Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy csak az egyik (581 db)

Az miért van hogy Szlovákia az egyik legdinamikusabban fejlődő EU tagállam míg nálunk csak siránkoznak az emberek?

Legjobb válasz: Mivel SK már 1998-ban meglépte azokat az intézkedéseket (segélyek csökkentése, egykulcsos adórendszer stb.), amikhez hasonlókat itt a mostani kormány próbál bevezetni, és amik ellen ti egyfolytában sikoltoztok.

Mivel SK már 1998-ban meglépte azokat az intézkedéseket (segélyek csökkentése, egykulcsos adórendszer stb.), amikhez hasonlókat itt a mostani kormány próbál bevezetni, és amik ellen ti egyfolytában sikoltoztok.
Szlovákoknak sem volt mindig fenékig tejfel, 90-es években Meciarék idejében eléggé stagnáltak. Aztán 2000 körül csináltak egy vadliberális fordulatot, megvágták a szociális kiadásokat, csökkentették az adókat és mindezt olyankor amikor még nem volt válság, és a befektetéseket magukhoz csábították. A gazdaság megindult, de elég komoly szociális feszültségek árán és a válság nekik sem tett jót.
Kelet-Szlovákia valóban borzalmas hely, nyáron mentünk busszal Kassába, hát ne tudjátok meg milyen településeken mentünk át. Még Borsodban sem láttunk hasonlót, pedig a szállásunk ott volt. Sehol nem látszott az a nagy fejlõdés, amirõl itthon hallottunk, bár azt mondják, hogy Pozsony és a nyugati vidékek teljesen mások.
Azért a tátrai tigrisnek is eléggé betett a válság, most már koránt sem fejlõdnek olyan gyorsan.
De mivel a negatív híreknek (valamilyen pszichlógiai ok folytán)mindíg nagyobb a hatásuk, a média ezeket mindíg fokozottan hangsúlyozza. A Szlovák rádió és televízió hírei alapján mindíg az az érzésem, hogy a szlovák nyugdíjrendszer, egészségügy, mûvelõdésügy, mezõgazdaság már holnap összeroppan.Siránkozás van itt is bõven! Keveske mindenre a píz. Azt gondolom, hogy a két ország azonos problémákkal küszködik.
Mert ott a multik nem ellenségnek számítanak. Igaz, erre Írország is ráfázott, de a Szlovákiához hasonló nyitott gazdaságok tanultak belõle és minden valószínûséggel elkerülik az államcsõdöt.
13:50 1998-ban valami Orbán Viktor nevû volt a miniszterelnök Magyarországon. Ugyan miért nem lépte meg???
ma 13:59 Szociális szempontok miatt. Mivel az ország akkoriban nem volt olyan súlyos helyzetben, mint most, nem volt válsághelyzet, lehetett sokkal mérsékeltebb politikát folytatni. Össze is jött az évi 4-5% növekedés, csökkenõ eladósodottság mellett. Aztán jöttek a kedvenc szocijaid.
tegnap 18:35 Szlovák vs. magyar GDP-növekedés: 2004: 5, 0% 4, 7% 2005: 6, 7% 3, 9% 2006: 8, 5% 4, 0% 2007: 10, 6% 1% 2008: 6, 2% 0, 6% Sokan örülnének, ha a pannon puma is csak annyira döglõdne, mint a tátrai tigris. Szlovákia a világ egyik leggyorsabban fejlõdõ országa.
tegnap 18:48 Ezzel szemben pl. Pozsony az EU egyik legfejlettebb NUTS-2 régiója, az EU átlag GDP 167%-ával. Fejlettebb pl. Bécsnél, Utrechtnél, Koppenhágánál, Rómánál stb. Budapest természetesen labdába se rúg Pozsonyhoz képest. Egy országot nem a leglepusztultabb részei alapján kell megítélni, mert ez értelmetlen. Ez alapján mondjuk Bronx egyes részei miatt azt mondhatnád, hogy az USA egy szegény, harmadik világbeli ország. Magyarország is elõrébb tartana, ha több pénzt fordítana a sikeres vállalkozások, sikeres fejlesztések, megtérülõ beruházások támogatására és kevesebbet a "rászorulók" babusgatására.
12:34 "Lettország gazdasága is tartósan évi 6-12 százalékos növekedést produkált 2002 után, aztán mégis hatalmas koppanás lett a dolog vége." Igen, összesen kb. 80% növekedés után visszaestek 20-at, aztán a növekedés folytatódik. Bárcsak ekkorát "koppanna" egyszer Magyarország is. "Szlovák vs. magyar GDP bõvülés..." Köszönöm, hogy további adatokkal támasztod alá, amit állítok. Amint látható, Szlovákia egyetlen évben (2007) behozta az összes hátrányát, amit a 90-es években felhalmozott. Aztán pedig úgy elhúzott Magyarország mellett, hogy lényegében sohasem fogjuk utolérni. Szlovákiát most már a fejlett országokhoz sorolják, nem a "feltörekvõk" közé. "A szlovákok az alacsony adó- és bérszínvonallal" A szlovák bérek meghaladják a magyarokat. "Ennek az ára azonban az állami kiadások minimálisra történõ redukálása volt" Ára? Inkább nagy elõnye. "amelynek a negatív hatásai majd most fognak elõjönni. A versenyképességüket az euróbevezetés szintén aláásta." Ez a szegény versenyképtelen Szlovákia továbbra is a magyar növekedés többszörösét fogja felmutatni. "Szlovákia GDP növekedését 2011-re már csak 3%-ra várják." A magyar növekedés 2% lesz, tehát Magyarország lemaradása Szlovákiától idén is csak nõ. "A további szlovák bõvüléshez és az elengedhetetlen infrastrukturális fejlesztésekhez" Infrastruktúra? Õk is építsenek völgyhidakat meg metrókat, hátha õk is belerokkannak? Ennél jóval okosabbak. Ha olyan hülyék lennének a politikusaik, mint a magyarok, akkor nem itt tartanának. "A Széll Kálmán terv" A Sz. K. terv gyáva terv, 1-2%-os kiigazítás, a rövidlátó "tervezés", a gyávaság és lustaság iskolapéldája. Az Orbán-kormány kezd a Gyurcsány-kormányra hasonlítani: a várt reformok, amiket február-márciusra ígértek, elmaradtak. Már 2-3 hónapja mintha nem is lenne kormány. Pont, mint Gyurcsány legszebb napjaiban. "Tökéletesen egyetértek, az Orbán-kormány éppen ezt fogja keresztülvinni." Az Orbán-kormány SEMMIT sem visz keresztül, csak dumál. Orbán "személyesen állt ki" a 65 év fölöttiek ingyen utazásáért. Hogy ne nevessek.
16:01 Egy Ficó-Slota páros veszett el benned! :) )) Nyeled a lila gõzös tót propagandát, mint kacsa a nokedlit.

