Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy 3napja (7 db)

Kalciomot adsz neki?
Az oltásnak semmi köze a fülekhez, a masszírozással pedig a lehetõ legrosszabbat csinálod. Ha normális helyrõl vettétek volna, akkor már eleve úgy kaptátok volna 8 hetesen, hogy álla a füle. 4-5 hónapos kutyának már nem igazán lehet stabilan fölállítani.
fogadd el, hogy lóg neki hülyeség, hogy fogváltás után áll fel 8 hetesen álló füllel kellett volna elhoznotok már mind1
A kérdező hozzászólása: Tegnap délután voltunk vele állatorvosnál.Azt mondta, hogy maszírozni kell neki és egy éves korára fejlõdik ki teljesen a csontozata.Egy éves koráig felállhat a füle.Most kezdte meg a fogváltást, ilyenkor elõfordul, hogy lekonyúl neki.De õ meg azt mondta, hogy szerinte álló fülei lesznek mert a porc rendben van neki....
#7-es vagyok. Le kellett pontozni csak mert az igazságot mondtam, az orvosotok is hülye. Váltsatok.
Egyetértek, marhaság, amit az állatorvos mondott. Írj levelet 1-2 yorkshire tenyésztõnek, hogy tanácsot szeretnél kérni. A masszírozást senki nem fogja javasolni. Le kell nyírni a szõrt, és ragasztani kell. 2 nap ragasztás, 1 nap pihentetés. És a fogváltás után SEM fog állni, ha elõtte nem állt. Nem igaz, hogy 1 éves koráig felállhat. Ahogy telnek a hetek, egyre kisebb az esélye, fél éves kor után pedig szerintem 1%.
11-es vagyok , ti de okosak vagytok.Nektek mindenki hulye legyen az állatorvos vagy tenyésztö vagy kutyatarto.Senki nem mondta, hogy csak oltás után állhat a fule .Azt mondtam , hogy oltás után lekonyulhat a kettö nem ugyanaz.Fogváltáskor is lekonyulhat.Az én állatorvosom , nem hulye és nem cserélem le.Még jo, hogy árt neki a maszirozás , mert az amugy rettentö ártalmas dolog.Valamiért a kis kutya mégis szivesen veszi és látszolag szereti.A kérdezö meg tanácsot kért , nem pedig véleményt az állatorvosárol .
A kérdező hozzászólása: A maszírozás a vérkeringést erõsíti a fülében.Miért lenne ártalmas neki...Szerintem van itt pár ember aki valamilyen oknál fogva nem tud, nincs lehetõsége egy Yorkshire terrier kiskutya tartására :)
"Azt mondtam , hogy oltás után lekonyulhat a kettö nem ugyanaz. Fogváltáskor is lekonyulhat." Fogváltáskor igen, mert a csontfogak nagy mennyiségû kalciumot vonnak el a szervezetbõl. Az oltásnak semmi köze a porcerõsödéshez, attól se nem áll fel, se nem konyul le. Semmilyen irányba nem befolyásolja a fület. "Még jo, hogy árt neki a maszirozás , mert az amugy rettentö ártalmas dolog.Valamiért a kis kutya mégis szivesen veszi és látszolag szereti." A masszírozás hasznos lehet a kutyáknál, és igen, még a vérkeringést is beindítja, aminek aztán végképp semmi köze a fülek csontosodásához. Masszírozhatod, mert a kutya nyilván élvezi. Viszont az erõsödõ porcokat szépen szétnyomod.
Ja, még annyi, hogy nem véletlenül szokták ragasztani a fülüket, ha nem áll fel magától. A fülnek abban a pózban kell lennie stabilan jópár napig. A masszírozással pont az ellenkezõjét éritek el.
A kérdező hozzászólása: A veszetség elleni oltása van még vissza.Õ is szépen mozgatja a füleit.Fõleg hátra ha nagyon örül valaminek...Nem nagyok a fülei.Ezért is nem értem ha szépen hátra tudja csapni mindkettõt, akkort miért konyul neki a bal füle ragasztás után le.Oltáskor az állatorvos megnézte a fülét, nem gyulladt neki.
Az én yorkim is 15 hetes, nem áll a fule.Nem ragasztom neki és nem kap porcerösitöt sem.Naponta maszirozgatom neki és a ször le lett vágva rola, ennyi.Szépen emelgeti és mozgatja elöre hátra.Az oltások után és a fogváltáskor is lekonyulhat.Valamint ha picit nagyobb a fulecskéje akkor is elöfordulhat, hogy picit késöbb áll fel.De a ti eseteteknen , ha ragasztod és az egyik már áll én megnézném hogy a lekonyulo fule nincs-e véletlenul begyulladva.Meglehet, hogy véletlenul nem szellözött rendesen a ragasztásnál és gyulladt picit ezért konyitja le.Ne aggodj állni fog a fule, sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Esetleg privátban tudok a kiskutyáról képet küldeni ha valaki így jobban tudna segíteni...
A kérdező hozzászólása: Igen, 8 hetes korától minden reggel kap 1/2 Laval porcerõsítõ tablettát.
A kérdező hozzászólása: [link]
A kérdező hozzászólása: [link]
Amíg tart a fogváltás, addig nem fog a kutya füle állni. A fogváltás a 3-5 hónap között zajlik. Adhatod neki a porcerõsítõt, kötözheted a fülét, azzal segítesz. Tenyésztõtõl vetted a kutyát? Mert ha igen, akkor vedd fel vele a kapcsolatot nagyon szívesen ad tanácsot ilyen esetre. Ha nem tenyésztõtõl van, akkor sajnos semmilyen garancia nincs arra, hogy akár fogváltás elõtt vagy után állni fog a kutya füle...
Ez hülyeség hogy csak fogváltás után fog, nem jó helyrõl vette a kérdezõ. Ismerõsöméknek mióta elhozták a kutyát (2 hónapos volt) áll a füle. :)
A kérdező hozzászólása: 2 kan és 2 szuka volt az alomból.A párom a legkissebbiket hozta el.Õ tetszett meg neki a legjobban.Most 15 hetesen 1, 5kg.Két testvérérõl tudunk, nekik állnak a füleik...
Le van nyírva teljesen rövidre a szõr?
A kérdező hozzászólása: A fülecskéje felérõl kozmetikus levágta egy hete a szõrt géppel...
Én speckó a csivavám fél fülét gyufával állítottam fel;-) Kapta a porcerõsítõt, de nem volt lelkem összeragasztózni az egész fülét, úgyhogy egy fél gyufaszálat befedtem ragtapasszal, majd belülrõl egy újabb réteggel odaragasztottam a fülkagyló kopasz részéhez. Hála istennek, nem zavarta, nem piszkálta, szépen sikerült felállítani a kajla fülét...

