Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a kiscicám (8 db)

A menzi elõtt sok nõ ilyen. Ez normális, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: vagyis gondolom megint nem vagyok terhes:(
Elsõ vagyok. Ettõl még lehetsz terhes. A menzi elõtti terhességi tünet nem igazán jelentkezik, ha igen, akkor szinte megegyezik a menzissel. Amíg nem késik ezek kétes dolgok lehetnek: puffadás, pisilés, ingerlékenység, farkaséhség, megjönérzés vagy szurkálás a méhben, cicifájdalom... Ha már késne és ezek közül fennáll valamelyik akkor már azt mondanám hogy valószínû baba. De menzi elõtt nem lehet tudni. A folyásra meg abszolút nem lehet adni, van akinek nincs folyása és az babát jelent (mint nekem) és van akinek krémes és az jelent babát míg másnak menzit (mint nekem). Na ezt jó kacifántosan írtam. :) Drukkolok hogy kisbabád legyen! A nem várt napján akár tesztelhetsz ha úgy érzed! 10 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: gratulálok!!!!! :)

Miért nem iszik a kiscicám vizet? 8 hetes, és én még egyszer se láttam, hogy inna a vizéből, pedig mindig friss víz van neki a táljába.. Miért van ez? Ha tejet adok neki, azt megeszi, meg a száraz kaját, és a konzervet is.

Kell-e aggódnom emiatt? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha a tejet megissza, akkor próbáld meg keverni vízzel, úgy hogy fokozatosan egyre kevesebb legyen benne a tej, és egyre több a víz. Tejre amúgy sincs túl sokáig szüksége a cicáknak. Egy vizestál mindíg legyen közvetlenül a szárazeledele mellett, de az enyémnek van egy másik is más helységben, és mindkettõbõl szokott inni. Egyébként sok macska jobban szeret pl. a csöpögõ csapból, vagy a virágok alatti vízbõl lefetyelni.

Ha a tejet megissza, akkor próbáld meg keverni vízzel, úgy hogy fokozatosan egyre kevesebb legyen benne a tej, és egyre több a víz. Tejre amúgy sincs túl sokáig szüksége a cicáknak. Egy vizestál mindíg legyen közvetlenül a szárazeledele mellett, de az enyémnek van egy másik is más helységben, és mindkettõbõl szokott inni. Egyébként sok macska jobban szeret pl. a csöpögõ csapból, vagy a virágok alatti vízbõl lefetyelni.
Az én macskáim 2 évesek, soha egy kortyot nem ittak a kikészített vizükbõl, mindig a csöpögõ kerticsapot nyalogatták, meg esõvizet ittak. Ne aggódj, nem lesz baja, ha szomjas, iszik, egy kevés víz mindenesetre mindig legyen kikészítve.
A macskának sokkal kevesebb vízre van szüksége, mint pl a kutyának. A mi macskáink szinte csak akkor isznak ha száraz kaját kapnak. Szóval nem kell aggódnod, ez normális.
Az én macskám amíg ilyen pici volt, nem ivott, de amióta száraz whiskast eszik, naponta 4-5x iszik, igaz nem a kikészített vizébõl (pedig mindi van neki), hanem a csapból...
Az én kismacskáim legtöbbször nem elöttem ittak, de ha bementem az ablakbólláttam, hogy iszik. Elõször finoman bele kell nyomni a kiscica orrát a vízbe (csak egy pillanatra, nem megfolytani!) az orráról azonnal lenyalja. Ha valami még sose kostolt és nincs jó szaga miért várod el hogy megigya?

Miért van teltház a menhelyeken? Miért nem tudom beadni a kiscicákat? Úgy volt, hogy lesz gazdijuk.

Csak közben kiderült, hogy az oltásaik nélkül mégsem akarják őket, mert oltottakat is lehet ingyen kapni. Kinek van pénze beoltatni őket?

Legjobb válasz: Addig jók voltak míg picik voltak és most,hogy nincs mégse gazdi fel vagy háborodva mert nem veszik be a menhelyen.Kérem az ország 80%-a ilyen állattartó.Ha lenne eszed már ivartalanítva lenne az anyuka. Ha voltál oly felelõtlen és vállaltad a kicsiket akkor legyen pénzed oltatni is õket!

