Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a cicám (52 db)

Az miért van, hogy a cicáim nem hánynak szörgolyót?

kapnak macskafüvet, és még a kajájuk is füves, de még mindig nem hánytak. mindjárt 1 évesek.

Legjobb válasz: Nekem 5 cicám van, és egy kivételével nem hánynak szõrgolyót. Szerintem ez nem probléma, egyszerûen nem nyelnek le annyi szõrt, hogy az irritálná a gyomrukat.

Nekem 5 cicám van, és egy kivételével nem hánynak szõrgolyót. Szerintem ez nem probléma, egyszerûen nem nyelnek le annyi szõrt, hogy az irritálná a gyomrukat.
Az enyém sem, pedig hull a szõre, mint a záporesõ. Kapja az indoort, legeli a cicafüvet, szõrgolyó meg sehol. Szerinem ez nem világkatasztrófa, egyébként nagyon egészséges cica. Amíg jól van a macskád, addig nem kell aggódni.
Ha kap füvet, olyan tápot, amiben szõroldó van, szépen kijön belõle a szõr hátul, nem áll össze a gyomrában.
A kérdező hozzászólása: ja, oké, köszi a válaszokat!! am ezek is hullajtják dögivel a szõrüket, már egy normális fekete pólóm sincs.:)
Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni... az én ciccem most lesz 7 hónapos, még nem vettem neki cicafüvet, de nem is öklendezik szõrgolyót, pedig a "fekete póló szindróma" nálunk is fennáll = hullik a szõre mint állat (pedig rövid). Ám miután már 2 virágomat szétcsócsálta kezdek gyanakodni, hogy mégiscsak hiányzik az a macskafû...
A kérdező hozzászólása: Anyám növényét is megeszik, a fû ellenére is.
A macskafû hasznos és szeretik is, ha nem hány, az nem baj.

Miért van, hogy a bal cicimben sokkal kevesebb tej van, mint a jobban?

Tudnék ezen változtatni? Így sajnos nem tudok a balból egy etetésre valót adni, mindig oda kell adnom a jobbat is. A jobb-ból ki tud szívni elegend?t. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Semmi baj! Add oda neki a másikat is! Nekem is jobban adja az egyik!

Semmi baj! Add oda neki a másikat is! Nekem is jobban adja az egyik!
Tedd minél többet a kevésbé "jó" cicire, a baba szopása stimulálja a tejtermelõdést. Hagyd azon a cicin jó sokáig szopizni, s csak akkor add neki oda a másikat, ha az elõzõbõl már tutira nem jön semmi, de a baba még éhes. Nálunk is volt ilyen kezdetben, aztán annyit tettem arra a cicire, hogy megcserélõdött a dolog és abban lett több tejcsi. De ha kevesebb is van, ne aggódj, szoptass, szoptass, szoptass, a baba igénye szerint, akkor minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Persze, amíg van elég a kettõben mindenképp szoptatok, remélem még sokáig tudom szoptatni.
Nekem kezdetben a bal cici volt a jobb cici, jobban bekapta, jobban jött a tej, aztán ez megváltozott, most a jobb cici a jobb cici :) Én mindkettõbõl szoptatok, amúgy is jobb így, mert elegendõ ingert kap így mindkettõ és a tejserkentés szempontjából ez hatékonyabb. Szerintem változtatni nem tudsz ezen, valószínûleg jóllakik így két cicibõl, ne aggódj!
Ne aggódj.Ez normális.Nincs 2 egyforma mell.Sem külalatra, sem tejképzésban.Nyugodtan add neki mind a 2-t ha csak 2bõl lakik jól.Én is így adtam, és 2 évig szopizott a lányom.Olyan 1 éves kora körül rájött hogy a baj gyengébb így azt nem akarta tovább szívni és nem is erõltettem.Így csak a jobbost szívta még egy évig!Allig tudtam leszoktatni róla!

Miért van az, hogy a cicám jobban szereti a tápot mint a frissen elkészített húst?

Vettem cicámnak csirke alsócombot amit elkészítettem neki, de sajnos nem eszi(nem fűszereztem, csak egy picit sóztam).Vegyesen szoktam etetni, reggelire főtt kaja, többnyire csirke húst,tojást,májat,halat szoktam adni, este tápot és laktózmentes tejet. Viszont az utóbbi időben csak tápot akar enni. Nem tudom,hogy mit raknak ezekbe a tápokba,hogy azokat jobban eszi mint a 100%-os húst, ráadásul emberi fogyasztásút. Tápnál a 80%-os csirkehús tartalmú Applaws ill. 60%-os Acana tápot adom.

