Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy a 5 hónapos (12 db)

Miért van, hogy a 3 hónapos kislányom (anyatejes) nyüszög, hogy éhes és 5 perc szopizás után elfordítja a fejét és nem kér többet?

Aztán büfi, bukás (néha sok, néha kevés) 1-1,5óra múlva ismét nyügi és enni akar. Baj ha két szoptatás között forralt leh?tött vizet adok neki? Vagy teát adjak neki? Milyet?

Legjobb válasz: Ilyenkor szerintem nem is éhes. Nyugodtan próbálj egy kis kamillateát.. mindig legyen friss, pár órát eláll. Ha nincs nasi akkor talán az evésekkor rendes mennyiséget, kevés bukással fog tudni enni.

Ilyenkor szerintem nem is éhes. Nyugodtan próbálj egy kis kamillateát.. mindig legyen friss, pár órát eláll. Ha nincs nasi akkor talán az evésekkor rendes mennyiséget, kevés bukással fog tudni enni.
Vannak korszakok, mikor sûrûbben eszenk. Van, hogy nem éhes, csak cicire vágyik. Ilyenkor talán eszik egy kicsit, de inkább csak cuclizik, nem? Ha gondolod, próbáld ki, hogy nem adsz neki, csak 3 óránként, addig foglald le, beszélj hozzá, játsz vele, akkor talán nem nyöszög, vagy vidd el sétálni, nálunk ezek beváltak-) De én is szoktam adni neki, ha kér, még ha csak cuclizikis:-) Úgy élvezi... Folyadékot adhatsz, persze. Én vízpárti vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
Az is lehet, hogy sok levegõt nyel és egyszerre csak keveset tud enni. Büfiztesd meg többször! Szerintem felesleges más folyadékot adni, az újszülöttnek minden számára értékes tápanyag és folyadékmennyiség benne van az anyatejben. Én sem adtam kb. 5-6 hónapos koráig. Persze más nyáron 50 fokban. Akkor mindenkinek szüksége van vízre.

Kérlek minél többen írjatok: Miért van hogy a két és fél hónapos lányom éjjel 2, 5-3 óránként kér enni (anyatejes)? Egész nap max 3, 5 óra telik el 2 evés között.

És olyan nehezen alszik el, mikor végre elalszik fel kel sír mert álmos felveszem visszaalszik de megint felkel. Mi a baj mit csinálok rosszul? Köszönöm válaszaitokat

Legjobb válasz: Nekem 2,5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.

Nekem 2, 5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.
Nekem ennyi idõsen az evés ilyen idõközökben teljesen normálisnak tûnik. Vannak babák, akik nehezebben alszanak el, felületesen alszanak, ehhez se kell semmit se rosszul csinálni. Nagyon fárasztó szakasz ez a friss anyák életében, türelemmel, önbizalommal kell megélni.
Mert hihetetlen ütemben kell növekednie a gyomra pedig nem tud annyi táplálékot befogadni, amennyire szüksége van. Egyszerûen emészt és megéhezik ismét. Teljesen normálisnak tûnik. Akkor aggódj, ha nem alszik szépen vissza evés után, sír folyamatosan, esetleg enni sem akar.
Lehet érzi az aggodalmadat, a feszültséget benned. Próbálj megnyugodni, és természetesnek kezelni ezt a helyzetet. Ha eszik örülj neki, ne aggódj miatta. EGy pici baba így mûködik gyakran felkel, eszik, alszik. Próbáld lenyugtatni magad, miközben ringatod, és meglátod õ is átveszi a nyugodtságot, esetleg valami nyugtató zenével is segíthesz, hogy te magad is jobban átszellemülj.
Mert õ ilyen.Teljesen normális.
Amúgy nem fejlõdési ugrásban vagytok? Én úgy tudom 3 hónaposan van ilyen. De ha meg ez mindig így volt, akkor is normális. Még picike! Majd lassan-lassan kitolódnak az éjszakai evési idõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek !
Nem csinálsz rosszul semmit. A babának most erre van igénye, a gyomra befogadó képessége ennyit bír el. Az én fiam is kb. így evett ennyi idõsen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek !

Miért van az hogy a 5 hónapos babámnak, ahol a fogáak kéne jönni mindíg kijön egy apró pici pötty majd eltűnik! Ez nem szájpenész ugye?

Legjobb válasz: Szia. A szájpene´sz nem múlik el maga´tól.Több pici fehér pöttyböl áll össze.

