Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy egyes (272 db)

Az miért van, hogy egyes esetekben az 'ember' szó szinonimája a 'férfi' szónak?

Legjobb válasz: Egyes vidékeken az ember csak férfi volt,a gyerek csak fiú, a család pedig a gyerekek száma. Ma már csak faluhelyen mondják így. Ez nem jelentette a nõk lenézését. A terhes nõ megnevezés pedig ma is használatos és nem sértõ. A babát váró nõ ugyanis "terhet" hordoz. Szebb,mint az állapotos nõ megnevezés. Azt pedig,hogy áldott állapotban van,csak vallásos emberek használják.

Egyes vidékeken az ember csak férfi volt, a gyerek csak fiú, a család pedig a gyerekek száma. Ma már csak faluhelyen mondják így. Ez nem jelentette a nõk lenézését. A terhes nõ megnevezés pedig ma is használatos és nem sértõ. A babát váró nõ ugyanis "terhet" hordoz. Szebb, mint az állapotos nõ megnevezés. Azt pedig, hogy áldott állapotban van, csak vallásos emberek használják.
A nõ pedig az asszonyállat... Az utód is: vagy 'gyerek' vagy csak lány... Ez a nõk lenézése, ami oly sok korra és kultúrára jellemzõ. szolgák, cselédek, nem véletlenül volt a férje az 'ura'. Magázták a férjet, míg az tegezte a feleséget, ahogy a cselédeket... Gáz :P
A kérdező hozzászólása: Erre ma is így tekintenek az emberek, vagy olyan mint ha azt mondanánk egy nõre hogy terhes (nem úgy értjük ahogy hangzik)?

Miért van, hogy egyes könyvek pdf-ben 2-3 MB méretűek, míg ugyanaz a könyv ~50 Mb is lehet?

Ha van valami konvertáló, akkor érdekelne az is.

Legjobb válasz: Pl. az Adobe Acrobat proginál mentéskor be lehet állítani, hogy milyen tömörítést használjon, mennyire legyen jó minõségû, nagyítható az anyag, vagy mennyire netbarát kis méretû. Rossz tömörítés-beállításnál vagy egyes ingyenes és túl egyszerû programok esetében fordul elõ, hogy ugyanaz az anyag többszöröse egy profi és jól konfigurálható másik konverterhez képest.

Pl. az Adobe Acrobat proginál mentéskor be lehet állítani, hogy milyen tömörítést használjon, mennyire legyen jó minõségû, nagyítható az anyag, vagy mennyire netbarát kis méretû. Rossz tömörítés-beállításnál vagy egyes ingyenes és túl egyszerû programok esetében fordul elõ, hogy ugyanaz az anyag többszöröse egy profi és jól konfigurálható másik konverterhez képest.
Szia. A másik dolog. Nem mindegy, hogy hogyan készûl a PDF könyv. Ha pl szövegszerkesztõbe beirod és úgy készitesz belõle PDF-et akkor az lesz nagy valószinûség szerint 2-3 mega PDF. Viszont ha a kinyomtatott könyvet szkenneled le (sok-sok kép), akkor abból nagy valószinûség szerint lesz az 50-60 megás PDF. Üdv.
egy minosegi converter: ABBYY PDF Transformer http://imagerz.com/QE9BUUtvAwMAAwhOQAVQ
A pdf csak egy héj. Lehet benne szerkeszthetõ szövegformátum (mint amilyet most írok) és lehetnek benne képek. Egy betû egy bájt + a formázás + körítés, de 1 megában már rohadt sok betû elfér. Sima txt-ben 1 mega = 1 millió bájt = 1 millió betû. Míg ha képek vannak benne (nem feltétlenül színes napocskás képek, hanem beszkennelik a könyv lapjait), akkor 1 oldal azért lesz néhány kilobájt legalább. Általában jpeg képek vannak a pdf-ben is. Ebbõl következik, hogy összenyomni nem igazán lehet, legalábbis 50 megából 2 megát csinálni. Ha a képekbõl karakterfelismeréssel (OCR) szerkeszthetõ szöveget csinálnánk, azzal lehet a legtöbb helyet nyerni.

