Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy ha mozog (9 db)

Miért van az, hogy ha mozog a babám, és megfogom a pocim, hogy érezzem, abbahagyja?

20 hetes vagyok, nemrégóta érzem a picit, de zavar, hogy abbahagyja, ha megfogom. Ez normális?

Legjobb válasz: én 17 hetes vagyok, már mozog idõnként a kicsi, de nekem is abbahagyja a bandázást, ha ráteszem a kezem :), szerintem még ismerkedik , azért :), vagy jól esik neki a "közelséged" és arra figyel :). majd fiszkalódik még eleget, ne aggódj :). pusza

én 17 hetes vagyok, már mozog idõnként a kicsi, de nekem is abbahagyja a bandázást, ha ráteszem a kezem :) , szerintem még ismerkedik , azért :) , vagy jól esik neki a "közelséged" és arra figyel :) . majd fiszkalódik még eleget, ne aggódj :) . pusza
Megnyugtatod a babádat. Ez olyan szép, gratulálok a kapcsolatotokhoz, ez így is fog maradni köztetek.
Szia! Én is úgy tudom, hogy azért, mert megnyugszik az érintésedtõl, jólesik neki a közelséged.Már én is nagyon várom ezt a pillanatot. 12 hetes kismami
Gratulálok, már én is várom ezt a pillanatot, fõleg azért, mert még nem sikerült...
Én 32 hetes kismama vagyok. Ha odateszem a kezem a pocómra, általában megnyugszik, de volt már kivétel is, de olyankor enyhül a mozgás, és nem olyan erõs. Sok sikert! :)
Szia! 25 hetes vagyok és nekem a pici rugdos, viszont ha a férjem teszi a pocimra a kezét azonnal abbahagyja, úgyhogy szegény néha 1 órát is képes úgy feküdni, hogy érezhesse a kicsi lány mozgását, de semmi. Mi így jártunk! :) Boldog babavárást.

Az miért van, hogy a babám egész nap szinte alig mozog, de este, amikor lefekszem aludni, eltelik 10 perc és rendre már kezdi is a mocorgást. Éjjel pedig, ha felébredek mindig rugdos. Normális ez?

Olyan mintha nappal eludna és éjszaka lenne fenn...

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog,csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.

Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog, csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.
Rendben van ez így, sok baba így szokta, hidd el nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nem értem, hogy a hüvelyben mozognak a spermák de ha kiverem akkor nem miért van ez?

Legjobb válasz: Ha kirántod akkor is mozognak csak nem látod... Tudod a spermium csak mikroszkóp alatt látható...

Ha kirántod akkor is mozognak csak nem látod... Tudod a spermium csak mikroszkóp alatt látható...
Biológia 1-es
Semmi gond. Politikusnak még jó leszel.
Természetesen, igen :)
mozognak
A kérdező hozzászólása: 14 múltam
Mit vársz hogy kicsapod és majd arrébb terelgeted?, , :D
"Terelgeti nyáját, fújja furulyáját!" ;)


