Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy féltékeny (33 db)

Az miért van, hogy a barátom máshogy féltékeny most, mint az előző barátnőjénél?

Mások szerint én komplikálom túl, de azért kiírom magamból, hátha tud valaki valami okosat.:D Tehát a volt nője találkozgatott más fiúkkal és a barátom olyanokat mondott neki, hogy soha senkit nem szeretett még annyira mint őt, stb. Nekem azt mondta ez a féltékenység miatt volt. Mostanában a 'szeretlek'et, öleléseket, puszikat felváltotta az, hogy én biztos megcsalom, más tetszik, másokkal beszélgetek, ami lehetetlen, mivel mindennap találkozunk és egy nap kb. 8 órát találkozunk, meg rengetegszer alszunk együtt. Szóval semmi oka nincsen rá, hogy féltékeny legyen, mikor rászóltam akkor is csak annyit mondott hogy viccel. Most kicsit betelt a pohár és mondtam neki, hogy ez olyan mintha el akarna taszítani magától ezekkel a dolgokkal, és annyit mondott hogy ez 2 különböző szitu és tényleg féltékeny, de nem tudja miért... Tényleg nem értem, hogy régen miért 'úgy' volt féltékeny, igazából még azt is jobban viselném ha egész nap nyálas dolgokat vágna a fejemhez.

Legjobb válasz: De maga a kérdésed teljesen fölösleges hülyeség. Ha magadba nézel és átgondolod megkapod a választ. Neked melyik jobb, ha hazudozik hogy téged örökké és soha nem akar elvesziteni, vagy ha megmondja a frankót, hogy igen bébi b*zdmeg féltékeny vagyok? Vannak ilyen emberek akik féltékenyek a semmire, és vannak olyanok akik akkor se féltékenyek ha egyébként okuk lenne rá, ez bizalom kérdése, kor kérdése, ember fajta kérdése, és még sorolhatnám, erre nincs jó válasz, max mindenki leírja a maga kis gondolatát, hogy biztos nagyon szeret meg blablabla.

De maga a kérdésed teljesen fölösleges hülyeség. Ha magadba nézel és átgondolod megkapod a választ. Neked melyik jobb, ha hazudozik hogy téged örökké és soha nem akar elvesziteni, vagy ha megmondja a frankót, hogy igen bébi b*zdmeg féltékeny vagyok? Vannak ilyen emberek akik féltékenyek a semmire, és vannak olyanok akik akkor se féltékenyek ha egyébként okuk lenne rá, ez bizalom kérdése, kor kérdése, ember fajta kérdése, és még sorolhatnám, erre nincs jó válasz, max mindenki leírja a maga kis gondolatát, hogy biztos nagyon szeret meg blablabla.
a féltékenység akár arról is tanúskodhat hogy nem akar elengedni még szeret az elsõ kommentelõ meg egy bunkóállat adjatok neki jó sok piros lefele kezecskét
buta vagy. és egyébként én is leszarom.
neked sincs értelmes kérdezni valód, minek kérdezel?
Be van kattanva.
A kérdező hozzászólása: nem leszarom hogy leszarjátok? ha nincsen értelmes hozzáfûznivalótok minek írtok? a 3.nak köszi :)
A kérdező hozzászólása: mi nem értelmes? ez engem bánt és gondoltam rákérdezek mert kiváncsi vagyok mások véleményére. és nem arra hogy leszarod :)
istenem mennyi marha van! szerintem ülj le a barátoddal, beszéljétek meg ezt a dolgot! kérdezz rá bátran, hiszen tudnod kell róla. bár szerintem azért csinálja ezt mert félt téged.
A kérdező hozzászólása: Ebben igazad van, de valószínû ott van a baj hogy azért a csajért rajongott, engem meg csak szeret. De amúgy köszi a választ :)
A kérdező hozzászólása: 9. köszi, az lesz, de ezt elmondtam neki ma, és annyit mondott hogy megbántottam, és két teljesen más szituról van szó. Megbeszélem vele mindenképp, csak nem hagyott nyugodni a dolog valahogy..
Nem lesz hosszú életû kapcsolat, mert a barátod nem bízik benned. Ez alap lenne egy érett, normális kapcsolatban. Gondolom tinik vagytok.
A kérdező hozzászólása: pedig azt mondja bízik bennem, de fél a csalódástól. amúgy 16-17 évesek vagyunk és fél éve vagyunk együtt

Miért van hogy még mindig féltékeny vagyok a VOLT barátomra, vagy érdekel mit csinál, és zavar ha elmegy bulizni?

Ezt azt jelentené hogy nem léptem még túl rajta? Igazából mindnen nap eszembe jut, gondolok rá, de nem olyan szinten mint amikor együtt voltunk, úgy érzem sikerült elfelejtenem, csak néha amikor megtudom hogy bulizik, akkor kellemetlen érzés fog el, miért van ez? Kb, 2,5 hónapja szakítottunk.

Legjobb válasz: valamilyen szinten szereted még õt a szíved legmélyén és még te se vallod be magadnak, érzel iránta egy érzelmi kötõdést ami nem halálos szerelem..de még maradt benned meg valami..:) miért lett vége ?

valamilyen szinten szereted még õt a szíved legmélyén és még te se vallod be magadnak, érzel iránta egy érzelmi kötõdést ami nem halálos szerelem..de még maradt benned meg valami..:) miért lett vége ?
lehet, hogy sokáig voltatok együtt, vagy amíg együtt voltatok, addig szinte tökéletesnek láttad, nagyon szeretted.valószínûleg még hiányzik, és talán egy kicsit kötõdsz még hozzá.belül.idõvel, elmúlik gondolom..


Ez miért van hogy ha melletem van idegbajt kapok tőle, ha távol van hiányzik és féltékeny vagyok? Ez igazi szerelem egyáltalán?

Legjobb válasz: Tipikus se veled, se nélküled. Én amondó vagyok, hogy ezt lehet húzni, javítgatni, csiszolni, de..a tények tények, nem mûködik hosszútávon, úgy semmiképp, hogy te vagy õ vagy mindketten ne sérüljetek.

