Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a szülési (39 db)

Várja valaki ez a nagy hidegfrontot hogy hátha beindítja a szülést? Miért van ilyenkor több szülés? Mi okozza?

Legjobb válasz: Én is egy gyönyörû hûvös, esõs júniusi vasárnap szültem. Magyarázatot én sem tudok mondani, de az biztos, hogy a meleg rossz hatással van az emberekre (lásd közlekedés...), lehet, hogy hûvösben a szervezet is erõsebbnek érzi magát.

Én is egy gyönyörû hûvös, esõs júniusi vasárnap szültem. Magyarázatot én sem tudok mondani, de az biztos, hogy a meleg rossz hatással van az emberekre (lásd közlekedés...), lehet, hogy hûvösben a szervezet is erõsebbnek érzi magát.
Hétfore vagyok kiírva.Nekem mindegy volna , hogy a hidegfront hatására, vagy máséra, de már nagyon jo volna, ha beindulna a szulés, mert ez a várakozás idegtépo és most amugy is teljesen magam altt vagyok.Na meg talán túl érzékeny is vagyok, de az idegeimre megy , hogy naponta mindenki , hív , hogy még mindig semmi?Még 1-2 hete orultem az érdeklodésnek, de már teljesen kivagyok tole borulva.
Azt nem tudom, h. miért van, de tény, amikor én mentem szülni, akkor is hidegfront volt és rengetegen szültünk aznap. A miértje engem is érdekelne!
Én is várom!! Még akkor is ha nem szülünk, mert ebben a melegben használhatatlan vagyok!! Azt hogy mitõl van szerintem a dokik sem igazán tudják, de engem is érdekelne. Kiváncsi vagyok ki mit fog válaszolni. Könnyû és gyors szülést mindenkinek, akit elkap!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :) Igen, a lehülés miatt már nagyon várom, mert ez a meleg szörnyû és jó lenne ha vége lenne a nyárnak végre! Kedves utolsó! Akkor drukkolok hogy elinduljon kifelé a babád a hétvégén! Könnyû szülést! A többieknek is kitartást és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Mindegyikünk nevében köszönöm a választ. Most már tudjuk hogy miért van ilyenkor több szülés vagy több fájás ill. keményedés. :)

Miért van az hogy a szülés közeledtével lecsökken a magzatvíz mennyisége? Nem rosz ez a babának? Menyi idővel a szülés előtt történik ez meg?

Nem arra gondolok mikor elfolyik, vagy szivárog, hanem a sima lecsökkenésre. Mondták az ultrahangon hogy már kevesebb a magzavizem, a lepény III fokban érett, de hogy ez így jó mert 39 hetes múltam. Létezik hogy emiatt látom kisebbnek, vagyik kevésbé kereknek a hasam?

Legjobb válasz: Nem rossz a babának. Nekem is kevesebb volt már kb. a 34.héttõl. Hogy mitõl látod kisebbbnek a hasad nem tudom.

Nem rossz a babának. Nekem is kevesebb volt már kb. a 34.héttõl. Hogy mitõl látod kisebbbnek a hasad nem tudom.
tényleg nem rossz neki, ez így normális. a hasad talán attól látod másnak, hogy már lement, vagy hogy mondják az okosok :) az enyém nem csinált ilyesmit, én végig ugyanolyannak láttam, de elvileg a végén lejjebb csúszhat a hasad ahogy a baba lefelé megy.
Szia! Engem a 39.héten fektetett be a dokim a kórházba, kevesebb magzatvíz, és III fokban érett méhlepény miatt.41.héten és 2.napon született meg.Addig minden nap uh+NST.A 40.hét után nem csökkent a magzatvíz mennyisége, uh alapján.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. 3. válaszolótól kérdezném, hogy a III fokban érett lepény azért akkor ezek szerint még ellátta a szûrõ és tápláló funcióját?

Miért van az, hogy a szülési kalkulátorok egy hónappal előbbre számolják ki a szülésem, mint a dokim?

2007.10.05-én jött meg utoljára a mensim, igaz a ciklusaim rendszertelenek ( 21-30nap ).