Miért van hogy egyeseknek sokkal több jár mint másoknak? Miért van az hogy valakit százak ölelnek mást meg senki?

Miért lehet az hogy valaki lehet sokkal értékesebb jellem mint más, mégse szereti senki? Vajon hány millió értékes ember lett már emiatt beteg, depressziós, öngyilkos? Kik a felel?sök? Maguk az emberek? Vagy maga a világ lenne egy rothadt szar? Vagy ez egyike az élet nagy igazságtalanságainak?

Legjobb válasz: Minél híresebb az ember, minél több ismerõse van, az annál értékesebb. Annak az embernek az élete többet ér, mint mások élete. Az ismerõsök számával növekszik az adott embernek az értéke. Az hülyeség, hogy minden ember egyenlõ. Az ember értéke annyi, amennyi ember szereti õt. (Például egy afrikai nyomortelepen meghalt hajléktalan embert senki sem siratja, viszont egy híres amerikai zenész halálakor mindenki sír.)

Minél híresebb az ember, minél több ismerõse van, az annál értékesebb. Annak az embernek az élete többet ér, mint mások élete. Az ismerõsök számával növekszik az adott embernek az értéke. Az hülyeség, hogy minden ember egyenlõ. Az ember értéke annyi, amennyi ember szereti õt. (Például egy afrikai nyomortelepen meghalt hajléktalan embert senki sem siratja, viszont egy híres amerikai zenész halálakor mindenki sír.)
A kérdésben nagyjából meg is válaszoltad: te magad, a környezeted, a világ, a természet, meg még egy tucat tényezõ mind közrejátszhat.
Tegyél ellene, ha nem tetszik. Ha sajnál(tat)od magad, nem lesz semmi se jobb.
Ez egy elég szubjektív megközelítése a kérdésnek. Nyilván van valami, amiért nem fogadnak el téged a hölgyemények. Lehet ez a külsõ? *Nem hiszem, hogy ez olyan befolyásoló tényezõ lenne, hogy senki se legyen veled gyöngédebb... Én hiszem, hogy mindenkinek van párja Lehet az, hogy nem vagyok megelégedve magammal? *Igen, fakadhat ebbõl, hiszen az egy belsõ kisugárzásod, mellyel a jó külsõ, belsõ tulajdonságaidat is elnyomod, akár tudatalatt is történhet ez. Ezen érdemes változtatni barátok segítségével, akik támogatni tudnak. Szerintem nincs olyan, hogy az egyik ember értékesebb, mint a másik. Ugyan annyira értékes az összes ember, csak éppen nézõpont kérdése, hiszen ami nekem rossz, az másnak jó lehet. Nem de? A felelõsök? A világ. Az, hogy a társadalom hülye sztereotípiákat sulykol belénk naphosszat a sminkekrõl, és egyéb luxustermékekrõl, melyekre semmi szükség, kezdve az olyan bájgúnárokkal, mint a fehérlovas nigger, vagy a borotvág k.csög... No de nem itt kell filozofálgatni :D F/16
Ezen kívül a világ nem igazságos. A szerelemben különösen nem az!
A saját életedért csak és kizárólag te magad vagy a felelõs. Átháríthatod a felelõsséget másokra, a világra, a társadalomra, de a sorsodat csakis te tudod jobbra fordítani. Ha az interneten bánkódsz azon, hogy senki sem szeret, azzal nem léptél elõre. Kezdj el olyan dolgokat cselekedni, amik a célod felé mozdítanak és kerülj el minden mást. Ha olyan értékesnek tartod magad, akkor semmi akadálya annak, hogy megnyílj az embereknek.
tudod mennyit filozofáltak már errõl a gyk-n? :D nagyon sokat :D ez a természet törvénye, a gyengét megtapossák az erõs fenn marad :/
A gyíkemberek a felelõsök

Miért van hogy egyes embereknek nincs semmi gondjuk nincsen, csak élik a kis életüket, anyuci és apuci megveszmindent?

