Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy az egyik embernek (206 db)

Miért van az, hogy az egyik embernek jó humora van, a másiknak meg jóformán semmi humonrérzéke sincs?

Nem vagyok egy "társaság középpontja", de azt mondják, van humorérzékem, szeretnek velem beszélgetni az emberek. Viszont ha összetalálkozok egy olyan emberrel, aki nem érti a viccet, teljesen megdöbbenek. Tudom, hogy vannak ilyenek, de nem értem, hogy hogy lehet nem érteni a viccet?

Legjobb válasz: Javarészt az is befolyásolja a humorérzéket, hogy milyen közegben nött fel valaki. Ahol nem vidám a család, nincsenek a napi kis viccelõdések, ott nem tanulja meg az ember a humort, nem szokik hozzá. Érdekes ez, a keresztanyám ilyen. Mesélhettem én neki bármi vicces sztorit, csak nézett, és sokszor meg is sértõdött, ha ugrattam. Azt mondják, hogy egy intelligens embernek van humorérzéke, és ezt tapasztalom is. Azt viszont nem osztom, hogy valaki azért humortalan, mert sok a problémája. Az én életem kicsi korom óta egy katasztrófa, mégis nevetek, viccelõdöm, nevettetek, ugri-bugrizom, hogy jól érezzem magam az egyéni kis humorommal.

Javarészt az is befolyásolja a humorérzéket, hogy milyen közegben nött fel valaki. Ahol nem vidám a család, nincsenek a napi kis viccelõdések, ott nem tanulja meg az ember a humort, nem szokik hozzá. Érdekes ez, a keresztanyám ilyen. Mesélhettem én neki bármi vicces sztorit, csak nézett, és sokszor meg is sértõdött, ha ugrattam. Azt mondják, hogy egy intelligens embernek van humorérzéke, és ezt tapasztalom is. Azt viszont nem osztom, hogy valaki azért humortalan, mert sok a problémája. Az én életem kicsi korom óta egy katasztrófa, mégis nevetek, viccelõdöm, nevettetek, ugri-bugrizom, hogy jól érezzem magam az egyéni kis humorommal.
leht túl hülye ahhoz hogy felfogja :D de amugy egyik ember ilyen a másik meg olyan, nem vagyunk egyformák ...vannak ilyen emberek ..talán túl sok gondjuk van vagy csak egyszerûen komoly típusú emberek, nem érdekli õket az ilyesmi kiztudja ..

Az miért van hogy az ember próbál mindent megtenni hogy egy kicsit érezze ő is hogy fontos akkor miért nem sikerül?

Legjobb válasz: Mit teszel azért, hogy törõdjenek veled? Írj le egy konkrét helyzetet, mert így harapófogóval kell minden egyes szót kihúzni belõled, a kérdésed meg értelmezhetetlen.

Mit teszel azért, hogy törõdjenek veled? Írj le egy konkrét helyzetet, mert így harapófogóval kell minden egyes szót kihúzni belõled, a kérdésed meg értelmezhetetlen.
Ezt fejtsd ki kicsit konkrétabban, így nem derül ki, hogy pontosan mi a kérdés.
A kérdező hozzászólása: azt szeretném ha kicsit velem is törödnének és egy kicsit énis számitanák igy érthetõ?
Ki? Ki nem törõdik veled? Szüleid (hány éves vagy?), barátaid, partner?
Csinálj valamit amivel kivívod a saját elismerésed.

Miért van, hogy az emberek feltesznek egy kérdést fb-on a kirakott kép alá és nem válaszol rá aki kirakta?

pl. hol készült ez a kép? mikor voltál ott? Tehát tök normális kérdések.

Legjobb válasz: Pl. utálja a kérdezõt, csak nem akarja/tudja letiltani. Vagy nem ér rá válaszolni. Vagy nincs kedve. Vagy inkább privátban válaszol.

Pl. utálja a kérdezõt, csak nem akarja/tudja letiltani. Vagy nem ér rá válaszolni. Vagy nincs kedve. Vagy inkább privátban válaszol.

Miért van az, hogy ha egy embert megbántanak, akkor neki ugrik a többi ártatlan embernek és azok világnézetének? (sokszor elég durván)

2. Az ateisták egy része mi a fenének járkál hittéríteni a vallás kategóriába?

Legjobb válasz: Az ember hierarchikus rendszerben él, ha egy rangben fölkötte álló személy leteremti, annak nem mehet neki - ha nem érzi fölötte állónak, akkor nyilván ott helyben nekimegy, ezért szoktak rögtön vitákba csapni a beszólások az idegen egyénektõl. 2. Nono, azért nem szorítkozzunk az ateistákra! Mindkét oldalról vannak olyanok, akik notóriusan hittérítõt játszanak. Tényleg elég bosszantóak. Vélhetõleg azért csinálják, mert önbizalom hiányuk van, és önigazolást keresnek másban.

