Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy 5 hetes (25 db)

Miért van az, hogy 5 hetesen, teljesen mindegy hogy mikor fekszem le, de reggel 4-kor legkésöbb 5 órakor már csak forgolódok?

Van hogy arra ébredek,hogy pisilnem kell,hol arra hogy nagyon éhes vagyok,hol csak úgy felébredek!

Legjobb válasz: A terhességnek velejárója az álmatlanság, kinél hogy jelentkezik. Nekem idõszakos volt az elején, volt egy -két hét, mikor nem jól aludtam, aztán egy-két hétig jól aludtam, aztán megint nem. Pár peiódus után elmúlt, és a mai napig jókat alszom:-) Ez nem gond, teljesen normális, póbáld ne idegesíteni magad rajta, majd elmúlik. Igyekezz a nap folyamán "lefoglalni" magad, hogy az agyadnak legyen mit feldolgozni éjjel, hátha az segít. 38 hetes kismama

A terhességnek velejárója az álmatlanság, kinél hogy jelentkezik. Nekem idõszakos volt az elején, volt egy -két hét, mikor nem jól aludtam, aztán egy-két hétig jól aludtam, aztán megint nem. Pár peiódus után elmúlt, és a mai napig jókat alszom:-) Ez nem gond, teljesen normális, póbáld ne idegesíteni magad rajta, majd elmúlik. Igyekezz a nap folyamán "lefoglalni" magad, hogy az agyadnak legyen mit feldolgozni éjjel, hátha az segít. 38 hetes kismama
En is pont igy vagyok vele, bar 5 hetesen csak pisilni kellett ejszaka kimennem es vissza is aludtam , de most egy hete barmikor aludjak el felebredek 1, 2 vagy 3 kor es nem tudok visszaaludni, teljesen kimegy az alom a szemembol, es egesz nap sem vagyok faradt ettol..fura.Bar ez terhessegnel normalis az en idomben..Mondjuk en 5 hetesen meg aluszekonyabb voltam..

Miért van az, hogy 5 hetes babám csak 50 ml-t hajlandó egyszerre szopizni? (a súlya szerint 80-t kellene)

Tejem elvileg van, mert a tejgy?jt? kagyló is állandóan tele van, szopi után pedig még 20-30 ml-t tudok fejni.Egy mellb?l szoptatok, igény szerint, kb. 3 óránként.

Legjobb válasz: Lehet, hogy a picikénél is picikébb a gyomra és nem fér bele több. Vagy épp egy olyan idõszakában van, hogy elég ennyi is neki. Aztán jön megint egy növekedési ugrás és akkor majd a 80 sem lesz elég neki. Ne izgulj, ha gyarapszik, élénk, van kakis és pisi pelus elég, akkor jól van a baba. A babák általáûban nem olvassák el elég figyelmesen a szakirodalmat...:-)))))

Lehet, hogy a picikénél is picikébb a gyomra és nem fér bele több. Vagy épp egy olyan idõszakában van, hogy elég ennyi is neki. Aztán jön megint egy növekedési ugrás és akkor majd a 80 sem lesz elég neki. Ne izgulj, ha gyarapszik, élénk, van kakis és pisi pelus elég, akkor jól van a baba. A babák általáûban nem olvassák el elég figyelmesen a szakirodalmat...:-)))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Olyan nehéz ez, mert mindig aggódom, hogy éhes marad.Idõnként adok neki pótlást is a lefejt tejet cumisüvegbõl-elfogadja.Én folyamatosan mérek, számolok, osztok, szorzok.Valószínûleg ez sem jó....
Igen, ismerõs az érzés, az elsõ gyereknél én is állandóan mértem és volt, hogy evés után kevesebbet mutatott a mérleg, mint elõtte. És akkor sírógörcs. A másodiknál még a havi tanácsadásra is kelletlenül megyek, mert látom, hogy jól van a pici, akkor meg minek méricskélni? Az evés körüli stresszelést sztem egyébként a babák is megérzik. Én most a nagyobbikkal élek át hasonlót, mint Te: egy vajaskiflivel elvan egész nap /nem ér rá enni/ - de hogy lehet vajaskiflin felnõni???
Lehet, hogy enne még, de nincs kedve tovább "dolgozni". Ezt abból gondolom, hogy a lefejt tejet viszont elfogadja. Próbáld átteni a másik mellre is, onnan az elején könnyebben jön. Ha megfelelõen gyarapszik, akkor szerintem nem kell aggódni.

Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.


Miért van az, hogy 5 hetes babánk csak az anyatejet bukja/hányja ki? (50%-ban tejet, 50%-ban tápszert kap)

Legjobb válasz: Nem mindegy, hogy bukja vagy hányja. Ha csak bukik azt okozhatja az is, hogy annyira kis mohó, hogy jól beakar lakni az anyatejjel és ezért túl sokat eszik, valamint , hogy kevesebbet szopik így nem tanulta meg a technikát rendesen és sok levegõt nyel szopi közben. A cumisüveget más módon kell szívni mint a cicit és szegény nem tudja éppen melyik technikát használja, így a cicit is úgy használja mint a cumisüveget így sok levegõ megy le és ezért bukik. (teljesen mindegy milyen márkás vagy nem márkás a cumisüveg akkor is más a technikája) Ha hány (kihányja valóban az összes anya tejet akkor orvossal kell konzultálni, hogy ezt mi okozza, a rendszeres hányás nem tesz jót, elõfordulhat, hogy azt javasolják inkább csak tápszeres legyen.

Nem mindegy, hogy bukja vagy hányja. Ha csak bukik azt okozhatja az is, hogy annyira kis mohó, hogy jól beakar lakni az anyatejjel és ezért túl sokat eszik, valamint , hogy kevesebbet szopik így nem tanulta meg a technikát rendesen és sok levegõt nyel szopi közben. A cumisüveget más módon kell szívni mint a cicit és szegény nem tudja éppen melyik technikát használja, így a cicit is úgy használja mint a cumisüveget így sok levegõ megy le és ezért bukik. (teljesen mindegy milyen márkás vagy nem márkás a cumisüveg akkor is más a technikája) Ha hány (kihányja valóban az összes anya tejet akkor orvossal kell konzultálni, hogy ezt mi okozza, a rendszeres hányás nem tesz jót, elõfordulhat, hogy azt javasolják inkább csak tápszeres legyen.
A kérdező hozzászólása: Az anyatejet és a tápszert is cumisüvegbõl kapja. Nem az egészet hányja ki, de van olyan, hogy csak 20 ml-t eszik, és szerintem az egész visszajön. De olyan is van, hogy 100 ml-t eszik, és 10 ml jön vissza. Tápszernél pedig szinte semmi.
az anyatej egy kicsit hígabb, mint a legtöbb tápszer, lehet, hogy így a tápszer jobban megmarad benne. De felmerülhet az a gyanú is, hogy esetleg van valamilyen ételallergiája, amit az anyatejen keresztül ugye megkap, a tápszerbõl pedig nem, és ezért jön belõle vissza. Pl tejtermék, vagy hasonlók. Próbáld meg, hogy mondjuk 3 napon át nem iszol és eszel tejtermékeket. Ha úgy kevesebb jön vissza, akkor lehet, hogy az a ludas. Tesztelgess, és beszélj róla a védõnõddel, gyerekorvosoddal.
A kérdező hozzászólása: :-)

Miért van, hogy semmi tünetem nincs a mellfájdalmon kívül? 5 hetes vagyok. Csak jövő hét végén megyek dokihoz, de aggódom, hogy nem émelygek, undorodom dolgoktól.

Normális ez? A mellem viszont extrán fáj és be van durranva. Néha érzem a pocim, de semmi különös. Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Örülj neki, és az, hogy most még nincs panaszod, az nem garancia, hogy késõbb sem lesz. Egyébként nekem sem volt semmi tünetem a mell feszülésen kívül, és 2-3 hét után az is megszûnt. Gratulálok!!:))))

