Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy ha a Napba (90 db)

Miért van az, hogy ha a Napba nézünk, akkor tüsszentenünk kell?

Legjobb válasz: Nekem is van egy barátnõm,akinek ugyanígy tüsszentenie kell,ha belenéz a Napba.Hogy miért nem tudom.Biztos a hirtelen kapott erõs fény irritálja a szemet és az orrot!

Nekem is van egy barátnõm, akinek ugyanígy tüsszentenie kell, ha belenéz a Napba.Hogy miért nem tudom.Biztos a hirtelen kapott erõs fény irritálja a szemet és az orrot!

Miert van az hogy eddig nem dagadt a labam? De mar ugy 3 napja dagad a bokamtol lefele. Es miert van hogy ha megnyomogatom a mellbimbom akkor van hogy feher fojadek jon ki belole es van mikor sarga?

33 hetes kis mama vagyok. segitsetek mert nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: Szia! Csdak, hogy megnyugodj, nálam 21 hetes korom óta igy van. Fölösleges dolgokon parázol, ami nálad már teljesen idõszerü. A bokád elkezdett vizesedni. Visszább kell fognod a só ill. füszerfogyasztásodat. A melledbõl folyó folyadék az elõtej. Ami eleinte átlátszó, utána sárgás lesz. Az anyatej szine is ilyen. Ez teljesen természetes. Nyugalom! További boldog babavárást!

Szia! Csdak, hogy megnyugodj, nálam 21 hetes korom óta igy van. Fölösleges dolgokon parázol, ami nálad már teljesen idõszerü. A bokád elkezdett vizesedni. Visszább kell fognod a só ill. füszerfogyasztásodat. A melledbõl folyó folyadék az elõtej. Ami eleinte átlátszó, utána sárgás lesz. Az anyatej szine is ilyen. Ez teljesen természetes. Nyugalom! További boldog babavárást!
Szia! A mellfolyástól ne ilyedj meg, az csak elõtej, ez teljesen normális 33 hetes korban! :) De azért ne nyomogasd! A lábdagadásról meg annyit, hogy örülj neki, hogy eddig nem dagadt! :) A vizesedéstõl van, valószínûleg. Jó babavárást!
Az elõtej miatt ne aggódj és ne nyomkodd magad!:) A lábad szerintem azért dagad 3 napja, mert nagyon meleg van! Annak is dagad a lába sokszor ilyen melegbe, aki nem várandós. Szerintem borogasd hideg vizes törölközõvel és pihentesd, polcold fel! Annak meg csak örülj, hogy eddig nem dagadt be! Nekem eddig 2x is bedagadt már ilyen nagy melegbe, egyszer a 21. héten meg tegnap elõtt este, de az azért volt mert sokat mászkáltam, borogattam és elmúlt, mostanra meg semmi baja! Ne ijedj meg és ne aggódj!!! További boldog babavárást! 25 hetes kismami
Amikor elõszõr tapasztaltam kb a 29. héten az elõtejet én is megijedem de a doki megnyugtatott ez benne van, viszont azt is mondta ez sajna nem jelenti azt biztosan hogy lesz tejem... ez sok kismamánál van és kész. 34. hetes kismama
Cicit nem nyomkodunk :) Az elotej van, akinek van, van, akinek nincs, de tul. keppen, mint irtak elottem, semmit se jelent a kesobbi szoptatast illetoen (lesz-e tej avagy sem). Meleg: ha van klimad, nyomsad ezerrel, nekem egyedul az viszi le a vizesedest. Minden nap mennem kell a varosba be, mire hazaerek du.an, tiszta dagadt a bokam. Ilyenkor otthon lefekszem, labamat felpolcolom, es nyomatom a klimat, par ora alatt eljesen megszunik a vizesedes. Meg iszom a csalanteat, az segit a vesenek.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a megnyugtatast es a tanacsokat es mindenkinek szep baba varast!!!!!!

Miért van az, h egyik nap pl.310 ismerősöm van, a másik nap 311, aztán 3. nap megint 310 és utána 311? Nem jelöltem vissza senkit és engem sem senki. Ezt egy ismerősöm csinálja? Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: Ha eloszor 310 ismerosodwan,es utana 311 akkor lehet walaki wissza igazolt. De 311-röl 310 lesz,akkor esetleg walaki letorolt.wagy letiltott,es utana masnap feloldott! :) de azis lehetseges hogy walaki jarkal a feszedben,szaal szerintem walts jelszot is!:) wesziteni semmit nem fogsz.

