Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy az emberek 80%-a (4 db)

Miért van az, hogy az emberek 80%-a képtelen helyesen írni az neten?

Néha már szánalmas ellátogatni egy-két fórumra. Miért?

Legjobb válasz: Mert nem tud helyesen írni!

Mert nem tud helyesen írni!
ayart mert rohadtul nem erdekel mennyizire irok helzesen vagz sem neten, plane forumon...ugzse ismer senkiXD msnen meg mindig gzorsan irok igz nem erdekel ott sem..nalam ennzi.
"mert amondatokk televanak hejesirási hibákal és elírásokakl" ezt most direkt volt? -.-
ez* amúgy engem is ki_aszottul zavar
Mert az emberek nagy többsége nem tudja a titkot: Ha valamit aláhúz a gép pirossal amikor írunk akkor az rossz. Nem voltam sohasem jó nyelvtanból, de úgy érzem gépen tudok helyesen írni mert mindig kijavít :) .
Szerintem sokan azért mert gyorsan írnak, és nem akarják átolvasni mit írtak, vagy mert megszokták, hogy pl. msn -en leírják amit gondolnak, aztán jólvan mert úgyis megérti akinek írják. Valakiknek nehéz a gépelés pl nekem is jobb a kézzel írt helyesírásom mint a géppel, mert gépelni még -és ezzel sokan így vannak- nem tudok olyan jól.Valakik meg tényleg abszolút le****ják , hogy helyesen írnak-e.
Ilyen színvonalú a magyar oktatás.
A kérdező hozzászólása: 18:37 Látom, már a szarkazmust se értik egyesek.
Me hülyék Én általában rendesen irok mindenhol, ha valahol látok egy hibát MSN -en is, kijavítom. Persze nekem is van 1-2 berögzülésem, de mégis olvasható(pl. ez a "Me":Mert)… Nem úgy mint a legtöbb moslék. Az engem is felb**z mikor valamit ilyen miatt lehetetlen elolvasni.
Szerintem több.
Mert nem olvasanak az emberek eleget.Általában aki sokat olvas, az tud helyesen írni, mert egy idõ után, berögzülnek a szavak.
Mert nem olvasnak eleget.Általában, aki sokat olvas, az tud helyesn írni, mivel egy idõ után beidegzõdik a helyesírás.
Igaz. Személy szerint rühellem, ha valaki nem ír helyesen - persze bárki hibázhat, de látszik, hogy mi elírás és mi nem az. No meg sajnos alapvetõ hibákat ejtenek! A szomorú tapasztalatom az elõzõeken kívül még az, hogy a középkorú és idõsebb egyetemet végzettek körében is sok a "rossz-helyesíró" (így hívják, nem?), csak kevesebben vannak. Pl. a múlt héten éjjel felriadtam és nem tudtam elaludni, mert rájöttem és bántott, hogy egy üzenetben egy szót rosszul írtam. Valószínûleg az illetõ észre sem vette, mégis bánt, hogy mit gondol rólam. Szerintem fõleg az igénytelenség az oka: egyre inkább csak a külsõségekre adnak az emberek. - Sõt, azon belül is a legkülsõ dolgokra, elnézve a "plázázókat": jól néznek ki, de ha mosolyognak rád, gyakran rosszak a fogaik. Isten õrizz, hogy az írásukat lássam!
A kérdező hozzászólása: Tény, hogy nehéz. Viszont nézz szét csak ezen a honlapon. Olyan szarvashibák vannak, amik nem abból erednek, hogy a magyar nyelv nehéz...inkább tényleg csak lustaság.
Egszerû: mert nehéz, annyira, hogy még egy magyartanár sem tud tökéletesen helyesen írni. Nézd meg a kínai írást! Az még nehezebb, és még hosszabb idõ alatt sajátítják el a ... kínaiak.
az elõzõ hozzászólüval nem értek egyet, ugyanis nem azért sietnek a tananyaggal mert villogni akarnak, hanem azért mert sok felesleges dolgot is meg kell tanítani, ami miatt nincs idõ a fontos dolgokra. Sajnos ez van manapság:(( De azzal egyetértek, hogy a sok olvasás segíthet. Amúgy nem kell szépirodalmat olvasni akármit lehet, pl a gyerekek, fiatalok többsége szívesen elolvassa a Harry Pottert(ami nem túl rövid), de mondjuk soha nem venne a kezébe egy vereseskötetet. A helyesírásért tenni is kell, én ha nem vagyok valamiben biztos akkor megnézem, hogy hogyan kell írni így is lehet tanulni..