Már 13éve menstruálok és még mindíg időszakosan jön, van hogy csak 3napig tart. Már 27éves v. ok. Ez nem gond? Van hogy nem időben jön meg. Miért?

Pedig terhes nem v.ok,gyógyszert nem szedek.A n?gyógyász mondta nincs terhesség,Akkor miért nem id?ben jön,és hogy van az,h.csak 1-2-3napig tart?Régen 1hétig is eltartott.

Legjobb válasz: szerintem menny el nõgyógyászhoz, és nézesd meg, mert ez nem normális :/

szerintem menny el nõgyógyászhoz, és nézesd meg, mert ez nem normális :/

Miért van az hogy 3napja olyan rossz minden?

A kedvem is,meg fáj mindenem,a fejem,hányingerem van.Szurkáll a hasam alatt naponta többször is.Nem tudok aludni,max egy órát egyszerre:S 38hetes vagyok ez mostmár igy lesz végig?

Legjobb válasz: Közeledik a nagy dolog!!!!!!Ilyenkor azt mondják már minden olyan kényelmetlen, nekem is fáj a derekam, olyan fura alhasi fájdalmam van, ma reggel nyálka volt a papíron, bár nem volt véres! 39 hetes mami

Közeledik a nagy dolog!!!!!!Ilyenkor azt mondják már minden olyan kényelmetlen, nekem is fáj a derekam, olyan fura alhasi fájdalmam van, ma reggel nyálka volt a papíron, bár nem volt véres! 39 hetes mami
Ez nálam is így volt , sokszor még sírtam is ok nélkül.Kitartás, megéri, semmi baj nincs!
A kérdező hozzászólása: Jajj az már akkor nagyon jólenne ha ez lenne a vége, mert szörnyü:S Persze hogy megéri, alig várom a picim:) Köszi a vigasztalást

Miért van az, hogy 3napja alig eszik a fiam? Kezdek megijedni

Egy hét múlva lesz 3hónapos már egy hónapja megeszik 150ml tápszert (sajnos szoptatni nem tudom) de 3napja csak 70ml eszik meg minde kajalasnal. Hiaba probalom neki oda adni kesobb nem kéri. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy fáj a torka? Nálunk akkor volt ez, és ilyenkor álmában odadta neki a maradékot.

