Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy ha sokat eszem, (9 db)

Miért van az, hogy ha sokat eszem, fáj a hüvelyem?

Legjobb válasz: Azt el tudom képzelni hogy a túlzott édesség fogyasztása okoz fájdalmat, hisz az édesség szaporítja a candida bacit, ami okoz panaszt. De egyéb kölcsönhatást nem tudnék mondani...

Azt el tudom képzelni hogy a túlzott édesség fogyasztása okoz fájdalmat, hisz az édesség szaporítja a candida bacit, ami okoz panaszt. De egyéb kölcsönhatást nem tudnék mondani...

Miért van az, hogy ha sok édességet eszek, rosszul vagyok tőle?

Tudom, nem egészséges, de megettem egy csomag gumicukrot és egy tábla csokit, utána olyan hihetetlen rossz közérzetem lett, émelyegtem, szédültem, hányingerem volt és fáradt lettem. Miért?

Legjobb válasz: Azért, mert hirtelen felment a cukrod és sok lett a gyomorsavad. A megoldás kézenfekvõ: nem kell egyszerre ennyi édességet enni.

Azért, mert hirtelen felment a cukrod és sok lett a gyomorsavad. A megoldás kézenfekvõ: nem kell egyszerre ennyi édességet enni.
Pont azért, mert nem egészséges. Meg amit 1. válaszoló leírt, ez maga a rosszullét. Ugye jó hosszan lehetne élni betegségek nélkül, ha a vércukorszinted stabil lenne, az inzulinszinted pedig alacsony. Az édességevés ennek az ellenkezõje. Igazából a gyakori betegségek egy jó része csupán ennyibõl következik: az emberek úgy esznek, hogy napi rendszerességgel NEM stabil a vércukorszintjük és NEM alacsony az inzulinszintjük. Magyarul cukrokat esznek, lisztet esznek.. és elbarmolnak mindent, holott igen csodálatos testünk lenne, ha nem betegítenék meg..

Sok paleos eszik gyümölcsöt. De miért? Azok tele vannak szénhidráttal (pl.100g körtében 15g ch van)! Nem úgy van, hogy ha zsírosat esztek, akkor már nem szabad mellé ch-t enni, mert attól hízik az ember?

Legjobb válasz: A zöldségekben is van szénhidrát,amibõl korlátlan mennyiséget lehet enni. A paleo a gyorsan felszívódó szénhidrátok ellen van.

