Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy 3 hónapos (38 db)

Miért van, hogy 3 hónapos kisfiam napközben csak ölben képes aludni? Ha leteszem kb 5 perc múlva már fel is ébred. Ám ha tartom 1 órát is végig alszik.

Legjobb válasz: Azért mert vágyik a közelségedre, testmelegedre, illatodra. Ha a kisbaba állandóan az ágyában alszik egyedül és ha fennvan akkor pl hordozóban van, akkor nincs kielégítve az a közelség amire szüksége van az egészsége fejlõdéséhez. Persze nem lehet reggeltõl estig üldögélni és fogni az öledben... de erre találták ki a hordozókendõket és mei-taikat! Szivbõl ajánlom õket

Azért mert vágyik a közelségedre, testmelegedre, illatodra. Ha a kisbaba állandóan az ágyában alszik egyedül és ha fennvan akkor pl hordozóban van, akkor nincs kielégítve az a közelség amire szüksége van az egészsége fejlõdéséhez. Persze nem lehet reggeltõl estig üldögélni és fogni az öledben... de erre találták ki a hordozókendõket és mei-taikat! Szivbõl ajánlom õket
a hordozó alatt a bébihordozó/autósülést értettem.

Az miért van, hogy 3 hónapos babám alig akar enni? Tápszeres, eddig 160ml-t evett, most megeszik kb 130-at és még abból is visszabukik egy kicsit. Már nem izlik neki a tápszer?

Ma például átaludta az éjszakát, reggel meg alig akart enni..nem hiszem hogy nem éhes.

Legjobb válasz: szerintem most csak ilyen korszaka van pár napig, az enyém is volt hogy ezt csinálta.nálunk is 160-170-180 a kvóta , de reggel pl én is csak 120-at tudok "beleerõszakolni" már vagy 4 napja.a rendes adagokat csak este és éjszaka eszi.

szerintem most csak ilyen korszaka van pár napig, az enyém is volt hogy ezt csinálta.nálunk is 160-170-180 a kvóta , de reggel pl én is csak 120-at tudok "beleerõszakolni" már vagy 4 napja.a rendes adagokat csak este és éjszaka eszi.
ja azt elfelejtettem írni hogy ráadásul mi 4 hónaposak vagyunk!
Mi ugyanígy jártunk. 4-5 napon keresztül alig evett, aztán egyik este "bekevesellt", és hirtelen bekapott 200-at. Ne aggódj, tudja Õ, hogy mennyi kell neki. Te sem egyformán eszel minden nap. Ja, és ha nem ízlene neki, akkor egyáltalán nem fogadná el (mi emiatt le is cseréltük a tápot). Banyuci
a 160ról 130 mili nem nagy visszaesés. Te sem eszel mindig ugyanannyit minden nap. mostanában ennyi esik jól neki. nekem azt mondta a doki, ne tömjem ilyenkor mert azért bukik vissza.
nálunk is volt most pár nap h nem kérte a megszokott adagot. de most úgy néz ki h kezd visszaállni. mondjuk mi már nagyon foggyanusak vagyunk. majdnem 5 hós kisfiú

Kérlek minél többen írjatok: Miért van hogy a két és fél hónapos lányom éjjel 2, 5-3 óránként kér enni (anyatejes)? Egész nap max 3, 5 óra telik el 2 evés között.

És olyan nehezen alszik el, mikor végre elalszik fel kel sír mert álmos felveszem visszaalszik de megint felkel. Mi a baj mit csinálok rosszul? Köszönöm válaszaitokat

Legjobb válasz: Nekem 2,5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.

