Találatok a következő kifejezésre: Miért van ha valaki (589 db)

Az miért van ha valaki valamire nem akar válaszolni akkor elköszön és elmegy?

Meg mi lehet a baj abban a kérdésben hogy "mennyit szoktál a haverjaiddal kint szórakozni, bulizni?"? Annyira személyes kérdés lenne ez?
Megunt.
A kérdező hozzászólása: És az miért megoldás ha egyszer csak nem válaszol? Miért nem mondja inkább meg hogy ne írjak?
Soha nem ismert (elméletileg ismerhet), nem akar tõled semmit, ez a legegyszerûbb és leghatásosabb megoldás, ha nem látod, nem is biztos, hogy tudatosul benned, hogy a másik oldalon is egy érzõ, gondolkodó lény ül, legalább is nem foglalkozol vele.

Miert van, ha valaki kiir egy szamara fontos kerdest es segitsegre szorul, vagy netan hozzaszol (tisztelet a kivetelektol) es az egesz egymas lehordasaba, fikazasaba vegzodik?

Miert kell ezen a forumon egymast lehulyezni, h vagy nem ir helyesen, mekkora buta, nem tud fogalmazni, vannak esetek mikor egymast lek..zak, ahelyett h normalisan a kerdezo kerdesere valaszolnanak mindenfele negativ megjegyzes nelkul? miert kell ismeretlenul masokat sertegetni? ennek a forumnak nem az lenne a lenyege h aki bajban van vagy valamiben nem biztos akkor tanacsot adjunk?

Legjobb válasz: sajnos sok az illemtelen és rosszindulatú ember. ez az élet.. mindenhol ez megy.. engem is zavart, egyszer vissza is irtam egy ilyennek, de már lekakilom!! a fontos, h annak segitek, aki szeretné és várja, h erre reagálnak-e, direkt ezért már meg sem nézem. szerintem te is tégy igy.

sajnos sok az illemtelen és rosszindulatú ember. ez az élet.. mindenhol ez megy.. engem is zavart, egyszer vissza is irtam egy ilyennek, de már lekakilom!! a fontos, h annak segitek, aki szeretné és várja, h erre reagálnak-e, direkt ezért már meg sem nézem. szerintem te is tégy igy.
engem is zavar a butaság. de ha valaki nem szórakozásból tesz fel egy kérdést, akármilyen bugyuta is igyekszem a tõlem telhetõ módon segíteni neki. Azt nem veszi figyelembe senki, hogy elég sok a gyerek is, aki pusztán azért mert 12-13éves vagy még fiatalabb sok felnõtt számára nyilvánvaló kérdést is feltesz. ezekre is komolyan várja vaaki a választ, nem a primitiv fikázásra kiváncsi. Engem pl zavar, hogy minek egyáltalán a toplista? Senki nem tud mindent és szubjektív egyes kérdésekre a válasz pontozása is. Valamint sosem leszek elsõ mert nincs idõm napokat tölteni a gép elõtt....
Egyetértek veled, és kiegészíteném azzal, hogy nekem már nincs is kedvem válaszolni a kérdésekre, még ha tudnék is segíteni, mert 100%-osan hasznos és bizonyítottan megfelelõ tanácsokat amiket beírok, sõt még utána is nézek sokszor a neten mielõtt írok, simán lepontozzák, és nem csak az enyéimet hanem más hasznos tanácsokat is.

Miért ciki, ha valakinek van pénze, nincs eladósodva és nem siránkozik?

Lassan egy éve vagyok itt az oldalon, rendszeresen. És folyton azt tapasztalom, hogy akármelyik kérdésnél, ha valakinek nem hogy jól megy, csak legalább nem szarul, az már le van pontozva, meg kígyót-békát kiabálnak rá. Most csórónak lenni divat? Érezze magát rosszul, aki ki tudja fizetni a számláit és nem csak krumplin él?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem égõ és minden tiszteletem a tied hogy meg tudtok élni 120-ból. Sajnos én is adósságban tengõdök de így "érettebb" fejjel másként csinálnék mindent. Nem kaptam -és szerintem sokan nem kaptunk (ezt bátran beismerhetjük)- nevelést a pénz használatáról a pénzrõl. Én is ismerek jómódban élõket akiknek nincs hitelük, minden számlát ki tudnak fizetni és szeretetben is élnek. Amúgy meglátásom szerint ez egy tipikus magyaros betegség: ha nekem nem megy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Mibõl telik neki? Biztos lopta! stb... stb... Tegyük magunkat ezen túl és tudjunk örülni mások sikerének mert miért jobb szitkozódni, fúrni a másikat? Gondoljunk csak bele hátha ránkmosolyog a szerencse egy tuti állással egy nyereménynyel! Akkor nekünk se lenne anagi gondunk és nekünk is rosszul esne ha emiatt lenéznének. (Persze itt nem az elõzõkben emlegetett bunkó iselkedésüekrõl van szó)