A paleo nem tiltja a szénhidrátot! A gyümölcs egészséges és természetes és nincs az az ember aki gyümölcstõl hízott volna meg!
A zöldségekben is van szénhidrát, amibõl korlátlan mennyiséget lehet enni. A paleo a gyorsan felszívódó szénhidrátok ellen van.
A paleo nem tiltja a szénhidrátot.
Néhány állítás nagyon nem helytálló. Régen, egy higiéniai ismeretektõl mentes világban volt nagy gyermekhalandóság, és így lehet 30-35 éves átlagéletkorral számolni. Másrészt, ha a gyermekhalandóságot leszámítjuk, akkor ugyan az a 70 év körüli átlagéletkor jön ki, mint ma Magyarországon. Bocsánat, sok ezer év eltelt, azóta szerencsére kevesebb gyermek hal meg. De aki meg túléli a 14.-15. évét, azok között hoppá hirtelen elhízottak lesznek, szívbetegek, rákosok.. és ezekbe halnak bele. Még egyszer: eltelt sok ezer év, és egy dologban tudtunk javulni, a fiatalok halálozásának csökkentésében. Ez nagy dolog, de közben a felnõtt lakosság nem lát ki a betegségein. Na ennek ellensúlyozására kell a paleo. A gyümölcsökkel az a helyzet, hogy kis mennyiségben nincs velük gond. Ezt el kell tudni fogadni, a paleo nem vallás, és mint írták nem tiltja a szénhidrátokat. Miért tenné, ha egy kis gyümölccsel nincsen baj, senki sem hízik el tõle, nyáron amíg a gyümölcsszezon tart pár hónap nagyobb mennyiségû gyümölcsfogyasztástól még senki sem lesz elhízott, beteg.. Hát ez van a gyümölccsel. Ami nem okoz problémát, azzal miért lenne gond? Nyilván egy inzulinrezisztens betegnél a paleo szigorodni fog, és gyümölcsökbõl sem fog néhány hónapig gyümölcs- és szõlõcukrot enni.
Nyilván sok paleós eszik gyümölcsöt, mert az jó és kívánja az ember... :D S nincs is tiltva, miért lenne. A paleo a mérgezõbb ételeket igyekszik tiltani, a gyümölcsökkel nehéz dolga lenne. De ha megvonod tõlem a gyümölcsöt és rákényszerítesz egy szigorúan paleo napra, akkor is bevinnék 1-200g CH-t... :D Roppant nehéz nem enni sok szénhidrátot, hiszen a legtöbb ételünkben igencsak van. A havi max. 1 húsos napom kivételével mindig sok szénhidrátot eszem, pedig a táplálkozásom egész közel áll a paleóhoz. Bár a paleo igen tág fogalom, semmit nem mond a különbözõ tápanyagcsoportok arányáról, lehet kevés és sok fehérjével, szénhidráttal, zsírral, roppant egészségtelenül és egészségesen is. Csak egypár tipikus hibát küszöböl ki, észt nem ad.
1. Te egy igazi ökör vagy. Szerinted csak a táplálkozás miatt éltek 30-35 évet?
Szegény paleodiétán lévõ õsemberek... valóban egészségesek voltak, hiszen az átlagéletkor 30-35 év volt, sokszor nem jutottak ételhez, húshoz, azt ették ami van... és most emberkék valami nagyot gondoltak, és azt mondják, hogy az õsember milyen egészséges volt... hát ja... 30 éves kora után sok gondja már nem volt...
Had egyenek gyümölcsöt, már így annyi minden jót kizártak az étrendjükbõl..
A táplálkozás IS sokban hozzájárult a rövid életkorhoz. Ahogy ahhoz is, hogy a gyerekek fele meghalt még kicsi korában. Az õsember és a természeti népek is ettek gyümölcsöt, amit a természetben találtak. Ez a paleo egy újabb hülyeség, mert a vega már nem annyira divat. Kell valami helyette.
A kérdező hozzászólása: Én sem pártolom a paleodiétát, csak kíváncsiságból tettem fel a fenti kérdést :)
"Had egyenek gyümölcsöt, már így annyi minden jót kizártak az étrendjükbõl." Még is mire gondolsz, kedves? Mert a paleo egy tej-, liszt és cukor mentes étrend. Ez mind csak rossz. Komolyan mondom nem értem mire gondolsz, magyarázd kérlek.
A tej tartalmaz a legtöbb mennyiségben olyan fehérjét, amelyet a felszívódást követõen a testfehérje felépítésére lehet használni. Ezen kívül könnyen emészthetõ és az általatok gyakran emlegetett növekedési hormon káros hatásával kapcsolatban eddig még semmit nem hallottam. A borjú elsõsorban nem a sima tejet fogyasztja, hanem a föcs tejet, ami egyáltalán nem hasonlít a sima tejhez, sárgásabb fajta specifikus anyagokat tartalmaz, az összetevõk aránya is különbözik.. Ezt issza a borjú, hogy segítse a fejlõdését, utána nagyon minimális ideig sima tejet, azt is csak átszoktatásként a vízre.. Elsõsorban nem a tejjel hízlalják, segítik a növekedését, azt csak az ellenállóképesség javításáért kapják meg, az immunrendszer aktiválódásáért.. A tehén pedig nem azért ad tejet annyi ideig, mert a borjúnak még szüksége van rá, hiszen a tejelõ teheneket elég hamar leválasztják, hanem azért ad annyit és akkora mennyiségben, mert a folyamatos fejés ezt hozzá ki náluk. Amint szép lassan/vagy gyorsan technológiától függ befejezik véglegesen a fejést a tehén nem ad több tejet a következõ ellésig. (Szárazon áll).. semmi bajod nem lesz a tejtõl, ha csak nem hiányoznak az emésztéséhez szükséges enzimek a szervezetedbõl, de az nem a tej hibája .. A gabonák emészthetetlen ballasztanyagai nagyban hozzájárulnak az emésztõ mirigyek mûködéséhez a serkentõ hatásukkal és segítik a bélmozgást.. Táplálkozás-élettanilag az egyik legfontosabb élelmirost források és, gondolom mivel annyit emlegetitek a cukorbetegséget had térjek ki arra, hogy pont ezeknek az élelmirostok bevitelének a hiánya nagyban segíti a cukorbetegség kialakulását nem beszélve a koszorúér szûkületrõl. Igen, tudom, hogy ezek a zöldségekben és a gyümölcsökben is megtalálhatóak, de sokkal kisebb mennyiségben.. Az ember napi szükséglete a rostokból kb 25-30 g.. 10 dkg almával beviszel 3, 7 g-ot, ami nem túl sok.. Míg mondjuk 10 dkg 15 g rostot tudsz bevinni. A cukro fogyasztás kerülésével egyetértek.
Most csak a rostra szeretnék reagálni, épp eleget foglalkoztam mostanság itt a tejjel, ahhoz képest, hogy nem iszom és nem is fogom, mert nekem (ahogy oly sok felnõtt embernek) nem esik jól. Rost. Azt be kell vinni a szükséges mennyiségben, hogyne :) De nem muszáj gabonából. Én nem 100 grammra szoktam nézni a tápanyagtartalmat és hasonlókat, hanem hogy mennyire reális számomra a bevitele. 10 deka almában valóban nincs sok rost, de 10 deka alma az semmi :D S nem is csak almát eszünk. Az én táplálkozásomban nincs rosthiány, pedig most télen a gyümölcsöt sem viszem túlzásba. Minden külön igyekezet nélkül eszem egy csomó zöldséget, némi gyümölcsöt, olajos magvakat.. A rost az utolsó, ami miatt aggódom :D. Persze az ész (vagy legalább helyes ösztönök) nélküli táplálékcsoportkihagyás természetesen okozhat problémát, egyszerûen nem ész nélkül kell csinálni.
A liszt fogyazstása úgy tûnik nagyotthallást okoz. Kedves bronzkorszakiak, amint többen kifejtették nem áltaában a szénhidráttal, hanem a gyors szénhidráttal, magyarul keményítõvel van a gond. A kenyér ugyanúgy emeli a vércukorszintet, mint a kockacukor. Nincs különbség. Tehát paleoban bõséges szénhidrát, nulla liszt. Föccstej: ez az ELSÕ teje a marhának.http://www.kislexikon.hu/foccstej.html Várható élettartam: ez ugyan angolul van, de a tbálázatot az is értheti, aki nem olvas a nyelven: http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy A késõ kõkorszakban a várható élettartam 33 év volt, magasabb, mint bármikor a történelem során egészen 20. század közepéig. Megdöbbentõ, igaz? Számomra sem vallás a paleo, eszem sajtot, csokoládét, iszom bort. Nem eszem glutént, és általában kerülöm a gyors szénhidrátot. Ha hetente futnék egy maratont, akkor biztosan ennék rizst. Egyelõre nincs rá szükségem. Fogytam kb. 20 kilót, a vérnyomásom 160/95-rõl lement 120/75 alá. Salveta!
A szénhidrátoknak is 2 fajtája van, az egyszerû ez a rossz, ez van a kenyérben, mindenféle lisztben és finomított cukrokban. És vannak a jó szénhidrátok, az összetettek ezek vannak a gyümölcsökben és zöldségekben.
Betegségipar, dietetika propaganda, csendes népirtási törekvések miatt.
Minden bevitt tápanyagot azonnal elraktároz a szervezet, ha épp nincs szüksége rá.