Tipikus se veled, se nélküled. Én amondó vagyok, hogy ezt lehet húzni, javítgatni, csiszolni, de..a tények tények, nem mûködik hosszútávon, úgy semmiképp, hogy te vagy õ vagy mindketten ne sérüljetek.
Sajnos a kérdésre nem tudok válaszolni, de én is ilyen vagyok a barátommal :/ Nem tudom, miért van ez. Majdnem 2 éve vagyunk együtt.
A kérdező hozzászólása: Mi 3 éve vagyunk együtt õ 23éves én pedig 20 vagyok és van egy 2éves kis lányunk, sokszor azt gondolom hogy lehet má csak õ tart össze minket.
sztm is elég valószínû, hogy már csak õ az egyetlen kapocs köztetek. ez így semmiképpen ne jó, hiába hiányzik, akkor is féltékeny vagy, ami még alapjában (ha normálisan vagy az) nem baj, de az hogy "idegbaj kapok tõle", na az már baj.

Miért van hogy a haverom féltékeny az excsajára amikor találkozom a csajjal, annak ellenére hogy már van új barátnője? F26

Párszor találkozom a barátom exével a lakásán -2éve szakított vele-, van új barátnője 1éve már, és az új barátnője vonja felelősségre a barátom hogy miért nem mondtam el a barátomnak én, hogy találkozgatok az exével, Hát ez elég gáz mármint részükről. Nem?

Legjobb válasz: Mert még mindig õt szereti igazából.

Mert még mindig õt szereti igazából.
nyilván nemközömbös a számára és tudatalatt még mindig éreziránta valamit.
KÉT (!) éve szakítottak, nem érez már egyik se semmit. Most már tudják h a barátod exével találkozgatsz, már nem új hír, mindenki szépen nyugodjon meg.
És akkor mi van ha KÉT éve szakítottak ? Nekem is van olyan lány akivel már 8 éve szakítottam , de még mindig fáj mással látnom...

Miért van, hogy egyes kismamák ennyire féltékenyek és utálatosak?

Arra gondolok, hogyha van egy kismama és a családban, baráti körben, ismeretségi körben valaki más is állapotos lesz, akkor elég sokan (nem mindenki, természetesen) rögtön teszik a megjegyzéseket, hogy biztos "irigységb?l vállalt gyereket", "biztos azért, mert nekem is jön a gyerek...", stb. Nem értem, hogy miért kell így utálatoskodni? Mit?l van ez? Hormonok? Vagy egyszer?en félti a kismama a kitüntetett szerepét? Bevallom, amiatt kérdezem, mert mi szeretnénk babát. De a sógorn?m várandós és nem akarom, hogy menjen a hátunk mögött az ilyen gonosz vagdalkozás. Bár ? nem ilyen, de a terhesség pozitív és negatív értelemben is csodákra képes. Nem akarom, hogy megromoljon az egyébként jó kapcsolatunk. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És még egyszer hozzáteszem, biztos, ami biztos, hogy a kérdés nem általánosítás, tehát nem mondom, hogy minden kismama ilyen, de elég sokan így viselkednek és ez elkeserít?. Remélem a Tisztelt Kismama Válaszolók megértik, hogy nem rájuk, hanem a rosszabb indulatúakra irányul kérdésem. Köszönöm!

Legjobb válasz: Ha én is babát szeretnék lesz.rnám ki mit gondol:)