Az ember hierarchikus rendszerben él, ha egy rangben fölkötte álló személy leteremti, annak nem mehet neki - ha nem érzi fölötte állónak, akkor nyilván ott helyben nekimegy, ezért szoktak rögtön vitákba csapni a beszólások az idegen egyénektõl. 2. Nono, azért nem szorítkozzunk az ateistákra! Mindkét oldalról vannak olyanok, akik notóriusan hittérítõt játszanak. Tényleg elég bosszantóak. Vélhetõleg azért csinálják, mert önbizalom hiányuk van, és önigazolást keresnek másban.
Ateisták, Keresztények, és sok más világnézetet valló ember csinál ilyen fölösleges téritgetést!Ezek az emberek egyszerûen ostobák és nem kell velük foglalkozni!
Miért... miért? azért mert mint Te is Kérdezõ olyan helyen reklamálsz ami a valláskritika oldal. S nem csak Te vagy ilyen, - választ várva beírtok keresztény vagy más vallásra vonatkozó kérdést anélkül, hogy észrevennétek hogy ez itt, a valláskritikai oldal és bizony kritikai válaszok is születnek majd!! Ne ilyen helyen kérdezzél, teológiai válaszokat várva hanem a vallásos oldalon-- a keresztény vagy buddhista vagy más hasonlón.

Miért van az hogy ha egy embert elkezdetek osztani pl a kinézete miatt azt ti élvezitek hogy bele tiporhattok a lelkébe?

és közben meg lehet hogy csunyábbak meg lúzerebbek is vagytok...:)

Legjobb válasz: általában az ilyen "mindenkit kritizáló embereknek"súlyos lelki gondjaik vannak vagy hétköznapibb nyelven irigyek.Egyébként ettõl jobban érzik magukat s így saját magukat magasabbra emelik,önbecsülésük nõ.Pedig sztem tök lúzerség valakit kritizálni,lenézni.Az ilyen emberektõl kérném hogy õk is rakjanak fel képet magukról...na nekik hogy esne?

általában az ilyen "mindenkit kritizáló embereknek"súlyos lelki gondjaik vannak vagy hétköznapibb nyelven irigyek.Egyébként ettõl jobban érzik magukat s így saját magukat magasabbra emelik, önbecsülésük nõ.Pedig sztem tök lúzerség valakit kritizálni, lenézni.Az ilyen emberektõl kérném hogy õk is rakjanak fel képet magukról...na nekik hogy esne?
Funktasztikus! Tudom mire gondlsz. Néztem én is azt a kérdésed. Arra gondolsz, amikor raktál ki magadról képet. :) Én is írtam, de normálisan! Sokan csak oltani tudtak...de azokkal nem kell foglalkozni, és kész! DE Te is így csináltad ezt. Én nem tudnék -csak nagyon nagyon nagy indokkal- tényleg a lelkébe tiporni valakinek. Sajnos nekem nem nehéz fájdalmat okozni, mert nagyon érzékeny vagyok.
Ép lelkületû embernek nem okoz örömet a másikat bántani!Aki anonim módon ezt teszi, annak súlyos önértékelési gondjai lehetnek, nem tudja máshogy levezetni az agresszióját, a keserûségét a saját kudarcai miatt.Ezekkel törõdni sem érdemes. Akkor legyen legény valaki, ha szemtõl szembe kellene kiállnia a véleményéért!
Aki feltölt ide egy képet, az kritikára vágyik. Én csak megadom amit kér.
"súlyos önértékelési gondjai lehetnek" olvasni kéne tudni! már leírtam nincsenke önértékelési gondjaim és ha kell kiállok bárki elé a véleményemmel az más kérdés, hogy egy korsó sör mellett mert mások szivatása számomra c sak játék van akinek van humora és veszi lapot aki meg idegeskedik, az így járt éppen emiatt engem elmondhatsz mindennek, max látszatfelháborodást kapsz vissza :D
te tényleg raktál magadról képet? megnézhetem? belinkelnéd az oldalt? én nem szoktam senkit sem piszkálni azzal, hogy hogy néz ki! arról nem õ tehet, hogy éppen milyen az arca vagy az orra(pl) nekem is mondtak már néhány dolgot, és nem esett jól!
én simán élvezem
A kérdező hozzászólása: engem is próbáltak osztani kevesebb sikerrel:D
nem értek egyet én szeretek flémelni, másokat megszivatni (igaz régebben ez jobban lekötött, most már unalmas) de pont ellenekezõleg, tele vagyok önbizalommal, jól érzem magam a bõrömben, egyáltalán nem vagyok irigy, szerintem ezt nem is lehet másképp csak jó másokat heccelni :D de igazából én ezt nem gondolom komolyan (a másik általában igen) ez csak játék :D és persze engem is piszkálnak mások, csak én nem veszem fel :D
mert fikázni, flémelni jó aki pedig megsértõdik, kiakad, tehát igazi áldozat tipus, az méág partner is ebben próbáld ki egyszer :D
Így van ha nem akar kritikát kapni ne töltsön fel ide magáról képet. Ez egy ilyen oldal jó és rossz dolgokat is kaphat. Nem kötelezõ. De legyen ennek a tudatában.
A kérdező hozzászólása: semmi baj:)