Miért van az, hogy ha gyümölcsöt eszem reggelire, akkor sokkal jobb a közérzetem?

Nem szeretek gyümölcsöt reggelizni, inkább a felvágottak híve vagyok. Véletlenül fordult elő 2x, hogy gyümölcsöt ettem, és azon a két napon, sokkal nyugodtabbnak éreztem magam, még az ebéd is jobban esett, mint máskor.

Legjobb válasz: a gyümölcs miatt. feltankoltad magad vitaminból.

a gyümölcs miatt. feltankoltad magad vitaminból.

23. napnál tartok a 90 naposban. Az a problémám, hogy először tudtam tartani hogy az adott napon csak azt eszem amit lehet, de mostanában azt vettem észre hogy nem bírom megállni, és eszek belőle. Ha nem is olyan sokat de eszek. Miért van?

és gondolom ezzel felborul a diéta rendje.71kg-ról kezdtem, az is a problémám hogy reggel 66kg vagyok de kés?bb már 67 ez is idegesít. Tudom hogy nem kellene mindig a mérleget néznem, de érdekel hogy mennyit mutat. Van valami módszer arra hogy kibírjam hogy ne egyek abból amib?l nem szabad? Csak normális válaszokat várok. Köszi

Legjobb válasz: Ha van családod, nem tudod megállni. Én rendesen fõzök a férjemnek, de világéletemben megkóstoltam az ételt, mikor készítettem, most is megkóstolom. Ha bûnbe estél, elõfordul, nosza neki, két dolgot tehetsz: 1. Arra figyelj, hogy ha olyat szemezgetsz, ami nem arra a napra való, elõtte és utána 1 órát ne egyél mást, hogy le tudjon bomlani. 2. Ha ennyire nem bírod, valószínûleg kevesebbet eszel, mint a szervezeted kívánná. Iktasd ki a gyümölcsnapot. Lehet, hogy le fogtok pontozni, de én szépen fogyok, ahogy elterveztem, pedig nem tartok (nem birok, pusztulok el az éhségtõl) sem gyümölcsnapot, sem pedig víznapot