Legjobb válasz: Ezek a tápok általában addiktívak, olyan szerekkel vannak kezelve, hogy az állatok ragaszkodjanak hozzájuk. (persze, hisz a gyártó érdeke az, hogy a tápot vedd meg a macskának, ne a húst) Voltak is már ebbõl botrányok, amikor kiderült, hogy a macska szabályosan függõvé vált a táptól, de olyan is volt, ahol a tápban élénkítõszerek voltak, hogy a gazdi örüljön, milyen játékos cicája van. A megoldás szerintem a tápok váltogatása. Én ezt akkor kezdtem el, amikor észrevettem, hogy a cicám kezd függõ lenni. Eleinte fel volt háborodva, de aztán megszokta. Kicsit kiéheztettem, azaz nem kapott mást, csak a másik fajta tápot. Idõvel megette. Onnantól megint kapott húst is. Ráadásul így, hogy váltogatom, néha olcsóbb tápokat is meg szoktam venni neki, amiket itt nem divat adni a macskának, de teljesen jól elvan velük :) Ennek még a pénztárcám is örül :)

Ezek a tápok általában addiktívak, olyan szerekkel vannak kezelve, hogy az állatok ragaszkodjanak hozzájuk. (persze, hisz a gyártó érdeke az, hogy a tápot vedd meg a macskának, ne a húst) Voltak is már ebbõl botrányok, amikor kiderült, hogy a macska szabályosan függõvé vált a táptól, de olyan is volt, ahol a tápban élénkítõszerek voltak, hogy a gazdi örüljön, milyen játékos cicája van. A megoldás szerintem a tápok váltogatása. Én ezt akkor kezdtem el, amikor észrevettem, hogy a cicám kezd függõ lenni. Eleinte fel volt háborodva, de aztán megszokta. Kicsit kiéheztettem, azaz nem kapott mást, csak a másik fajta tápot. Idõvel megette. Onnantól megint kapott húst is. Ráadásul így, hogy váltogatom, néha olcsóbb tápokat is meg szoktam venni neki, amiket itt nem divat adni a macskának, de teljesen jól elvan velük :) Ennek még a pénztárcám is örül :)
Van olyan cica aki nem szereti a fõtt húst.Próbáld meg a nyerset.Bizony vannak olyan tápok amibe sok mindent beletesznek amitõl függõ lesz a macska, de ez az Acanáról nem elmondható.
Hát szerintem nyerset ne adj neki. Lehetnek benne furcsa kórokozók. Különben az én macskám sem szereti s fõtt hús. Viszont a tápokban benne van minden a MUSZÁLY ahhoz, hogy a cica egészséges legyen. Persze semmiképp ne vegyél neki Whiskast mert abban csak színagyag és adalékok vannak, tápértéke 0. Csak nézd meg, reklámoznak egy nagy zacskót, hogy csirkehúsos falatok és 4% csirke van csak benne. Egyébként én a macskámat napi 3-szor etetem ( 2-szer kéne, de délben mindig levág egy hatalmas hisztit) reggel-délben szárazkaját ( Select Goldot) kap este pedig konzervet ( na ebben engedékenyebb vagyok és ehet isteni zacskós Whiskast, de szárazból semmiképp SE azt ).Makkegészséges. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valamit biztos raknak a tápokba, mert el nem hiszem, hogy a tápot minden nap megeszi a normális neki leginkább megfelelõ és összeállítottat meg nem. Tudom, hogy a cicák válogatósak és ha egyik nap húst kapott másnap már nem fogja megenni, de akkor a tápnál meg végképp így kéne lennie, hiszen annak mindig ugyanolyan íze van. Megpróbálom a nyers csirke húst, hátha....
