Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a jobb (212 db)

Az miért van, hogy a jobb kezem hamarabb kiszárad mint a bal?

Ilyenkor télen mindig gyakrabban kiszárad a kezem, de valamiért a jobb kezem hamarabb szokott száradni mint a bal. Mitõl lehet ez? Van köze hozzá, hogy jobb kezes vagyok?

Legjobb válasz: Velem ugyanez van... Tiszta repdezett a jobb kezem. Borgyogyasz adott rá kenõcsöt, mosdokenocsot.

Velem ugyanez van... Tiszta repdezett a jobb kezem. Borgyogyasz adott rá kenõcsöt, mosdokenocsot.
bizonyára van köze hozzá hogy milyen kezes vagy, de lehet hogy más az élõflórája.
Nekem is így van, fõleg télen. Lehet köze a kezességhez, mert jobb kezedet éri több vegyszer. (pl. mosogatószer, mosószer, sampon stb.) Amióta mosdókesztyût használok sokat enyhúlt a szárazság.
Ha jobb kezes vagy, akkor szerintem azért szárad ki hamarabb, mert azt a kezed használod a legtöbbször. Tudod: azzal írsz, eszel stb. És mivel a jobb kezed éri több "megerõltetés", ezért hamarabb is elgyengül, mint a másik.

Miért van, hogy a jobb mellbimbóm nem, míg a bal nagyon érzékeny pár napja?

Nem rég volt mensim (12 napja jött meg) és nem értem, miután elmúlik sosincs ilyen. Most miért?

Legjobb válasz: Talán a peteérés felé közeledés miatt lehet.

Talán a peteérés felé közeledés miatt lehet.

Az miért van hogy a bal oldali hasizmom lejjebb van mint a jobb? Ez baj?

Legjobb válasz: Nem, ezt hívják "aranymetszés"-nek.:-) Ha jobban megfigyeljük, tökéletesen szimmetrikus ember nincs is.

Nem, ezt hívják "aranymetszés"-nek.:-) Ha jobban megfigyeljük, tökéletesen szimmetrikus ember nincs is.

Az miért van, hogy a babám minden evés után visszabukik egy csomót? A bukás elleni tápszertől sem lett jobb, ugyhogy azt már nem is esszük. Tápszer váltás se segített. Mit tegyek? Másnál is van ilyen?

Nem hinném hogy t?letetem, mert három hónapos és még mindig "csak" 100ml eszik:S

Legjobb válasz: Szia, az én babám igaz, hogy csak 2 hónapos, és anyatejes, de Õ is sokat bukik. Rögtön evés után is. Teljesen mindegy, hogy 60 vagy 200 ml-t eszik éppen. Azt mondta nekem több gyerek orvos is, hogy ez természetes, mivel még gyenge a gyomorzáró izmuk, és majd idõvel elmúlik. Van egy ismerõsöm, akinek a babájánál akkor múlt el, amikor elkezdte a hozzátáplálást. Már én is teljesen kivagyok a bukástól, de reménykedem, hogy hamarosan megerõsödik a gyomra. Kitartást Nektek is!

Szia, az én babám igaz, hogy csak 2 hónapos, és anyatejes, de Õ is sokat bukik. Rögtön evés után is. Teljesen mindegy, hogy 60 vagy 200 ml-t eszik éppen. Azt mondta nekem több gyerek orvos is, hogy ez természetes, mivel még gyenge a gyomorzáró izmuk, és majd idõvel elmúlik. Van egy ismerõsöm, akinek a babájánál akkor múlt el, amikor elkezdte a hozzátáplálást. Már én is teljesen kivagyok a bukástól, de reménykedem, hogy hamarosan megerõsödik a gyomra. Kitartást Nektek is!
Szia! Megnyugtatlak hogy az én babám már 6 hós és a mai napig szinte minden kaja után ez van.Tök mindegy hogy tápszert eszik vagy bébi ételt akkor is! Nagyon várom már azt a pillanatot mikor végre nem bukik már! Napi 3-4-5 elõke elmegy.Egész nap rajta van!
A kérdező hozzászólása: mi a textil pelussal vagyunk így! Napi 8-10db is elmegy:) :) Húúú de várom már hogy elmúljon

Doki a leletemre azt írta, hogy a bal petefészkemben van domináns tüsző, miért van mégis a jobb oldalon ovu fájdalmam?