Ha én is babát szeretnék lesz.rnám ki mit gondol:)
szerintem, ha a 2. verziót választja, akkor az amúgy is undokok, csak élvezkedni fognak. de a normálisaknak viszont nagyon jólesik majd :) az a lényeg, hogy a megfelelõ embernek mondd
Hát én kismamaságom alatt nemigen vettem észre, hogy "sztár" volnék. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor engedték át a helyet nekem (nagy hassal is!), volt hogy egy kisboltba elémállt egy pasi, mert neki fontos vásárolni valója volt, mit sem törõdve velem. Ennyi az off A másik. Kit érdekel ki mit mondd, hogy miért esik vki teherbe?? Az a lényeg, hogy akarja az anya a babát, mert ez a legfontosabb. Lehet 17 meg 38 évesen is szülni, ha a gyerek iránti vágy miatt teszi. Az idõ úgyis igazolja.
részedrõl nem verseny, nem is kell annak lennie. a nõk rivalizációjának része talán ez. hiszen anyaként teljesedik ki egy nõ. és van aki irigy a másikra, hogy nem csak õ lehet várandós. ez elég buta hozzáállás. megfelelõ intelligencia kell hozzá, hogy ez ne így legyen. ami nálad, kérdésedbõl ítélve, abszolút megvan. a furkálódókkal meg ne foglalkozz
1. ha nem érdekel mások véleménye, vállalj babát és sz*d le az utálatosakat! 2. ha érdekel a véleményük, akkor kezd el mondogatni, hogy "de jó nektek, hogy már összejött a baba, mi is nagyon szeretnénk"- és legyél nagyon lelkes. Persze lehet, hogy így is utálatosak lesznek, de ne foglalkozz velük.
én hallottam már olyan családot ahol kiderült, h lesz unoka, aztán két hét múlva h lesz másik és a másodiknak már nem örültek annyira, tehát lehet jogos a félelem, h nem lesz annyira kitüntett figyelemben, de azért áskálódni szerintem nem jogos.....a szeretet nem fogy el, ahol jut egynek ott jut többnek is, inkább inteligencia kérdése jól kezelni a helyzetet.... nem hiszem h figyelembe kéne vennetek, h már van egy gyerek a családban, ha jó a kapcsolat nem fog megromlani emiatt, lehet úgy is kezelni a kérdést, h legalább lesz kivel a játszótérre tolni a gyereket...... hogy a kérdésre is válaszoljak, sok a rossz indulatú ember és ezekbõl kerülnek ki kismamák is.....de h ez kinek jó?
Szia. Ha babát szeretnél, Isten ments, hogy más miatt ne vállald. Senkinek semmi köze hozzá, hogy te mikor szeretnél szülni. Nem hiszem, hogy a sógornõdet ez zavarná, ha meg igen, akkor meg is érdemelné, hogy te is akkor legyél terhes, mint õ. De nem hiszem, hogy zavarná, sõt nagyon jó is lenne, mert akkor együtt nevelgethetnétek a gyerekeket, akik kb. egy korúak lennének, sok mindent meg tudnátok beszélni a gyermekneveléssel kapcsolatban, és a gyerkõcödnek is jó lenne, ha lenne egy kb. vele egykorú másik gyerkõc a családban, akivel tudna játszani. Szia
A kismamaság a nõt felemeli egy olyan polcra, amirõl nem szívesen mond le senki sem:) Értsd: mindenki vele foglalkozik, tapintatosak, elnézõek az emberek, átadják a helyüket a buszon, villamoson, melegséggel és jóindulattal vannak feléjük, sõt tulajdonképpen õk a "sztárok" a családban. Puszta emberi tulajdonság, hogy ezt a pozíciót nem szeretik elveszíteni...
Én viszont a Mekibõl mentem szülni, ne mzudom, jelent-e ez neked valamit.Nyáron 60 fokban sapkában sütöttem a húst, aminek a szagától hánytam.Mégsem kértem, hogy kivételezzenek velem.Aláírom, hogy minden terhesség más, ahogy minden kismama is.Sok bosszúságtól megkímélnék magukat, ha nem várnának el ilyen luxust, mint a hely átadása.Az emberek érzéketlenek, mint tudjuk.
Én is véleményt írtam(a mekis), és az avéleményem, hogy vannak akik túlzásba viszik a kényeskedést.Aki közületek személyes sértésnek veszi a véleményemet, az meg is érdemli.Amúgy nem is errõl szól a kérdés.A legtöbb kismama örül ha van még a környezetében terhes nõ, mert van kivel megbeszélni a félelmeit, nemhogy irígykedjen.
Visszaélni???? Már elnézést de ez a legnagyobb baromság, amit életemben hallottam (pedig hallottam már párat.) Ha nyersen akarnék fogalmazni, akkor mivel életet hordok a szívem alatt, tehet egy szívességet aki nem tiszteli ezt! Mi jogon ül inkább a buszon egy pattanásos hülyegyerek, mint én?? Tudom hogy késõbb se lesz könnyû, de szerencsére van egy isteni férjem, aki fõz, bavásárol, takarít (azt mondjuk csak ritkán :) ) úgyhogy segítségem mindig lesz (igyekszem is meghálálni neki, ahogy csak tudom.) Még hogy visszaélni azzal, hogy terhes vagyok...ilyen baromságot...
nekem még nincs babám, de itt szerintem nem mártíromságról van szó, nem kényelmességrõl: a kismama a tömött buszon, csúcsforgalomban egy nagyobb fékezésnél megütheti a pociját. mi van ha valami baja lesz emiatt a babának. nem tudnám elviselni, hogy én okoztam a baját. és azért is helyet fogok majd keresni és le fogok ülni, még ha pár néni csúnyán néz is.
15-36 vagyok. Ájulós sztorit írtam. Én szerencsés voltam, soha nem voltam rosszul amíg vártam a kisfiam, csak ez volt az egyetlen eset. Ezért nem mártíromság, ha nem kérek helyet! Elõtte és utána is kibírtam a dolgot, alacson vérnyomással, és persze a reggeli lágy kévémmal. De jó egyébként, itt szemezgetni a válaszokból. Az is baj ha szólsz, hogy le akarsz ülni, meg az is ha nem. Az is baj ha van rajtad sapka, meg ha nincs :)
Én már tudom, hogy ha a terhesség "nehéz" akkor ami azután jön még nehezebb. A gyerek vállalásnak (amennyiben nem beteg a kismama) a terhesség az egyik legszebb legjobb része. A babát fogja a hasad, nem fárad a karod. Szülés után a nehéz pocakot a cicik helyettesítik. Nincs rá garancia, hogy szülés után a baba eszik és alszik, van akivel egész éjjel sétálni kell. Elsõ gyerekemet visszakívántam a pocakba egy-egy át siratott éjszaka után. S ha már a pocak nehéz, hát késõbb még nehezebb. Nekem mindig alacsony volt a vérnyomásom, terhesség alatt meg csak lejjebb ment. Ha sötétedett kicsit akkor helyet kértem. Ám a pocakot viselni kell, és szerintem szeretni is, mert kincs rejlik benne. Ám nem szabad visszaélni vele.