Ha van családod, nem tudod megállni. Én rendesen fõzök a férjemnek, de világéletemben megkóstoltam az ételt, mikor készítettem, most is megkóstolom. Ha bûnbe estél, elõfordul, nosza neki, két dolgot tehetsz: 1. Arra figyelj, hogy ha olyat szemezgetsz, ami nem arra a napra való, elõtte és utána 1 órát ne egyél mást, hogy le tudjon bomlani. 2. Ha ennyire nem bírod, valószínûleg kevesebbet eszel, mint a szervezeted kívánná. Iktasd ki a gyümölcsnapot. Lehet, hogy le fogtok pontozni, de én szépen fogyok, ahogy elterveztem, pedig nem tartok (nem birok, pusztulok el az éhségtõl) sem gyümölcsnapot, sem pedig víznapot
A kérdező hozzászólása: szerintem egész jó idáig az 4-5kg. De félek, hogy mert bûnöztem megáll a fogyásom.Ma van keményítõ napom...ettem 2-3 kanál nokedlit (nem bírtam ki, mert friss volt és úgy imádom a legjobban) lencse leves volt az ebédem, meg paprikás krumpli (csak krumpli) Ja, és valahol itt azt olvastam hogy napi 5-6szor kell enni.Ezt sem tudom mostanában tartani, mert ha nem vagyok éhes nem akarok csak azért enni, hogy meglegyen a napi 5-6szori kajálás.
elõször is! te is tudod, hogy nem lehet mindennap méregetni magad, mert begolyózol, hogy egyszer ennyi, egyszer annyi kilo vagy. minden héten egyszer állj mérlegre, reggel nagywc után. nyilván akkor vagy több, mikor eszel, reggel kevesebb, szóval ez ne aggasszon.én délbe még a 60at suroltam alulrol, most hogy vacsiztam 61 lettem. de tudom hogy holnap reggel már 59, 99999 leszek!:) egyébként én se birom megállni sokszor, hogy ne csipegessek ebbõl abbol. ha nem drasztikus mértékben akarsz fogyni, akkor nyilván nem gond, persze a fogyás se megy majd olyan gyorsan. gyüminapon én is mindig lopok egy harapás husit, és semmi bajom nem lesz tõle. egyébként meg 100%osan nem lehet szétválasztani a dolgokat, egy kicsi ugyis lesz benne vmibõl, amibõl nem kéne. a szervezetnek egyébként is szüksége van arra, hogy minden nap mindenbõl legyen, én ezzel nyugtatom magam! de azért ne ess tulzásokba, de tudd hogy nem csak te esel bûnbe! ha lelkiismeret-furdalásod van a dologtol, másnap mozogj többet! és sok mentes ásvviz!:) üdv!
A kérdező hozzászólása: így hogy nem tartassz gyümi napot meg víz napot, mennyit fogytál?és mennyi idõ alatt? köszi a válaszokat

Miért van az, hogy ha szőkéről befestem sötétre hajam, barna vagy feket, utána mindig azt veszem észre, hogy tök sokat nő a hajam?

Kétszer voltam már szőke majd meguntam és sötétre lett festve. Most megint szőke vagyok, és szeretném ha nőne a hajam. Be akarom festeni, csak nem értem miért van az, hogy szőkén nem nő, ha meg befestem akkor tök sokat?

Legjobb válasz: egyik barátnõm is szõkérõl barnára festette a haját. hát mondanom sem kell, hogy mikor kicsit fakul vagy kopik a tövénél, rettentõen ronda. olyan mintha ott "kopasz lenne". ráadásul "zöldül" is neki, ahogy fakul. 1-2x jó volna fodrásszal befestetni, fodrászfestékkel. talán jobban befogná. és amúgy az sztem nem növés, csak kopik, vagy ledobja a tövénél.

egyik barátnõm is szõkérõl barnára festette a haját. hát mondanom sem kell, hogy mikor kicsit fakul vagy kopik a tövénél, rettentõen ronda. olyan mintha ott "kopasz lenne". ráadásul "zöldül" is neki, ahogy fakul. 1-2x jó volna fodrásszal befestetni, fodrászfestékkel. talán jobban befogná. és amúgy az sztem nem növés, csak kopik, vagy ledobja a tövénél.
A kérdező hozzászólása: Fekete a hajam ugyhogy ha nõ se lesz olyan sose mint amit te mondasz. Azt hogy nõ pedig a hosszából látni :)
ha ezt ennyire tudod, akkor miért tettd fel kérdésnek??
Ez egy butuska dolog :) A festéktõl nem nõ gyorsabban, már a feltételezés is butaság :) Érzékcsalódás...mivel nõ le a sötét, ezért úgy tûnik, mintha gyorsabban nõne, ennyi :)
ugyanannyit nõ, de ha folyamatosan szõkíted akkor nem csoda, hogy elveszted a hajvégeidet, leégeti a festék meg a miegymás. én is sötétebbre festettem a hajam már fél éve, hogy egy kicsit nõjön, egészségesebb legyen, pihenjen.

