Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy ha az esti (19 db)

Miért van az, hogy ha az esti szex után reggel kikelek az ágyból akkor folyásom van?

Legjobb válasz: Arra nem gondoltál még hogy ami bemegy annak ki is kell jönnie?

Arra nem gondoltál még hogy ami bemegy annak ki is kell jönnie?
Énis így gondolom, és ezt is tapasztalom magamon. Ezért szoktam ilyenkor reggel lefürödni. TEljesen normális.
Minden nõnek van folyása...kinek ilyen kinek olyan.Amúgy attól folysz, ami bemegy, annak ki is kell jönnie???Vannak olyan félbabák, akik szeretnek bújócskázni, és csak sokára kijönni az anyukából.Nah õk kerülnek elõ reggel.
Lehet, hogy tényleg "az jön ki ami bement". De az is elõfordulhat, hogy csak egyszerû folyás. Nekem maszti után szokott ilyen lenni, bár az nem ilyen sok idõ után.
Mandulád rendben van? Nincs orrsövényferdülésed? Allergiás nem-e vagy esteleg? Számos oka lehet még.
A gyomorból is lehetséges, hogy visszaáramlik a szag (esetleg nyitott gyomorszáj). Vagy ha üres a gyomrod.
Menj el orvoshoz, mert rengeteg oka lehet, s más a kezelési módjuk! itt egy egész jó cikk, szerintem olvasd el: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1060

Az miért van, hogy a babám egész nap szinte alig mozog, de este, amikor lefekszem aludni, eltelik 10 perc és rendre már kezdi is a mocorgást. Éjjel pedig, ha felébredek mindig rugdos. Normális ez?

Olyan mintha nappal eludna és éjszaka lenne fenn...

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog,csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.

Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog, csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.
Rendben van ez így, sok baba így szokta, hidd el nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miért van az, hogy aránytalanul alacsony az Eltére a felvételi ponthatár ha esti tagozatra akarok menni?

Legjobb válasz: Ez költõi kérdés ugye? A ponthatárokat a jelentkezõk száma és a vitt pontszámuk alakítja ki. Kevesen jelentkeznek esti képzésre, mert nehéz megoldani munka mellett a suliba járást, hiszen hétköznap este is vannak óráik, meg hétvégén is. Szóval aki dolgozik annak elég fárasztó tud lenni, heti 2-3 este is egyetemen ülni, és eleve ezt csak Pesten lakó tudja bevállalni mert vidékiek kizárt hogy odaérjenek munka után órára. Ezért nem túl népszerû az esti képzés, jobb a levelezõ mert ott kevesebb a konzultáció. Ergo kevesen is jelentkeznek..ebbõl kifolyólag alacsony lesz a ponthatár.

Ez költõi kérdés ugye? A ponthatárokat a jelentkezõk száma és a vitt pontszámuk alakítja ki. Kevesen jelentkeznek esti képzésre, mert nehéz megoldani munka mellett a suliba járást, hiszen hétköznap este is vannak óráik, meg hétvégén is. Szóval aki dolgozik annak elég fárasztó tud lenni, heti 2-3 este is egyetemen ülni, és eleve ezt csak Pesten lakó tudja bevállalni mert vidékiek kizárt hogy odaérjenek munka után órára. Ezért nem túl népszerû az esti képzés, jobb a levelezõ mert ott kevesebb a konzultáció. Ergo kevesen is jelentkeznek..ebbõl kifolyólag alacsony lesz a ponthatár.

Ha tudom azt, hogy semmi baja nincs a gyermekemnek, megvolt az esti fürcsi, szopi, nem fázik, nincs melege, a pelus rendben van, és mégis sír. De mindig este csinálja, nappal nagyon szépen elvan. Ekkor miért sír? A hasa sem fáj neki.

Legjobb válasz: Ez jó kérdés! Nekem is hisztizik este. Néha csak egy pár korty tápszer kell neki hogy elaludjon. Nekem se volt még olyan hogy szépen elaludjon. Mintha félnének a hosszú alvástól. Szerintem már annyira fáradt hogy nem tud normálisan elaludni. Próbáltam én is a síratós módszert de az is ideig óráig volt jó. Remélem kinövik. 4 hós anyuka