nincs ideje átvenni a sebességét
"nincs ideje átvenni a sebességét" Érdekes megfogalmazása a súrlódási erõknek. Ami történik, hogy lassan húzva nem fejtesz ki akkora erõt, hogy az meghaladja a test tapadási súrlódási erejét, így az eredõ erõk a testre 0. Ha hirtelen rántod meg, nagyobb erõt fejtesz ki rá, ami meghaladja már a tapadásit, az eredõ erõk a testre nézve nem 0 lesz, emiatt elkezd gyorsulni, majd leesik a lapról.
Egyedire sikerült, tudom :D
Szerintem inkább azért nem mozdul, mert a tehetetlensége legyõzi a surlódási erõt, ami a laphoz tapasztja... de lehet, hogy tévedek. A surlódási erõ lefelé hat, azaz a lapra nyomja rá a tárgyat. Nem látom be, hogy ez miért akadályozná a mozgásban. A tehetetlenségi erõ viszont annál inkább, mivel ez megpróbálja megtartani a tárgy 0 sebességét, azaz ott szeretné marasztalni...
Milyen tehetetlenségi erõ? Mi az, hogy a súrlódási erõ lefelé mutat? A tehetelenségerõ nincs, a tehetetlenség a tömeg. És szerinted ha egy bögrét csúsztatok az asztalon, akkor is a súrlódás lefelé mutat? Akkor mi állítja meg? A gravitáció nyomja rá a lapra, emiatt a lap kifejt egy nyomóerõt a tárgyra, ami arányos a súrlódási erõkkel. A tapadási súrlódási erõ mindig olyan irányú, hogy a testre ható erõk eredõje 0 legyen (itt vízszintes). A csúszási pedig mindig olyan irányú, hogy a mozgás relatív sebességével ellentétes irányú, úgyszintén vízszintes. A tehetetlenséget meg ne keverjük bele, mivel mind a két esetben hat rá erõ.
Igazad van. Bocsáss meg, késõ volt már...
Bocs hogy én is ilyen hangnemben írtam, csak mert idegesített, hogy mindenki leír valami hülyeséget, utána meg nem fogadják el, hogyha kijavítják, de legalább beláttad, hogy tévedtél.
Amikor megkezdjük a lassú húzást, akkor a húzóerõ lineárisan növekszik. Abban a pillanatban, amikor ez az erõ eléri a papír és az alatta levõ felület között mûködö tapadási surlódási erõt, megmozdul a test. Ha ezután az egyenletes mozgást kívánjuk fenntartani (ideális eset), akkor a kezdetben kifejtett erõ hirtelen visszaesik, épp akkorára, mint a papír és az alatta lévõ felület között mûködõ surlódási erõ. A kísérlet egész folyamán a papíron lévõ test együtt halad a papírral. Ennek oka, hogy a papír és a test között tapadási súrlódási erõ mûködött. Annak feltétele, hogy a papír "kirántható" legyen a test alól, az hogy, a papír és a test között tapadási súrlódási erõ helyett csúszási surlódási erõ mûködjék. Ez az erõ szintén úgy jön létre, hogy a papír és a test között a tapadási erõ lineárisan nõ, majd megindul a csúszás. Ha megindult a csúszás, akkor ki tudjuk húzni a papírt a test alól. Ha az erõviszonyokat megvizsgáljuk, akkor könnyen belátható, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a második esetben (azaz kirántáskor) nagyobb erõt kell kifejteni, mint lassú húzáskor. Hiszen lassú húzáskor van egy csúszási súrlódási erõnk (papír és az alatta lévõ felület közt) ill. egy tapadási erõnk (test és papir közt). Kirántáskor a tapadási erõ átmegy súrlódási erõbe, ekkor viszint az erõ visszaesik. Kezdetben azonban mindkét esetben azonos a kezdõerõ, hiszen két tapadási erõnk van. Összességében az erõkrõl nem sok mindent mondhatunk, ill. csak akkor, ha konkrét súrlódási ill. tapadási viszonyokat ismerünk. Aminek jelentõs szerepe van a kísérletben az az idõ. Nagyon lényeges a test és a papír között mûködõ súrlódási erõ mûködési ideje. Minnél rövidebb ez az idõ, annál kisebb lesz a test elmozdulása, mivel rövidebb ideig tart a mozgatás. (Nem lineáris kapcsolat). A másik jelentõs tényezõ a test tömege. Ha nagyobb a test tehetetlensége, akkor rövidebb idõ alatt is végbemegy a papír kihúzása. Ez is könnyen belátható, hiszen a nehezebb testek sebességmegváltoztatása nehezebb feladat. Tehát a kérdésre a válasznak 2 része van: 1. Súrlódási erõ mûködési ideje jelentõsen kisebb kirántáskor. 2. A test tehetetlensége jelentõsen nagyobb, mint a papíré.

