Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy este (163 db)

Miért van hogy este olyan álmos vagyok, hogy szívem szerint napokig tudnék aludni, de reggel meg már ilyenkor fent vagyok? (7.30-óta)

Legjobb válasz: Mindenkinek megvan a bioritmusa. Este lefekszel és reggel már fel is tudsz kelni,mert kielégíted a számodra szükséges alvásmennyiséget

Mindenkinek megvan a bioritmusa. Este lefekszel és reggel már fel is tudsz kelni, mert kielégíted a számodra szükséges alvásmennyiséget

Az miért van, hogy este buliban részegen megismerek embereket akikkel végig bulizom az éjszakát, de másnap vissza se írnak?

Legjobb válasz: Ez nem jó hír. Ez azt jelenti, hogy õk, ahogy kijózanodnak, rájönnek, hogy nem vagy olyan jó arc, mint amilyennek részegen hittek.

Ez nem jó hír. Ez azt jelenti, hogy õk, ahogy kijózanodnak, rájönnek, hogy nem vagy olyan jó arc, mint amilyennek részegen hittek.
A kérdező hozzászólása: kurv±jó :S
Buliztatok, nem lettetek barátok.

Miért van, hogy tegnap este még azt mondta a férjem, hogy szerelmes belém, istennő vagyok, és ma ivott, (én is) és picit összeszólalkoztunk. Erre ő mások előtt szidott, pl: szopós k., stb. Miért?

tizennégy éve vagyunk házasok

Legjobb válasz: hát hazudni nem nehéz. lehet hogy azt akarta hogy békén hagyd már végre és ezért dicsért. este meg már nagyon a nyakán voltál és ezért "dicsért". szóval Te meg türöd,merthát 11éve vagyunk házasok.? gondolom egyszerübb maradni a kapcsoltban, mint hogy esetleg kilépjél belõle, és levond a magad tanulságát?