Ez jó kérdés! Nekem is hisztizik este. Néha csak egy pár korty tápszer kell neki hogy elaludjon. Nekem se volt még olyan hogy szépen elaludjon. Mintha félnének a hosszú alvástól. Szerintem már annyira fáradt hogy nem tud normálisan elaludni. Próbáltam én is a síratós módszert de az is ideig óráig volt jó. Remélem kinövik. 4 hós anyuka
Fáradt, szomorú, nem akar egyedül lenni, és hideg a kiságy a fürdõ után.És ezen felidegesíti magát. Dúdolj neki, míg elalszik!Lehetõleg mielõtt sírni kezdene. Vagy masszírozd meg!
Mennyi idõs, ha már négy hónap körüli, lehet, hogy szívesen fogad valamit amivel elalhat, amit ölelhet, nálunk kicsim egy textilpelust használ erre a célra. Egyszer a kiságyban maradt egy-elõször csak megfogta a csücskét-aztán egyre jobban összebarátkoztak, most el sem tud aludni nélküle.
mennyi idos? nallunk is volt kb 3 het igy , en felvettem es setaltam vele egy pici majd letettem es oda tettem a kezem az arcahoz es halakan magyaraztam neki , aztan odahuztan szep lassan a pledet az arcahoz a kezem helyett, de meg fogtama pledet az arcanal oldalt . es tok jol megnyugodott, ma mar egyedul alszik el estenekt 6 honapos lesz 2 nap mulva. Nekunk a mehlepeny rajta volt az arcan bent a pociba ezert nyugszik meg tole mindig. probald ki hatha nektek is bejonn.
A kérdező hozzászólása: Õ most lesz 2 hónapos pénteken.De már amikor az öltöztetés végénél járok, akkor elkezdi a sírást, és addig amíg fel nem veszem a vállamra, ott szeret nagyon nézelõdni :) Akkor csendben van.De ha leteszem abba nem hagyja.Ez tart este 10-ig, utána szépen elalszik reggel 4-5-ig most már.Szoktam Neki énekelni, arra is megnyugszik, masszírozni azt fürdetés elõtt.Nagyon remélem, hogy kinövi mihamarabb, és átalussza az éjszakát, mert eleinte nagyon sokat megébredt, én meg majdnem leestem az ágyról az álmosságtól.Volt olyan, hogy este 11-tõl nem aludt, sírt, kisebb nagyobb megszakítással elaludt, ez tartott reggel negyed 5-ig.De volt olyan is, hogy 3-szor megébredt, megetettem(anyatejet kap, szerencsére van), utána nem akart aludni, éjjel 3-ig dajkálni kellett.Most már úgy néz ki, hogy kezd beállni a napirendje.Mindenesetre nagyon szépen fejlõdik hála Isten :) Szép napot anyukák!2 hós kisfiú anyukája.
Melegítsd elõ valamivel a kiságyat (vizespalack) mielõtt beleteszed, de ne engedd el, fogd még az ágyban is, beszélgess hozzá, hajolj fölé. Lehet, a fürdõ nagyon felfrissíti, ne akard rögtön utána elaltatni, játszatok még, hadd fáradjon el egy kicsit. Emelgesd magad fölé, nevess neki, hancúrozzon apával, aztán jöjjön valami megnyugtatós, simogatós a félhomályban, s melegben!
A kérdező hozzászólása: Aki utoljára válaszolt nagyon jó ötlet, kifogom próbálni!De természetesen mindenkinek köszönöm aki írt választ a kérdésemre!Valószínû a fürdés után élénkebb lesz.Nagyon szeret fürödni, élvezi már most :) Az öltözésnél kezdi el a hisztijét, és alig akarja abbahagyni.Most lesz 2 hónapos pénteken.Remélem , hogy már jobbak lesznek a napok, és szépen beáll neki, hogy éjszaka aludni kell, nappal többet ébren lenni, stb... Mindenkinek szép napot!Sziasztok.:)

Miért szivárog a tejem ha kevés van benne? És, ha mindenki azt állítja, hogy akkor lesz tejed a minél többször cicire rakod, hogy fogyhat el, ill. , hogy lesz kevesebb estére?

7 hetes a lányom, és kb. a 2. hétt?l nem kellett neki a bal cici mert nehezebben jött bel?le, így mindig csak egy pár percre rátettem evéskor, de végül mindig a jobb cicib?l eszik.A másikat fejtem, de 50-60 ml- nél többet nem tudtam. Viszont most egy hete nem fejtem ,és mikor szopizik (a jobb-ból) a másikból szivárog a tej, de mikor utána lefejem jó ha 20ml-t ki tudok préselni. Miért van ez nem értem?

Legjobb válasz: Mûködik a tejleadó reflex. Ha jól emlékszem, nálam ez 3-4 hónapig tartott, szoptatás közben.Valamit tenni kellett a másik mellem elé-alá, hogy ne csurogjon szanaszét. De nagyon az elején beindult bármilyen gyereksírástól :) Még nem állt le a tejtermelés a hanyagolt cicibõl sem. Annál amit te ki tudsz préselni, a babád többet tud magáévá tenni mert, hatékonyabb, erre van "specializálva". Hallottam már többször olyanról,hogy valakinek a babája akár 1 éves koráig vagy tovább is szopizott egy cicibõl végig. Persze, hogy a kis ravaszak nem akarnak sokat melózni a kajáért, pláne ha az egyikbõl könnyebben hozzájutnak.