11. napon voltam UH-n, a leletemen az van, hogy a bal petefészkemben volt akkor 16 mm-es tüsző. Most így a 14. napon mégis a jobb oldalon szúr alul. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Szerintem összekeverte a két oldalt. Nekem mindig azon az oldalon fájt amelyikbõl volt.

Szerintem összekeverte a két oldalt. Nekem mindig azon az oldalon fájt amelyikbõl volt.

Miert van hogy a 2 es felhonapos kislanyom miota megvan es szopik nem akar csak eroszakkal szopni a ball mellembol? De a jobb mellembol bar mikor szopik.

mindig sirassal kezdodik a szoptatas mert a ball mellem nem akarja szopizni csak ha bele eroszakolom a szajaba es utana is csak egy par szivas es utana megint a hiszti hogy nem kell neki a ball cici csak a jobb.hat nem tudom mit csinalok rosszul elvagyok keseredve hogy miert lehet ez.volt valaki ijen hejzetbe?

Legjobb válasz: van olyan,hogy nem szereti arra az oldalra fordítani a fejét - ilyenkor meg kell próbálni más pozícióból (hónod alól vagy fekvõ/ülõ helyzetbõl) próbálj ki minél több pozíciót,ami csak eszedbe jut!

van olyan, hogy nem szereti arra az oldalra fordítani a fejét - ilyenkor meg kell próbálni más pozícióból (hónod alól vagy fekvõ/ülõ helyzetbõl) próbálj ki minél több pozíciót, ami csak eszedbe jut!
A pozícióváltás jó ötlet, de nekem még más is eszembe jutott. Az én lányom sem akart az egyik mellembõl szopizni, ennek az volt az oka, hogy abból nagyon jött a tej, nem gyõzött nyelni és nem szerette, ha nem szophatott nyugodtan. Nekünk az vált be, hogy mielõtt arra a cicire tettem, kifejtem egy kicsit, csak épp annyit, hogy ne dõljön annyira a tej. Így már szopott onnan is készségesen.
Nekem is csak a bal mellembõl volt hajlandó szopizni 2 hónapos kora utántól. Egyébként az egész családunkban igy van. A jobból fejni is alig tudtam (azért 7 hós koráig mindig fejtem abból is de vhogy ott nem indultak úgy be a dolgok). 1 éves koráig szoptattam csak egy mellbõl. Szóval meg lehet oldani..mondjuk nagyon macerás volt, mert mikor mások már rég 3-4 óránként szopiztak, a fiam egy egy növekedési ugrásánál 12szer is evett egy nap (ez 3, 5, 6 hós korában is volt) mert egy mellben sose volt annyi hogy elég legyen, így "utol kellett érje" a keresletet a kínálat.:) De megérte. Én hiába próbáltam bármilyen poziciót, nem vált be:( Következõ babánál azért jó lenne mindkettõbõl szoptatni. Már csak a méretbeli különbség miatt is mert most a bal cici mindig nagyobb volt mint a jobb.:)
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a segitseget mindannyiotoknak. BOLDOG UJ EVET !!
igen nekem meg balból evett jobból nem...de én nem erõltettem te se tedd még végén attól is elmegy a kedve amibõl edig szívesen evett...én a másikból amibõl nem evett egyszerûen lefejtem s kész max cumiból megkapta...nem szokott le cicirõl se. Kitartás de erõltetés semmiképp se vezet jóra
A kérdező hozzászólása: koszi szepen es minden jot .