Ha már többször is elõfordult ilyesmi, akkor valóban nem túl hihetõ, hogy szeret és istenít... Gondolkozz el azon, hogy Te tényleg ilyen társat, ilyen házasságot érdemelsz-e; tényleg ennyit érsz, hogy ezt kapd? Na ugye, hogy nem! Tudd, ha tûröd, akkor nem fogja abbahagyni. Miért is hagyná abba, úgyis vele maradsz, akárhogy viselkedik. Tulajdonképpen pozitív megerõsítést adsz neki azzal, hogy tûröd, vele maradsz. Lépned kell ahhoz, hoyg változzon, beszélni vele errõl. De mondom: potenciális bántalmazóval van dolgod!!!!!
"Még ami bánt, hogy nekem õ az elsõ férfi az é, etemben , soha nem voltam még mással, és ezért mégjobban bánt hogy így beszél velem" na még valami magyarázat kifogást keresel? akkor maradjál a kapcsolatban hátha megver. bár azt is megmagyaráznád valamivel.
A kérdező hozzászólása: Még ami bánt, hogy nekem õ az elsõ férfi az é, etemben , soha nem voltam még mással, és ezért mégjobban bánt hogy így beszél velem
hát hazudni nem nehéz. lehet hogy azt akarta hogy békén hagyd már végre és ezért dicsért. este meg már nagyon a nyakán voltál és ezért "dicsért". szóval Te meg türöd, merthát 11éve vagyunk házasok.? gondolom egyszerübb maradni a kapcsoltban, mint hogy esetleg kilépjél belõle, és levond a magad tanulságát?
hát ha már "Már többször is elõfordult". akkor gondolom élvezed hogy hülyre szid közönség elõtt.?
húúú, az durva, h ilyet mond... Önmagában is durva lenne, de hogy mások elõtt is... ez már sok... nekem is mondott ilyet a barátom, de nem tizennégy év után hanem 6hónap után. de azonnal dobtam.. ezzel nem azt mondom h te is, csak leírtam. amugy bocsi, tanácsot nem tudok adni, csak nem tudtam szó nélkül hagyni... :S remélem észhez tér a férjed, és nem fogtok többet ilyen hangsulyban veszekedni..
Korábban soha nem fordult elõ ilyen, csak most egy csapásra hirtelen? Akárhogy is, elég kiábrándító. Tudnod kell, hogy a -fõleg mások elõtti!- szóbeli megalázás is erõszaknak számít - verbális erõszaknak. http://www.nane.hu/kiadvanyok/szoroanyagok.html Itt nézd át, kérlek, az Érzelmi erõszak c. kiadványt. Szerintem ha valaki igazán szeret, netán istenít valakit, nem mond ilyet részegen sem. Hogy mások elõtt ilyet mondd- undorító és képmutató ráadásul, hogy az orális szex ill. a szexuális hajlandóságod miatt tesz elítélõ megjegyzést, amit meg amúgy biztosan értékel- ez ráadásul még régimódi, nõlealázó gondolkodásmód is... Ha "csak" berögzült viselkedésmintáról van szó, és nem gondolta komolyan, talán lehet rajta változtatni -de fontos, hogy átérezze a dolog súlyát, és hogy ezzel Téged mennyire megaláz. És nagyon, nagyon vigyázz, mert sokszor a szóbeli erõszakot testi követheti... Ha úgy látod, nem tisztel eléggé, és fennáll a veszlye, hogy bántalmazzon, inkább hagyd el, vagy költözz külön, legalább egy idõre...
Kedves többi válaszadó! Azzal NEM segítetek egy bántalmazott nõn, hogy kritizáljátok! Nyilván nehéz kilépni egy kapcsolatból, pláne egy házasságból. És azzal, hogy kritizáljátok, tovább daráljátok az amúgy sem sok önbizalmát! A probléma elsõsorban NEM Õ, hanem a FÉRJE, aki bántalmazza!!! Kedves Kérdezõ, amit leírsz, az alapján a Te szereteted, elkötelezettséged nem viszonzott a férjed részérõl. LEhet persze, hogy szeret, de az is lehet, hogy csak azt szereti Benned, hoyg VEled bármit megcsinálhat, úgyse hagyod el, tehát kedvére kihasználhat. TE NEM EZT ÉRDEMLED, TE ENNÉL SOKKAL, SOKKAL TÖBBET ÉRSZ!!!!! Úgy látom soraidból, Te nagyon ragaszkodó vagy, és nagyon tudsz szeretni. Ez is azt bizonyítja, igazán megérdemelnéd, hogy olyan kapcsolatban élj, ahol a férfi valóban értékeli is e tulajdonságaidat. Soha nem késõ változtatni, akkor sem, ha õ volt az egyetlen férfi az életedben!
lehet hogy ennyire tisztel téged. és te meg nem teszel ellene semmit.
A kérdező hozzászólása: Már többször is elõfordult, hogy mások elõtt szidott, de mindenki aki halja azt mondja, hogy nem szabadna így viselkednie, de ez õt nem érdekli még a barátai is ezt mondják
"Azzal NEM segítetek egy bántalmazott nõn, hogy kritizáljátok!" de ha tûri akkor mit mondjak neki? :jól van biztos meg fog változni, biztos az alkohol beszélt belõle. ezt akarja hallani tudom. de ez nem segitség.
Tényleg érdekes, hogy egy pár válasz után már inkább támadó válaszok jönnek. Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem látja át reálisan mit is kellene tennie. De nem támadni kell az illetõt, hanem normálisan megmondani, hogy esetleg min változtasson. Azt mondod, hogy már többször is tett ilyet a férjed. Nem mondtad meg neki, hogy ez neked milyen rosszul esett? Nem vagyok pszichológus, de én azt mondanám, hogy ha szeretne és tisztelne, akkor nem viselkedne így. A pia a legrosszabbat hozza ki az emberbõl, de ennyire? Ha azt látod, hogy a férjed továbbra is így viselkedik, nem használ neki a jó szó, akkor gondolkozz el azon, hogy kell-e neked egy ilyen kapcsolat, ahol így bánnak veled.

Miért van, hogy kisfiam este 10-nél hamarabb nem alszik el? Este 7-kor elkezdem altatni, és bármit csinálhatok nem akar aludni.

Legjobb válasz: mert neki ilyen kedve van, így állt be a bioritmusa. te sem alszol, ha nem vagy álmos...