Örülj neki, és az, hogy most még nincs panaszod, az nem garancia, hogy késõbb sem lesz. Egyébként nekem sem volt semmi tünetem a mell feszülésen kívül, és 2-3 hét után az is megszûnt. Gratulálok!!:) )))
Nem mindenkinek vannak tünetei.Nekem kb a 8.ik héten jelentkeztek a tünetek.(fáradékonyság hány inger szédelgés, és undor bizonyos szagoktól, ízektõl.)Addig nekem is csak a mell fájdalom és a has szurka volt.De hallottam olyanról is akinek nem voltak ilyen terhestünetei.Nem volt rosszul nem volt kívánós, és nem undorodott.Nem törvényszerû, hogy te is rosszul leszel.Van aki végig hányja a várandóságát.Szóval ne izgulj ezen.
Ez nekem is így volt és már örültem, hogy megúszom aztán betöltöttem a 6 hetet és akkor elkezdõdött de nagyon keményen. Hányás, szagundor, gyomorégés, minden volt...egészen a 11.hétig. :(
velem is ez volt.csak a melleim fájtak, de azok nagyon.ugy 10-11 hetes koromig volt ez a tünet, hol alig érezhetõen, hol meg jobban fájt, de az elején nagyon, még a férjemnek sem engedtem hozzáérni annyira érzékeny volt.gratula a babához.
Én teljesen tünetmentes voltam, mégis egészséges babát szültem. Se hányinger, se mellfájdalom, se fáradékonyság. Semmi :) )
Normális! Én a második terhességemnél egyáltalán semmi tünetet nem produkáltam. Egyszer jött egy szédülés, de azt hittem a meleg. Amikor a nõgyógyásznál kiderült, hogy 5 és fél hetes terhes vagyok, majdnem leestem a vizsgálóról:) ) Ez volt az egyetlen tünet egész végig. Ne aggódj! Szerencsés vagy ha így marad a terhesség végéig :) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Picit lenyugodtam, de nagyon lassan telik az idõ az UH-ig :(!

Normális-e és miért van az, hogy 5 hetes babám elkezdett nyáladzani? Másnál is van/volt ilyen?

Egy pár napja kezd?dött, és néha alig tudja lenyelni anyit összegy?jt a szájában. Aztán meg kiköpi, vagy buborékkot fúj bel?le. A szája szélén szinte mindig csurog. Nem akkro szokott elkezd?dni a nyáladzás, amikor már n? a foguk?

Legjobb válasz: nem, korábban is. a leghasználhatóbb érzékszerve a szája. nemsokára tömködi majd bele a dolgokat:) azért nyáladzik, mert a szervezete ezzel reagál majd a fertõzések ellen, amiket a bekapkodott tárgyaktól kaphatna el.

nem, korábban is. a leghasználhatóbb érzékszerve a szája. nemsokára tömködi majd bele a dolgokat:) azért nyáladzik, mert a szervezete ezzel reagál majd a fertõzések ellen, amiket a bekapkodott tárgyaktól kaphatna el.
most indul a nyál és a könycsepp is megjelenik én is elöször furcsálottam de így van, majd furcsa lesz neki a nyálát lenyelni is még azt is megkell neki tanulni.

5 hetes kisbabám néha cuppogva eszik. Olyankor levegő megy a szájába, elengedi a vákumot. Ez felidegesíti és sírni kezd. Más is van így? Miért van ez? Hogy tudok neki segíteni?

Legjobb válasz: Az enyém is szokott így járni, bár õ már 12 hetes. Mondjuk õt annyira nem idegesíti a dolog, engem annál jobban. Ilyenkor nem megfelelõ szögben van a szájában a bimbó, próbáld igazítani. Vagy nagyon tele van a cicid és azért csúszik ki a szájából, kicsit le kell fejni belõle. Vagy még az is lehet, hogy kicsi a bimbód, azért nem tudja tartani, ebben az esetben próbálkozz bimbóvédõvel szopiztatni.

Az enyém is szokott így járni, bár õ már 12 hetes. Mondjuk õt annyira nem idegesíti a dolog, engem annál jobban. Ilyenkor nem megfelelõ szögben van a szájában a bimbó, próbáld igazítani. Vagy nagyon tele van a cicid és azért csúszik ki a szájából, kicsit le kell fejni belõle. Vagy még az is lehet, hogy kicsi a bimbód, azért nem tudja tartani, ebben az esetben próbálkozz bimbóvédõvel szopiztatni.

Miért van az hogy 4-5 hetesen csak a petezsákot látni? Nekem a petezsákom 9mm de a magzati elemeket nem látja a dokim, ilyenkor persze hogy minden kismama a legrosszabbra gondol! Vagy ez csak náalm van így?

