énis

Az miért van, hogy ha valakinek válaszolok az oldalon, 10 kérdezőből csak 2 ír visszajelzést?

A héten is volt olyan, hogy válaszoltam valakinek, és még annyit sem írt vissza, hogy köszönöm. Tudom manapság bunkók az emberek (tisztelet a kivételeknek!) Nade ennyire? Vagy ez a mai embereknek a megszokott reakció, hogy ég válaszra sem méltat?

Legjobb válasz: Velem is többnyire ez van, már arra gondoltam, hogy mindig hülye válaszokat adok. Ennyire bunkó az emberek többsége szerintem. Most tutira lepontoznak ezért. Azért akadt olyan, aki megköszönte nekem, de nem sok.

Velem is többnyire ez van, már arra gondoltam, hogy mindig hülye válaszokat adok. Ennyire bunkó az emberek többsége szerintem. Most tutira lepontoznak ezért. Azért akadt olyan, aki megköszönte nekem, de nem sok.
Miért kellene bármit írjon? Arra való az értékelés, hogy megköszönjük a hasznos válaszokat.
Nem csak arról van szó, de néha tanácsot kér valaki, és én a válaszomban még kérdezek valamit tõle, mert helyes választ szeretnék adni. Ugyanis az adott infó kevés. Semmi indiszkrétet nem kérdezek. Erre semmi visszhang. Elég sok ilyen van, és engem irritál. Arra sincsen semmi válasz, hogy sikerült-e megoldania a problémáját. Az emberek linkek az életben is általában, meg itt is. Nem kell fényezni õket, mert nincs miért. Tisztelet a kivételnek. Elsõ voltam.
Túl sokat problémázol. Ha kérdezel tõle, hogy pontosabb választ adhass, és nem reagál, akkor egyszerûen ne törõdj a kérdéssel. Vagy már megoldódott a problémája, vagy nem is olyan fontos.
Mennyire igazad van! Az életben is mindig problémázok, de igyekszem lazábbra venni. Tényleg nem tudom, miért izgatom magam ilyen dolgokon.
én ezen nem akadok ki az jobban irritál, mikor a válaszolók kezdenek kérdezgetni hogy hány éves vagyok, hol lakok stb. ez egy anonim oldal, nem véletlenül és szerintem közük nincs hozzá egy kérdést ezek nélkül is meg lehet válaszolni én a hasznos válaszokat felpontozom, ennyi. így jelzem hogy köszöntem, volt értelme
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszaitokat. abban igazatok van, hogy nem kellene rajta problémázni, de valahogy mégis foglalkoztat

Miért van, hogy ha valaki szeretne babát és esetleg valami változást vesz észre magán akkor rögtön neki kell esni, hogy beképzeli?

Nekem például ez az első próbálkozós hónapom és én is észre vettem magamon furcsa dolgokat amiket eddig nem.Nem képzelem be de nem is állítom,hogy elsőre sikerült. ahogy olvasgattam kapásból mindenkit lehurrogtok,hogy beképzeli persze nem kell hitegetni az embert de azért ez elég érdekes aki meg nem akarja a gyereket az egyből tuti,hogy terhes.

Legjobb válasz: sokan úgy írják, hogy már kb. az együttlét után 4 nappal mindenfélét éreztek, ez nagyon ritka, szerintem nem lehurrogás a legtöbb esetben, inkább csak óvatosság. még a pozitív se jelent bizonyosságot, sõt, aztán végig aggódja az ember az egészet úgy 30 évig:) aki jót akar, nem akarja szerintem a másikat hitegetni, inkább logikusabb választ ad.

sokan úgy írják, hogy már kb. az együttlét után 4 nappal mindenfélét éreztek, ez nagyon ritka, szerintem nem lehurrogás a legtöbb esetben, inkább csak óvatosság. még a pozitív se jelent bizonyosságot, sõt, aztán végig aggódja az ember az egészet úgy 30 évig:) aki jót akar, nem akarja szerintem a másikat hitegetni, inkább logikusabb választ ad.
Szerintem vagy az irígység vagy csak nem akarják hitegetni, nehogy csalódjon azért írják oda, hogy teszteljen!
Szerintem ne foglalkozz azokkal akik lehurrognak, mert max irigyelnek, hogy neked összejöhet még nekik meg nem:-)
Ilyenek az emberek! Sajnos szeretik lehurrogni a másikat. Én is kiborulok néha, hogy kismamák hogy tudnak egymás torkának ugrani... Nagyon szomorú! Kívánom, hogy mielõbb babás legyél! Sok boldogságot, és ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel!
A kérdező hozzászólása: Persze vannak képtelen dolgok is , meg az is igaz , hogy nem kell hitegetni senkit, de van aki már nem is mer tesztelni annyira fél az eredménytõl (pl egyik barátnõm, õ már szex közben is csak arra gondol, hogy most meg lesz e a baba ).De a másik oldal meg az ha valakit vérig sértünk és cinikus megjegyzéseket írunk neki attól mi még nem lesz senki sem terhes..hát az biztos, hogy érdekesek az emberek, és szerencsére nem vagyunk egyformák :) És köszönöm a válaszokat :)
Igen, ezt én is megfigyeltem: "Jaj, ugye nem vagyok terhes? - De! Az vagy! Meg ostoba is!" "Jaj, ugye terhes vagyok? - Nem! Csak beképzeled!" :D