7:53 vagyok. Természetesen apa is keres pénzt, csak nem él velünk, és belõle 40et ad. Nem munkanélküli. És mi is egy kb 35000 fõs városban élünk.
Egyáltalán nem égõ és minden tiszteletem a tied hogy meg tudtok élni 120-ból. Sajnos én is adósságban tengõdök de így "érettebb" fejjel másként csinálnék mindent. Nem kaptam -és szerintem sokan nem kaptunk (ezt bátran beismerhetjük)- nevelést a pénz használatáról a pénzrõl. Én is ismerek jómódban élõket akiknek nincs hitelük, minden számlát ki tudnak fizetni és szeretetben is élnek. Amúgy meglátásom szerint ez egy tipikus magyaros betegség: ha nekem nem megy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Mibõl telik neki? Biztos lopta! stb... stb... Tegyük magunkat ezen túl és tudjunk örülni mások sikerének mert miért jobb szitkozódni, fúrni a másikat? Gondoljunk csak bele hátha ránkmosolyog a szerencse egy tuti állással egy nyereménynyel! Akkor nekünk se lenne anagi gondunk és nekünk is rosszul esne ha emiatt lenéznének. (Persze itt nem az elõzõkben emlegetett bunkó iselkedésüekrõl van szó)
Én is ezt tapasztalom, pedig mi sem vagyunk gazdagok. Még egy dolog szokta irritálni az embereket: ha valaki boldog, hosszú ideje tartó párkapcsolatban él, és normális kamaszgyerekei vannak. Természetesen minden családban vannak problémák, jó - rossz periódusok minden téren. Ha valakinek például azt javaslom, hogy esetleg beszélgessen a férjével, mert a háta mögötti kibeszélés nem túl szerencsés, meg ismeretlenül amúgy sem tudom, hogy miért ment haza tíz perccel késõbb, rögtön jön a lepontozás. A más értékrend, adottságok, életstílus szintén kiveri a biztosítékot. Már szinte csak az informatikai, és az egészség témakörökhöz szólok hozzá, mert egyre jobban elmegy a kedvem. Sok embernek valójában nem is tanácsra, vagy válaszra van szüksége, hanem hogy vele együttérezve közösen utáljuk az ELMÜ-t, a szemét Józsit, aki évente kétszer sörözni megy a barátaival, meg a selejtes terhességi teszteket, amik ötperces késés esetén sem akarnak pozitívak lenni. Tulajdonképpen a százas átlaghoz elég lenne hat kész válasz, a "megfelelõt" másolni, beilleszteni, és kész. :)
Azért, mert sok embernek mostanában borzasztó nehéz a helyzete. Mi nagyon jól élünk, most született babánk, és tényleg nem kell azon aggódnunk, hogy mit vehetünk meg neki, vagy magunknak. Ezt látva viszont sokan irigyek, és ez sajnos kikezdi a barátságokat is. Nem merem elmondani a barátainak, hogy mit vettünk, mert félek rongyrázásnak veszik, pedig csak szeretném megosztani az örömömet velük. Ha drága ajándékot veszünk nekik (ami nekünk egyáltalán nem megterhelõ) sértõdés lesz. Ez nagyon nehéz, mert nem anyagi helyzet alapján szeretnénk barátokat választani, mégis sokszor érezzük, hogy fújnak ránk, mert nekünk jól megy. És, igen ezen az oldalon is elõszerettel pontozzák le, akinek kitûnik a soraiból, hogy jól megy neki.
Nem akarok megbántani senkit.A 7.20-as ne vegye magára.De igaza van, hogy a legtöbb embernek nagyon nehéz megélni, és nagyon sok, akinek nincs is munkája.Ugyanakkor azt látja, hogy vannak emberek, akiknek nem számít a pénz.Én egy 30.000 fõs kisvárosban élek.Itt is vannak jól menõ emberek, de közülük alig van, aki tisztességes, becsületes munkát végez.A legtöbben a sógor-koma jóbarátság révén vannak jó állásban, vagy éppen, ahol lehet kiskapuznak, és legtöbbször lenézik azt, aki rosszabbul él.Már a gyerekeik is ezt teszik az iskolában. És ha valaki ezt látja, akkor hajlamos az általánosításra.Ha pedig az illetõ még dicsekszik is, akkor érthetõ az ellenszenv. Elég szomorú, hogy ilyen a társadalom.
Figyeld csak meg : ha két ember találkozik és azt kérdezi az egyik "Hogy vagy?" erre illik siránkozásba kezdeni, mert ez a "jó válasz"... Ha netán azt mered mondani, hogy jól vagy, semmi bajod, nem nyúz a csúz, sõt kibújsz a bõrödbõl, annyira jól vagy, a családban sem beteg senki, akkor már kelletlenül feszeng a beszélgetõ partnered... Ha még a tetejébe azt is elmondod, hogy nem vagy munkanélküli és nyáron külföldön (merészeltetek) nyaralni, akkor sarkon fordul az illetõ és soha többé nem áll veled szóba! Egyszerûen nem tudják hova tenni, ha valaki jobban él az átlagnál, vagy legalábbis nem nyomorog és nem halálos beteg... Ez van... :-P
Az nem ciki ha valaki 'jol" el...csak altalaban az emberek tobbsege arra a tipusu emberre nagyon haragszik aki lenezi a szegenyeket es Pl ilyen tipusu megjegyzeseket tesz hogy:Aki idaig nem gazdagodott meg az egy [email protected] ha jobban korulnezel talalkozol ilyennel is.Az ilyen tusko bunko emberek miatt van az hogy ha valaki ugy nyilatkozik hogy nincs problemaja es meg tud elni abbol az kovetkezik hogy egy bekepzelt egyen. Egyebkent nem akarok tolakodo lenni de elmeselned roviden hogy tudtok a mai arakhoz kepest 120-bol "jol" elni?
Csak annyira égõ, amennyire ez a kérdés is...egyáltalán minek pattogsz ezen.