Legjobb válasz: Nézd meg a www.timmermann.hu oldalt, ott elég sok jó infót találsz majd. Vagy: www.babaszoba.hu www.babazo.hu

Nézd meg a http://www.timmermann.hu oldalt, ott elég sok jó infót találsz majd. Vagy: http://www.babaszoba.hu http://www.babazo.hu
Szia! Itt megnézheted, hogy hány hetesnek felel meg: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. Nézd meg a BPD, AC, FL alapján is, azok általában pontosabbak, a súlyt csak becsülik, nem mérik. Az orvosnál nem kérdeztél rá, hogy mi az oka az 1 hónap eltérésnek? Ez tényleg soknak tûnik. Szerintem kérdezd meg, ha legközelebb mész. 29 hetes kismami
Szia, A 40 hét Júl 11.re jön ki, hogyha végig nézed a heteket. Érdekes, lehet, hogy valamit félrenézett a doki.Szólj neki, hogy te mást számoltál.De lehet, hogy a fejletsége miatt mondja, hogy aug 4.
A kérdező hozzászólása: köszi, szerintem már összes létezõ kalkulátorral kiszámoltam :S
A kérdező hozzászólása: köszi, megnézem akkor a méretek szerint. a dokinál meg majd érdeklõdök.
A kérdező hozzászólása: amikor legelõszõr voltam nála, / ezt megkell néznem mikor volt pontosan / 4hetes terhességet állapított meg és a szerint haladunk.úgy valóban az aug.04 jön ki 40.hétre. csak mensi szerint nem. akkor lehet hogy õ valóban az elejétõl méretre megy :D boldog babavárást mindenkinek


Csajok miért van hogy rettegek a szülés gondolatátol? Más is volt már igy? 38 hetes pocakos

Legjobb válasz: Szia! Én nem féltem. Nem tudtam mitõl kell félnem, de ne aggódj nem lesz gond. 4 óra vajúdás után császároztak meg, és teljesen elviselhetõek voltak addig a fájások. Már egy percesek voltak. Császár azért lett mert faros volt. Különben is bármi történik, abban a pillanatban ahogy a karodban tartod a picit, már el os felejtetted. Ne gondolkozz ezen, és ne halgass senkire aki panaszkodik, mert minden szülés más, és ha rossz is utána akkor is ezerszer végigcsinálnád a piciért. Vigyázz magadra. 5 hós kislány anyukája

Szia! Én nem féltem. Nem tudtam mitõl kell félnem, de ne aggódj nem lesz gond. 4 óra vajúdás után császároztak meg, és teljesen elviselhetõek voltak addig a fájások. Már egy percesek voltak. Császár azért lett mert faros volt. Különben is bármi történik, abban a pillanatban ahogy a karodban tartod a picit, már el os felejtetted. Ne gondolkozz ezen, és ne halgass senkire aki panaszkodik, mert minden szülés más, és ha rossz is utána akkor is ezerszer végigcsinálnád a piciért. Vigyázz magadra. 5 hós kislány anyukája
Én is nagyon félek tõle de szerintem ez normális.Én leginkább attól félek hogy minden renben menjen ne legyenek kompéikációk.Van aki a fájdalomtól fél teljesen változó.De próbálj meg fejben pozitivan hozzá állni erõsiteni magad az sokat fog szülésnél segiteni:) 28hkm
Én nem féltem a szülés napjáig. Aztán vajúdás alatt remegett kezem-lábam a félelemtõl, fájdalomtól. Nem tudom, hogy emiatt vagy sem, de nem tudtam megszülni a babámat és császároztak. A szülésznõ végig azt mondogatta nekem, hogy engedjem már el magam, mert ezzel csak ártok magamnak és a babának. Szerintem igaza volt. A félelem és a fájdalom gyõzött. De nem tudtam magam átadni a fájásoknak. Szóval lazíts!!! Mert nem teszel jót, ha ennyire félsz.
Szia!31hetes kismama vagyok, és az elsõ babankat varjuk.:) Én is nagyon félek tõle, de szerintem ha odakerül a sor, hogy na igen menni kell akkor már csak azon leszünk, hogy minél hamarabb kint legyen a pocaklakó, és a kezünkben tarthassuk...:) Én próbalok nem is gondolni rá, hogy nekünk is mindjárt itt az idõ, mert én is félek, de mindig mondom a kicsinek, hogy gyorsan gyorsan lerendezzük, neked is jobb lesz és nekem is...:) Remélem hallgat majd rám..:) Könnyû szülést kívánok!!!
Vagy az is lehet, hogy sok rémtörténettel megijesztettek. Esetleg nem vagy "elég" terhes, tehát hogy szeretsz terhes lenni, jól érzed magad, nem korlátoz a hasad semmiben, nem fáj semmid, tudsz aludni, így végül is még nem érzed úgy, hogy kibújhatna a babád. Ha nehéz lenne a terhességed, vagy valami problémád adódna (ami úgy látom szerencsére nincs), akkor már nagyon várnád a végét, és a szülésen is bármi áron túl szeretnél lenni, kerül, amibe kerül, és nem azon agyalnál, hogy félsz. Amúgy állítólag a félelem gátja a könnyû szülésnek, úgyhogy próbáld minél lazábban venni, és elfelejteni a sok rosszat, amit hallottál, és bízd magad a dokikra, szülésznõkre, na és bízz magadban is!!! 39h km
Szia!Én 36 hetes vagyok valamelyik nap be kellett mennünk a kórházba téves riasztás volt :) De mikor rámrakták a fájásmérõt és ott úgy belegondoltam hogy lehet hogy szülök elszállt minden félelmem és tök izgatott lettem hogy lehet hogy nemsokára a kezemben tarthatom a babámat!Ha odakerülsz majd te is biztos igy fogsz járni mint én csak gondolj arra hogy nemsokára találkoztok és milyen jó lesz :)
Én is rettegtem a szüléstõl.2 nappal túlhordtam a picit és be kellett feküdnöm mert magas volt a vérnyomásom.Még aznap éjjel beindultak a fájások.Reggel 6-kor bevittek a szülõszobára és már 10-kor megvolt a kislányom:) )))3 nyomásra, és nekem kb csak annyira fájt mint mikor megjön és görcsölök.Mindenkinek ilyen szülést kívánok!!!!!!
Szia! Én is így voltam, annyira de annyira féltem, már esténként itthon bõgtem, hogy hogyan fogom végigcsinálni. Aztán a 37 hét végén a kislányunk úgy döntött, hogy jobb lesz kint és kora d.u elfolyt a magzatvíz, este 9 re meg is lett, és én lepõdtem meg a legjobban, hogy abszolút elviselhetõ!!! Eda és mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szültem, remélem neked is ilyen gyors és könnyû lesz! Ne félj, nem lesz gond, ügyes leszel!
Én is féltem végig a terhesség alatt. Aztán mivel kicsi volt a babám súlya és bent már nem tudott volna fejlõdni, a 38. héten megindították a szülést. De a babám nem akart kibújni, és a 3 napos tortúra után, már alig vártam, h végre megszülessen. Akkor már félni is elfelejtettem.Csak az érdekelt, h a karomban tarthassam õt, aki olyan jól érzi magát odabent. :-)