Az miért van, hogy ha valaki mond valamit akkor mindig a szexualitás jut róla eszembe? (nem mindig van így)

Elég vicces :D de akárki mond valamit mindig vmi szexualitás témával kapcsolatos dolog jut róla eszembe. Pl: Banán = pénisz vagy... nyalom a nyalókát: khm xD

Legjobb válasz: Nekem is mindig ijenek jutnak eszembe pedig en sohasem csinaltam 12 vok:-))

Nekem is mindig ijenek jutnak eszembe pedig en sohasem csinaltam 12 vok:-))
Serdülõk :D Van, aki késõbb ér, van aki korábban... ezért lehet, hogy az egyiknek 12 évesen, a másiknak 16 évesen jut eszébe mindenrõl a szex. Idõvel hozzászoktok :D
A kérdező hozzászólása: és ez egyébként mit jelent? vmit jelképez? vagy, h vmire érettek vagyunk? vagy mi?:D
heh...ismerõs, de szerintem ez természetes...néha tök muris:D
nem jelenti, hogy bármire is érett lennél, pusztán érdekel a téma. ez a "azt jelenti, hogy érett vagyok valamire?" dolog olyan, mintha keresnéd az indokot, hogy miért szexelj. akkor vagy érett, ha úgy érzed, tájékozott vagy, gondolsz a védekezésre, és tudod élvezni. ennyi. az meg, hogy mindenrõl a szex jut eszedbe, teljesen természetes, majd elmúlik. de azért ne kezdj el minden ilyesmin vihogni, mert az eléggé antipatikus tud lenni.
22 vagyok és én is állandóan a szexre gondolok. :D Mondják is, hogy szexmániás vagyok. :) Nálatok szerintem a fiatalkorral jár. VAgy másnál azzal, h nem csinálja, hanem csak beszél róla. :D
sztem azok beszélnek errõl akik még nem érettekxD

Az miért van hogy ha valakit elaltatnak vagy érzéstelenítőt kap és nem ébred fel vagy lebénul?

Ez mitől van? Mi az a tényező ami miatt nem ébrednek fel? Erről szeretnék többet olvasni de nem találtam. Ez idősebbeknél jellemző inkább?

Legjobb válasz: Vagy szívbeteg, és a szíve nem bírja az altatást, vagy eltalálnak egy idegszálat, és elszakítva azt, lebénul az illetõ.

Vagy szívbeteg, és a szíve nem bírja az altatást, vagy eltalálnak egy idegszálat, és elszakítva azt, lebénul az illetõ.
Ez azért elég ritka. A bénulás az epidurális kanül behelyezésének egyik veszélye (ez a gerincbe adott érzéstelenítõ adagolását teszi lehetõvé), nagyon ritka szövõdmény. A másik esetben meg lehet, hogy altatásban, mûtét közben stroke-ot kapott a beteg (pl. hirtelen vérnyomáskiugrás miatt) és az agykárosodás miatt nem ébred fel, ez a veszély fõleg idõseknél áll fenn. Attól is függ persze, hogy kit miért mûtenek (pl. agymûtétnél nagyobb a veszély). Maga az altatószer esetleges túladagolása (amit testsúlykilogrammra kap mindenki és nagyon óvatosan bánnak vele) nem okoz ilyen szövõdményt - maximum többet alszik valaki, vagy leeshet a vérnyomása tõle, amit azonnal tudnak orvosolni. Az altatószereknek megvan az úgynevezett antidotuma - tehát az a szer, ami közömbösíti. Úgyhogy maga az altató nem okoz olyasmit, hogy ne ébrednének fel tõle. Szerintem az ilyen esetekben valamiféle agykárosodás következett be egyéb okból (oxigénhiány, stb)
A kérdező hozzászólása: értem köszi

Miért van, hogy ha valaki itt kérdez valamit, mindjárt jönnek a bunkóbnál-bunkóbb válaszok!?

Ja és értelmes kérdésr?l van szó!