Ez igaz.pl pontosan nem tudom mikor volt az eset, de volt egy kérdés valami olyan, hogy ki mennyi pénzt szán kajára, meg a sporólás, na aki írta, hogy alig van pénz meg, hogy hó végén krumplit meg vajas kenyeret eszik az 100 százalékos választ adott, valaki pedig nagyobb összeget írt meg azt, hogy nem sporól ilyeneken egybõl le lett pontozva ez szánalmas. Egyértelmû, hogy az oldalon fel regisztrált emberkék nagy része irigy. Akinek van valami jobb "cucca" több pénze egybõl kapja az ívet, hogy hú meg ha, meg lepontozzák, mert mondjuk 150 ezret költ kajára......pedig, ha tudnák, hogy a bõség zavara sem kellemes mindig:)
Nem ciki. Inkább az a ciki, ha valaki másról se tud beszélni, csak a pénzügyi gondjairól. Attól azok nem fognak megoldódni, hogy nem engedi el magát az illetõ - mondom ezt magam is csóróként. Én nem haragszok arra, aki gazdag, szerencsés volt, vagy ügyesen manõverezett - legyen tõlem gazdag vagy éljen jól, csak ne nézze le a csórókat, ennyi.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, betojok ezen. Köszönöm a normális válaszokat. Azért ide is jutott a bunkóbbjából, hogy nekem a seggem alá raktak lakást, meg majd hogy áll a szám a gázszámlán. Raktak a seggem alá lakást? Van saját lakásom? De jó tudni, hallod-e! Meg majd mi lesz a gázszámlával? Gázzal fûtök? Ez az életem elsõ tele, így tele lesz meglepetésekkel? Szerintem írjál könyvet, abban kiélheted a fantáziádat, mert egy havi összegbõl, amibõl valaki él, te már az egész életét kitaláltad magadban, úgyhogy menne ez, és akkor lenne plusz bevételed, és szépen állna a szád neked is, nem kellene belekötnöd másokba a nagy megkeseredettségedben.
Azért mert olyan közegben élünk, ahol a szorgalom, a tanulás, a sok munka, igyekezet, a becsület és tiszteség nem áll egyenes arányban az elérhetõ "jóléttel". Ez okozhat némi rossz szájízt...
áruld már el havi 120e-bõl hogy van hol laknod? vagy anyuka-apuka a segged alá tolta a lakást? vagy mibõl fizeted a lakáshitelt? nem birom ha valaki másokon itélkezik ... nagyon sok ember kinlodva tudja a dolgait kifizetni .. örülj hogy te nem .. aztán fogd be a szád majd kiváncsi vagyok ha decemberben megjön a 20-30e ft-os gázelszámoló számla, hgy fog állni a szád
Ez a kérdés nem ilyen formában, de volt már tegnapelött, uncsi. Most az lesz inenntõl kezdve a fõ téma, hogy miért irigyek az emberek azokra akik jobban élnek? Nem fogok hazudni mi jelen esetben jól élünk, nem panaszkodhatom mindig meg van amire szükségem van, szoktam ide kérdéseket feltenni, de egy alkalommal sem éreztetem senkivel, hogy nekem mi mindenem van. amit mások megtesznek iszonyat gáz modón, miközben az oldal anoním tehát kutyát sem.
uccsó vagyok, 200e ftos babakocsiról van szó:D
magyar mentalitás állandóan nyarvogni, de ehhez hozzátartozik, hogy azok akik a legjobban sírnak annyi hitelt vesznek fel, amit álmukban sem tudnának visszafizetni, mert fontos a látszat, a 22e ftos babakocsi, meg a vadiúj SUZUKI! Igaz enni nincs mit...
Engem nem zavar, örülök hogy vannak akik jóbban élnek. Inkább az a ciki ha sok pénze van, mindenki tudja de mégis azon sír hogy hogy fog megélni
Ez általános jelenség, nem tudsz mit tenni ellene. nekünk is vannak olyan ismerõseink, akik csak sírni tudnak, meg hogy nekünk milyen jó, meg szép.... Persze, csak nem szállnak magukba, hogy sokszor igenis õk tehetnek a helyzetükrõl. Elvégre nem kötelezõ nyakig eladósodni a semmire. Pl. van olyan olyan ismerõsünk, akik 4-en vannak, egyetlen segésmunkás keresõ, de a másfeles panelba mindenféle áruhitelre van 2 bazi nagy tv, mindkettõhöz házimozi, 2 számítógép, meg olyan kütyük hozzá, amit eddig csak komoly mérnöki irodákban láttam, hogy a tervezéshez használnak, drága fényképezõ, hifik...ja, és amikor meg nem tudták fizetni a kb 6 bank felé fennálló tartozást, akkor jött, hogy milyen jó nekünk..hát persze, messze nincs ennyi és ilyen nívójú cuccunk, õk meg BAR listán...Na, az ilyenektõl mászok a falra, akik szinte még le is csesznek, ha te nem volták akkora marha, mint õk..
"Ha az én lovam megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is." Ez egy "jó" kis felfogás mit nem mondjak, ezért irkálnak neked ilyeneket. Amúgy meg irigyek, egyértelmû. Én is az vagyok, de nem írok be senkinek semmit ilyenkor, mert attól még nekem nem lesz jobb. Inkább próbálok tenni ellenne, hogy ne keljen nyomorognom, és nekem is legyen annyi pénzem, hogy ne érezzem magam rosszul.
A kérdező hozzászólása: Nem kifejezetten JÓL élünk, de megvagyunk. Van kajánk, kivannak fizetve a számlánk, nincs mínuszunk, hát eljárogatni nem tudunk, meg nem veszünk halomra ruhákat meg ezt azt, de nincs miért panaszkodni. Panaszkodhatnék, hogyan jussak elõre, mi lesz velem, nekem nem telik luxus cikkekre, de elégedett vagyok azzal, ami van, ha negatívan állok hozzá, meg irigylem mástól, ami van neki, attól egy szemmel sem lesz jobb.
A nagybátyáméknak van egy jól menõ kocsmájuk meg egy boltjuk, szépen megfogalmazva k*rva gazdagok, k*rva jól élnek, mindenül megvan, és állandóan azt mondják, hogy milyen jó anyunak meg nekem. (Anyu kb. 100 e Ft körül keres + 40 000 az árvaságim, én meg összeszedem szoctámból meg ösztöndíjból ami nekem kell). Mert hogy anyunak nem kell dolgoznia annyit. Ja. Csak 10000 Ft-onként rakja össze télre a tüzelõre valót. Hm. Csak hogy a másik végletet említsem.