Ha eloszor 310 ismerosodwan, es utana 311 akkor lehet walaki wissza igazolt. De 311-röl 310 lesz, akkor esetleg walaki letorolt.wagy letiltott, es utana masnap feloldott! :) de azis lehetseges hogy walaki jarkal a feszedben, szaal szerintem walts jelszot is!:) wesziteni semmit nem fogsz.
A kérdező hozzászólása: Nem volt semmilyen visszajelölés:) .. Talán vki "hibernálja" magát, aztán visszaállítja.. Egyszer több, egyszer kevesebb, épp 1-gyel... Azért köszi a választ.. Kizárt, h mászkáljon vki, de megváltoztatom:) Szoktam idõközönként, kell is mindenhol:)

Akinek hasfájós a babája, van különbség éjjel és nappal között? Már mindent kipróbáltunk. Az miért van, hogy szopi után ha elalszik, rá egy 1 órára már ébred és sír nagyon, ha nem alszik el egyből, akkor meg nyöszörög folyamatosan.

Ezen kívül sokszor köhécsel evés és fekvés közben is. Él? hulla vagyok, szinte nem is alszunk. Figyelek, hogy mit eszem stb.

Legjobb válasz: Mindkét babám hasfájós volt. Hiába szedtünk Espumisant és Infacolt, nem használt sokat. Az hozott nekik egy kis enyhülést, ha hasra v. félhasra fektettük. Tudom, hogy nem ajánlják, de nekünk csak ez vált be. Tudom, mirõl beszélsz, volt, hogy beestem a sarokba a fáradtságtól... Éjszaka mindig rosszabb, ahogy a doktornõnk mondta, akkor minden jobban fáj. (Nappal lehet, hogy elterelõdik a figyelme.) Az esti tej zsírdúsabb, lehet, hogy ez okozza a nehéz éjszakákat. Húzd a kiságyát az ágyad mellé, gyakran egy kis simogatással megnyugtatható, ha még nem ébredt fel teljesen. Kitartást, tudom, nagyon nehéz idõszak, de hidd el, elmúlik. Boldog babázást.

Mindkét babám hasfájós volt. Hiába szedtünk Espumisant és Infacolt, nem használt sokat. Az hozott nekik egy kis enyhülést, ha hasra v. félhasra fektettük. Tudom, hogy nem ajánlják, de nekünk csak ez vált be. Tudom, mirõl beszélsz, volt, hogy beestem a sarokba a fáradtságtól... Éjszaka mindig rosszabb, ahogy a doktornõnk mondta, akkor minden jobban fáj. (Nappal lehet, hogy elterelõdik a figyelme.) Az esti tej zsírdúsabb, lehet, hogy ez okozza a nehéz éjszakákat. Húzd a kiságyát az ágyad mellé, gyakran egy kis simogatással megnyugtatható, ha még nem ébredt fel teljesen. Kitartást, tudom, nagyon nehéz idõszak, de hidd el, elmúlik. Boldog babázást.
ÚÚÚ nálunk is ez volt!Még álmában is fel-fel sírt a fiam!amióta hason alszik semmi baj vele!A cicizés közbeni köhécselés lehet attól hogy sok levegõt nyel!Vagy hirtelen sok tej ömlik a szájába!Próbálj cicizés elõtt fejni egy picit, hogy ne akkora lendülettel jöjjön a tej!Nekünk ez vált be!Most 7 hetes, és 2 hete nem fáj a pocak!Elõtte én is állva aludtam!
Biztos, hogy hasfájás? Mi 2 hónapig hittük ezt, már mindent kipróbáltunk, de komolyan!!! Volt, hogy külön cumis üveget hozattunk (sajnos lefejt tejet kap) és semmi! Éjszaka üvöltött nappal nyögdécselt, de kiegyensúlyozott volt! Állandóan ébren tartotta magát és járt a lába mintha a hasa fájna! Azután kiderült, hogy ennek semmi köze a hasfájáshoz! A baba a pocakomban megszokta, hogy állandóan mozogtam, így õ isa és ez által nagyon mozgékony lett és csak az nyugtatja meg, ha mozgunk vele a legkülönb féle pózokban! Gyõzödj meg róla, hogy biztos, hogy az e!
A kérdező hozzászólása: Megfeszíti magát, bepirosodik, ahogy magas hangon visít, kézzel-lábbal hadonászik. Én is sokat mozogtam, de nem hinném, hogy van összefüggés. Ha pl. autóban van vagy ringatjuk, elvan egy darabig, de ha jön egy görcs, akkor ugyanúgy sír. Ha összeadnám egy nap jó ha 8 órát alszik és még csak 4 hetes.
Nagyon oda kell figyelni a böfiztetésre, mert attól is feszülhet a baba pocakja, ha lefelé megy a levegõ. Ne nagyon hagyjátok úgy lefeküdni, hogy nem böfizett. Az enyém nem hasfájós, de sokszor, ha nem böfizik, és mégis letesszük, egy idõ után sírva ébred.
Múltkor láttam egy professzort a hasfájós babákról tartott elõadást!A hasfájás a sok levegõ nyelésétõl alakul ki, és a mozgatástól!Szóval tévhit hogy tornáztatni kell a babát, és elmúlik!Minél többet ficánkol, annál több buborék szorul a beleiben hiszen nekik nem egy nagy buborék van, hanem a levegõ hab formájában van jelen a beleikbe, és ezt nehéz nekik kidolgozni!Nálunk a hason alvás vált be!A prof is ezt tanácsolta!És az is tévhit hogy a hasra fektetés nem egészséges!
Hozzájut mindig a hátsó tejhez is?
A kérdező hozzászólása: Átlag 10 percet eszik, 70-100 grammot.
A kérdező hozzászólása: És 2-2.5 óránként.