Ja, bocs, lehet, hogy szerinted nincs agyam.Elárulom, pedagógus vagyok amúgy.
Ui.: senkinek nem kívánom az érzést, hogy mindig ott bújkáljon, akármennyire is tudod, hogy nem igaz: hogy te vagy a hibás a felelõtlen életmóddal vagy túl sok munkával vagy bármivel amiért elment a gyereked. Tudom, hogy az elsõ harmadban 20-30 százalék a vetélés esélye, tudom, hogy nagyon sokan járnak így, de akkor is ott az érzés, hogy csinálhattam volna másképp, tehettem volna valamit érte. Mert utána már csak a tehetetlenség meg az önvád marad. Másfél évembe került míg fel tudtam dolgozni, biztos van aki hamarabb továbblép, az is jól van úgy. Bocsánat az offolásért, csak úgy kikívánkozott belõlem.. Igazából nagyon fontos hogy pozitívan nézzünk elõre (egy ideje nekem is sikerül, például most is vonatozik bennem a kis kölyök, pedig alig tizennégy centi :) ) )
És miért fáj az neked, ha túlzásba visszük? Ki-ki annyit kap az élettõl, amennyirõl úgy gondolja, hogy neki jár.
Különben is, a kamaszok hisztiznek, a nyugdíjasok nyavalyognak, a középkorúak depressziósak. Hadd ne takargassam már ha nekem is van valami bajom.
Nem szapult itt senki kismamákat. Te mit olvastál?
A válasz megírásának idõpontja: ma 09:24-nak Azért kinyílt méhszájjal a barátnõd nem utazott buszon, éppen kórházban volt mint írtad, mert veszélyeztetett volt. Idézem magam: "Senkinek sincs azzal baja, ha veszélyeztetett vagy és helyet kérsz a buszon.A baj akkor van, amikor egészséges kismamák nyavalyognak, hogy jaj a baba miatt neki ülni kell. Nyafognak és visszaélnek a várandóssággal. Akinek nem inge ne vegye magára." Senki sem vonta kétségbe azt, hogy vannak veszélyeztetett kismamák, s hogy azok kérjenek, kérhetnek helyet a buszon. Három várandósságom volt, mindhármat buszozva hordtam, volt hogy veszélyeztetett voltam. Egyszer korai fájások miatt. A cukorbetegséget bár hivatalosan veszélyeztetett a cukros mama, én mégsem tekintettem annak magam. Megtettem a szükséges óvintézkedéseket. A veszélyes erõs fájásos idõben pedig kerültem a tömegközlekedés. Ámbár amikor erõs fájásaim voltak, feküdnöm kellett néhány hétig és nem is mehettem sehova. Mert választhattam betartom szedem mellette a tablettát, vagy kórház. Bár az infúzió réme azért ott lebegett. A pocak pedig viszonylag sokat bír. Bár nem direkt, de két babámnál is sikerült alaposan hasra esnem. Egyikkel a zöldségesnél egy ládában botlottam meg és totál ráestem hassal egy másik fa ládára, másik babámmal már bõven közép idõ után pakolásztam a szekrény tetején amikor megbillentem a székkel és lerepültem róla hassal a kemény széklábra. Semmi bajunk nem lett. Persze ha van ülõhely akkor az egészséges mami is üljön le, mert kényelmesebb. Ez tény:) Ám ha semmilyen baja nincs akkor nem fog belehalni ha áll a buszon. Mondom ezt három gyerek után, összesen 27 hónapnyi várandóssággal a hátam mögött. Sok egészséges(!!!) nyafogós kismamát láttam. Ez egyébként tényleg meddõ vita, mert nem nyitott minden fél és a sorokból van aki csak azt olvassa ami neki (nem) tetszik. Még egyszer: Akinek nem inge ne vegye magára.
A kérdező hozzászólása: Nem, a gerincproblémáimra nem szedhetek gyógyszert. Nincs olyan gyógyszer, ami ezt a fájdalmat tudná orvosolni. Mivel nem reumatikus eredetû, hanem a csigolyáim helytelenül vannak terhelve, nyomják azt, amit nem kéne. Képzelheted, hogy mikor 14 évesen közölték velem, hogy emiatt fáj a hátam és csak mûtéti úton gyógyítható. Viszont mivel életet nem veszélyeztet, nem vagyok emiatt munkaképtelen (csak bizonyos munkaköröktõl vagyok eltiltva), nem mûtik, csak ha fizetem. :P Egyébként élõ példa a mai eset, mikor egy babát cipelõ anyukát magam elé engedtem, a múltkor egy idõsebb bácsit és még sorolhatnám. De ezt nem lehet követelni. Egyébként pedig, képzelheted, hogy milyen megjegyzéseket kapnék a buszon, ha te megkérnél, hogy adjam át a helyem, én meg azt mondnám, bocsi, beteg vagyok.
Ebben igazad van, de te szedhetsz rá gyógyszert, és nem egy másik élet (vagy egészség) múlik rajta, bármi bajod is van. Akkor ne add át a helyet, közöld hogy beteg vagy, és szólok másnak, hogy álljon fel. Egyébként mindenkinek ezért van szája, hogy megmondja ha valami baja van. Nekem sincs a homlokomra írva, hogy veszélyeztetett terhes vagyok (sajnos nem azok táborába tartozom, akinél minden rendben van, de már csak pár hónapot kell kibírnom) ezért kérem el az ülõhelyet fennhangon, hamár senki sem adja át magától. (Azért ilyen meglehetõsen ritkán van, szerencsére.) Habár már láttam olyat is, hogy valaki nagy csomaggal szállt fel a buszra (távolságival járok dolgozni) és felállt valaki, hogy átadja a helyét. Én miért érdemelnék kevesebbet, csak mert a csomag a bõröm alatt van?... :) Egyébként kezd a dolog meddõ vitába torkollni.... Amíg nem voltam terhes, átadtam e helyet a kismamáknak, és lesegítettem a buszról az öreglányokat (lassan már õk se számítanak ilyesmire, hiába van bot meg járókeret, a jámborabbakat szintúgy felborítják. Nem a frissnyugdíjasra gondolok aki szalad a busz után, és több rúzs van rajta mint egy kamaszlányon, hanem az igazán öreg falusi nénikre.) Egyszerûen jólesett a hálájuk. Egyébként ha ebbõl a hozzáállásból indulunk ki, nyilván a barátnõm is csak szimulált terhesen, amikor hat hétig kórházban volt, mert kitágult a méhszája. Nem volt ráírva hogy valami baja van, mégis folyton nyavalygott szegény, hogy baja lesz a kicsinek. Ilyenek ezek a kismamák:)