Nekem 2, 5 honapos kisfiam napkozben 2 orankent, ejjel 3 orankent eszik.
Nekem ennyi idõsen az evés ilyen idõközökben teljesen normálisnak tûnik. Vannak babák, akik nehezebben alszanak el, felületesen alszanak, ehhez se kell semmit se rosszul csinálni. Nagyon fárasztó szakasz ez a friss anyák életében, türelemmel, önbizalommal kell megélni.
Mert hihetetlen ütemben kell növekednie a gyomra pedig nem tud annyi táplálékot befogadni, amennyire szüksége van. Egyszerûen emészt és megéhezik ismét. Teljesen normálisnak tûnik. Akkor aggódj, ha nem alszik szépen vissza evés után, sír folyamatosan, esetleg enni sem akar.
Lehet érzi az aggodalmadat, a feszültséget benned. Próbálj megnyugodni, és természetesnek kezelni ezt a helyzetet. Ha eszik örülj neki, ne aggódj miatta. EGy pici baba így mûködik gyakran felkel, eszik, alszik. Próbáld lenyugtatni magad, miközben ringatod, és meglátod õ is átveszi a nyugodtságot, esetleg valami nyugtató zenével is segíthesz, hogy te magad is jobban átszellemülj.
Mert õ ilyen.Teljesen normális.
Amúgy nem fejlõdési ugrásban vagytok? Én úgy tudom 3 hónaposan van ilyen. De ha meg ez mindig így volt, akkor is normális. Még picike! Majd lassan-lassan kitolódnak az éjszakai evési idõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek !
Nem csinálsz rosszul semmit. A babának most erre van igénye, a gyomra befogadó képessége ennyit bír el. Az én fiam is kb. így evett ennyi idõsen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek !

Miért van az, hogy 3 hónapos anyatejes babának hetente egyszer van széklete, az is csak hőmérőzés és kamillás cukrostea után?

A véd?n? javasolta ezeket a módszereket, be is vált. Csak attól félek, hogy a teához adott barnacukor már most tönkreteszi a fogcsíráit. Ez igaz?

Legjobb válasz: Jól hasznositja az anyatejet, minden felszivódik belõle. Mi a másik véglet vagyunk napi 5-6 kaki is van 3 hónaposan.