Szia. A szájpene´sz nem múlik el maga´tól.Több pici fehér pöttyböl áll össze.
Az én kisfiamnak is volt az ínyén ilyen fehér pöttyöcske, de nem szájpenész.Nekünk 4 hónaposan kijött a két alsó , és ez a két pötty pedig fölül látszódott a metszõfogak helyén, de eltûnt.Lehet, hogy csak attól van, hogy kötõdik az ínye.Ne ijedj meg!Remélem nem állítok csacskaságot!:)


Mért van az hogy a 23 honapos fiam még mindig nem eszik egyedül? Csak mert itt olvasom 1, 1-5 évesen a gyerekek egyedül esznek. Az enyém a kanalat sem akarja megfogni. Miért?

étvágya nagyon jo,de amikor kaja van,hiába adom fogja meg,ö a kezemet fogja,és odarakja a kanálhoz.miért?ja kenyérfalatok,pogácsa meg ilyenek amit kézzel kel azt eszik egyedül,bár sokszor elvárja,és stereti,ha etetem.

Legjobb válasz: Szerintem a fele sem igaz annak, hogy a baba 1-1,5 évesen egyedül eszik, inkább némileg eltúzott szülõi büszkeségbõl írhat ilyet egy anyuka. Ne aggódj, rá fog kattani az érzésre, hogy milyen jó egyedül fogni a kanalat! Próbáld meg úgy, hogy együtt fogjátok a kanalat, mindketten érjetek hozzá, és úgy tegyétek a falatot a kicsi szájába.

Szerintem a fele sem igaz annak, hogy a baba 1-1, 5 évesen egyedül eszik, inkább némileg eltúzott szülõi büszkeségbõl írhat ilyet egy anyuka. Ne aggódj, rá fog kattani az érzésre, hogy milyen jó egyedül fogni a kanalat! Próbáld meg úgy, hogy együtt fogjátok a kanalat, mindketten érjetek hozzá, és úgy tegyétek a falatot a kicsi szájába.
Hát az én lányom 1, 5 éves, és nem akar egyedül enni. Az evés sem érdekli. Kíváncsi vagyok megtanulja e még mielõtt bölcsibe megyünk...Próbálom ezen a téren önállóságra szokatni, de nem nagyon megy eddig. A múltkor elé raktam az ebédet, leültem mellé, és vártam, fél óráig csak kavargatta, utána letettem aludni, hátha alvás után csak ráviszi az éhség, hogy próbálkozzon, 2 kor felkelt, és fél négyig kínlódtunk az evéssel, nagy nehezen lement egyedül pár falat, a többit én adtam neki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ja probálkozni az enyém is probálkozik, de nem érdekli, mert majd gondolja anya azért van.jaj igen és játékokat hord az etetöszékbe.
Szerintem az erõs túlzás, hogy 1 éves gyerek eszik egyedül. Lehet, de akkor az egész konyhát moshatod fel, és fürdetheted a gyereket minden evés után. És még éhes maradt. Én ezt nem nagyon hagytam. Viszont ezért állítólag egy idõ után már nem is akar egyedül enni, hanem azt akarja, hogy anya etesse. Ezt szokta meg. A fiam 21 hónapos, kanállal még nem eszik egyedül. Valóban 1 évesen próbálkozott magára borogatni a levest, de most már nem nagyon akarja. Kézzel, villával eszik egyedül. Nem baj, a lányom 2, 5 évesen tanult meg kanalazni.
22hós fiam szintén nem viszi túlzásba. 3-5kanállal ha hajlandó egyedül, akkor már jó. Utána követeli a játékokat. Szerintem ott rontottam el a dolgot, h én tettem elé játékokat, mert úgy könnyebb volt nekem, nem forgolódott el, nem akart kimászni a székbõl. Aztán ez észrevétlenül bele is rögzõdött a gyerekbe. A következõ babánál tuti nem követem el ezt a hibát.
20 hónapos a lányom, és eddig nem igazán érdekelte, hogy egyedül egyen kanállal. Mostanában szokott rá, hogy mindent egyedül akar csinálni. Már egész ügyesen kanalazza a fõzeléket a szájába. (A levest azért még én adom neki, vagy legalább a kezét fogom). Szerintem ne idegesítsd magad ezen, biztos hamarosan nálatok is eljön az idõ, hogy nem hagyja, hogy Te etesd!

