Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy epilálás után (3 db)

Miért van az, hogy epilálás után tök piros lesz a lábam, másnapra meg kis holyagocskák lesznek és begyulladnak?

Legjobb válasz: Általában epilálom a lábam és néha nálam is elõfordul ez. Sztem attól van hogy amikor epilálom a lábam érzékenyebb a bõröm, vagy alapba bevannak gyulladva a szõrtüszõk.

Általában epilálom a lábam és néha nálam is elõfordul ez. Sztem attól van hogy amikor epilálom a lábam érzékenyebb a bõröm, vagy alapba bevannak gyulladva a szõrtüszõk.
Érdemes bármiféle szõrtelenítés után bekenni vmilyen vitaminos testápolóval. Ilyenkor egy picit kiszárítod a bõrt, és mindenképpen jó utána ha pótolod a bõr szükségleteit.
Valószínûleg nagyon érzékeny a bõröd, a szõrtüszõid begyulladnak. Ilyenkor tényleg tanácsos testápolót használni. :)
Annak idején én is epiláltam, késõbb elegem lett a fájdalomból. Eleinte nálam is jelentkeztek hasonló problémák, de ezek elmúltak, mihelyt elkezdtem borotválás utáni fertõtlenító balzsamot használni. Ez felkenés után egy kicsit csíp, de ez semmi az epilátor okozta fájdalomhoz képest, utána pedig nagyon finom és selymes lett a bõröm. :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a válaszokat:) egyébként tényleg érzékeny a böröm, és nivea testápoloval szoktam bekenni.de majd lehet egy másikat probálok ki hát jobb.

Miért van az, hogy epilálás után 2 napra kipattogok (ilyen pattanás szerű valamik jelennek meg) akárhogy csinálom?

Legjobb válasz: Mert begyullad a szál helye,fertõtlenítsd elõtte és utána is.

Mert begyullad a szál helye, fertõtlenítsd elõtte és utána is.
Érzékeny a bõröd. Nekem az vált be, hogy natúr aloe vera géllel kezelem le utána a bõrfelületet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Az normális hogy epilálás után az egész lábam tele van piros pöttyökkel? Miért nem múlnak el vagy mikor fognak?

Legjobb válasz: Normális, testápoló nélkül is kipirosodik, pár óra alatt elmúlnak.

Normális, testápoló nélkül is kipirosodik, pár óra alatt elmúlnak.
Normális, reggelre elmúlnak. Tanács: epilálás után zuhanyozz, és csak pár óra múlva kend be.
Normális, bár vigyázni kell, mert nekünk férfiaknak ezek a pontok gyakran a szõrbenövés elõjelei (az arcon). Nem tudom, nõknél hogy van, (gondolom lány vagy), de a pöttyök azt is jelezhetik, hogy a borotválás közben nagyon kis sérülések keletkeztek. Testápoló vagy alkoholos fertõtlenítõszer ajánlatos lehet, mert a bõr sebezhetõvé válik a külvilág baktériumaival szemben. Remélem segítettem, és nem csak belekotnyeleskedek a dolgokba:D 19/F
Bekened utána testápolóval a lábad? Ha igen, akkor attól... Nekem úgy szokott kinézni a lábam, ha epilálás után bekenem testápolóval, vagy akármivel... Uhh... =s :D
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek! : )))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!