Többek közt az oktatással is hiba van, az iskolában megtanítják a helyesírási szabályokat, de nem gyakorolják a helyesírást eleget, mert a legtöbb iskolában sietnek a tananyaggal, hogy lehessen villogni, hogy már ezt is megtanulták, meg azt is. Maga az írás-olvasás tanítása sem a legjobb, ezért manapság nem sokan szeretnek olvasni, pedig az sokat javítana a helyesíráson. És persze mivel ez ennyire elterjedt, már nem is számít cikinek nem helyesen írni, hiszen a nyelvi igénytelenség manapság szinte divattá vált.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, manapság már keveset olvasnak, írnak az emberek. Akik rég kikerültek az iskolából, azért, akik pedig most iskolások, most kerültek ki, azok pedig fiatalok, akiket mostanában számtalan más dolog köt le a könyveken kívül. Aki pedig nem olvas, önkéntelenül is elfelejti mi hogy helyes. Aki pedig olvas, de netet, azzal az a baj, hogy pont olyan emberek által leírt dolgokat olvassa el, akik az elõbb említett okok miatt már elfelejtették az iskolában megtanult helyesírást.
Az a tapasztalatom nekem is, hogy az emberek többsége nem tud helyesen írni, ám azért bízom benne, hogy 80%-nál kevesebb a helytelenül írók aránya.
Szerintem is több és elég szomorú, mert ez alap lenne. A legdurvább, hogy egyetemet vagy fõiskolát végzett embereknek sem megy...
Keveset olvasnak az emberek (szépirodalmat), és egyáltalán nem törõdnek azzal, hogy helye-e az, amit leírtak.

Miert vannak ugy el a 30-40 koruli emberek azzal, hogy egy 12 eves lany csak ne pasizzon, inkabb barbizzon meg ilyenek? Miert nem fogjak fel hogy ez nem a 80-as evek hanem a 21. szazad!?

felhaborito hogy ennyi regi felfogasu ember van. Meg a 15 eveseknek is ezt mondjak! Nem zavar titeket? Es ha valaki olyan ir ide aki ilyen valaszt irt akkor meg kerem szepen hogy arulja mar el hogy mibol indul ki?! 16/lany

Legjobb válasz: az itt olvasottak alapján.. miért, mirõl szól neked a pasizás? ha pl. csupán mozi, séta, stb. akkor lehet. de semmi több.

az itt olvasottak alapján.. miért, mirõl szól neked a pasizás? ha pl. csupán mozi, séta, stb. akkor lehet. de semmi több.
Voltak 12 évesek a 80-as és a 30-as években is akik pasiztak. Ugyanaz volt a vélemény róluk mint most. Egy 12 éves most sem felnõttebb se fizikailag se pszichikailag mint 30 évvel ezelõtt. Ugyanúgy alkalmatlan a szexre mint akkor. Legyen szerelmes, álmodozzon, de a szexhez még kicsi.
már ne is haragudj, de egy 12 éves ne pasizzon. nem azt mondom, h éppen barbiznia kellene, de csak ne pattogjanak, h de bezzeg, nekik már mindent szabad. aztán ha 12 évesen pasiznak, akkor 13 évesen megszakitással " védekeznek ", mert a " barátom azt mondta, h õ mindig igy védekezett, és sose lett terhes egyik barátnõje se ", és aztán meg vagy itt sirnak, h jaj, mar 4 hete nem jön meg, vagy el kell h menjenej abortuszra. na, csak ezért.
