Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a fogamzásgátló (21 db)

Miért van az hogy a fogamzásgátló papírja azt mondja, hogy erősen ajánlott a szedése közben a cigarettát abbahagyni? Ez talán befolyásolja a megbízhatóságát? És mi van akkor ha nem fejezem be, vagy csökkentem az adagot?

Yasminellet szedek

Legjobb válasz: A cigarette nem befolyásolja a tabi felszívódását, egyáltalán én is dohányzom, 4 hónapja szedem a tabit(én lindynette 20at), és nem gyengetítette meg a hatását. A mennyiség csökkentését azért javasolhatja a papír, meg a dokik is (vagy akár a teljes leszokást) mert a fogamzásgátló is megterheli a szervezetet, a dohányzás pedig összeszûkíti a vérereket növeli a trombózis és a különbözõ elzáródások veszélyeit (infarktus, szívroham, agyvérzés) A tabletta és a dohányzás pedig együtt odahathatnak egy trombózis kialakulásához.

A cigarette nem befolyásolja a tabi felszívódását, egyáltalán én is dohányzom, 4 hónapja szedem a tabit(én lindynette 20at), és nem gyengetítette meg a hatását. A mennyiség csökkentését azért javasolhatja a papír, meg a dokik is (vagy akár a teljes leszokást) mert a fogamzásgátló is megterheli a szervezetet, a dohányzás pedig összeszûkíti a vérereket növeli a trombózis és a különbözõ elzáródások veszélyeit (infarktus, szívroham, agyvérzés) A tabletta és a dohányzás pedig együtt odahathatnak egy trombózis kialakulásához.
Csak megerõsíteni tudom az elõzõ választ: valóban, az érszûkítõ hatás miatt fokozott a trombózis kockázata. (fokozott kockázati tényezõk: 35 feletti életkor, dohányzás, szülõknél elõforduló trombózisos megbetegedés).
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Ja, erre én is kíváncsi lennék.
A fogamzásgátlók a ciklusba avatkoznak bele. Ennek a lényege, hogy 3 hétig FOLYAMATOSAN (tehát kihagyás nélkül!) fenn kell tartani egy hormonszintet - de utána egy hétig nincs szükség semmi hormonra.
Arra az egy hétre elegendõ az a hormonszint amit beszedsz 21-22 nap alatt, tabi függõ. De ha kihagysz, akkor elõfodulhat peteérés, és ezért a gyórtók nem kockáztatnak, és a kiegészítõ védekezést ajánlják, én sem kockáztatnék.

Miert ilyen keves a menszim, ha fogamzasgatlot kellet szednem 1 honapig ciszta miatt, leci magyarazzatok mar el nekem hogy ilyenkor ez menszi? Mert azt hallotam hogy fogamzasgato utan nem jon meg rendesen, hanem csak valamilyen verzes van

Legjobb válasz: ma jott meg es elkezdetm szedni a baratcserjet! ha egy honapig szedtem fogamzasgatlot,nem kell varni ilyenkor 2-3 honapot mig neki kezdunk megint a baba projektel?vagy ez csak azokra ervenyes akik evek ota fogamzasgatlot szedtek?

A kérdező hozzászólása: ma jott meg es elkezdetm szedni a baratcserjet! ha egy honapig szedtem fogamzasgatlot, nem kell varni ilyenkor 2-3 honapot mig neki kezdunk megint a baba projektel?vagy ez csak azokra ervenyes akik evek ota fogamzasgatlot szedtek?

Akik fogamzásgátló tablettát szednek, miért mondják hogy megjön a menstruációjuk amikor nekik megvonásos vérzésük van?

Legjobb válasz: Mégis mit mondjunk? Azt, hogy megjött a megvonásos vérzésem? Egyébként ez téged miért zavar?