Sózni nem szabad, úgy abszurd nem eszi meg. Inkább próbálj átállni a húsokra, mert elvileg a macska ragadozó, és halála napjáig nem ehet csak tápot. Az állatorvosok is a húst, nyers húst részesítik elõnyben, tedd te is ezt. Tudom, hogy drágább, de legalább megeszi. U.i.: Ha épp nincsen hús otthon, vagy a mészárosnál nagyon drága, vegyél Klasszikus Füstlit, melegítsd meg a mikróban addig, amíg el nem kezd "fütyülni" a virsli. Aztán vágd fel egészen apró darabokra, hagyd kihûlni. Tedd neki újságpapírra. Ha nem tudja felszedni, próbáld meg kézbõl odaadni neki.
A kérdezõnek: Nekem is vannak rossz tapasztalataim és én sem értettem miért van az, hogy a macskák még a legrosszabb minõségû tápot is szívesebben fogyasztják, mint a húst, ami a természetes táplálékuk. Nyilvánvaló, hogy a gyártók tesznek bele olyan "kiegészítõket" amik nem a macska táplálását vagy egészségét szolgálják, pusztán azt, hogy falja a tápot. A fõtt húst az én macskám sem ette szívesen, annál inkább a nyerset. A tápgyártók persze szeretik azt híresztelni, hogy a macskának baja lesz a nyers hústól, de ha pár napra mélyhûtõbe rakod, akkor semmi baja nem lesz tõle. A csontok sem okozhatnak gondot, ha nyersen adod. Mindezek ellenére én azt javaslom, hogy tápot is és nyers húst is adj neki, mert a tápokban megvannak a szükséges vitaminok is. Én úgy szoktam, hogy minden nap adok neki szárazat és még vagy konzervet, vagy valamilyen nyers húst(farhát, nyak, stb..). A 4. válaszolónak: Nyugodtan lehet neki nyers húst adni, csak elõtte mélyhûtõbe kell rakni pár napra.
Nyugi, az Én cicám is csak royal canin tápot eszik. Alutasakost néha, abból a Felixet adj neki, mert az nagyon jó, és nem is drága! A Whiskas=000! Adj neki nyers pulyka mellet, vagy csirke mellet, had rágódjon rajta, az enyém kap mindig egy héten 2-szer. Fõzz neki csirke, vagy pulyka szívet is, és kockázd fel apróra, azt is imádni fogja!
Hát ilyet is ritkán hallok, már mint hogy valaki fõz a macskájára. Szerintem macskának macskaeledel, embernek meg a fõtt hús. Nyers húst ne adj neki, férgesedhet tõle. Mi minden reggel nedves kaját adunk neki, Kite Kate vagy Whiskas alutasakos, attól függ melyik az olcsóbb. Szerencsére akcióban váltogatják egymást. Estére meg 35 gramm szárazat kap, muszáj neki speciális tápot adni, mert kizárólag szobában van és sterilizált, így direkt sterilizált macskáknak készített Friskies tápot kap. Ez jót tesz az emésztésének és megakadályozza a hugykövek kialakulását. Ez amúgy bevált recept nála.
A kérdező hozzászólása: Az én cicámnál nem is függõség van bizonyos tápok iránt, mert több félét szoktam adni és nem válogat az olcsóbb és drágább tápok között. Szokott kapni olcsót is, csak mióta látom, hogy tápfüggõ megveszem inkább a magasabb hústartalmút, gondolván, ha már csak tápot eszik, legalább egészségesebbet.
A kérdező hozzászólása: Igen láttam, hogy a legtöbb cicatápba alig raknak húst, emészthetetlen gabonával viszont teletömik. Ezért adom Applaws ill. Acana tápot. Értem, hogy jó a táp, vitamin, ásványi anyagok és egyebek terén, de mégis elbizonytalanodtam: és a kérdésemet is ez irányba próbáltam terelni, hogy MI VAN BENNE, hogy hónapok után sem unja meg... ez nem fura??? Mert szerintem az! És én egyáltalán nem emberi kajamaradékokkal etetem, ami esetleg nem az õ igényeinek felelnének meg.