Miért van az, hogy legyen egy ember akármilyen ronda elõbb utóbb lesz párja, csak miért van az, hogy épp én rám nem néz egy lány sem vonzó lényként?

MIndegy milyen ronda lányt vagy fiút nézek, mindnek van párja, tényleg sok olyan lányt ismerek, akirõl nem is gondolnám, hogy lett volna már párja, mert olyan ronda vagy olyan utálatos a jelleme és mégis! Aztán fiúban is láttam már rondát meg fogatlant párral. Nem értem akkor nekem miért nem jön össze! Azt tudom, hogy nagy az orrom és emiatt csúnya az arcszerkezetem, már sok lány mondta, de ha más ronda teremtménynek is van párja, akkor én miért nem kellek egynek sem?!

Legjobb válasz: Mert mindenki megtalálja a hozzá illõt,csak idõ kérdése .

Mert mindenki megtalálja a hozzá illõt, csak idõ kérdése .
határozott vagy vagy igazi lúzer?
en is rengeteg ilyet latok, es nagyon zavaro! mondjuk tobben is avval a cellal ismerkednek meg velem hogy jarjanak vagy kavarjanak velem, de nem akarom oket atb*szni, nincs rajuk szuksegem:) nekem igy is jo, hogy nincs pasim, bulikon igy nagyon jol tudok ismerkedni:>probald te is elvezni a helyzeted, ne csak panaszkodj!:D
mert balf..ék vagy, nem akinézetedtõl leszel vonzó
hid el ien emberböl van min 1 de attol menekülsz

Miért van az, hogy a vonaton egy teli kocsiban ha "el kell mennünk", akkor a környéken megkérünk egy szimpatikus arcot, hogy vigyázzon a holminkra addig. Ha üres kocsiban viszont csak ez az egy ember van, akkor inkább magunkkal viszünk mindent?

Legjobb válasz: Bizalmatlanság. Ha többen ülnek a kocsiban, akkor feltételezzük, hogy nem nyúl a cuccunkhoz, mert mások is vannak ott. Ha egyedül van, akkor már nincs megfigyelés alatt és alapban bizalmatlanok vagyunk.

Bizalmatlanság. Ha többen ülnek a kocsiban, akkor feltételezzük, hogy nem nyúl a cuccunkhoz, mert mások is vannak ott. Ha egyedül van, akkor már nincs megfigyelés alatt és alapban bizalmatlanok vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Néha elgondolkozom ilyen furcsa dolgokon, rajtunk embereken :-)

Az emberek mikor mikor látják már be, hogy oka van annak, hogy az egyik szakmában jól, a másikban nem jól fizetnek? Mindig lehet hallani az irigységet, hogy ott miért fizetnek így ha az enymében nem.

"Amit?l kereset függ

Legjobb válasz: Aki ilyeneket kérdez, az eléggé szemellenzõvel jár a világban. Alapvetõen itt kizsákmányolás folyik. Nincs már olyan, hogy hiányszakma, mindenféle munkaerõbõl többlet van. Ha sok a papírod, akkor azt éred el, hogy fel sem vesznek, mert túlképzett vagy, és nem akarnak megfizetni. Az óvónõ nem túl jó példa, mert alapvetõen a pedagógusokat nagyon alulfizetik, és szerintem jobban meg kéne becsülni azokat, akik helyettünk nevelik a gyermekeinket. A könyvelõ már sokkal jobb példa. Én az vagyok, 3 nyelven beszélek, nem kapok állást. Az elõzõ helyemen, multinál szerintem nem kerestem túl jól, de mondhatni, hogy elment. Éhen nem haltunk. Kirúgtak, mert el mertem menni szülni. (Ugye ez is tipikusan azon múlt, hogy milyen szakmát választottam, mennyit tanultam?) Fel is vettek 1 hét múlva egy könyvelõirodába, diákórabérért. Ahonnan is 1 hónap múlva felálltam, és eljöttem, mert a fõnök nem elég, hogy ilyen nevetséges pénzt adott, még nap mint nap meg is alázott. Azóta bárhova adom be a jelentkezésemet, be sem hívnak. A bruttó 200 e Ft-os bérigényem túl magasnak bizonyul a magyar kisvállalkozóknak. A multik fizetnének többet, de oda meg azért nem vesznek fel, mert kisgyerekem van. Szóval nekem ne bizonygasd már, hogy milyen jó ez így, ahogy van. És mellesleg a kõmûvesnek, péknek, takarítónõnek sem kéne éhen halnia a fizetésébõl, ha már fõállásban dolgozik...