Ilyen példaul a barátnőm,félre ne értsétek,nem vagyok irigy,nemrég kapott egy autót,egy hete jöttünk meg balatonról,ami nekem hatalmas élmény volt,eddig még sose jutottam el a balatonhoz,rá egy hétre pedig viszik horvátországba a szülei,miközben folyamatosan shoppingolni viszik és mindent megvesznek neki,nagyon szeretnék én is ilyen életet:-)

Legjobb válasz: Mert senki sem egyforma. Unalmas lenne az élet,ha mindenki gazdag lenne,és ha mindenünk meglenne. Ilyenkor gondolj arra,h nem egy aluljáróban ülsz,éhezve,hanem azért csak van fedél a fejed felett,és nem éhezel. :) Annak örüljünk,amink van. Nyugi,nekem is hatalmas élmény eljutni a Balcsira. Ebben az évben én nem is tudok elmenni. De nem szomorkodok rajta! :) Viszont tehetsz még ezért,h olyan életed legyen,mint a barátnõdé! Tanulj sokat, hogy vidd valamire az életben!

Mert senki sem egyforma. Unalmas lenne az élet, ha mindenki gazdag lenne, és ha mindenünk meglenne. Ilyenkor gondolj arra, h nem egy aluljáróban ülsz, éhezve, hanem azért csak van fedél a fejed felett, és nem éhezel. :) Annak örüljünk, amink van. Nyugi, nekem is hatalmas élmény eljutni a Balcsira. Ebben az évben én nem is tudok elmenni. De nem szomorkodok rajta! :) Viszont tehetsz még ezért, h olyan életed legyen, mint a barátnõdé! Tanulj sokat, hogy vidd valamire az életben!
Ha te is szeretnél ilyen életet, dolgozz meg érte. Akkor te életképes leszel, õ meg nem, majd ha nem lesz anyuci, apuci. Sajnos nem mindenki születik ilyen helyre. De tudod mit? Nem sajnos.
lehet hogy megveszenek neki mindent de szeretik is? nem lehet hogy penzel akarjak megvenni a lany szeretet? amugy en is ismerek olyan embert akinek komolyan az a legnagyobb gondja hogy nincs otthon nutella. multkor mikor naluk voltam kicsapta a balhet mert hoy nincs ottho nutella, a foldhoz vagta az ures uveget meg ilyenek.
Az élet rohadt igazságtalan de talán jobb is ha nem születtél olyan családba mint a fent leírt, mert így megtanulod értékelni azt amid van

Miért van, hogy egyes emberek teljesen mást hoznak ki belőlem?

Egyiknél pl. rendszeresen siránkozom, másiknál szinte mindig jó kedvem van, megint másnál pedig érdeklődő, beszédes, van akinél meg soha nem jut eszembe semmi beszédtéma. Valahogy mindig úgy terelődik a beszélgetés... Alig van aki "nem fordít ki önmagamból" és aki mellett minden természetes.

Legjobb válasz: Ez igy szokott lenni. Van olyan ember aki mellett feltöltõdsz, és van olyan aki mellett lemerülsz.

Ez igy szokott lenni. Van olyan ember aki mellett feltöltõdsz, és van olyan aki mellett lemerülsz.
Aki mellett nem jön a beszédtéma, azt valószínûleg nem kedveled annyira, mint aki mellett kifordulsz önmagadból.Ez természetes, mindenkinek vannak olyan emberek az életében, akiket lesz*r és, hogyha beszélgetésre kerül a sor velük, akkor nincsen mit mondaniuk egymásnak, mert hogy is mondjam...Ütköznek az ellentétes "világuk".

Az miért van, hogy egyes játékokban a cpu és a gpu használat maximumon van egyaránt, és van amelyik játékban a cpu maxon, a gpu meg csak olyan 50-60%-on?