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

Már minden rasszizmusnak számít manapság? Miért bűn, ha valaki a fehér fajtát kedveli és szeretné, ha a fehér faj fennmaradna tisztán, ahogy több ezer éve is van ez már?

Igen, fehér fiú vagyok, büszke vagyok a bőrszínemre, bár sokan ajáánlották, hogy szolizzak, mert nagyon fehér a bőröm, én vállalom, nem fogok bedőlni a divatnak meg a médiának, ami azt súgallja, hgoy legyél sötét színű meg ezzel együtt sötét legyél fejben is... Fehér fiú vagyok és fehér lánnyal szeretnék majd családot is, szeretném, ha tiszta fehér gyermekeim lennének és ők is hasonló szemlélet mellett fehér párt választának maguknak. Szeretném csak, ha fennmaradna a fehér faj tisztán, keverdés nélkül. Sokaknak ez már bűn meg rasszista megnyílvánulás. Mégis miért is, mert a média azt nyomatja, hogy a fajkeverdés a normális? Én meg azt mondom, ne más mondja meg, hogy mi a jó és szeretném hinni hogy sok fehér ember belátja idővel, hogy a multikultúra egy rossz, káros dolog.

Legjobb válasz: Ez teljesen normális dolog szerintem, köze nincs a rasszizmushoz. A rasszizmus az lenne, ha egyfolytában gyûlölködnél, esetleg bántalmaznád a betelepedetteket. Szerintem teljesen normális, ha valaki a saját fajában keresi a párját, a kutya sem basz kecskét.

Ez teljesen normális dolog szerintem, köze nincs a rasszizmushoz. A rasszizmus az lenne, ha egyfolytában gyûlölködnél, esetleg bántalmaznád a betelepedetteket. Szerintem teljesen normális, ha valaki a saját fajában keresi a párját, a kutya sem basz kecskét.
Ez rasszizmus, de én is rasszista vagyok:D
Szerintem teljesen normális, ha valaki a saját fajában keresi a párját, a kutya sem basz kecskét. Az ember egy faj. te sem figyeltél biológia órán. :D
"Miért bûn, ha valaki a fehér fajtát kedveli..." Azt kedvelsz amit akarsz, de másokat elítélni a meggyõzõdésed miatt az tényleg rasszizmus. "...és szeretné, ha a fehér faj fennmaradna tisztán, ahogy több ezer éve is van ez már?" Valószínûleg nem ismered a genetikát, így felesleges lenne magyarázkodni, de képzeld, hogy az is lehet, hogy valamelyik õsöd mondjuk cigány volt. Most felkötöd magad?
Szerintem meg egy agymosott buta ember vagy. "Tiszta fehér faj" Még a fogalmakkal sem vagy tisztában, nem hogy a tényekkel... Európa egy olvasztótégely a népek számára. Attól, mert fehér a bõröd, lehet, hogy õseid között volt cigány, német, szerb, macedón stb. is.
"faj" Undorító vagy szerintem. Amúgy meg csak neked lehet igazad?
Én is nagyon fehér vagyok, a mostani barátom is ilyen és õ is így gondolkodik, csak nem ennyire elutasítóan.Mi van ha mondjuk egy intelligens fél roma csajba szeretsz bele, akinek világos a bõre, csak a szeme és a haja sötétebb?
Az Alaptörvény IX. cikk (5), ami a diszkrimináció tilalmát emeli alkotmányi szintre, külön nevesíti a faji különbségtételt, így önmagában az emberek vonatkozásában eltérõ fajokról beszélni nem hibás, még ha biológiailag ez pontatlan is. Az más kérdés, hogy a jogszabály mit tekint fajnak.
Lehet h biológiailag egy faj az ember, viselkedésben és kulturálisan viszont nagyon nagy különbségek vannak. A négerek átlagban (ez nem jelenti azt, h mind!) butábbak és agresszívebbek a fehéreknél, már csak ezért sem kellene szennyezni a fehér fajt velük. Ha valaki ebben kételkedik, nézze meg ezt a térképet: http://robertlindsay.files.wordpress.com/2010/03/800px-iq_by.. illetve az USA-ban készült statisztikákat a bûncselekmények elkövetõinek bõrszínérõl.
Én felvállalom hogy német vagyok! Se zsid0' se semmi nincs bennem.. Kibacottul büszke vagyok arra hogy nem egy más vagyok mint a többi "ember"!
Ez egy olyan dolog, amirõl nem szabad beszélgetni és mindenki véleménye, legyen az bármi is, az a rossz.
A kérdező hozzászólása: Inkább az az agymosott, aki négerre vágyik, mert azt hiszi õk jobbak az ágyban stb.
Amúgy ez pont olyan, mintha fekete macskát kizárólag fekete macskával hagynál párosodni.
A globalizáció útjába nem állhatsz. Szerintem ma már nincs is tisztán fehér génállományú ember. Tuti hogy keveredtek a génállományok.

