Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy 3 hónapos anyatejes (3 db)

Miért van az, hogy 3 hónapos anyatejes babának hetente egyszer van széklete, az is csak hőmérőzés és kamillás cukrostea után?

A véd?n? javasolta ezeket a módszereket, be is vált. Csak attól félek, hogy a teához adott barnacukor már most tönkreteszi a fogcsíráit. Ez igaz?

Legjobb válasz: Jól hasznositja az anyatejet, minden felszivódik belõle. Mi a másik véglet vagyunk napi 5-6 kaki is van 3 hónaposan.

Jól hasznositja az anyatejet, minden felszivódik belõle. Mi a másik véglet vagyunk napi 5-6 kaki is van 3 hónaposan.
Szia, Mi ugyan ebben a cipõben járunk, kislányom 7 hetes és heti 1 van. Nekünk már a hõmérõzés sem jön be, a kamillatea pedig nem használt 1x sem. A glicerines kúpból a 2g-osat használjuk, abból is felet. A múlt héten próbáltam és 2x is volt tõle széklete bõven, olyan színû és állagú, mint a mustár. Ma ismét próbálkoztam, mert már 7 napja nem kakált, de mára már a kúp sem segít. Nagyon szeretne kakilni, látszik rajta, hogy erõlködik, de semmi. Csak pukik vannak bõven. Próbáld meg a glicerines kúpot, az nem gyógyszer, adható csecsemõnek és nem ártasz vele. Hátha nektek beválik jobban. Ma megyek a gyerekorvoshoz, ha ajánl valamit megírom. Nem sokat segítettem, de talán könnyebb, hogy tudod, nem vagy egyedül a problémával. Sok sikert! :)
Szia! Nekem végbélszûkületes a fiam, igy tudom milyen amikor nagyon ritkán kakál, vagy nagyon nehezen. Viszont annyit, szeretnék mondani, hogy a glicerines kúppal vigyázni kell, mert rendszeresen nem alkalmazható, mert megszokáshoz vezethet, meg a végbél gyulladásához. De ez rajta van a beteg tájékoztatón!De kölün felhívták a figyelmememt a gyógyszertárba rá, meg az orvosok is. De heti egyszer adható neki. Egyébként az anyatejeseknél(ha csak azt kap), akkor normálisnak mondják a heti 1 kakit is. A gyerekorvossal beszéltél már errõl a problémáról? Õ mit mondott?
Anyatejes babáknál az is normális, ha napi 5x van kaki és az is, ha 2 hétig nincs. Nem kell hõmérõzni és pláne nincs szüksége anyatejen kívül semmi másra. Abban minden benn van, amire a babádnak szüksége van. Cukrot meg pláne ne adj, igen tönkre teheti a kis fogacskáit, arról nem is beszélve, hogy tök káros.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondolom, hogy a kamillateába nem fogok cukrot tenni, hátha úgyis megteszi a hatását. A gyerekorvossal még nem beszéltem, de a védõnõ azt mondta, hogy van, akinek 1-2 hétig nincs széklete. 1 hét után már hõmérõzni kell és teáztatni. Azért nem értem, mert nem szilárd a kaki, sok van hõmérõzés és egy hét után, csak miért nem jön ki? Miért nincs INGER? Hõmérõzés után telenyomja a pelust, majd kicsorog belõle. Ha az összes anyatejet hasznosítaná a szervezete, akkor nem lenne salakanyag, nem? De neki van, nem is kevés, csak nem jön magától, rá kell segíteni. Megnyugtató, hogy többen vagyunk ezzel a problémával. Köszönöm a tanácsokat!
kedves anyukak! en azt ajanlanam hogy semmi keppen nem probalkozni a homero kakiltatassal mert az megingereli a babat es kakil de erre raszokik es kesobb nagyobb koraban komoly problemat fog okozni ezt magamrol tudom! az anyam mikor pici voltam minden este elejinte htenkent aztan mikor sirtam minden este meghomeroztetett es nem tudjhatok mit szenvedtem szeklet ekedessel es minden eyess wc nel orditottam az egesz haz halotta rengeteget jartam beontesre kezelesre es meg mai napig is gondom van evvel!naltok jo vedo nok vannak amit ajanlanek van mini beonto krem babanak amit lehet hasznalni kis tubusba de azt se szabad minden nap hasznalni! a legjobb gyerek orvos tanacsat kikerni ne bizzatok semmi nagymami gyogyszerekbe! a tej neha gyermekeknel okoz szekletrekedest minden esetben a vedono es agyermekorvos tanacsai lesznek a legjobbak!
A cukros kamillát nekem is javasolta a védõnõ, de nem is jött be, meg a gyermekorvos azt mondta, hogy marhaság is, ne adjam neki. Õ Laevolacot ajánlott, reggelente 5 ml-t.

