Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy 5 hónapos babám (9 db)

Miért van az hogy 5 hónapos babám aki eddig átaludta az éjszakát és déluánonként is aludt 3 órát egyben most se éjjel se nappal nem alszik anélkül hogy 1x vagy 2x fel ne sírna?

Tanácstalan vagyok, segítsetek légyszi.

Legjobb válasz: Valószínü,hogy jönnek a fogai.Nem??? A lányom 6 hónapos,e´s már több mint 3 hónapja kinlódunk.Igaz,már 2 fogacska kinnt van.nekem sosem aludta még át az éjszakát.3 hónapja pedig min.4x kel. Ezt az idöszakot át kell vészelni.

Valószínü, hogy jönnek a fogai.Nem??? A lányom 6 hónapos, e´s már több mint 3 hónapja kinlódunk.Igaz, már 2 fogacska kinnt van.nekem sosem aludta még át az éjszakát.3 hónapja pedig min.4x kel. Ezt az idöszakot át kell vészelni.
Szerintem az idõ is lehet. Lányom mindig végigaludta az éjjelt 21-tõl reggel 4-ig, 6-ig, tegnap egyszer, ma már kétszer is fennt volt. Lehet meleg van, nem jól alszik, szomjas is, érzi az idõváltozást. LEgalábbis remélem, hogy el fog mulni nála:-)

Miért van az hogy 5 hónapos babám este fürdés után elalszik, de 9 óra körül felébred és van 11 óra is mire vissza alszik. Szerintetek?

le irom hogy mennyit alszik nappal:reggel 08:00 tól fél 10-ig,du 13-tól 15-ig. este 8 fürdés után. és nem fáradt!! húúú forgolódik,gagyarászik,nevetgél!!!

Legjobb válasz: Nekem a két évesem van fent délután kb. ennyi idõt egyhuzamban. Szerintem túl van pörögve, azért nem alszik el este. Próbáld meg azt, hogy 2-4-ig altatod, és utána fektesd 8kor. Reggel mikor szokott ébredni?

Nekem a két évesem van fent délután kb. ennyi idõt egyhuzamban. Szerintem túl van pörögve, azért nem alszik el este. Próbáld meg azt, hogy 2-4-ig altatod, és utána fektesd 8kor. Reggel mikor szokott ébredni?
Fürdesd késõbb, mikor már látod, hogy kezd álmosodni. Úgyis jön az óraátállítás így könnyebb lesz átállnotok :)
Erre én is kiváncsi lennék!Az én 6 hós fiam ugyan ezt csinálja:(((Már elõre parázok az estétõl:S Már én is vagy 100 féle dolgot kiprobáltam, elõbb-késõbb fürdettem, napközbe nem altattam annyit, vagy épp többet, és SEMMI:(((
az enyém még csak 3 hós de mindennap este 11kor alszik el...már megszoktam:) ja és napközben is max 1-2 óra alvás.
A kérdező hozzászólása: kedves 23:29-es válaszadó.próbáltam már hogy fél 9-9 óra kor fürdettem. fürdés után bealszik max 1 órára! mindig felébred.akármit csinálok vele :(( tegnap este elaludt 11:45kor és regger 04:50-kor ébredt, szopi után vissza aludt fél 7-ig.az a baj hogy nem is lehet rajta látni hogy fáradt lenne mert mindig nevet, gagyarászik, játszik szines a kiságynak a rácsvédõje azzal "szórakozik". nem rossz õ szegényem csak ez hogy nem alszik!! esetleg nem lehetne adni neki valami gyenge nyugtató hatásu teát?amit lehetne neki adni.
A kérdező hozzászólása: szia.ha elalszik 11kor 5 fél 6 kor ébred.utánna elalszik 8 kor általában fél 10-10-ig. most is fel van még.de ha járkálok vele hogy altatom csak kinevet meg egyfolytába néz. ha beteszem a kiságyába akkor meg elkezd játszani!
Mikor lefekteted este, csinálj sötétet, csak kislámpa égjen. Ha felébred éjjel, gondolom még eteted, etesd meg, ha úgy gondolod éhes lehet, ha nem akkor adj neki egy kis vizet, de ne szólj ilyenkor hozzá, ne mászkálj vele. Lehet hogy játszana, de nem hiszem hogy a sötétben sokáig fog. Egy idõ után biztos elunja, és rájön, hogy álmos. Egy próbát megér szerintem. 1. voltam.

Miért van az, hogy egy 5 hónapos babának 3 hónapot kell várnia egy szívultrahangra?

Felháborító és ha addig történik vele valami vagy romlik at állapota akkor ki lesz a felel?s????

