Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy egy 5 hónapos (10 db)

Miért van az, hogy egy 5 hónapos babának 3 hónapot kell várnia egy szívultrahangra?

Felháborító és ha addig történik vele valami vagy romlik at állapota akkor ki lesz a felel?s????

Legjobb válasz: Elkeseritõ és felháboritó a magyar egészségügy! Az emberrõl lenyúzzák az utolsó réteg bõrt is de semmit nem adnak cserébe! Próbálj megnyugodni(tudom könnyû mondani),de talán nem olyan rossz a babád állapota hogy 3 hó alatt valami baj történne.Csak erre tudok gondolni és hogy felállitanak egy sürgõsségi sorrendet.Sajnos nem tudok mást mondani ez ügyben és remélem minden rendben lesz!

Elkeseritõ és felháboritó a magyar egészségügy! Az emberrõl lenyúzzák az utolsó réteg bõrt is de semmit nem adnak cserébe! Próbálj megnyugodni(tudom könnyû mondani), de talán nem olyan rossz a babád állapota hogy 3 hó alatt valami baj történne.Csak erre tudok gondolni és hogy felállitanak egy sürgõsségi sorrendet.Sajnos nem tudok mást mondani ez ügyben és remélem minden rendben lesz!
Mi egy kicsit nagyobb gyerkõccel voltunk így, de szerencsére ok nélkül aggódtunk. A területileg illetékes kórházban hónapokat kellett volna várni, de fel hívtuk a Bethesda gyermek kórházat Budapesten, ahol azthiszem három héten belül fogadtak. Szomorú az EÜ helyzete és ez egyre rosszabb lesz majd. Felháborító, hogy a gyermekek egészségével sem törõdnek...
Azért, amiért egy daganatos betegnek a mûtét elõtti CT-re egy hónapot! Ha nem ilyen lenne az egészségügyünk, amilyen, a férjem ma is vígan élne! :(((

Miért van az hogy a 5 hónapos babámnak, ahol a fogáak kéne jönni mindíg kijön egy apró pici pötty majd eltűnik! Ez nem szájpenész ugye?

Legjobb válasz: Szia. A szájpene´sz nem múlik el maga´tól.Több pici fehér pöttyböl áll össze.

Szia. A szájpene´sz nem múlik el maga´tól.Több pici fehér pöttyböl áll össze.
Az én kisfiamnak is volt az ínyén ilyen fehér pöttyöcske, de nem szájpenész.Nekünk 4 hónaposan kijött a két alsó , és ez a két pötty pedig fölül látszódott a metszõfogak helyén, de eltûnt.Lehet, hogy csak attól van, hogy kötõdik az ínye.Ne ijedj meg!Remélem nem állítok csacskaságot!:)

10, 5 hónapos kislányom eddig is felkelt éjjel 1x 2x vagy enni vagy inni de most egy héten belül másodszor ébred úgy, hogy utána 1-2 órán át fent van hajnalban. Vajon miért?

Sír. Felveszem, megnyugszik. Leteszem dumálgat, nézelődik. Dől jobbra, balra, de aludni nem akar. Fogzás? Vagy mitől borult meg ez így és meddig tart? Már amúgy is nagyon vártam, hogy elhagyja az éjszakai evést erre most ez.

Legjobb válasz: Nekem 9,5 hónapos, ugyanezt csinálja 4 napja, de neki most bújik a foga, így tudom, hogy az ébreszti fel. Én se tudom visszaaltatani, kb. 1-1,5 óra után magától dõl ki, addig sír, vagy mászkál az ágyában.

Nekem 9, 5 hónapos, ugyanezt csinálja 4 napja, de neki most bújik a foga, így tudom, hogy az ébreszti fel. Én se tudom visszaaltatani, kb. 1-1, 5 óra után magától dõl ki, addig sír, vagy mászkál az ágyában.
9, 5 hónapos kisfiam ugyanez..
Nálunk is volt egy ilyen idõszak, de kb 1-2 hét alatt átment rajta!
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem változott a helyzet. Létezik, hogy nem a foga hanem most jött elõ a szeparációs szorongás?


Mért van az hogy a 23 honapos fiam még mindig nem eszik egyedül? Csak mert itt olvasom 1, 1-5 évesen a gyerekek egyedül esznek. Az enyém a kanalat sem akarja megfogni. Miért?