Az miért van hogy a bal kezemen 120/70 a vérnyomásom a jobb kezemen meg 150/70? Egy perc sem telt a mérések között.

Legjobb válasz: 2 kar között szokott eltérés lenni, bár talán nem ekkora. Viszont a bal karon (csuklón) kell(ene) inkább mérni.

2 kar között szokott eltérés lenni, bár talán nem ekkora. Viszont a bal karon (csuklón) kell(ene) inkább mérni.
Csak egy oldalon mérjünk! A jobb és bal karon mért értékek eltérõek lehetnek. A vérnyomást általában a bal karon mérjük, de ha a jobbon magasabb értékeket kapunk, akkor ott ellenõrizzük rendszeresen. Mérés elõtt lazítsunk!A lazítás csökkenti az értékeket, ezért a mérés elõtt kapcsolódjunk ki öt percre, de ha ezt megelõzõen stresszes állapotban voltunk, hagyjunk magunknak ennél több idõt. http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/hea..
5 percet kell várni 2 mérés között, a vétnyomásmérõ miatt!!!
A kérdező hozzászólása: higanyos vérnyomásmérövel mérte a belgyogyász.

Az miért van, hogy a bal mellemen, nem nagyon látszik a bimbó, a jobb mellemen meg igen?

21 vagyok. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ne szégyeld magad! Ilyen a természet. Valószinû festékhiány az oka. Nekem mind a két mellbimbóm halvány, ráadásul a mellem is kicsi és a párom igy fogad el. BOLDOGOK VAGYUNK!

Ne szégyeld magad! Ilyen a természet. Valószinû festékhiány az oka. Nekem mind a két mellbimbóm halvány, ráadásul a mellem is kicsi és a párom igy fogad el. BOLDOGOK VAGYUNK!
szia! Nekem is ilyen. Engem mondjuk annyira nem zavar, elfogadtam h ilyen.De hideg víz, v hideg éri, akkor meg simán látszik. Próbáld ki. Annyira meg nem is kell ám szégyelned ezt sztem, nyugi, másnak is van ilyen, ez legyen a legnagyobb problémád.
Senkinek sem teljesen egyforma a 2 oldala. A fiúknak sem. Van olyan lány, akinek 3 mellbimbója van (a 3. a melle alján ráadásul) - és õ is talál párt. Úgyhogy ne foglalkozz a dologgal sokat. Amikor a fiúd elkezd felderíteni, mielõtt meglátná, mondd el neki. Szerintem olyan kívácsi lesz, hogy azonnal meg kell néznie :-) Utána meg már nem lesz gond :-)
Menj plasztikai sebészhez. Menj pszichiáterhez, aki segít önmagadat úgy elfogadni ahogy vagy.

Az miért van Hogy az Amerikai Viceroy sokkal jobb mint a Magyarországon kapható Viceroy?

az amerikai finom,a magyar meg tiszta pocsék. Miért? Normális válaszokat kérnék!

Legjobb válasz: Jobb minõségû dohányból, papírból készül.

Jobb minõségû dohányból, papírból készül.
Pontosan így van. Amerikában a Viceroy nem számít egy alsókategóriás, proli ciginek, hanem ott egy jobb márkának minõsül, ezért jobban odafigyelnek a gyártására, és ahogy írták is, jobb anyagokat használnak hozzá. De amúgy nem csak a Viceroy-al van ez, ugyanezt lehet elmondani, ha összehasonlítjuk az itthoni és az Amerikai Marlborót, vagy Camelt. (ez csak saját vélemény)
az elsõnek van igaza
nem csak az amerikai es magyar kozt van kulonbseg. en a szlovakiaban es itt vasarolt marlboroban is erzek kulonbseget.
A kérdező hozzászólása: 16:58 as És melyik jobb? A szlovák vagy a magyar Marlboro ?
Egyik se "jobb" hosszútávon...
a magyar marlboro kicsit edeskesebb foleg az utoize es talan egy kicsit testesebb a fustje. a szlovaknak egy kicsit fustosebb az ize. nekem a magyar altalaban jobban izlik. de hangulat fuggo. viszont ha valasztanek akkor a magyar hosszutavon jobban bejon

Miért gondolják olyan sokan, hogy van értelme a Jobbikra szavazniuk? Úgysem fog soha kormányra jutni ilyen gyerekesen ostoba programmal. Akkor meg?