Aki ilyeneket kérdez, az eléggé szemellenzõvel jár a világban. Alapvetõen itt kizsákmányolás folyik. Nincs már olyan, hogy hiányszakma, mindenféle munkaerõbõl többlet van. Ha sok a papírod, akkor azt éred el, hogy fel sem vesznek, mert túlképzett vagy, és nem akarnak megfizetni. Az óvónõ nem túl jó példa, mert alapvetõen a pedagógusokat nagyon alulfizetik, és szerintem jobban meg kéne becsülni azokat, akik helyettünk nevelik a gyermekeinket. A könyvelõ már sokkal jobb példa. Én az vagyok, 3 nyelven beszélek, nem kapok állást. Az elõzõ helyemen, multinál szerintem nem kerestem túl jól, de mondhatni, hogy elment. Éhen nem haltunk. Kirúgtak, mert el mertem menni szülni. (Ugye ez is tipikusan azon múlt, hogy milyen szakmát választottam, mennyit tanultam?) Fel is vettek 1 hét múlva egy könyvelõirodába, diákórabérért. Ahonnan is 1 hónap múlva felálltam, és eljöttem, mert a fõnök nem elég, hogy ilyen nevetséges pénzt adott, még nap mint nap meg is alázott. Azóta bárhova adom be a jelentkezésemet, be sem hívnak. A bruttó 200 e Ft-os bérigényem túl magasnak bizonyul a magyar kisvállalkozóknak. A multik fizetnének többet, de oda meg azért nem vesznek fel, mert kisgyerekem van. Szóval nekem ne bizonygasd már, hogy milyen jó ez így, ahogy van. És mellesleg a kõmûvesnek, péknek, takarítónõnek sem kéne éhen halnia a fizetésébõl, ha már fõállásban dolgozik...
"Azok között van a legtöbb naplopó!És nehogy elkezd ellenkezni, dolgoztam közöttük, nem egy munkahelyen, úgyhogy a saját szememmel láttam, mit (nem)csinálnak" Ennyit lát egy tudatlan buta ember, aki el se tudja képzelni, hogy valaki összetett gondolkodással dolgozik, azaz olyan tevékenységet folytat, amit a kis buta nagyot mondónk 1000 év tanulás és próbálkozás után se lenne képes elvégezni.
Szakmán belül is lehetnek nagy eltérések.
"a mérnök nem annyit keres mint a kõmûves" Nem erre gondoltam. Vegyük pl. a könyvelõket: óriási különbségek vannak cég és cég között. Egy ismerõsömet kirúgták, következõ munkahelyén kétszer annyit keresett, mint azelõtt, ugyanabban a munkakörben.
A kérdező hozzászólása: De bárki bemehet a fõnökéhez és mondhatja, hogy õ ekkora emelésre gondolt és nem hajlandó a mostani béréért dolgozni. Aztán megnézhetjük, hogy mi fog történni akár egy gyári munkással és mi fog pl egy programozóval/fejlesztõvel. AZ utóbbinak van esélye az emelésre, ahelyett, hogy elküldenék. Erre a legjobb példa ismerõsöm aki(k) nem voltak megelégedve a fél milliós fizetéssel. Nem kaptak már egy ideje emelést, ezért páran fogták és elmentek egy másik céghez. Mivel így is hiány van belõlük, a cég azonnal fizetésemelést csinált. ezen felül 1 havi (már megemelt) fizetésnyi bónuszt adott. Továbbá bevezették félévente a havi fizetésnyi bónuszt és a havi 50E-s bónuszt. Mindezt csak azért, hogy ne menjenek máshova. Azért mert nehezen (és még nem is nagyon tudták) õket helyettesíteni, mert nincs ember. Ilyen mikor történik egy gyárban vagy egy építkezésen. (hacsak nem a mérnök gondolja így)
A kérdező hozzászólása: + És mi fog akkor történni ha kirúgják õket? Rájönnek, hogy mégse fontosabbak mint a diplomások, hiába is gondolják azt. Könnyen tudják õket helyettesíteni. Mert akikre nagy igény van a versenyszféra megfizeti. Lehet az mérnök vagy akár egy cnc-s.
Szakmunkás és diplomás emberekre is szüksége van a társadalomnak. Nem kell ember és ember között különbséget tenni. Ez a magyarok fõ problémája, hogy mindig különbnek jobbnak hiszik magukat.
A kérdező hozzászólása: "Kenyérgyárba nem kell szakmunkás végzettség?Nos, ha takarítani akarsz a kenyérgyárban, akkor valószínûleg nem kell. " Tényleg nem kell. Persze szakmunkást is vesznek fel, de bármelyik diák jelentkezhet oda nyári munkára. És ugyanazt a munkát fogják végezni mint a többiek. Nem takarítanak, hanem ugyanúgy az ételt készítik. Mindez a megye egyik legnagyobb kenyérgyára.