étvágya nagyon jo,de amikor kaja van,hiába adom fogja meg,ö a kezemet fogja,és odarakja a kanálhoz.miért?ja kenyérfalatok,pogácsa meg ilyenek amit kézzel kel azt eszik egyedül,bár sokszor elvárja,és stereti,ha etetem.

Legjobb válasz: Szerintem a fele sem igaz annak, hogy a baba 1-1,5 évesen egyedül eszik, inkább némileg eltúzott szülõi büszkeségbõl írhat ilyet egy anyuka. Ne aggódj, rá fog kattani az érzésre, hogy milyen jó egyedül fogni a kanalat! Próbáld meg úgy, hogy együtt fogjátok a kanalat, mindketten érjetek hozzá, és úgy tegyétek a falatot a kicsi szájába.

Szerintem a fele sem igaz annak, hogy a baba 1-1, 5 évesen egyedül eszik, inkább némileg eltúzott szülõi büszkeségbõl írhat ilyet egy anyuka. Ne aggódj, rá fog kattani az érzésre, hogy milyen jó egyedül fogni a kanalat! Próbáld meg úgy, hogy együtt fogjátok a kanalat, mindketten érjetek hozzá, és úgy tegyétek a falatot a kicsi szájába.
Hát az én lányom 1, 5 éves, és nem akar egyedül enni. Az evés sem érdekli. Kíváncsi vagyok megtanulja e még mielõtt bölcsibe megyünk...Próbálom ezen a téren önállóságra szokatni, de nem nagyon megy eddig. A múltkor elé raktam az ebédet, leültem mellé, és vártam, fél óráig csak kavargatta, utána letettem aludni, hátha alvás után csak ráviszi az éhség, hogy próbálkozzon, 2 kor felkelt, és fél négyig kínlódtunk az evéssel, nagy nehezen lement egyedül pár falat, a többit én adtam neki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ja probálkozni az enyém is probálkozik, de nem érdekli, mert majd gondolja anya azért van.jaj igen és játékokat hord az etetöszékbe.
Szerintem az erõs túlzás, hogy 1 éves gyerek eszik egyedül. Lehet, de akkor az egész konyhát moshatod fel, és fürdetheted a gyereket minden evés után. És még éhes maradt. Én ezt nem nagyon hagytam. Viszont ezért állítólag egy idõ után már nem is akar egyedül enni, hanem azt akarja, hogy anya etesse. Ezt szokta meg. A fiam 21 hónapos, kanállal még nem eszik egyedül. Valóban 1 évesen próbálkozott magára borogatni a levest, de most már nem nagyon akarja. Kézzel, villával eszik egyedül. Nem baj, a lányom 2, 5 évesen tanult meg kanalazni.
22hós fiam szintén nem viszi túlzásba. 3-5kanállal ha hajlandó egyedül, akkor már jó. Utána követeli a játékokat. Szerintem ott rontottam el a dolgot, h én tettem elé játékokat, mert úgy könnyebb volt nekem, nem forgolódott el, nem akart kimászni a székbõl. Aztán ez észrevétlenül bele is rögzõdött a gyerekbe. A következõ babánál tuti nem követem el ezt a hibát.
20 hónapos a lányom, és eddig nem igazán érdekelte, hogy egyedül egyen kanállal. Mostanában szokott rá, hogy mindent egyedül akar csinálni. Már egész ügyesen kanalazza a fõzeléket a szájába. (A levest azért még én adom neki, vagy legalább a kezét fogom). Szerintem ne idegesítsd magad ezen, biztos hamarosan nálatok is eljön az idõ, hogy nem hagyja, hogy Te etesd!

Miért van az hogy 5 hónapos babám aki eddig átaludta az éjszakát és déluánonként is aludt 3 órát egyben most se éjjel se nappal nem alszik anélkül hogy 1x vagy 2x fel ne sírna?

Tanácstalan vagyok, segítsetek légyszi.

Legjobb válasz: Valószínü,hogy jönnek a fogai.Nem??? A lányom 6 hónapos,e´s már több mint 3 hónapja kinlódunk.Igaz,már 2 fogacska kinnt van.nekem sosem aludta még át az éjszakát.3 hónapja pedig min.4x kel. Ezt az idöszakot át kell vészelni.

