Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a ciklusom (19 db)

A menzi elõtt sok nõ ilyen. Ez normális, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: vagyis gondolom megint nem vagyok terhes:(
Elsõ vagyok. Ettõl még lehetsz terhes. A menzi elõtti terhességi tünet nem igazán jelentkezik, ha igen, akkor szinte megegyezik a menzissel. Amíg nem késik ezek kétes dolgok lehetnek: puffadás, pisilés, ingerlékenység, farkaséhség, megjönérzés vagy szurkálás a méhben, cicifájdalom... Ha már késne és ezek közül fennáll valamelyik akkor már azt mondanám hogy valószínû baba. De menzi elõtt nem lehet tudni. A folyásra meg abszolút nem lehet adni, van akinek nincs folyása és az babát jelent (mint nekem) és van akinek krémes és az jelent babát míg másnak menzit (mint nekem). Na ezt jó kacifántosan írtam. :) Drukkolok hogy kisbabád legyen! A nem várt napján akár tesztelhetsz ha úgy érzed! 10 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: gratulálok!!!!! :)

Miért fontos, hogy a ciklus 3. napján történjen meg a hormon vizsgálat? Mi van olyankor?

Hormonproblémáim vannak,de a vérvétel eredménye nem mutatott különösebb eltérést,viszont nem is a ciklus 3. napján volt a vizsgálat.

Miért van hogy a 3 gyerkőcöm elsőre sikerült most szeretnénk még egyet nem sikerül ez a 4 hónap hogy nem sikerült teherbe esnem 29 éves vagyok a ciklusaim pontosak. Most ovu előtt 2 nappal voltunk együtt sikerülhetett?

Legjobb válasz: Sokan vagyunk ezzel így pl én is az elsõ gyermeket megtervezünk és 10 hónap múlva már meg is született. Sajnos a második tervezése óta telt el 10 hónap ésa még csak terhes sem vagyok. Most jutottam el oda hogy vérvétel és kiderült hogy magas a TSH és a Prolaaktin ami ezt teljes mértékben gátolja. Most kaptam gyógyszereket és itt megkezdõdött az esélyem hogy legyen is valami. Érdemes elébe menni a dolgoknak és nézetni egy vérképet!! Aztán HAJRÁ!!!Drukkolok

Sokan vagyunk ezzel így pl én is az elsõ gyermeket megtervezünk és 10 hónap múlva már meg is született. Sajnos a második tervezése óta telt el 10 hónap ésa még csak terhes sem vagyok. Most jutottam el oda hogy vérvétel és kiderült hogy magas a TSH és a Prolaaktin ami ezt teljes mértékben gátolja. Most kaptam gyógyszereket és itt megkezdõdött az esélyem hogy legyen is valami. Érdemes elébe menni a dolgoknak és nézetni egy vérképet!! Aztán HAJRÁ!!!Drukkolok
Ne add fel, örülj, hogy a három gyerkõc elsõre összejött, igazán szerencsés vagy. Mi még csak az elsõt tervezzük, de fél éve semmi. Voltak ciszták, magas vércukor, alacsony D-vitaminszint...ki tudja mikor lesz ennek vége - mármint a rossz híreknek az orvosok részérõl. Most "nem foglalkozom" vele, leköt a munka, meg nem szeretnék áprilisi babát :) de azért rajta vagyunk! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: én örülök a 3 gyerkõcnek csak nagyon szeretnénk még egy babát, és nektek is mielõbbi babásodást kivánok!!remélem most jókor voltunk együtt.ovu elõtt 2 nappal.
1.vagyok. Köszi és viszont kívánom nektek a mielõbbi babásodást!!! Írjatok ha összejött!!

32 napos ciklusaim vannak, általában a ciklus vége felé van a peteérésem. Most mégis azt vettem észre, hogy 3 napja teljesen hátul van a méhszáj. Alig tudom kitapintani. Miért lehet ez?

Jan 28-án volt az utólsó mensim. ami 1 héttel a hamarabb jött meg.a mikroszkóp nem mutat peteérést,de nagyon hátul van a méhszáj, és teljesen puha is, fehér folyásom van, és görcsöl a hasam is.ez valami rendelenesség, vagy most mégis peteérésem lehet?vagy netán terhes vagyok?

Miért lehet az, hogy a ciklusaim hossza egy periódikus (hullám alakú) görbét formáz? Ez alatt azt értem, hogy egyik hónapban 25-27 napos, míg a másikban 33-34; és ez szabályszerűen így ismétlődik. Másnak is van ilyen ciklusa?

