Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a méhem (21 db)

Van arra valami tudományos magyarázat, hogy a méhek miért dongnak folyton a kutak körül, ahol víz van?

Gondolom nem azért mert szomjasak, mert akkor ott lennének a pillangók, a legyek, meg egyéb más rovar is...

Legjobb válasz: A pillangók és legyek nem hordják a vizet, csak isznak és elmennek, amikor végeztek. Ezzel ellentétben a darazsaknak és méheknek a társadalmuk más egyedeirõl is gondoskodni kell, akik a fészekben, vagy kaptárban maradtak (lárvák, herék, királynõk). A magyarázat arra, hogy méheket többet látsz egyrészt az, hogy valószínûleg több a méh(ész) a környéken, másrészt pedig az, hogy a méhek sokszor annyian élnek a kaptárban, mint ahány darázs a fészekben, ergo sok fordulóval kénytelenek a vizet szállítani, ilyen idõben szerintem sok egyednek ez a kizárólagos feladata.

A pillangók és legyek nem hordják a vizet, csak isznak és elmennek, amikor végeztek. Ezzel ellentétben a darazsaknak és méheknek a társadalmuk más egyedeirõl is gondoskodni kell, akik a fészekben, vagy kaptárban maradtak (lárvák, herék, királynõk). A magyarázat arra, hogy méheket többet látsz egyrészt az, hogy valószínûleg több a méh(ész) a környéken, másrészt pedig az, hogy a méhek sokszor annyian élnek a kaptárban, mint ahány darázs a fészekben, ergo sok fordulóval kénytelenek a vizet szállítani, ilyen idõben szerintem sok egyednek ez a kizárólagos feladata.
A méhek is isznak, nagyon is szeretik a vizet. Nagyapám méhészkedett valamikor, onnan tudom. Más rovar is iszik, csak azokat lehet nem látjuk.
de, azért, mert szomjasak
"Gondolom nem azért mert szomjasak, mert akkor ott lennének a pillangók, a legyek, meg egyéb más rovar is..." :DD Tehát ha a méhek szomjasak lennének akkor a pillangók és egyebek is odarepülnének? Mókás mondat. Egyébként igen, õk is szokta inni, a darazsak is gyakran leszállnak medencékhez vagy bárhová, akár egy kis tálhoz is, ahol víz van. Lehetséges, hogy a méhek azért idõznek olyan sokáig a víz körül, mert közben hívják a társaikat.

Mit jelent az, hogy a méh fundusa 25 cm? Mit néznek ezzel, miért van jelentősége?

Legjobb válasz: A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

Miért van, hogy ha felállok az ülésből, a méhem vagy a méhszájam fáj, mintha nyomás lenne rajta, és mikor visszaülök is?

2 napja késik, de nem tudom, hogy van-e összefüggés, hogy baba el?jele is lehet.

Legjobb válasz: Szia. Nekem is érzékeny volt a méhem, óvatosan kellett leülnöm, és felállnom.Aztán megtudtam,hogy babás vagyok. Csinálj egy tesztet, ha pozitiv akkor megvan az oka, és akkor mondható normálisnak, ha viszont nem akkor nézesd meg magad orvossal.

Szia. Nekem is érzékeny volt a méhem, óvatosan kellett leülnöm, és felállnom.Aztán megtudtam, hogy babás vagyok. Csinálj egy tesztet, ha pozitiv akkor megvan az oka, és akkor mondható normálisnak, ha viszont nem akkor nézesd meg magad orvossal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenképpen csinálok tesztet, csak kíváncsi voltam, hogy ha babás valaki, akkor normális-e hogy érzékeny a méhem!
Hát persze, hiszen nõ. :-) Nekem a vérzéskimaradástól a 6. hétig ülni is rossz volt. utána viszont csak feküdni tudtam a hányingertõl. :-(
Nekem is ugyan ez van, ha peteérésem van.
A kérdező hozzászólása: Pozitív lett kettõ is! :) :) :)

Miért van az, hogy a méhem tágul, és a petefészkemben érzek szúrkálódást, illetve nyomásokat? 5 hetes vagyok

Legjobb válasz: Gratula! Mert nõl a méhed, hisz a baba helyezkedik a pocidban. Egyre nagyobb lesz, nekem is fájdogál, szedek rá MagneB6-ot. 6 hetes babás

Gratula! Mert nõl a méhed, hisz a baba helyezkedik a pocidban. Egyre nagyobb lesz, nekem is fájdogál, szedek rá MagneB6-ot. 6 hetes babás
A kérdező hozzászólása: rosszul fogalmaztam! nem csak én, hanem minden kismama
Közben a hormonok is dolgoznának, nem tud megrepedni a tüszõ, mert ugye babásak vagyunk, ez is okozza a szúrkáló érzést.