Igazuk van az elõttem szólóknak!!! Te vagy megsértõdve, hogy miért van tele??? Te miért adod be?? Kinek van pénze oltásra??? Aki pl állatot vesz magához, gondoskodnia is kéne róla! Pl nem tenyésztési célra vett állatokat ivartalanítani...
Addig jók voltak míg picik voltak és most, hogy nincs mégse gazdi fel vagy háborodva mert nem veszik be a menhelyen.Kérem az ország 80%-a ilyen állattartó.Ha lenne eszed már ivartalanítva lenne az anyuka. Ha voltál oly felelõtlen és vállaltad a kicsiket akkor legyen pénzed oltatni is õket!
Azért nem, mert tavasszal van a macskák fõ szaporodási idõszaka, most születtek meg a kicsik és a felelõtlen gazdik által "termelt" kiscicák most ezrével kerülnek be a menhelyekre (rosszabb esetben a kukába vagy az autók kereke alá..). Pár hete még alig voltak újszülött cicák, most pedig elég bekukkantani a menhelyek honlapjára.. Márpedig az õ befogadóképességük véges, hiába szeretnének segíteni.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Az olyanoktól mint Te, van telt ház a menhelyeken. Miért nem lehet felnõni a gondolathoz, hogy ivartalanítás??? Apró cica életeket kiteszel annak, hogy MIÉRT és úgy volt... Elképesztõ :-(((
"Miért van teltház a menhelyeken? " Bizony, olyanok miatt, mint Te. Roppant sértõdött hangon reklamálsz, hogy másnak is annyi esze és gondoskodása van, mint Neked. Ivartalaníttatni mikor fogod a macskádat? Vagy a legközelebbi szaporulatot is a mi nyakunkba zúdítod? ÉS mit fogsz most csinálni a Nálad maradó kicsikkel? Netán a kukában vagy az erdõszélen végzik??
Az a helyzet, hogy tök jogos, amit az elõttem szólók leírtak.
Azért mert sokan ugyan azt csinálják mint te! Inkább hirdesd meg a neten hátha lesz jó gazdijuk, és ivartalanítani kellene a macskádat!
Most biztos megsértõdsz, és bõszen nyomod a piros kezet, de a kérdésedre válaszolok. Az ilyen felelõtlen emberek miatt, mint amilyen sajnos te is vagy, ezért vannak tele a menhelyek, és emiatt nem tudod beadni a kiscicákat! Nekik meg sem kellett volna születniük... Tele van az ország kontrollálatlanul szaporodó macskákkal, mert nálunk sajnos még mindig nem szokás ivartalanítani. Ezek aztán elvadulnak, elcsapja õket az autó (vagy egy motoros, aki ettõs súlyos sérüléseket is szerezhet), a vadállományban is komoly károkat okoznak. Sok madárfaj megritkulását, eltûnését is a kóbor házimacskáknak "köszönhetjük". A kiscicákra jelentkezõk meg pont akkor szoktak felszívódni, mikor elvihetõk lesznek... Számold ki, a macskád utódai, ha csak a felük is eljut abba a korba, az elkövetkezõ években mennyi kismacskát ont magából? És azok utódai...? Szóval csak gratulálni tudok, hogy hozzájárultál Magyarország kóbormacska-populációjának növekedéséhez. Kérlek, most az legyen az elsõ dolgod, hogy ivartalaníttatod az anyamacskát!
tiédek a cicák? mert akkor lehet ivartalanítani kéne a mamát és nem lenne ilyen gond ezentul. amugy a cicákat hirdesd meg mindenfele, csak lesz gazdija.
Nagyon könnyû így okoskodni olyanoknak akik nincsenek ebben a helyzetben.Nálunk is most születtek kis cicák és jelenleg fogalmamsincs mit kéne tenni velük, mert édesapám nem hajlandó felfogni azt a tényt, h ezt a nõstény macskát ivartalanítani kéne.Borzasztó sokszor kértem meg rá és semmi .Csak nagyon örülnék ha letudnám adni a kiscicákat vmi biztonságos helyre Budapest közelébe. Tudtok vmi ötletet adni esetleg?
A várólista miatt nyilván nem megy egyik napról a másikra, de a Noé állatmentõknél próbálkozz. http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=900
Vagy hirdesd õket cicás honlapokon.


Miért van az, hogy a kiscicám egy héttel a faiálás után elkezdte cipelni a kismacskákat a lakáson belül? Megakadályozható ez?

A cica benti macska, egy hétig el is volt szépen az általunk készített fekhelyen, de most már viszi a kicsiket a szájában mindenhova.

Legjobb válasz: Akkor történik meg ez általában, ha valami megzavarja az anyát, és nem érzi biztonságosnak a fészket többé. Lehet, hogy túl sokat nézegetitek, piszkáljátok õket? :) Esetleg még akkor is, ha a fészek tele van bolhával, vagy piszkos lett - de benti cicánál ez gondolom nem jellemzõ.