Senkinek sincs azzal baja, ha veszélyeztetett vagy és helyet kérsz a buszon. De azzal, hogy el veszed ami jár, nem értek egyet. Ezzel a hozzá állással megfojthatnám a szomszéd Gizi nénit, mert neki nagyobb lakása van és az nekem járna, mert mi többen vagyunk. A gyerekek érdekében persze. Ha veszélyeztetett vagy, ülj le a buszon, de ne beszélj lekezelõen a pattanásos kamaszról mert õ is kifizeti a jegyet, bérletet, joga van ülni. Tehát kérd meg, hogy álljon föl. Viszont fölállíthatnál egy középkorú nõt vagy férfit is nyugodtan. Ez van. Nem kell felkapni a vizet. A baj akkor van, amikor egészséges kismamák nyavalyognak, hogy jaj a baba miatt neki ülni kell. Nyafognak és visszaélnek a várandóssággal. Akinek nem inge ne vegye magára.
Pont azt írtam, hogy nem vagyok áldozat:) )) ugyanis elveszem ami nekem jár, légyen az ülõhely például. NEM akarok megélni még egy vetélést, és ezért simán felrúgok bárkit a buszról, így már világos? Értetek jött már mentõ? Öntötte el a ruhátokat a vér?... feküdtetek kórházi ágyon sírva? basszus, hogy ragozzam? Nem magyarul beszélek? Nem érdekel, aki nem terhes, és az se akinek problémamentes terhessége van, vigyorogjon egész nap, álljon tótágast a buszon, de én ha fáradt vagyok, leülök! Mi nem világos? Ezt a gyereket úgy akarom megszülni, hogy él.
Tök jó, hogy ennyien reagálnak a véleményemre, mert azt írom, hogy nem kell hisztizni, ha terhes vagy.Akinek jólesik, az hisztizzen, morgolódjon, követelõzzön, fene bánja.Csak nyeljék le akkor azt is, hogyha visszakapják.De ha terhesen áldozat vagy, mi lesz majd, ha megszültél?
A terhesség NEM betegség! Nem értem sokan miért kezelik annak. A várandós nõ, nem beteg és magatehetetlen. Még csak nem is porcelánból van, hogy össze törjön. Tessék méltósággal, büszkén viselni azt a pocakot! Akkor is ha néha nehéz. Miért ne ülhetne a pattanásos kamasz a buszon, ha fáradt? Ámbár könnyebb vele kikezdeni és megszégyeníteni, mint a negyvenes ereje teljében levõ nõt vagy férfit felállítani. Ez a visszaélés az állapotunkkal. Öröm, ha kényeztetnek, mert jól esik, de pofátlanság visszaélni a helyzettel. Örömmel kéne a pocakban hurcolni a babát és nem tehernek, betegségnek tekinteni. Amikor kismama voltam örültem amikor megtudtam, hogy a húgom is várandós. Jól kibeszéltük minden hétnek a sajátosságát, hogy melyikünk, hogy élte meg. Nem volt féltékenykedés.
Kedves 16:15!Négy hónapja szültem.Nem kéne ennyire arrogánsnak lenni másokkal, igenis hogy nõk milliói élik túl minden faxni nélkül a szülést.Én 9 hónapot végighánytam a fiammal, reggel, délben este, de senkitõl nem vártam, hogy ezért kivételezzen velem.Én akartam terhes lenni, és igenis a világ legtermészetesebb dolga a várandósság.Nem kell hisztizni, meg áldozatszerepet játszani, mert "Jaj Istenem, terhes vagyok, hordjatok a tenyereteken.Dédanyáink a mezõn szültek, kapálás, aratás közben.Ott te mit csináltál volna????
Három gyerekem van. Mindhárommal imádtam várandósnak lenni. Soha nem éreztem tehernek a pocakot. A három várandósságom alatt egyszer, egyetlen egyszer adták át a helyet a buszon. Nem voltam kövér kismami, 61 kiló voltam legnehezebben, szülés elõtt. Én akkor elfogadtam az ülõhelyet, jól esett a gesztus a figyelmesség. Ám soha nem vártam el, hogy fölálljanak. Viszont mindig átadom a helyet a kismamáknak (idõseknek és kisgyerekeseknek is). Attól, hogy sok kismama van, volt és lesz is, még az a kilenc hónap nagyon különleges. Hát érezze a kismama, hogy nem minden napi ami vele történik, hiszen babát vár, életet ad. Részemrõl jár neki az ülõhely. S ha még ájulós is akkor pláne. A másik, hogy a jármû hirtelen fékezhet és biztonságosabb ülni.
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy sok helyen több figyelmesség kéne a kismamák irányába. Volt rá precedens, hogy a barátnõm nagy pocakos volt már és kellett venni nekik mikrót és porszívót, mivel még nem volt az egyik, a másik meg nem volt már jó. A férfiak pofátlanul végig nézték, hogy egyedüli nõként rohanok fel az elsõ emeletre a mikróért, majd a porszívóért, hiszen a barátnõmet nem engedtem pakolászni, inkább nyissa ki az autót vagy akármi, de ezt nem vártam el tõle várandósan. Abban biztos van valami, hogy nem egy leányálom a terhesség. Van jó és kevésbé jó oldala, bár ezt személyesen még nem tudom, csak könyvekbõl és persze, vannak kismama ismerõsök/rokonok, akik mesélnek/meséltek. Biztos van ezernyi bajuk szegény kismamáknak, de néha õk is lehetnek toleránsabbak. Velem is volt olyan, hogy csak utólag vettem észre, hogy kismama áll mögöttem a sorban, emiatt nem engedtem elõre. Ha szól, biztos elõre engedem. Ahogy olykor a nyugodtabb, barátságosabb idõseket is. Aki erõszakoskodik, az ki tudja várni a sorát.
A kérdező hozzászólása: Van már kedvenc gyerek a családban (pont az említett sógornõ elsõszülött gyermeke), így erre a posztra nem pályázunk! :) Részemrõl nem verseny a dolog, csak annyi rosszat hallani, meg látni, hogy elbizonytalanodik az ember. De köszönöm a bátorító szavakat! :)
Vagy letojod, vagy megmondod, hogy "mi is szerettünk volna babát, és mikor láttuk, hogy ti milyen boldogok/szépek/aranyosak vagytok, akkor úgy döntöttünk, mi is belvágunk." Még ha nem is igaz, simán bevállalható, megmarad a béke, kegyes ferdítés az érzelmi viharok elsimítására, és egyik fél sem sérül.
offra reagálva 12:33 igen, ez a hely átadás nem megy nekünk. én is jártam begipszelt jobb kézzel másfél hónapig. egyszer adták át a helyet, amikor majdnem elestem egy nagy fékezésnél. kismama még nem voltam, de el tudom képzelni, hogy veletek sem elõzékenyebbek. sajnos Bp-i vagyok (nem tudom máshol mi a helyzet)
Ja, az érzéketlenség nem korlátozódik Budapestre, országos. Engem a vérvételen szó szerint letapostak a nyugdíjasok, pedig láthatóan terhes voltam, pluszban nyolckor nyitnom kellett a boltot. Én hoznék egy szabályt, hogy vérvételnél elsõk a cukrosok, aztán a kismamák, a dolgozók, és bocs, de végül a nyugdíjasok vagy akiknek ráér.