Gondoljátok ha kérdéseket tesztek fel hogy miért van rasszizmus vagy hasonlók akkor nem lesz majd? Nem veszitek észre hogy a probléma sokkal mélyebb?

cigányok a cigányok életvitelükkel viselkedésükkel rászolgáltak hogy a társadalom megvesse ?ket hiba ha nem is mondják ki undorodnak t?lük és félnek az emberek... és ez nagyon mélyr?l jön az ilyen hogy: "nekem van roma ismer?söm és nagyon jó fej" típusú válaszok kevés embert hatnak meg mindenkinek van n+x nem roma ismer?se aki nagyon jó fej... zsidó a zsidó jelenti a t?kés megfelel?jét azért utálják mert a kapitalizmus metaforája lettek ezt is maguknak köszönhetik ill a vezet?iknek felvásárolnak pl és az ilyen kijelentések lehet hogy Jancsi bácsi nem tehet err?l de a nagyok igen zsidó=t?kés=kizsákmányoló hát kb ez a helyzet

Legjobb válasz: Igen... a vékonybetûs részbõl nagyon szépen látszik, hogy mennyire nagyon mélyen és sokrétûen érzékeled a problémát. Remélem átérzõdik az irónia.

Igen... a vékonybetûs részbõl nagyon szépen látszik, hogy mennyire nagyon mélyen és sokrétûen érzékeled a problémát. Remélem átérzõdik az irónia.
Sztem a legnagyobb gond az velük, hogy maximálisan visszaélnek azzal, hogy kisebbségek és ezzel már tele van az emberek töke.
És annak van értelme, hogy kérdésnek álcázva írod le a saját gondolataidat errõl?
Na de azért az is fura, hogy ez olyan elfogadható, hogy nincs munka a számukra, mert nincs szakképzettségük. Anyám 2 gyerek mellett járt fõiskolára, most én is pici gyerek mellett járok fõsulira és még sokan mások. Az kinek a hibája, hogy õk nem tanultak? Nem az övék véletlenül? Nehogy már mindent a seggük alá kelljen tolni? Lenne itt munka nekik is, csak tanulni kellett volna. De sosem késõ elkezdeni, de a pióca élet kényelmesebb. Az nem az állam hibája, hogy vki jellemtelen módon máson élõsködik. Én miért nem teszem, vagy Te?. Erre jó lenne választ kapni. És nem csak ezzel van a gond, hogy el kell õket tartani. Nagyon jól tudjuk, hogy ez még tetõzõdik az agresszivitással, bûnözéssel is. Is hiába jön mindenki ezzel a ne általánosítsunk hülye, unalmas dumával. Ha 100%-ból mindössze 5%-ra nem jellemzõ vmi, attól még az általánosítás igaz. A macskák karmolnak. Pedig biztos van olyan macska, amelyik még sosem karmolt meg senkit. Akkor az sem igaz, hogy a macskák karmolnak?
NEm veszed észre hogy az is egy mélyen gyökerezõ probléma ami a te gondolkodásod jellemzi? Van cigány aki rossz, de nincs ember aki rászolgál arra hogy beskatulyázzák, csak a "fajtája" miatt gyûlöljék és megvessék. ma 17:54 -essel sajnos viszont egyet kell értenem, és muszáj hozzátennem, hogy sajnos ez azért nem 100%-ban az õ hibájuk. Ugyanis drága kedves országunk, és vele mi magunk is hagytuk hogy idáig fajuljon a dolog. A segélyeket megkapták. kaphatnak. van rá lehetõségük. kérni merik? te is mernéd. kéne a gázártámogatás? mert felvetõdött a lehetõség. Ha nem adtunk volna rá nekik lehetõséget hogy minden sz*rért pénzt kaphassanak most nem könyörögnének hanem szépen asszimilálódtak volna. Nézzetek bele bármelyik törikönyvbe: a cigányok kezdetben tömegesen álltak munkába. Oké, olyan munkákba ahol szaktudást nem kértek, de szépen nyomatták a bányákba a dolgot (nehogy valaki azzal jöjjön hogy nem mindegyik mert olyan nincs hogy mindenki jó). Csak ugye felszámolták a cigánytelepeket, és putrikbaköltöztették õket, az ipari vállalatok pedig szép sorban bezártak, így megszünt a munkalehetõségük. Ezzel annyi munkahely szûnt meg hogy nincs elég, ezért ekkora a munkanélküliség, és ezért szorultak ki a képzetlenebb rétegek. Nálunk kapnak segélyt, körbenyaljuk a kis valagukat, hát jó hogy idejönnek, ha valaki nem nemzeti érzelmû és ilyet ajánlanak neki már repül is. Egy szó mint száz: visszaélnek a helyzettel, de van mivel visszaélniük, és ez nem az õ hibájuk. A zsidóknak meg egyszerûen a gerincük felszállt az agyuk helyére, így megszerzik azt a pénzt amire nekik szükségük van bármi áron. De itt már elõjön az hogy nevezzük azt zsidónak aki így él és ne azt aki "fajilag" oda tartozik mert elég soka magyar zsidó is. "hát kb ez a helyzet"
a kérdés alatt mindenki le írja saját gondolatait nyilván õ is a kérdés vastag betûvel olvasandó
" És annak van értelme, hogy kérdésnek álcázva írod le a saját gondolataidat errõl?" miért igaz nem? fel kell fogni ha tetszik ha nem
Én konkrétan nem ismerem el, hogy a zsidó és a nagytõkés közé egyenlõségjelet lehetne tenni. Mert nem. Vannak olyan zsidók is, akik szegények, de legalábbis átlagosak, nem olyan "hûdegazdagvagyok-szóromapénzt" típusú "nagytõkések". És nincs a homlokukra írva, hogy zsidók. Az ilyeneket is utálod? Elsõ voltam.