Miért van, hogy szülés óta (15 hónap) nem kívánom a szexet? Én ellenék nélküle hónapokig, de a férjem nem. Már egyre több vitánk is van emiatt. Mit tegyek, hogy olyan legyen mint régen?

Legjobb válasz: Tényleg tedd le egy idõre a picit - olyannál, aki ért hozzá - és erre az idõre NE foglalkozz vele! Ne azon töprengj, hogy vajon jól ellátják-e - hanem foglalkozz a pároddal! Sok-sok nõ megoldotta már elõtted: jól. Ha te nem is kívánod: elsõre hagyjál neki néhány dolgot. Ha ügyes, te is kedvet kaphatsz.

Tényleg tedd le egy idõre a picit - olyannál, aki ért hozzá - és erre az idõre NE foglalkozz vele! Ne azon töprengj, hogy vajon jól ellátják-e - hanem foglalkozz a pároddal! Sok-sok nõ megoldotta már elõtted: jól. Ha te nem is kívánod: elsõre hagyjál neki néhány dolgot. Ha ügyes, te is kedvet kaphatsz.
Hogy olyan legyen mint régen? Hát tégy úgy mint régen. Anyának, feleségnek, nõnek lenni egyszerret nem egyszerû, de van remény, sokaknak sikerült már. :) Ha nem elégíted ki minden téren a férjedet, hamar egyedül találhatod magad a babóddal és az hosszú távon nem lenne egészséges, pedig gyerkõccel nagyon nehéz ismerkedni. No, de ne szaladjunk ennyire elõre. Néha tedd le nagymamánál a picit és csak a párodra figyelj, kényeztesd. Ha szereted, ennek nem kéne áldozatnak lennie a részedrõl, reméljük nem is az. Ha érzed, hogy szereted, de valahogy mégse kívánod, beszélj vele a dologról, ha ezután se mûködik nem árt felkeresni egy szexuál pszichológust. Sok sikert!
Szia! Ne felejtsd el h nem csak anya vagy hanem feleség! Törõdj a férjed szükségleteivel is, ilyen miatt már nem 1 kapcsolat romlott meg.
Magyarázd el neki, hogy még nem kívánod a szexet annyira, de légy nyitott, had kényeztessen kicsit, de csak ameddig jól esik. Ha a szexet még nem kívánod, kielégítheted kézzel, szájjal, esetleg anál, ha nem áll tõled távol. Légy kreatív, nyitott, de ne hagyd, hogy bármit is ráderõltessen. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat! A nagymamás verziót már próbáltuk. A vacsiig és a moziik minden rendben volt. De mikor elértünk az ágyig, inkább csak hagytam magam és azt vártam, hogy mikor lesz vége. Pedig arról szó sincs, hogy azért mert nem szeretem. Imádom õt és szülés elõtt nagyon jókat szeretkeztünk, sõt terhesség alatt is. A technikája most sem változott, Szerintem velem vannak komoly bajok. Próbálok ezen változtatni, de eddig nem sikerült!:((