A 12:30-as válasza nagyon tetszett. Én is ezt csinálnám a helyedben. Érdeklõdnék a sógornõtõl a terhességgel, stb.-vel kapcsolatban és elmesélném, hogy mi is szeretnénk már babát. Ha úgy közelíted meg ezt az egészet, hogy meséljen arról, hogy milyen várandósnak lenni, babázni, akkor biztos szívesen veszi a közeledést. Akkor már majd õ fog bátorítani, hogy vállaljátok a babát és veled együtt fogja majd várni az unokatesót. Szerintem ez jó megoldás lehet, ha egyébként jó a kapcsolatotok.
Én egyébként kifejezetten örültem, amikor a barátnõm is bejelentette, hogy babát várnak, én akkor voltam 7 hónapos terhes. Így most 3, 5 hó van a fiúk között és szinte minden nap tudunk találkozni, játszóterezni, fagyizni együtt. A téli idõszakban meg egymáshoz jártunk át játszani. Így a gyerekeknek is jobb volt, volt társaságuk, meg mi sem voltunk olyan nagyon egyedül. Több oldala is van a dolognak.
Még nem találkoztam ilyesmivel. Ha a család tudja, hogy gyereket szeretnétek akkor senki sem fog ilyet mondani. A sógornõd rosszindulatát pedig megelõzheted, ha azt mondod neki, kedvet kaptatok tõlük a babához. Én minden kismamának örültem a családba, pedig volt konkurenciám bõven.
a kismama és kisgyerekes anyuka egy külön faj :) (nem sértésbõl mondom!) egyébként én is észrevettem ezt. pl családon belül azért van ez mert ha most te is terhes lennél akkor elterelnéd róla a figyelmet. és azért a kismamák szeretik ha körülöttük forog a világ és mindenki õket csodálja, velük foglalkozik. de egy biztos engem nem érdekelne ha valaki más is tehes lenne a családban ha én gyereket akarok akkor nem érdekel hogy esetleg valaki más is várandós.szerintem ez ne hátráltasson, aki meg rosszmájú azzal nem kell foglalkozni.
Ez nekem annyira furcsa, hogy ilyesmi egyáltalán elõfordulhat. Mármint arra gondolok, hogy szerintem a gyerekvállalás egy elég komoly dolog és nehéz belegondolnom, hogy valaki képes azt gondolni, hogy a másik csak brahiból vállalja be, hogy neki keresztbe tegyen. A gyerek nem egy olyan dolog, hogy unatkozom, csináljunk egyet, mert ugye fel is kéne nevelni valahogy. Sosem jutna eszembe azt gondolni a másikról, hogy csak azért vállal gyereket mert a másiknak is lesz. Annyira buták tudnak lenni az emberek... Mindegy, a lényeg az, hogy ha tényleg szeretnél babát akkor ne azt gátoljon meg benne, hogy mit mondanak mások. A gyerek nem játék, nem kell engedély ahhoz, hogy legyen. Ha úgy gondolod kész vagy rá és fel tudod nevelni, akkor hajrá. Várni nem érdemes :)
OFF Lehet fújolni, de nap mint nap járok bkv-val (metró, busz és troli is), rengeteg kismamát láttam, de olyan soha(!) nem volt, hogy állnia kellett volna tíz másodpercnél többet. Ja de, csak akkor nem fogadta el a helyet vagy nem látszott rajta (husis volt), igaz akkor is kicsapta a balhét a buta tyúk, hogy milyen szemét az átlag magyar. Oh, és már adtam át a helyemet kismamának vélt dagi nõnek, hát azt a kínos szitut nem kívánom senkinek sem... -.- De ez már más tészta=D /OFF
igen, azt mondják, hogy inkább hagyj állva tíz kismamát, minthogy egy kövér nõre azt hidd, hogy terhes:) )) Egyébként meg van olyan hülye nõ, aki brahiból lesz terhes, vagy mert unatkozik, ismertem ilyet! És mégegyszer mondom, a kismamáknak trillió nyûgjük van, aki nem volt még terhes az nem tudja.(Ez akkor is érvényes, ha régóta vágytak már babára és úgy sikerült.) Valahogy ezt elfelejtik reklámozni, hogy FÁJDALMAS dolog terhesnek lenni, pluszban megterhelõ (ha nem is azt a 35 fokot vesszük alapul, ami most van.) Ezek után nem szabad csodálkozni azon, hogy egy kismama extra figyelmet kíván.Legalább idõnként. A terhesség egy nagy munka, nem csak hintaszékben való ringatózás babaholmit kötögetve, miközben srégen besüt a nap a tolóablakon. Nekem alapvetõen azt is nehéz elfogadnom, hogy csökkent munkaképességû lettem, mert veszélyeztetett terhes vagyok (ment már el baba), a létrán szédülök, lehajolni fáj, futni nem tudok a busz után, rengeteget aludnék, és a kerti munka is egyre inkább a férjemre hárul (meghúztam a méhszalagokat a legutóbbi kapáláskor, és nagy a kert. Csak próbálkoztam, hátha megy még.) Szóval miután az embernek kezd ormótlan lenni a teste, nem tud annyit teljesíteni mint megszokta, és fogalma sincs, mi vár rá egy gyerekkel mert mégiscsak egyedül lesz vele (az esetek nagyobb százalékában), bizony jólesik egy kis udvariasság, neadj isten kényeztetés.. Nem kekeckedni akartam, csak próbálom megmagyarázni, miért esik jól ha egyedül rá hárul a figyelem.
Igeeeeen, de több milliárd nõ túlélte már mindenfajta FELESLEGES cirkuszolás nélkül. Többször is:)
15:34 te férfi vagy?
Nõ.
Hogyne, túlélni elég sok mindent lehet, de itt arról beszéltünk, hogy mi az, ami JÓL ESIK. Ráadásul amilyen hormonális állapotban vagyok én is, a múltkor majdnem elbõgtem magam amikor észtrevette valaki felszálláskor hogy terhes vagyok és elõreengedett. Olyan de olyan jólesett. Hát ez van:)
nõ? akkor vagy nem szültél még, vagy már rég volt
Valóban nem szültem. Csak sok terhességet végig asszisztáltam már, és egy-két kivétellel mindenki kibírta zokszó nélkül. Most a "kibírta" ige abszolút pozitívan értendõ. Itt meg túl sok az egy válaszra jutó atrocitás szegény kismamikák ellen:)
A kérdező hozzászólása: Itt igazából nem arról van szó, hogy ki mit gondol, hanem hogy ki mit tesz. Mert amíg a gondolatok szintjén megmarad, engem is tökéletesen hidegen hagy. De miután már a fülembe jutna hasonló, igencsak kellemetlenül érezném magam, attól függetlenül, hogy nem jogos. Számomra fontos, hogy kiegyensúlyozott, békés családba érkezzen majd a babánk. Ha már sajnos nekem a tágabb család nem kifejezetten örült, nem akarom, hogy ezt az érzést megismerje majd a gyermekünk.