Legjobb válasz: Még nincs hivatalos programja. Egy ellen kérdés, egyesek miért gondolják, hogy van értelme az Mszp-re szavazniuk? Úgysem fog soha kormányra jutni ilyen gyerekesen ostoba programmal. Akkor meg?

Még nincs hivatalos programja. Egy ellen kérdés, egyesek miért gondolják, hogy van értelme az Mszp-re szavazniuk? Úgysem fog soha kormányra jutni ilyen gyerekesen ostoba programmal. Akkor meg?
Még nincs hivatalos programja. Egy ellen kérdés, egyesek miért gondolják, hogy van értelme az Mszp-re szavazniuk? Hagyd már. Nem MSZP s hanem Fideszes és azt hiszi hogy majd Obán vagy hogy is hívják, érdemi változásokat indít be. Nem is sejti a csacska, hogy ugyan azt a liberális bõr lehúzást fogják folytatni, mint Gyurcsány vagy ki a fene.
Ellnezékben is folyton a kormány "seggében" lehetnek, hogy ne csináljanak ostobaságot. Illetve a mérleg nyelve lehet, ha úgy alakul. A fidesz kormány csúfos leszereplése után pedig abszolút nem elképzelhetetlen egy Jobbik kormány. Amúgy én sem értem mi az ostoba program? Nagyon komoly szakember gárdája van a Jobbiknak, nem pár hülyegyerek írogat. Pont, hogy a Fidesz ígéretei megvalósíthatatlanok, demagógok.
http://www.youtube.com/watch?v=FHUTXi4Fg84 Rendvédelem Csak nézd meg, kik támogatják, és segítenek a program ezen részében. Bemutató 2010. január 16-án
Miért gondolod, hogy érdemes az mszp- szdsz (ma néhányan lmp-nek is hívják)-re szavazni?
Idézz! Mi benne a gyerekes vagy az ostoba? Ha nem tudsz akkor te vagy az ostoba, mivel ezt a kérdést úgy tetted fel mintha nagy ismerõje lennél a témának.
Mibõl gondolod azt, hogy a többi párt érdemlegesen kormányozza az országot!? Annyian csinálták már rosszul... jöjjön végre a Jobbik!
Valószínûleg azért nem érkezett érdemi válasz, mert aki ilyen kérdést tesz fel, annak magyarázhatod, csak balhét akar. Aki picit kinyitja a szemét, 10perc alatt megtalálja a választ. Akár interneten, akár ha elnézel egy-két "szebb" utcába vagy a parlamentben megnézel 1-2 szavazást...
Tipikus indulatos protest szavazók :-)) Neked komoly értelmezési zavaraid vannak. Ugyanis , volt egy kérdés, amit egybõl negrigált egy állítás. Az állítás pontosítását, és egyben a megválaszolhatóság lehetõségét kértem azzal hogy nevezze meg mi is az. Erre nem kaptam választ. De akkor mire válaszoljak?
Ami azt illeti, az is sokat elárul a jelenlegi választói hangulatról, hogy a kérdésre eddig egyetlen hozzászóló sem adott érdemi választ, csupán azt, hogy "miért, a többire mi értelme szavazni?". Tipikus indulatos protest szavazók :-))
"gyerekesen????ostoba programmal???" Csak az gondolkodik igy akinek fogalma sincs a Jobbik terveirol vagy aki "nem latja a fatol az erdot"Bocsi!!!!
Aki 100%-ban eliteli is a Jobbikot{habar nem tudom miert}is arra szavaz gondolvan "mi a francra szavazzak???"Ki lop kevesebbet???leszerepeltek itt az "emberek"lopas dolgaban.Mindeki igazsagot akar!