Miért van az sok háztartásban, hogy csak az egyik fél csinálja a házimunkát, a másik meg egy szalmaszálat se tesz keresztbe? Nem szégyelli magát a másik?

Természetesen arról az esetrõl beszélek, ha mindketten dolgoznak. Számomra nagyon durva, hogy hány ilyen házaspár, pár van, ahol az egyik döglõdik a tévé elõtt, míg a másik mos, fõz, takarít, pedig õ is dolgozik. Tudom, mindenki magának köszönheti ezt, mert a rabszolga fél hagyja magát, de a lusta fél nem érzi emiatt gázul magát? Nekem lesülne a képemrõl a bõr. Ha közös a háztartás, miért nem közös a házimunka is?

Legjobb válasz: Mosson, fõzzön csak magára. Aztán amikor majd a másik elõtt nincs vacsi, amikor leül az asztalhoz, reggel pedig nincs mit felvennie, akkor lehet elgondolkodik.

Mosson, fõzzön csak magára. Aztán amikor majd a másik elõtt nincs vacsi, amikor leül az asztalhoz, reggel pedig nincs mit felvennie, akkor lehet elgondolkodik.
Neked lesülne a bõr a képedrõl, ezért nem is hagyod, hogy csak a másik dolgozzon. Ez így lenne normális. De hidd el, aki ilyen, annak nem sül le, egyébként nem csinálná.
Tudom, mindenki magának köszönheti ezt, mert a rabszolga fél hagyja magát, de a lusta fél nem érzi emiatt gázul magát? Ahogy leírtad, és a lusta fél, meg szarik bele, és nem tesz semmit, mert tudja, hogy majd a másik elpakol. Mikor itt sírnak, hogy jaj a férjem semmit sem csinál, mit tegyek? Igaz, hogy eddig a popóját és kitöröltem, de 20 év után meguntam...nokomment
A páromnak a szó szoros értelmében(+öcs és férj)kinyalta a popoját az anyja (mert a férje egy elnyomó volt stb, mindenkinek meg van a sztorija), hát meg is lett az eredménye....Sokszor nem is tudjuk, de otthonról hozzuk a rossz szokást, beidegzõdést....
Az otthoni minta nagyon mérvadó. Apám kevesebb házimunkát végzett, de csak azért, mert míg anyám 6 órában dolgozott, apám 10-14 órát, sokszor hétvégén is. De ha épp ráért, vagy anyám beteg volt, akkor megcsinálta, amit kellett. Reggelit általában õ csinált az egész családnak, mert korán kelt, rögtön képben volt, anyám meg másfél órát kómázott a kávéja felett. Emiatt nekem nem is volt kérdés, hogy nem a nemi szerepek függvénye, hanem leterheltség, ki-ér-rá-jobban kérdése. A férjemnek is feleznie kellett a házimunkát a nõvérével, egymással egyezkedhettek, de nem volt kevesebb dolga azért, mert fiú. Volt olyan exem, akit nem teljesen így neveltek, volt is surlódás. Pl. wc-n bénán célzott, mondtam, hogy azt bizony én fel nem takarítom, itt a Domestos, hajrá. Volt némi sírás, hogy õ börtönben él... hát, bocsi, tessék közelebb állni. Egyébként azon a mai napig röhögök, hogy aki éppen takarít, mennyivel érzékenyebb a piszokra. Nálunk is elfoglaltság, terheltség függvénye, hogy ki takarít. Harmadik trimeszterben vagyok, 10-12 órát dolgozom, hulla vagyok estére, így a férjem végzi a házimunka oroszlánrészét. Tegnap kitakarított, reggel arra jöttem ki, hogy vizsgálja a padlót. Kérdezem, hogy mit csinál (furán elõrehajolva állt egy helyben)? "Honnan kerül ide ekkora porcica?? Tegnap porszívóztam és nézd meg, itt ez a batár nagy porcica, ott meg morzsás a padló!!" Ha én takarítok, akkor dettó, "bakker, ne a pult szélén vágj kenyeret, tegnap porszívóztam fel" :)
Sajnos nálunk is így van. Apa 8-kor elmegy, négyre jön haza, szinte nincs semmi dolga, csak gépezik és tévézik. Ha valamit kell csinálni a kertbe, akkor azt bátyámra bízza. Arra se hajlandó, hogy odavigye a mosogatóhoz a tányérját, de még a székét se tudja betolni. Anya rengeteget dolgozik itthon is és a munkahelyén is. Ha hazaér egy hosszú nap után, akkor is el kell mosogatnia, fõzni, mosni és takarítania kell. Sokszor csak 8 körül végez a házimunkával. Ezért is ha befejeztem a tanulást, akkor mindig próbálok neki segíteni valamibe hogy elõbb végezzen. Apa pedig semmire sem hajlandó, már nekem is kezd elegem lenni abból, hogy mindent anyának vagy nekünk, gyerekeknek kell csinálnunk. Múltkor 38 fokos lázzal kiküldött fáért, mert õ lusta volt behozni....16/l
Mi is megosztjuk a házimunkát.Az fõz, megy boltba aki elõbb ér haza, vagy otthon van.(Én tanár vagyok amikor szünet van értelemszerûen én csinálom a dolgok nagyrészét).Ha egyikünknek sincs kedve akkor max rendelük valamit, vagy elemgyünk enni valahová. Mosogatni pl mindig én szoktam mert a férjem utál, én meg teregetni meg hajtogatni utállok azt õ csinálja.Szóval mindenkinek megvan a feladata. El nem tudnék képzelni egy olyan kapcsolatot ahol az egyik döglik a Tv/Net elõtt a másk meg körbeugrálja... 31/N
Megmondom õszintén, én azonnal kirúgnám azt a pasit, aki, ha ugyanannyit dolgozunk, elvárná tõlem, hogy MINDENT én csináljak. Nem arról van szó, hogy nem szeretek kedveskedni a páromnak, de nem tartom azt igazságosnak, hogyha én is dolgozom, ne legyen egy percem sem pihenni, csak azért, mert õ a férfi, és lelkifurdalás nélkül végignézi sörözve-tévézve, hogy a párja tegyen mindent ugyanannyi idõ munka után. Szerencse, hogy a párom nem ebben a fajta családmodellben hisz :) .
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, szerintem ez mindaddig nem gond, ameddig mindkét félnek jó így. Nekem nem lenne jó, mi megosztjuk a házi munkát, de olyan is van, hogyha nekem nincs munkám, õ pedig sokáig dolgozik, akkor megteszem érte, hogy elmegyek bevásárolni, kimosok, és rendet rakok a konyhában. Szóval nincs gond ezzel mindaddig, ameddig az ember szeretetbõl teszi.
Anyáméknál is ez van, de anyám nem hagyja magát, mert inkább akkor õ sem takarít annyit. Van egy dolgozó szobája, ott rend meg tisztaság van, meg a hálóban is, de a nappalit amit a nevelõapám használ, meg öcsém szobáját nem takarítja. Illetve a nappalit ha vendégeket vár akkor kiganézza. Múltkor tök édes volt, mert felhívott, hogy 'képzeld apád pórszívózik' :D Több mint 10 év házasság után csoda! :D Nálunk is próbálkozott a párom, volt ilyen hûtõs eset nálunk is, mint amit az egyik válaszoló mondott. Áll a hûtõnél és felháborodva kiabál, hogy romlott kaja van benne. Halál higgadtan kérdeztem tõle, akkor ugyan mi oka van annak, hogy nem dobja ki??? Nem nagyon tudott erre mit mondani, kicsit hümmögött aztán kidobta. De én a takarításnak is így állok neki: porszívózni vagy felmosni akarsz? Aztán együtt elpakolunk, õ porszívózni szokott addig én leviszem a kutyát aztán felmosok.