Most komolyan, miért jó ha valakinek pasija van?

Legjobb válasz: Ha RENDES pasija van? - Van kit boldoggá tenni. - Van, aki boldoggá tegye. - Felemelô érzés. BOLDOGSÁÁG mindenek felett. ---> van kihez odabújni, van kit megölelni, van kit csókolgatni, van kit szeretni, van kiért izgulni, van kiért aggódni, van kiért sírni, van kit szeretni.

Ha RENDES pasija van? - Van kit boldoggá tenni. - Van, aki boldoggá tegye. - Felemelô érzés. BOLDOGSÁÁG mindenek felett. ---> van kihez odabújni, van kit megölelni, van kit csókolgatni, van kit szeretni, van kiért izgulni, van kiért aggódni, van kiért sírni, van kit szeretni.
szar ha egy csajnak pasija van, mert akkor még nem csak meg kell szereznem a csajt, de közben még el is kell basznom a kapcsolatukat h szakitsanak... ez dupla meló. Nem jó. 22F
hogy legyen kit lehúzni minden értelemben :S igen, egy csalódott, megbántott férfi vagyok...
bizonyára egy olyan csaj lehetsz akit átvágtak.sajnálom hogy ilyen mély nyomot hagyott benned. tedd túl magad rajta, és ha sikerült, keress normális pasit. vagy kérdezd meg magadtól ezt a kérdést újra...bocs ha faragatlanul válaszoltam de ez az igazság
azért hogy az életét ne egyedül élje le.....hanem családban.....amúgy miért gondolod így h aszabad megkérdeznem....ha gondolod és szeretnéd megosztani írd meg privát üzibe
Mert társas lények vagyunk, arra vagyunk kódolva, hogy társat keressünk, akit szerethetünk és õ is szerethet minket. Miután szakítottak velem, én sem értettem, hogy mire jó a párkapcsolat, ha úgyis vége szakad. Ezért jó darabig még a pasikra sem bírtam ránézni (emiatt sajnos elszalasztottam egy lehetõséget is). Szóval, ne lovagold bele magad ilyen gondolatokba, mert elszaladnak elõtted a kínálkozó lehetõségek és majd megbánod, mint én. :S
Mert az ember társas lény és szüksége van párra minden téren, még ha sokszor ugy érezzük is hogy megoldunk mindent egyedül és hogy tök jól elvagyunk egy idõ után mindeninek bebizonyosodik hogy kell egy társ egy partner az életben
Igen, az ember társas lény, felemelõ boldogság, ha van akit szeress és õ is szeret téged... Ja és azért is jó, mert van kivel hancurozni :D
Ha melletted egy férfi... akkor NÕ lehetsz. 37 / F

Miért van ha pl. a teherbeesés témakörből levelezek valakivel imailben, és először rendesen ir nekem meg minden és később nemir vissza pedig kérdeztem tőle valamit és mégsem?

ezt nemértem mert én sha nemcsinálok ilyet senkivel. velem meg nem egy emberke csinálta hanem 20-30. persze nem egyszerre hanem igy fokozatosan pedig nembántottam meg senkit semmivel. arra meg azért nemgondolok hogy nincs ideje mert ha megint irok neki pár honap mulve akkor azonnal visszair. de aztán megint megszakad minden.de aztsem értem ha arra van ideje hogy ide beirja a kérdését meg a válaszát akkor az emalra miért nem ir vissza?lehetséges hogy megunja a régieket?

Legjobb válasz: Velem is volt jó pár ilyen. Volt aki tanácsot kért, írtam neki egy levelet, és vissza se írt, még annyit sem, hogy kösz. Most van egy kedves lány/nõ/anyuka akivel levelezek, kb 1-2hetente ír nekem, gondolom a pici mellett nem nézi minden nap a netet. De én sem értem, hogy miért szakadnak meg ezek a dolgok.