Miért van az, hogy ha a párommal külön vagyunk pár napig akkor mindig veszekedünk, viszont ha együtt vagyunk és találkozunk akkor minden rendben?

Legjobb válasz: Szerintem a másik fél hiánya váltja ki. Amikor nem voltunk együtt,mert messzebb dolgoztam..hiába jöttem hozzá 3 naponta 3 napra. Amikor nem voltam vele, én a hiánya miatt voltam bolond, mindig megsértõdtem valamin, és besérültem :D De mikor jöttem hozzá lenyugodtam :) De ez eléggé a kapcsolatunk elején volt :)

Szerintem a másik fél hiánya váltja ki. Amikor nem voltunk együtt, mert messzebb dolgoztam..hiába jöttem hozzá 3 naponta 3 napra. Amikor nem voltam vele, én a hiánya miatt voltam bolond, mindig megsértõdtem valamin, és besérültem :D De mikor jöttem hozzá lenyugodtam :) De ez eléggé a kapcsolatunk elején volt :)

Miért van az, hogy ha a menzim előtti napokban szeretkezünk a férjemmel akkor menstruáciokor mindig nagyon rosszul vagyok. Ha nem, akkor nem. 7 hónapja próbálkozunk babával. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Pánik és stresszreakció. Görcsösen nagyon akarod a kisbabát, és mikor közeledik a mensid félsz hogy nehogy emiatt menjen el a baba, ha mégis megtermékenyült, és ha hiszed, ha nem, tudat alatt nem is szeretkezel szívesen azokban a napokban a férjeddel.

Pánik és stresszreakció. Görcsösen nagyon akarod a kisbabát, és mikor közeledik a mensid félsz hogy nehogy emiatt menjen el a baba, ha mégis megtermékenyült, és ha hiszed, ha nem, tudat alatt nem is szeretkezel szívesen azokban a napokban a férjeddel.
Sajnálom én ilyet még nem hallotam! Szerintem beszélgess el a próblémáidról a nögyógyászoddal...Ö biztosan tudd segiteni!Illetve tud felirni gyógyszert ami segit hogy hamarabb terhes legyél!!drukkolok a babához!
Szia! Csatlakoznék az elsõ hozzászólóhoz, szerintem is errõl lehet szó. Mi 8 hónapig próbálkoztunk és akkor sikerült teherbe esnem amikor már nem gondoltam folyton arra, hogy sikerüljön. Egyszerüen csak szeressétek egymást a pároddal, kapcsolodjatok ki és meglátod sikerüln fog.