Miért lettem lepontozva?!?! 21-es vagyok...
"Miért lettem lepontozva?!?!" Mert leírtad a véleményed. Általában azt pontozzák le. :D
Addig oké, de akkor úgy kérdezem, mégis mi rosszat írtam?
14-es vagyok újra csak. :D Van egy barátnõm, gyerekkori barátnõm, együtt nõttünk fel, sokat aludtunk egymásnál. Neki az anyja olyan típus, aki 12 óra meló után, hazament, és míg a párja elterült az ágyon egy alsónadrágban, a párja még fényesre sikálta a kádat is, és a konyhapultot is. Mert ez volt az elvárás, mind saját maga felõl, mind a párja felõl. Mert ugye, ez a "nõ" dolga alapon.
Szerintem meg minden kérdésnek a pontozás a vége. :D Most, hogy ezt szóvá teszitek, ugyanolyan százalékok maradnak, evvan. De ne ezért járjatok már ide. :D Ezek a pontok semmit sem jelentenek ... Nekem itthoni munkám van ( én vagyok a nõ ), így a nagy részét én csinálom. :D Nincs nagy lakásunk, de nem is szoktunk úgy szétpakolni, hogy mindennap rendet kelljen rakni a házban, vagy felmosni ... Elmosogatni, mosni, porszívózni / söpörni szoktam, ami pedig nincs a helyén, azt a helyére deportálom. :D Nem verem nagy dobra, de szép rend van, kevés idõ alatt. Viszont amikor a férjem haza jön, a közös vacsoránk után, képes felállni, és elmosogatni akár még utánam is. Általában ezt is megosztjuk. Ha sáros a cipõje, és úgy trappol végig a lakáson, nyugodt szívvel feltörli maga után, nem csinál ebbõl problémát. És még sorolhatnám. :D Nálunk ez olyan alapvetõ. Egy lakásban élünk, egy háztartásban. Az én pénzem ugyanúgy benne van, ahogy az övé is, és az õ "ereje" is ugyanúgy, ahogy az enyém. :D
Szerintem ma már egyre ritkább az ilyen.
A párom szüleinél ugyan ez, nekem nem volt egész családom és azt hittem ez a normális, hogy a nõ csinál mindent, a fiatalabbak már nem így gondolják.
Nos, en nokent ugy erzem, hogy ez az en "dolgom". Nekem jo erzes kitakaritani, rendben tartani a kornyezetemet, gondoskodni a paromrol. Akinek ez nem tetszik, az nyilvan nem igy csinalja.
Nagyszülõk jelentõs része fõleg falun háztartásbeli volt, így az otthoni munka volt az õ feladatuk a férfi meg megkereste hozzá a pénzt. Mai fiataloknál már egyáltalán nem igaz.
Ha a párom addig nem enne amíg nem teszem elé az ételt, hamar éhenhalna. Nem szolgálnám ki. Ha nem segít a házimunkában, nem mosnék rá, nem fõznék neki. Elõbb utóbb észrevenné magát. Ha meg nem tetszik, lehet egyedül élni, vagy visszamenni anyucihoz. Az én párom sokat élt egyedül, szerencsére besegít a házimunkában. Hozzá képest én érzem magam lustának, pedig nem vagyok az.
Valamelyik nap mesélte párom egyik barátnõje, hogy mennyire szégyelli magát, mert "szegény" férje szóvá tette, hogy bizony bepenészedett egy kaja a hûtõben, és "milyen már ez". Amikor barátnõm rákérdezett, hogy akkor miért nem dobta ki a férje az ételt, a lány zavartan mosolygott, "hát õ nem takarít, nem szokás". Hozzátenném a lány nagyon sokat dolgozik, és a férj még akkor sem vállalta a házimunkát, amikor munkanélküli lett... Nekem leégne a pofámról a bõr, és még kívülállóként is dühített a sztori, de azért tényleg azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a "cseléd" tett azért, hogy cseléd legyen. A szokáshoz: sajnos Magyarországon sokan még mindig ott tartanak, hogy kizárólag a nõ dolga a házimunka, gyereknevelés-munka mellett is. Ez egy kényelmes kifogás, ugyanúgy, mint a "férfinek jól áll a sörhas, stb." Környezetemben azt látom, errõl az édesanyák is tehetnek. Mi például be voltunk fogva házimunkára, bátyámmal együtt. Ha hazautazom, akkor is mindenben segítek szüleimnek a ház körül. Itthon is felezzük a házimunkát. Viszont itt van unokatesóm példája: nõvére szinte a cselédjeként mûködött, rá volt szólva mindig (anyja szekálta)-és még ma is, ha hazautazik-hogy fõzzön, mosogasson öccsére, mintha a srácnak elõjogai lennének, mert õ férfi...Meg is lett az eredménye: unokaöcsém 25 évesen otthon csücsül, munka nélkül, anyuka-nõvér által kiszolgálva, egész nap a gépnél ül és játszik, egy köszönömöt nem bír kinyögni...Szégyen.
Az önként vállalt rabszolgaság megbosszulja magát. Egy férfi akkor értékeli igazán az asszony otthoni munkáját, ha részt vállal belõle. Azok a párok, akik így gondolkodnak, sokkal megértõbbek egymással, összetartóbbak, több a szeretet.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így gondolom. Nem is szeretem azt a szót, hogy "besegít", mert ugyananynira a férfi dolga is a házimunka mint a nõé.
7., 8. válaszadónál a pont. A hetes válaszadót hogy lepontozták, valószínûleg telibe talált a cseléd típusúaknál és a lustáknál. :) Mi is megosztjuk a házimunkát. férjem fõzni is imád, és szereti a rendet maga körül. Ez régen nem a nemi szerepekrõl szól, hanem az igazságos munka elosztásról.
Ja, hatos válaszolót is jól lepontozták, vajon miért? Csak leírta, szerinte hogyan igazságos.
Ti komolyan logikát kerestek a pontozásokban? Általában mindenki le van húzva, teljesen mindegy, hogy mit ír. Simán csak piros kezet kap, ennyi.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos általában azokat szokták lepontozni akik normálisan gondolkodnak. Nem szólom le azokat sem, akik szerint ez a nõ dolga, ha így boldog és elégedett. De valóban elégedett az a nõ, aki 8 óra munka után még otthon takarít, fõz és gyereket nevel, miközben a férje a fotelban döglik? Én is mindig felosztottam a házimunkát, attól függõen hogy ki mit szeretett jobban csinálni. Ha a barátom fõzni és fürdõszobát takarítani szeret, akkor enyém a proszívozás és mosás. Teregetés közös. Egy barátom nekem is volt, aki úgy gondola, hogy alanyi jogon jár neki a kiszolgálás. Két hónapig bírtam és repült. És aza szomorú, hogy nem is értette, miért.
Szerintem az utolsó mondatodért lettél lepontozva 21-es.

