Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a fiú kutyák (4 db)

Az embert sem heréljük ki, ha önkielégít...
az állatok ösztönösen cselekednek mindenben. és szerintem ilyen szintem nem szabad õket szabályoznunk és beleavatkoznunk a természetbe. Biztosan valamiért szükségük van erre. Az állat nem ember, és éppen ezért ha nyilvánosan ilyesmit csinál azt sem szabad úgy megítélnünk... Úgyanúgy az ösztönei vezérlik amikor "letámadja" az utcán a lánykutyát.. :) Már az is pont elég, hogy egy csomó mindenben emberi szabáélyok szerint kell viselkedniük és meg kell tanuniuk egy csomó dolgot pusztán a kedvünkért... Ha nagyon-nagyon zavar Téged valamiért, akkor szerintem kérdezz meg egy állatorvost, hogy lehete-e/kell-e tenni ez ellen.. De szerintem hagyjad a kutyust...
Ez egyszerüen egy pótcselekvés.
Nem vagyok álltaorvos vagy állatpszichológusa csak egy kutyát nem tartó állat- és kutyabarát, így a válaszom nem szakszerû, csak érzelembõl jön: BÁRMIT, AZ IVARTALANÍTÁSON KÍVÜL!
Az utolsónak nem értem a válaszát. Ha eegy kutyát ivartalanítanak, azt õ -szerintem- nem úgy fogja fel mint az emberek hogy deszarneki hogy nemtud szexelni, mert ha ivartalanítják, akkor a szervezetében nncsenek jelen azok a hormonok, amitõl a kutya "kívánja a szexet", ergo, ivartalanítsá után nem"kívánja" ebbõl következik hogy önkielégíteni se fog, így a kutya is boldog meg teis XD

Van egy hat hónapos Jack Russel Terrier keverék kutyám (fiú) reggel és este levisszük de még is van hogy napközben fogja magát és elvégzi a dolgát (pisilés) bent! Ez miért lehet és hogyan tudnám leszoktatni?

Legjobb válasz: Ez egyszerûen azért van, mert a két séta nagyon kevés! Kistermetû kölyök kis hólyaggal, hogy tudná egész nap visszatartani? Felnõtt kutyának is legalább 3 séta kell naponta, a kölyöknek inkább több. Ezenkívül a Jack Russeleket alaposan le is kell mozgatni.

Ez egyszerûen azért van, mert a két séta nagyon kevés! Kistermetû kölyök kis hólyaggal, hogy tudná egész nap visszatartani? Felnõtt kutyának is legalább 3 séta kell naponta, a kölyöknek inkább több. Ezenkívül a Jack Russeleket alaposan le is kell mozgatni.
még felnõttnek is 3 séta kell minimum, nemhogy 6 hónaposnak. Te hányszor pisilsz naponta? Próbáld ki, hogy csak reggel sé este mész pisilni
Egy fél éves kutyát nem elég napi kétszer levinni, 3-4 óránként kéne, és késõbb fokozatosan csökkentve az alkalmakat eljutni a napi kettõig.
Bocs, de minek tartassz kutyát, és miért pont jack russelt, ha nem tudod ellátni? egy 6 hónapos jack russelnek napi 4-5 séta kéne, ebbõl 3 legalább 1 órás! ennél kevesebb állatkínzás!
Azért lehet, mert pisilnie kell, a megoldás pedig az, hogy sûrûbben viszed le. Ha felnõttkorára rá is szokik a napi két pisire, visszaüthet öregkorában, vizelettartsi problémáktól kezdve a komoly vesebetegségig bármit okozhat, ha rendszeresen tartogatnia kell a pisit, aminek drága lesz a kezelése, vagy egész egyszerûen pelenkázhatod majd élete utolsó éveiben. Inkább vidd le sûrûbben.
Napi 2 séta, és csodálkozol, hogy bepisil? Ember! Én naponta 4x, de van, hogy 5x megyek le a kutyámmal...
A kérdező hozzászólása: Értem én de az a bajom h nem igazán tudom többször levinni! Mit tudnék még tenni???
Ha tényleg semmiféle módon nem tudod levinni többször, akkor a legjobb, ha továbbadod a kutyát olyannak, aki tudja neki biztosítani a megfelelõ életkörülményket. Ha nincs idõd többször levinni, akkor gondolom napi 12-14 órákat egyedül van a kutya, ami egyik kutyának sem jó, de a JR ráadásul hiperkatív fajta, elegendõ foglalkozás nélkül viselkedési problémákat fog felszedni, a séta miatti egészségügyi gondokról nem is beszélve.
már bocs de azt megnézném hogy egy ember hogy tud napi 4 sétát megtenni abból 3 egyórásat... tudtommal a normális emberek dolgoznak, most a reggeli séta az okés, napközben meg jóesetben 5re hazaér az ember (jóesetben!) és akk még 3 séta?