A kérdező hozzászólása: "Egyébként az informatikust is ki fogják rúgni, ha bejelenti, hogy fizetésemelést akar, hidd el nekem 10 esetbõl 9-szer. És a mai világban õ sem biztos, hogy olyan könnyen talál új helyet, szóval én inkább befognám a szám." Hát pont nem. Ma informatikusokból óriási hiány van. Az állásajánlatok 20+%-át teszik ki. És de kapnak emelést, ezt tapasztalat. (mint írtam) ÉS igenis könnyen találnak munkát. Ez ma itthon az egyik legkeresettebb szakma. Egyik rokonom mondta, hogy ha kirúgnák (most max akkor ha nem dolgozna, létszámleépítés nem lenne), nem aggódna mert 2 héten belül talál munkát. Nem elõször keresett már munkát. Utoljára 4-5 éve mikor munkát akart keresni inkább várt 1 hónapot és pihent majd csak utána kezdett neki. 2 hét elég volt és talált. http://www.profession.hu/cikk/20120625/mindenki-oket-keresi-.. http://www.tozsdeforum.hu/gazdasag/az_allashirdetok_negyede_.. http://hirek.prim.hu/cikk/88155/ http://www.bitport.hu/trendek/felsooktatas-mernokkepzes-figy.. http://www.civishir.hu/kozelet/mernokre-informatikusra-es-ko.. http://privatbankar.hu/karrier/hianyszakmak-mernokot-es-info.. http://www.felvi.hu/felveteli/palyaorientacio/palyak_foglalk.. http://informatikus.blog.hu/2009/04/06/hiany_van_programterv.. Ha nagyon hülye vagy hozzá akkor nem találsz munkát. Sõt ezen a szakterületen még pályakezdõként is jók az elhelyezkedési esélyek. persze e mellet elég nehéz elvégezni. Jó ha 10% végez.
Ismerõsöm 3 hónapja nem kap informatikusként munkát. Ezek csak szövegek, mindent ne higgyél el.
A kérdező hozzászólása: "Ismerõsöm 3 hónapja nem kap informatikusként munkát. Ezek csak szövegek, mindent ne higgyél el." Akkor eléggé gatya a csávó. ÉS persze kérdés, hogy milyen informatikus, hisz elég tág a kör. Akik kapósak azok a programozók/fejlesztõk. AZ ilyen rendszergazda, meg társaiból rohadt sok van. (ezek általában az ilyen okj) Az informatikából általában azok a jól keresõk és keresettek akik legalább az egyetemet elvégezték. A cikkek rájuk vonatkoznak. HA pedig fejlesztõként nem talál munkát akkor ott már gond van vele. Mivel én is ezt tanulom így látom, illetve nem 1 ismerõsöm van aki ilyen területen dolgozik, mint azt már elõbb írtam. Nekik soha nem volt gond az álláskereséssel és nem ha valami véletlen módon elvesztenék az állásukat nem esnének pánikban. Tudják, hogy könnyen el tudnak helyezkedni. Sõt nem csak itthon. Van közülük akit nem egyszer Londonból kerestek, a munkahelyén és mikor ezt meghatolta a fõnöke, hogy céges telefonon keresik, úgy leugatta a fejvadászt. De a komikus ebben az egészben, hogy a fejvadász annyira jó volt és meggyõzõ, hogy egy kis beszélgetés után a fõnök bízta meg, hogy szerezzen nekik embert mert HIÁNY van. Így most egy afrikai csávó került hozzájuk.
Magyarországon nem csak jó informatikusból, hanem jó szakmunkásból is hiány van. Sajnos rengeteg kontármunkát végzõ tevékenykedik a piacon. Ezeket nem is érdemes megfizetni. Mint ahogy az olyan diplomásokat is, akik büfé-másolás szakon végeztek. Erre példa édesanyám közvetlen felettese: semmihez nem ért, csak szerzett egy neve nincs vidéki fõiskolán egy diplomát (gazdasági területen) és semmihez nem ért: sem a számvitelhez, de még összeadni sem tud (de arra sincs esze, hogy Excel-be felvigye az adatokat és ott SUM-mal összeadja). És mégis õ a gazdasági vezetõ, míg édesanyám érettségivel és mérlegképes könyvelõi képesítéssel (államigazgatási), viszi a hátán az egész intézményt és mégsem ismerik el anyagilag.