Miért van az hogy csak az egyik mellemet fogadja el a 2 hetes babám? Mit tehetek?

Legjobb válasz: ezen én is sokat gondolkodtam.nekem is csak az egyiket fogadja el. szerintem a másiknál kényelmetlen neki. próbáltad már fekve etetni?

ezen én is sokat gondolkodtam.nekem is csak az egyiket fogadja el. szerintem a másiknál kényelmetlen neki. próbáltad már fekve etetni?
Ilyenkor tartsd úgy, mintha abból szoptatnád, amelyiket elfogadja, tehát szinte hónod alá véve, így nem tûnik fel neki a csere.

Miért van fönn éjjel az egy éves kislányom? Már hónapok óta éjjel fél/egy órát hallom, hogy ébren van. Nem sír, csak hallom, hogy "mondja" a magáét, nevetgél. Aztán alszik tovább. a ti gyereketek is csinál ilyet?

nappal már csak egyszer alszik,2-2.5órát az ebéd után.

Legjobb válasz: álmában beszél sztem. vagy picit felébred és szórakoztatja magát. hagyd, h maga oldja ezt meg,addig jó amig nem kell bemenned hozzá

álmában beszél sztem. vagy picit felébred és szórakoztatja magát. hagyd, h maga oldja ezt meg, addig jó amig nem kell bemenned hozzá
ha nem sír és visszaalszik akkor nem hinném h gond lenne :-) ha lehet ne menj be hozzá amíg elvan
A kérdező hozzászólása: hagyom persze :) egyszer beszoktam menni, megnézem a buksiját, nem meleg-e.aztán hagyom, elalszik magától, csak furcsállom.
Teljesen normális hogy egy-egy alvási fázis után éberebb vagy akár fel is ébred. Mi, felnõttek is így vagyunk ezzel. Az viszont nagyon jó h vissza tud aludni egyedül. Nem nagyon "zavard" õt ilyenkor, nehogy eszébe jusson h veled is lehetne játszani:)
Képzeld vendégségbe vagyunk anyósnál. Egy szobában vagyunk sajnos azért írom hogy sajnos mert õ mindig különszobás baba volt, mindig hallottam ha mocorog hív stb. De pihentetõbb volt neki is az alvás mivel nem ébredt fel egy egy megfordulásra paplan susogásra. Nos tegnap lefeküdtem kicsit még böngésztem a telómon. Hallottam hogy izeg mozog gondoltam megfordul... mikor a kiságy felé néztem ott állt és vigyorgott rám mint a tejbe tök a félhomályban. Hát alig bírtam ki röhögés nélkül. Nem sírt meg semmi csak vigyorgott mikor kivettem a vállamra tette a fejét és mint aki merül elkezdte motyogni hogy te te te teeeee és bealudt :D :D Gondolom mikor nem látom is csinál ilyet :) Egyébként 14 hónapos, Nagyon cuki dolgokat tudnak csinálni ezek a babók :D

Miért csinálja azt a facebook-om hogy amikor megjelenik egy érteítés 'valaki hozzászólt a bejegyzéshez' és amikor meg nézem nincs oda írva semmi csak kb.5-10 perc múlva jelenik meg. És ez van már 3-4 napja. Miért van ez? Csak nekem ilyen?