Ez azt jelenti, hogy nem tudja kihajtani a proci a vidikarit? Sniper Ghost Warrior 2-ben mindkettő maxon volt. Prototype 2, Crysis 2-ben a gpu meg csak félig. Amd system monitorral néztem. Gép: HD6670 1gb gddr5 Amd athlon ii x2 250 3ghz 4gb ddr2 ram

Az miért van, hogy egyes Nissan GTR-eknek ha fel van kapcsolva a lámpája, hátul csak két lámpa világít, némelyiknek meg mind a négy?

Ez miért van és mit?l függ?

Legjobb válasz: Gondolom be lehet kötni ígyis-úgyis. Az én autómban pl. csak a bal oldali ködzárófény van bekötve, de jobb oldalon is megvan a helye a lámpában, csak 2 m vezeték kell a bekötéshez.

Gondolom be lehet kötni ígyis-úgyis. Az én autómban pl. csak a bal oldali ködzárófény van bekötve, de jobb oldalon is megvan a helye a lámpában, csak 2 m vezeték kell a bekötéshez.
Mert biztos bekötötték. Apám is bekötötte a kocsiban hátul a ködlámpát, így ha rálépsz a fékre akkor négy lámpa világít.
Nem a ködlámpa felkapcsolásával világít a másik kettõ? Van ott valami trükk gyárilag nincsennek ilyen különbségek. pláne nem japán autóba. A GR egy jó autó.

Miért van, hogy egyes emberek szaga úgymond ízlik, egész nap bírnám szipákolni, másoké meg kellemetlennek tűnik?

Nem arra a szagra gondolok, amikor valaki nem fürdött már napok óta, mert akkor mindenki büdös, hanem arra, hogy mondjuk fürdés után, nem azonnal, de még aznap, amikor már érezni lehet az illet? szagát.

Legjobb válasz: Az emberek szaga egyáltalán nem a mosdatlanságtól ered ez egy ismerethiányon alapul.Van akinek sokkal nagyobb a vajsav termelése mint másoknak ezért hiába mosakszik meg két ember egyformán az egyiknek már egy két óra múlva szaga van a másiknak meg húsz óra múlva se.

Az emberek szaga egyáltalán nem a mosdatlanságtól ered ez egy ismerethiányon alapul.Van akinek sokkal nagyobb a vajsav termelése mint másoknak ezért hiába mosakszik meg két ember egyformán az egyiknek már egy két óra múlva szaga van a másiknak meg húsz óra múlva se.
Az izzadtságnak nincsen szaga, tehát azt nem érezheted :) Csak miután elkezd bomlani, utána érzel szagot. Frissen leizzadva pl sportolás után egyáltalán nem kellemetlen a szag. Elvégre víz, só, fehérjék és némi salakanyag, semmi olyan, aminek szaga lenne" Egy kicsit utána kéne nézned a dolgoknak! Tudod mi az hogy vajsav? Az izzadáskor az is választódik ki a bõr védelmére szolgál.Ha magszagolod a vajsavat mily meglepõ izzadtságszagot fogsz érezni mert ilyen a szaga. És az egyik embernek kicsi a vajsav kiválasztódása a másiknak meg sokszorosa.Gyógyszerészt kérj meg egy kis vajsav szagolásra acidum butyricum a neve.Butánsav.Nem tudod hogy van aki megmosakszik és egy óra múlva már izzadt szaga lesz? Örülj neki hogy neked nem.
Azért van, mert a sok kémiai anyag ami "szivárog" az emberekbõl, tökéletes biológiai információ az illetõrõl. Egy egészséges gyerekhez egészséges, a tiedtõl külömbözõ gének a legideálisabbak. Tehát akit szipákolnál egész nap, az genetikailag illik hozzád.
"akit szipákolnál egész nap, az genetikailag illik hozzád." Mit csinál? Testszag meg genetika?
Nem tudom a genetika közvetlenül közrejátszik-e, de az bizonyított tény, hogy a párkapcsolatokban, ha az egyik fél nem bírja elviselni a másik "szagát", biztos, hogy a felek hamarosan szakítanak/elválnak.
3.: tényleg igaz amit írt. Discovery-n is volt, hogy ha egy embernek bejön egy másik szaga, akkor genetikailag különböznek, azaz elõnyös lenne kettejüknek utódot nemzeni. Mutatták azt is, hogy emiatt már van ahol "szagrandikat" tartanak. Összejön egy csomó ember és szaglásszák egymást. Aztán azzal mennek el kettesben, akinek a leginkább jó szaga volt. Sõt, még egy doki azt is mondta (szintén ugyanabban a mûsorban), hogy nem az izzadtság szagát érezzük másokon, hanem az azt elfogyasztó baktériumok salakanyagának szagát.
Az izzadtságnak nincsen szaga, tehát azt nem érezheted :) Csak miután elkezd bomlani, utána érzel szagot. Frissen leizzadva pl sportolás után egyáltalán nem kellemetlen a szag. Elvégre víz, só, fehérjék és némi salakanyag, semmi olyan, aminek szaga lenne. Azokat a baktériumok termelik (mint ahogy a bélgázoknak a szagát is) Egyébként meg amirõl a kérdezõ érdeklõdik, azok a feromonok, amit az emberek is éreznek, és kibocsátanak. És tényleg attól függ, hogyan állsz, és milyen esélyei vannak egy embernek veled. Ha valakit alapból büdösnek, vagy kellemetlen szagúnak találsz, vele sosem leszel tartósan barátságban, pláne nem intim kapcsolatban. Sajnos rengetegen elfedik ezt a szakot, agyon dezodorozva magukat, pedig egy ilyen illat sokat segít egymással kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor azért van, hogy a barátaim szagát nem tartom kellemetlennek, akit meg "büdösnek" ítélek, azzal nem is annyira haverkodok.:D