Hogy mennyire nehéz elvégezni, arról vitatkoznék. A tesóm elvégezte a Gábor Dénest, fogalma sincs a szakmáról. Igaz, nem is próbál benne elhelyezkedni. És nem könnyû állást találni, pályakezdõként meg pláne nem. Igen, sok a meghirdetett állás. De ezek nagy része kamu: már rég megvan az ember, vagy mégsem vesznek fel embert, mert nincs rá keret. Fejvadász ismerõsöm szerint nagyon sok esetben ez van a meghirdetett állásokkal. És ha valaki nem kap állást, nem biztos, hogy gagyi, hanem esetleg nem Pesten lakik. Ugyanis nem mindenki lakhat a fõvárosban, és vidéken már közel sem olyan rózsás a helyzet. Egyébként nem unod még a polgárpukkasztást? Hetente felteszed ezt a kérdést, és mindig jót röhögsz magadban, hogy megint mennyi embert felbosszantottál a nagyképûségeddel?
A kérdező hozzászólása: ma 09:54 Ezért írtam korábban, hogy nem olyan nehéz azért diplomával elhelyezkedni. Sok munkahelyen mindegy milyen a végzettségi csak legyen diploma. Vezetõi beosztást meg szinte el se lehet nélküle képzelni. Ma a diploma kezd lassan olyan lenni mint az érettségi. Megnézik, hogy van e és csak utána állnak veled szóba, ha szellemi munkakört akarsz végezni. Megint fel lehet hozni az informatikust példának. Nagyon kevés állás van (10bõl 1) ahol nem várnák el az IT diplomát. Nem azért mert akkor biztos ért hozzá, hanem ez már alapból egy szûrõ. Mert aki ért hozzá akkor legalább egy diplomát szerezzen meg és ne minden félõrült aki azt hiszi ért hozzá jelentkezzen.
A kérdező hozzászólása: "A tesóm elvégezte a Gábor Dénest, fogalma sincs a szakmáról. Igaz, nem is próbál benne elhelyezkedni. " Ok nem kérdeztem semmi. Õszintén a Gábor Dénesnél van most itthon rosszabb iskola??? Amikor elolvastam a nevet már meg se lepõdtem azon amin írtál. És ezzel az iskolával az a vicc, hogy nem noname. Azért mert már mindenki halott róla. Csak a többivel ellentétben nem pozitívat. Én se szívesen alkalmaznék olyat aki ott végzet. Nem azért mert fõiskola, mert ott is van jó. (BGF, EKF) "És ha valaki nem kap állást, nem biztos, hogy gagyi, hanem esetleg nem Pesten lakik. Ugyanis nem mindenki lakhat a fõvárosban, és vidéken már közel sem olyan rózsás a helyzet. " Erre volt egy nagyon jó cikk, hogy sajnos a magyarok egyáltalán nem nobilisak. Ha Pesten kap állást akkor fel kell menni. Ez a fiatalok esetében nem lehet akkor baj. De van szakma mint a programozó aki nehezen kap Pesten kívül állást. "Hetente felteszed ezt a kérdést, és mindig jót röhögsz magadban, hogy megint mennyi embert felbosszantottál a nagyképûségeddel?" Nem teszem fel.
A kérdező hozzászólása: "Jaj, dehogynem. Fel lehet ismerni. Mindig ellövöd a poént, hogy az ismerõsödnek nem volt elég a félmilliós fizetés, és ezért kért emelést, és megkapta. " Nem poén. HA valamibõl náluk hiány van, akkor fizetnek érte, nemde??? Különben hogyan pótolják, ha hónapok óta nem találnak embert??? Abban a cégben milliárdokról van szó és ilyen viszonyban a fél milliós fizetés nem is sok. Vannak szakmák ahol ez nem hihetetlen. " Informatikai állás a 2 hónap alatt egy darab nem volt itt." Mint írtam informatika állásból (amihez diploma kell) sok van, de 90% Pesten koncentrálódik. "Mellesleg nem lakhat mindenki Pesten. Nem ez a megoldás." Itt a mobilitással már a fiataloknál is gond van. MA szinte alig van olyan akinek 30 éves kora alatt van háza. Az nem lehet indok, hogy nem tud elmenni. Lehet választani: vagy marad munkanélküli vagy elköltözik olyan helyre ahol van munka. Ezt azért mindenki tudhatná. Hiába végzem el a felsõoktatást, ha a szülõvárosomban nincs nekem munka. Ezt én is tudom és ezért fogok Pestre költözni. ÉS ez nem egy nagyon kicsi város, a megye 3. legnagyobbja. Sõt a megyében se találnék ilyen munkakört. De pest teli van vele.