Legjobb válasz: Elkeseritõ és felháboritó a magyar egészségügy! Az emberrõl lenyúzzák az utolsó réteg bõrt is de semmit nem adnak cserébe! Próbálj megnyugodni(tudom könnyû mondani),de talán nem olyan rossz a babád állapota hogy 3 hó alatt valami baj történne.Csak erre tudok gondolni és hogy felállitanak egy sürgõsségi sorrendet.Sajnos nem tudok mást mondani ez ügyben és remélem minden rendben lesz!

Elkeseritõ és felháboritó a magyar egészségügy! Az emberrõl lenyúzzák az utolsó réteg bõrt is de semmit nem adnak cserébe! Próbálj megnyugodni(tudom könnyû mondani), de talán nem olyan rossz a babád állapota hogy 3 hó alatt valami baj történne.Csak erre tudok gondolni és hogy felállitanak egy sürgõsségi sorrendet.Sajnos nem tudok mást mondani ez ügyben és remélem minden rendben lesz!
Mi egy kicsit nagyobb gyerkõccel voltunk így, de szerencsére ok nélkül aggódtunk. A területileg illetékes kórházban hónapokat kellett volna várni, de fel hívtuk a Bethesda gyermek kórházat Budapesten, ahol azthiszem három héten belül fogadtak. Szomorú az EÜ helyzete és ez egyre rosszabb lesz majd. Felháborító, hogy a gyermekek egészségével sem törõdnek...
Azért, amiért egy daganatos betegnek a mûtét elõtti CT-re egy hónapot! Ha nem ilyen lenne az egészségügyünk, amilyen, a férjem ma is vígan élne! :(((


Miert van az, hogy 3.5 honapos babam allandoan sir furdetes utan?

Legjobb válasz: Esetleg fázik, vagy türelmetlen mert már éhes?

Esetleg fázik, vagy türelmetlen mert már éhes?
Én babám akkor szokott sírni ha hirtelen veszem ki a vízbõl vagy már nagyon éhes.
Akkor amikor már kiveszed a vízbõl? Meg is van már törölve és felöltöztetve?
Szerintem minden baba sír fürdetés után. Legalábbis az enyimek mind így voltak. Pancsizni jó, utána meg fázik, öltöztetni kell, amit nem szeretnek, nyûgös, fáradt, éhes, türelmetlen, érthetõ. A legkisebbem most 7 hónapos, kacagva fürdik, utána végigsírja az öltöztetõs macerát, csak akkor lesz csendbe, ha már szoptatom.
nálunk is úgy megy, ahogy az elõttem válaszoló írta, a fürcsi nagy buli, amikor kiveszem még a fürdõlepedõjében is elvan, de ahogy leteszem a pelenkázóra, hogy öltöztessem, már jön is az üvöltés, amit csak az öltöztetés után a szopinál hagy abba
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenki valaszat!Akkor nem csak nalunk van igy.
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit megoldottam a kerdest.Eddig a babam nem akart cumizni.Raszoktattam a cumira most mar neha szivja es igy furdes utan odaadom neki a cumit es igy nem sir amig feloltoztetem es elkezdem etettni.:-)

Miért van az hogy nincs időm külön főzni az 5 hónapos babámnak? Nagy baj ha csak üveges bébiételeket kap? Más is jár hasonló cípőben? Egy három gyerekes anyuka.

Legjobb válasz: Szia,én meg csak neki fõzök...magamnak rendelek,mert egyedül vagyok itthon a bébivel.De nem nagy fõzés-még csak alma;répa...de kap mellette üvegeset is. Szerintem nemgond :-) nem lehet szét szakadni