Mûködik a tejleadó reflex. Ha jól emlékszem, nálam ez 3-4 hónapig tartott, szoptatás közben.Valamit tenni kellett a másik mellem elé-alá, hogy ne csurogjon szanaszét. De nagyon az elején beindult bármilyen gyereksírástól :) Még nem állt le a tejtermelés a hanyagolt cicibõl sem. Annál amit te ki tudsz préselni, a babád többet tud magáévá tenni mert, hatékonyabb, erre van "specializálva". Hallottam már többször olyanról, hogy valakinek a babája akár 1 éves koráig vagy tovább is szopizott egy cicibõl végig. Persze, hogy a kis ravaszak nem akarnak sokat melózni a kajáért, pláne ha az egyikbõl könnyebben hozzájutnak.
Szerintem majdnem minden nõnek az egyik melle erõsebb, azaz az egyik melle több tejet termel. Valószínû neked a jobb melled az, abból könnyebb a babádnak szopiznia, míg a bal melledbõl nagy munka árán kap csak tejet. A szoptatás elején beindul a tejleadó reflex, ekkor a baba nagyokat kortyol a tejbõl. A tejleadó reflexed még elég erõs, ezért van az, hogy másik melledbõl is folyik a tej. A tejleadó reflex ilyen pici babánál szinte azonnal beindul, késõbb persze majd már nem lesz ennyire erõs. A bal melled nem tudod kifejni, nincs olyan mellszívó, ami a baba szájánál jobban tudna szívni. Míg te 20 milit kifejsz, addig õ sokkal többet. A fejést nem lehet azonos értékûnek tekinteni a szoptatással.
Szia! Nekem is erõsebben termel a jobb mellem. Ezért többször szopiztatom elõször a balból ( két mellbõl szoptatok 3 hónapos kora óta) így az többet van stimulálva, amelyik "lustább". De szerintem normális. Azzal is szémolj, hogy a fejés nem annyira intenzív, mint amikor a babád szopizza. Nekem úgy magyarázták, hogy 20 at tudsz kifejni, akkor még min. 20 van benne.
A sok pornó oldal miatt van :)
A kérdező hozzászólása: Ami azt illeti, a Gyakorin is felmegy, fõleg a politika témakörnél :)
Idegességtõl lehet.
Egyébként a viccet félre téve ezzel vigyázni kell! Nemrégiben én is jó sokszor meg szédûltem a gép elõtt ülve fõleg az esti órákban vérnyomás ingadozás miatt.Se poresz sem politika nem volt.... :) A fene tudja, hogy ennek mi lehet a valós oka.Én kicsit visszafogtam a gép elött ülést és minden helyreállt a megszokott kerékvágásba.Talán csak öregszünk... :)
és a számítógépezés mit takar? gyors akciókat elváró játékoknál ne csodálkozz, az õseid az oroszlán elõl futva se voltak halál nyugodtak, csak mikor már utolérte õket. :P
A kérdező hozzászólása: Nem a játékokkal van baj. Némelyik még le is nyugtat. Fõleg azok, amelyekben mindig én nyerek :)
"Se poresz sem politika nem volt.... :) " Akkor lehet, hogy a napiszar.com a hibás. :D

Miért van az, hogy ha este és éjjel is, mikor megszomjazom szénsavas ásványvizet iszok, akkor reggelre nem érzem magam valami jól?

Úgy érzem magam felkeléskor meg utána is nagyon sokáig, mintha alig aludtam volna éjjel, mintha izomlázam lenne és ólomból lennék.

Legjobb válasz: Más szénsavast nem szoktam inni éjszaka, inkább sima vizet, szóval kifejezetten a szénsavas ásványvízzel van ez a szitu...

A kérdező hozzászólása: Más szénsavast nem szoktam inni éjszaka, inkább sima vizet, szóval kifejezetten a szénsavas ásványvízzel van ez a szitu...
De nyakatekert vagy! Minek iszol szénsavas ásványvizet, ha attol nem érzed jol reggel magad?
A kérdező hozzászólása: Egy szóval sem mondtam, hogy folyton azt iszok, csak alkalomadtán kerül a kezembe. És ettõl függetlenül még érdekelhet engem, hogy mitõl lehet ez.
Lehet hogy a szénsav piszkálja a gyomrodat. Amúgy sem egészséges a szénsavas ital, mert fokozza a gyomorsav termelõdést. Ha észrevetted, hogy gond jelentkezik a szénsavas ital fogyasztásakor, akkor viszont ezt kerüld el. Inkább igyál csapvizet vagy szénsavmentes ásványvizet.
A kérdező hozzászólása: Nos igen, csak nem értme hogyan hat ki az egész közérzetemre olyankor. Kerülöm én, csak legutóbb is csõtörés volt, a csapvízbõl inkább nem akartam inni, és szénsavmentes víz pont nem volt...szóval néha elõállnak ilyen kényszeresetek.