Ma ellett meg a cicám, viszont valamit nem értek. Szal az miért van hogy?

Van egy másik, id?sebb n?stény macskánk, neki már volt több alma is. A másiknak ez az els?. Az id?sebbiknek most is vannak cicái, de már 1 hónaposak és nagyon nyávog, gondolom érzi a másik kismacskáit. Bántani is bántaná azokat? Elzárjam ?ket egymástól, hogy ne bánthassa?

Legjobb válasz: Nekünk egyszer volt egyszerre két egy idõben született alom, két anyacicától. Egyszer csak összeköltöztek, és egymás kölykeit is szoptatták. Ezt nagyon különösnek találtuk. Azt gondolom, hogy inkább a fiú cicák bántják a kicsiket, mert versenytársat látnak bennük. Ez a macskaféléknél így van. Felügyelet nélkül minden esetre ne hagyd azért szerntem együtt õket. Egyenlõre legalábbis.

Nekünk egyszer volt egyszerre két egy idõben született alom, két anyacicától. Egyszer csak összeköltöztek, és egymás kölykeit is szoptatták. Ezt nagyon különösnek találtuk. Azt gondolom, hogy inkább a fiú cicák bántják a kicsiket, mert versenytársat látnak bennük. Ez a macskaféléknél így van. Felügyelet nélkül minden esetre ne hagyd azért szerntem együtt õket. Egyenlõre legalábbis.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen, figyelek rájuk. Amúgy a fiatalabbik az az idõsebbiknek a tavalyi kölyke. Aztán most vagyok így elõször, hogy egyszerre két alom is van.
Nem ártana ívartalanítani mert így csak kiscicákat gyártasz. és a menhelyek tele vannak.
A kérdező hozzászólása: Igen erre már gondoltam, mert valóban nem jó ez így. De majd amint lehet..
Keress fel valami állatvédõ szervezetet, mondjuk a Fehér Keresztet. Talán tudnak segíteni neked az ivartalanításban. Nem olcsó dolog, fõleg a nõstényeknél. Ha legalább részben átvállalnák a költségeket (ivartalanítás, oltások) akkor az örökbeadás is könnyebb lenne. Esetleg tedd itt fel külön kérdésként, hogy ki tudna valahol lehetõséget ivartalanításra kedvezményesen. Úgy tudom, hogy vannak állatorvosok, akik az állavédõkkel együttmûködve a befogadott jószágokat ingyen, vagy olcsón, olcsóbban ivartalanítják. Részleteket nem tudok, de igyekezz, mert a macska felettébb szapora jószág. Félévente simán megháromszorozódnak...

Miért van az hogy a cica egy-egy játék alkalmából nekiugrik a gazdinak is?

Ivartalanított kandúrról van szó aki néha minden különösebb ok nélkül nekem fordul!

Legjobb válasz: mert bennünket, gazdikat egy másik nagy cicának képzel,akivel mindent lehet csinálni. én pl anyacica vagyok:)

mert bennünket, gazdikat egy másik nagy cicának képzel, akivel mindent lehet csinálni. én pl anyacica vagyok:)
A macskák már csak ilyenek. Megbízhatatlanok. Nekem is ilyen van. 5 hónapos volt, amikor játékból belekapott a retinámba. Kis híján leszakadt. Azóta már 5 éves.Most már tudok vele bánni.
A kérdező hozzászólása: Mivel én vagyok vele a legtöbbet és a gondoskodás részbõl is szintén én veszem ki a legtöbbet ezért lehet?
persze, téged szeret a legjobban, de egy kandúr nem olyan bújós-dorombolós, mint a lánycicák, így egy jó kis bunyóval fejezi ki magát.
Csak játszani akar, fõleg a kandúrok ilyenek, de ha fegyelmezed(finoman rácsapsz a fejére, mikor megharap, hogy értse belõle, hogy nem szabad), akkor leszoktathatod. A szomszédomé is ilyen, bár õ lány
most ebben a pillanatban, ahogy megnyitottam a gépet, az egyik cicám itt tiblábol a monitor és a klavi között:) ) épp olvasom a válaszokat. lánycica, de sokszor messzirõl játszásiból nekiugrik a lábam szárának, körbe öleli a térdemnél:) ) persze a karmai kint vannak, néha kiperforál rendesen:) ) aztán hanyattdobja magát, hogy simizzem, de akkor is átkarol és harap, rugdal. szóval a ciccek ilyenek üdv-cicás-

Miért van az, hogy a cicámat idegen helyre vittük, és lihegett, mint egy kutya?

A nyelve hosszan kilógott, és hangosan lihegett! Kb. 2 és fél órát volt egy másik lakásban (bent) és akkor csinálta.

Legjobb válasz: Nézd, mit találtam valahol az interneten: A lihegés funkciója az állatokban (és köztük az emberben is) kettõs. Egyrészrõl a hõcserét szolgálja. A másik funkció a szervezet vészreakciója, amikor az állat (vagy ember) megijed, izgul, esetleg valamilyen összecsapásra, verekedésre készül. Ilyenkor a szervezet elõre felkészül arra, hogy harcra vagy menekülésre (fight or flight) kerül sor, és egyebek között elõre gondoskodik az izmok megfelelõ oxigénellátásáról – lihegéssel. Nagy erõkifejtés után még idõbe telik, amíg a szervezet visszaáll a nyugalmi állapotba, és a lihegés is abbamarad. Szóval, valószínûleg eléggé be volt tojjintva az idegen környezettõl a cicád...