Miért van az hogy amikor alul mozog a pici kívülről a hüvelyemnél szurkáló hasogató érzésem van? És néha ha ülök belehasít? 28-adik hét

Legjobb válasz: Szia, nekem is volt ilyen, hála Istennek nem lett semmi következménye. Én azt hallottam, hogy akkor a picur elnyom bennt vmi ideget, de lehet hogy ez hülyeség. Szerintem ne aggódj! 6 hetes kislány anyukája

Szia, nekem is volt ilyen, hála Istennek nem lett semmi következménye. Én azt hallottam, hogy akkor a picur elnyom bennt vmi ideget, de lehet hogy ez hülyeség. Szerintem ne aggódj! 6 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszike!
Szia!Én ugyanezzel a problémával küzdök szinte félidõ óta.35 hetes vagyok, de néha olyan altesti fájdalmaim vannak, hogy a könnyem kicsordul.áramütésszerû nyilalások, fõleg ha ülök, vagy úgy fekszem, és kifejezetten tud fájni.Az orvos és a szülésznõ szerint is teljesen normális dologról van szó, ez is belefér a terhességbe, úgyhogy ne aggódj miatta, próbálj sokat pihizni!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!

Miért van az hogy ha belépek egy játékba egybõl vizszintes hullámok jelennek meg, és függõleges irányba mozognak?

Nem zavar hiszen csak akkor kivehetõ ha sötétebb helyre érek egy játékba, vagy kilépek a fõmenüjébe.A monitorommal nem lehet gond hiszen ha nem épp játékba vagyok akkor semmi baja, a videókarim is uj, hd7770.es.

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy a WIFI zavarna :D , próbáld meg újra tenni a géped vagy le frissíteni a videokártya drivered.

Nem hiszem hogy a WIFI zavarna :D , próbáld meg újra tenni a géped vagy le frissíteni a videokártya drivered.

Miért van az, hogy a 21. hét körül erősen most a 24. héten pedig gyengén érzem ha mozog a baba?

hozzáteszem cigizem!Lehet ettől is?Más is járt már így?Gond nem lehet mert érzem minden nap!Tapsaztalat??

Legjobb válasz: de jó, hogy hozzátetted, hogy cigizel. nem zavar, hogy fulladozik a magzat és ártasz a nikotinnal neki?

de jó, hogy hozzátetted, hogy cigizel. nem zavar, hogy fulladozik a magzat és ártasz a nikotinnal neki?
Ilyenkor még sok a helye, bõven elfér, bukfencezik, stb.. Lehet hogy nincsen olyan közel a hasfalhoz, hogy erõsen érezd! Jó tanács: sztem tedd le a cigit.
én is cigiztem régebben, nem is keveset, napi 2 dobozzal. de a legbüszkébb arra vagyok, hogy rögtön le tudtam tenni még az elsõ gyerekem megfoganásakor. Azóta született még 2 gyerekünk. 6 éve nem szívom, a tüdõm már tutira kitisztult és a gyerekeim egészségesek. ez volt a minimum tõlem. ja a férjem meg se engedte volna, hogy cigizzek.
ON : Tapasztalatom nincsen benne, mert terhesen NEM cigiztem, de igen, lehet ettõl. OFF : Hogy vagy képes szivni a cigit, miközben a pocakodban ott növöget a gyereked, aki ekkor fuldoklik a füstben???? Mi 8 évig próbálkoztunk a babával, hozzáteszem, egyikönk sem cigizett soha. 8 év után sikerült, és sajnos asztmás a babó! Öregiti a cigi a lepényt, koraszülést és kis sullyal születést okoz. Bele sem gondoltál???? Meg se próbáltad letenni? Ha mindennap félre tennéd az árát a szülésig, tudod milyen sok össze gyülne?? Áhh, nem is idegesitem magam, nem hiszem el, hogy egy flelõsségteljes Nõ, aki anyának mondja magát, ennyire akaratszegény. MINDIG a gyerekem érdekét nézem, akár saját káromra is. Ha letennéd a cigit, mindkettõtök érdeke lenne!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!