Jól hasznositja az anyatejet, minden felszivódik belõle. Mi a másik véglet vagyunk napi 5-6 kaki is van 3 hónaposan.
Szia, Mi ugyan ebben a cipõben járunk, kislányom 7 hetes és heti 1 van. Nekünk már a hõmérõzés sem jön be, a kamillatea pedig nem használt 1x sem. A glicerines kúpból a 2g-osat használjuk, abból is felet. A múlt héten próbáltam és 2x is volt tõle széklete bõven, olyan színû és állagú, mint a mustár. Ma ismét próbálkoztam, mert már 7 napja nem kakált, de mára már a kúp sem segít. Nagyon szeretne kakilni, látszik rajta, hogy erõlködik, de semmi. Csak pukik vannak bõven. Próbáld meg a glicerines kúpot, az nem gyógyszer, adható csecsemõnek és nem ártasz vele. Hátha nektek beválik jobban. Ma megyek a gyerekorvoshoz, ha ajánl valamit megírom. Nem sokat segítettem, de talán könnyebb, hogy tudod, nem vagy egyedül a problémával. Sok sikert! :)
Szia! Nekem végbélszûkületes a fiam, igy tudom milyen amikor nagyon ritkán kakál, vagy nagyon nehezen. Viszont annyit, szeretnék mondani, hogy a glicerines kúppal vigyázni kell, mert rendszeresen nem alkalmazható, mert megszokáshoz vezethet, meg a végbél gyulladásához. De ez rajta van a beteg tájékoztatón!De kölün felhívták a figyelmememt a gyógyszertárba rá, meg az orvosok is. De heti egyszer adható neki. Egyébként az anyatejeseknél(ha csak azt kap), akkor normálisnak mondják a heti 1 kakit is. A gyerekorvossal beszéltél már errõl a problémáról? Õ mit mondott?
Anyatejes babáknál az is normális, ha napi 5x van kaki és az is, ha 2 hétig nincs. Nem kell hõmérõzni és pláne nincs szüksége anyatejen kívül semmi másra. Abban minden benn van, amire a babádnak szüksége van. Cukrot meg pláne ne adj, igen tönkre teheti a kis fogacskáit, arról nem is beszélve, hogy tök káros.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondolom, hogy a kamillateába nem fogok cukrot tenni, hátha úgyis megteszi a hatását. A gyerekorvossal még nem beszéltem, de a védõnõ azt mondta, hogy van, akinek 1-2 hétig nincs széklete. 1 hét után már hõmérõzni kell és teáztatni. Azért nem értem, mert nem szilárd a kaki, sok van hõmérõzés és egy hét után, csak miért nem jön ki? Miért nincs INGER? Hõmérõzés után telenyomja a pelust, majd kicsorog belõle. Ha az összes anyatejet hasznosítaná a szervezete, akkor nem lenne salakanyag, nem? De neki van, nem is kevés, csak nem jön magától, rá kell segíteni. Megnyugtató, hogy többen vagyunk ezzel a problémával. Köszönöm a tanácsokat!
kedves anyukak! en azt ajanlanam hogy semmi keppen nem probalkozni a homero kakiltatassal mert az megingereli a babat es kakil de erre raszokik es kesobb nagyobb koraban komoly problemat fog okozni ezt magamrol tudom! az anyam mikor pici voltam minden este elejinte htenkent aztan mikor sirtam minden este meghomeroztetett es nem tudjhatok mit szenvedtem szeklet ekedessel es minden eyess wc nel orditottam az egesz haz halotta rengeteget jartam beontesre kezelesre es meg mai napig is gondom van evvel!naltok jo vedo nok vannak amit ajanlanek van mini beonto krem babanak amit lehet hasznalni kis tubusba de azt se szabad minden nap hasznalni! a legjobb gyerek orvos tanacsat kikerni ne bizzatok semmi nagymami gyogyszerekbe! a tej neha gyermekeknel okoz szekletrekedest minden esetben a vedono es agyermekorvos tanacsai lesznek a legjobbak!
A cukros kamillát nekem is javasolta a védõnõ, de nem is jött be, meg a gyermekorvos azt mondta, hogy marhaság is, ne adjam neki. Õ Laevolacot ajánlott, reggelente 5 ml-t.

Miért van az, hogy 3 hónapos kisbabánk egy óra alvás után felsír, és alig vigasztalódik meg?

Egy hete csinálja ezt, és nem tudjuk, mi lehet az oka. Éhes nem lehet, alaposan böfizett, nagyon álmos is volt, és mindent ugyanúgy csinálunk a lefektetésnél. Egy óra alvás után sír fel, és utána nagyon nehezen nyugszik meg, pedig mindent megpróbáltunk. Mi lehet az ok szerintetek, és hogyan reagáljunk rá? (felvegyük, ringassuk, hagyjuk magára stb.)

Legjobb válasz: SEMMIKÉPPEN NE HAGYD MAGÁRA!!!Éjszaka vagy nappal csinálja?Lehet az oka fülfájás is,de valoszinüleg szüksége van Rád,érzi a hiányod,probálj meg odabújni elalváskor és pihenj egy kicsit Vele,majd meglátod.Ha többet írsz,lehet könnyebben tudunk segíteni.

