Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy az 1 hetes (12 db)

Miért van az, hogy az 1 hetes kibabám elfelejti hogyan kell szopizni 2 alvás között?

Minen alkalomkor 10 percet "szenved" mire "rákap" a cicimre. De van olyan is hogy 1 perc sem kell neki.

Legjobb válasz: Kérdezd õt, nagyon sokat tud a szotatásról: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..

Kérdezd õt, nagyon sokat tud a szotatásról: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
Lehet, hogy lusta kicsit :) Vagy nem eléggé éhes, vagy lehet, hogy kicsi a mellbimbód, vagy túl nagy...szóval nagyon sok oka lehet. De kitartás! Sok sikert!

Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.

Miért van az, hogy a 3 hetes kisfiam gyakran 1-1, 5 óránként kér enni?

Ilyenkor is megeszi a 60-70grammot és szépen fejl?dik (már 1 kilót hízott 3200g-os születési súlyához képest). Evés után elégedettnek látszik, és nekem nem teher ilyen gyakran etetni, csak attól félek, hasfájást okoz neki, ha emésztetlen anyatejre eszik. Vagy 1 óra alatt megemészti az anyatejet? Azt gondoltam, lassan majd egyre ritkábban fog enni és kialakíthatok valami napirendet. Ha ez így marad, hogyan tudunk majd elmenni sétálni? Mire beérünk a városba, megéhezik?

Legjobb válasz: Nyugodtan etesd igény szerint a babádat! Nekem is ez volt egyébként, állandóan evett a babám, kb óránként és õ is hízott 3 hét alatt 1 kilót. Most 9 hetes a kislány, és még mindig sokszor eszik, nappal kb 2 óránként, de éjszaka 10 órát alszik evés nélkül. Viszont amikor elmegyünk sétálni, akkor nem gondol evésre, mert végigalussza az egészet, tehát simán ellehetek vele akár 4 órát is. Hidd el, ha fájna a babád hasa, észrevennéd, mert sírna, nyöszörögne, stb..

Nyugodtan etesd igény szerint a babádat! Nekem is ez volt egyébként, állandóan evett a babám, kb óránként és õ is hízott 3 hét alatt 1 kilót. Most 9 hetes a kislány, és még mindig sokszor eszik, nappal kb 2 óránként, de éjszaka 10 órát alszik evés nélkül. Viszont amikor elmegyünk sétálni, akkor nem gondol evésre, mert végigalussza az egészet, tehát simán ellehetek vele akár 4 órát is. Hidd el, ha fájna a babád hasa, észrevennéd, mert sírna, nyöszörögne, stb..
Az én babám 2 hetes. Szintén sûrûn kéri a jussát. Van úgy, hogy félóránként. Nincs ezzel semmi gond. Szoptasd csak nyugodtan! Az anyatejet sokkal hamarabb megemészti a szervezetük, mint a tápszert. Ezért is éheznek meg a szoptatott csecsemõk gyakrabban!
Ez azért van mert az újszülött gyomra olyan kicsi, azt olvastam olyan nagy mint egy cseresznye, gyorsan megtelik. A tej könnyen megemésztõdik és a bab megint éhes.

30 hetes terhes vagyok. Miért van az, hogy a baba nem mozog intenzíven? Allig mozog sőőőt álló helyzetemben még nem is éreztem csak 1-2 szer ez miért van? Eléggé duci vagyok lehet ez az ok? Sőőt az eddigi hízásom össz vissz 4 kiló.

Legjobb válasz: Szia! Minden baba más meg õ már elég "nagy" és a hely se annyi mint volt meg most már az idõ 90%-át alvással tölti. A duciságra csak annyi hogy ha eddig intenzív volt akkor most nem az miatt nem érzed hogy duci vagy mert akkor eddig se érezted volna. Próbálj meg hátra dõlni egy kényelmes fotelba simizni õt és beszélni hozzá ha rá figyelsz csak biztos érezni fogod. 25 hetes duci kismama aki valamikor az hiszi hogy egy "mérgezett egér" van a pocakjába valamikor pedig a Lusti törp...