Valószínü, hogy jönnek a fogai.Nem??? A lányom 6 hónapos, e´s már több mint 3 hónapja kinlódunk.Igaz, már 2 fogacska kinnt van.nekem sosem aludta még át az éjszakát.3 hónapja pedig min.4x kel. Ezt az idöszakot át kell vészelni.
Szerintem az idõ is lehet. Lányom mindig végigaludta az éjjelt 21-tõl reggel 4-ig, 6-ig, tegnap egyszer, ma már kétszer is fennt volt. Lehet meleg van, nem jól alszik, szomjas is, érzi az idõváltozást. LEgalábbis remélem, hogy el fog mulni nála:-)

Miért van az hogy nincs időm külön főzni az 5 hónapos babámnak? Nagy baj ha csak üveges bébiételeket kap? Más is jár hasonló cípőben? Egy három gyerekes anyuka.

Legjobb válasz: Szia,én meg csak neki fõzök...magamnak rendelek,mert egyedül vagyok itthon a bébivel.De nem nagy fõzés-még csak alma;répa...de kap mellette üvegeset is. Szerintem nemgond :-) nem lehet szét szakadni

Szia, én meg csak neki fõzök...magamnak rendelek, mert egyedül vagyok itthon a bébivel.De nem nagy fõzés-még csak alma;répa...de kap mellette üvegeset is. Szerintem nemgond :-) nem lehet szét szakadni
Nálunk meg az volt h nem ette meg amit én fõztem neki. Krumli ezzel azzal, répa meg a szokásos 1 hónapig próbálkoztam aztán nem érdekelt, valamiért jobban ízlett neki az üveges. Úgyhogy csak azt kapott.
Szia! Nekem csak kettõ manó van (2 és fél éves és 8 hónapos), és úgy szoktam, hogy a mi kajánk alapanyagából külön teszek kis lábasba a picinek is. (pl most tökfõzeléket csinálok épp) neki só és fûszer nélkül fõzöm, májjal vagy husival. És nagyobb adagot, így pürézés után csak bedobom a fagyóba, a maradék 1-2 adagot, egyet meg kap frissen. Mivel szinte minden nap kell fõzni, így napi 1-2 plusz adag van a fagyóban. Ha valamiért elcsúszok, neki akkor is van fõtt kaja. De semmi baja nem lesz tõle. Judy
Szerintem biztos sokan vannak így. Azért három gyerekkel nem lehet egyszerû az élet. Én mondjuk magam fõzök a kisfiamnak, de nekem csak õ az egyetlen. Esetleg annyiban tudsz változtatni, hogy ha magatoknak fõzöl ebédet minden nap, akkor abból egyre többet megehet a baba is. Pl. köretnek fõtt krumpli, fõtt rizs, fõtt zöldség (sárgarépakockák, zöldbab, borsó, kukorica, stb.) és abból már csak ki kell venni pár kanálnyit és bevágni a turmixgépbe. Kész is a baba étele. Én legalábbis 10-15 percnél többet nem töltöttem a baba ételével, mert így szoktam. Mostmár pedig eszik szinte mindenfélét, mert 1 éves lesz. De megértelek, néha nekem sincs idõm, pedig csak egy gyerkõc nyûglõdik rajtam. :-)
Azért egy 5 hónapos baba még ne kapjon abból ami sóval lett fõzve. Akkor inkább bébiételt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.A nagyoknak még Én is fõztem most 17 és 14 évesek és megszóltam azokat akik bébiételen nevelték a gyerekeiket.Most meg Én is úgyan azt teszem.A nagyoknak minden nap fõzõk mert nem eszik meg az iskolai menzát de azt a pici még nem kaphatja.Ráadásul izlik is neki.
Szia.Nekem csak egy babám van, de én is bébiételt adok neki.Evett már fõzött kaját is (anyukám csinálta)azt is szereti meg a bébiételt is.Én azért szeretem ezeket az üveges kajákat, mert minden nap változatos kaját adhatok neki, én nem tudnék minden nap ilyeneket megfõzni neki(gesztenyés, sütõtökös, brokkolis, halas...stb.), fõleg só cukor meg minden ízesítés nélkül, meg ilyen pici adagokat.Az én kisfiam 6.5hós, ha már eheti amit mi úgy ahogy én ízesítem már nem adok neki bébiételt, de addig igen.Nem lesz semmi baja, az én fiam 8.5kg és mindenevõ:D
Egy darabig én is azt adtam neki, mert nem ette meg a fõztömet. Semmi lelkiismeretfurdalást nem éreztem emiatt. Itt sokan konzervnek titulálják a babakajákat, pedig szerintem nem azok. Én pl nem tudom olyan fincsire elkészíteni a rizses zöldségkrémet husival, mint amilyen a babahami, pedig a lányomnak ez a kedvence. Hát ha szereti had egye! Majd ha eljön az ideje eszik általad fõzött hamit, amit valószínüleg ugyanúgy fog szeretni, mint most ezeket.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.Azt hittem hogy sokkal többen fognak megszólni de örülök hogy rosszat nem teszek vele.Különben egy nagyon jól fejlett 8500g baba és az igaz hogy ennyire változatosan nem tudnék neki fõzni és remélem ha jön a tavasz és a nyár a nagyobb választékból majd Én is többet fogok neki saját étel adni. Mindenkinek jó babázást!