Miért nem alszik? Nekem 25 hónapos a lányom, eddig hang nélkül aludt éjszaka, akár 12-13 órát is, az elmúlt 2-3 napban viszont van hogy 4-5-ször is felébred.

Általában visszaalszik ha bemegyek, és kicsit megsimizem, de van úgy ha kijövök rögtön sírni kezd. Aztán azt hiszi hogy reggel van és ki akar szállni az ágyból, és nem akar visszaaludni. Nemtudom mi lehet az oka.

Legjobb válasz: Lehet front van.Az én lányom is fel kell,sír,de vissza alszik.Õ velünk alszik,lehet azért sikerül vissza aludnia.24hónapos.

Lehet front van.Az én lányom is fel kell, sír, de vissza alszik.Õ velünk alszik, lehet azért sikerül vissza aludnia.24hónapos.
Front minket is megvisel nehezek az éjszakák.

Miért van az, hogy 15, 5 hónapos fiamnak esténként feljebb megy a hője?

Nem beteg....viszont nem régen gyógyult ki különböző betegségekből(megfázás,hasmenés,köhögés stb)Éppen jön a 7. foga,de már 5 napja magasabb hő? Ez annyit jelent h napközben 36,9-től 37,5-ig mozog.Este lefekvéskor pedig 37,8 vagy 37,9.Van valakinek használható ötlete miért lehet?

Legjobb válasz: Szerintem egyértelmûen a fogzástól van, ami hetekig is eltarthat. Este eleve fáradtabb, nyûgösebb is, és erre még rájön a fogzás, ami okozhat hõemelkedést.Ha nincs más tünet, akkor nincs gond.

Szerintem egyértelmûen a fogzástól van, ami hetekig is eltarthat. Este eleve fáradtabb, nyûgösebb is, és erre még rájön a fogzás, ami okozhat hõemelkedést.Ha nincs más tünet, akkor nincs gond.
Minden embernél reggel a legalacsonyabb a testhõmérséklet, este pedig a legmagasabb. Alapesetben a 36, 9 is sok, ha nem jönne a foga, azt mondanám, hogy nem normális. Figyelj oda, és ha tartósan ilyen marad, vidd orvoshoz és ragaszkodj a teljes kivizsgáláshoz. De valószínû, hogy a foga okozza.
Mi is végigjátszottuk ezt. A fiam 11 hónapos volt, amikor 2 hete minden este 37, 4-37, 6 volt a nettó hõje. Vérvétel, vizeletvizsg., fül-orr-gége, végül a László kórház gyerekosztályán kötöttünk ki. Ott szabályosan kiröhögtek minket, azt mondták ha félóránkét mérem akkor is mindig mást fog mutatni, ha nincs egyéb tünet, és a leletek negatívak (azok voltak), akkor ez van, majd elmúlik. Nem is vettek fel osztályra minket.

Van egy 4, 5 honapos fiam és szeretnénk felvenni utánna a szocpolt, használt lakás vásárlásra (fél szocpolt 450ezer), de azt mondták többen hogy nem jár de miért? Valaki kapott már ilyen támogatást?

A férjem és én is 35év alattiak vagyunk,nincs ingatlantulajdonunk,és nem vettük még igénybe de azt mondták hogy csak 3 gyerek után vagy uj lakás vásárlásánál lehet igénybevenni,de én amit itt találtam a neten aszerint megjár 1 gyertekre és használt lakára,Vett már igénybe valaki ilyen támogatást,mik a feltételei és mennyit lehet kapni?Sürgös lenne!!KÖSZÖM!!

Legjobb válasz: Az unicredit és a credigen bankoknál voltunk és ott mondták hogy nem jár csak 3 gyerek vagy uj lakás esetén!!!