Velem is volt jó pár ilyen. Volt aki tanácsot kért, írtam neki egy levelet, és vissza se írt, még annyit sem, hogy kösz. Most van egy kedves lány/nõ/anyuka akivel levelezek, kb 1-2hetente ír nekem, gondolom a pici mellett nem nézi minden nap a netet. De én sem értem, hogy miért szakadnak meg ezek a dolgok.
Én sokszor jártam úgy, hogy felajánlottam több embernek is, hogy írjon privit és akkor segítek, meg beszélgessünk, mert hasonló problémánk van. Aztán kapom az e-mailt, hogy akkor tudnék-e segíteni. De halvány fogalmam sincs, hogy ki írta. Mert egy sorból én honnan jöjjek rá, hogy melyik kérdésnél találkoztunk össze? Ilyenkor vissza szoktam írni, hogy legalább a linket küldje el, hogy melyik kérdés kapcsán is írt nekem, de erre nem szokott már válasz érkezni. Ugyan így szoktam néha sértegetõ e-maileket is kapni, amiket nem tudok hová tenni, mert fogalmam sincs, mivel váltottam ki az indulatot :-) Viszont az meg olyan jól esik, hogy sokan írnak privátban, hogy hasznos volt a válaszom és sokat segítettem.
Nem mindenki keres levelezõtársat aki válaszol egy levélre. Válaszol udvariasságból eleinte de valószínûleg nagyon nem érdeklik azok a dolgok amiket kérdezel. Több idõt nem szeretne erre a dologra pazarolni. Pár hónap múlva megint válaszol udvariasságból, vagy éppen van kedve. De nem akar ennél sûrûbben levelezni. Az pedig, hogy valaki tesz-e fel kérdést vagy írogat-e itt, az a magánügye. Rád nem akar több idõt szánni mint amennyit szán.
Ez engem is érdekelne. Volt hogy magától ajánlotta fel valaki a segítségét, hogy szivesen meghallgat ha írok privátba, majd amikor írtam nem válaszolt. Lehet, hogy sok emberkének ajánlotta fel, és nem fért az idejébe mindenkinek válaszolni.
Sziasztok! Érdekes a kérdés, ezen már én is gondolkodtam. Egyszer kaptam egy nagyon kedves privát emailt egy anyukától, aki a második babáját várta épp - vígasztalásra szorultam a 18. hét körül, s erre írt. Válaszoltam, megköszöntem a kedvességét, váltottunk pár levelet, aztán eltûnt, mintha a föld nyelte volna el. Rosszul esett akkor, de aztán arra gondoltam, hogy ha nekem lenne kisgyerekem + babát várnék, lehet, hogy olyan fáradt volnék, hogy nem lenne kedvem a gép elõtt nyomulni. Nem akartam én minden nap / másnap levelezni, de jó lett volna hallani róla, hogyan alakul a terhessége, és amúgy is annyi téma felmerül a babák kapcsán. Lehet, hogy valaki még dolgozik, és akor azért nincs ideje vagy kedve írni... magam sem tudom. De remélem, hogy a késõbbiekben sok kedves, segítõkész ember osztja meg veletek a tapasztalatait - akár emailben. :-)
nem akarlak megbántani, de lehet, hogy azért, mert kicsit nehezebb megérteni, amit írsz, mint általában másokét.
A kérdező hozzászólása: igen de akik velem leveleztek õk irtak elõször privit, és honapokig leveleztünk minden nap.és amikor viszairtam hogy neki sikerült e már akkor válaszolt hogy még nem. szoval ezért nemértem. mert azt megértem akivel csak párszor leveleztem de velük honapokig.
A kérdező hozzászólása: egyáltalán nemnehéz megérteni amit irok. nemértem ezt miért irtad nekem, de szerintem ha van esze csakmegérti.
tényleg nem akarlak megbántani, de a rossz helyesírásodra gondoltam.elég sokáig tartott, mire kibogoztam a kérdésedet.

Miért van az, hogy egyetlen élet tettei döntik el, hogy a halál után az ember örökké szenved vagy örökké boldog? Mi van, ha valakinek kisiklik az élete és megtagadja Jézust/Istent, viszont lehet, egy másik életben előbbre léphetne?

Legjobb válasz: Szia! Én azt gondolom, hogy egy élet elegendõ arra, hogy kiderüljön: valaki alkalmas-e egy örök életre, vagy sem. Az örökké tartó szenvedés nem bibliai tanítás, ez a lélek halhatatlanságának pogány elképzelésével szûrõdött be a kereszténységbe. Meggyõzõdésem és tapasztalatom is, hogy nincs olyan mély válság egy emberi életben, ahonnan ki ne tudná az Isten az embert hozni! Üdv. Péter