Nem lehet hogy fáj a torka? Nálunk akkor volt ez, és ilyenkor álmában odadta neki a maradékot.
Lehet a foga fáj.
Nekem 3, 5hónapos a lányom és nekem is a 3hónap elõtti héttõl kezdte ezt, hogy nem eszik.Eddig nappal evett 800-1000milit, most jó ha 400-450-et.Egy adagja jó ideje már 180-200milit.Most 3 hete felébred éjfélkor és 5kor is enni.Csak ezekben az idõpontokban eszik meg 180-200t, napközben max 80-120t kb 2-3x és ennyi.Eddig aludt este 6-7tõl reggel 6-8ig, 3hete már nem.Nem hiszem, hogy 3 hete a torka fájna neki, inye se duzzadt és hizik bõven.Egy hete volt 6590, most 6840.3hónaposan 6390volt, ez 4.-én volt.Egyik cumira szurtam még egy lukat neki, két lukkal ugyanezt csinálja.Tápszer, anyatej mindkettõnél finnyáskodik.Én ma megyek orvoshoz receptekért, rá is kérdezek mi lehet ez.
A kérdező hozzászólása: Fgalmam sincs hogy milye fajhat.de ha a torka fajna az mashogy is làtszana nem? Marmint mar tünet is lenne. Meg 2tünet van amiket eddig nem csinált eddig olyan ügyes, jó kisbaba volt. Nem alszik egész nao szinte semmit csak 20perceket, -
A kérdező hozzászólása: Es nagyon nyûgösködik. Hisztis lett :-( Benne van a cumisüveg a szájába és sir, üvölt. Nem értem segitsetek :O
Anyatejes+tápszeres babám nekem is kb 3 hónapos kor elõtt kezdte, hogy nem akar enni (a "normál" adagjánál jóval kevesebbet, illetve össze-vissza). Addig a méretéhez képest nagyon jól evett és viszonylag ugyanabban az idõben, de elkezdett a cumisüveget látva hisztizni. Nagyobb lyukú cumit szereztem, és úgy egy ideig jó volt...aztán újra kezdõdött. Gondoltam a tápszer nem jó, így próbáltam többfélével, de az sem volt megoldás (valamelyik baba megunja a "rendszeres" tápszerét). Dokinak is említettem, de mivel emellett gyarapodik, nem igazán mondott mást, minthogy hagyjuk a saját ütemében fejlõdni. Ezért most úgy etetem, ahogy õ jelzi, de max. 4 óránként nappal megkínálom - ez nagyjából bejön. Ha Nálatok sincs a gyarapodással gond, szerintem ne ijedj meg, ne stresszelj rajta, mert a baba úgyis eszik annyit, amennyi neki kell, éheztetni magát nem fogja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat. Csak meg mindig nem értem miért lehet ez?mitõl van?
Az én babám egy hete múlt 4 hónapos. Ugyanezt csinálta 3 hónaposan!!! Azt hittem a foga jön, de nem! Nem volt lázas, nem fájt a torka, semmije nem fájt! Csak rájött ez! Az én véleményem, hogy unja már a tejet (anyatejet eszik csak cumiból). 2 hétig kínlódtam vele, kentem dologel-el a fogára (hátha) de nem... 2 hét után elkezdtem neki adni a gyümölcsleveket és a gyümölcsöt és láss csodát azt úgy ette, hogy majdnem a cumi meg a kanál is lecsúszott :) Így kiváltottam a délelõtti étkezését gyümölcsre és most már egészen visszatért az étvágya is, a súlyának most már a megfelelõ mennyiséget eszi. Esetleg próbálj meg neki egy kis teát adni, én azt is adtam neki és azt is elfogadta!
szívós a bõröd, de lehet, hogy allergiás reakció. ne tetováltasd tovább ://
Lehet rossz a festék. Nekem pl. türkizkék lett világosbarna helyett. Na erre varrjál gombot! Amik tetkók vannak még rajtam, azok meg olyanok maradtak, amilyen színüre varrtak. Tapasztalataim szerint a rendes tetkósok, szalonban nagyon jó minöségü festéket használnak, a sminktetoválók meg szerintem az egyik leghitványabb minöségüt... próbáld meg máshol csináltatni. Ha ez sem válik be, akkor lehet, hogy tényleg a böröd nem bírja, van ilyen sajnos.:(
A kérdező hozzászólása: Mindharom alkalommal 3 különbözö helyen voltam, profiknal. Rendes tetovalasaim nekem is szepen megmaradtak, csak a szemöldökömmel szenvedek, sajnos 5 eve szedem az egeszet es nem nö mar szepen vissza. Megörülök a mindennapi ceruzazgatastol es attol, hogy kapkodom a fejem, ha vki megakarja az arcom simogatni.Rendes tetovalo szalonba felek elmenni, hatha elrontjak, mert az örökre megmarad.
A szemoldokodre probald ki a ricinus olajat, csak egy tipp:) Hatha kino

Az idokep.hu-n miért van 30napos előrejelzés, ha kb. az első 3napot tudják "pontosan" előrejelezni? Azt vettem észre, hogy minden nap más hőmérsékleteket mutatnak és ennyi erővel én is a hasamra ütök, hogy majd 20nap múlva milyen lesz az idő.

