Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a teknősöm (4 db)

Miért van az, hogy a teknősöm csak halat akar enni, semmi mást?

Legjobb válasz: Eleve ragadozók, kedvencük a hal. Mivel vízben élnek, más táplálékuk nem is nagyon akad. Amikor még kisebbek megeszik a bolharákot is, de a nagyok már azt sem... legalábbis nálam ez a tapasztalat. De az sem mindegy, hogy szárított halat adsz-e neki, vagy fagyasztottat/élõt... mert a szárítottban nem sok tápanyag van.

Eleve ragadozók, kedvencük a hal. Mivel vízben élnek, más táplálékuk nem is nagyon akad. Amikor még kisebbek megeszik a bolharákot is, de a nagyok már azt sem... legalábbis nálam ez a tapasztalat. De az sem mindegy, hogy szárított halat adsz-e neki, vagy fagyasztottat/élõt... mert a szárítottban nem sok tápanyag van.
hát ez érdekes. enyémek esznek halat is meg még a csirkemellet imádják. próbálkozz mindennel. de nem lesz baja ha csak azt eszik. egyoldalu:)
finnyás:D az én tekiem még zöldséget is megeszik ha éheznek.
adj neki kicsit ritkábban enni és hidd el ha nagyon éhes bármit megeszik!:) az enyém igy kapott rá a salátára:D
Szerintem az lehet az oka hogy legelõsször is halat kapott enni ezért rászokott és már csak azt kér... legalábbis én ezt hallottam

Félek hogy valami baj van a teknősömmel! Miért csinálja ezt?

Már több mint 4 napja nem evett:( Most nem is annyit van a vízben és nem is úszkál...Ahogy tud bemászik a kövek alá és elbújik..:(

Legjobb válasz: lehet fogyózik

lehet fogyózik
lehet, hogy téliálmot akar aludni. kérdezd meg errõl a kereskedõt, állatorvost, vagy más szakértõt.
Szia! Több minden miatt is elõfordulhat ez, mindesetre valami tényleg nincs rendben mert a viziteknõsök kimondhatatlanul falánk állatok és nem szoktak ok nélkül koplalni. Elõfordúlhat az elõbb említett dolog is, hogy kezd lehûlni a szobádban a hõmérséklet és ilyenkor mitn minden hüllõ lelassul egy kicsit. Én személy szeritn azt javallom, hogy látogass el ide: http://teknosforum.com/forum/ Egy gyors regisztráció után tudsz kérdezni több 10éve teknõsökkel foglalkozó emberektõl és õk szakszerû tanácsot tudnak neked adni. Egyéb olvasgatnivaló a teknõs tartásról itt: http://teknos.hu Sok sikert nektek :)
Nem hiszem, hogy komolyabb baj lenne. Egyedül van az a teki? Társakat jobban szeret, mint egyedül lenni. A vízmelegítõt pedig egyáltalán nem ajánlanám, mert a teknõsök "megfázásának" és esetleg szemgyulladásának a legbiztosabb módja az, ha a víz feletti levegõ hõmérséklete kisebb, mint a vízé. Magyarán hidegebb a levegõ, mint a víz.
Szia! Nyugodj mg semmi baja, nekem is van teknõsöm. Fõleg ha eddig kinnt volt, vagy esetleg befogtátok. a Teknõsökben bennevan még ez az életmód. Mivel télen a kinti teknõsök felett befagy a tó, kevés élelemhez jutnak, kevesebbbet táplálkoznak, az iszapba bujnak "téliálmot" aludni. ez az életmód még mindig bennevan a háziteknõsbe is, nem kell aggósnod, esetleg kicsit kevesebb kaját adj nekik, vagy ha már nagyobb, elég 2 naponta etetni.

Mi van akkor ha az egyik teknősöm már teljesen megette a másiknak a páncélját hátul? Úgy néz ki, mintha asztalterítő lenne. Azt tudom, hogy ez az udvarlás egyik típusa, de miért ennyire durva? Fáj ez neki?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy két hímed van és nem is udvarlásról hanem egyszerû rivalízálásról van szó. Nekem hím görög teknõsöm már nyírt ki egy másik hímet. Szerintem válaszd szét õket.

Elképzelhetõ, hogy két hímed van és nem is udvarlásról hanem egyszerû rivalízálásról van szó. Nekem hím görög teknõsöm már nyírt ki egy másik hímet. Szerintem válaszd szét õket.
Én nem vagyok nagy teknõsszakértõ, de tudtommal az nem túl jó, ha a teknõs páncélja puha. Ha pedig a társa meg tudja rágni, akkor az már eléggé fel lehet puhulva. Egyébként szerintem ha csak a szarut érinti a cakkozás, akkor nem valószínû, hogy fáj neki, mivel abban nincsenek érzõidegek. De azért egy dokivizitet megérhet a dolog.


Háát eddig nem sokan válaszoltak XDD De remélem annyi eszed volt hogy elvitted állatorvoshoz!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!