Az miert van hogy egy lanynak tudogyulladasa van 40 fokos laza es nagyon faj a mehe?

valaki surgosen valaszoljon:((

Legjobb válasz: A tüdögyulladás magas azzal jár, a méhfájdalom ettöl független, célszerü felkeresnie egy nögyógyászt.

A tüdögyulladás magas azzal jár, a méhfájdalom ettöl független, célszerü felkeresnie egy nögyógyászt.

Miért van az, hogy a méhek, darazsak alkotta rovarállamok dolgozóinak petefészke visszafejlődik?

Biológiai magyarázatra lennék kíváncsi, de egyszer?en sehol sem találok...

Legjobb válasz: szia! A királynõ termel olyan anyagot, ami miatt nem fejlõdik ki az ivarszervük, vagy visszafejlõdik, ahogy te írtad, már nem tudom pontosan. DE az a lényeg, hogy a királynõ miatt. Pl a poszméh királynõ is termeli ezt az anyagot. De csak egy ideig. Azután, hogy abbahagyja a termelést, sok fiatal királynõ születik, a régit megölik, és szétrepülnek új kolóniát alapítani. David Attenborough természetfilmben van meg ez nekem, a sorozat címe: Élet a növények között, a konkrét rész címe talán Szuperközösségek.

szia! A királynõ termel olyan anyagot, ami miatt nem fejlõdik ki az ivarszervük, vagy visszafejlõdik, ahogy te írtad, már nem tudom pontosan. DE az a lényeg, hogy a királynõ miatt. Pl a poszméh királynõ is termeli ezt az anyagot. De csak egy ideig. Azután, hogy abbahagyja a termelést, sok fiatal királynõ születik, a régit megölik, és szétrepülnek új kolóniát alapítani. David Attenborough természetfilmben van meg ez nekem, a sorozat címe: Élet a növények között, a konkrét rész címe talán Szuperközösségek.
A királynõ olyan anyagot termel, ami fogamzásgátló hatással van az összes többi nõstényre. A királynõ halála után az elõször megtermékenyített nõstény kezdi termelni ezt az anyagot. Nem fejlõdik vissza a petefészkük, fõleg, mivel rovarokról beszélünk, nekik ugyanis nincs ilyen szervük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Elõször is, ANYA. Másodszor a biológiai magyarázat roppant egyszerû. Így alakult ki az evolúció során. Egy tökéletesen kifejlett anya dajkálása rengeteg energia forrást igényel. Lényegesen többet, mint a munkásméheké. Kapásból vagy 5-ször akkora sejtben (bölcsõben) nevelkedik, mint a munkások. Ugyanakkor a méz és virágpor tárolására ez alkalmatlan lenne, ráadásul helypazarlás. 1/5 akkora sejtben fel lehet nevelni a munkásokat. Ezekben a sejtekben lehet raktározni is. Maga a tökély. Azt a néhány tökéletes nõstényt meg csak felnevelik valahogy. ;) Szóval szó sincs visszafejlõdésrõl. Ki sem fejlõdik. :)

14. hetes vagyok. Már nagyon nagy a hasam, a babával minden rendben. Mikor fogom érezni a mozgását? És miért van az, hogy a méhemet nem nagyon tudom kitapintani?

Legjobb válasz: Mindenkinél változó, hogy mikor érzi elõször a kis pocaklakóját. Én a 16. héten éreztem elõször a buborékozást. A 19. héten pedig már a rugdosást is lehetett érezni, persze még csak gyengéden. 21 hetes kismama