mert neki ilyen kedve van, így állt be a bioritmusa. te sem alszol, ha nem vagy álmos...
Délután mikor alszik? lehet túl késõn és ezért még nem álmos. Akkor azt kéne elõbbre hozni. Még elég picike a babád, ez alakulhat még, de azért én azt javasolnám, hogy ne hagyjátok rá, mert egy gyereknek igenis 8-kor ágyban a helye, nem is értem azokat akik hagyják az egy-két éves gyereküket 10-ig tombolni...
szerintem ne erõltesd, fektesd 10kor és kész. valószínû késõbb is fog kelni. nyáron különben is még fél 9-kor is világos van, miért feküdne le 7kor?
18 hós kislányomat 9:30 kor kezdem altatni. Mi már hamarabb megfürdünk, meg vacsizunk. Utána még pizsibe játszik és 9:30-kor altatom. Hiába is altatnám hamarabb, így szokta meg. Az apjával ilyenkor még találkozik ha délutános és azért állt ez így be nála. Nagyon ritkán alszik el hamarabb. De reggel viszont nem kell korán van hogy 9-kor úgy kell ébresztenem.
13:52-es vagyok, bocsi elirtam. 8-kor kezdjuk furdeteni es 8:30-kor megkapja a tapszeret.
Nallunk is ez volt csak 10 helyett 9-kor aludt el pedig a furdetes mar megvolt 7:00-7:30 kozott, utanna meg kapott tapszert de akkor sem volt hajlando 8-kor elaludni. Inkabb ott jatszott a kisagyba, forgolodott (persze ezt 5 honapos kora korul), ha megunta akkor sirt, hogy menjunk be hozza, ha bementunk akkor mosolygott jatszani akart. Mi meguntuk, hogy egy oran keresztul altatjuk. Mar 3 hete 8:30-kor kezdjuk furdetni, 8:30-kor megkapja a tapszeret es szepen elalszik utanna egy szo nelkul. Ugy latszik o ilyen baba, hiaba is probaltuk csak kinoztuk vele. Majd meglatjuk, hogy fog-e valtozni kesobb de egyelore igy marad. Most 6 honapos.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos
Nálunk is ez mégy már több mint 1 éve.A lányom 2, 5 éves.Ne akard 7 kor már aludni vinni.Próbáld 8 kor, ha nem megy 1/2 9 kor.....A lányomat már 1 éve 9 kor viszem, kb.1/2 10 mire alszik.van, hogy késöbb..... Kitartás. Mennyi idös a babád??
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos a drágám.Ha mégis elaludna 5 perc múlva fel is kell.
Szia! Neked mekkora a babád? Mert én ugyanezzel szenvedek, nekem 16 és fél hónapos a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Napközben is keveset alszik.Éjszaka ugyanúgy 3 óránként kell.
Mandulád rendben van? Nincs orrsövényferdülésed? Allergiás nem-e vagy esteleg? Számos oka lehet még.
A gyomorból is lehetséges, hogy visszaáramlik a szag (esetleg nyitott gyomorszáj). Vagy ha üres a gyomrod.
Menj el orvoshoz, mert rengeteg oka lehet, s más a kezelési módjuk! itt egy egész jó cikk, szerintem olvasd el: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1060

Miért van ha este 7 körül, mikor a tabi bevevés ideje van fáj a hasam? Lehetséges, hogy a szervezetem jelzi a hiányt, és figyelmeztet? Másoknak is van ilyen? Lehet mégsem ez a megfelelő bogyó?

2 hónapjaa kezdtem a Belara fogamzásgátlót szedni.

Legjobb válasz: nemvalószínû h jelez. ez inkább vmi mellékhatás sztem. vagy vmi egyéb probléma.

nemvalószínû h jelez. ez inkább vmi mellékhatás sztem. vagy vmi egyéb probléma.

Miért van hogy egész nap birom étel nélkül de mindig este 20 óra fele kegyetlen éhség tör rám?

Legjobb válasz: Azért tör rád az éhség, mert egész nap nem eszel semmit. A szervezetnek meg szüksége van táplálékra.

Azért tör rád az éhség, mert egész nap nem eszel semmit. A szervezetnek meg szüksége van táplálékra.
Elõfordulhat, hogy akkor már nem végzel semmi aktívabb folyamatot, ami elterelné az éhségérzetedet. Nálam is így van, amikor hazajövök melóból(sokszor este 6-kor), nem is igazán kívánom az ételt, de muszáj ennem, mert nem hagy nyugodni a tudat, hogy éhséget érzek.
Mert egész nap nem eszel semmit, és a szervezeted már meg is szokta, hogy este 8-kor kaja.
Azért, mert ahhoz van hozzászokva a tested, hogy este kap táplálékot. Próbálj a nap folyamán többször, nagyjából azonos idõpontokban étkezni, és pár hét alatt már lehet hozzászoksz a napközbeni evéshez.

Miért van, hogy a 6 hós babám már második napja nem akar aludni este csak kb 11 körül?