És mond, ki tervezet? mond=mondd tervezet=tervezett A helyesírási szótárt olvasgasd légy szíves. A kõmûvesnek a tervek alapján kell a házat felépítenie, tehát a tervekhez is konyítania kell valamicskét, nem gondolod?Te csak a mérnök fontosságát hangsúlyozod, a kõmûves , az ács talán kevésbé fontos, akik kint rohadnak a gutaütõ melegben is naphosszat?És a munka keményebb részét is elvégzik, hogy ne lakjál barlangban?Persze, az "okos " diplomás csak annyit lát, hogy a kõmûves piszkos és nincs diplomája, nem kell a munkájához öltöny, akkor nem is kell neki annyi fizetés. Hát az ilyeneknek húzza fel a mérnök a házukat!
Kenyérgyárba nem kell szakmunkás végzettség?Nos, ha takarítani akarsz a kenyérgyárban, akkor valószínûleg nem kell. Minden egyéb kenyérgyári munkára ott vannak a pékek, akik több évig tanulják a szakmájukat.Persze a fene okos diplomás nyilván úgy gondolja, hogy a kenyér és egyéb pékárú készítését mindenki a kisujjából rázza ki, eleve ezzel a tudással születik, ergo nem kell hozzá sok ész és megfizetni is felesleges. Én nem állítanálak be kenyeret sütni...
A kérdező hozzászólása: "Hát, lehet hogy rám dõlne, ha egy mérnök, könyvelõ vagy egyéb értelmiségi húzta volna fel a falakat." És mond, ki tervezet? Bemennél egy olyan iskolába, kormányhivatalba amelyet nem mérnökök, hanem a kõmûvesek terveztek?
A kérdező hozzászólása: "Szakmán belül is lehetnek nagy eltérések." Jó. Érthetõ mondjuk, hogy az építõiparon belül a mérnök nem annyit keres mint a kõmûves.
A kérdező hozzászólása: ma 12:33 Kiragadtál az egészbõl egy momentumot, amit még félre is akartál magyarázni. De a legfontosabbat ne hagyjuk ki: "ogy a munkaerõpiacon van-e elegendõ ilyen vagy olyan szakképzettségû személy. Ha nincs, akkor a bér magasabb, ellenkezõ esetben alacsonyabb lesz" Ez egységesen igaz szakmunkásra és diplomásra. Bár igaz, hogy alapból a diplomások átlagosan magasabb fizetést élveznek, viszont a kiemelkedõ fizetés ott van, ahol hiányt is találhatunk. Egy cnc-s is jó fizetést kap, mert hiány van belõle, de nem kap azért akkorát mint egy mérnök. A mérnökit nehezebb elvégezni, magasabb tudás kell hozzá. Lehet azt mondani, hogy egy szaki is sokat tanul, de azért azt vegyük már figyelembe, hogy õ neki a szakmai vizsgájára kel annyit tanulni mint egy mérnöknek 1-2 sima vizsgára.
A kérdező hozzászólása: "Ez egy parasztvakító dolog, a drága magas végzettségûek ilyen maszlag szöveggel akarják elfogadtatni azt, hogy alanyi jogon magasabb fizetést szavaznak meg maguknak!" Kik szavazzák meg??? Meg milyen hülyeség az, hogy alanyi jogon. A magasabb szintû végzettség mindig magasabb fizetéssel jár. (persze itthon az állam miatt ez másként néz ki, de nyugaton ez teljesen elfogadott) Egy szakmunkás többet keres mint egy segédmunkás és egy diplomás többet keres mint egy szakmunkás. PErsz van pár szak ahol ez nem igaz, de átlagban ténylegesen többet kapnak.
Az elõzõ mindent pontosan leírta, amit akartam, így nincs hozzáfûznivalóm.
El nem hiszem ám, hogy egy fogtechnikus ennyit keres. Kicsit sántít ez a statisztika.
Soha. Minden ember egyenlõ ezért fizetni is egyformán kell õket. Aki meg ezzel nem ért egyet az baxa meg az annyát.
"Most nem ülhetnél a gép elõtt ilyen naplopók nélkül. A házad lehet már rád dõlne, stb." Ne hazuggyál gyerekem, árt az imázsodnak!
Azért lássuk be: sokszor nem a ledolgozott idõt fizetik meg. Párom saját bevallása szerint napi 2-3 órát dolgozik programozóként, 530 a nettója. Én napi 8-10-et ügyfélszolgálaton, ahol türelmes vagyok, segítek az embereknek, meghallgatom a problémáikat, elviselem ha rajtam töltik ki a dühüket. Mindezt nettó 170-ért. Anyósom óvónõ lassan 30 éve, két diplomája van, nettó 130-at kap. Minden nap más program van az óvodában, ilyenkor nyáron viszik õket strandra is. Ha meg egy gyerek elesik és beüti valamijét, a szülõ leordítja a haját, mert máshogy nem tudja levezetni a feszültséget. Vagy ott van a politikus vs. mentõorvos, tûzoltó. Elég nagy a különbség köztük, indokolatlanul. Ez van: nem a valóban értékes szakmák vannak megfizetve, mert azok nem termelnek profitot :-(