09:12-es vok. És még valami!Elítélheted nyugodtan az itt hõbörgõ nagy hangú "nácikat", aki szerint a cigányokat ki kéne írtani, de elárulok egy titkot: Akik szted "intelligensebbek" azok is ezt gondolják, csak nem enyyire nyíltan, kis társaságban. És "ez akkor is így van, ha ilyen halkan mondom".
Mondod ezt nekem, aki szociálpedagógián tanul hogy valamit változtatni is tudjon ne csak az interneten pattogni. Az intelligens emberek pedig nem utálják a cigányokat, csak tartanak tõlük, és nem kiírtani akarják hanem megváltoztatni õket. Azt pedig egy szóval nem mondtam hogy érdekel milyen gyerekkora volt ha elkövetett valamit. ÉS ne hasonlítsunk egy embert egy macskához.
Igazad van nem hasonlítom a macskákat a cigányokhoz, mert sértõ lenne a macskákra nézve. És a cigányok életvitelén nem változtat az, hogy te hol tanulsz, csak az változtatna, ha õk tanulnának. Ha jól tudom Teréz anya sem levelezõn segített az indiai szegényeken, menj közéjük és tapasztalj. Végül pedig ha jól látom, akkor te is az interneten pattogsz, csak a másik oldalon.
Ezt jelzi a bûvös "csak" szó. Az elsõ mondatod mindet elárul, nem is várom hogy értelmezni tudd a mondatot.
Jajj neee ez a végsõ érved? Nyelvkiöltés sehol? Gondolom, aki szociálpedagógián tanul olvasta azt a cigányokról írt tanulmányt, amit a következõ nem FÉLKÉSZ szakértõk Lektoráltak: Dr. Gémes Balázs néprajzkutató muzeológus Dr. Horváth Mihály az orvostudományok kandidátusa Dr. Komlósi Ákos egyetemi adjunktus Dr. Meleg Csilla a szociológia kandidátusa Dr. Papp Gyula nyelvtanár Dr. Várnagy Elemér a neveléstudományok kandidátusa Sorozatszerkesztõ: Dr. Várnagy Elemér Technikai szerkesztõ: Ambrus Attila József Készült az Alapítvány a Magyar Felsõoktatásért és Kutatásért támogatásával Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Pedagógiai Tanszék Pécs, 1994. Tartok tõle, hogy nem olvastad, mert akkor bizony te is belátnád, hogy a cigányoknak a (saját bevallásuk szerint is 68%-os) belterjes szaporodásuk miatt nem sokkal több eszük van, mint egy macskának. De az is lehet, hogy ezek a szakemberek is mind rohadt nácik és rasszisták.
Nem szoktam rohadtnácizni senkit soha. nem minõsítem az embereket. A belterjesség egyes területekre igaz, de a nagyvárosi cigányságra kevésbé. részemrõl a vitát befejeztem mert te is szemellenzõs vagy és én is, mindketten tudjuk hogy semelyikünk sem emggyõzhetõ így aztán állíthatunk még akárhány érvet és ellenérvet, cáfolat mindig lesz. Te elõítéletes vagy, velem szemben is, és hajthatatlan a magad igazában. Legyen. Úgysem tudsz semmit tenni, a mai ember ide van korlátozva, szólásszabadág is csak félig mûködik, de itt igen, mást viszont nem tudsz tenni.
A tapasztalat nem egyenlõ az elõítélettel. Kettõnk érvei között az a különbség, hogy az enyém tényekkel és hivatalos statisztikával alátámasztható. Azoktól, akik védik a cigányokat és lerasszistázzák azokat, akiknek nem tetszik a cigányok 95%-nak a viselkedése, még soha nem láttam olyan kézzel fogható bizonyítékot, ami azt bizonyítaná, hogy az utálkozó rosszul tájékozott. Sajnos ezzel engem senki nem fog meggyõzni, hogy "ne általánosíts" és azzal sem, hogy "rasszista", "jobbikos" stb... Szégyenítsetek meg egy jó kis hivatalos statisztikával, ami azt mutatja, hogy a cigányok 80-85%-a dolgozik és nem õk viszik el a segélyek 99%-át, gyermekét iskolába járatja, a börtönökben nem 80% a cigány (annak ellenére, hogy tizedannyian vannak), hanem csak 20%, hogy nem agresszívak stb... Nincs rajtam szemellenzõ, az elõítéleted ellenére én meggyõzhetõ vagyok.
06:22 Milyen érdekes, hogy többnyire a cigányokból jön elõ. Egyébként meg akár tetszik, akár nem a kérdezõnek akkor is igaza van. Õ csak azt érzékeltette, hogy kár arra pocsékolni az energiát, hogy a cigányokat védjék és lerasszistázzák azokat, akik utálják õket, mert ettõl nem változik semmi. Ne az emberek véleményén próbáljatok meg változtatni, hanem a cigányok viselkedésén. És igen, az sem érdekel senkit, hogy miért olyanok, amilyenek. Ted Bundyt is kivégezték, pedig állítólag rossz gyerekkora volt. És hidd el senki sem fogja szégyellni magát, amiért undort kelt benne egy agresszív élõsködõ tolvaj, aki idõs emberek ver agyon 500 ft-ért. És senki ne jöjjön azzal, hogy ez általánosítás és vannak rendes cigányok is. Ne nekem mondd azt, hogy lássam másképp a dolgokat 4-5% kedvéért, hanem magyarázd meg a 4-5%-nak, hogy miért ez a magyarok véleménye. Baromira unom már, hogy nekem akarjátok megmagyarázni, hogy az én véleményemet akarjátok formálni, nem pedig a rengeteg tetûnek megmagyarázni, hogy hogyan kell viselkedni. Azt meg sem próbálja érdekes módon egyikõtök se, hogy elmegy egy-két többségében cigányok lakta faluba jómodort tanítani. Könnyebb másokat lerasszistázni meg lenácizni.