SEMMIKÉPPEN NE HAGYD MAGÁRA!!!Éjszaka vagy nappal csinálja?Lehet az oka fülfájás is, de valoszinüleg szüksége van Rád, érzi a hiányod, probálj meg odabújni elalváskor és pihenj egy kicsit Vele, majd meglátod.Ha többet írsz, lehet könnyebben tudunk segíteni.
A kérdező hozzászólása: Éjszakai alvásnál fordul ez elõ. Nagyon szépen elalszik, ringatjuk, simogatjuk, és betesszük a kiságyába. Nagyon fáradt, látszik is a szemén, így rögtön elalszik. Aztán egy óra múlva felsír, de tegnap például 2-3 perc után abbahagyta. Lehet, hogy álmában sír, és eddig azzal rontottuk el, hogy odarohantunk hozzá, és így felébresztettük? Nem tudom, mit kellene tennünk, mert én sem akarom magára hagyni, de lehet, hogy azzal teszek rosszat, ha rögtön rohanok hozzá.
Az én lányom 7 hónapos és még mindig ezt csinálja.Vlahol azt olvastam, hogy ilyenkor kerülnek az alvás egy másik fázisába és ettõl.Nálunk a kiságya az ágyam mellett van és ha felsír csak cumit adok neki meg megsimpgatom.néha van hogy ki is kell venni az ágyából de pár perc és már alszik is az ölemben.aztán beteszem és alszik tovább mintha semmi nem történt volna:) Szerintem semmiképp se hagyd sírni.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, azzal, hogy megsimogatjuk, még nem biztos, hogy felébred. Aztán majd látjuk, hogy felébred-e, ki kell-e vennünk. Azt is megfigyeltük, hogy fõleg azokon a napokon fordul ez elõ, amikor sûrûbb napja volt, vagy kevesebbet aludt napközben. Sírni semmiképpen nem hagyjuk!!! Meg is szakadna a szívem... Köszönöm, hogy írtatok!
Szerintem valami olyasmi is lehet benne, hogy akik itt írtak, mind ölben ringatják. Ölben elalszik, stb. Szerintem azt várná hogy az egész éjszakát az öledben tölthesse. Vagy rosszat álmodik. Pl az én babám nagyon megijedt egyszer egy kutyaugatástól (azóta is nagyon fél) az nap éjszaka többször is felsírt. Úgy hallottam hogy a babák azt álmodják, amit aznap láttak és éreztek. Ha ez egyik sem a kettõ közül, akkor nem tudom. Amúgy ha van normális védõnõd, vele bármit megbeszélhetsz. Én tõle tudok nagoyn sok mindent.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ezért nem akarok egybõl rohanni. Mindig is úgy csináltuk, hogy amikor már nagyon álmos volt a fürdés és az evés után, ringattuk egy picit, simogattuk és suttogtunk hozzá, aztán így félálomban letettük a kiságyába. Nemrég csinálja ezt a felsírást, de ahogy írtam is, sokszor néhány perc után abbamarad. Azért is gondoljuk, hogy álmodhat, mert hirtelen sír fel, mindenféle nyöszörgés nélkül. Mindegy, az biztos, hogy nem szabad azonnal felverni az álmából, de ha kitartóan sír, úgyis odamegyünk megvigasztalni. Köszönöm szépen!

Miért van az hogy 3 hónapos terhesen nem kívánom a szexet? Szinte egyáltalán.

Nagyon zavaró ez nekem és a páromat is sajnálom mert magát okolja.Meddig tarthat ez?És miért van?

Legjobb válasz: Hormonok :)) Semmi más.

Hormonok :) ) Semmi más.
én is így vagyok, már a 6.honapban vagyok és még mindig nemkívánom.Az 1. terhességemnél is így volt, úgyhogy nemért váratlanul, de ahogy megszultem 2 hét után visszaállt minden.Alig vártam, hogy leteljen a 6 hét.
Szia! Ugyanez van velünk, de én már nem sajnálom a párom, hanem mérges vagyok rá, mert egyszerüen nem hajlandó megérteni, hogy nem az ö hibája, és folyton 'babusgatni' kell. És velem mi lesz?? :)
Én végig nem kívántam, fõképp a végén.Aztán szülés után majd visza áll.
Hormonok. sokan csak az elsõ 3-4 hónapban nem kívánják a szexet, de van, aki végig. Ez egyénenként változó...
hat igen a ferfiak szerint a terhes nök szexualis ragadozok, hogy ejjel-napppal csak szexelnenek. de ez szerintem is hülyeseg, hisz annyi minden valtozik rajtunk hogy lehet emiatt csökken a vagy, amit megertek, nekem hogy nöl a pocim(17 hetes vagyok)nem igazan megy minden mozgas, es nem is kellemes mindig, pedig nem nagy meg.bar nekem sose volt hatalmas etvagyam, most sem valtozott, normal maradt, ugyanannyit szexelünk.van hogy en sem kivanom amugy.hat a pasikat meg valahogy meg kell probalni kiengesztelni hogy ne erezzek rosszul magat...de azert nekik sem art kicsit megertönek lenni.mindket oldalt megkell kicsit erteni, ami nem egyszerü