Azért mert akik most 30-40 évesek, már voltak 12 évesek is. Akkor is pasiztak az ilyen korú lányok egy csoportja, a 80-as években és akkor sem nézték ezt jó szemmel. A barbi és a pasizás között van még néhány árnylat.
* menjenek
Én 22éves vagyok és nem 30-40 de mégis azt mondom hogy egy 12éves lánynak még otthon van a helyen nem pedig a szórakozóhelyen, flörtölgetve a pasik között.12évesen nem elég érettek a GYEREKEK.Mert ugye gyerekek.Nekem 12éves a húgom.Neki is tetszenek pasik mint ahogy én is bele voltam habarodva a tanáromba ennyi idõsen.Egy 12éves nem elég érett ahhoz hogy párkapcsolatot kezdjen.Ez ott van nagyon elrontva hogy 9évesen a gyerekek elkezdik sminkelni magukat festeni a hajukat.10évesen mûkörmöt rakatnak.12éves korukra már nem szüzek, diszkoba járnak, tök részegre isszák magukat.Õk még a kamaszkorba se léptek be nemhogy ilyeneket csináljanak.Elvégre még csak gyerekek.Miért nem ér rá 15-16évesen elkezdeni diszkoba járni?
Elég egyszerû. 12 évesen még nem is érzel igazán szerelmet. Meg az elõttem szólónak igaza van. Sok olyan fontos dolgot nem tudnak a mai 12 éves lányok amit kellene. Egyszerûen nézz körül ezen a fórumon. A másik hogy könnyen befolyásolhatóak a fiatal lányok utána meg jön a sok csalódás és egy boldogtalan gyerekkort tudhatsz magad mögött. Egyébként ha 15-16 éves korban kell rászoktatni a szüleidet hogy te már többet tehetsz de ezt csak úgy lehet megtenni ha látják hogy tisztában vagy a cselekedeteid következményeivel és megpróbálod elkerülni a rosszat és nem pont ellenkezõleg (mire 18-19 leszel már be is látják :D). Ja és van még egy ok: lány vagy ezért ha jön egy váratlan gyerek akkor a szüleidnek lesz rossz szóval ezt már ösztönösen próbálják elkerülni.
Ha már a XXI. században 8 éves korotokban kinõnek a melleitek és már menstruáltok is, akkor teljességgel jogos a felháborodásod!
Szerintem 12 évesen még nem a pasizáson kell hogy járjon valakinek az agya. Pasizni még nem kell ennyi idõsen de azárt barbizni sem. Sokkal jobban utálom hogy 30-40 évesek találnak be pl. IWIW-en, meg a lávponthu ról ne is beszéljünk, pedofil barmok le is töröltem magam hamar onnan. Kérdésre válaszolva pedig, mert az szeretnék hogy az õ "barbi babájukkal" játszanak a fiatal lányok, mert a korban hozzájuk illõ nõk normális szóba sem állnak ilyenekkel és akkor marad nekik a kiskorúak zaklatása.
Most 16 éves vagy. Jót fogsz a mostani megnyilatkozásaidon nevetni 30 évesen. Vagy 5 gyerekkel, 3 házasság után szoba konyhában lakni.
A kérdező hozzászólása: hat ha ugy letja az a lany hogy azt akarja akkor ott haggya. minek varja meg? (amig megbas..sza)
Figyelcsak. Én 19 vagyok, és nekem is ez a véleményem. Az ien fiatal lányok mindent túl korán kezdenek. A legtöbb elkurvul. A tanulást meg azért mondják, mert ha állandóan csak a pasikra gondoltok és nem tanultok nem viszitek semmire az életben. Szar jegyekkel sehova sem vesznek fel. A középiskola meg még keményebb.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Ti igy latjatok es igazatok van, de akkor sem kell egy 12 evest le pisisezni mert lehet hogy sokkal erettebb gondolkodasu mind a tobbi. En is voltam 12 eves , en is pasiztam, es nem lett semmi bajom. meg szuz vagyok mert tudtam vigyazni magamra. Es en is a "magamfajta" 12 evesekrol beszelek, meg az is zavar hogy a szulok a 12 eves layuknak meg mossa a feneket.Minek? ok mar nagylanyok tudnak magukrol gondoskodni
12 éves LÁNY/FIÚT könyebben át lehet baszni azért!