Miért van az hogy a fél éves Beagle-öm (fiú), mindig megdugja a gyerekkori Plüss állataimat? Elégé kanos kutya

Legjobb válasz: Azért, mert nem jól nevelted, és õ a falkavezér. Kutyasuli, Cesar Millan vagy Jan Fennell könyvek... És ha legközelebb ezt csinálja a kutyád, told le a plüssrõl. Ez nem kanosság, hanem dominanciakifejezés.

Azért, mert nem jól nevelted, és õ a falkavezér. Kutyasuli, Cesar Millan vagy Jan Fennell könyvek... És ha legközelebb ezt csinálja a kutyád, told le a plüssrõl. Ez nem kanosság, hanem dominanciakifejezés.
ma 14:11 Tény, hogy divatos manapság mindent a falkavezérséggel magyarázni, de sok probláma (ha nem is mindegyik) ebben gyökerezik.A falkában csak az alfának van joga szaporodni, tehát ha a kutya hágó mozdulatokat végez, az a gazdával szembeni tiszteletlenség, és semmi köze a kanossághoz.Érdekes módon az én 9 hónapos kanom is próbálkozott ilyennel az elején, és ahogy tiltottam, leszokott róla.Pedig még mindig ivaros. Számomra az a zavaró, amit Te tanácsoltál: az ivartalanítással nem lenne baj, amíg a kutya egészsége érdekében történik.De nem szabad a nevelést helyettesítõ erõnek lennie.Ha nem bírsz a kan kutyáddal, neveld meg, de nem kell ezért egybõl a dokihoz rohanni herélésre.
De igen, kedves utolsó! Képzeld, vannak olyan tenyészkanok is, akik addig nem tesznek semmit, amíg a gazda a közelben van. Olvass, tanulj, és ne a saját kút fejedbõl próbálj következtetni, mert attól még, hogy valamirõl nem tudsz, nem biztos, hogy az nem is létezik...
Nem, csak a nem megfelelõen nevelt kutyák. Nézd meg, mi történik egy farkasfalkában, ha a vezérhím vagy a vezérnõstény odaszagol egy másik farkasnak, vagy egy alattuk lévõ farkaspár pározni próbál elõttük... A falkavezér elõtt bármilyen szexuális cselekvés a legnagyobb tiszteletlenségnek számít. Miért van az, hogy apám (aki soha nem hallgatott rám, hogyan bánjon a kutyával) nem bír a közép-ázsiainkkal, ha (nélkülem) vele van, és tüzelõ szukát lát tényleg megõrül (amúgy is csak akkor hallgat rá, ha olyan kedvében van) ha meg velem (mellesleg 21 éves lánnyal), akkor eszébe nem jut ilyesmi. Képzeld el, mi lenne, ha nem tudnám kordában tartani a 82 kilós kutyámat és séta közben kitépné magát a kezembõl, mert szukaszagot érez... Mi lenne, ha (bár kihalt helyen sétáltatok) nem tudnám BÁRMIKOR AZONNAL behívni, ha jön egy idegen? Mi lenne, ha nem tudnám elérni, hogy 10 méternél ne távolodjon tõlem messzebb? És pláne mi lenne, ha a kutya önkényesen támadna az én jelenlétemben is??? Ez az engedelmességi szint egyáltalán nem nehezen elérhetõ, csak sajnos ebben az országban még nem tart ott az állattartás, hogy elegen ismerjék a megfelelõ módszereket. Én klikkerrel nevelek és tanítok, testi fenyítést csak legvégsõ esetben alkalmazok, akkor is csak a pofáját szorítom össze. (Eddig 2x volt rá szükség összesen.)