Mindenkinél változó, hogy mikor érzi elõször a kis pocaklakóját. Én a 16. héten éreztem elõször a buborékozást. A 19. héten pedig már a rugdosást is lehetett érezni, persze még csak gyengéden. 21 hetes kismama
Én a 16. héttõl éreztem, hogy mozog, de akkor még alig-alig, ez függ attól is, hogy vékonyabb testalkatú vagy vagy esetleg van egy pici túlsúlyod mondjuk hastájékon. Én nem igazán tapintgattam a méhemet, ebben nem tudok segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Átlagos testalkatú vagyok, hátulról nem is látszik az állapotom. De oldalról... Olyan nagy! Mindenki meglepõdik, amikor mondom, hogy még csak a 14. hét...
Én még csak 9.hétnél tartok, de nekem is nagy.Nekem mondjuk amúgy nagyon lapos a hasam.
Én a 20. hétben éreztem elõször. Lehet, hogy volt elötte is mozgás, de az én pocakom annyit korgott- morgott, hogy nem tudtam ez az e. Csak 20 hetesen éreztem, hogy ez nem a pocakom, hanem a lakója.
Szia! Én vékony testalkatú vagyok, mégis csak a 21-ik héten éreztem határozotta, hogy õ mocorog. A méhemet én meg sem próbáltam kitapintani soha, az az orvos dolga, emiatt ne aggódj, gondolom jársz dokihoz. Boldog babavárást!

Ma töltöttem a 12. hetet. Már egy hete fáj a méhem, esténként húzódik és érzem hogy van ott valaki. A derekam és a hátam is fájdogál napok óta. Normális hogy ilyen hamar? MIért?

Azt hogy érzem hogy van bent valaki,olyan érzés mintha befeszülne,vagy hasonló.

Legjobb válasz: A fájdogálás, feszülés attól van, hogy nõ, tágul a méhed, nyúlnak a szalagok.A méhednek most fel kell készülnie a terhesség kihordására, és nagy változásokon megy majd keresztül.Ez teljesen normális, sõt!szerintem minden kismama érzi.Nekem olyan alhasi szurkálódások voltak, hasonlók, mintha meg akarna jönni.Jó, hogy már elmúlt, mert ijesztõ volt.Azt, hogy van bennt valaki, szerintem csak pszichésen érzed.És hát tudod is!

A fájdogálás, feszülés attól van, hogy nõ, tágul a méhed, nyúlnak a szalagok.A méhednek most fel kell készülnie a terhesség kihordására, és nagy változásokon megy majd keresztül.Ez teljesen normális, sõt!szerintem minden kismama érzi.Nekem olyan alhasi szurkálódások voltak, hasonlók, mintha meg akarna jönni.Jó, hogy már elmúlt, mert ijesztõ volt.Azt, hogy van bennt valaki, szerintem csak pszichésen érzed.És hát tudod is!
en 10 hetes vagyok, es mar most erzem neha hogy van odabent valaki pedig meg nagyon pici, megis lyan erzesem van. szerintem is tok fura. a tobbi tunettel kapcsolatban nemtudok mit mondani, de nekem is szokott fajni a mehem, a doki szerint normalis, mert no, es nyulnak a szalagok.
Én 13. hetes vagyok, de nem tudok nomrálisan aludni már kb. két hete a derekam miatt és olyan mintha egy tégla lenne a méhem helyén.. a doki azt mondta , hogy ez normális.

Hogyan alakul ki a méhen kívüli terhesség, örökölhető, vagy miért van az, hogy valakit már kétszer műtöttek ezzel?

Legjobb válasz: Szia.Szerintem ez nem öröklödö gond a terhességnél.Sajnos valamie´rt a megterme´kenyült pete nem ér el a méhig,hanem beágyazódik a méhen kívül.

Szia.Szerintem ez nem öröklödö gond a terhességnél.Sajnos valamie´rt a megterme´kenyült pete nem ér el a méhig, hanem beágyazódik a méhen kívül.
Nem örökölhetõ, de vannak hajlamosító tényezõi.Korábbi méhen kívüli terhesség, kismedencei gyulladás korábbról, korábbi hegesedéssel járó hasi mûtét petevezetéken, rosszul sikerült petevezeték-elkötés, fogamzás idején spirál használata, többszöri terhességmegszakítás.Ezeket egy könyvbõl néztem neked, remélem segítettem.
Szerintem igenis megfigyelhetõ egy családon belüli tendencia. Ha anyukádnak, nagymamádnak stb. normális terhességei voltak, nagy valószínüséggel neked is az lesz.

Miért van az hogy ha sokáig ülök és felállok akkor úgy érzem mintha vmi ki akarna szakadni belőlem a méhem környékén?

18 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ilyet én is szoktam érezni! szerintem ez normális hiszen nõ a méhed és egyre nehezebb. Gondolom én! minden jót grat a babához!!! 21 hetes kismama:)

Szia! Ilyet én is szoktam érezni! szerintem ez normális hiszen nõ a méhed és egyre nehezebb. Gondolom én! minden jót grat a babához!!! 21 hetes kismama:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!