Ez a baj. Azt hiszik a lányok magukról 12 évesen, h õk már hú de érettek, mert pasizni akarnak. Aztán meg 15 évesen összefekszenek valakivel, jön a " kihúzta mielõtt elment" szöveg aztén hipp-hopp jön a baba. Csak akkor vagy érett a szexre ha nem dölsz be ien dumáknak. A pasizással is bõven ráértek. Nem értem miért kell mindent elsuóietni. Aztán meg 20 évesen már 1 kiélt k lessz belölle.
Otthon, a szülõk jelenlétében, lehet popcornozgatni a tv elõtt kézen fogva esetleg! 12 éves korban mindenképp, merthogy arról beszélünk. Mûvelõdjön, fejlessze a személyiségét! Annyira érett nem lehet! Ha azt hiszi magáról, már régen rossz, és nincs megállás a lejtõn! Ha majd télleg érett lesz, kicsit elgondolkodik magán, csak lehet hogy késõ lesz. Normális pasi meg nem fogja elfogadni, hasak nem egy olyan, akivel majd mehetnek együtt teát osztogatni a hajléktalanoknak...
ha te 16 vagy, mit foglalkozol azzal, hogy olják itt a 13 éves hugyákat?
Megértem, ha 12 évesek nem szeretik, ha kisgyerekként kezelik õket, szerintem soha, senki sem szerette. Emlékszem amikor én ennyi idõs voltam, már volt egy-két ember az osztályban, akinek "barátja" volt. Azért teszem ezt idézõ jelbe, mert ezek nem igazi szerelmek. Nálunk ez inkább hasonlított egy dominancia játékra :P A szép lányok helyes fiúk kezét fogták az iskolában és ennyi volt. Ebben semmi elítélendõt nem látok. Had legyenek gyerekek, csak a felnõtteket utánozzák, még kissé komolytalan formában. A baj az, hogy a mai 12-13 évesek között a legtöbb úgy érzi, hogy õ már nem gyerek és bármit megtehet. Nem csak a csókot, hanem bizony a szexet is. És ettõl érzik menõnek magukat. Itt fórumon is olvashatsz példát rá, hogy 13 évesen van aki mondjuk cikinek érzi, hogy szûz, meg hasonlóak. Én elhiszem, hogy a szerelem nagy úr, csak ennyi idõsen ez legtöbbször nem az. Szexuális életet elég nagy felelõtlenség ilyenkor kezdeni, mert a 99% abszolút nincs kész rá. Sem lelkileg, sem fizikailag. Abban is igaza van szerintem valakinek, hogy a legtöbb 12-13 éves sokkal befolyásolhatóbb. Egy érettebb fiú, férfi azért eléggé el tudja csavarni egy ilyen kislány fejét. A kislány meg elhiszi, hogy az a jó, ha megfelel a fiú elvárásainak. És hiába is magyaráznád el neki észérvekkel, hogy ennek még nincs itt az ideje. Azt mondja, hogy persze mert maradiak vagyunk, meg sosem voltunk szerelmesek. Sajnos azonban legtöbbször pont fordítva van. Mi már voltunk 12 évesek és én 21 évesen voltam már(vagyok) igazán szerelmes). Lett volna lehetõségem 17 évesen elveszíteni, de az akkori barátommal nem tettem meg. 18 voltam, amikor a mostani párommal találkoztam és nagyon bántam volna, ha nem vele vesztem el. Bocsi, hogy hosszú voltam.