Miért van az, hogy a szülés óta egyfolytában mese-kekszet ennék és eszem is napi 1, 5-2 dobozt?

Mást nemigen kívánok, viszont ett?l hízom nagyon! Szeretnék egészségesen enni, h jobb min?ség legyen a tej és fogyja is. Mi lehet ennek az oka? El?tte nem voltam nagy kekszes, sok gyümit, zöldet ettem, de most ezt a francos hízlalóst kívánom.

Legjobb válasz: Én linzert meg mindenféle aprósüteményt ettem kilószámra, teljesen meglepõdtem megamon mert szinte nem is rágtam csak nyeltem lefele. Azzal hoztam összefüggésbe hogy szoptatáskor leesik a vércukorszint és emiatt kivánom az édességet. Már 5 hónapja szoptatok és csökkent az eféle vágyam.

Én linzert meg mindenféle aprósüteményt ettem kilószámra, teljesen meglepõdtem megamon mert szinte nem is rágtam csak nyeltem lefele. Azzal hoztam összefüggésbe hogy szoptatáskor leesik a vércukorszint és emiatt kivánom az édességet. Már 5 hónapja szoptatok és csökkent az eféle vágyam.
Szoptatás alatt egyél rendesen, mert egy szoptatós anyánk napi 2* annyi energia kell, mint egy átlag felnõttnek.Ez nem a fogyókúra ideje. Én csak annyit próbáltam meg, hogy este 6 után nem eszem.Meg is látszott egy hét alatt a tejem mennyiségén is, pedig jött rám gazdagon várandósság alatt zsírpárna.A tej minõsége pedig nem függ az étrendedtõl, mert a gyerek számára szükséges vitaminokat neme egyszerûséggel elveszi a szervezetedtõl. Én sem voltam nagyon kekszes, és most meg két pofára tudnám tömni a gyõri édes kakós kekszét...
Én is így vagyok, de van egy taktikám: nem veszem meg a boltba, vagy csak 1 doboz kekszet, és ne menj éhesen vásárolni.
a folyamatosan ingadozo vércukorszint miatt van a szoptatás miatt. egyél teljes kiörlésû kekszet és az folyamatosan emeli a vércukorszintet és nem jön olyan gyorsan az édesség iránt vágy. vagy ha nem bírod édes nélkül egyél szõlõcukrot nekem ez vált be

Miért van, hogy egyik percben alig várom a másikban pedig nem akarom? Lassan itt a szülés.

34 hetes vagyok, vannak gondjaim, császár lesz,még 2 hetet kellene kibírni egybe:)

Legjobb válasz: új állomáshoz értél az életedben nyilván nem voltál még háromgyermekes anyuka. talán nem is lesz több babátok ezért van a még nyújtanám az idõt érzés de már várod a megszületendõ babádat látni simogatni ezért meg a jajj jönne már el a nap filing. csak lazán... Jó egészséget kivánok Nektek!