Miert van az hogy ha a telefonomat a geprol toltom akor napokig tartja az akujat es ha toltorol akor par orat csak?

Van egy regi telefonom kb 7 eves de meg mindig tokeletesen megy(nemhiaba HTC) Ha a geprol toltom fel akor tartja 4-5 napot de ha toltovel toltom akor milo jelzi hogy feltelt kihuzom a toltobol es maris 3 vonal ment le a 4 col az akuszintnel

Legjobb válasz: Nekem is ugyanez van Nokiámmal. Szerintem rossz a töltõ, de én gépen még nem próbáltam tölteni, de úgynézki itt az ideje kipróbálni :).

Nekem is ugyanez van Nokiámmal. Szerintem rossz a töltõ, de én gépen még nem próbáltam tölteni, de úgynézki itt az ideje kipróbálni :) .

Miért van az hogy ha a Xanax-omat beszedem nem emlékszek másnap az előző napomra?

Azzal kezd?dött hogy még 3 hónapja a doki felirt xanax-ot, 0,5mg-osat,és aztmondta h napi 3x kell bevennem, én már akkoris soknak tartottam azt (de azóta is kb 30szemet vehettem be), ezért max napi 2-t vettem be,2 hónapja teljesen leálltam vele,mert éreztem h ha beszedek 1et akkor majd elalszok,és alig emléxek h mitörtént velem! most megint nagyon sokszor rámjön az idegesség(de ezt nemszeretném részletezni) és megint van hogy beszedek néha 1 szemet, de megint jön a szokásos hogy este 6körül bealszok és reggelig nemkelek fel...és pár dologra nememlékszek:S(tudom hogy altató hatású, de miért lessz emlékezet kimaradásom?) Volt párszor hogy 1 darab mellé megittam max 2 sört kora délután(tudom hülyeség, de már nembirtam idegelig,ilyen is csak 3x volt h ittam rá) és másnap ahogy felébredtem akkor totál nemtudtam hogy mitörtént tegnap...találkoztam emberekkel,meg beszéltem velük...de ezt is t?lük tudtam meg mikor mondták h találkoztam velük,én én semmire nememléxek:S Ez valamilyen mellékhatás, vagy valami károsodás lehet? Mert azóta nemszedek 1 db-ot sem, de mindig van olyan hogy nemnagyon emléxek dolgokra! Valakinek van err?l valami véleménye?

Legjobb válasz: A Xanaxnak önmagában nem lenne szabad, hogy ilyen hatása legyen, ezzel a problémáddal mindenképpen fordulj orvoshoz. A legsúlyosabb tünetek egyike, ha az embernek "idõkiesései" vannak. Nem akarlak megijeszteni, mert lehet, hogy valami kisebb idegrendszeri rendellenesség van a háttérben, de errõl okvetlenül szakorvosnak kell véleményt mondania. Az alkoholfogyasztást és a Xanaxot én addig is egyaránt kerülném.