Mégis mit mondjunk? Azt, hogy megjött a megvonásos vérzésem? Egyébként ez téged miért zavar?
De jó lenne, ha csak ennyi problémám lenne, hogy ilyeneken gondolkodjak pfff...
pff... soha nem mondanám, hogy megjött a megvonásos vérzésem... vérzésmenstruáció, ezért.
Egy részük azért, mert nincs tisztában azzal, hogy mi a különbség a kettõ között. A másik részük pedig azért, mert egyszerûbb és rövidebb (bár simán mondhatnának annyit menzesz helyett, hogy "vérzés").
Én például tisztában vagyok azzal, hogy mi a különbség a kettõ között, de tabletta szedés elõtt is a menzesz szót használtam, ezért most is az jön a számra. De nem hiszem, hogy ez olyan eget rengetõ probléma lenne. Egyébként a nõgyógyászok többsége sem a megvonásos vérzés kifejezést használja, hanem a menzesz, menstruáció szavakat.
A kérdező hozzászólása: miért mi a bajod??
Hát azért elég meredeken hangzana: Bocs édes, ma nincs szex, mert megjött a megvonásos vérzésem... Sztem hülyének nézne, hogy mibajod van...? xD (még ha õ is eléggé tisztában van a tájékoztatóban leírtakkal) Amúgy meg tényleg az orvos is menzeszre kérdez rá mindig, pedig sztem elég jól tudja, hogy gyógyszert szedek... :D
A vérzés vérzés marad, rengetegen vannak akik nem tudják mi a különbség! Ha neked jobban hangzik hát mond azt, te nem szedsz?

Miért van az, hogy egy éve szedek már fogamzásgátlót, teljesen jól működik, de még van 3 szem kb. a tabiból, és pár hónapja akkor van már nagyon enyhe pecsételő vérzésem?

Csak tabival védekezünk,és m?ködik is rendesen,de nem kellene véreznem.

Legjobb válasz: az nem jó, ha vérzel. orvost kell megkérdezni!!

az nem jó, ha vérzel. orvost kell megkérdezni!!
A kérdező hozzászólása: Másfél éve szedem a foggátlót, és kb 6 hónapja van ez, de nem is minden hónapban.
http://www. orvostudakozo. hu

Miért van az, hogy patikánként ekkora árkülönbség van a fogamzásgátlók közt?

Az egyik patikában a múltkor 6000 Ft volt a fogamzásgátlóm, most egy másikban vettem, ott meg 7200 ugyanaz. Hogy lehet több mint egy ezresnyi különbség?

Legjobb válasz: nem hatósági áras, és attól függ, mennyit akar rajta keresni a patika...

nem hatósági áras, és attól függ, mennyit akar rajta keresni a patika...
Mert szabadáras.
Kapitalizmus. Üdv, Lenin.
Lenin? Inkább Marx és Engels.
Én egységárat akartam! Üdv, Lenin.
Ok Lenin, de a kommunizmus elvei alapján akartad. Azt meg elõdeid írták le:)
Én behódoltam, de vannak dolgok amik jobbak lettek volna... Üdv, Lenin. ;)

Miért nem akarja a párom, hogy fogamzásgátlót szedjek? Pedig elég sokat szexelünk, mégis az óvszer mellett van.22/Lány

Én jobban élvezném óvszer nélkül,hiszen akkor tényleg nem választana el t?le semmi. Nem kellene megállni,hogy jajj fel kell húzni az óvszert,az olyan illúzióromboló... Soha nem voltam még beteg,nem értem miért ellenzi a f.gátlót.:S Anyagilag neki is jobb lenne. (mindig ? veszi) Hogy vegyem rá? Másnál is volt ilyen probléma? Vagy esetleg ennyire nem bízik meg bennem és azért nem szeretné ezt a védekezési módszert?

Legjobb válasz: Õ mit mondott mikor ezt megkérdezted tõle?