Miért van, hogy egyesek itt az oldalon úgy nekiesnek az embernek hogy sírni támad kedve?

Felteszek egy bizalmas kérdést és úgy leoltanak,hogy el van rontva a napom...feltettem egy kérdést párkapcsolati témában és a reményt veszik el t?lem! Mondván hogy úgysem szeret az a valaki...honnan is tudhatnák?! Így is nehéz,mért kell beletiporni az ember lelkébe??

Legjobb válasz: Figyi. Avval, hogy ide kiteszel egy kérdést, vállalod azt is, hogy minden alja paraszt itt van és írhat Neked és ezekszerint be is talált... Az emberek csak a véleményüket mondják el, ha meg a komment nagyon sértõ, jelentsd egy moderátornak.

Figyi. Avval, hogy ide kiteszel egy kérdést, vállalod azt is, hogy minden alja paraszt itt van és írhat Neked és ezekszerint be is talált... Az emberek csak a véleményüket mondják el, ha meg a komment nagyon sértõ, jelentsd egy moderátornak.
én pont így jártam a minap..és kommentbe vissza is írtam...h micsoda primitív emberek vannak itt....aztán ne is foglalkozz velünk:) ;)
Az utóbbi pár napban én is elég sok kérdés válaszaiba beleolvastam. Nagyon sok helyen rögtön támadják az embert ahelyett hogy tanácsot adnának. Meg ez a lepontozósdi. Aki itt éli ki a sértegetõs énjét azokat ki kellene innen valahogy tiltani, mert ez az oldal szerintem nem azért jött létre hogy rögtön nekiessenek az embernek ha nem tud valamit élbõl.
Vannak, akik kifejezetten azt élvezik, ha a földbe döngölhetnek valakit... Ha nekik [email protected] az életük, akkor legyen másnak is [email protected] :-P Ha érzékeny vagy akkor ne itt tedd fel a kérdésed, mert sajnos nem sok megértésre számíthatsz.
mert a magyarország itt áll! biztosan nekik is megdöglött a ló hát dögöljön meg neked is magyarországi morál 4ever!
ne foglalkozz az ilyenekkel!
A kérdező hozzászólása: köszi, aranyosak vagytok! :) komolyan. Most már nem sírok. Nem az ellen vagyok, hogy kimondják az igazságot, mert az egy dolog, hanem AHOGY mondják. Normálisan is lehet közölni valakivel hogy felejtsen el valakit, nem kell olyanokat írni hogy 10 percig bõgjön az ember.ezt sosem fogom megérteni...
Igen, ha ide írsz, az ezzel jár. Megtennéd, hogy belinkeled a kérdésed?
A kérdező hozzászólása: jó, lehet hogy csak nekem tûnt durvának, kivülállónak nem, csak akkor pont nem erre volt szükségem. Mindegy, azóta jobban vagyok, megpróbálom elfelejteni Õt.