ma 13:49-esnek igaza van..! [: 12éves koromban eszembe sem jutott a szex, hogy én csináljam!:D:$ nem vagyok régi módi.egyáltalán. csak azért tisztában vagyok azzal, mit mikor kell/lehet megtenni..És persze, mennyire érzem magam felkészültnek, érettnek magam hozzá. Tudom, hogy te nem a szexrõl kezdtél el beszélni, csak a felnõtteknek egybõl ez ugrik be egy kapcsolat szó hallatán. ez természetes.. én 15 éves vagyok.. és nekem is dirigálnak, hogy óvatosan ám, és kis gyerekként viselkednek olykor velem.. pedig érettebb a gondolkozásom és a felfogásom a mai 15éves kornál. Különben én sem szeretem amikor mondják, hogy inkább a tanuláson járna az eszem. ahogy elõttem is mondták, a 12éves nem igazán érett az ilyesmikre.szerintem. ezért lehet ez../: 15/l
Ma 13:58: "Zzek a dumák hogy inkáb tanulj ezek engem is idegesítenek de ezek csak sablonszövegek. nehogymár a tizenévesnek semmi boldogsága ne legyen." Már ne haragudj, de eléggé felháborítana, ha a 12 éves gyerekem akkor lenne boldog, ha pasizik, vagy ha barátnõk után kujtorog. Aztán lehet apácázni, egy értelmes szülõ ezt nem engedi meg.
Pasizzon nyugodtan, de úgy, mint egy egészséges tini, és ne úgy, mint egy huszonéves. A tiniszerelem kulcsfontosságú az ép személyiség kialakulásáhou, ez pszichológiai tény. De az nem, hogy 12 évesen már heti rendszerességgel alszanak egymásnál, éjjelig ittasan buliznak, meg ilyesmik. Az viszont igaz, hogy túl sok a maradi felfogású ember, de attól, mert 21. század van, 12 évesen még nem kéne részegen megdugatniuk magukat.
Azért mert a mai 12-15 évesek már k.rváskodni akarnak, nem pedig úgy "pasizni", ahogy az õ korukban még kellene. És mert ha már most a dugáson jár az eszetek, akkor huszonéves korotokra kivénhedt és kiélt k.rva lesz belõletek és nem kelletek majd egyetlen értelmes pasinak sem, mert mindenki tudni fogja, hogy a fél város már megkefélt.
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem oda iri hogy nem ezekrol a jaajj megutott megmondom anyukamnak lanyokrol beszelek. mert ugye vannak ilyenek is es gondolom erre gondoltatok:)
nem tudom. a fiúk többsége ugyis csak arra hajt. de jol van. b.szd csak el az életedet.
A kérdező hozzászólása: de ki beszelt itt szexrol? na latjatok errol van a szo! hogyha egy mostani 12 eves pasizik akkor a felnottebbek mar a sexre gondolnak es jonnek elo a babrikkal!
Á ez nem az õ felfogásuk. Anyám is negyven hugom 16 és semmi rosszat nem mond a barátjára. De tudnék még rengeteg példát. Szerintem az ittenieknek meg savanyú a szõlõ.
Egyépként az iszlámoknál a 12 évesek már rég férjnél vannak és 12 évesn már szülnek.
12 évesen gondolj inkább a tanulásra. Semmirõl nem maradsz le, legfeljebb nem veszted el már 14 évesen a szüzességed. Mert az nem dicsõség. Inkább szégyen. Nekem 16 évesen volt elösször pasim. 18 évesen vesztettem el a szüzességem. És nem bántam meg. Büszke vagyok rá, h nem adtam magam fûnek- fának már 14-15 évesen. ( Mai napig azzal a sráccal vagyok, aki elvette a szüzességemet.)
ok. azok az iszlám országok. és szerinted olyan jó azoknak a lányoknak? nagyon durva sorsuk van. amugy meg pl. nekem egyáltalán nem savanyu a szõlõ. vagy azt bánjam, h nem 12 évesen d.gtak meg elõször? :D kösz, nem.
A kérdező hozzászólása: sexen kivul minden mas van nem csak seta lehet csokolozni is..miert vagytok ugy el. hat lehet hogy nektek csakk arrol szol sajnalom. amgy meg nem kell sznobot csinalni egy 12 eves gyerekbol. errol beszelek|!
nyugodj már meg. amugy meg mit gondolsz, a pasi le fog állni a csóknál? :D na ne nevettess már :D meg gondolom, nem 12-13 éves pasit fogsz majd kifogni, hanem 17-18 éveset, és gondolod, az majd csókolózgatni akar majd? hahaha, hát nem.
