Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy ha pendrivot (11 db)

Miért van az hogy ha pendrivot vagy egyéb eszközt csatlakoztatok az USB portra akkor lefagy a gép és csak ujraindítással lehet orvosolni? Felsem ismeri az eszközt.

Legjobb válasz: 1. Rossz a pendrive, próbáld másikkal. 2. Lepusztult a rendszer, telepítsd újra. 3. Rossz az alaplapi USB-vezérlõ (ez nem orvosolná az újraindítás, tehát ez nagyon valószínûtlen). Legjobban úgy jársz, ha veszel egy Mac-et. :)

1. Rossz a pendrive, próbáld másikkal. 2. Lepusztult a rendszer, telepítsd újra. 3. Rossz az alaplapi USB-vezérlõ (ez nem orvosolná az újraindítás, tehát ez nagyon valószínûtlen). Legjobban úgy jársz, ha veszel egy Mac-et. :)

Miért van az, hogy ha pendrive-rol akarok windowst telepíteni nem ismeri fel a laptop HDD-t?

Szóval egy pendrive-rol akarok egy Windows XP Home Edition SP3-at telepíteni egy laptopra, amin Windows Vista van!A Laptop felismeri a HDD-t(160GB),de amikor elkezdenem telepíteni nem mutatja a telepítő ezt a partíciót(csak 1 particio van!)Idáig mindegyik windowsal amit USB-rol akartam telepíteni ez volt a gond!A Laptop tökéletesen elindítja a windows telepítőjét a PenDrive-rol!

Legjobb válasz: Vagy csak kár erõltetni azt az xp-t, mert nincs benne a sata driver, és így nem is fogja kezelni. Esetleg kereshetnél olyan xp telepítõt, amibe bele van integrálva sata driver...

Vagy csak kár erõltetni azt az xp-t, mert nincs benne a sata driver, és így nem is fogja kezelni. Esetleg kereshetnél olyan xp telepítõt, amibe bele van integrálva sata driver...
Vagy nincs több hely a penin, vagy már töredezett...az utóbbi esetben formázd le és utána próbáld.
A kérdező hozzászólása: Köszi Karesz!
NTFS-re amikor csak fájlokat, programokat tartok rajta, FAT32-re amikor filmeket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem a hellyel van a gond, egyébként filmeket tárolok rajta, azt viszem át a TV-re. Karesztól kérdezném, hogy mire formáztad le? NTFS? FAT?
Nekem is volt hasonló problémám egy 8Gb-os penivel. Hiába volt még szabad hely nem boldogult a másolással. Zárókelben jegyzem meg rengeteg kisebb fájl volt rajta amit töröltem, újakat tettem rá stb. az azt megelõzõ idõkben. Nálam a formázás után minden klappolt.
Értem én, hogy ugyan úgy, de ez a felépítésébõl adódóan mind1 hogy hol vannak az adatok, nem kell foglalkozni a töredezettséggel. Erre értettem.
De miután nem tartalmaz mozgó alkatrészt egy formázás is megteszi, lehetõleg ne NTFS-re mert azt ritkán ismerik fel az asztali DVD-k, ha adattárolásra kell akkor viszont úgy a jobb.
"Töredezett a pendrive? Az hogy?" Mint ahogyan egy vinyó is képes erre az állapotra, pont ugyan úgy:-)
Töredezett a pendrive? Az hogy? Sztem inkább az a gond, hogy a gép rosszul számította ki a hátralévõ idõt, nekem is van olyan hogy 60MBal másol, aztán a végén rájön, hogy mégse és áll egy ideig, mire behozza.
Nincs mit igazán!


Miért van az, hogy ha pendrive-ra rakok ki valamit, néha fél MB/s-dal, de néha akár 100 MB/s-dal megy?

Legjobb válasz: Más a rendszer terheltsége, más a fájlméret, máshol található a winyón a másolandó fájl.

Más a rendszer terheltsége, más a fájlméret, máshol található a winyón a másolandó fájl.

Miért van az, hogy ha bedugom a pendrive-ot a laptopomba, és küldenék a pendrive-ra egy mappát, akkor sem az F meghajtóra nem tudom küldeni, sem a G-re?

Azt írja ki, hogy helyezzen be egy lemezt a köv. meghajtóba: F/G.... Pedig ha egy másik pendrive-ra küldeném a mappát, akkor úgy minden stimmel... nem értem... Előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Miért érzem azt, hogy még a hiba üzeneteket se érted?

Miért érzem azt, hogy még a hiba üzeneteket se érted?
A kérdező hozzászólása: mmmmmmivan?
rossz az a pendrive

Miért van az, hogy Ubuntu 13. 04 operációs rendszeren, ha fájlokat másolok ki pendrivera, vagy más külső tárolóra, akkor először gyorsan elkezd másolni, majd fokozatosan lassul és megáll?