Kan kutyám van, ki van képezve ül fekszik lábnáljön stb , én vagyok a fõnök neki , soha nem akart rám morogni sem, kaját parancsra kiköpi, de ha tüzelõ szukát érez akkor nagyon durván be kell fenyíteni hogy ne menjen oda. Akkor is nyüszít toporog csak a másik kutyát lesi , látszik hogy minden baja van, folyamatosan õrlõdik a tiltás és az ösztöne között. Bármit is mond a mostani önjelõlt kutyacsodaedzõ, nem a kutyám a falkavezér de nem is egy robotgép akinek semmi saját akarata nincs.
Sajnos a nyaralás egy olyan dolog, amit már jóval korábban le szoktunk szervezni, ha emiatt lemondjuk, akkor se pénz, se nyaralás. Valóban nem ideális így, de egyszerûen pechünk volt. Ettõl viszont még a kutyák és a gazdáik is nagyon jól érezték magukat.
Utolsó, nem akarok beleszólni, mert szerintem érted a dolgod:) és tök jó, hogy még a tüzelõ szuka mellõl is el tudod hívni a kutyádat, de azért elég nagy kiszúrás õket együtt nyaraltatni:S Kérdezõ, nekem szuka kutyám van, ennyi idõsen õ is rámászott egyszer egy plüss macimra. Azonnal ráparancsoltam, elvettem tõle a plüsst, és jó ideig elõ sem vettem. Soha többé nem csinálta semmi mással. És ismétlem, szuka, aki biztos nem volt kanos:) Elõttem tökéletesen leírták, ez dominancia probléma. Ivartalaníttasd, és neveld sokat, következetesen, mert elég sok bajod lehet vele a késõbbiekben.
# 8: Három éves kan kutyám van, csöppet sem ösztönhiányos, menne a tüzelõ szukára, ha hagynám. Soha nem hagytunk még ki közös sétát azért, mert a barátaink szukái éppen tüzeltek. Akkor sem, amikor felvevõs volt a szuka. Nyaraltunk is már tüzelõ szukával. Ha mögé áll, annyit mondok, hogy "hagyd", vagy csak krákogok egyet és már fordul is le róla. Emellett baromi domináns is a kuyta, de se emberrel se másik kutyával szemben nem végez párzó mozdulatokat! Szóval attól, hogy te nem láttál még ilyen kutyát, van bõven! Szerte az országban több kutyaiskolában is tudnának neked számtalan példát mutatni.
Ja, és nem emberként cseverészek a kutyámmal, inkább én igyekszem kutyásan viselkedni. Falka vagyunk. Aminek én vagyok a vezére. Komoly feladat...:) Így amikor hozzám került, 3 hónapos koráig egy ágyban aludt velem, 4 hónapos koráig pedig az ágyam mellett. Utána kint aludt a többi kutyámmal. Ha jó idõ van, kint alszom a falkámmal. Persze nyilván nem várható el, hogy minden ember kövesse ezt az életvitelt, de biztos vagyok benne, hogy ez is sokat segített a falkám összekovácsolásában. (Természetesen mindenki az õt megilletõ helyen alszik...) Bocsi az offért, de talán van pár "infó", ami a kérdezõnek is hasznos lehet a továbbiakra nézve...:)
Biztos van elenyészõ kisebbségben ilyen kutya , de attól még nem csak az õ gazdájuk a jó.Konkrétan az ilyen kutya ösztönhiányos, tényleg van ilyen, odaviszed a tüzelõ szukához és nem tudja mit-hogy csak toporog meg szaglássza a földet. De ezt leszámítva még az agyondresszúrázott versenykutyák is megzavarodnak ha tüzelõ kutyát éreznek.