Miért van az hogy a párom nem féltékeny?

Én ezt nem értem akármit csinálok sehogy nem tudom féltékennyé tenni!!!Irkodnak nekem a fiúk szerelmes üziket és aszt mondja nyugodtan irjak vissza!Ja es ha én nem mondom neki,hogy szeretlek akkor ? neki ez eszébe se jutna hogy 1x magától mondja!!!!Ez vajon miért van??????

Legjobb válasz: AZ en parom sem feltekeny egyaltalan,tudja,hogy nincs oka,ha pedig egy masik srac bokol nekem,csak buszke arra,hogy en az ove vagyok:) Az elejen en is furcsalottam,de aztan belegondoltam,hogy mennyire jo es ritka az ilyen ember.Sok embernek az eletet mennyire megkeseriti az,hogy a parja betegesen feltekeny.Sztem orulj neki,hogy benned is ennyire megbizik a parod,es meg mielott olyanokra gondolnal,hogy biztos nem szeret azert nem feltekeny,ez butasag,attol meg o szeret teged es felt,csak nem a zoldszemu kis szornyeteg iranyitja:) sok boldogsagot:)

Amennyiben a furcsa viselkedes alatt azt erted, hogy nem feltekeny mar az nem hinnem, hogy rosszat jelent.Ha kozben kimaradozik, lemondja a kozos talalkatokat, hazugsagokon kapod rajta akkor elgondolkozhatsz, de most meg nincs okod az aggodalomra velemenyem szerint:)
Lehet az ido folyaman azert mult el a feltekenyseg , mert elkezdett bizni benned es latja, hogy nincs oka onmagat enni, mert nem kavarsz mas sracokkal( gondolom ez igy van).Sztem nem kell mindig a legrosszabbra gondolni:) nyugi:)
AZ en parom sem feltekeny egyaltalan, tudja, hogy nincs oka, ha pedig egy masik srac bokol nekem, csak buszke arra, hogy en az ove vagyok:) Az elejen en is furcsalottam, de aztan belegondoltam, hogy mennyire jo es ritka az ilyen ember.Sok embernek az eletet mennyire megkeseriti az, hogy a parja betegesen feltekeny.Sztem orulj neki, hogy benned is ennyire megbizik a parod, es meg mielott olyanokra gondolnal, hogy biztos nem szeret azert nem feltekeny, ez butasag, attol meg o szeret teged es felt, csak nem a zoldszemu kis szornyeteg iranyitja:) sok boldogsagot:)
viszont, ha furcsa is akkor az mar lehet rossz jel, de onmagaban az, hogy nem feltekeny az csak szerencse:D- te ismered a parod es tudod, hogy sosem votl feltekeny vagy csak egy ideje nem erdekli.hogy mi van veled-utolso voltam:)
Gondolkodj el és ha kell lépj..... Aszem ez a kihûlés felé tart illetve az elõtt van, egy pasi ha nem féltékeny ilyenekre nem szeret igazán.... Mondani nem kell elég ha csak kimutatná, de azt hiszem ezt sem teszi meg 28/f
hát nem akarlak elkeseríteni de a kapcsolatottok szmára nem olyan fontos, mint neked... (szerintem)
A kérdező hozzászólása: Viszont erre én is rájöttem, hogy több mint valószinû nekem fontosabb a kapcsolatunk!!Én még most is épp olyan szerelmes vagyok mint 4és fél évvel ezelõtt...!!!!!
Én adnék neked 1 hetet, hogy leépítsd a 'szerelmes üziket', aztán lapát... Bocs, ha nyers voltam, én a féltékeny típusba tartozom.:) És nem kizárt, hogy õ is, csak próbálgatja, meddig mész el, ha nem reagálja le a dolgokat, szóval óvatosan!
vagy mert nem is érez semmit, vagy mert magából indul ki, hogy soha nem csalna meg, így benned is megbízik.
Van oka rá hogy féltékeny legyen? ha nincs mé lenne féltékeny?
Ha nem féltékeny, az rossz. Ha nem mutatja, hogy féltékeny, az jó. Mindenki féltékeny valamelyest, aki szeret. De az a srác, akit mindig csak "próbálgatnak", hogy vajon féltékeny lesz-e, az elõbb utóbb kiábrándul. És csakazért se lesz féltékeny, mert nem kell neki egy olyan barátnõ, aki a mástól kapott szerelmes üzeneteket folyton az orra alá dugdossa, hogy megtudja, vajon féltékeny lesz-e. Ez enyhén szólva kiábrándító. Nem kell ezt próbálgatni.- Addig örülj, míg nem minden kérdése az lesz, hogy "Má' megint kivel beszéltél, kire néztél rá?!?!" A szerelmes üziket meg le kell csapni, húzzanak a vérbe, neked kapcsolatod van.
sok lány álma ez ;) szerencsére hasonló cipõben járunk, tavaly félévben egy fiúval kellett egy szobában laknom a koliban mert nem volt máshol hely :S az egészet nagyon jól viselte, soha egy félreérthetõ vagy bántó megjegyzése sem volt. egyszerûen ismer engem h nem tudnám megcsalni és azt mondja, ha drámázna, akkor is megvan rá az esély h beleszeretek másba, és akkor úgyse tud ellene semmit se tenni. úgyhogy jobb a féltékenységmentes, bizalomteljes kapcsolat :)
miért akarod mindenáron féltékennyé tenni? örülj neki h szeret, és ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket!!Amúgy nem szokott kimaradozni, meg nem szokta lemondani a talikat!!!Mindig szokta mondani, hogy nem kell félnem semmitõl mert attol hogy még nem számlálgassa, hogy mennyire szeret, õ attól még szeret...!!!!!!Nem szeretném elveszteni a bizalmamat mert imádom.....!!!!
A kérdező hozzászólása: Amúgy ugyanúgy bújik meg minden csak nem tudom egy ideje nagyon furcsa!! 20/L
A kérdező hozzászólása: amugy azt mondta mikor kérdeztem, hogy mikor meg lesz rá az ok hogy az legyen majd akkor az lesz!!!!Szerintetek????
A kérdező hozzászólása: De régen féltékeny volt nagyon......:(((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!!

Miért van az hogy féltékeny vagyok ha a barátomat átöleli egy másik lány, vagy csak hozzáér, de ha velem csinálják ezt akkor meg nem értem hogy miért féltékeny emiatt a barátom? :D

Mármint vannak fiú barátaim akik csak úgy spontán megölelnek néha, meg elég közvetlenek. Nem szeretem ha a barátom emiatt problémázik, de ha vele csinálják ugyanezt a lány ismer?sei, akkor meg én meg rögtön problémázok rajta?