Szerintem a mellékhatásoktól fél, mint pl. a csökkenõ vagy és az elhízás.
Õ mit mondott mikor ezt megkérdezted tõle?
Ráadásul a gumi nem csak a terhesség ellen véd, hanem a fertõzések ellen is. Mindkettõtöket. És számtalan kellemetlen nyavalya van (pl. gomba), amit nem csak nemi úton, másik partnertõl lehet összeszedni, viszont óvszer nélkül átadhatnátok egymásnak. Erre is gondolni kell.
Én a nem bízik benned verzióra szavazok, de hozzátenném, hogy tökéletesen megértem és egyetértek vele, bár minden férfi és nõ így gondolkozna. Én nõ vagyok, de mindig szedtem tabit, mert azt ÉN irányítottam, az ÉN kezemben volt a sorsom. Nem kellett attól félnem, hogy a pasi elbénázza, és ÉN maradok terhes, õ meg mossa kezeit. Fordítva is így helyes: mondani mindent lehet... Sok nõ hazudja, hogy szedi a tabit, holott nem szedi, csak úgy akarja megtartani a pasit, hogy teherbe esik. A pasi meg szidja a nõt, holott õ is hibás, hiszen a gyerekhez 2 ember kell, tehát aki nem akar gyereket, védekezzen saját maga is, a másiktól függetlenül. Elhiszem, hogy te rendesen szednéd a tabit, de meg kell érteni a pasit is.
Okos férfi nem bízik megy egy nõben sem. A másik, hogy minden fogamzásgátlónak vannak káros hatásai.Akkor is, ha a maiak kevésbbé károsak.
Vagy nem bízik meg benned, vagy egyszerûen csak téged óv. A fogamzásgátlóknak hosszú távon komoly káros hatásaik vannak. Elsõnek: akkor az "okos" férfiak nagyon boldogtalan életet élnek :-)
Cseréljünk pasit:) Az enyém mindig azt akarja, hogy fogamzásgátlót szedjek pedig tudja, hogy irtó beteg vagyok tõle. Semmi pénzért nem húzna gumit. Inkább bevállalja a gyereket is csak ne kelljen neki gumi:(
szerintem az elég genyóság lenne, ha felíratnád, és akkor mondanád el, ha védett vagy... egyébként, én sem szeretném, ha a barátnõm gyógyszert szedne. konyítok annyira a bioszhoz, hogy azt mondjam, inkább veszem a gumit. 20/F
Egy okos nõ nem bízik meg egy pasiban sem:)
nem kell az engedélye. írasd fel és majd akkor mondd meg, ha már védett vagy. ez abszolút a te döntésed.
Lehet neki van vmilyen betegsége, és nem akarja hogy óvszer nélkül elkapd.Ez csak egy lehetõség, de azért benne van a pakliban.Szerintem faggasd ki hogy miért is nem akarja pontosan.Mert hogy téged óv, az tág fogalom.
Szerintem egyszerûen csak szeret... Az én barátom sem engedné, de tudod hogy ez miért van? Mert a késõbbiekben, ha mondjuk gyereket akarsz, akkor lehet, hogy nem lesz egészséges, azontúl neked sem tesz jót. És ha lemond az élvezetrõl a te javadra, becsüld meg...
sztem meg nem akar egy életen át tartásdíjat fizetni XD...amilyen lököttek a nõk a babákat illetõen manaopság, nem csodálom... amúgy irasd fel, kezd el szedni, és ha még úgy is akarja a gumit, akkor bizalmatlan veled szembe, amit az exe után meg is értek.... ha elhagyja téged féltett, de ha látja h nincs bajod már nem fog. 21/ L
Utolsó vagyok. Egyébként ha annyira akarsz akkor kezd el szedni. Ha tudja, hogy szeded a gyógyszert, és úgy is gumit akar, akkor az elsõ vagy a második lehetõség érvényes. Ha hagyja a gumit, akkor a harmadik.
