Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a különböző fórumokon (1 db)

Miért van az, hogy a különböző fórumokon sokan nem tudnak helyesen írni?

Ezeket hogy nem buktatták meg nyelvtanból, ha egyszer nem tudják a tananyagot (és valószín?leg már az iskolában sem tudták). Pl. a -ban/-ben és a -ba/-be keverése, "utánna", hosszó magánhangzó használata rövid helyett, stb.

Legjobb válasz: miért van az, hogy téged zavar mások hiányossága? ez a saját problémád, mivel a te "készülékedben jelez igy neked kell megjavitani".. valószinûleg ezek az emberek ha megérték a 8 általánost akkor örülhettek neki minden ami a másikban van és zavar az bennem van csak nincs feldolgozva bennem... a másik ember a hiányosságával arra tanit, hogy fogadd el a másik embert, ne akard megváltoztatni, mert úgysem tudod.. milyen érzéseket vált ki benned mikor meglátsz egy ilyen "utánna" mistake-et ? na ezzel az érzéssel kell tenned valamit? ha magadban feldolgozod akkor ez a probléma nem fog többet eljönni az életedben....

miért van az, hogy téged zavar mások hiányossága? ez a saját problémád, mivel a te "készülékedben jelez igy neked kell megjavitani".. valószinûleg ezek az emberek ha megérték a 8 általánost akkor örülhettek neki minden ami a másikban van és zavar az bennem van csak nincs feldolgozva bennem... a másik ember a hiányosságával arra tanit, hogy fogadd el a másik embert, ne akard megváltoztatni, mert úgysem tudod.. milyen érzéseket vált ki benned mikor meglátsz egy ilyen "utánna" mistake-et ? na ezzel az érzéssel kell tenned valamit? ha magadban feldolgozod akkor ez a probléma nem fog többet eljönni az életedben....
A kérdező hozzászólása: 1. Ez most hogy jön ide? 2. Az utánna nem helyes.
az utánna szó például helyes úgy is h utána meg úgy is h utánna...
A kérdező hozzászólása: Mint mondtam, nem az elírásról beszélek. De hogy lehet olyat például leírni, hogy "tudhassa", amikor ezzel nem lesz rövidebb a szó, hanem tényleg arról van szó, hogy az illetõnek fogalma sincs róla, hogy az helyesen "tudhatja". Vagy amikor úgy írnak, hogy "tölle". Én errõl beszélek, nem arról, hogy valaki elír valamit. Ez nem arról szól, hogy tudnék helyesen írni, de minek, hanem arról, hogy lövése nincs róla, hogy hogyan kell helyesen írni, sõt, szerintem arról sem, hogy vannak egyáltalán helyesírási szabályok. Tényleg nem értem, hogy miért is nem fordítanak gondot az iskolákban arra, hogy az ilyen hibákat korrigálják, és hogy a megtanult anyag rögzüljön.
azért van mert ha gépnél ülnek minek írjanak helyesen? ha kell akkor megteszik (jó persze vannak az alacsony értelmiszintûek.. de az más dolog xD) több idõ lenne mire kiírná helyesen.. meg ált. akik helyesen írnak(gyerekek) azokat strébernek hívjákXDD énisXD bocsi de ezvan tanulom a nyelvtant 4es is vagyok belõle de ha itt ülök akor minek? meg.. te is rontottál..
A netes kommunikáció vizsgálata egy külön tantárgy nekünk a fõsulin. Meg fogsz lepõdni: bármi megengedhetõ. Ez a net mûfaja. Szabad, ellenõrizetlen és ÖNKÉNTES. Vagyis, leginkább itt valósul meg, hogy nem kell részt venned ha nem akarsz, ha nem tetszik valami. :D A nyelv egyébként (mert nyelvészetet is tanulunk ami viszont nem jelenti, hogy én pl. helyesen írok :DDD) bárhogyan is használja valaki, beteljesíti a funkcióját ha megvalósul rajta a kommunikáció. Ahogy elõttem is írták. A helyesítás csak a tanult, mûvelt embereknek fontos, pont azért mert ezzel tudják bizonyítani, hogy tanult, mûvelt emberek.
"nem a helyesírási szabályokat tartják fontosnak a forumokon, hanem a kommunikációt" Szerintem a kettõ nem szétválasztható. Igényes ember ad a helyesírásra, amikor kommunikál. Más kérdés, hogy ehhez is érzék kell, különben nagyon nehéz megtanulni. Sajnálom azt, aki nem képes elsajátítani, akit pedig nem érdekel, azt szánom.
Hogy valakit miért zavarnak ilyen dolgok? Inkább helytelenul írjak, mint ilyen dolgokkal legyen tele az agyam. Egyébként valoszinuleg a tobbség a valoságban sokkal helyesebben ír, sot lehet, hogy kitunoen, csak nem a helyesírási szabályokat tartják fontosnak a forumokon, hanem a kommunikációt!
Részben sietnek és elírják, részben egyszerûen nem tudnak. De még ha csak ez lenne a baj! Kifejezni sem képesek magukat helyesen, és ez még nagyobb hiba. Talán nem ártana lektorálni ezeket az irományokat, mint az újságoknál például. Csakhogy ki fizetne ezért a munkáért? Szerintem senki, ergo...
A kérdező hozzászólása: A "hosszó" magánhangzó egy elírás, én is tudom, hogy nem úgy kell írni, de az utánna, tölle, tudnák, stb. általában nem elírás, hanem úgy gondolják, hogy így kell írni. Az érdekelne, hogy az ilyen rossz helyesírókat miért engedték az iskolában felsõbb osztályba, ha nem sajátították el a kellõ tananyagot.
Mert vagy nem olvasnak eleget, vagy nincs hozzá érzékük (igen, kell hozzá!) plusz általánosban, és középiskolában rohadtul nem foglalkoztak vele a magyar tanárok, tisztelet a kivételnek. (tanítóképzõn az évfolyamtársam leírta a tejet ly-nal...és ez fog tanítani.)
:) :) Úgy látom neked sem sikerült helyesírási hiba nélkül leírni a kérdésedet. "hosszó magánhangzó". :) :) Gondolkodj el miért történt... és a választ megkapod a feltett kérdésedre. :) ))
Nem ezeket, hanem õket, csak úgy szólok. Engem egyébként nem zavarnak, bár van néhány hiba, ami már tényleg fáj... az a gond, hogy nem olvasnak semmit, legfeljebb csak ezeket a fórumokat, ahonnan eltanulják ezt a stílust, máshol nem is látnak írott szót, és ez ragad bele az agyukba. Meg TV-t néznek, és az se tesz épp jót... de interneten amúgy is kötetlenebb a helyesírás, mert rövidítenek, nekem is elég jó helyesírásom van, de pl. msn-en teljesen úgy írok, hogy amelyik billentyû közelebb van, azt ütöm le. Én egyébként meg még nem ismertem olyat, akit nyelvtanból megbuktattak volna azért, mert rossz volt a helyesírása, pedig megérdemelnék.
Az "utánna", "bakkancs", "köppeny", "szöllõ", "szallag", "alapossan", "sietõssen", "heggesztõ", "kõrözött", "kõrút", "pósta", "Tíbor" egytõl egyig helytelen. Utolsó 4 példa gyalázatos pesti tájszólás, ami megjelenik írásban is, és amellett, hogy helytelen, még ronda is. Ahogyan a "hadd" helyett a "had", illetve a "hagy" leírása is. A félregépelés teljesen más lapra tartozik. Az mindenkivel elõfordul és azért, mert kimaradt egy betû, vagy felcserélõdött kettõ (hoyg), vagy a fenti kérdésben az Ú helyett az Ó az gépelési, nem pedig helyesírási hiba. Ezt lehet látni, ha egy betû helyett pont a mellette levõ van leütve. Mondjuk T helyett a Z, ami könnyen keverhetõ tízujjas gépelésnél, mert a T a bal kéz mutatóujj, a Z pedig a jobb kéz mutatóujj tükörben, ezeket könnyû tehát felcserélni. Ugyanez a helyzet a G-vel és a H-val is. Persze jobb ezeket is javítani.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A fa névszóból hogyan lehet igét képezni?