A kérdező hozzászólása: Az unicredit és a credigen bankoknál voltunk és ott mondták hogy nem jár csak 3 gyerek vagy uj lakás esetén!!!
Kaphattok félszocpolt használt lakásra. Jól néztél utána. Nem tudom, hogy ki mondta nektek, hogy nem. Amúgy a bankoknak is kötelességük ezt nyújtani, törvény írja elõ. Viszont nem nagyon szeretik, mert ebbõl nekik semmi hasznuk. Ha viszont új lakást vennél, az többe kerül, venned kell fel mellé mondjuk egy nagyobb hitelt NÁLUK, ez az, amit általában kedvezõ kamattal ajánlani tudnak forintos, állami kamattámogatással. (ugyebár mostanában nem "menõ" a svájci frankos, netán japán yenes...) Szóval ne hagyd magad ledumálni!
Szia! Szerintem bankoknál érdeklõdj. Én e-mail-ben szoktam kérdezni és visszahívnak. Legalábbis az FHB-nál van hitelünk õk mindig felhínak, ha kérdezek valamit. Szerintem jár, mert nekünk aki megszerette volna venni a családiházat azok is megkapták volna, csak nem voltak hitelképesek.
Nem volt kedve az ügyintézõnek utánajárni. 35 év alatt jár fél szocpol. használt lakásra is.
mi novenberben vettük fel a félszocpolt 1 gyerekre!!!ne hagyd magad áttverni!!
A kérdező hozzászólása: 15 hónapos
A fiamnak a fogzás bizonyos szakaszában mindig fura lesz a szájszaga.
Nálam is a srácoknak vagy a fogjövetelkor volt büdös a szájuk vagy ha a torkuknál kezdett valami rendetlenkedni , nem tudom ogy jól teszem-e avagy sem de é ilyenkor fújok be nekik a Tantum verde spray-vel egyet hisz ez csak száj és garatfertõtlenítõ is és nem alakul ki nekik tovább vagy nem terjed tovább pl:gyulladássá.

Miért van az, hogy a 10, 5 hónapos kisfiam már kb 2 hónapja éjszaka mindig ugyanakkor kel fel és nem alszik vissza, csak ha mellettünk van?

8-9 körül alszik el este. Éjfél környékén mindig felnyekereg(szó szerint, nem sír,csak nyekereg). Akkor adok neki inni, jó esetben alszik tovább. Utána 3-kor már olyan szinten van,hogy nem alszik vissza. Arra ébredek,hogy hőbörög állva a kiságyban.Vagy éppen csak ül. Ezután magunk közé vesszük,és rögtön visszaalszik.Mi a gondja? Aludni mi utána nem nagyon tudunk,mert elég ficergősen alszik. Mit lehet ezzel tenni?Segítsetek!

Legjobb válasz: Életkori sajátosság is lehet. Talán most dõl el, hogy marad-e az ágyatokban évekig vagy sem. Nagy pillanatok ezek. :) Nincs egy fotel az ágya mellett, ahol elszunyókálhatsz úgy, hogy a kezed a kiságyban van?

Életkori sajátosság is lehet. Talán most dõl el, hogy marad-e az ágyatokban évekig vagy sem. Nagy pillanatok ezek. :) Nincs egy fotel az ágya mellett, ahol elszunyókálhatsz úgy, hogy a kezed a kiságyban van?
Szó szerint ez történt velünk is, kisfiam most 1 éves és fél hónapos. Az éjszakai ivásról már leszokott, de az elsõ hajnali (4 és 5 óra között) kajcsihoz (sûrített táp) ragaszkodik. Általában rendesen lefekszik az ágyába, néha kell egy kis éneklés, ringatás, de nem mindig. Kb. hajnali 1 órakor kerül az ágyunkba, akkor nem kell semmi, csak sír, amíg oda nem veszem közénk. Rögtön szétveti magát, és alszik tovább édesen. Reggel õ kelt bennünket hajhúzogatással, mert persze õ nem fáradt. A problémát abban látom, hogy egy szobában alszunk, és nem engedhetem sírni, hogy az apukája tudjon pihenni, mert minden második héten reggel nagyon korán kel. Van három nagy gyerekem, õk az elsõ naptól kezdve külön szobában aludtak, két - három síros éjszaka után leszoktak az éjszakai felkelésrõl. Az az érdekes, hogy volt három hónap, 4 és 7 hónapos kora között, amikor este 9 és reggel 6 között átaludta az éjszakát. Szerintem ha meg tudod oldani, és van egy kis tûrõképességetek, ne vedd ki az ágyból, hagyd ott hõbörögni, ülni. Persze lehet, hogy lesz egy-két síros éjszakátok, de megéri a további nyugodt alvás miatt. Nem tuti recept, de hátha segít.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már ottmaradni mellette perceket, fogni a kis kezét, mellkasát.Addig jó, míg ott vagyok. Azért is került a mi ágyunkba, mert a 2 percenkénti felkelés már engem borított ki. Jó alvó volt. Kezdetektõl végigaludta az éjszakát. Kb 2-3 hónapja ilyen, mióta tud ülni, állni egyedül.Nagyon rossz ez így. Különköltözni most akarunk az elsõ szülinapján, hogy legyen saját birodalma, de így nem tudom, hogy fog menni...
2. válaszoló vagyok: Igen, ismerõs, nekem is arra az idõre tehetõ, mikor aktívan elkezdett mozogni. Õ fõleg mászott, nagyon hosszú ideig, persze kapaszkodással már állt. Most indult el másfél hete. Így is nagyon aktív már. Napközben simán elalszik a kiságyában napközben, csak az éjszaka a problémás. Szerintem ne félj a különalvástól, neki is jó lesz a saját kuckó. Az elején biztos nehéz lesz, de legyetek türelemmel. Nektek is szükségetek van a pihenésre. Pihentebb szülõként türelmesebbek lesztek vele, és ezt érzékelni fogja. És mindent beszéljetek meg vele, hogy mi miért történik. Nálam ez kezd beválni más problémák esetében. Sajnos a külön szobát még nem tudjuk megoldani... :(
szerintem már odaszokott hozzátok.elég 2-3szor odatenni közétek aztán meg nehéz visszaszoktatni úgy az ágyába hogy egész éjjel a sajátjába aludjon
A kérdező hozzászólása: Tegnap este adtam neki nurofent. 1szer kelt éjszaka, akkor nyöszörgött.cumit adtam neki, megfogtam a kezét, 1 perc múlva visszaaludt. Hajnal 5-kor rátört a sírás, de csukott szemmel, nehezen tudtam megvigasztalni. De mellettünk kötött ki.Amint betettem az ágyunkba, már aludt is, igaz ficergett egy kicsit, de aludt(az is lehet, hogy álmában sírt, ezt nem tudom). Nagyon nehéz. Egyébként magától a kiságyban nem tud elaludni, mert mindig menni akar, és játszani...