Hm.... pofára esel elõttem, útba vagy. kitérdekel hogy kerültél oda? belédrúgok nem? Az a mentalitás ami a cigányoknál nagyon durván elõjött bármelyik emberben benne van. Benned is!
Nem gondoljuk, hogy ettõl megoldódna a probléma. Csupán azt reméljük, hogy néhányan elgondolkodnak, és érzik azt, hogy bár hangosak a gyûlölködõk, mégsem halt ki a józan ész az emberekbõl. Csak ennyit fûznék hozzá. További jó általánosítást és zsidózást kívánok, mert megérdemlitek.
NEm. akkor ölbe veszem az adott kismacskát, és ha megkarmolt lezavarok neki egy jonagy fülest és elkergetem. Te és én azért nem élsõködünk, mert nem adottak a lehetõségeink rá. de mondom itt a példa: gázártámogatás. mindenki oda meg vissza volt hoyg enki is kell. még azok is akiknek nem az életük múlt rajta úgymond. mert jóljön. õk többet kapnak. Az meg hogy nem tanulnak az valóban az õ hibájuk nem mondom, de az is igaz hogy nehéz kitörni egy biuzonyos társadalmi rétegbõl. hiszen mikor teszemazt nagypapit kirugták a bányából 8általánossal se, és nem tudodd elhelyezkedni közbe nyugdíjas lett, felnevelte apucit, de megéltek a kis segélybõl mig apuci nem lett munkaképes, így nem is látták át hogy kéne taníttatni apucit. és a kisfiú ugyanígy. Ha mélyen megnézel egy ilyen családod generációkra nyúlik vissza a felelõtlenség gyökere, és nem pistike tehet a dologról, hanem pistike dédnagypapikája, de pistike is ugyanúgy elfogja baltázni és az õ dédunokája is ugyanolyan marad. Igen, az õ hibájuk hogy nem tanulnak, de hát minek is tanuljanak ha megélnek anélkül is. Nekem sem esik jól suli mellett dolgozni, de sajnos rám senki nem mondja hogy jhaj szegény cigánylány gyere kapsz segélyt.
Naaa, hát akkor mégsem olyan ártatlanok, a végén csak kiderül, hogy nem az én hibám, hogy ott vannak, ahol vannak. És akkor még egy kérdés. Én elmúltam 40 éves. Az én nagyszüleim csóróbbak voltak, mint most a cigányok nagy többsége(hozzáteszem a velem egyidõsek és idõsebbek nagyszülei is mind mind nagyon szegények voltak). Érdekes módon az apám és az anyám, valamint mindkettõjük testvérei tanult, okos emberek. Nem tudom, hogy Te hány éves vagy, de biztos vagyok benne, hogy a Te felmenõid is szegények voltak (hacsak nem vagy vmi nemesi ivadék). Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ebben az országban mindenki szegény volt, mégis elõbbre jutott, a cigányok ott maradtak, ahol voltak. MIÉRT? Szted a háború nem tett 0-ra senkit?
Ami pedig a macskát illeti, 10-15 karmolás után nem hiszem, hogy ölbe veszed, sõt még a gyerekednek is megtiltod, ebben biztos vagyok.
Azért mert õk nem szorultak rá a munkára. Egyrészt mert megkapták a segélyt, másrészt meg sz*rnak rá hogy mennyire igényesek. Mert ha nekem kilyukad a cipõm elmegyek dolgozni és veszek újat, õk meg vagy vesznek a segélybõl ha épp marad annyi, vagy leragasztják szigetelõszallaggal.
Az elsõvel értek egyet, ez nem is kérdés csak egy nagyképû gyerek fúúú de agyas eszmefuttatása.
Meddig dolgoztál ezen a két hosszú listán?
A kérdező hozzászólása: " Meddig dolgoztál ezen a két hosszú listán?" míg begépeltem és nem számít hogy vannak kivételek az emberek nagy része utálja a cigányokat és még a zsidókat is jöhet a nagy antifa lelkifröccs de ez az igazság kit érdekel hogy miért vagy hogyan kerültek ide nem látjuk õket szívesen se munkahelyen se iskolába se óvodába se egy tömbbe sehol ha nem fogod fel nagyon le tudlak sajnálni
Ezek az érvek valóban megtörhetetlenek, de ha megnézed nem is akartam glóriát emelni a fejük fölé. Én is elõítéletes vagyok, én is inkább átmegyek az út túloldalára ha sokan jönnek. De nem mondom azt hogy nyugodtan dögöljön meg az összes attól függetlenül hogy hány normális van köztük (igen, nevetségesen kevés, de kell különbséget tenni.). Én csak annyit mondok hogy ezzel a megdönthetetlen, agresszív gyûlölettel a legtöbb ember lesüllyed az õ szintükre. ÉS ezt nem kell magadra venned, nem ismerlek nem is ítélek. Nem egy, nem két magát rasszistának valló emberrel beszéltem már, és oké persze egy felnõtt érett embert se hasonlítsunk a kis tizenéves "skinheadekkel", na de õk spec sûrûn rosszabbak mint a cigányok. Aztán vannak emberek akik megtalálják a középutat, és vannak akik szélsõségekbe mennek, mindkét irányba. Ide változtatás kéne, nem is kicsi, de amíg senki nem lép semmit nem is fog változni, és megmaradunk a karakterharcnál egy hülye fórumon.