Aha. Szóval egy falkavezér gazda jelenlétében egy kan kutya nem fogja megugrani a tüzelõ szukát, mert majd arra vár hogy a gazdája hágja meg...ugyanmár
Van egy tökmag két éve ivartalanított kutyusunk, aki a cicákon szokott gyakorlatozni. Én nála bizony falkavezérségi gondok vannak. A párom igencsak elkényezteti, neki nem is fogad szót. Viszont ha már a falkavezérség a téma: biztos sok kutyadokit néztek a válaszolók (én is), és minden esetben, ha ilyen kanos kutya kerül a képben Cesar is rögön azt kérdezi, hogy ivartalanítva van-e már. Amikor ködös az agyuk a hormonoktól, nem biztos, hogy segít a falkavezér letiltása.
fenét, egyszerûen most lett ivarérett és nem tud mit kezdeni magával.Nem kell mindent a falkavezérséggel magyarázni. Ha a gazda lábán gyakorol az lehet ilyen probléma , de élettelen tárgyakon nem ezt jelenti. Ivartalanítsd majd , vagy vedd el a játékokat, esetleg nevezz ki egyet "gumibabának" amit nem sajnálsz.Nagyon felkapott divatos lett ez a falkavezér téma. Már lassan azt is ezzel magyarázzák , ha sántít a kutya vagy hullatja a szõrét.
Hat nalatok falkaversege problamak vannak. Meg akarja mutatni, hogy o az erosebb es a "jobb pasi", akar az embereknel a hulye tinedzserek osszevissza smarolnak csak, hogy felvagjanak (tiszteket a kivetlenek), kb. ilyensmi van a kutyadnal is, fel akar neked vagni, mert nem tanitottad meg neki, hogy ki a falkavezer !!!!!! Ugyanazokat a konyveket ajanlanam, akar az elso, de termeszetesen a kutyasuli is nagyon jo es hasznos.
Nekem elég sok gondot, fejtörést okoz ez a "falkavezérség" téma. Nekem egy 2 éves kan kutyám van, kiskorában egy kis gond volt vele, hogy harapdálta a kezet, leszoktattam, Igen jó kutya, szeretni való, szerény, és okos. Nem dicsekedni akarok vele a félreértések elkerülése végett.. Megértem azt hogy a falkavezérség értelme az az hogy maga a gazda legyen az un irányitó, falkavezér, hogy a kutya tudja hol a helye, és mit szabad megtennie, mit nem... Pl: nálunk nem ugrik fel az ágyra, tudja hogy nem szabad, de az anyósnál igen, mert ö megengedi... A probléma az nálunk is majdnem mindennapos hogy többfajta plüssel csinálja itthon, anyósnál is. Na most a kérdés az az, hogy ha tényleg a kutya igy akarja kifejezni hogy tiszteletlen, hogy na ö a falkavezér akkor ez miben nyilvánul meg? Utána miután végzett nem jön oda hozzám és nem ugatja szemrehányóan az arcomba "hogy na én jobban csinálom, és leharapom a füled én vagyok a falkavezér!" hanem elmegy a helyére elégedetten. Persze van alkalom -van hogy naponta kétszer is akarja csinálni a plüssel- ilyenkor rászólok, elveszem tõle, ennyi... Vagyis mi a probléma ezzel mert nem értem komolyan, és szeretném megérteni ha hagyom hogy a kutya plüssökkel csinálja akkor nekemn mint falkavezér gazdának mi bajom, mi lehet a késöbbi következménye ennek?


