Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy aranyhalaknak (2 db)

azért mondta mert egy idióta és csak az számít neki hogy el adja a halat vagy annyira sötét hogy nem ért hozzá .
Az eladók 80%-a nagyon nem ért a halakhoz. Nekik csak végzettségük van.Egyébként aranyhalnak igen, minimum 100 liter kell.150 literre rakhatsz 4-5 db-ot.Szûrõ és levegõztetõ nélkül egyik hal sem él sokáig.Kivétel a betta, mert õ a levegõbõl veszi fel az oxigént.De viszont hozzá is kell szûrõ.Aranyhalnak egyedül fûtõ nem kell, mert õ a hideg vizeket szereti.Ezért tartják õket kerti tavakban is.
Egy fiatal aranyhal 15 literben pár hétig, esetleg hónapig túlél, mivel az aranyhalak nagyon szívós halak. Egy idõ után viszont annyira lestrapálódik a szervezetük, hogy feladják a harcot. Ha elég sok idõ eltelik a vásárlás és a haláleset között, a haltartó hajlamos a halra fogni("öreg volt", "beteg lett"), és nem látja be a saját hatalmas hibáját. A boltosoknál gyakran elõfordul, hogy egyáltalán nem foglalkoznak állandó haltartással, csak a boltban tárolják a halakat amíg el nem viszik õket. És ilyen tapasztalatok alapján szentül hiszik, hogy aranyhal tartható 15, sõt, 2-3 literben is.
Menj be egy ruha boltba, vedd fel a legrondább ruhát, és kérdezd meg az eladókat. Ez jó áll? Azt fogják mondani. Igen, nagyon jól!!! Vajon mért?
A gömbakváriumot senki sem említette meg. Még van aki abba is belerakatja õket, amikor nincsenek azzal tisztában, hogy már tavaly májusban be lett tiltva.

Miért van az hogy aranyhalaknak reggel szoktam adni eleséget lemezest vagy tubifex két csippetnyit 2-3 óra mulva talajra lemegy hátára és igy maradnak éjszakáig?

eggelente frissen úsznak mintha semmi baja nem lenne ez igy megy mindennap kb 2hónapja. Mit?l vannak? Hogyan tudnám segiteni, nem jó a kaja? Sera lemezest aranyhalaknak valót, él? tubifex néha szunyoglárvát.5 aranyhalam van 120 liter vizben.2évesek körülik.

Legjobb válasz: Ha jól olvasom soraid. a hal a hátára dõl és nem úszkál? Kb 80-90% ,hogy úszóhólyag gyulladása van.Ugyan is az úszóhólyaggal tudja szabályozni a testhelyzetét... süllyedést - emelkedést.Figyeld meg amikor a kajáér feljön könnyedén vagy nehézkesen teszi.Sajna a gyógymódról nem tudok okosat mondani ed utánna nézek. Remélem sikerül segítenem.

Ha jól olvasom soraid. a hal a hátára dõl és nem úszkál? Kb 80-90% , hogy úszóhólyag gyulladása van.Ugyan is az úszóhólyaggal tudja szabályozni a testhelyzetét... süllyedést - emelkedést.Figyeld meg amikor a kajáér feljön könnyedén vagy nehézkesen teszi.Sajna a gyógymódról nem tudok okosat mondani ed utánna nézek. Remélem sikerül segítenem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!