Legjobb válasz: Én is 4 és fél hetesen voltam dokinál, nekem még a petezsákot sem látta, csak a megvastagodott méhnyálkahártyát. Azóta eltelt majd egy hét, de legközelebb csak január elején kell mennem, addig meg izgulhatok ;) Szóval ne aggódj, 2 hét múlva már talán a szívhangot is elkaphatod ;) Mikor mész legközelebb?

Én is 4 és fél hetesen voltam dokinál, nekem még a petezsákot sem látta, csak a megvastagodott méhnyálkahártyát. Azóta eltelt majd egy hét, de legközelebb csak január elején kell mennem, addig meg izgulhatok ;) Szóval ne aggódj, 2 hét múlva már talán a szívhangot is elkaphatod ;) Mikor mész legközelebb?
Teljesen normális hogy 4-5 hetesen csak a petezsák látszik. Nekem is csak az látszott. 2 hét múlva mentem újra akkor már a kis szivecskéje is látszott:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat aranyosak vagytok!am január 14dikén kell vissza mennem a dokihoz, és most megnyugtattatok egy kicsit!puszi

Miért van az vajon, hogy 4.5 hetes babám mostanában fáradékony, a cicin is elalszik es félálomban van sokat?

Legjobb válasz: Meleg van. Õ még nagyon picike. Az enyém is sokat aludt kb 6 hetes koráig. Most is jó alvó, 3 hónapos, de a cicin Õ is bealszik gyakran.

Meleg van. Õ még nagyon picike. Az enyém is sokat aludt kb 6 hetes koráig. Most is jó alvó, 3 hónapos, de a cicin Õ is bealszik gyakran.

Miért van az, hogy a 3 hetes kisfiam gyakran 1-1, 5 óránként kér enni?

Ilyenkor is megeszi a 60-70grammot és szépen fejl?dik (már 1 kilót hízott 3200g-os születési súlyához képest). Evés után elégedettnek látszik, és nekem nem teher ilyen gyakran etetni, csak attól félek, hasfájást okoz neki, ha emésztetlen anyatejre eszik. Vagy 1 óra alatt megemészti az anyatejet? Azt gondoltam, lassan majd egyre ritkábban fog enni és kialakíthatok valami napirendet. Ha ez így marad, hogyan tudunk majd elmenni sétálni? Mire beérünk a városba, megéhezik?

Legjobb válasz: Nyugodtan etesd igény szerint a babádat! Nekem is ez volt egyébként, állandóan evett a babám, kb óránként és õ is hízott 3 hét alatt 1 kilót. Most 9 hetes a kislány, és még mindig sokszor eszik, nappal kb 2 óránként, de éjszaka 10 órát alszik evés nélkül. Viszont amikor elmegyünk sétálni, akkor nem gondol evésre, mert végigalussza az egészet, tehát simán ellehetek vele akár 4 órát is. Hidd el, ha fájna a babád hasa, észrevennéd, mert sírna, nyöszörögne, stb..

Nyugodtan etesd igény szerint a babádat! Nekem is ez volt egyébként, állandóan evett a babám, kb óránként és õ is hízott 3 hét alatt 1 kilót. Most 9 hetes a kislány, és még mindig sokszor eszik, nappal kb 2 óránként, de éjszaka 10 órát alszik evés nélkül. Viszont amikor elmegyünk sétálni, akkor nem gondol evésre, mert végigalussza az egészet, tehát simán ellehetek vele akár 4 órát is. Hidd el, ha fájna a babád hasa, észrevennéd, mert sírna, nyöszörögne, stb..
Az én babám 2 hetes. Szintén sûrûn kéri a jussát. Van úgy, hogy félóránként. Nincs ezzel semmi gond. Szoptasd csak nyugodtan! Az anyatejet sokkal hamarabb megemészti a szervezetük, mint a tápszert. Ezért is éheznek meg a szoptatott csecsemõk gyakrabban!
Ez azért van mert az újszülött gyomra olyan kicsi, azt olvastam olyan nagy mint egy cseresznye, gyorsan megtelik. A tej könnyen megemésztõdik és a bab megint éhes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!