Szerintetek miért mindenkinek 7kor jutott eszébe szavazni? Én ha akkor mennék, és látnám, hogy sokan vannak, és 3 órát kéne várjak haza mennék? Te?

Legjobb válasz: Azért mert pl. itt a XI. ker-ben ahol még 400 vannak,egész naops okan voltak és 3-4-szer mentek vissza gondolták este kevesebben lesznek..,háát nem!Én ha már ott lennék nem mennék haza..,addig ismerkednék:D

Azért mert pl. itt a XI. ker-ben ahol még 400 vannak, egész naops okan voltak és 3-4-szer mentek vissza gondolták este kevesebben lesznek.., háát nem!Én ha már ott lennék nem mennék haza.., addig ismerkednék:D
lehet, hogy addig dolgoztak. vagy utolsó pillanatban döntöttek. de hiába durrogunk alkotmányos joguk szavazni, és ha 18.40kor döntenek úgy, akkor 18.40kor mennek át letenni a voksukat. bár szerintem legtöbben nem tudtak korábban menni egyéb teendõik miatt.
utolsó vagyok. kérdésedre válaszolva kivártam volna, mert elsõszavazó vagyok, de nálunk a 10.kerben nem volt ilyen probléma du. 2kor:)
Nem arról van szó, hogy 7 órakor olyan sokan mentek oda, hanem hogy már korábban is ott voltak sokan, csak ugye idõ kell, hogy sorra kerüljenek. Már délután volt, ahol 2-3 órát kellett várni. Meg amit az elsõ is írt, hogy odamentek délután, de látták, hogy sokan vannak, godnolták, este nem lesznek annyian. Hát de.
Ez csak kamu! Eddigi választásokon mindig a délután 3 és 4 közötti idõszak volt a csúcs. Most miért lett 7 óra? Az mszp rájött, hogy vesztésre áll és még a jobbik is megelõzné, ezért folyamodtak ehhez a trükkhöz. Persze több forgatókönyv létezik, de most ezt húzta elõ az mszp.
Csalni akar az MSZP!
Nem ekkor jutott eszébe, hanem egyszerûen a szavazás folyamata olyan lassú volt (kevés helyiség és tisztségviselõ miatt), hogy idáig folyamatosan nõtt a létszám. Nincs ebben semmi konspiráció, csak némi rendszerek komplex viselkedése.
Egyébként most már döntsétek el, melyik forgatókönyv az igaz :D 1) az MSZP megváltoztatta a szavazás rendjét, hogy ezzel ne adjon lehetõséget az egyetemistáknak (akik közül köztudottan sok a Fideszes és Jobbikos) szavazásra, így jutva elõnyhöz 2) felbuzdította saját szavazóit, hogy mindenki hét után menjen (igaz, ezzel magával szúrna ki, de azért ennyire ne gondolkodjunk, mert megárt)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!