Eddig mindig 9-fél 10 között szépen elaludt a szopi közben, most nem. Hiába teszem be a kiságyba, akkora felfordulást csinál... Nem akar még aludni, pedig a pocak tele. Hagytam ma is a kiságyba, de csak forgolóódott, gagyarászott és összedíbolt mindent, még a rácsvéd?t is lekötözgette. :D

Legjobb válasz: Szia! Jó lenne tudni a napirendjét, lehet, hogy egy délutáni alvást kéne kiiktatni, vagy lerövidíteni. Bizony egyre kisebb az alvásigényük. Feltéve, ha ez az oka. Reméljük, mert ez könnyen orvosolható. Az jó jel, hogy nem sírós, nyûgös. Sok sikert! :o)

Szia! Jó lenne tudni a napirendjét, lehet, hogy egy délutáni alvást kéne kiiktatni, vagy lerövidíteni. Bizony egyre kisebb az alvásigényük. Feltéve, ha ez az oka. Reméljük, mert ez könnyen orvosolható. Az jó jel, hogy nem sírós, nyûgös. Sok sikert! :o)
Szia! Nálunk is fél évesen kezdõdött a ramazuri. Addig minen éjszakát szépen átaludt, semmi gondunk nem volt, aztán jött egy pont és mi rosszul reagáltunk. Nekünk 5 hónap volt helyre hozni.... :D Ha idejében felisemered a helyzetet, akkor nem tart ilyen sokáig. Nálunk ekkortájt keztek jönni a fogacskák. Ez egybeesett az önállósulással, a szeparizációs félelmekkel, és persze alssan lassan azzal, hogy már fel tudott állni az ágyában (na, ha már fel tud állni, akkor nehezebb altatni...) A lényeg, hogy ha valóban minden rendben van: nem éhes, nincsenek fájdalmai, nem fázik, nincs melege, nem beteg stb. akkor altatást minden eset ugyanúgy kell csinálni, és meg kell tanítani neki ( ez kb. 1-3 nap) hogyan kell egyedül elaludni. A cirkuszt ugyanis élvezik a picik! és nagyon hamar megtanulják, hogy kis "hisztivel" milyen jól el lehet nyújtani az ébrenlétet! Az a tény, hogy most kezdi felfogni, hogy Mama és Õ külön lények, de azzal még nincsen tisztában, hogy amit nem lát az még attól létezik csak nehezíti a dolgot. De komolyan mondom pár nap alatt, ha következetesek vagytok, meg tudjátok tanítani egyedül elaludni, és nem lesz gond, hogy ébren teszitek le.
Csak egyet tudok érteni elõttem szólóval :) hasonló volt az eset nálunk is. délutáni alvásra szükségük van még ilyen korban. Én semmi esetre sem rövidíteném le egyik nappali alvását se azért, hogy éjjel jobban aludjon. Lehet, hogy furcsán hangzik, de egy kipihent gyerek este sokkal jobban laszik! ha sokat alszik napközben csak jobban fog aludni éjjel. Nálunk legalább is ez a helyzet. Ha minden eset ugyanúgy zajlik, megszokják a picik, hogy ilyen az este és megtanulják, hogy ez az alvás ideje. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan írtatok is.. :) Most aludt el, eddig nem bírtam vele. Nem nyûgös, nem sírós, csak játszani akar és iszonyat aranyos, egyfolytában kacag. Csak azért így fárasztóbb a nap, mert még most jön a rendet csinálok dolog. :( Eddig ha betettem a kiságyba és még nem aludt, nem volt gond, pár perc alatt elszenderedett. De most nem. Egyszerûen nem álmos és bármit teszek nem alszik. Ma kb fél órát vártam, oda se mentem, csak hallgatóztam. Elszórakoztatta magát. :D A napirendje megvan, nem borítottam fel. Változó volt mindig a nappali alvásigénye, van hogy elég 1 óra, van hogy 4-5 óra nappal. Viszont éjszaka, már kicsi kora óta max fél 10 és alszik reggel 6-ig. NA majd kitalálok valamit. Még várok tanácsokat. Puszi nektek!!
Szia!Nálunk volt hogy hajnal fél 4 - kor még szépen beszélgetett.Én amíg nem ordított, nem piszkáltam.Aztán úgy látszik rájött hogy magával tol ki, mert nagyon fáradt lesz, és kb.két hét alatt leszokott róla.

Az miért van, hogy reggel alíg látszik valami a pocakomból(16. hét), de este meg már azért észre lehet venni, hogy babát várok, de azt sem nagyon. Mikortól lesz olyan igazi kismamis pocakom?