Egyébként 1,5 éve szeretnénk már babát, de nem jön... Azért tettem fel ezt a kérdést, hátha ez a jelenség utalhat valamilyen problémára. (Hormon és egyéb vizsgálataim jók lettek, de mindkét petefészkem PCO-s, viszont IR-t nem tudtak kimutatni.)

Miért van az, hogy a ciklusom második felében tesi órán mindig jóval erősebb a folyásom? Néha túrós állagú.

Legjobb válasz: Szerintem meg normális. a ciklus így váloztatja meg a folyást. Félidõ után elkezd sûrûbb fehérebb folyás lenni, ami erõsödik mensiig, aztán megszûnik, és ez így van minden hónapban. De ha gondolod, nézesd meg magad, de nálam és sok másnál is így van ez normálisan. Használj tisztasági betétet a jobb érzetért.

Szerintem meg normális. a ciklus így váloztatja meg a folyást. Félidõ után elkezd sûrûbb fehérebb folyás lenni, ami erõsödik mensiig, aztán megszûnik, és ez így van minden hónapban. De ha gondolod, nézesd meg magad, de nálam és sok másnál is így van ez normálisan. Használj tisztasági betétet a jobb érzetért.
A túrós folyás utalhat fertõzésre is, más tüneted nincs?

Miért van az, hogy a ciklus.hu most magasabbra tette az alaphőmet, amikor a múlt havi görbém is hasonló volt és ott másképp jelölte nem volt ilyen magas?

Tudom valószín?leg ez a ciklusom is elúszott, mivel úgy t?nik még peteérésem se volt. De nem igazán értem a ciklus.hu jelöléseit...egyszer így egyszer úgy...

Legjobb válasz: Szerintem itt nem volt peteérésed..

Szerintem itt nem volt peteérésed..
Szerintem a 17. napodon volt pé-d és a hõvel meg ne foglalkozz nekem se úgy volt ahogy a nagy könyvbe meg van írva. Valakinek jó a hõmérõzés valakinek nem, minden ember más. Amúgy szerintem jókor voltatok együtt. Még ne keseredj.
Elõször is, én soha nem foglalkozok azzal, hogy mit jelölget a ciklus.hu, szerintem nekem az életbe nem jelölte még megfelelõ helyre a pé-t! Másodszor: jó rövidek a ciklusaid, legalábbis az elõzõ! Jártál már nõdokinál, az sem jó, ha túl rövid! Mikor szokott pé-d lenni? Mert onnan kell 14-15 nap míg megjön, neked erre meg nem nagyon van idõd ilyen rövid ciklus mellett.
Szerintem nincs baj a ciklusoddal. Normális a ciklus ha 21 napnál nem rövidebb és 35 napnál nem hosszabb. Ezt bármelyik orvos alátámasztja.

Miert van az, hogy a ciklusok ev elejen 31-35 naposak, a nyari idoszakban jo nehany nappal rovidebbek, kb 27-29 nap. Es az utolso 2 honap ujra 34-35 nap?

Nem szedek semmifele gyogyszert. 2 evvel ezelott meg kb 5-6 naposak voltak a mensis napjaim,most pedig csak 4,de inkabb 3. 32 eves vagyok.nem tudom ez szamit-e.van meg igy valaki?

Legjobb válasz: Valószínûleg a téli vitamin, esetleg napfényhiány okozza. Szedj vitaminokat, fõleg D-t.

Valószínûleg a téli vitamin, esetleg napfényhiány okozza. Szedj vitaminokat, fõleg D-t.
Nekem télen nyáron 28 napos, nem tudom, neked miért van, kérdezd meg dokitól.
Elõzõ vagyok, és én is 32 éves vagyok.
Elsõ vagyok és nekem is télen hosszábbak a ciklusaim, ezért tudom, h mi van.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1.! A vitamin valoban segit? Es azok a teak, kapszulak, amirol itt irnak?
D-vitamint ajánlatos tablettában szedni. A többinél törekedni kell a táplálkozással bevitt anyagokra és megtámogatni multivitaminnal. Közhiedelemmel ellentétben a multivitamin nem azért van, h pótolja a vitaminszükségleted, hanem, h a táplálkozásod során bevitt vitaminoknak segítse a felszívódását. Nekem nyáron 28-29 napos ciklusaim vannak, télen 38 körüliek voltak, vitaminnal lement 30 körülire.
De jó, hogy más is ezt tapasztalja! Pont én is ezt vettem észre! érdekes meglátás a vitamin-"elmélet". lehetséges, meg aztán kevesebbet vagyunk a szabadban, kevesebbet mozgunk, ráállunk a téli idõszámításra, rövidebb nappalok- hosszabb ciklusok. ::) érdekes.