Manapság miért nem adnak teát az anyatejes babáknak? 5 hónapos a babám, ma olyan nyűgös volt 2 evés között, igy adtam neki egy kicsit, csak úgy itta. Kár hogy olyan édes ize van.

Legjobb válasz: Mert ált. nem kell nekik. Én 6 hónapig kizárólag csak szoptattam pedig nyár volt! Utána kezdtük a hozzátáplálást.

Mert ált. nem kell nekik. Én 6 hónapig kizárólag csak szoptattam pedig nyár volt! Utána kezdtük a hozzátáplálást.
Nekem egy fõrorvos azt mondta a kórházban és olvastam is hogy ha a gyereknek besüpped a kutacsa akkor folyadékra van szüksége és ha 2 evés között vagyunk akkor adjak neki teát. Nem kell mindenkire hallgatni, a te szived joga eldönteni hogy adsz-e neki teát vagy sem. Ha itta és izlett neki és az evésben sem befolyásolta akkor biztos szomjas volt. Sokan elfelejtik ha 3 óránként is etetnek attól még igenis lehet szomjas egy kisbaba is. Nyûgös lehet miatta és közben meg az anyuka nem tudja mi baja lehet pedig csak meg kéne itatni. Az én kislányom éjjel is felébred hogy szomjas és akkor megitatjuk. Egyébként 5 hónapos babának meg nyugodtan adhatsz teát ezért ne görcsölj. Üdv: 7 hónapos kislány anyukája
Én sem halgattam senkire, adj neki babavizet!
Én adtam neki de nem itta, pedig állandóan be van süllyedve a kutacsa. Szóval errõl is enyit. Pedig ha szomjas lett volna biztos iszik. Eleinte még minden nap fõztem neki, hogy friss legyen. De egy kortyot se ivott belõle:(
A teában lévõ csersav lemossa a baba beleirõl az anyatej által rárakódott védõréteget. Kb. két hét kizárólagos szoptatás állítja vissza újra. Ha szomjas, akkor adj neki vizet (lehet babavíz, de 24 óra múlva azt is forralni kell, ill. sima forralt csapvíz.)
Ha eddig nem adtál a babának, akkor miért pont most? Forró nyarakat éltem át úgy szopis babákkal, hogy csak anyatejet kaptak. Abban minden benne van.
sztem mg kell itatni õket, én vizet adtam az anyatej édes, szomjat nem hiszem h jobban oltja mint avíz...a gyereknek semmi baja nem lesz tõle...fõleg panelban ahol 26 fok van úgy h ablakok nyitva száraz a levegõ, mi is megiszunk napi 2 litert
A kérdező hozzászólása: igen, miért pont most? nem tudom, ki akartam próbálni. szerintem is az anyatej jobb. köszi a válaszokat

Van egy 4, 5 honapos fiam és szeretnénk felvenni utánna a szocpolt, használt lakás vásárlásra (fél szocpolt 450ezer), de azt mondták többen hogy nem jár de miért? Valaki kapott már ilyen támogatást?

A férjem és én is 35év alattiak vagyunk,nincs ingatlantulajdonunk,és nem vettük még igénybe de azt mondták hogy csak 3 gyerek után vagy uj lakás vásárlásánál lehet igénybevenni,de én amit itt találtam a neten aszerint megjár 1 gyertekre és használt lakára,Vett már igénybe valaki ilyen támogatást,mik a feltételei és mennyit lehet kapni?Sürgös lenne!!KÖSZÖM!!