8

Mi a szófaja a kell, lehet, muszáj, tilos, szabad szavaknak?

3

Németjuhász, vagy német juhász?

Helyesírásról van szó.

8

Hogyan helyesebb irni: Klaudia, vagy Claudia?

4

Melyik a helyes kifejezés arra vonatkozóan, hogy pl. ma vasárnap van és a következő csütörtökre szeretnék megbeszélni valamit. "Jövő csütörtökön" vagy "csütörtökön" a helyes kifejezés erre?

Véleményem szerint a "jöv? csütörtök" a "csütörtök" utáni csütörtökre vonatkozik hiszen ma vasárnap van. Egyéb vélemény?

7

Helytelen-e kötőjelesen írni a, koncentrálóképesség’ szót? (koncentráló-képesség)

Ha igen, miért?

6

Jó nyelvtanosok! Mi a különbség?

Fáradság-Fáradtság példák,itt van néhány mondat,szerintetek ez jó??
Misinek nagy FÁRADSÁGÁBA került felcipelni a csomagot a lakásukba.
Viki az edzés után minden tagjában kínzó FÁRADTSÁGOT érzett.
Tamás alig látott a FÁRADTSÁGTÓL,mire elkészült a munkájával.
Senki sem sajnálja a FÁRADSÁGOT,ha látja az eredményt.

Értékelem annak aki segít! :)

5

Ez így jó helyes? Németesek válaszoljanak!

Deshalb wa:hle ich sie,denn sie ist franczösich,und mir sind sympathisch die franczösische Menschen,ihren srache ist sehr schön.Ich auch mag die Musik,vielleicht sie kann mir neue zeigen.Ich bin zwischen 13 und 15 Jahr.Mir gefa:llt ihrem Name:In dem vorigem Jahr ich habe Tennis spielen gewollt.

5

Tényleg helytelen az "azt gondolom" forma?

Egy kollégám szerint a helyes forma "úgy gondolom", a fenti változat pedig hibás.

6

Ez a szöveg helyes latinul? És egyébként nagyjából mit jelent?

Lux et lex.
Lux et veritas.
Post tenebras lux
In luce Cua videmus
lucem In lumine tuo
videbimus lumen.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!