Legjobb válasz: Nem csak neked ilyen, a facebook mostanában elég sokat [email protected] Nekem pl.:olyan emberek vannak fent chat-en akikrõl tudom, hogy nincs fent mert mondjuk ott ül mellette., De fordítva is volt már hogy vártam hogy valaki feljöjjön és már órák óta õ is engem várt és nekem nem jelezte ki õ fent van meg neki se azt hogy én fent vagyok... Na mind1 vannak mostanában fura dolgok.... ne aggódj nem vagy egyedül a problémáiddal

Nem csak neked ilyen, a facebook mostanában elég sokat [email protected] Nekem pl.:olyan emberek vannak fent chat-en akikrõl tudom, hogy nincs fent mert mondjuk ott ül mellette., De fordítva is volt már hogy vártam hogy valaki feljöjjön és már órák óta õ is engem várt és nekem nem jelezte ki õ fent van meg neki se azt hogy én fent vagyok... Na mind1 vannak mostanában fura dolgok.... ne aggódj nem vagy egyedül a problémáiddal

Ez az oldal a jobboldaliak helye. De miért gondolják, hogy csak azért, mert van egy oldal, ahol ők vannak többségben, akkor az az egész országban is így van?

Szidnak itt mindenkit, aki egészségesen gondolkodik, de közben gyakorlatilag rengeteg embernek elege van a mai jobboldali felfogásból. (És hagyjuk ezt a "liberálisnak lenni egészséges szerinted?) dolgot, mert azt sem tudják, hogy miről beszélnek.

Legjobb válasz: Az a vicces ketteskében, hogy itt állítja, hogy ez az "általános liberális felfogás". Egyrészt ilyen nincs. Másrészt a liberalizmus lényege: mindent meg lehet tenni, amíg EZZEL MÁSNAK NEM ÁRTASZ!!!! A példáid pedig ezért nem jók: 1) közszeméremsértés. Ha valóban megtörtént amit állítasz, menj és tegyél feljelentést. Lábad van, kezed van, telefonod van. Érdekes módon ezt egyetlen szélsõjobber sem tette meg, de mi vagyunk számon kérve, hogy miért tûrjük. Miközben ti ugyanúgy ültök ölbe tett kézzel. 2) példa: fizikai erõszak. Ha ilyet látsz, azt tilos eltûrni, kötelességed jelenteni a rendõrségnél. Én még ilyennel nem találkoztam, szóval nem értem megint miért tõlünk kéred számon, hogy miért tûrjük, miközben te ugyan úgy nem intézkedtél!