Miért van az, hogy 3 hónapos kislányom egyik pillanatban nevet, a másikban keservesen sír és hullanak a könnyei?

Már vagy 4 napja ez megy, szinte mindig kézben van,mert különben sir. Láza nincs, a széklete rendben, anyatejet is kap, szopizik, bár mikor sir, szoptatással sem tudom megnyugtatni, csak ha a karomban van. Infacol cseppet is adtam neki, hátha a pocija. Egyszer már délel?tt elkezd?dik a sirás, máskor meg csak délután. A véd?n? semmi értelmeset nem tudott mondani. Lehet, hogy a foga? Bár a nyáladzás még nem indult el. Egyszer?en nem tudom mi lehet vele.

Legjobb válasz: Biztosan elég neki amit eszik??? Nálunk is volt ilyen, és a megoldás az volt, hogy többet adtam enni.

Biztosan elég neki amit eszik??? Nálunk is volt ilyen, és a megoldás az volt, hogy többet adtam enni.
Vizelete milyen, szaga?. Nálunk a húgyúti fertõzés miatt sírt (szoptatni sem tudtam ilyenkor)szegénynek fájt a pisilés. Gondolom. Más tünet nem volt.
A kérdező hozzászólása: A vizelete renden van, normál szagú. Szopizás közben sokszor már mindenfelé figyel csak a szopizásra alig. Elég sûrûn rángatja a cicit, de idáig elég volt a tej. Megpróbáltam szopi után fejni, hogy hátha nincs tej, de még szopi után is jött egy kicsi.
Lehet hogy a foga kínozza szegényt. Azért lehet hogy az egyik percben még nevet utána meg sír, mert biztos nyomja a kis ínyét:( Nálunk is ilyen korán elkezdõdött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Használtatok valami fogzást könnyitõ gélt? Segitett? Én nem látom, hogy duzzadt lenne az inye. Ha nálatok is ilyen korán kezdõdött, akkor utána mikor bújt ki a fogacskája? Meddig fog ez tartani?
dentinox gélt és oldatot használunk. 5 hósan bújt ki az elsõ, de még mai napig szenved szegénykém:( most 3 fogacska van.
Esteleg még fogamzásgátlót nem szedsz? Hallotttam egy anyukától, hogy nem ízlett a tejcsi íze és azért sírt mert nem evett így eleget. Hát tényleg ezer oka lehet a sírásnak, csak találgatni lehet, ha más tünet nincs.

A babák mikortol "használják" a rágokát, nálatok mikor érdekelte a kicsit? Mert rá van irva hogy 3 honapos kortol de az én babám még alig fog és ha aszájába adom kilöki, miért? (3honapo)

Legjobb válasz: Szia! A fogzás kezdetekor érdemes odaadni nekik, meg persze akkor, ha már tudnak fogni, illetve tárgyakat be tudnak tenni a szájukba. Nálunk a rágókáknak egyik gyerkõcnél sem volt túl nagy sikerük, bármilyen másik babajáték is megtette. Valószínûleg a babódat még nem érdeklik a tárgyak, mert még nem tud rendesen fogni, majd he megtanul fogni, akkor mindent a szájába fog venni...