Szia, én meg csak neki fõzök...magamnak rendelek, mert egyedül vagyok itthon a bébivel.De nem nagy fõzés-még csak alma;répa...de kap mellette üvegeset is. Szerintem nemgond :-) nem lehet szét szakadni
Nálunk meg az volt h nem ette meg amit én fõztem neki. Krumli ezzel azzal, répa meg a szokásos 1 hónapig próbálkoztam aztán nem érdekelt, valamiért jobban ízlett neki az üveges. Úgyhogy csak azt kapott.
Szia! Nekem csak kettõ manó van (2 és fél éves és 8 hónapos), és úgy szoktam, hogy a mi kajánk alapanyagából külön teszek kis lábasba a picinek is. (pl most tökfõzeléket csinálok épp) neki só és fûszer nélkül fõzöm, májjal vagy husival. És nagyobb adagot, így pürézés után csak bedobom a fagyóba, a maradék 1-2 adagot, egyet meg kap frissen. Mivel szinte minden nap kell fõzni, így napi 1-2 plusz adag van a fagyóban. Ha valamiért elcsúszok, neki akkor is van fõtt kaja. De semmi baja nem lesz tõle. Judy
Szerintem biztos sokan vannak így. Azért három gyerekkel nem lehet egyszerû az élet. Én mondjuk magam fõzök a kisfiamnak, de nekem csak õ az egyetlen. Esetleg annyiban tudsz változtatni, hogy ha magatoknak fõzöl ebédet minden nap, akkor abból egyre többet megehet a baba is. Pl. köretnek fõtt krumpli, fõtt rizs, fõtt zöldség (sárgarépakockák, zöldbab, borsó, kukorica, stb.) és abból már csak ki kell venni pár kanálnyit és bevágni a turmixgépbe. Kész is a baba étele. Én legalábbis 10-15 percnél többet nem töltöttem a baba ételével, mert így szoktam. Mostmár pedig eszik szinte mindenfélét, mert 1 éves lesz. De megértelek, néha nekem sincs idõm, pedig csak egy gyerkõc nyûglõdik rajtam. :-)
Azért egy 5 hónapos baba még ne kapjon abból ami sóval lett fõzve. Akkor inkább bébiételt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.A nagyoknak még Én is fõztem most 17 és 14 évesek és megszóltam azokat akik bébiételen nevelték a gyerekeiket.Most meg Én is úgyan azt teszem.A nagyoknak minden nap fõzõk mert nem eszik meg az iskolai menzát de azt a pici még nem kaphatja.Ráadásul izlik is neki.
Szia.Nekem csak egy babám van, de én is bébiételt adok neki.Evett már fõzött kaját is (anyukám csinálta)azt is szereti meg a bébiételt is.Én azért szeretem ezeket az üveges kajákat, mert minden nap változatos kaját adhatok neki, én nem tudnék minden nap ilyeneket megfõzni neki(gesztenyés, sütõtökös, brokkolis, halas...stb.), fõleg só cukor meg minden ízesítés nélkül, meg ilyen pici adagokat.Az én kisfiam 6.5hós, ha már eheti amit mi úgy ahogy én ízesítem már nem adok neki bébiételt, de addig igen.Nem lesz semmi baja, az én fiam 8.5kg és mindenevõ:D
Egy darabig én is azt adtam neki, mert nem ette meg a fõztömet. Semmi lelkiismeretfurdalást nem éreztem emiatt. Itt sokan konzervnek titulálják a babakajákat, pedig szerintem nem azok. Én pl nem tudom olyan fincsire elkészíteni a rizses zöldségkrémet husival, mint amilyen a babahami, pedig a lányomnak ez a kedvence. Hát ha szereti had egye! Majd ha eljön az ideje eszik általad fõzött hamit, amit valószínüleg ugyanúgy fog szeretni, mint most ezeket.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.Azt hittem hogy sokkal többen fognak megszólni de örülök hogy rosszat nem teszek vele.Különben egy nagyon jól fejlett 8500g baba és az igaz hogy ennyire változatosan nem tudnék neki fõzni és remélem ha jön a tavasz és a nyár a nagyobb választékból majd Én is többet fogok neki saját étel adni. Mindenkinek jó babázást!

Miért van az hogy a 5 hónapos babámnak, ahol a fogáak kéne jönni mindíg kijön egy apró pici pötty majd eltűnik! Ez nem szájpenész ugye?

Legjobb válasz: Szia. A szájpene´sz nem múlik el maga´tól.Több pici fehér pöttyböl áll össze.

Szia. A szájpene´sz nem múlik el maga´tól.Több pici fehér pöttyböl áll össze.
Az én kisfiamnak is volt az ínyén ilyen fehér pöttyöcske, de nem szájpenész.Nekünk 4 hónaposan kijött a két alsó , és ez a két pötty pedig fölül látszódott a metszõfogak helyén, de eltûnt.Lehet, hogy csak attól van, hogy kötõdik az ínye.Ne ijedj meg!Remélem nem állítok csacskaságot!:)

Miert van az, hogy az 5 es fel honapos babam az üveges kajcsit fekve eszi ha az ölemben fogom akkor meg nem akarja enni?

Lehet addig lesz igy,ameddig nem tud ülni magatol?

Legjobb válasz: Bocsi,de el nem tudom képzelni,hogyan kivitelezed ezt.Az öledben a baba+kanál+bébikaja.Nekem ez tuti nem menne.Én addig,míg eszik,etetõszékbe rakom.Addig nyugodtan ülhet benne,semmi baja nem lesz,bár az én babám 6 hósan kezdte a hozzátápit.

Bocsi, de el nem tudom képzelni, hogyan kivitelezed ezt.Az öledben a baba+kanál+bébikaja.Nekem ez tuti nem menne.Én addig, míg eszik, etetõszékbe rakom.Addig nyugodtan ülhet benne, semmi baja nem lesz, bár az én babám 6 hósan kezdte a hozzátápit.
Nem tudom. Mi is ölben ülve kajálunk. Hanyatt fekve semmiképp se etesd, de ha hason kényelmes, miért ne. Etetõ székbe csak akkor ültesd, ha magától felül, mert különben nagyon káros a gerincére.