Manapság miért nem adnak teát az anyatejes babáknak? 5 hónapos a babám, ma olyan nyűgös volt 2 evés között, igy adtam neki egy kicsit, csak úgy itta. Kár hogy olyan édes ize van.

Legjobb válasz: Mert ált. nem kell nekik. Én 6 hónapig kizárólag csak szoptattam pedig nyár volt! Utána kezdtük a hozzátáplálást.

Mert ált. nem kell nekik. Én 6 hónapig kizárólag csak szoptattam pedig nyár volt! Utána kezdtük a hozzátáplálást.
Nekem egy fõrorvos azt mondta a kórházban és olvastam is hogy ha a gyereknek besüpped a kutacsa akkor folyadékra van szüksége és ha 2 evés között vagyunk akkor adjak neki teát. Nem kell mindenkire hallgatni, a te szived joga eldönteni hogy adsz-e neki teát vagy sem. Ha itta és izlett neki és az evésben sem befolyásolta akkor biztos szomjas volt. Sokan elfelejtik ha 3 óránként is etetnek attól még igenis lehet szomjas egy kisbaba is. Nyûgös lehet miatta és közben meg az anyuka nem tudja mi baja lehet pedig csak meg kéne itatni. Az én kislányom éjjel is felébred hogy szomjas és akkor megitatjuk. Egyébként 5 hónapos babának meg nyugodtan adhatsz teát ezért ne görcsölj. Üdv: 7 hónapos kislány anyukája
Én sem halgattam senkire, adj neki babavizet!
Én adtam neki de nem itta, pedig állandóan be van süllyedve a kutacsa. Szóval errõl is enyit. Pedig ha szomjas lett volna biztos iszik. Eleinte még minden nap fõztem neki, hogy friss legyen. De egy kortyot se ivott belõle:(
A teában lévõ csersav lemossa a baba beleirõl az anyatej által rárakódott védõréteget. Kb. két hét kizárólagos szoptatás állítja vissza újra. Ha szomjas, akkor adj neki vizet (lehet babavíz, de 24 óra múlva azt is forralni kell, ill. sima forralt csapvíz.)
Ha eddig nem adtál a babának, akkor miért pont most? Forró nyarakat éltem át úgy szopis babákkal, hogy csak anyatejet kaptak. Abban minden benne van.
sztem mg kell itatni õket, én vizet adtam az anyatej édes, szomjat nem hiszem h jobban oltja mint avíz...a gyereknek semmi baja nem lesz tõle...fõleg panelban ahol 26 fok van úgy h ablakok nyitva száraz a levegõ, mi is megiszunk napi 2 litert
A kérdező hozzászólása: igen, miért pont most? nem tudom, ki akartam próbálni. szerintem is az anyatej jobb. köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!