Akkor történik meg ez általában, ha valami megzavarja az anyát, és nem érzi biztonságosnak a fészket többé. Lehet, hogy túl sokat nézegetitek, piszkáljátok õket? :) Esetleg még akkor is, ha a fészek tele van bolhával, vagy piszkos lett - de benti cicánál ez gondolom nem jellemzõ.
Ez a macskák természetes viselkedéséhez tartozik! Azért viszi õket mindig máshova, hogy a ragadozók ne találják meg. Nyilván a lakásban ez a veszély nem fenyegeti, de õ ösztönösen cselekszik. Talán az a baj, hogy túl sokat nézegetitek, esetleg fogdossátok a cicákat. Tegyetek úgy, mintha nem vennétek észre, hogy hova tette õket, és ne menjetek arra! Mellesleg megjegyzem a macska nem kifejezetten lakásba való állat. Például az ilyen dolgai miatt.
Nem jelent problémat, ez a macskák természetes ösztöne. Az én cicám is, mikor megellet, vitte a picinyét mindenhová a lakáson belül. A fontos az, hogy ne simogassátok a kölyköket, mert az anya azt nem szereti, úgyhogy csatlakozom az elôttem felszólókhoz ezügyben. Másrészt nincs semmi baj szerintem, ha lakásban van a cica, az én cicáim is lakáson belül élnek sok éve, és boldogok. üdv.

A kiscicám egyszer az alomba kakil máskor pedig nem az alomba. Ez miért van? Hogyan tudnám ezt megoldani?

2 hónapos kiscicám van,végbél gyulladása volt..Mióta meggyógyult néha nem az alomba kakil..

Legjobb válasz: Hát, egyszer olvastam valahol, hogy ha negatív élménye lesz a macskának a dolga elvégzése közben, pl. fáj neki, akkor hajlamos mellé végezni a dolgát. Tudom, nehéz munka, mert 24 órán át én sem követem a macskát a lakásban, de mégis azt kell mondanom, hogy folyamatos odafigyeléssel... szóval ha észreveszed, hogy készülõdik bele kell tenni és jutalmazni ha oda végzi a dolgát. Simizni vagy jutalomfalat , stb. Azt semmiképp nem ajánlom, hogy megbüntessed ha mellé csinál, mert az csak még több negatívumot szülne benne, pedig tuti így sem lehetett kellemes neki a betegsége.

Hát, egyszer olvastam valahol, hogy ha negatív élménye lesz a macskának a dolga elvégzése közben, pl. fáj neki, akkor hajlamos mellé végezni a dolgát. Tudom, nehéz munka, mert 24 órán át én sem követem a macskát a lakásban, de mégis azt kell mondanom, hogy folyamatos odafigyeléssel... szóval ha észreveszed, hogy készülõdik bele kell tenni és jutalmazni ha oda végzi a dolgát. Simizni vagy jutalomfalat , stb. Azt semmiképp nem ajánlom, hogy megbüntessed ha mellé csinál, mert az csak még több negatívumot szülne benne, pedig tuti így sem lehetett kellemes neki a betegsége.
vegyél neki egy új, más alakú más színû alomtálcát és tedd más helyre a lakáson belül. akkor nem fogja negatív élménnyel összekapcsolni és remélhetõleg használni fogja az új almot
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget.. ;)

Miért van az hogy a 10hetes kiscica még mindig szopik?

10hete születtek kiscicáim 4darab. hármat már elvittek t?lunk a negyedik ittmaradt és még mindig szopik. nemtudom miert, de még az anyja ishagyja.

Legjobb válasz: Hadd szopjon, ez normális! De ha elválasztod se baj.

Hadd szopjon, ez normális! De ha elválasztod se baj.
Nálunk az egyik cicus még egy évesen is szopott, pedig nem is az anyja volt a nõstény cicus. Akkor hagyta csak abba, amikor ivartalanítottuk a nõstényt, és elapadt a teje.
Egyszerûen ragaszkodik.
normális, ha hadja az anyja hadd szopjon, miénk 4hónaposan is szopott
* hagyja
Nyugtatja magát. Elõbb-utóbb abbahagyja.

Miert van az, hogy miota elhoztam a kiscicamat folyamatosan csak pruszkol es taknyos az ora?

Gondolom valami megfazas lehet,de azert mar tobb mint 2 hete elhoztam,azota megkellett volna gyogyuljon nem!? Mit javasoltok mit adjak neki?

Legjobb válasz: valószínû macskanátha. elõbb meg kell gyógyítani, majd be kell adatni a védõoltást macsakanátha ellen és a többit is. de csak orvos tudja kikezelni, sajnos házi módszerekkel nem lehet.

valószínû macskanátha. elõbb meg kell gyógyítani, majd be kell adatni a védõoltást macsakanátha ellen és a többit is. de csak orvos tudja kikezelni, sajnos házi módszerekkel nem lehet.
Érdemes elvinni állatorvoshoz kivizsgáltatni. oltást beadatni. Amikor mi elhoztuk a cicánkat egy hét múlva elvittük orvoshoz. Akkor oltást kapott.
Gyorsan orvos Szövõdményként vakság is kialakulhat :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!