Mitől van az, hogy kaptak a kutyáim bolha elleni cseppeket és bolha nyakörvet és ugyan úgy vakaróznak? A másik meg a fiú német juhászom, miért eszi meg a kakiját?

Pedig kapnak tápot is Akanát,meg f?tt ételt is kapnak.Mindig kaja után engedem ki ?ket az udvarra és megeszi a székletét!Amúgy már teljesen sebes az oldala a német juhász szukámnak két tenyérnyi fóltban!

Legjobb válasz: Ha volt bolhája, akkor esélyes, hogy bolhaallergia, de gomba is lehet, meg másmilyen allergia is. Állatorvos mit mond?

Ha volt bolhája, akkor esélyes, hogy bolhaallergia, de gomba is lehet, meg másmilyen allergia is. Állatorvos mit mond?
Sõt, az is lehet hogy allergiás a bolha elleni cseppre vagy a nyakörvre, vagy a 2 együttes hatására. Én nem raknék cseppet is és nyakörvet is (fõleg ilyen esetben), mert az így egy elég nagy méreganyag dömping a kutya szervezetére nézve.
Két tenyérnyi seb van rajta és még nem voltál állatorvosnál?
Ha sebes az oldala lehet rüh is, vagy vm. ételallergia. Vidd orvoshoz, biztos nem bolha.
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk orvosnál és a bolha csípésre allergiás, illetve a bolha nyálára, ajánlott egy fürdetõt ami erre való, gyulladás csökkentõ és bõrnyugtató, hatású, egyébként ezt egy nap alatt csinálta magának, mármint rágta ki magának a szõrt és sebesedett ki.Bár én fanyalogtam a fürdetõtõl de a doki szerint nem árthat a kutyának mivel nem nyílt seb és nem nedvedzik már!Bayer termék sokan dicsérik, és írt ki neki allergia elleni cseppeket is amit a kajájába kell bele tenni.Köszönöm a tippeket, de azért is tettem fel a kérdést, mert csak mostanra volt idõpontunk, és hát én nagyon féltettem õt(nagyon szeretem)!
Mielõbbi jobbulást kívánok(-:
Szia! A kiskutyád, azért eszi meg a kakiját, mert perverz étvágya van.Úgy hívjuk ezt a kifejezést.Az én kutyámnak is ilyen problémája volt...Csak õ nem a sajátját ette meg, hanem a csöves emberekét.Sajnos errõl nem tehetnek a kutyák... Vagy ha mondjuk a lakásba/házba kakilt be, akkor azért eszi meg hogy a gazdi ne lássa, és ne kapjon ki... :( Nagyon sajnálom...Elkell vinni orvoshoz, vagy le kell róla szoktatni! AMikor megpróbálja megenni, akkor fussál oda dobbants nagyokat és mondd hogy fúúúj! Nem szabad!!! Rossz vagy! (De persze ettõl nem szabad megutálni, hisz nem tehet róla)
Wikipedia a kakaevésrõl: Kutyák esetében gyakran figyelhetõ meg koprofág viselkedés. Ennek alapos kikutatása még várat magára. Egyelõre annyi sejthetõ, hogy több ok is lehet[1], melyek közül egyelõre az alábbi motivációkat sejthetjük: Egyszerû éhség is lehet a legjellemzõbb ok. A gazdi figyelme felkeltésének szándéka. Aggodalom, stressz, vagy rossz magaviselet miatti büntetés miatt. Korábban ürítés miatt büntetést kaptak, az ismételt büntetéstõl való félelem miatt kísérelnek meg "feltakarítani". Unalomból. Szûk helyen: feltakarítás céljából. A gazdi utánzása: látta, hogy õ is mindig felveszi az ürülékét (mármint a kutyáét). Kiskutyáknál azért, mert õk mindent megkóstolnak, és felfedezhetik, hogy a széklet ehetõ és néha még ízletes is lehet, különösen magas zsírtartalmú diéta után. Anyakutyák megehetik gyermekeik ürülékét abból a célból, hogy megelõzzék a rájuk leselkedõ ragadozókat vonzó illatokat. Mivel a friss ürülék formája és hõmérséklete a visszaöklendezett táplálékhoz hasonló, ez egy mód az anyakutyák számára, hogy kicsinyeiknek szilárd táplálélot juttassanak. (Különösen a macskaszéklet) magas proteintartalma esetén, melynek oka túletetés is lehet, nagy koncentrációjú emésztetlen anyagot jelent a székletben. Különbözõ egészségügyi problémák is állhatnak a háttérben, úgymint Pancreatitis bélfertõzések Emésztési zavarokhoz vezetõ ételallergiák Húsevõk szokása, hogy megeszik vagy magukra kenik zsákmányaik ürülékét, hogy átvegyék illatukat és elrejtsék a sajátukat. Néhány állatorvos olyan adalékanyagok táplálékba juttatását javasolja, amelyek az ürülék ízét rendkívül rosszá teszik a kutyák számára. Néhány kutyaeledel-gyártó eleve ilyen adalékokkal gyártja a termékét. A kutyák székletükhöz fûzõdõ vonzódásának köszönhetõ az a kínai mondás, hogy "a kutya sem tehet róla, hogy szereti az ürüléket", ami általában olyan rossz szokásokhoz kapcsolódik, amelyeken nehéz változtatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!