Manapság miért nem adnak teát az anyatejes babáknak? 5 hónapos a babám, ma olyan nyűgös volt 2 evés között, igy adtam neki egy kicsit, csak úgy itta. Kár hogy olyan édes ize van.

Legjobb válasz: Mert ált. nem kell nekik. Én 6 hónapig kizárólag csak szoptattam pedig nyár volt! Utána kezdtük a hozzátáplálást.

Mert ált. nem kell nekik. Én 6 hónapig kizárólag csak szoptattam pedig nyár volt! Utána kezdtük a hozzátáplálást.
Nekem egy fõrorvos azt mondta a kórházban és olvastam is hogy ha a gyereknek besüpped a kutacsa akkor folyadékra van szüksége és ha 2 evés között vagyunk akkor adjak neki teát. Nem kell mindenkire hallgatni, a te szived joga eldönteni hogy adsz-e neki teát vagy sem. Ha itta és izlett neki és az evésben sem befolyásolta akkor biztos szomjas volt. Sokan elfelejtik ha 3 óránként is etetnek attól még igenis lehet szomjas egy kisbaba is. Nyûgös lehet miatta és közben meg az anyuka nem tudja mi baja lehet pedig csak meg kéne itatni. Az én kislányom éjjel is felébred hogy szomjas és akkor megitatjuk. Egyébként 5 hónapos babának meg nyugodtan adhatsz teát ezért ne görcsölj. Üdv: 7 hónapos kislány anyukája
Én sem halgattam senkire, adj neki babavizet!
Én adtam neki de nem itta, pedig állandóan be van süllyedve a kutacsa. Szóval errõl is enyit. Pedig ha szomjas lett volna biztos iszik. Eleinte még minden nap fõztem neki, hogy friss legyen. De egy kortyot se ivott belõle:(
A teában lévõ csersav lemossa a baba beleirõl az anyatej által rárakódott védõréteget. Kb. két hét kizárólagos szoptatás állítja vissza újra. Ha szomjas, akkor adj neki vizet (lehet babavíz, de 24 óra múlva azt is forralni kell, ill. sima forralt csapvíz.)
Ha eddig nem adtál a babának, akkor miért pont most? Forró nyarakat éltem át úgy szopis babákkal, hogy csak anyatejet kaptak. Abban minden benne van.
sztem mg kell itatni õket, én vizet adtam az anyatej édes, szomjat nem hiszem h jobban oltja mint avíz...a gyereknek semmi baja nem lesz tõle...fõleg panelban ahol 26 fok van úgy h ablakok nyitva száraz a levegõ, mi is megiszunk napi 2 litert
A kérdező hozzászólása: igen, miért pont most? nem tudom, ki akartam próbálni. szerintem is az anyatej jobb. köszi a válaszokat

3 hónapos babám két hete 3-5 percet szopizik egy mellből. Utána elkezd sírni nagyon és nem kéri enni. Nem hiszem, hogy ennyi idő alatt jó lakna. Miért van ez? Heti 15 dkg-t hízott eddig.

Megbüfiztetem,utána se akar enni.Végig próbáltam mindenféle szoptatási pozíciót (fekve se jobb).Éjszaka álmában kicsit tovább eszik, nagyon éhesen ébred.Eddig csak 1x szoptattam éjszaka, utána csak reggel 6 körül.Kényelmesen helyezem el szopipárnán.Napközben 2-3-3,5 óránként ettünk eddig,igény szerint. Másik mellemet kínálom,az se kell neki. Eddig egyszerre egy mellb?l szoptattam.Sikertelen etetés után 25-40 ml tej marad a mellben. Orra nincs eldugulva,orrszívózom napközben, ha kell.

Legjobb válasz: }nincsszájpenésze?mi is ebben a cipõben jártunkés ez volt a baj.11hetes anyuka

}nincsszájpenésze?mi is ebben a cipõben jártunkés ez volt a baj.11hetes anyuka
Nekem is hasonló szitu volt, de én elvittem a védõnõhöz 1 próbaszoptatásra, és ott kiderült, hogy az 5 perc alatt 130ml-t beszopizott.
A kérdező hozzászólása: 3 napja voltunk csecsemõtanácsadáson, de ott mindent rendben találtak. Szájpenészt nem látok nála. A doki látogatás elõtt is jóval meg volt már ez gond. Tegnap mértem 30-40-50 gr-t evett, ami brutál kevés. Igaz pénteken kapott oltást.Ma evett és megmaradt mellemen, de mindjárt indulunk dokihoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!