A kérdező hozzászólása: 13:49-nek. vannak fejlettebb 12 evesek. azok meg ugymond gyerekesen golnolkodnak. viszont vannak olyanok akik megfontoltak.
Az hogy valaki nemileg érett, még agyilag egyátalán nem az! Naivitásában majd csak az egyik dolog vezet majd a másikhoz, és arra eszmél, hogy benne van a [email protected] És mégegy, mi lesz az olyan lányokból felnõttkorukra, nem beszélve öregkorukról, akik ilyen korán kezdik. Kiélt alkoholista k?
Nem a csókkal kezdõdik a baj. Aki ien hamar elkezd pasizni, az a szexen is túl korán lessz túl. Aztán persze mikor megtalálja élete párját, már bánni fogja.
Most úgyse fogod õket meggyõzni. A többség meg normális. Ezek a dumák hogy inkáb tanulj ezek engem is idegesítenek de ezek csak sablonszövegek. nehogymár a tizenévesnek semmi boldogsága ne legyen. A megrögzött apácáknak meg hiába beszélsz mert nem fogják megérteni. Ja és az az életük hogy leszólják itt a fiatalokat. Multkor is nem is az volt a kérdés de valaki akkor is elkezdett prédikálni. Azután elolvasta a kérdést és elszégyelte magát. Szóval ezt a szöveget csak reflexbõl nyomják és el se olvassák mirõl van szó. Szerintem õk tuti hogy sose voltak fiatalok vagy legalábbis valami súlyosan kimaradt nekik.
hahaha, " megfontolt ", meg " érett ".. na, ezen is jót nevettem. nekem eszembe se jutott ilyesmi 12 évesen. nyavalyogtam egy csókért, h legyen már meg, de semmi több. ne pattogj már. kicsi vagy, és kész. ráérsz még, nem kell mindent elkapkodnod.
A kérdező hozzászólása: hat miert ne allna le? a baratnomnek volt 16 eves baratja es o 12 de nem lett semmi es amugy meg van annyi eszuk hogy ne alljanak le egy 19 eves sraccal.
Attól függ, mit értesz pasizás alatt. Én is "szerelmes" voltam egy fiúba 12 évesen, velem egykorú volt. Az volt a pasizás nálam, hogy együtt néztük a vihart, meg játszottunk az udvaron. Nagyon jó volt, de eszembe nem jutott volna csókolózni. Lehet értetlen voltam, de nagyon boldog voltam akkor és elég is volt. Na ha ennyiben maradna a dolog, akkor miért ne? Csak az a baj, hogy elszalad a ló hamar, és akkor jön a többi..keres idõsebbet, aki majd többet akar. Mivel "szereti", könnyû rávenni dolgokra. Aztán a többi kislány irigy lesz, és követik a példát, majd kialakul a verseny, hogy kinek van több tapasztalata..itt járnak most kb. a 14-15 évesek. 21 éves létemre nincs annyi tapasztalatom, mint sok 14 évesnek, és nem vagyok irigy, még mielõtt ez jönne. (és nem savanyú a szõlõ). Csak szerintem ez már kicsit sok..15 évesen arról dicsekedni, kit sz*pott le a buliban, mennyire volt "beb*szcsizva" stb.. És bár nem törvényszerû, de ennek oka lehet az is, hogy korán kezdik, pl. 12 évesen. Attól, hogy 21. század van, nem kellene elkurvulni az egész világnak..mert mi van akkor hogy 21.? Akkor 100 év múlva meg már az fog menni tényleg, mint az araboknál? 8 évesen férjhez megy, 14 évesen már 3 gyerekes anyuka? És akkor meg az lesz, hogy"de már 22. század". Ez nem kifogás. Azért jó látni, hogy te még szûz vagy, csak ne rontsd el...mert ritka jelenség ma. Én is 18 múltam, mikor elvesztettem, az igazival..és nem maradtam le semmirõl..ezt nem tudják felfogni a mai kislányok/fiúk. Nem kell rohanni. 21/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!