A kérdező hozzászólása: ma 14:53 És már meg is van, hogy miért nem akarnak annyira alkalmazni. Mert van gyereked. Sajnos a mai világban ha gyereked van hátránnyal indulsz. De a cégeket is meg lehet érteni.
A kérdező hozzászólása: "Soha. Minden ember egyenlõ ezért fizetni is egyformán kell õket. Aki meg ezzel nem ért egyet az baxa meg az annyát." "Ez van: nem a valóban értékes szakmák vannak megfizetve, mert azok nem termelnek profitot :-(" És kinek mi az értékes? Igen a programozók elég jól meg vannak fizetve. (de azért ezzel a 2-3 órás 570 nettó nekem furcsa) AZ alapján adnak fizetést (az államot leszámítva), hogy mennyien tudnák/tudják ellátni az adott szakmát. Míg egy kenyérgyárba azért nem olyan nehéz embert találni, sõt nem is kell hozzá szakmunkás végzettség, saját tapasztalatból mondom, addig mondjuk egy informatikusnál alap elvárás a papír. Ezzel már egy szûrõt állítanak be. És azért a két szak se ugyanolyan nehézségû. AZ informatikát jó ha az egyetemisták 10% fejezi be, míg mondjuk egy gépésznél jó ha 10% nem fejezi be. (ez is saját tapasztalat) Sokszor azért a munka nehézsége is szabályozza a fizetéseket. És itt nem a fizikai, hanem a szellemi munkára gondoltam. Nem mindenki alkalmas mérnöknek vagy informatikusnak. Azért ezeket mondom mert ezek a jól fizetõk. HA mindenki ugyanolyan fizetést kapna akkor senki se tanulna sokat, hisz egy szakmunkával is ugyanígy keresne akkor minek kínlódna az egyetemen?
Ha mindenki ugyanannyi fizetést kapna (ami szerintem is irreális, sõt, nem is hiszem hogy szükséges), akkor az emberek olyan szakmát szereznének, amiben szeretnének dolgozni.
"Most nem ülhetnél a gép elõtt ilyen naplopók nélkül. A házad lehet már rád dõlne, stb." Hát, lehet hogy rám dõlne, ha egy mérnök, könyvelõ vagy egyéb értelmiségi húzta volna fel a falakat.
Igen, még a fiatalok sem mobilak. El lehet gondolkodni rajta, hogy miért. Mert egy kezdõ fizetésbõl, még ha diplomás is, igen nehéz egyedül fenntartani egy albérletet. A fiatalok zömmel a szülõknél laknak. Nem hinném, hogy ezért a lakosság lenne a hibás. Talán az áraknak arányban kéne lenniük a fizetésekkel. És ezzel nem nagyon tudsz vitatkozni, még te sem.
Majd idõvel lesz a másikon is :D
Talán hogy nagyobb legyen a kontraszt. Így láthatod a szûz kezét és a dizájnos kezét egyszerre.
hát nekem még csak egy tetoválásom van, de mindet bal oldalra tervezem, jobb oldalon a piercingek vannak :D
A kérdező hozzászólása: piercingek ?? a kezeden?
Én is pont ilyen vagyok. Megfogadtam hogy csak az egyik oldalamra tetováltatok. Ez tetszik és kész. Persze közel se telt még be a felület tetkóval.
nem a piercingek nem a kezemen vannak :D
van akinek igy tetszik ki tudja

Az miért van, hogy most, hogy kapcsolatban vagyok egy lánnyal, mégis ugyanúgy magányosnak és rondának érzem magam, mint ezelőtt? Nem úgy van, hogy a kapcsolattól helyesnek látja magát az ember?

Sok éven rondának nevezett a legtöbb lány, mindig csak kevésnek jöttem be és most van, aki elfogad így, ahogy vagyok mégsem nőtt az önbizalmam. Még mindig egy semminek érzem magam, akinek joga sincs barátnőre. :/

Legjobb válasz: Személyiség zavarod van-----> pszihológus. Vagy magad leküzdöd, ez csak RAJTAD múlik.

Személyiség zavarod van-----> pszihológus. Vagy magad leküzdöd, ez csak RAJTAD múlik.
Mázlista vagy, ha legalább valakinek bejössz. Én tényleg ronda vagyok, és még egy lánynak sem jöttem be pedig már vén vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!