Szia! Én azt gondolom, hogy egy élet elegendõ arra, hogy kiderüljön: valaki alkalmas-e egy örök életre, vagy sem. Az örökké tartó szenvedés nem bibliai tanítás, ez a lélek halhatatlanságának pogány elképzelésével szûrõdött be a kereszténységbe. Meggyõzõdésem és tapasztalatom is, hogy nincs olyan mély válság egy emberi életben, ahonnan ki ne tudná az Isten az embert hozni! Üdv. Péter
Nem biztos, hogy így van.Még senki sem támadt fel, hogy elmesélje, mi is van a halál után.
...tisztelt elõzõ válaszoló! Isten munkájában ne keresd az emberi (saját) logikádat!...:)
Andrea Emma Jób története roppant logikus... kinyírja isten a családját Jóbnak, utána meg még õ játssza a hû, de irgalmas valakit. A másik az igaz hitrõl: Ha elhiszed, hogy áldozáskor Jézus testét eszed, akkor az kannibalizmus. De ha nem, akkor továbbra is csak ostyaként nézel rá, ami viszont azt jelenti, hogy nem vagy igaz hívõ. Habár lehet, hogy Jézus testét is a pékek gyúrják.
Ezen már én is gondolkodtam régebben és akkor egy nagyon jó barátom azt mondta, hogy erre a legjobb példa Jób története. Miután megtörténtek vele a bajok, Õ akkor sem tagadta meg Istent... Továbbra is hitt benne és Isten a végén megajándékozta a hûségéért.Mindennek amit elvesztett a többszörösét kapta vissza. Az az ember, aki igazán hisz Istenben, az soha nem fordul el tõle. Ha viszont mégis megteszi valaki, az nem volt igazi hívõ.
Mennyi ember van, aki hívõ, de mondjuk hajléktalan, vagy halva születik a gyereke, vagy aki súlyos beteg és épp vért prüszköl az egyik kórházban, ahol talán egyik rokona se látogatja, s már csak napjai vannak hátra. Nekik mit ajánl az istened? Félre ne érts, nem tudom, hogy van-e tudat, vagy valami a halál után, a világegyetemet ki teremtette és véges-e. De attól még nem kellene belemagyarázni egy mesébe az életet, ráadásul olyanba, ami eléggé bûzlik. Szerinted egy mohamedán, egy zsidó hülyeségnek, vagy ókorban a rómaiak nem épp a te vallásodat tartották szektának (katólikusokat)? Az ember határozza meg az életét, s nem istenek. Én az összes vallást megvetem, mert csak negatív befolyásoló tényezõk.
..hmmm:) ..ugyanaz a kérdés merült föl bennem is , mint az elõzõ válaszadóban...:X ...ha eleve kételkedsz egy bizonyos állításban (amelynek az elsõ része helyes, de a folytatása tõled kíván meg kutatást), akkor kutass fáradhatatlanul, míg olyan válaszra nem találsz, amely már kielégíti szíved, elméd egyaránt...:)
"Miért van az, hogy egyetlen élet tettei döntik el, hogy a halál után az ember örökké szenved vagy örökké boldog? Mi van, ha valakinek kisiklik az élete és megtagadja Jézust/Istent, viszont lehet, egy másik életben elõbbre léphetne?" Te miért veszed biztosra, hogy így van?
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem lazáskodnák el jobban. Akik pedig mégis, azok most is vagy teljesen elfordulnak vagy közömbösek. De lehet, hogy ugyanazok, akik most elfordulnak, egy másik inkarnációban, többet tanulva, esetleg más körülmények között megtérnének. A törekvõknek pedig "mindegy", mert így is úgy is törekednek a Cél felé. De lehet, valami folytán elhibázzák azt egy életben...és akkor nekik is volna lehetõségük helyreállítani azt egy másik inkarnációban. Tehát a reinkarnáció semmiben sem ássa alá Jézus áldozatát. :)
Ha így lenne, akkor a legtöbben ellazáskodnák, és mindig csak halogatnák hogy majd a következõ életben megtérnek. De senki sem tudja teljesen biztosan, hogy holnap is láthatja-e a napot.
Bocs a hibákért, asszem koffein mérgezésem van és megyek aludni xD
Hogy érted, hogy kisiklik az élete??? Attól, hogy kisiklik a szaros kis élete, vagy rájön, hogy az egész világ értelmetlen és ocsmány, még nem kell másokat csonkítani és elvakultan önzõ állatnak lenni. Jézust elõdlegesen tettekben tudod megtagadni. Hiszem, hogy az Úr, hogy igazságos és senkit nem bûntet meg, aki nem érdemli meg vagy becsületes.
A kérdező hozzászólása: Ezt elsõsorban hívõ keresztényektõl kérdezném, azoktól, akik ebben hisznek. De köszönöm az eddigi választ is! :)
"Isten tettébe ne keress emberi logikát." "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Blablabla! Az emberek naivak, de azért ez már nekem fáj!

A nők többségét miért taszítja ha valakinek komoly céljai vannak és miért negatívum a szemükben?

Két hete ismertem meg egy lányt aki azért szeretett meg - mondta is - mert vannak céljaim és teszek értük,meg mindig vannak új ötleteim és akarom vinni valamire. Õ az első aki így állt hozzám, az életemhez. Pedig volt már dolgom egy pár csajjal. Tőlük mindig megkaptam hogy túl sokat hajtok, meg mit érnek az ötleteim, minek tervezni a jövőt? A legtöbben csak lenézős hangon mondták ha összejött valami: "persze, de te okos vagy" "ja, aki üzletember annak könnyű" vagy a kedvencem "jól megy". Soha nem dicsekedtem, de amikor kérdezik hogy mit csinálok nem fogok hazudni. Elmondom, hogy délelőtt dolgoztam, délután nyelvet tanultam, aztán besegítettem egy haveromnak, elmentem edzeni és volt egy kis megbeszélés egy másik haverral...ez volt ma, vasárnap. De látszik hogy ez rossz pont a szemükben, mintha gáz lenne hogy lefoglalom magam vagy gáz lenne ha nem "polgári munkahelyem" van. 4-5 dologban benne a kezem, legálisan,adózva és ezekből élek, elég kötetlen de nem vagyok gazdag azért. De miért rossz pont ez? 24/F

Legjobb válasz: Mert a nõk azt akarják, a házasságon és családalapításon kívül ne legyen más komoly célod. Önzõek és ostobák.