A Xanaxnak önmagában nem lenne szabad, hogy ilyen hatása legyen, ezzel a problémáddal mindenképpen fordulj orvoshoz. A legsúlyosabb tünetek egyike, ha az embernek "idõkiesései" vannak. Nem akarlak megijeszteni, mert lehet, hogy valami kisebb idegrendszeri rendellenesség van a háttérben, de errõl okvetlenül szakorvosnak kell véleményt mondania. Az alkoholfogyasztást és a Xanaxot én addig is egyaránt kerülném.
Egyrészt rengeteg a 0, 5-ös Xanax-ból napi 3. Másrészt azonnal le kell állni a szedéssel, memóriakiesés, agresszió esetén mert ez más agyi fiziológiai problémákra vall. Ebben az esetben a Xanax jelentõsen ronthat a helyzeten. Ki írta fel a gyógyszert? Gondolom háziorvos. Kérj egy beutalót és csináltass egy teljes neurológiai vizsgálatot. Valószínüleg más problémád van(agyban termelõdõ ionok kémiai egyensúlyának megbomlása, ami sokféle lehet), ami a xanax hatására rosszabbodott. Nem gond, de ki kell vizsgáltatni és a megfelelõ gyógyszerezést kell alkalmazni.
Altatók szedésénél gyakori ez a jelenség, amit anterograd amnéziának hívnak, és általában akkor jelentkezik, ha a gyógyszer bevétele és az elalvás között túl sok idõ telik el. Ilyenkor akár házimunkának vagy bármi hülyeségnek is nekiállhatsz úgy, hogy utólag nem emlékszel semmire. A másik ok, ha alkohollal együtt fogyasztják a gyógyszert, az tuti emlékezetkiesés. Bár esetedben nem altatóról, hanem szorongásoldóról van szó, de hatóanyagok tekintetében van hasonlóság, és elképzelhetõ, hogy te érzékenyebben reagálsz rá. Ezt mindenképp meg kell említeni az orvosnak, hogy csökkentse az adagot vagy írjon fel mást helyette.
A te érdekedben azonnal hagyj fel a xanax+alkohol együttessel. 2 ismerõsöm nyomta így és mindkettõ pár hónapon belül a pszichiátrián(3 hét bennfekvés) kötött ki és azóta is antidepresszánsokat szednek.
A kérdező hozzászólása: Szóval az a zavaró hogy ha simán szedem akkoris mindig eztörténik:S
A kérdező hozzászólása: Pont ezaz hogy "idõkiesés" sokszor nemtudom mit, mikor, hogyan csináltam...mégha valami rémlene az elõzõ napból:S Régen egyáltalán nemvolt ilyen tünet...sõt volt amikor rendesen szedtem a 3 darabot, de ez pár éve volt...mostmeg már teljesen más hatása van, és nemmerem már beszedni:S Van amikor bennevan, nagyon agresszív leszek és ordibálok mindenkivel...amire persze másnap megint nememlékszek...és jöhet a bocsánatkérés...elég kényelmetlen helyzet
A kérdező hozzászólása: De én nemnyomatom alkohollal, az csak 3x fordult elõ...a sima gyógyszer szedésnél is ugyanezek a tünetek fordulnak elõ, de nemtudom miért:S
A kérdező hozzászólása: Nem háziorvos irta fel, a kórházban a pszichiátrián irta fel 1 nõ! Dehát ezzel az a baj, hogy a dokik ezeket a gyógyszereket ugy osztogatják mint a cukrot...a pénzre megy ki ez az egész, mulkor láttam errõl 1 dokumentum filmet:S Na most kezdek már félni hogy akkor nem is a gyógyszerben lehet a baj, hanem benne van a hiba és valami bajom lehet...
A hormonok miatt lehet. A szervezetet már kezd felkészülni a menstruációra és ez okozhatja ezt a furcsa ízt.
Így van, a menses megváltoztatja a hüvely flóráját, más lesz a folyás, általában fehér , sûrû, de nem mindenkinél.
Bár még fiatalok vagytok és a barátod valószínûleg még nem volt kismamával, de az is hasonló meglepetést okoz. A teherbeesés után megváltozik a nõi nemiszerv illata, íze. A hormonok miatt. Hát csak annyit tudtok tenni, hogy ha õt ez zavarja, akkor azokon a napokon kihagyjátok az orális kényeztetést.
Minél hamarabb kiég/elromlik, annál hamarabb kell újat venned :) Egyszerû üzletpolitika (nem csak égõk esetében)
A kérdező hozzászólása: nade 5-10 nap alatt? ez rablás!
van rajtuk jótállás legalábbis a dobozon rajta van vissza kell vinni a boltoshoz
Direkt nem gyártanak elég jót, hogy újat vegyél. Ezt ajánlom figyelmedbe, a villanykörte-összeesküvés: http://greenfo.hu/hirek/2012/04/08/a-villanykorte-osszeeskuves
Ja az 5-10 nap az durva. Nem cserélik vissza, ha megvan a blokk? 4-es voltam
Ha sokat kapcsolgatják, akkor gyorsabban kiég, vagy talán akkor is ha "rossz az érintkezés "a foglalatban.(mert nálunk szokott ilyen lenni, és ilyenkor pislog is az égõ)De nem akarom védeni a gyártókat, tudatosan csinálják azt, hogy rövid ideig tartson egy égõ.
Statisztikailag a villanykörte örökifjú, tehát ugyanakkora a valószínûsége annak, hogy kialszik öt percen belül, mint annak, hogy öt évig bírja. Egyébként meg ha öt nap alatt kiég, akkor visszaslattyogsz a boltba vagy írsz egy panaszlevelet és kész.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!