Legjobb válasz: Rám a 16. héten még jó volt a farmerom :) Aztán kezdett csak el nõni, összesen 8 kilót szedtem fel, nem volt nagy hasam. Szerintem max 4 hét, és egyértelmûen látszani fog :)

Rám a 16. héten még jó volt a farmerom :) Aztán kezdett csak el nõni, összesen 8 kilót szedtem fel, nem volt nagy hasam. Szerintem max 4 hét, és egyértelmûen látszani fog :)
Szerintem ez ilyenkor még a gyomrodtól is függ, hogy mennyire van teli stb.!Lehet, hogy estére felfúvódik!
Igen, szerintem is azzal van összefüggésben, hogy estére a gyomrod is tele van, esetleg fel is fúvódik, azért látszik nagyobbnak a pocakod. Nekem is ugyanígy volt, aztán kb a 20. héttõl indult be a látványos pocaknövekedés. 24 hetes kismami
Véleményem szerint semmi gond nincs vele. Van aki ezt adja, van aki azt, van aki felváltva, van aki egyáltalán nem adja. De miért általánosítasz? Mi a célod a kérdéseddel? Nálunk nincs olyan, hogy minden nap iszik a lányom, mert nem szokott kérni. Ha iszik, akkor hol ezt, hol azt. Én sosem szerettem a tejet, mindig kakaót ittam gyerekként. Karamellát sem szerettem. Nálam ez a válasz a kérdésedre.
Nálunk nagyon ritka, hogy kakaót kap, karamellát pedig még sosem csináltam. Viszont a tejet imádja. Persze nem tiltjuk a kakaótól, csak egyszerûen általában nem kér, szereti a tejet. Ennek én örülök, mert felesleges kalóriának tartom a kakaót/karamellát.
Enyém is csak a kakaót issza meg. Néha kér tejet, ha látja, hogy az apja is issza, de napi szinten reggel és este csak a kakaó. 3 decibe teszek 1 kanállal, nincs ezzel semmi gond.
Az én lányom nem issza meg a tejet. Nem tudom mi az oka, pedig mikor bevezettem neki 1 éves korában, akkor szerette, nem volt gond vele. De kb másfél-2 éves kora óta (novemberben lesz 3 éves) nem issza meg egyszerûen, akármit csinálok vagy mondok neki. Azóta csak a kakaót issza, de azt rengeteget. Van, hogy napi 1l!-t is megiszik. Sõt, ha látja hogy készítés elõtt a tejet beleöntöm a pohárba, akkor már mondja hogy nem kérek tejet. És én mondom neki, hogy de ebbõl kakaó lesz, és hiába utána látja hogy az tényleg kakaó, nem issza meg. Remélem azért majd elhagyja ezt a szokását, hogy nem issza meg a tejet.
Az én két éves fiam csak a tejet hajlandó meginni, a kakaóra csak fintorog. Minden gyereknek más az ízlése.
Lányom például jobban megissza a kakaót. Konkrétan az egész pohárral megissza. A tejet csak kortyolgatja. Váltogatni szoktam de azért amikor azt látom, hogy a tejbõl még a fele megvan, a kakaót meg egyben lehúzza, akkor nyilván megvan a válasz, hogy melyikkel fogom kínálni.
Semmi gond vele, uncsi egy idõ után, ezért én is váltogatom egyik reggel ez másik nap az stb.
mivel reggel nem tudnak reggelizni / egyszerûen olyan korán nem megy nekik kötelezõ 1 pohár kakaó/karamell/kávé/epres tej vagy sima tej legalább ennyit egyenek suli elõtt este nincs kakaó egyebek max tea víz gyümilé szörp és ha édeset esznek akkor csak tej van hozzá pl nutellás kenyér édes péksüti stb.... szeretik a sima tejet is nincs gond vele de ha mindig az van elunják ahogy a kakaót is :-))
Az én lányaim reggel kapnak csak kakaót, mert különben is nehezen tudnak kakálni , ha este meg reggel kapnának!Nálunk házi tehén tej van és este vagy cukros tejet, vagy sima tejcsit kapnak.:) )
semmi, csak éppen azt nem issza meg :)
Semmi gond nincs a tejjel. Csak a kaakót vagy a karamellt jobban szeretik a gyerekek, és táplálóbb is így.
Kiskoromban utáltam a tejet. Kakaó- és karamellástej-fan voltam. Most is csak azért iszom tejet, mert fogyaszt xd.
Az én fiam nagyon sokáig csak a sima tejet volt hajlandó meginni, a kakaót semmi kép.Sõt azt kell hogy mondjam hogy nem is az volt a lényeg neki hogy tej legyen, hanem hogy fehér.Kipróbáltuk hogy vízbe sima kalcium port kevertünk, amitõl ugyan fehér lett, de íze semmi.Ugyan olyan jóízûen itta mint a tejet. Aztán egyszer csak jött egy váltás, és csak kakaót vagy maci kávét.Ezeknél meg az sem érdekli ha vízben oldom, csak barna legyen. :) Én gyereknek tej függõ voltam, de reggelire kizárólag kakaót vagy macikávét voltam hajlandó inni, napközben meg magában ittam a tejet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!