Miért van, hogy egyes munkákat nem tartunk nőiesnek/férfiasnak, pedig nagyrészt ők űzik?

Például arra, hogy valaki költ?, nem mondjuk, hogy milyen férfias, pedig alig van n?i költ? az irodalom tankönyvben. De például a szakácsra sem mondjuk, pedig a híres szakácsok nagyrészt szintén férfiak.

Legjobb válasz: Nemtudom, talán mert a kifejezetten férfiasnak tartott szakmák általában egy fajta "keménységet" is sugallnak. Pl egy kõmûves, egy asztalos... érted. Az ügyvéd is egy férfias állás: egy ügyvédnek általában jók az anyagi dolgai, biztos hogy eltartja a családot. Egyébként fogalmam sincs, de én ehez tudom kötni. Egyébként szakácsnak készülök :D Férfiasnak nem biztos hogy férfias, de jó helyen jól lehet vele keresni, a minden napi életben is hasznos, meg a csajok is szeretik :)

Nemtudom, talán mert a kifejezetten férfiasnak tartott szakmák általában egy fajta "keménységet" is sugallnak. Pl egy kõmûves, egy asztalos... érted. Az ügyvéd is egy férfias állás: egy ügyvédnek általában jók az anyagi dolgai, biztos hogy eltartja a családot. Egyébként fogalmam sincs, de én ehez tudom kötni. Egyébként szakácsnak készülök :D Férfiasnak nem biztos hogy férfias, de jó helyen jól lehet vele keresni, a minden napi életben is hasznos, meg a csajok is szeretik :)
Szerintem a költészet nem egy szakma. Az mûvészet, akinek van tehetsége hozzá az jókat ír, akinek nincs, azt hiába próbálod megtanítani, akkor sem lesz elismert. Szóval ezt azért nem mondjuk férfias szakmának, mert nem szakma. Mondjuk inkább, hogy foglalkozás:) Azt nem értem ugyan, hogy mitõl lenne férfias. Mert többnyire férfiak csinálják? Az asszonyverést is férfiak csinálják, mégsem férfias:D Vagy rosszul fejezed ki magad, és félreértelek. A szakács szakma az meg véleményem szerint azért lehet ilyen, bár én nem sorolom egyik vagy másik kategóriába, mert sajnos még elég elterjedt az a nézet, mi szerint a nõnek otthon a helye, meg a konyhában:) , fõzzön, mosson, takarítson. Na már most ha a nõ fõz, akkor miért fõz a férfi. Egyébként nem hiszem, hogy a férfi sovinisztákon kívül más is kifejezetten nõies szakmának tartaná a szakácskodást. Ha valaki rendesen ûzi az ipart, akkor naponta x órán keresztül fõzõcskézni, talpon lenni, nem a legkönnyebb fizikai munkák egyike.
Mármint, hogy kicsodák? Mármint kik ûzik?
A kérdező hozzászólása: Köszi, elsõ. Második, hát, hogy nem tartjuk mondjuk férfiasnak, pedig sok a férfi az adott szakmában.
A kérdező hozzászólása: Az, hogy munka-e, más kérdés, csak röviden akartam fogalmazni. és a férfiasat itt végül is nem a szó klasszikus értelmében kell érteni, csak hogy férfiaknak való. de kösz a válaszod. A szakácsosban igazad lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!