Szerintem három lehetõség van: 1. Nem bízik benned. Vagy attól fél, hogy esetleg azt csinálod, mint az exe, vagy csak attól, hogy elfelejted beszedni a tablettát. Végül is ha szétnézel az oldalon, ebben a kategóriában a kérdések fele arról szól, hogy elfelejtettem bevenni a tabit, de szexeltem a párommal", vagy "rosszul szedtem a tablettát". 2. Nem bízik a tablettában. Ha a gumi kiszakad, azt látod, és még tudsz vmit tenni. De ha nem hat a tabletta (kihagyod, kihányod, vmelyik gyógyszer csökkenti a hatását), már csak akkor veszed észre, ha teherbe estél. 3. Félt. A tabletta számos pozitív hatása mellett sajnos van legalább annyi negatív is. A szedés alatt jelentkezõk még csak hagyján, hiszen ha lecsökken a libidód, migréned lesz vagy meghízol, akkor abbahagyod és kész. De sajnos vkinél nagyon megkavarja a hormonrendszert, ami csak akkor derül ki, mikor az illetõ abbahagyja. És mondjuk nem menstruál több hónapig, nincs peteérése, és rohangálhat a dokihoz hormonkezelésre, ha gyereket akar. Vagy épp úgy kiragyásodik, mintha a második tinikorát élné, annak ellenére, hogy tizenévesen nem volt egy darab pattanása se. Az ember nagy része azt hiszi, hogy ez vmi iszonyatosan ritka utóhatás, de sajnos sokkal gyakoribb, mint gondolnák.
Ne haragudj, de szerintem elég nagylány vagy már, hogy eldöntsd, hogy felíratod és elkezded szedni.Igazából furcsa, mert a pasik nem szeretik az óvszert.
Párommal ugyanígy voltunk, inkább felvette folyton a gumit, és kínlódott vele, minthogy megengedje a gyógyszert. Aztán anyu kért idõpontot nõdokihoz vizsgálatra, és ott elkezdtem pedzegetni a dolgot páromnak, ott 50% ban belement, majd olvasott valamit a tablettáról, és halálosan ellene lett, én meg a neten kerestem érveket, utánanéztem, mindent megkerestem vele kapcsolatosan, elolvastattam vele, bár még mindig nem tudtam meggyõzni. Elmentem dokihoz, felírta, páromhoz elvittem megmutattam, hogy itt van, és neki fogok állni szedni, akkor már rábólintott. Azóta van hogy még a gumit bevállalja mellé, de most már inkább elhagyjuk, már beletõrõdött. :D
ja, ez benne lehet, egyszer már megégette magát, és most tart ettõl. valamilyen szinten mondjuk ez is érthetõ. az ilyen szemét r*bancokat kéne belelõni a Dunába, mint a kedves ex :S
Te is kreálod magadnak a problémákat ám... Ha azt mondta, hogy téged akar védeni, akkor téged akar védeni. Pont. Hogy mi volt a múltban, az egy dolog, az a nõ nem te vagy, szerintem ezt õ is tudja.
A kérdező hozzászólása: Õ azt mondta engem akar védeni, és inkább felhúzza az óvszert, de én mégis inkább a bizalmatlanságra gondolok. Volt egy bnõje, aki szedte a f.gátlót, és egyszer azt mondta, hogy terhes, így akarta megfogni. Lehet ez miatt...:S
Szerencsére az én párom nem szab meg semmit és nem kezel a tulajdonaként. Az én testem, eldönthetem, hogy mit teszek vele. Ha véleménye van, elmondja, de nem sértõdik meg, ha mégis másképp döntök. Nem mellesleg ez a bizalom dolog is elég gáz, amirõl elõttem írnak. Az nem is kapcsolat, ahol ez kérdés... az egész egy hazugság és fölösleges, semmi értelme. Gratulálok az "okos" férfiaknak.
Örülj neki, hogy törõdik az egészségeddel. A tabinak iszonyatosan romboló hatásai vannak hosszabb távon (pár évtõl is). Ilyen önzetlen pasi kéne mindenkinek.:)