Kérlek minél többen írjatok: Miért van hogy a két és fél hónapos lányom éjjel 2, 5-3 óránként kér enni (anyatejes)? Egész nap max 3, 5 óra telik el 2 evés között.

És olyan nehezen alszik el, mikor végre elalszik fel kel sír mert álmos felveszem visszaalszik de megint felkel. Mi a baj mit csinálok rosszul? Köszönöm válaszaitokat

Legjobb válasz: Nekem 2,5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.

Nekem 2, 5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.
Nekem ennyi idõsen az evés ilyen idõközökben teljesen normálisnak tûnik. Vannak babák, akik nehezebben alszanak el, felületesen alszanak, ehhez se kell semmit se rosszul csinálni. Nagyon fárasztó szakasz ez a friss anyák életében, türelemmel, önbizalommal kell megélni.
Mert hihetetlen ütemben kell növekednie a gyomra pedig nem tud annyi táplálékot befogadni, amennyire szüksége van. Egyszerûen emészt és megéhezik ismét. Teljesen normálisnak tûnik. Akkor aggódj, ha nem alszik szépen vissza evés után, sír folyamatosan, esetleg enni sem akar.
Lehet érzi az aggodalmadat, a feszültséget benned. Próbálj megnyugodni, és természetesnek kezelni ezt a helyzetet. Ha eszik örülj neki, ne aggódj miatta. EGy pici baba így mûködik gyakran felkel, eszik, alszik. Próbáld lenyugtatni magad, miközben ringatod, és meglátod õ is átveszi a nyugodtságot, esetleg valami nyugtató zenével is segíthesz, hogy te magad is jobban átszellemülj.
Mert õ ilyen.Teljesen normális.
Amúgy nem fejlõdési ugrásban vagytok? Én úgy tudom 3 hónaposan van ilyen. De ha meg ez mindig így volt, akkor is normális. Még picike! Majd lassan-lassan kitolódnak az éjszakai evési idõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek !
Nem csinálsz rosszul semmit. A babának most erre van igénye, a gyomra befogadó képessége ennyit bír el. Az én fiam is kb. így evett ennyi idõsen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek !

Miért van, hogy a 3 hónapos kislányom (anyatejes) nyüszög, hogy éhes és 5 perc szopizás után elfordítja a fejét és nem kér többet?

Aztán büfi, bukás (néha sok, néha kevés) 1-1,5óra múlva ismét nyügi és enni akar. Baj ha két szoptatás között forralt leh?tött vizet adok neki? Vagy teát adjak neki? Milyet?

Legjobb válasz: Ilyenkor szerintem nem is éhes. Nyugodtan próbálj egy kis kamillateát.. mindig legyen friss, pár órát eláll. Ha nincs nasi akkor talán az evésekkor rendes mennyiséget, kevés bukással fog tudni enni.

Ilyenkor szerintem nem is éhes. Nyugodtan próbálj egy kis kamillateát.. mindig legyen friss, pár órát eláll. Ha nincs nasi akkor talán az evésekkor rendes mennyiséget, kevés bukással fog tudni enni.
Vannak korszakok, mikor sûrûbben eszenk. Van, hogy nem éhes, csak cicire vágyik. Ilyenkor talán eszik egy kicsit, de inkább csak cuclizik, nem? Ha gondolod, próbáld ki, hogy nem adsz neki, csak 3 óránként, addig foglald le, beszélj hozzá, játsz vele, akkor talán nem nyöszög, vagy vidd el sétálni, nálunk ezek beváltak-) De én is szoktam adni neki, ha kér, még ha csak cuclizikis:-) Úgy élvezi... Folyadékot adhatsz, persze. Én vízpárti vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
Az is lehet, hogy sok levegõt nyel és egyszerre csak keveset tud enni. Büfiztesd meg többször! Szerintem felesleges más folyadékot adni, az újszülöttnek minden számára értékes tápanyag és folyadékmennyiség benne van az anyatejben. Én sem adtam kb. 5-6 hónapos koráig. Persze más nyáron 50 fokban. Akkor mindenkinek szüksége van vízre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!