Miért van az, hogy a ciklusom 22. napján megjött a menstruációm? Ez már a 2. ilyen hónapom.

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni ezzel kapcsolatban. Babát szeretnénk, de valamiért a ciklus 22.-23. napján mindig megjön. A menstruációmnak amúgy júl. 2.-án kellett volna jönnie. A ma reggeli h?mérsékletem 36,7. Minden nap e körül mozog.

Legjobb válasz: szerintem menj dokihiz vagy nögyógyászhoz :) sok sikert drukkolok :) ücv brigi mama

szerintem menj dokihiz vagy nögyógyászhoz :) sok sikert drukkolok :) ücv brigi mama
Szia! Valószinüleg hormonális okai vannak. Szerintem is menj dokihoz. Vérvételbõl megállapitják ha a hormonok mûködnek rosszul.

Miért írja a ciklus.hu ha 40-50 napos a ciklusom hogy csak 20 nap körül van peteérésem?

Ez minden szempontból hülyeség, mert a menstruáció inditja el a peteérést, szóval ha van peteérés akkor az kb a 40 napos ciklusnál is a 14-15 -ik napon van.Már 3 hónapja figyelem magam, ovu teszt, hömérés, és mindig 14-ik napon lehetett a peteérésem, és ezek után csak 40-50 napra jött meg. De miért ír egy ilyen oldal hülyeséget?

Legjobb válasz: A ciklus.hu minden szempontból átlagot számít. Számít egy átlagos ciklus hosszt, ahhoz "tervezi" a következõ menstruáció esedékességét. Az a ciklus.hu-tól függetlenül nem feltétlen, hogy igaz, hogy 40-50 napos ciklus estében biztosan a 14. nap van a peteérés. Inkább az az igaz, hogy a ciklus második része (peteéréstõl) nagyjából 14 nap (pár napos eltéréssel) mindenkinek. A 35 napnál hosszabb ciklusok már nem feltétlen tekinthetõk normálisnak és nagyobb a valószínûsége annak, hogy nincs mint annak, hogy van peteérés. Lehet jobb lenne orvoshoz fordulni, mert akár ciszta is állhat a problémáid hátterében.

A ciklus.hu minden szempontból átlagot számít. Számít egy átlagos ciklus hosszt, ahhoz "tervezi" a következõ menstruáció esedékességét. Az a ciklus.hu-tól függetlenül nem feltétlen, hogy igaz, hogy 40-50 napos ciklus estében biztosan a 14. nap van a peteérés. Inkább az az igaz, hogy a ciklus második része (peteéréstõl) nagyjából 14 nap (pár napos eltéréssel) mindenkinek. A 35 napnál hosszabb ciklusok már nem feltétlen tekinthetõk normálisnak és nagyobb a valószínûsége annak, hogy nincs mint annak, hogy van peteérés. Lehet jobb lenne orvoshoz fordulni, mert akár ciszta is állhat a problémáid hátterében.
Peteeresed lehet akkor van csak eppen a tuszod nem reped meg, lehet cista lesz belolle ami felszivodik. Ekkor a tested a ciklus soran kesobb probalkozik meg egy peteeressel ami (40-14=26) kb. a ciklusod 26-dik napja korul van. Persze mindez csak feltetelezes de leirom neked, hogy miert gondolom igy. Mindig ossze vissza ciklusaim voltak es a babam tavaly egy 42 napos ciklusban fogant a ciklusom 28-dik napjan. Sajnos ezt a babat elvesztettuk, most ismet babat varok aki a ciklusom 22-dik napjan fogant. Pedig most is volt pozitiv ovulacios tesztem a ciklusom 13-dik napjan, megsem akkor fogant a baba hanem a 22-diken. En azt tanacsolom neked, hogy vegig hasznaljad az ovutesztet es figyeld meg, hogy kesobb a ciklusod soran nem-e lesz ismet pozitiv es akkor huzzatok bele megint a paroddal. De az is lehet, hogy ilyen hosszu ciklusokkal nem art ha lat doki.
A kérdező hozzászólása: Másodikat értem, voltam dokinál, azt mondta normális ha fél évig nem jön össze menjek vissza. Viszont az elsönek nincs igaza, mert a peteérést a menstruáció indítja el. Ezért is számolják a ciklus kezdetét a menstruáció elsö napjátol. Nem feltétlen lesz peteérés, meg nem feltétlen pont 14-ik napon. A másodiknak köszpönöm a választ, ez lehetséges. A furi hogy nem estem tehrbe soha, de a höm fent maradt a köv mensiig. Nekem a ciklusaim tini koromban is ilyen volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!