Amúgy nagy rajongója vagyok az oldalnak! Bámulatos mennyi minden "real-time" térkép van, rengeteg információ, ezekkel semmi bajom, s?t mégegyszer kihangsúlyoznám, hogy IMÁDOM az oldalt, tehát a kérdésemmel nem fikázni akarom, de ezt akkor se értem. MIÉRT KELL 30NAPOS ELÕREJELZÉS HA MÉG AZ ELSÕ 3NAPOT SE TUDJÁK BIZTOSRA?

Legjobb válasz: Ezen már én is gondolkoztam, mert ez tényleg olyan hasraütéses idõjárás-elõrejelzés. Ráadásul napról napra változik, hogy egy adott idõszakra mit jósolnak. Pár héttel ezelõtt még egész augusztus 28-30 fokokkal volt végigírva, aztán 24-25 lett belõle, aztán mire a végére érünk lesz belõle 20-22. :)

Ezen már én is gondolkoztam, mert ez tényleg olyan hasraütéses idõjárás-elõrejelzés. Ráadásul napról napra változik, hogy egy adott idõszakra mit jósolnak. Pár héttel ezelõtt még egész augusztus 28-30 fokokkal volt végigírva, aztán 24-25 lett belõle, aztán mire a végére érünk lesz belõle 20-22. :)
próbálkoznak egy modellel, kevés sikerrel
ha végigolvasnád, mi alapján végzi a számításokat, nem kérdeznéd meg.
az idõjárást nem lehet pár órával elõre megjósolni, mert túlságosan sok összetevõbõl áll és túl sok változóval dolgozik. annak idején ezért találták fel a számítógépet, persze ma már másra használjuk. http://cosmo.supernova.hu/kaosz.htm http://www.ki.oszk.hu/kf/kfarchiv/2004/1/giczi.html https://nws.niif.hu/ncd2006/docs/phu/058.pdf
Azért látsz minden nap más adatokat mert egy elõzõleg már megtörtént idõjárási helyzet alapján próbálja a gép kiszámolni a várható idõjárást. Oda van felé kiírva, hogy a mostani idõjárás az elõzõ évekhez képest mire hasonlít. 30 nap teljesen felesleges... Népszerûek akarnak lenni, hogy õk már 30 napra elõre megmondják milyen idõ lesz, de semmi alapja nincs... 1 hétre elõre még reálisan meg lehet mondani, de 1 hét után nem kell keresni a realitást. Az idõkép szeretne létrehozni egy OMSZ-szal versenyképes meteorológiai szolgálatot, de túl kevés szakképzett meteorológusuk van.. maximum 3-4. Ezért emelte fel a hangját az OMSZ is, amikor a veszélyjelzõ SMS-eket kezdték küldözgetni, hogy ilyen kevés szakképzett emberrel nem lehet egy ilyen rendszert mûködtetni és semmi valóság alapja nincs az elõrejelzésüknek, mert ha egy komoly vihar jön... teszem azt egy szupercella, akkor annak gyakorlatilag kiszámíthatatlan a pályája mert dettó nem arra megy, amerre a mono-, és multicellás zivatarok vonulnak. Az idõképnek az egyetlen pozitívuma a percrõl percre rovat és a radarképük... egyelõre... Ki lehet fejezni nem tetszést... nem érdekel... akit kicsit is komolyabban érdekel a téma az utána néz pl.: http://szupercella.hu vagy http://metnet.hu

Fáj a méhem de már 3napja meg kellett volna hogy jöjjön de mégse. Miért van ez?

Legjobb válasz: Jah és olyan másfél de lassan 2 éve már menstruálok.

A kérdező hozzászólása: Jah és olyan másfél de lassan 2 éve már menstruálok.
Nekem is 4-5 nappal elõtte szokott fájni mielõtt megjön... Régebben nem volt ilyen gond, csak pár hónapja mióta pontosan megjön...
Ez sajnos hozzá tartozik.
A kérdező hozzászólása: nah ma megjött de akkor is sokat késett...
Nekem jóval több mint 2 év volt mire beállt... Ma már kalendárium ponos...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!