új állomáshoz értél az életedben nyilván nem voltál még háromgyermekes anyuka. talán nem is lesz több babátok ezért van a még nyújtanám az idõt érzés de már várod a megszületendõ babádat látni simogatni ezért meg a jajj jönne már el a nap filing. csak lazán... Jó egészséget kivánok Nektek!
Lelkiismeret-furdalás detto! :) ) 3 évet vártam rá, most meg visszakoznék??? Vicc. Biztos csak a hormonjaink szórakoznak! :) 38 hetes kismama
Szia! Nekem tegnap jött egy ilyen érzés, hogy nem akarom...!:( Nem akarok anyuka lenni, nem akarom "lekötni" magam...Felelõsséget vállalni...:(! De aztán este ez elmúlt:) Szerintem csak bepánikoltunk:) Ez olyan lehet mint a kapuzárási pánik. Majd elmúlik:) :) :) !! Üdv 32 hetes pocis
Gondolojátok? Rám is rámtör néha, utána meg lelkiismeretfurdalásom van:(
9.53 vagyok. Azthittem csak én vagyok ezzel így. Megnyugodtam, hogy ez valóban valami hormontól lehet. Pedig tényleg rég szerettünk volna babát!
Velem is ugyanez a helyzet, pedig sokat vártunk a babára. Most ikreket várok és néha repesek az örömtõl, aztán teljesen pánikba esek, és nem értem mire kellett nekem ez az egész...és lelkiismeret furdalásom van nekem is. Most megnyugodtam, hogy más is van igy ezzel. Szülés után biztosan elmúlik :) . 33 hetes km
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kicsit vigasztal, hogy nem vagyok egyedül. Én is így vagyok, öröm, aztán pánik, hogy minek is, és jön a lelkiismeret furdalás. Boldog babavárást, könnyû szülést és jó babázást mindenkinek.

Miért van az, hogy a nők nyafognak, hogy a szülés tönkreteszi a bőrüket, megnyúlik és csíkos lesz, ezzel szemben simán koplalnak és fogynak (=fogynának, ha tudnának) 20 kilót 2 hónap alatt, mikor előre tudni, hogy attól fog csak igazán lógni a bőrük?

Vagy azt hiszik, csak másoké lóg, az övéké kivétel lesz?

Legjobb válasz: Szerintem csak arról van szó, hogy nem képesek elfogadni azt, hogy plusz 20 kiló nem két hónap alatt jött fel, és ezért nem is elég annyi idõ, hogy valaki szépen lefogyjon. Gyorsan akarnak megszabadulni a súlyfeleslegtõl, és ezért végig sem gondolják azt, hogy milyen következményei lesznek a koplalásnak. És itt nemcsak a megereszkedett bõrre, hanem a tönkretett egészségre is gondolok. Persze tisztelet a kivételnek.

Szerintem csak arról van szó, hogy nem képesek elfogadni azt, hogy plusz 20 kiló nem két hónap alatt jött fel, és ezért nem is elég annyi idõ, hogy valaki szépen lefogyjon. Gyorsan akarnak megszabadulni a súlyfeleslegtõl, és ezért végig sem gondolják azt, hogy milyen következményei lesznek a koplalásnak. És itt nemcsak a megereszkedett bõrre, hanem a tönkretett egészségre is gondolok. Persze tisztelet a kivételnek.
A lógó, lötyögõ bört el lehet takarni ruhával, de a kövérséget semmivel. Ráadásul az utóbbi erõsen megviseli a szervezetet is.
Van hájleszorító ruha is, ha már az idétlen dolgoknál tartunk.

Az miért van hogy eddig szinte mindig lágy volt a székletem most pedig kemény. Ez még ugye nem jelent szülést? 35 hetes leszek.

Legjobb válasz: Azt jelenti elvileg hogy kezd lefelé menni a baba a szülõcsatornába és nyomja a beleket. A pisilés is gyakoribbá fog válni.

Azt jelenti elvileg hogy kezd lefelé menni a baba a szülõcsatornába és nyomja a beleket. A pisilés is gyakoribbá fog válni.
Nem szedsz esetleg vas tablettát? Mert az is keményíti a székletet.. épp ezért hagytam abba mert nagyon kihozta az aranyeremet. a titok napi négy alma... amíg meg nem unod.. :) Én nekem már sikerült bevállt, de meg is untam :)

Miért mondják hogy fekvés, pihenés javasolt annak a kismamának akinek nyitva van a méhszája. Gondolok itt már a terhesség végén járó kismamikra? Pl a 34-35héten miért baj ha mondjuk nyitva van 2110re? Ettől beindulhat a szülés?

És akinek fel van puhulva a méhszája,az jó már 34 hetesen?

Legjobb válasz: Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell,hogy,nehogy tovább nyiljon,mert még van idöd.

Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell, hogy, nehogy tovább nyiljon, mert még van idöd.
Ha ezt az értéket a 38. héten mondják neked, az teljesen rendben van. 34-35 hetesen azért még az a legjobb a Manókának, ha bent marad legalább pár hétig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!