Mert a nõk azt akarják, a házasságon és családalapításon kívül ne legyen más komoly célod. Önzõek és ostobák.
Szerintem értelmes nõt nem taszítja az ilyesmi.
Az én szememben ez nem negatívum, ha valaki így gondolkozik, mint te, sõt :D A korosztályomban a legtöbb fiúnak csak a bulizáson, csajozáson jár az esze (tisztelet a kivételnek). Ha megkérdezed tõlük, hogy mi a céljuk a továbbiakban, a továbbtanulással, munkával kapcsolatban, benyögnek egy "nem tom"-ot... -.- Én olyan pasival nem is kezdenék, akinek nincs normális célja csak a tengés-lengés... Abból nem lehet megélni. Fontos, hogy egy embernek legyenek céljai és tegyen is érte. :) 19/L
Lehet hogy nem azzal van a bajuk, hogy céltudaots vagy, hanem hogy nem vagy elég rugalmas, vagy nem tudsz a pillanat örömének élni, ellazulni, csak a jövõre gondolni. Én is céltudatos vagyok (legalábbis annak tartom magam :D), de zavar, ha valaki túlzásokba esik (pl még azt is megtervezi, hogy mondjuk egy kisebb bulin kivel, mennyit és kb mirõl fog beszélni). Nekem fontos, hogy legyen valakiben egyfajta lazaság, hogy elmegy szórakozni, aztán lesz ami lesz. Nem tudom, hogy te miylen vagy (illetve miylen hatást váltassz ki), csak leírtam hogy szerintem ez is egy lehetõség.
A értelmes nõket a céltaanság zavarja, nem az, ha vkinek vannak tervei. Szerintem eddig szimplán (legalábbis agyilag) kislányokkal ismerkedtél.
Sok minden függ attól, hogyan mondod el a dolgot. Tegnap a társaságunkban találkoztam egy sráccal, megkérdezte mivel foglalkozom, elmondtam aztán rákérdeztem hogy és õ? Hát komolyan mondom leesett az állam attól amit mondott. Meghallhattam egy monológot arról, hogy õ milyen fontos ember és milyen sokat keres stb.stb. Az jó ha valakinek vannak céljai, de ez az elõadásmód :D :D
Nekem ilyen barátom van, és nagyon büszke vagyok rá. :) Ráadásul rám is ösztönzõ hatással van. :)
Utolsó na akkor megnyugodtam, hogy vannak még nõk akiknek ez bejön. És az sem gáz, ha csak hétvégén van idõm rá maximum egy-két nap?
Nekem nagyon szimpatikus vagy ezek alapján :) volt egy pasi aki nagyon bejött és én is neki csak õ otthagyta az egyetemet, hogy egy mekibe dolgozzon és már évek óta ott dolgozik és semmi célja semmi nem érdekli ezért nem jöttem vele össze.Vagy az exem pl egy gyárba dolgozik diplomával amivel annyira jobban kereshetne csak lusta és nem mer máshol szakmájának megfelelõ állást keresni.Pontosan ilyennek kellene lennie a pasiknak mint Te :)
Mintha csak én írtam volna. Én ugyanis ugyanilyen vagyok nõben, igaz 10-zel idõsebb vagyok nálad. De én ugyanezt tapasztalom férfiaknál. Zavarja õket, hogy vannak terveim, vinni akarom valamire az életben. Ahogy te is dolgozom, nyelvet tanulok. Õk meg úgy vannak vele (legalábbis akikkel eddig komolyabb terveim lettek volna), hogy minek azt sem tudom, mi lesz holnap, mi a fenének tervezzek bármit is. Majd lesz valahogy, olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy. Szóval a másik oldalon is vannak ilyen esetek. És én sem értem, hogy ez miért zavarja õket.
ez nem rossz pont, amúgy önmagadért szeressenek, Te ilyen vagy, azért a lányra is jusson idõd, N
Mintha magamat olvasnám, pont ugyanez vagyok. Kérdezõ a nõk bolondok, semmi se jó nekik, kell az ájfaun, kell a Bömös, kell, hogy menjünk Balira, Bora borára. De persze arra nem jönnek rá, hogy ezért kõkeményen hajtani kell és nem napi csak 8 órát melózni hanem ha kell sokkal többet, és ez ha tetszik nekik ha nem kevesebb talit eredményezz. Ne foglalkozz velük, aki ilyen annak semmi célja csak van, persze kell a jó, de úgyhogy nem kelljen megmozdulni és vele legyél egész nap. Csak az agyukig nem jut el, hogy a karrier sokkal komolyabb dolog, mint, hogy , , na megvolt a 8 óra, délután 16:00 mehetünk haza". Ez nem így megy. Kérdezõ ne törõdj az ilyenekkel, olyan nõt keres aki tudja, hogy a jó élet rengeteg munkával jár.
Gondolom az jön le nekik ebbõl, hogy sznob vagy. Bár szerintem ez egyáltalán nem utal erre, és valóban igaz, értelmes, normális nõt ez nem taszít.
Nincs ezzel gond, de szerintem tudat alatt nálad elõjön egy feljebbrendûségi érzés, egy "totál meg vagyok elégedve magammal" dolog, amit te nem érzel, de a másik levágja a szövegedbõl, és így reagál.Másik lehetõség ha annyira szerény lennél: irigyek.De inkább az elsõre tippelek.
Egyetértek az elsõvel, nekem ez abszolút pozitív tulajdonság lenne a szememben. Egyébként nekem is hasonló az életvitelem, és a volt baratom azt mondta, hogy néha kisebbségi érzése volt mellettem. Talán nálad is errõl lehet szó.
szerintem csak azzal erdemes kezdeni akinek ez tetszik... mert akinek ez nem szimpatikus valami nincs rendben :'D ezt lanykent mondom!
Alapvetõen nem rossz pont, de ha az életed más területein nem vagy sikeres (nem kiegyensúlyozott az életed), esetleg elhanyagolod a partnered a kapcsolatban a munka miatt, akkor már sokkal kevésbé szimpatikus vonás.
10-es vagyok. 12. nem tudom nekem szántad-e a kérdést. De ha igen, akkor a válaszom: nem. Nekem sincs sokkal több idõm, csak hétvégén. Ha a hétvégét vagy a valamelyik napját rám szánja az nekem tökéletesen megfelel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!