Szia! Minden baba más meg õ már elég "nagy" és a hely se annyi mint volt meg most már az idõ 90%-át alvással tölti. A duciságra csak annyi hogy ha eddig intenzív volt akkor most nem az miatt nem érzed hogy duci vagy mert akkor eddig se érezted volna. Próbálj meg hátra dõlni egy kényelmes fotelba simizni õt és beszélni hozzá ha rá figyelsz csak biztos érezni fogod. 25 hetes duci kismama aki valamikor az hiszi hogy egy "mérgezett egér" van a pocakjába valamikor pedig a Lusti törp...
A kérdező hozzászólása: Köszike de eddig sem volt ám valami intenzív.Csak tudod látok olyan videókat amikor igy kinyomják valamilyüket pölö a lábukat én ezeket hiányolom nagyon.Tuttira különben, hogy lusta és alszik de én olyan aggódós vagyok.Jó babavárást és jó egészséget.
Már nincs annyi helye. Én 7 kg-t h íztam összesen. Dia
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok hát igen az szép is lenne ez olyan mint a 4d-s ultrahang nekem is csalódás volt mivel aki vékonyabb annak jobban látszik a baba arca az én kis maszatom meg tényleg olyan volt mint egy kis maszat(de még mindig jobban látszodott mint a hagyományoson) szóval ne idegeskedj mert ha ezen agyalsz dafke nem mozog és sajnos nálunk nem lesz nagyon olyan hogy "kidugja" a lábát vagy a kézét de azért néha rúgnak akkorát hogy látványos is nem csak érezhetõ. Neked is szép baba várást!
Én is duci vagyok, 1-2 héten belül mindenét ki fogja dugni, ezt senki nem kerüli el. Lesz amikor kimondottan fájni fog amit csinál. Ne aggódj! Üdv.: 34 hetes kismami
Szia!Nekem sem volt aktív abszolút nem. Az utolsó hónapban meg hullámzott a hasam. Ha kibújik nem gyõzöl utána futni:-) Sok sikert a babához!
A kérdező hozzászólása: köszike ez megnyugtató isten bizony nem tehetek róla, hogy ilyen aggódós vagyok.Már allig várom, hogy kint legyen akkor megnyugszom, vagy akkor aGGÓDOK MAJD igazán???:D:D jó babavárást mindenkinek

Miért van az hogy a babám (2 hetes) éjjjel felébred, eszik és nagyon neheten alszik vissza van hogy 1 ora nyüglödés után ujra eszik (pedig elötte jol lakott) és csak igy alszik el mitöl van ez, mit tehetek?

Nagyon fáraszto mert felébred eszik és utánna nem akar aludni,nagyra nyitott szemekkel néz(éjjel 2-3 körül) ha lerakom sir,nyüglödik pedig a pelus tiszta és elötte evett (látszolag jol lakott mert nem ké többet)és mégsem alszik.Dajkálgatjuk egy orát is akár de van hogy még iy sem alszik csak ha megint evett,pedig 1 szopira 80-100ml eket eszik nem értem hogy miért csinálja ezt és mit tehetnék hogy leszokjon rola??!Nem az a kérdés hogy mit tegyek hogy ne keljen fel éjjel enni mert tudom hogy ez még ilyenkor kell neki csak hogy hamar visszaaludjon szopi után(nem beszélünk hozzá éjjel)?!De az is érdekelne meddig kelnek fel éjjel enni??

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba. Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyûgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tõle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfûnek is ilyen hatása van.

Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba. Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyûgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tõle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfûnek is ilyen hatása van.
Szia.Mi 5 hetesek vagyunk az elsõ hetekben ugyanez volt nálunk is.Hajnalban valamikor elöször többnyire 12-1 körül keltünk hami utána vissza a kiságyba(külön szobában)jobb esetben 30perc rosszabb esetben 1-1, 5 óra mire visszaaludt.Mostnra már csak hajnal 4kor kelünk és nagyjából 30 perc alatt visszalszik.Mondjuk én adtam neki cumit és azért kellett rohangálni hozzá mert mindig kiesett, talán ezért tartott sokáig a visszaalvás.Szóval nyugi kis idõ és nálatok is jobb lesz:) Minden jót.
Az elõttem szólónak: mivel az anyatejet kb. 1 óra alatt emészti meg a baba (tápszernél ez jóval hosszabb idõ) igenis lehet éhes másfél óra múlva, fõleg, ha még csak pár hetes. Az újszülött baba gyomra akkora, mint egy cseresznye. Nagyjából egy evõkanálnyi tejcsi fér el benne. Ahogy nõ a baba, úgy tud egyre többet enni és úgy bír ki egyre többet két szopi között.

Miért van az, hogy 33 hetesen állandóan úgy érzem, hogy fáj a hasam vagy alul szúrkál, és olyan most már 1-2 hete nincs, hogy ne lenne vmi kellemetlenség?

Este sose tudok id?ben elaludni, igaz, a 3 éves lányom is lefáraszt.

Legjobb válasz: Ez normális, amit érzel lehetnek jóslók és egyre több édes teher lesz még, hisz a baba egyre jobban gyarapszik így egyre több súlyt kell cipelni :) Nekem is zsibbad a kezem, reggel annyira el tudom aludni hogy szabályosan fáj, pedig ugyan abban a pózban alszom mint eddig, de mégis zsibbad, fáj. Szerintem ez már a végéig így lesz, sõt még most tudunk aludni (már amennyire) de lehet pár hét múlva már sehogy sem lesz jó. Próbálj napközben ha tudsz a kislányod mellett azért pihenni. Sok boldogságot, már nincs messze a vége! Egy szintén 33 hetes kismami

Ez normális, amit érzel lehetnek jóslók és egyre több édes teher lesz még, hisz a baba egyre jobban gyarapszik így egyre több súlyt kell cipelni :) Nekem is zsibbad a kezem, reggel annyira el tudom aludni hogy szabályosan fáj, pedig ugyan abban a pózban alszom mint eddig, de mégis zsibbad, fáj. Szerintem ez már a végéig így lesz, sõt még most tudunk aludni (már amennyire) de lehet pár hét múlva már sehogy sem lesz jó. Próbálj napközben ha tudsz a kislányod mellett azért pihenni. Sok boldogságot, már nincs messze a vége! Egy szintén 33 hetes kismami
Szia! Nekem is hasonló a helyzetem. Én 35 hetes vagyok, és vannak napok, amikor úgy érzem, hogy menten megszülök. Máskor meg egész jól vagyok. A kezem nekem is szokott zsibbadni, sõt néha úgy feszülnek az újjaim, mintha kidurranának, pedig nem is vizesedik. A hasam naponta 3-4-szer bekeményedik, és szurkál. A derekam leszakad, stb... Az alváshoz meg kipárnázom magam, így 2-3 órákat egyhuzamban tudok aludni. Aztán elmegyek pisilni, a másik oldalra fordulok, és megint pár óra pihi. Teszek a lábam közé, a hasam alá és a hátamhoz is egy kispárnát. Ezek nélkül félórát sem tudok feküdni! Hátha ez nektek is beválik!! Üdv: 35 hetes kismama
Elsõ vagyok! Jó ez a kipárnázás, szerencsére 23 hetesen vettem szopipárnát, nem is tudom hogy aludnék nélküle :) De a legjobb amikor hiába fordulok a másik oldalamra szintén pisilés után van hogy vissza kell fordulnom mert érzem hogy a babám ott helyezkedik el (azon az oldalon érzem a "puklit")és nem akarom megnyomni :) Szép estéket Nektek!

Miért van az hogy, 1 hetes kisfiam fel-fel sír szopás közben?