Kedves 65%-os! Meggyilvánulásaid alapján, te is közelebb áll a gyermekkorhoz, ráadásul azt a négy mondatot egy beírásban is lehetett volna.... Mondjuk mennyivel okosabb az a nyugdíjas, aki elhiszi , hogy az Mszp még mindig szocialista párt, ezért rájuk szavaz? Vagy az aki a Fideszre szavaz munkás létére?Szóval gondolkozni kellene kérem szépen, pontosan mindenki arra szavaz, ami szimpatikus neki, nem amire mondják, hogy szavazzon, mert különben hülye, rasszista stb...tessék átolvasni a demokrácia alapjait, nem nagyon megy így fejbõl...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. A Jobbikos hozzászólóknak is, természetesen! De azért örömmel látam, hogy nem csak õk írkálnak ide. Természetesen mindenkinek szíve joga arra szavazni, aki neki szimpatikus. De azért néhányan majd hátha elgondolkodnak rajta, hogy az országnak mi a jobb. Lehet, hogy most a Fidesz sokaknak puhánynak, meg megalkuvónak tûnik, de mégiscsak õk lesznek azok (remélhetõleg), akik tavasszal végre leválthatják a szoclib kormányt és a nemzeti érdekeket elõtérbe helyezõ politikát folytathatnak. A Jobbik népszerûségéhez biztosan hozzájárul az elmúlt nyolc év katasztrófakormányzása, rengeteg jogos sérelem gyûlt fel az emberekben (cigánykérdés, az orszég javainak szétrablása, eladósítás stb.), amire könnyû divatos jelszavakban, radikális megoldásokat ígérni. Amit ráadásul visszataszító, alpári zsidózással meg õsmagyarkodásal vegyítenek. Ez azért többségi támogatást sohasem fog kapni. De, ha valami csoda folytán a Jobbik megkapná a kezébe a kormányzást, egy hét alatt kiderülne, hogy képtelem lenne bármit is megvalósítani abból, amivel most oly határozottan szédíti a fiatalokat, meg a csalódott embereket. Más egy divatos, fiatalos, lendületes mozgalmat szervezni, jelszavakat ordibálni, mint egy országot vezetni.
ha ok nyernenek, jobb ha pakolsz es huzol az orszagbol... olyan "rend" lesz mint iranba
No akik írták, hogy gyerekek, fiatalok álmodnak(igen, a nyugdíjasok mszp-je biztos jobb, hisz rájuk csak csupa megfontolt, bölcs ember szavaz, aki már sokat látott): ti melyik pártra szavaztok? miért? egyszer már feltettem a kérdést, de senki sem volt rá hajlandó válaszolni. ha nem szavazol az azt jelenti, hogy leszarod mi lesz, vagy nem értesz egyet a hierarchiával. Utóbbit kétlem, mert ezek a nagy demokraták többnyire. Kérdezõ: A fidesz milyen megoldást kínál a cigánybûzözésre? Ja jut eszembe Viktor szerint náluk olyan nem is létezik.
" Lehet, hogy most a Fidesz sokaknak puhánynak, meg megalkuvónak tûnik, de mégiscsak õk lesznek azok (remélhetõleg), akik tavasszal végre leválthatják a szoclib kormányt és a nemzeti érdekeket elõtérbe helyezõ politikát folytathatnak. " A Zsidesz meg a nemzeti érdekek? HAHAHA Nemzeti, de nem a magyar nemzeté.
Mert a Jobbik azt akarja amit en. Az en szavazatomat nem befolyasolja az eredmeny, de remelem hogy a szavazatom az eredmenyt befolyasolja.
""gyerekesen????ostoba programmal???" Csak az gondolkodik igy akinek fogalma sincs a Jobbik terveirol vagy aki "nem latja a fatol az erdot"Bocsi!!!!" Nyilván csak annak nem tetszik a Jobbik programja, aki nem ismeri. Ugyanaz az arrogáns szöveg, mint Kóka Jancsi "az emberek 2/3-a liberális, csak még nem tud róla" dumája. Egy a baj: még egyetlen emberrel sem találkoztam, akiben három tulajdonság: az intelligencia, a becsületesség és a jobbikosság egyszerre lett volna jelen. A háromból az egyik mindig hiányzik.
