Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a mikrohullámú sütőben (2 db)

Miért van az, hogy a mikrohullámú sütőben melegített étel egyes része forróak lesznek, mások meg hidegek maradnak?

Legjobb válasz: Én úgy melegitek ételeket ,ogy lefedem a tányérban valókat még egy porcelán tányérral és igy egyenletes meleg lessz.Próbálld meg szerintem.

Én úgy melegitek ételeket , ogy lefedem a tányérban valókat még egy porcelán tányérral és igy egyenletes meleg lessz.Próbálld meg szerintem.
A mikrohullámok az étel szélét érik, így a közepe hideg maradhat, azt a már felmelegített étel fogja felmelegíteni. Sarkos ételek vagy edények esetén a sarkokon több energia ér kisebb mennyiségû ételt, ezért ott is gyorsabban melegszik. A mûanyag edényen áthalad a mikrohullám, és rossz hõvezetõ (hideg marad), ezért az edény nem tud hõt átadni (pl. az étel aljának). Ha lehet, érdemes összekeverni az ételt melegítés után.
Azért van, mert túl magas 'hõfokon' melegítesz! A szilárdabb ételeket alacsonyabb watton, hosszabb ideig kell melegíteni, különben belül hideg lesz! A folyadékot lehet nagyobban, s megkeverni.
Nem feltétlenül kívülrõl melegít: a vajat pl. belülrõl olvasztja meg. De az igaz, hogy nem egyenletes - azért sem, mert CSAK a zsírt és a vizet képes melegíteni. Túrós táska belseje felforr, míg a tészta kívül hideg marad. A melegítést MINDIG a benne levõ vízre, zsírra kell méretezni.
Valószínûleg motorhiba
Tényleg a kérdésre válaszolva: Egy elektronikai vezérlés miatt forog egyszer erre, egyszer arra.
A jobb minõségû mikrók ilyenek. Ez azért van mert: A sütõben a mikrohullám egy nyaláb vagy sugár szerüen éri az ételt. Ez azon a kis rácsos részen indul ki ami a sütõ belselyében van. Tehát az ételt nem éri teljesen. Az egyenletes melegítés miatt forgatja az ételt. Ha egy irányba forgatja akkor csigavonalban melegít. Viszont ha visszafelé is akkor a csigavonalak keresztezik egymást, így hatékonyabb a melegítés. Próbáltam egyszerûen megírni, de azért ennél összetettebb a dolog. Lényeg hogy a sütõd kivállóan teszi a dolgát. Mûszerész.
:D
...azért mert TESCO-s!.....
Nemtudom az én TESCO gazdaságos mikróm ami szerencsére már 2 éve üzmel csak egyirányba forog (jobbra)
Gyárilag ilyen. Mivel a mikrohullámú sütõben nincs jelentõsége a forgásiránynak, ezért nem is építettek bele forgásirány szabályzót. ( ami +pénz +alkatrész, +meghibásodási lehetõség)
persze még az is kérdés hogy mikor vetted észre ezt a jelenséget? mert ha már mikor megvetted ilyen volt akkor valószínûleg gyárilag ilyenre csinálták
Igen de ez attól is függ milyen idõközönként váltogat ide-oda mert rengeteg olyannal is találkoztam aminél ez 1-2 Mp enként változott persze ha megszabott idõnként változik a forgás iránya az természetesen normális jelenség :)
Igen ez egy beépített funkció. Vannak olyan ételek amiket érdemesebb többször rövidebb idõre betenni, és 2 közt megkeverni. A más irányba forgás ilyenkor segíti szerintem hogy még egyenletesebben fõjön.
nem hiba :) gondolom azért, hogy ne mindig csak az egyik irányba kopjon.
Semmilyen elektronikai vezérlés sincs a mikróba. Ráadásul ez a kettõs csigavonalas ( a kétirányú forgástól) fõzés sem jöhet létre, mert a mikró csak minden újraindítás után indul el új irányba, vagy akár a régibe. De addigra már másik étel van benne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!