Az a vicces ketteskében, hogy itt állítja, hogy ez az "általános liberális felfogás". Egyrészt ilyen nincs. Másrészt a liberalizmus lényege: mindent meg lehet tenni, amíg EZZEL MÁSNAK NEM ÁRTASZ!!!! A példáid pedig ezért nem jók: 1) közszeméremsértés. Ha valóban megtörtént amit állítasz, menj és tegyél feljelentést. Lábad van, kezed van, telefonod van. Érdekes módon ezt egyetlen szélsõjobber sem tette meg, de mi vagyunk számon kérve, hogy miért tûrjük. Miközben ti ugyanúgy ültök ölbe tett kézzel. 2) példa: fizikai erõszak. Ha ilyet látsz, azt tilos eltûrni, kötelességed jelenteni a rendõrségnél. Én még ilyennel nem találkoztam, szóval nem értem megint miért tõlünk kéred számon, hogy miért tûrjük, miközben te ugyan úgy nem intézkedtél!
Kedves kettes! Attól még, hogy valaki nem (szélsõ)jobboldali, még nem biztos, hogy liberális, illetve attól, hogy valaki liberális, még nem biztos, hogy a melegeket ajnározza, és elnézi a kisebbségiek otromba viselkedését. A világ sokkal színesebb és érdekesebb, mint gondolnád.
"amikor 4 cigánygyerek molesztál egy aranyos, szõke magyar lányt a buszon, akkor azt szerinted tûrnie kéne a buszon utazó többi magyarnak, mert a cigányok lelki érzékenységére tekintettel kell lennünk a liberális logika szerint..." Téged elõadásokon kéne mutogatni, hogy mennyire lehet összezavarni egy ember pszihéjét. Tõled még a Vona is bocsánatot kérne (de inkább a szüleidtõl) hogy ezt a hatást érte el.
Azt soroltad, ami SZERINTED jellemzõ, de ez a valóságot nem fedi. Hidd el, senki nem akar melegeket nézni a Hõsök terén "rózsaszín tangában döngetik egymást" és a cigányok viselkedését sem akarja senki sem elnézni. Attól, hogy ezt egyesek sokat hangoztatják, még nem lesz igaz.
Egészséges dolog szerinted, amikor Sanyi meg Feri rózsaszín tangában döngetik egymást a Hõsök Terén és egészségtelen az, amikor ez nem tetszik valakinek? Vagy amikor 4 cigánygyerek molesztál egy aranyos, szõke magyar lányt a buszon, akkor azt szerinted tûrnie kéne a buszon utazó többi magyarnak, mert a cigányok lelki érzékenységére tekintettel kell lennünk a liberális logika szerint és engedni kell nekik, hogy erõszakolják végig az egész országban a nõket? Szerinted ez normális és egészséges?
Ez egy ellenkérdés akar lenni az elõbbi liberálos kérdéshez?
Hogy is fogalmazzak? Tegyük fel, választanod kell.Mi vagyunk a jobboldaliak. Minket választasz, vagy õket: http://www.youtube.com/watch?v=GqX94CZykZo?
"Hidd el, senki nem akar melegeket nézni a Hõsök terén "rózsaszín tangában döngetik egymást" és a cigányok viselkedését sem akarja senki sem elnézni." Ahhoz képest, hogy senki nem akarja elnézni, mégis szinte mindenki elnézi és közönnyel viseltet iránta. Szóval ne gyere nekem ezzel az álszent szöveggel, mert én csak a valóságot tartom szem elõtt és bizony az a valóság, amit felsoroltam fentebb.
A kérdező hozzászólása: "a kérdezõ bizonyára budapesti. vidéken rengeteg lett a jobboldali! jövõre meglátod! " vidéki a kérdezõ....tûzfészek közelében él (Nagykálló)..... és javában megy a jobbikos agymosás, olyan demagóg propagandát nyomatnak, hogy az valami eszméletlen. Hozzájuk képest eddig a Fidesz, Mszp kutyafüle volt a városban és környékén. Érthetetlen.... jól kihasználják az elkeseredettséget, mindenbe a kisebbséget keverik az alacsony mûveltségûeknek, az értelmesebbeket pedig az EU-ból, vagy a túl értelmeseket, akiknek nem fekszik az EU-ból kilépés, azoknak pedig EFTA tagsággal ámítják....
a kérdezõ bizonyára budapesti. vidéken rengeteg lett a jobboldali! jövõre meglátod! 2 es meg! sose értettem, hogy a buz.k miért ellenségei a jobbiknak. nem õk az ellenségek! kinek ártanak? maximum egymásnak. felesleges energia küzdeni ellenük! attól még lesznek..
A baloldalnak volt elég esélye bizonyítani.Még sok is.Az eredményt ismerjük, és még sokáig fogjuk szenvedni.A nem csináltunk semmit és elk-rtunk nem kicsit nagyon-bácsikból elegünk van nekünk jobboldaliaknak.Az egész országban többségben vagyunk.Tudod miért? Mert inkább a Fidesz amíg nincs Jobbik minthogy ismét ezek a szánalmas MSZP-s pojácák kormányozzanak és adják el az országot a seggünk alól.Nem értem azokat akik még a történtek ellenére hisznek abban hogy ezek valamit is használnának hazánknak körmányrakerülésük esetén, ami remélem soha nem fog megtörténni.Én nem szidok senkit akinek a kérdezõ szerint elege van, õk is itt élnek , de ne feledjék hogy amit az MSZP elk.rt annak most isszuk a levét.A Fidesz csak szeretné az ebbõl fakadó problémákat megoldani.Nem mindíg jó megoldásokat alkalmaz azt be kell ismerni, de nincs Orbánnál jobb választás jelenleg.
Nem változott az álláspontom, én a Jobbik-nak adnék esélyt, nem a MIÉP-nek vagy a Fidesz-nek. Az elsõ vidi különösen tetszett, mert õszinte volt, és nem az a betanult hányadék, amit a szocik szoktak mondani, és a túl okos szavazói.:) Semmiképp sem a baloldalnak.
Hogy is fogalmazzak? Tegyük fel, választanod kell. Mi vagyunk a baloldaliak. Minket választasz, vagy õket: http://www.youtube.com/watch?v=1x6SooVNyS8 http://www.youtube.com/watch?v=PWhQa__OD2U http://www.youtube.com/watch?v=Il9_OORLTsA
A kérdező hozzászólása: Remélem tecciik ééteni :)
Én azt soroltam fel, ami jellemzõ általában a liberálisokra. Most nem írhatom le minden egyes ember tulajdonságait, mert itt ülhetnék egy hónapig... :)
A kérdező hozzászólása: Jah és persze ettõl függetlenül mindenki pozitív értékelést kapott, hiszen mindenki véleménye szent, még ha érthetetlen is számomra (bár a leértékelések ettõl függetlenül meglettek a hsz-oknál az olvasóktól)

Ez az oldal a liberálisok helye. De miért gondolják, hogy csak azért, mert van egy oldal, ahol ők vannak többségben, akkor az az egész országban is így van?

Szidnak itt mindenkit, aki egészségesen gondolkodik, de közben gyakorlatilag rengeteg embernek elege van a mai liberális felfogásból. (És hagyjuk ezt a "rasszistának lenni egészséges szerinted?) dolgot, mert azt sem tudják, hogy miről beszélnek.

Legjobb válasz: Én nem gondolom, hogy többségben lennék az országban. Ezen az oldalon változó. 2010 elõtt jobban kilógtam a sorból, akkor itt is volt egy jobbos/jobbikos hullám. Most tényleg inkább a hozzám közelebb álló balos vonal nyert teret, bár abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy akár csak ezen az oldalon is ez többségben lenne. De egy szó mint száz, én nem azért írom, amit írok, mert ezt vagy azt hiszem magamról vagy a véleményemrõl, hanem azért írom, mert így gondolom.