Legjobb válasz: Nem mind1ikre jön az. Például amiket én kérdezek azokra még egy bunkó válasz sem jött vissza:)

Nem mind1ikre jön az. Például amiket én kérdezek azokra még egy bunkó válasz sem jött vissza:)
"Azért, mert a magyar emberek többsége ilyen" Igazad van.Meg a balkáni országokban is kb ilyenek...
Hülye kérdésre hülye válasz...
Nem olyan kérdés ez, amire olyan választ várok, ami segít :) Szimpla érdeklõdés... Köszönöm a választ :) (És bocs, kérdezõ, hogy itt szétoffolom a kérdésed :\)
Kedves kilencedik! megválaszoltam az általad feltett kérdést. Én lennék a negyedik. oltást nem kaptál (mármint tõlem). Remélem segített a válaszom.
Azért, mert a k.urva anyád!
Azért, mert a magyar emberek többsége ilyen. Kimész ausztriába és csak csodálkozol, hogy milyen rendesek az emberek.
elsõ linkelj, aztán válaszolok, ha tudo... (második)
Azért, mert van, aki csak azért regisztrál, hogy itt troll-kodhasson, aztán felpakolja a netre az efféle dolgait, hogy aztán más röhöghessen rajta, vagy azért, mert veterán, rendes válaszoló, de nem jó helyre tetted fel, vgy már vki más föltette egyszer a kérdésedet..
Egyetértek!!!!!!:D
Az én kérdéseimnél is elenyészõ a bunkó és/vagy buta válaszok száma.
Értelmes válaszoló nem csinál ilyet... Egyébként nem tudom miért, de nõnek gondollak (ezt ne vedd sértésnek). Tõlem kérdezhetsz akármit, nem oltást kapsz válaszul... (23F)
Ez mondjuk egy értelmes kérdés, erre lehet értelmesen is válaszolni, de ha a kérdés eleve egy ostobaság, vagy már ezerszer feltettek hasonló kérdést, vagy tök ugyanolyant, akkor arra hajlamos az ember hülyeségeket írni. /pl. A 16 cm-es méret jó?, Megcsókolt, tetszem neki?/ Na az ilyen kérdésekre, amire magától értetõdõ a válasz, én is vicces választ írok, de azért próbálom visszafogni magam, hogy ne legyek bunkó. Olyat is szoktam csinálni, hogy elõször írok valami vicces választ, aztán még ugyanabban hozzászólásban a egy segítõ választ is. Amúgy szerintem ezt kérdést is feltették már párszor, hogy miért válaszolnak bunkón az emberek. Nos azért, mert sajt!
Talán jogosan feltételezi bárki, hogy ha valaki a házasság témakörbe ír, akkor férje, vagy felesége van.
Miért fontos ez? Gondolom, akik válaszoltak, nem erre koncentráltak, nem akartak senkit megbántani.
Mert az mindegy abból a szempontból - tudják, kire gondolnak. Most itt nem az számít, hogy jogilag milyen státuszban vannak. Még az is lehet, hogy csak együtt járnak.
"Tegyük fel, hogy a "szülõ-gyermek" kategóriába ír valaki egy olyan kérdést ki, hogy "A párom nem engedi el a gyereket a buliba."" Akkor miért nem ott (a szülõ-gyermek kategóriában) kérdezed ezt meg? Itt a házasség témakörben teljesen logikus, hogy házastársnak gondolják a párnak nevezett embert.
Gondolom, a tradicionális közgondolkodás a mai napig hivatalosnak inkább a házasságot fogadja el az élettársi kapcsolat helyett. Még akkor is, ha a házasság ma sokak szemében már nem divat. Az az érdekes, hogy valahol a kiírásodban is ezt a szemléletet látom visszaköszönni: " azért írja, hogy a párja mert CSAK az élettársa?".
Mindenki azért nem írja, hogy "mond meg ...". Sokan tudják, hogy így helyes: "mondd meg...".
Lehet, hogy most rám gondolsz, én írtam egyszer véletlenül a "párod" helyett, hogy "férjed", mondjuk az nem most volt. Kicsit beleéltem magam a kérdés adta helyzetbe, hogy én mit csinálnék a kérdezõ helyében és nekem férjem van és automatikusan ezt írtam le, de utána helyesbítettem. :)
Nem értem ez miért zavar téged? Én is tettem már ki ide kérdést, és kaptam olyan választ, hogy a férjed, holott nem, de együtt élünk, és tervben van a z esküvõ valamikorra. Sõt még a postás és a fûtés szerelõ is azt mondta, a férje ez meg az, de nem javítottuk ki ezt sosem senkinek. Egy lakásban élünk, egy pár vagyunk, ez sokak szemében automatikusan férj-feleség kapcsolat, és terveink szerint az is lesz lassan, szóval?