Miért van az, hogy hogyha 19kor rakom le aludni a babám, akkor alszik reggel 7ig egyhuzamban, de ha este 21kor, akkor hajnali 5kor már kukorékol?

Napközben pedig mindig ugyanannyit alszik ilyenkor is.

Legjobb válasz: Háááááát, csudabogár egy babád van!

Háááááát, csudabogár egy babád van!
A kisbabáknak saját ritmusuk van, meg kell találni, mi a legmegfelelõbb - az a 19 órás nagyon jól hangzik!:) (nálunk 18-tól-hajnali 4ig aludt nyugodtan, elég sokáig. 4kor felébredt, gõgicsélt, nem sírt..5-kor etettem.)
Nem tudom, a barátnõmmel beszélgettünk nemrégen (kettõnknek összesen 5 gyereke van), hogy hiába hisszük azt, hogy ha késõbb fektetjük a gyerekeket, akkor reggel tovább alszanak, csakazértis korán - sõt néha korábban - kelnek ilyenkor.
Nekem suli a nagyobbik ovi, hogy senki se késsen hajnalok hajnalán kell kelnem, 5bõl 2szer kelek egyedül, a többi alkalommal a gyerekeim keltenek, jah 10kor lepkehálóval szedem össze õket, ha 8kor kiterülnek, akkor 9kor is aludnának:D
Én most vívom a csatát a környezetemmel, hogy miért fektetem le korán a gyereket. Azért, mert ha egy órával késõbb van fürdetés, annyira nyûgös, hogy jobb esetben sírdogál, rosszabb esetben levegõvétel nélkül üvölt. Ilyen késõi fektetés után volt, hogy éjjel 3-kor jött boldogan, mintha reggel lenne. Nem tudom, a te babádnál miért van így, de én azt gyanítom, az én fiam ilyenkor nyugodtabban és emiatt többet is alszik.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk magambol kiindulva... Ha keson fekszem le, 2 orankent megriadok. Ha korabban, akkor vegigalszom ebredes nelkul az ejszakat.Kisfiam lehet h orokolte. mind a ketten olyanok vagyunk, h hogyha nagyon faradtak vaunk, nem birunk aludni. Mostantol mindig 19-kor teszem le aludni.:) csak vhogy mindig elcsuszunk.
ismerõs ez:D lányomat ha 7kor, ha 10kor teszem le, akkor is 6kor kel kb.most pl fájt foga, éjjel 11kor aludt el.fél5kor felkelt enni és aludt tovább, épp most kelt.

Ha van egy jó magas oszlop, és még hosszabb az árnyéka, (reggel v este) akkor miért van az, hogy az oszlop tövénél jó éles az árnyék, és minél messzebb nézem az árnyékot az oszloptól, úgy halványodik az éle?

Legjobb válasz: Itt azt se hagyjuk figyelmen kivul, hogy a nap nem pontszeru fenyforras, hanem egy kor feluletu cucc. Minel messzebb fogjuk fel az arnyekot, annal nagyobb ez az effektus is.

Itt azt se hagyjuk figyelmen kivul, hogy a nap nem pontszeru fenyforras, hanem egy kor feluletu cucc. Minel messzebb fogjuk fel az arnyekot, annal nagyobb ez az effektus is.
"A fényforrás nem mindig pontszerû, a fény legtöbbször kisebb-nagyobb felületrõl árad; ekkor a fényforrás minden egyes pontja egy-egy árnyékkúp csúcsa, ilyenkor az árnyék már nem egyformán sötét. Teljes árnyékban van az a tér, amelyik valamennyi árnyékkúpra nézve közös; ide egy fénysugár sem hatol be. Ezt olyan terület veszi körül, melybe a fényforrás egyes pontjai bevilágítanak: ez a félárnyék, amely a szélei felé világosodik. Ha a fényforrás látszólag kisebb az árnyékvetõ testnél, a teljes árnyék hátrafelé szélesedik. Ha a test a kisebb, mint a fényforrás, akkor a teljes árnyék szûkül és az árnyékkúp csúcsa ott van, ahol a fényforrás és az árnyékvetõ közös érintõi találkoznak. A félárnyék mindig hátrafelé szélesedik." http://jakis.hupont.hu/1/az-arnyek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!