Legjobb válasz: Talán a pocakja fáj, viszont jobb mindig a gyermekorvost kérdezni, neki biztos vannak ötletei esetleg mire figyelj oda amibõl lehet következtetni arra miért csinálja, vagy megnyugtat, hogy semmi gond.

Talán a pocakja fáj, viszont jobb mindig a gyermekorvost kérdezni, neki biztos vannak ötletei esetleg mire figyelj oda amibõl lehet következtetni arra miért csinálja, vagy megnyugtat, hogy semmi gond.

Miért van az, hogy egyes anyukáknak az a legnagyobb problémájuk, hogy éppen 1 cm-el nagyobb a gyerek vagy nem? Míg másoknak rendellenes fejlődésű a baba, nagyon beteg? (pont ma olvastam egy anyuka 20 hetesen kell hogy megszülje a picit)

Kérlek ne veszekedjünk, ne vitázzunk csak nem értem. Annyira megszakad a szívem, másnak az a legnagyobb gondja, hogy 50 vagy 60 ezres babakocsit válasszanak, és ezek az anyukák?

Legjobb válasz: Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Van akinek az, hogy milyen babakocsit vegyen, vagy akinek meg a gyermeke egészsége. Nyilván nagyobb súlyú egy olyan gond, amikor a gyerekkel van valami, de akinek nincs semmi baj a gyermekévek annak is vannak kérdései. Igazán nem kell lenézni õket ezért. persze minden jó érzésû ember sajnálja a beteg gyermekeket, de ha napi szinten nem kell ezen gondolkodnia, akkor számára nem ez a probléma.

Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Van akinek az, hogy milyen babakocsit vegyen, vagy akinek meg a gyermeke egészsége. Nyilván nagyobb súlyú egy olyan gond, amikor a gyerekkel van valami, de akinek nincs semmi baj a gyermekévek annak is vannak kérdései. Igazán nem kell lenézni õket ezért. persze minden jó érzésû ember sajnálja a beteg gyermekeket, de ha napi szinten nem kell ezen gondolkodnia, akkor számára nem ez a probléma.
Nyilván mikor beteg a baba az a legmegrázóbb probléma! Én tettem ma ki a kérdést h mi a vélemény egy bizonyos babakocsiról....hidd el nem ez a legnagyobb problémám és nem azzal akarok felvágni h hány ezerért veszünk majd sõt, bizonyos anyagi keretek között gondolkodunk csak és úgy h 2-3gyereket kibírjon...mivel tanácstalan vagyok és ez egy ilyen oldal feltettem hátha a tapasztaltabb anyukák tudnak segíteni!! De hidd el átéltem már egy baba elvesztését sajnos úgy h ha valaki én tudom h mi nagyobb probléma!!! Ja és még valami h szerintem ha valaki 50-60ezres babakocsit nézeget az nem olyan gáz én azt nem értem mikor több száz ezreset nézegetnek, de mindenkinek szíve joga és hangsúlyozom ez egy ilyen oldal ahol kérdéseket tehetünk fel és segíthetünk egymásnak ha épp van tapasztalatunk egy adott dologról!
Nyilván nem említhetõ egy lapon a beteg baba és a babakocsi problémája. Az utóbbi nem is probléma, hanem egy megoldandó kérdés, feladat. Attól még lehet mástól tanácsot kérni babakocsi ügyben is. Igazából nem értem a kérdésedet, mi ezzel a baj? Ez itt nem olyan oldal, ahol hatalmas bajokat lehet megvitatni, hanem bármit. (És szerencsére a jelentéktelennek látszó problémákból azért több van.)
Csatlakozom! Akkor ennyi erõvel, amikor valaki azon aggódik, hogy a sok hitel mellett mibõl tarja el a családját, mondhatnánk neki, hogy Afrikában még ivóvíz sincs. Nyilván sajnálja, de mindenkinek a saját gondja a gond!
A lányom, 29 hétre született, örültünk, mert egészséges. Akinek 25. héten született, aggódott, hogy életben marad-e. Akinek 27. héten, hogy lesz-e agyvérzés. Akinek 31. héten, hogy szemüveges lesz-e. És az is tud aggódni valamin, aki a 40.héten szül... Sokan sírnak azért, mert az orvos feleslegesen befekteti õket a kórházba... Sokan meg azért, mert inkább bent lettek volna 9 hónapig is akár...
Átéltem tavaly, hogy 23 hétre meg kellett szülnöm, meg a babakocsi választási problémát is, most újra babát várok és nem is szeretnék gondolni arra amit átéltünk, nekem határozottan jó és eltereli a gondolataimat itt a kis-elnézést mindenkitõl- bugyuta kérdések, megmosolyogtatnak sokszor, kell ez sztem. Inkább a nagyon szélsõségesen hülyeségek irritálnak, pl. ehetek-e ananászt??? meg lehet-e tonikot inni???? nem is tudom, á inkább nem minõsítek, nem tudom nekik ha valóban gondjuk lenne, ne adj Isten beteg gyerek, azt hogyan oldanák meg.....
Én is észrevettem. Tõlem azt szokták kérdezni, de konkrétan így: Tudod, hogy az se jó, hogy te semmin sem aggódsz? Nem aggódsz ez miatt? Kissé furán néztem rájuk. Sok a jótanács, és a ferdén nézés, amiért nem siránkozom a baba miatt, aki a saját üteme szerint fejlõdik. Mikor látják, hogy még nem jár 11 hónaposan, jönnek azzal, hogy talán foglalkozásra kéne vinni, az övé már 9 hónaposan szaladt. Ha erre nem kapok rohamot és nem esek kétségbe, jönnek azzal, hogy felelõtlen anya vagyok. Ezt eljátszották már fogakkal, beszéddel, ruhákkal (miért nem adsz rá mesefigurásat, így sivár lesz a lelke...) babakocsival (tudod, hogy ez az olcsó vacak veszélyes, kieshet belõle) holott az enyémnek is épp olyan a biztonsági öv-rendszere. Nem értem a mindenen parázó, teljesen egészséges gyerekek anyukáit.
Mindenkinek meg van a maga keresztje, akinek meg nincs, az csinál egyet..
Teljesen egyetértek veled, a választ én sem tudom.Olyan mintha versenyezni akarnának az anyukák.Engem csak az érdekel hogy egészséges az hogy másé már jár míg az enyém csak áll nem érdekel.mindenki a legjobb cuccokat szeretné a babájának de nem mindenki engedheti meg magának.Én falun lakom és olyan menõ anyukák vannak hogy még a játszótérre is autóval jönnek és csak az a téma ki mit vett meg kinek milyen ügyes a babája úgyhogy mi inkább a kertünkben játszunk mert erre én nem vagyok kiváncsi.
Ez így van amit írsz hogy nem kéne problémázni meg nagy feneket keríteni piszlicsáré dolgoknak hanem örülni kéne hogy átlagosan jól fejlõdõ egészséges gyerekeink vannak és kész. Viszont ha belegondolsz azért a beszélgetések nagy része távolabbi vagy közelebbi ismerõsökkel is az élet lényegtelen apróságairól szól, ha tetszik ha nem:) Mit vettél a boltban, mennyibe került, hol milyen akció van vagy milyen rucit vettél vagy mit olvastál milyen filmet néztél hova mentek a férjeddel vagy hova nem, mit mondott a jajdearanyos 2 évesed stb.- Egyik sem lényeges vagy rendkívüli fontosságú téma, mégis beszélgetéseink egy részét ez teszi ki. Még a barátaival se lelkizik folyton világmegváltó dolgokról az ember:) És ezen az oldalon is pont ez képezõdik le. Sok sok nem annyira fontos kérdés, és pár borzasztó tragédia (a baba megszülése, amit írtál vagy elvesztése stb.)
Szerintem minden kismamának a legnagyobb félelme, hogy beteg gyereket hoz a világra, csak van aki hangot ad neki és ezen "rinyál" az egész terhessége alatt és van aki elhessegeti a gondolatot. Én az utóbbi eset vagyok mert hiszek a vonzás hatalmában, így csakis arra koncentrálok, hogy mit kell még megvennem stb.