Minden másolásnál.

Legjobb válasz: Akármilyen adathordozóra írsz elõször nem közvetlenül az adathordozóra kerülnek az adatok, hanem a memória egy meghatározott részére(gyorsítótár), majd ha az megtelt elindul a másolás az adathordozóra. Mivel a memóriába rohadt gyorsan be tudja másolni a cuccot, ezért amíg oda másol a másolás sebessége gyors, viszont mikor ez a terület elfogy el indul a lassú másolás az adathordozóra, ami sokkal lassabb lesz, mint eredetileg lenne, hiszen a gyorsítótárban lévõ, és a még gyorsítótárba be nem került adatokat is ki kell írnia, ezért hiszed azt, hogy megállt.

Akármilyen adathordozóra írsz elõször nem közvetlenül az adathordozóra kerülnek az adatok, hanem a memória egy meghatározott részére(gyorsítótár), majd ha az megtelt elindul a másolás az adathordozóra. Mivel a memóriába rohadt gyorsan be tudja másolni a cuccot, ezért amíg oda másol a másolás sebessége gyors, viszont mikor ez a terület elfogy el indul a lassú másolás az adathordozóra, ami sokkal lassabb lesz, mint eredetileg lenne, hiszen a gyorsítótárban lévõ, és a még gyorsítótárba be nem került adatokat is ki kell írnia, ezért hiszed azt, hogy megállt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem csak hiszem, hogy megáll, mert az már picikét abnormális, hogy egy 7mb-os fájl 1 óra és 13 perc után nincs kimásolva.

Miért van az hogy ha csatlakoztatok géphez pendrive-t kiírja hogy az eszköz gyorsabb működésre is képes? KB fél éve nem volt semmi probléma többi lent

elassult az adatátvitelem a pendrive és a gép között fél éve 4-5mb/s el tett rá most 400-500kb/sec el miért mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: Lehet, hogy USB 2.0 helyett 1.0 slotba raktad bele :).

Lehet, hogy USB 2.0 helyett 1.0 slotba raktad bele :) .
Valahol elhagytad az USB 2.0 drivert. Próbáld frissíteni.
A kérdező hozzászólása: az összes usb bemenetbe próbáltam mindegyiknél azt irja hogy gyorsab mûködésre is képes
Az eszközkezelõben találsz egy olyat, hogy USB vezérlõk > "Szabványos OpenHSD USB állomásvezérlõ > Speciális fülön van egy jelölõnégyzet. Ez neked ki van pipálva. Aztán az "illesztõprogram" fülön frissítheted az illesztõt. Viszont ha Total Commenderrel másolsz, akkor lehet hogy csak a kompatibilis módot kell engedélyezned ere a meghajtóra. (Általános beállítások > mûködés > másolás/törlés)

Miért van ha a pendrivet bedugom a számítógépbe akkor 2 meghajtónak érzékeli mint pl c-meg a d! Hogyan lehetne ezt egybe vonni?

Legjobb válasz: mentsd le róla az adatokat,(vissza a sz.gép 1 mappájába) majd formázd meg újra.

mentsd le róla az adatokat, (vissza a sz.gép 1 mappájába) majd formázd meg újra.
úgy lehet, hogy két partícióra van osztva
A kérdező hozzászólása: bocs de ezt nem értem!??
A kérdező hozzászólása: igen, és , hogyan lehet 1 patricióra osztani??
Olyan van nekem is.Körbejártam a témát, nem lehet egyesíteni õket.Nem csak külön partíció, hanem 2 külön lemeznek számít.A kisméretût töröltem a Lemezkezelõben, így kevesebb gond van vele./például az usb bemenetes dvd-m csak ezt a kicsit látta, a nagyot nem, most már csak a nagyot/
A kérdező hozzászólása: csak azért mert így az xbox- nem tudja leformázni!
A kérdező hozzászólása: ez 4gb-s a másik 8gb-s! A 8gb-nél failedet ír ki!
ezzel próbáld! ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
***** Partition Manager Perso.html katt: -->Download Now (kivárod a 30 mp.-et) katt: Download file now -ra! (5.15 MB) ezzel egyesítsd a pendrive partíciókat! Otthoni felhasználásra ingyenes particiókezelõ, amellyel merevlemezeink struktúrájának megváltoztatásara nyílik lehetõségünk újraformázás nélkül. Képes meglévõ partíció méretének csökkentésére úgy, hogy a rajta lévõ adatok nem vesznek el. A felszabadult helyen akár új partíciót hozhatunk létre, akár hozzácsaphatjuk egy meglévõhöz. (magyar nyelvû is!)* Automatikusan eltávolított tartalom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!