"Miért gondolják olyan sokan, hogy van értelme a Jobbikra szavazniuk?" Mindig vannak, akik hisznek a mesékben. Elhiszik, hogy a Jobbik egy olyan párt, amely nem párt, és politikusai olyan politikusok, akik nem politikusok. Elhiszik a Jobbiknak, hogy a Jobbik "más, mint a többi", mintha nem lett volna ugyanez már korábban egy csomó, mára feledésbe merült párt programja. (Néhányat említek: Centrum, HOM, MIÉP, EMU, NDSZ, MOP és társai. Ki hányra emlékszik?) "Úgysem fog soha kormányra jutni ilyen gyerekesen ostoba programmal. Akkor meg?" Ezt a szavazók még nem tudják. Majd megtanulják. Elvégeznek talán egy-két egyetemet, elkezdenek talán dolgozni, és aztán élettapasztalattal a hátuk mögött rájönnek, hogy a dolgok nem úgy mûködnek, mint a jobbikos világképben. Aztán a Jobbik megy a süllyesztõbe, mint a korábbi csodapártok. 10-15 év múlva az akkori 18-20 éveseknek meglesz a maguk "jobbik"-ja új vonákkal és morvaikkal.
Gyerekek mindent elhisznek.
Buták.
Nézd, ha tõlem megkérdezi valaki, miért van értelme szavazni az általam favorizált pártra, higgadtan elmondom, hogy miért. Még akkor is, ha a kérdezõ nyilvánvalóan hangot ad annak, hogy nem ért vele egyet. Számomra a "mert teljesen egyértelmû, csak nézz körül", "a mert a többiekre miért szavazzak?", "mert a többiek hazaárulók, és csak õk az igazi magyarok"... címû válaszok elégtelenek.
a.)Azért van értelme rájuk szavazni, mert akkor több képviselõjük lesz a parlamentben, nagyobb teret kapnak, jobban figyelnek a véleményükre. Jelenleg az elképzeléseimhez õk állnak a legközelebb. b.)az összes többi már leszerepelt, és változást akarok.
Azért veszik be mert a jobbikos szavazok többsége téleg gyerek, tini, egyetemista akkik még hisznek a tündérmesékben.
Utolsónak: te, mint megfontolt, bölcs sokat látott ember, melyik pártra szavazol? Miért?
"Ellnezékben is folyton a kormány "seggében" lehetnek, hogy ne csináljanak ostobaságot." Most ellenzékben van a Jobbik. Miben nyilvánul meg, hogy a kormánynak, idézem, a "seggében" vannak, hogy az ne csináljon ostobaságot?
Utolsónak: úgy, hogy Morvai minden nap elüvölti a háromszavas repertoárját, és már mindenki baromira unja. Ez lesz jövõ tavasztól a Parlamentben is.
Buta élettapasztalat nélküli gyerekek akik mindent bevesznek.
A legkönnyebb hinni hogy ha nindenkit elhodunk a francba nekünk sokkal jobb lesz.
Elkényesztetett kölykök hisznek a mesékben.
Ostoba program??? A többi párt programja talán okos?? Szerintem inkább fordítva. Lehet, hogy most nem fog kormányra kerülni, de sosem tudni mit hoz a jövõ. Gondolta volt valaki akkor amikor újraválasztották az mszp-t, hogy most ilyen százalékon fog állni? Szerintem nem. Ha meg nem tetszik, akkor ne szavazz rájuk. Mindenki arra szavaz, akit helyesnek gondol.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!