Szia! A fogzás kezdetekor érdemes odaadni nekik, meg persze akkor, ha már tudnak fogni, illetve tárgyakat be tudnak tenni a szájukba. Nálunk a rágókáknak egyik gyerkõcnél sem volt túl nagy sikerük, bármilyen másik babajáték is megtette. Valószínûleg a babódat még nem érdeklik a tárgyak, mert még nem tud rendesen fogni, majd he megtanul fogni, akkor mindent a szájába fog venni...
az enyém öt és fél hós, most kezdte egy kicsit kitartóbban rágni õket, hogy jön a fogzás. Addig
Szia! Az én babám 4 és fél hónapos és úgy pár hete kezte el érdekelni a rágoka. Fogni mikor elmúlt 3hónapos akkor tudot, de szerintem ez gyerek függõ. Szerintem hamarosan a te kicsikéd is felfedezi a tárgyakat és akkor majd nagyon nagy öröm lesz vele játszani. :) További szép napot!

Miért csinálja ezt? 3 hónapos kislányom napközben elég keveset alszik mostanában, akkor is úgy alszik el, hogy dobálja a fejét ide-oda. Van hasonló tapasztalata valakinek?

Legjobb válasz: Szintén zenész.-) Vagyunk egypáran... Lányom kicsi kora óta úgy alszik, hogy dobálja magát. Sokszor érdeklõdtem itt, hogy mi lehet az oka, de csak arra jöttem rá, hogy vagyunk még így páran:-) Nyugi, ha más gond nincs, ne aggódj:-)

Szintén zenész.-) Vagyunk egypáran... Lányom kicsi kora óta úgy alszik, hogy dobálja magát. Sokszor érdeklõdtem itt, hogy mi lehet az oka, de csak arra jöttem rá, hogy vagyunk még így páran:-) Nyugi, ha más gond nincs, ne aggódj:-)
Szia! Az én kislányom is igy alszik, 10 hetes, és ugy jár a feje jobbra balra, hogy rossz nézni. Mire elalszik este, keresztbe fordul a kiságyba. Szóval biztos természetes, ha más is igy van.
Az én kisfiam(11 hó) 5-10 percig menetel körben a kiságyban és végül összekuporodik, mint 1 kis teknõsbéka.Ilyenkor beosonok a szobába és betakarom.

Miért van, hogy a 3 hónapos kislányom (anyatejes) nyüszög, hogy éhes és 5 perc szopizás után elfordítja a fejét és nem kér többet?

Aztán büfi, bukás (néha sok, néha kevés) 1-1,5óra múlva ismét nyügi és enni akar. Baj ha két szoptatás között forralt leh?tött vizet adok neki? Vagy teát adjak neki? Milyet?

Legjobb válasz: Ilyenkor szerintem nem is éhes. Nyugodtan próbálj egy kis kamillateát.. mindig legyen friss, pár órát eláll. Ha nincs nasi akkor talán az evésekkor rendes mennyiséget, kevés bukással fog tudni enni.

Ilyenkor szerintem nem is éhes. Nyugodtan próbálj egy kis kamillateát.. mindig legyen friss, pár órát eláll. Ha nincs nasi akkor talán az evésekkor rendes mennyiséget, kevés bukással fog tudni enni.
Vannak korszakok, mikor sûrûbben eszenk. Van, hogy nem éhes, csak cicire vágyik. Ilyenkor talán eszik egy kicsit, de inkább csak cuclizik, nem? Ha gondolod, próbáld ki, hogy nem adsz neki, csak 3 óránként, addig foglald le, beszélj hozzá, játsz vele, akkor talán nem nyöszög, vagy vidd el sétálni, nálunk ezek beváltak-) De én is szoktam adni neki, ha kér, még ha csak cuclizikis:-) Úgy élvezi... Folyadékot adhatsz, persze. Én vízpárti vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
Az is lehet, hogy sok levegõt nyel és egyszerre csak keveset tud enni. Büfiztesd meg többször! Szerintem felesleges más folyadékot adni, az újszülöttnek minden számára értékes tápanyag és folyadékmennyiség benne van az anyatejben. Én sem adtam kb. 5-6 hónapos koráig. Persze más nyáron 50 fokban. Akkor mindenkinek szüksége van vízre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!