Nézd, mit találtam valahol az interneten: A lihegés funkciója az állatokban (és köztük az emberben is) kettõs. Egyrészrõl a hõcserét szolgálja. A másik funkció a szervezet vészreakciója, amikor az állat (vagy ember) megijed, izgul, esetleg valamilyen összecsapásra, verekedésre készül. Ilyenkor a szervezet elõre felkészül arra, hogy harcra vagy menekülésre (fight or flight) kerül sor, és egyebek között elõre gondoskodik az izmok megfelelõ oxigénellátásáról – lihegéssel. Nagy erõkifejtés után még idõbe telik, amíg a szervezet visszaáll a nyugalmi állapotba, és a lihegés is abbamarad. Szóval, valószínûleg eléggé be volt tojjintva az idegen környezettõl a cicád...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Miért van az, hogy a cicának a hátsó mancsain csak 4-4ujj, míg a mellsőkön 5-5 van?

hátra már nem jutott, vagy miért? spórol a természet? Vagy oda nem szükséges neki?

Legjobb válasz: Azt hiszem azért nem kaptál még választ, mert valószínû nincs rá egyértelmû felelet. Az, hogy miért nem öt, vagy akár több, "véletlenek" eredménye. (Persze nem arra gondolok, akármennyi, hanem "ésszerû" határon belül) Mutáció miatt léteznek több ujjú példányok is, de ez természetesen a "normától" való eltérés. Az öt-négy "összeállítás" úgy látszik teljesen megfelelõ, ezért (is) megmaradt a macsekoknál. Nem mondom, hogy ez az egyetlen, és 100%-ig helytálló válasz, de... Lehet, neked van igazad. Spórolt a természet. :) dellfil

Azt hiszem azért nem kaptál még választ, mert valószínû nincs rá egyértelmû felelet. Az, hogy miért nem öt, vagy akár több, "véletlenek" eredménye. (Persze nem arra gondolok, akármennyi, hanem "ésszerû" határon belül) Mutáció miatt léteznek több ujjú példányok is, de ez természetesen a "normától" való eltérés. Az öt-négy "összeállítás" úgy látszik teljesen megfelelõ, ezért (is) megmaradt a macsekoknál. Nem mondom, hogy ez az egyetlen, és 100%-ig helytálló válasz, de... Lehet, neked van igazad. Spórolt a természet. :) dellfil
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen neked a választ :)
mert biztonságot nyujtó érzést add neki
Mert szeret téged. Szereti az illatod. Ez tök jó. Nálunk az egyik cicus apukámba van belebolondulva, pedig nem is õ eteti.
Ez de aranyos *__* Bár az én macskám is így csinálna. :3
A mi cicáink is ilyenek, ha kirakjuk õket a szobából (ami csak bolhairtásnál van) az ajtó elõtt ülnek, és nyávognak, ha valaki kimegy, hogy megnézze mi van velük, akkor rögtön ölbe másznak és benyomják a szunyát, mivel csak valamelyik gazdi mellett hajlandóak aludni. Nagyon bújósak a cicáink.:)

Miért van az, hogy a cicám mindig össze-vissza piszkít a lakásban? Hogyan tudnám megnevelni?

Hol az alomba végzi el a dolgát, hol az ajtó el?tt. Kint is szokott lenni elég gyakran a kertben, de a dolgát mindig bentre hagyja :/

Legjobb válasz: tisztítod rendesen az almát?

tisztítod rendesen az almát?
nekem már sok cicám volt, de mindegyiket sikrült szobatisztára nevelni. a legjobb még kiskorban elkezdeni de talán nagoybbknt se lehet probléma. a léyneg hogy mindig tiszta legyen az alom, ha mocskos sosem mennem bele. meg kell neki mutatnod hogy ott kell elvégezni a dolgát, ha esetleg látod hogy szaglászik, keresi a helyet, ragd be az alomba és tanisd rá hogy ott kell elvégeznie. a másik pedig hogyha egyszer valahova odapiszkitott és nem takaritottad fel alaposan, nem mostál fel és tüntetted el a szagát visszamegy oda és megint odapiszkit.
Vegyél egy elektromos nyakörvet amikor nem az alomba piszkít kis fokozatra tedd be és aztán rakd bele az alomba kapcsold nagy fokozatra , hogy bele piszkítson. a cirmi azonnal meg fogja tanulni, hogy mit tegyen!
utolsó: ?????? Kérdezõ: takarítsd fel hipoval ahova bepiszkít, és: fedett az alomláda? lehet h nem tetszik neki, lehet h maga az alom nem tetszik neki, próbálj másmilyen almot használni.

Miért van az, hogy a cicám csak akkor hajlandó az ágyamon aludni, ha semelyik társának nincs ott a szaga?

Legjobb válasz: Talán, mert akkor tudja, hogy az nem más macsek felségterülete. Akkor érzi a magáénak.

Talán, mert akkor tudja, hogy az nem más macsek felségterülete. Akkor érzi a magáénak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!