"Tegyük fel, hogy a "szülõ-gyermek" kategóriába ír valaki egy olyan kérdést ki, hogy "A párom nem engedi el a gyereket a buliba."" Ha én a SZÜLÕK - gyermek kategóriában a PÁROM kifejezést látom egy ilyen jellegû kérdésnél, akkor automata úgy gondolom, hogy a férje nem engedi el ...
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel, hogy a "szülõ-gyermek" kategóriába ír valaki egy olyan kérdést ki, hogy "A párom nem engedi el a gyereket a buliba."
A mondd kettõ d-vel írandó és a párom után vesszõ íradnó. Ti már nem jártok nyelvtanórára? Vagy amõbáztok helyette? És miért általánosítasz? Soha nem tesz mindenki meg valamit, csak azok szerint, akik úgy gondolkodnak, hogy ha két ember egy véleményen van, az már "mindenki". valószínûleg azért, mert a férj/feleség nem csak jogi státuszt jelent, nam csak magasabb társadalmi elfogadottságú stástuszt, mint az élettárs, hanem mert sokan hidegrázást kapnak a "párod" szótól. Én is. Párja a galambnak van, nem nekem. Ergo, automatice azt írom, hogy férje vagy felesége, házastársa vagy élettársa. Párja - soha. A másik az "uram". Azt szoktam erre mondani, hogy nekem egy uram van, és felmutatok az égre. :) Érti, aki érti, aki nem, az nem.
Még az a jobbik helyzet, amikor feltételezik, hogy a férje. Nekem is volt, hogy ide írtam, páromnak neveztem a férjemet, és valaki átrakatta szerelem, szex/párkapcsolatok kategóriába. Onnantól meg jöttek a válaszok a 12-18 éves korosztálytól, igazán hasznosak voltak:S.
A kérdező hozzászólása: 11. Inkább te tanúlj meg helyesen írni!!!
Mert ha két ember együtt él és gyereket nevel, akkor gyakorlatilag házasok, akár van róla papír, akár nincs. Akkor is, ha élete társa az az ember, akkor is, ha csak a férje :) Angolul tök jó erre a "common law husband" (kb. "szokásjog szerinti férj"), nagyon kifejezõ.
Mert nagyon sok emberben túlteng a rosszindulat! Sajnos...
Sajnos borzasztóan irigyek az emberek. Nézz meg egy olyan kérdést, amire elvileg nem lehet rossz választ adni. Pl. hová mentek nyaralni? Aki leírja, hogy Horvátországba, a Balatonra vagy mindegy, hová, azt lepontozzák. Aki azt írja, hogy évek óta nem jár nyaralni, mert munkanélküli és nincs rá pénze, azt felpontozzák vagy egyáltalán nem minõsítik a válaszát. Pedig ugye mindenki korrektül a kérdésre válaszolt. Mi ez, ha nem irigység? Másik fele a sok gyerek, kamasz, akik suli után ide jár szórakozni, arcoskodni, név nélkül ugye könnyû játszani a kemény felnõttet, és beszólnak baromságokat, aztán jót röhögnek.
A kérdező hozzászólása: Hát igen... Én is egy 16 éves srác vagyok és ha valamit nem tudok megkérdezem.. De nem értem az ilyeneket! ez a magyar társadalom...
Ha vki vmi arcpirítóan rosszindulatú, beképzelt kérdést ír ki, akkor hajlamos vagyok az õ szintjén válaszolni. De ezt tényleg csak az kapja tõlem, aki szerintem megérdemli (pl. nyafogó liba, aki szakított a pasijával, aztán kutyázza a pasit, amiért az albérletbõl elvitte azokat a cuccokat, amiket õ - mármint a pasi vett - mert ha az albérletbe vette, akkor hagyja meg neki...). De irigykedésbõl sosem voltam bunkó. Irigykedni szoktam, de tudom, ez az élet rendje, meg hogy a másik is ugyanúgy megérdemelheti a jólétet.
Azért az olyan kérdéseknek, amikre a google is elsõre kidobja a választ, semmi keresnivalója az oldalon. Ezekre én is oda szoktam szólni, hogy akár magától is megkereshette volna az illetõ.
A kérdező hozzászólása: Értem és igazad van! :) ha bunkó akkor én is az vagyok de ha valaki jó indulatú kérdést tesz fel és bunkó válasz jön akkor azt az embert ott verném agyon!! arcoskodnak név nélkül..
A kérdező hozzászólása: De az miért baj ha ide irja és egy embertöl várja a választ és nem egy géptõl?? És ha le irod neki pár mondatba az neked max 2 perc neki meg egy apró öröm hogy valaki segitetneki…
Mert sokan hulye kerdeseket tesznek fel, es masoknak az agyara mennek ezzel.... Csak bennuk van az a kesztetes hogy csakazertis irjanak vmi bunkosagot

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!