Én nem gondolom, hogy többségben lennék az országban. Ezen az oldalon változó. 2010 elõtt jobban kilógtam a sorból, akkor itt is volt egy jobbos/jobbikos hullám. Most tényleg inkább a hozzám közelebb álló balos vonal nyert teret, bár abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy akár csak ezen az oldalon is ez többségben lenne. De egy szó mint száz, én nem azért írom, amit írok, mert ezt vagy azt hiszem magamról vagy a véleményemrõl, hanem azért írom, mert így gondolom.
"Ez az oldal a liberálisok helye." Ez az oldal messze többségben a Jobbikosok helye. Én, liberálisként ha bele is bonyolódok olyan vitákba, mit pl tegnap(elõtt?) a "Nem érzitek egyes zsidó csoportok mennyire nyomulnak?" -vagy vmi hasonló, kb egyedül vagyok liberálisként 10 igen mûvelt Jobbikos ellen, akik a "nem csipom a zsidókat" kijelentésekre egymást 100%-ozzák, de ha rákérdezek, hogy miben nyilvánul meg a nyomulás az egybõl 0%.:) Itt a kérdések javarészt Jobbikosok teszik fel Jobbikosoknak. (pl ez is.)
Hát szerintem ezen az oldalon bõven a jobbikosok vannak többségben. Amúgy meg az ország többsége a "politikában csalódott" állásponton van.
Én mócsing szélsõjobbosokból látok többet (direkt nem jobbikost mondtam, hanem szélsõjobbost). Persze lehet, hogy csak azért, mert az õ baromságaik látványosabbak.
Egyszer próbáld ki, teljesen valótlan álbaloldali dumát elküldesz egy kérdésre (úgy, hogy annak a valóság tartalma adatai egyértelmûen falsak... ) Érdekes, de az égvilágon senki se fogja kijavítani a tudatlanságodat baloldalról. Jobbról megy az okítás, ez helyén van, próbálnak hatni rád, hogy tudásod hiányos ... de balról? semmi, sõt a %-ból még az is kiderül, hogy mások is így gondolják! Ennyire nem gondolkodnak, ennyire nem akarják kijavítani a másik tudatlanságát, sõt még jutalmazzák is a hülyeséget...
Ezért mondom, ami itt megy baloldalon az csak fröcsögés ...
Mert , olyanok , mint a fasiszták, a liberálisok az egyik legkirekesztõbb csoport. Bele van gabalyodva ebbe a hülye egyenlõség mániába ami az õ esetükben gyógyíthatatlan.
Hát biza , támogatni kell , hogy a liberálisokat fogadják be a purdéba , majd ott megtanulják , hogy nem a rózsadombról kell megmondó embert játszani.
A kérdező hozzászólása: Most ezt nekem mondod?
"11. Nem vagy valami tájékozott. blablabla..." Nem vitázni akarok veled errõl, hanem egy példaként hoztam fel a kettõs beszédre. Persze, hogy nem akarják kiûzni a multikat (megse tehetnék sehogy), mintahogy belepiszkálni se akarnak a velük kötött szerzõdésekbe. Csak neked ez a duma kellett. Valakinek pedig az hogy kiûzik õket. Érted? És igen, mindegyik dumája demagóg, de a többiek egy picit törekednek, hogy egyik szavukkal ne üssék a másikat, addig a Jobbik nem. De ugyanez igaz ez EUból kilépésre, halálbüntire, cigányok ügyére...mindenre.
A kérdező hozzászólása: Haha Amikor az MSZP-Bajnai beszél tisztességrõl, nem gondolod, hogy egymást ütik a szavaikkal? :DD A cigánykérdésrõl, multikról, bankokról meg mindenrõl mindig ugyanaz a véleményük. Csak mindenki máshogy dekódolja. Például: Jobbik: "A cigánykérdést rendezni kell" liberális értelmezés: haláltáborok, Auschwitz, Dunába lövések, meghurcolások, barna háromszög stb... (Valódi) jobbikos értelmezés: Vissza kell vezetni a cigányságot a munka, az oktatás és a törvények világába. Érted már? :)
A kérdező hozzászólása: *Saját tetteiket ütik ezekkel a szavakkal, hogy például tisztesség. (MSZP-Bajnai). Had ne kelljen õket bemutatni. Megtapasztalhatta õket 8 évig mindenki.
Ez is oké. De ne gondold, hogy ha a Jobbik "hibáit" hozom fel, akkor neked vmi MSZP-s, vagy Bajnais hibával kell kontráznod. Mindkettõtõl hupililát hányok. Bajnai nekem a legkevésbé se liberális. Politikában nagyon kevés liberális embert találok. (ha már ez lett a téma...)
Persze. De annak idején a MIÉPet se kellett kormányon látni, hogy tudja hogy egy csapat barom, akik összevissza beszélnek, de inkább a negatív érzelmekre játszanak. Most dettó ugyanazt látom. Még a követõik is ugyanúgy fiatalok vagy megkeseredett idõsebbek, akik beérik ezzel a nemzeti színû gumicsonttal. Az meg egyenesen felháborító hogy politikai tõkét kovácsolnak ebbõl, mintahogy az általad említett "liberálisok", akik csak nektek liberálisok, a liberálisoknak egyszerû bûnözõk. Eleve nem nagyon tud valaki liberális lenni, ha politizál, mert a manipuláció az alapja, ami a felvilágosult, empatikus gondolkodásba nem fér bele. Ezek javarészt megmaradnak öntevékeny civil társulásokban, ha annyira aktívak.
Ez az igazi demagógia, amikor egyenlõség nevében többlet jogokat biztosítunk egyes csoportoknak.... Érted?? Ilyen verseny elõnyök mellett még az is vállalja a másságot, aki sose tartozott a megkülönböztettet csoportba!
de ha azt írom, hogy Bajnai kormánya alatt nõt a gdp 1%kal, bizony jönnek a pozitív fülesek és a tudatlan támogatók .... hihetetlenek mintha nem Bajnai alatt nem csökkent volna 6, 8%kal a gdp (2009). Ezek tények adatok bárki által bármikor ellenõrizhetõ hozzáférhetõ ...
A kérdező hozzászólása: De mit értesz demagógia alatt? Mert például Bajnai Gordon nem demagóg? A balliberálisok szerint nem - amikor azt állítja, hogy ha leváltjuk a Fideszt 2014-ben, akkor sokkal jobb lesz a helyzet? Vagy akár az MSZP? Mindenki azt mondja, amit hallani akarnak. A másik: mit tudnak felhozni a Gordon mellett? Csak annyit, hogy jó üzletember. Hurrá, de ez önmagában semmit sem számít. Volt kormányon 2009-2010-ben és semmit sem változott a helyzet. Az a baj, hogy ma divatos azt állítani, hogy demagóg a Jobbik. De sokan a jelentést sem ismerik. (Most nem feltétlen rád gondolok). Õk mindig megmagyarázzák, hogy mit hogyan értenek. Van egy programjuk. De a liberálisokat ez nem is érdekli. Demagóg, rossz a programja, és ennyivel el is van intézve.
12, ha egy tényt és adatot közölsz! próbáljuk ki! 2010 óta 1, 8% nõt a gdp.... vagy 2012 1, 9% volt a hiány ... na melyik a hamis! bizony, mindkettõ igaz!
11. Nem vagy valami tájékozott. A multi cégeket nem is akarják kiûzni , legalábbis nem úgy , ahogy te gondolod , kölcsönösen elõnyös multi-hazai cég megállapodásokat szorgalmaznak Szó sincs , hogy elkergetik a Mercit meg az Audit , hisz azok is munkahelyet adnak. Jobban a kereskedelmi multikat akarják megpiszkálni , a jövõben pedig hazai cég által felvásárolni. Amikor azt mondják , hogy "na most odacsapunk a multiknak" az alatt azt értik , hogy megszüntetik az adókedvezményt és integrálják õket a magyar adózási rendszerbe.
"Egyszer próbáld ki, teljesen valótlan álbaloldali dumát elküldesz egy kérdésre (úgy, hogy annak a valóság tartalma adatai egyértelmûen falsak... ) Érdekes, de az égvilágon senki se fogja kijavítani a tudatlanságodat baloldalról." Viszont ez halálpontosan igaz a jobbosokra is - ki is próbáltam.
Persze, ezzel nem is vitázom. Viszont az már más kérdés kinek mi az érv. Általában a Jobbik üres demagógiáját értelmesebb emberek nem fogadják el, de az egyszerû embert egyszerû dolgokkal kell etetni, hogy megértse. (Pl a multik kiûzése) Nincs egyszerû helyzetben a Jobbik, mert mindenkinek meg akar felelni, viszont a felszólalásai egymást ütik olyankor, attól függõen kihez (hol) beszél Vona. Így elég sok a támadható felület rajta emiatt.
A kérdező hozzászólása: Jó, azért nem kell úgy csinálni, mintha téged - mint egy liberálist - nem cáfolna meg senki. Csak nektek szent írás az, hogy a Jobbik náci, antiszemita. A másik pedig az, hogy akár - ha már a Jobbiknál tartunk - a liberálisok szidják a gazdasági programjukat, hogy [email protected] De hogy miért, arra õk maguk sem tudják a választ. És ha tízféleképpen megmagyarázod neki, hogy miért nem [email protected], nem fogja fel. Nem érti meg. Ha õ azt mondta, hogy az, akkor az. Mindkét oldalon vannak primitív hozzászólók, de azért többségében érvek nélkül általában a libsik szoktak "vitatkozni". De nézz meg egy "Jobbik gazdasági program" kérdést. A válaszolók, akik szerint [email protected] - és nem csak a gazdasági része, hanem úgy az egész program - többségében 80-100%-os válasz. Ha pedig az ellenkezõjét állítod, maximum 20%. És többségében a jobbikos kérdéseknél ez a tendencia.
A kérdező hozzászólása: Sok itteni liberális buta is egyben. Mondják a hülyeségeiket, és ha megcáfolod, akkor meg nem írnak vissza. Például a Jobbikot nácizni meg antidemokratikusnak beállítani elég nagy butaság.
"Ez az oldal messze többségben a Jobbikosok helye." Szerintem meg nincsenek többségben a jobbosok, max. azért gondoljátok így mert több idejár néha. Én annó olyat olvastam, hogy ez az oldal a liberálisoktõl hemzsegett, bár mivel én még akkor egyáltalán nem foglalkoztam vele így ezt nem tudom megerõsíteni vayg megcáfolni.