25 hetes kismama vagyok! honnan tudhatnám hogy a babánknak milyen zene tetszik? bármit hallgatok rúg 1-2 őt de ennyi bár ha énekelek azt mintha jobban értékelné. Miért van ez? Tényleg jobban hallja az én és az apukája hangját mint a külvilágot?

Legjobb válasz: Az apukája hangja is külvilág... És mibõl gondolod, hogy az 1-2 rúgás a nemtetszés jele? Mi Vivaldit hallgatunk, meg egyéb komolyzenét, amiket babzeneként letöltöttem, nem érzem úgy, hogy nem tetszene Picuromnak.

Az apukája hangja is külvilág... És mibõl gondolod, hogy az 1-2 rúgás a nemtetszés jele? Mi Vivaldit hallgatunk, meg egyéb komolyzenét, amiket babzeneként letöltöttem, nem érzem úgy, hogy nem tetszene Picuromnak.
Téged mindig hall, hiszen ha beszélsz, õ hallja. Az apukája hangját is felismeri egy idõ után. Szerintem inkább te énekelj neki, jobban fogja szeretni, mint egy akármilyen szép zenét. A külvilág zajai egyébként eléggé elmosódva, szûrve érnek el hozzá, erõsebben csak az õt körülvevõ zajokat (a te szíved dobogása, a köldökzsinór lüktetése, belek hangja és a te hangod) érnek el hozzá.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak köszi szépen pont ezt akartam "hallani " !!

Miért van az hogy a 7 hetes fiam kb.1 hete szopizás közben 10 perc után elkezd nyüglödni, rángatja magát a cicimel a szájában nem engei el és már sokszor piros a feje de mitöl van ez? Lehet hogy kevés a tejem?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt/van. vedd le a cicirõl, és addig ne rakd vissza, míg nem büfizik. Bántja a lavegõ. Készülj fel, mert sírni fog.:-)

Nálunk is ez volt/van. vedd le a cicirõl, és addig ne rakd vissza, míg nem büfizik. Bántja a lavegõ. Készülj fel, mert sírni fog.:-)
Mi tápszeresek vagyunk, és ugyan ez a helyzet, 50-60 ml után elkezdi rázni a fejecskéjét, köpi ki a kajcsit... Ilyenkor megbüfiztetem, kicsit pihenünk és újra kajcsi, ekkor már elfogadja és megeszi az adagját, de így eltart a kajcsizás egy 1 órát is. Próbáld meg megbüfiztetni, pihentetni. Jó babázást!
Büfiztetni kell, de az is lehet, hogy már teleszivta magát és nem jön több a cicibõl. Próbáld meg büfiztetni, utána áttenni a másik cicidre. Talán ez a baj... Üdv. 8 hónapos lányka anyuja
Nálunk is szinte mindig elõfordul ez, vagy büfi vagy épp erölködik, szokott olyankor nagyokat pukizni is vagy épp bekakil :) Büfiztesd, tedd át másik cicire, nem hinném, hogy a tejeddel van gond!
Szia! Az enyém is ezt csinálja. Tekereg, dobálja magát. Fáj a pocija. Ha masszírozom a pociját szopás közben, akkor abbahagyja. DE ezt nem mindeg, hogy csinálod. Nekem a védõnõ megtanította, mert nagyon hasfájós volt. Volt, hogy megmaszíroztam neki, és utána pukizott és bekakilt. Próbáld meg azt, hogy ha szemben van a babád, akkor neked balról jobbra lépegetsz az ujjaiddal a pociján. De mindig csak ebben az irányban, mert így ürül a bél a végbél felé.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!