Legjobb válasz: hány éves is vagy?

hány éves is vagy?
A kérdező hozzászólása: A kérdés alapján joggal nézhettek 13-14 éves kis libának, de 19 vagyok. :P Elég hülyén tettem fel a kérdést, most megpróbálom máshogy megfogalmazni. Akár általánosságban is kérdezhettem volna hogy miért van az hogy ha másik csinálja akkor baj, ha mi csináljuk akkor nem? Vagyis miért vagyunk ilyen önzõek? Például, ha sétálunk az utcán és a barátom megnéz egy lány, akkor sétrõdve kérdezem meg hogy minek nézte, és tisztára féltékeny vagyok, de ha én nézek meg egy fiút, és õ von kérdõre akkor meg értetlenkedek hogy mi baja van.
hát ezek alapján azt mondanám, hogy elég érettlen vagy még, hiányzik az empátia belõled. nem rosszból és nem oltásból írom, de szerintem még érned kell =) én is 19 vagyok, 1 éve van párom, eleinte énis ferde szemmel néztem az ilyesmit, de szerencsére pont elõtte volt egy betegesen féltékeny párom, így hamar megértettem, hogy ha 1 lányra azt mondja h barát és áthívja, vagy átmegy hozzá a lány, mert szarul van, akkor az úgy is van, hisz én is így viselkedek fiú barátaimmal. a jó nõket meg pasikat közösen szoktuk osztályozni, h "ki jöhetne harmadiknak":D
háát szerintem ez csak a férfiak egoizmusa , ezzel eljátszák és azt probálják mutatni , hoyg mident megtehetnek te viszont nem és ha te cisnálod ezt megõrülnek...valahogy értesd emg vele hoyg enm csak õ létezik
nekem az a bajom, hogy õ nem féltékeny, vagy legalábbis nem mutatja ki, ezért gondolom azt sokszor, h nem is szeret, közömbös, mer ha szeretne, biztos éfltékeny lenne. Közbe meg csak nem meri beismerni hogy az, mer nem akar hisztizni, hátha amiatt akadok ki. Meg mivel én féltékeny tipus vagyok, látszik rajtam, hogy szeretem, szeirntem be van biztosítva nálam, és ezért bízik bennem, nála alapból van bzalom, és ha elrontom, akkor kételkedik, és ezért nem hisztizik, nem akarja veszekedéssel elrontani a kapcsinkat, csak élvezni, alaptalanul elõre sose idegeskedik, inkább a kételkedésem miatt ideges, h besokallok és azér hagyom ott, méghozzá alaptalanul, nem azért, hogy én lépek le mással. Ezért szeretném féltékennyé tenni, de csak annyira amennyire kell :) minden ember más, a pasik is mások mint mi :) lehet büszkeség, rossz tapasztalat

Miért van az hogy állandóan olyan érzésem van hogy megcsal a barátom ; ( holott mindennél jobban szeret legalábbis azt mondja. Állandóan féltékeny vagyok már ha valaki rá ir egyből kombinálok, mit tegyek hogy ne legyenek ilyen gondolatok a fejemben?

Legjobb válasz: Szia, én is elég féltékeny típus vagyok. De gondolj bele: ha megcsalna akkor ott valami olyan lenne, hogy nem szeretne. Ha nem szeretne, nem lenne veled. De veled van, ezért szeret. Szeret, ezért nem csal meg. :)

Szia, én is elég féltékeny típus vagyok. De gondolj bele: ha megcsalna akkor ott valami olyan lenne, hogy nem szeretne. Ha nem szeretne, nem lenne veled. De veled van, ezért szeret. Szeret, ezért nem csal meg. :)
gondold végig, hogy okkal vagy ok nélkül vagy féltékeny. ha valaki ráír, még nem valószínû, hogy megcsal. de ha valaki felhívja magához a lakására, hogy együtt tanulmányozzák a bélyeggyûjteményt, na akkor gyanakodhatsz
Nézd.Van nálad jobb nõ, ez tiszta sor.Akit meg akarnak csalni, azt úgyis megcsalják.Ebbõl kiindulva felesleges állandóan félned, mert csak tönkreteszed magad.
a feltekenysegnek nincs sok koze a szeretethez. inkabb ahhoz van koze hogy nehezedre esik elhinni hogy fontos vagy szamodra, es nem akarod magad biztonsagban erezni. valamiert a felelem hasznosabb, vonzobb szamodra. vajon miert?! mikor kezdodott ez a meggyozodes? jo lenne feltarni az okat.
Bízz a nõi megérzésedben ;-) Valami biztosan nem klappol, mert valahol valami bogarat ültetett a füledbe, viselkedése, egy mondata, akármi :)
"Bízz a nõi megérzésedben ;-) Valami biztosan nem klappol, mert valahol valami bogarat ültetett a füledbe, viselkedése, egy mondata, akármi :) " Ebben van valami!

Miért van az, hogy egy nem szép csaj egy jó pasival van együtt, és mégsem a csaj féltékeny? Sőt, még mondja a srácnak, hogy menjen bulizzon meg ilyenek.

Legjobb válasz: Mert a õ ismeri önmagát, és tudja mit tud adni a srácnak, és azt is tudja, hogy a pasi nagyobbat veszit azzal, ha õt elveszti. A pasi s tudja-ezért féltékeny:DD

Mert a õ ismeri önmagát, és tudja mit tud adni a srácnak, és azt is tudja, hogy a pasi nagyobbat veszit azzal, ha õt elveszti. A pasi s tudja-ezért féltékeny:DD
Mert a csaj nem egy önbizalomhiányos, önmagába bizalmatlan, féltékeny, hisztis nõ.
várj most a csaj csúnya a pasi szép tuti hogy a csaj szépnek hiszi magát vannak ilyen barátaim akik olyan rondák mint a szar de jónak hiszi magát mint a szivárvány!
A kérdező hozzászólása: Igen, a csaj nem szép a pasihoz képest.Majdnem úgy festenek együtt, mintha a nõvére lenne, mert idõsebb a csaj.Öltözködésben sem passzolnak.A csaj nagymamásan öltözködik, buliba is úgy megy, mintha zsíros lenne a haja.Nagyon bõ ruhákban.Esküvõn is úgy jelent meg.Mindenki koktélruhában, õ bõ tégla színû nadrágban hozzá hosszú bõ felsõ, a barátja meg öltönyben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!