Legjobb válasz: Az unicredit és a credigen bankoknál voltunk és ott mondták hogy nem jár csak 3 gyerek vagy uj lakás esetén!!!

A kérdező hozzászólása: Az unicredit és a credigen bankoknál voltunk és ott mondták hogy nem jár csak 3 gyerek vagy uj lakás esetén!!!
Kaphattok félszocpolt használt lakásra. Jól néztél utána. Nem tudom, hogy ki mondta nektek, hogy nem. Amúgy a bankoknak is kötelességük ezt nyújtani, törvény írja elõ. Viszont nem nagyon szeretik, mert ebbõl nekik semmi hasznuk. Ha viszont új lakást vennél, az többe kerül, venned kell fel mellé mondjuk egy nagyobb hitelt NÁLUK, ez az, amit általában kedvezõ kamattal ajánlani tudnak forintos, állami kamattámogatással. (ugyebár mostanában nem "menõ" a svájci frankos, netán japán yenes...) Szóval ne hagyd magad ledumálni!
Szia! Szerintem bankoknál érdeklõdj. Én e-mail-ben szoktam kérdezni és visszahívnak. Legalábbis az FHB-nál van hitelünk õk mindig felhínak, ha kérdezek valamit. Szerintem jár, mert nekünk aki megszerette volna venni a családiházat azok is megkapták volna, csak nem voltak hitelképesek.
Nem volt kedve az ügyintézõnek utánajárni. 35 év alatt jár fél szocpol. használt lakásra is.
mi novenberben vettük fel a félszocpolt 1 gyerekre!!!ne hagyd magad áttverni!!

3 hónapos babám két hete 3-5 percet szopizik egy mellből. Utána elkezd sírni nagyon és nem kéri enni. Nem hiszem, hogy ennyi idő alatt jó lakna. Miért van ez? Heti 15 dkg-t hízott eddig.

Megbüfiztetem,utána se akar enni.Végig próbáltam mindenféle szoptatási pozíciót (fekve se jobb).Éjszaka álmában kicsit tovább eszik, nagyon éhesen ébred.Eddig csak 1x szoptattam éjszaka, utána csak reggel 6 körül.Kényelmesen helyezem el szopipárnán.Napközben 2-3-3,5 óránként ettünk eddig,igény szerint. Másik mellemet kínálom,az se kell neki. Eddig egyszerre egy mellb?l szoptattam.Sikertelen etetés után 25-40 ml tej marad a mellben. Orra nincs eldugulva,orrszívózom napközben, ha kell.

Legjobb válasz: }nincsszájpenésze?mi is ebben a cipõben jártunkés ez volt a baj.11hetes anyuka

}nincsszájpenésze?mi is ebben a cipõben jártunkés ez volt a baj.11hetes anyuka
Nekem is hasonló szitu volt, de én elvittem a védõnõhöz 1 próbaszoptatásra, és ott kiderült, hogy az 5 perc alatt 130ml-t beszopizott.
A kérdező hozzászólása: 3 napja voltunk csecsemõtanácsadáson, de ott mindent rendben találtak. Szájpenészt nem látok nála. A doki látogatás elõtt is jóval meg volt már ez gond. Tegnap mértem 30-40-50 gr-t evett, ami brutál kevés. Igaz pénteken kapott oltást.Ma evett és megmaradt mellemen, de mindjárt indulunk dokihoz.
Ize miylen?
Jó étvágyat!
Nem is értem, hogy ilyen emberek miért látogatják ezt az oldalt? Ha nem tudsz normálisan válaszolni akkor ilyen butaságokat minek írsz?
Szia!Az én kislányom 3 hónapos koráig anyatejes volt de aztán kellett pótolni tápszerrel.És utánna kezdõdtek az ilyen problémáink mint a babádnak.Csak nálunk híg széklete is volt és elég sokszor nyálkás is.A gasztrós dokink azt mondta tejallergia a Ha-s tápszertõl.Mióta speciális tápszert kap a probléma megszûnt.Ha nem rendszeresen van és nem társul más tünetekhez szerintem ne aggódj, de azért a következõ tanácsadáson említsd meg a dokitoknak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!