Ha egy 4 elemű tömbnek csak az első 3 elemébe teszek értéket, akkor az miért van, hogy a fordító véletlenszerűen a tömb típusát figyelembe véve tesz bele egy értéket a tömb 4 elemébe?

Példa:

Legjobb válasz: Nem tesz bele semmit a fordító, egyszerûen csak kap egy memóriarészt, ami annyi byte, amibe belefér a 4 db short. A kapott memóriát nyilván egy másik program használta elõtte, ami benne hagyta az értékeket, akármi is volt az. Ezért, hacsak nem írod felül valamivel, akkor az ott talált értéket fogja használni a programod. Nincsenek véletlen egybeesések, van egy 2 byte-nyi adatod (általában ennyi a short), amiben teljesen véletlenszerû adat van (legalábbis a te szempontodból véletlen, egy másik programnak az hasznos adat volt), ami akármi lehet, mert mindenhogy ki lehet belõle olvasni egy számot.

Nem tesz bele semmit a fordító, egyszerûen csak kap egy memóriarészt, ami annyi byte, amibe belefér a 4 db short. A kapott memóriát nyilván egy másik program használta elõtte, ami benne hagyta az értékeket, akármi is volt az. Ezért, hacsak nem írod felül valamivel, akkor az ott talált értéket fogja használni a programod. Nincsenek véletlen egybeesések, van egy 2 byte-nyi adatod (általában ennyi a short), amiben teljesen véletlenszerû adat van (legalábbis a te szempontodból véletlen, egy másik programnak az hasznos adat volt), ami akármi lehet, mert mindenhogy ki lehet belõle olvasni egy számot.
Szabvány szerint, beépített típusnál a tömbelemek alapból inicializálatlanok, saját típusnál default-konstruáltak. Ha írsz egy nem teljes inicializáló listát (nem teljes azt jelenti, hogy kevesebb elemet adsz meg, mint amilyen hosszú a tömb), akkor a maradék elemeket default konstruálja, beépített típusoknál. Tehát neked minden esetben 0-t kéne kapnod a 4., hármas indexû elemre. Amúgy ez nagyon durva: "A ki íratásnál megfigyelhetjük, hogy a tömb utolsó elemébe sosem kerül nagyobb vagy kisebb érték mint amit a tömb típusa tárolni tud." Komolyan az érzõdik, hogy nem érted ezt a dolgot. Amikor leírod azt, hogy myArray[3], akkor egy short méretû területet címzel meg, és shortként is kezeled. Hogy is lehetne azon a területen nagyobb (vagy kisebb, az ugyanazt jelenti kettes komplemensû ábrázolással) érték? Nem fér el, és ha el is férne, a típuskényszerítés miatt akkor is végbemenne a narrowing.
Memóriaszemétnek hívják, ezért is illik kinullázni a tömböt használat elõtt. Egyes implementációk ki is nullázzák.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!