Miért van az hogy, a hasmenés is gátolja a fogamzásgátló hatását?

Vmelyik nap hasmenésem volt a gyógyszer bevétele után 6 órával. DE a betegtájékozható (mercilon) csak a hányásról beszél. Hasmenést meg se említi sehol se. Meg most tanultuk biológiából hogy, az ember szervezetén a tápanyag 20-30 óra alatt megy végig. Valaki segítene?? köszönöm :)

Legjobb válasz: 6óra alatt felszívódott már.ha 2-3órán belül van hasmenésed,akkor van gáz.

6óra alatt felszívódott már.ha 2-3órán belül van hasmenésed, akkor van gáz.
mert a hányás gyomorból jön, a hasmenés pedig már csak azt tartalmazza, amit megemésztettél.
A kérdező hozzászólása: Tudom. De akkor nem értem mit befolyásol az egész tabi dolgon?
A gyógyszerek többsége (így a fogamzásgátlók is, de a drazsék mindenképp) a vékonybélben szívódnak fel. Hasmenés esetén a béltartalom a szokásosnál gyorsabban megy végig a szervezeten, ezért a fogamzásgátló nem, vagy nem teljesen tud felszívódni, mert kevesebb ideje van rá.

Miért van az, hogy aki fogamzásgátlót szed, az nem tudja leírni a nevét?

Itt van pl.: a Lindynette és mindeki úgy írja le hogy "Lyndinett" vagy "Lyndinette"!!! Ha valaki ezt szedi.akkor miért nem tudja helyesen leírni???

Legjobb válasz: Most õszintén, nincs jobb dolgod?

Most õszintén, nincs jobb dolgod?
am nem tök mindegy?lindinett oszt jónapot:D mki tudja h mirõl van szó...
Elõször 'aszittem, h a saját nevét nem tudja :D
szeretem amikor valaki úgy akar intelligensebbnek tûnni, hogy helyesírási hibák után kutat, egy ilyen honlapon..
Ez viccess:D Most hülyültél, wagy komolyan kérdezted? Mertha hülyültél jófej lehecc, hanem akkor ajánlom neked a elmegyógyosztályt:D Tudod, oda valók az értelmes emberek. Am akk már válaszolok a kérdésedre:Tudod rajtad kívûkl, naggyából senki sem ér rá naponta 10-szer elolvasni a nevét, h megjegyezee:D
azért, hogy legyen mit kérdezned..
Aki a saját nevét nem tudja leírni az nem fogamzásgátlót hanem fogalmazásgátlót szed :)

Kb. 1 hónapig anyum nem, most már ujra rendesen szedi a fogamzásgátlót. Ezekszerint szeretkezni is szoktak apummal? És miért van az, hogy mostmár ujra szedi a gyógyszert? Miért ilyen furcsa anyum?

Legjobb válasz: Mi ebben a furcsa? Szerinted téged a gólya hozott? Azontúl, hogy õk a szüleid, még egy pár is!! Biztos csak pihit tartott a gyógyszer szedésében. Néhány nõgyógyász szokta javasolni. (Néhány meg nagyon nem!)

Mi ebben a furcsa? Szerinted téged a gólya hozott? Azontúl, hogy õk a szüleid, még egy pár is!! Biztos csak pihit tartott a gyógyszer szedésében. Néhány nõgyógyász szokta javasolni. (Néhány meg nagyon nem!)
Nincs ebben semmi furcsa. Minden gyerek életében elérkezik az az idõszak, mikor rájön, hogy a szülei szoktak szexelni. :) Nálad ez most jött el. Lehet, hogy kicsit sokkoló, de majd megérted. :)
A kérdező hozzászólása: Aha, értem. De mindig úgy csinálják, hogy én ne vegyem észre! :@
Istenem, még jó hogy úgy csinálják, hogy ne vedd észre! A szexhez nincs szükség nézõközönségre...
ha mar meg tudod allapitani h anyud fogamzasgatlot szed es azt is tudod h miert akkor ezen miert csodalkozol? anyud is ugyanigy fog csodalkozni mikor megtudja h te is.... :p
jézusom! hány éves vagy, 8? vagy még csak 7? ne legyél már ennyire primkó! ha szexet akarsz nézni, itt a net elõtted, milliónyi pornóoldal van. ne a szüleid kukkold.
Ugye te nem kutakodsz az anyád után :D?? Figyelj tényleg teljesen alap hogy szexelnek ezen ne csodálkozz , és azon se hogy anyud leállt a fogamzásgátlóval mert nem mindenki bírja egyfolytába szedni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!