Találatok a következő kifejezésre: Miért van ha reggel (73 db)

Miért van az ha reggel éhgyomorra tejet iszok utána hányingerem van és azzal küszködök h ne hányjam ki?

viszont bármikor máskor iszok semmi bajom t?le.

Legjobb válasz: Hogy miért, az sokféle lehet. Általában az a helyzet, hogy a reggeli órákban a szervezet még azzal foglalkozik, hogy az elõzõ nap bevitt és feldolgozott táplálék salakanyagát kiürítse, így meglehetõsen leterheli egy jó pohár tej, vagy egy kiadós reggeli. Erre most lehet, hogy lehúztok, de ez van. Aki reggeli nélkül nem tud élni, annak már eléggé megfordult a belsõ órája. Szóval a reggeli órákban inkább több vizet kellene inni, és csak fokozatosan belekezdeni a szervezet napi táplálásába. Hogy hányingered van tõle? Nagyon egyszerû, ne igyál tejet reggel, hanem inkább vizet, és csak valamivel késõbb a tejet, ha nagyon hiányzik. Vagy ha nem bírod ki, akkor próbálkozz szójatejjel.

Hogy miért, az sokféle lehet. Általában az a helyzet, hogy a reggeli órákban a szervezet még azzal foglalkozik, hogy az elõzõ nap bevitt és feldolgozott táplálék salakanyagát kiürítse, így meglehetõsen leterheli egy jó pohár tej, vagy egy kiadós reggeli. Erre most lehet, hogy lehúztok, de ez van. Aki reggeli nélkül nem tud élni, annak már eléggé megfordult a belsõ órája. Szóval a reggeli órákban inkább több vizet kellene inni, és csak fokozatosan belekezdeni a szervezet napi táplálásába. Hogy hányingered van tõle? Nagyon egyszerû, ne igyál tejet reggel, hanem inkább vizet, és csak valamivel késõbb a tejet, ha nagyon hiányzik. Vagy ha nem bírod ki, akkor próbálkozz szójatejjel.

Mikortól adtatok a babátoknak tejet? Miért vannak annyira ellene, hiszen régen is, ha nem volt az anyának teje akkor tehéntejet adtak a babának hígítva és mégis megnöttek a gyerekek.

Legjobb válasz: Ezzel a kérdéssel darázsfészekbe nyúltál!Errõl mindenkinek megoszlik a véleménye! Kérdésedre válasz:én még a 15 hósomnak sem adok tejet(persze fõzelékbe,palacsintába abban kap)de reggel,este még mindíg tápszert kap!Hogy miért??Mert ez tele van vitaminnal,nyomelemekkel,szigorúan ellenõrzött bio német termék ellenben a bolti tejjel ami ki tudja mit tartalmaz!

Ezzel a kérdéssel darázsfészekbe nyúltál!Errõl mindenkinek megoszlik a véleménye! Kérdésedre válasz:én még a 15 hósomnak sem adok tejet(persze fõzelékbe, palacsintába abban kap)de reggel, este még mindíg tápszert kap!Hogy miért??Mert ez tele van vitaminnal, nyomelemekkel, szigorúan ellenõrzött bio német termék ellenben a bolti tejjel ami ki tudja mit tartalmaz!
Régebben is voltak tejallergiás emberek, csak mivel sokat betegeskedtek, esetleg soványak voltak, így nagyon hamar elragadta õket egy betegség. Csak mivel régebben nem tudtak semmit errõl a témáról, nem is gondolhatták, hogy a tej a gond. Egy éves kortól ajánlatos tejet adni a kicsiknek (mármint magában, tejes étel már picit hamarabb is adható).
1 év alatt teljes tejet semmiképp, de ha lehet és/vagy szükséges (pl. allergiagyanú vagy más típusú allergia miatt), akkor 3 évig is ki lehet tolni a dolgot. Az én lányom ekcémás, ennek ellenére 21 hós kora óta kapott babatejet, 2, 5 éves kora óta rendes tejet is. Az allergiája teljesen más jellegû, nem ételtõl van, ill. nagyon sokáig szopott, ezért mertem nem kivárni a max. 3 évet. Ez a 'mégis felnõttek rajta a gyerek'-dolog nekem nagyon sántika. Meg is lehet nézni, hogy a mai felnõtt-generáció milyen beteges... Persze nemcsak a tehéntejtõl, nyilván, de semmiképp nem õket hoznám példaként, hamár, mintha milyen egészségesek lennének. A fél ország naponta jár orvoshoz. :S
21.10:"Egy professzor azt vallja, hogy a tehéntej a bocinak van kitalálva és nem emberi fogyasztásra! Láttál már Te tehenet? Én igen, és elhiheted, hogy nem tejet iszik!
Talán mert ma már nem csak az a cél, hogy megnõjjenek, hanem hogy közben fejlõdjenek is... Errõl eszembe jutott a légzésfigyelõs nagyanyánk is felnõtt nélküle, persze, sokan felnõttek, akik meg nem, azok nemigen irkálnak ide.
Az még más világ volt! A tej ma már nem tejbõl van. :O
A kisfiam 18 hónapos koráig kapott tápszert, azóta tejet/kakaót iszik. Szerintem másfél éves kor után már lehet tejet adni a babáknak.
BOCIról volt szó: az mit iszik, ha nem a saját anyja tejét? 8-o Emlõsállat lévén ugyanaz a szitu, mint nálunk. Egyébként én is olvastam errõl többször is, kíváncsi vagyok, késõbb mit fogok errõl tanulni (dietetikán).
18, 5 hónapos a kislányom , de még õ sem kapott tejet. Persze ha az ételben van az nem gond, de csak úgy még nem adtam neki. Hogy miért ? Mert a tudomány fejlõdésével rájöttek, h a túl sok ásványi anyag a veséjüket megterheli és akár vesebetegség is kialakulhat, ezért is érdemes megvárni a 2 éves kort legalább.eüs
Szia! A cukorbetegség is visszavezethetõ a tehéntej korai bevezetésére! Ha a neten olvasgatsz a témában, még a felnõtteknek sem hasznos! Egy professzor azt vallja, hogy a tehéntej a bocinak van kitalálva és nem emberi fogyasztásra! Többen cáfolják a kutatók szerint, hogy bármi vitamin felszívódik vagy hasznosítható a tejbõl fogyasztás után! Csak átmegy a szervezeten és kész! Hogy ezek az állítások mennyire fedik a valóságot, háát nem tudom! De, az biztos, hogy a gyermekorvosok nagy része nem tehéntej párti 2-3 éves kor alatt!
13 hónapos korától. Egyébként hülyeségnek tartom a "várjunk a tejjel 3 éves korig" dolgot. Persze, manapság ezt ajánlják, mert akkor senki nem venné meg a tejitalt. A tehén pedig régen is úgy nézett ki, mint most. Ugyanolyan tejet ad. A házi tej nem változott.


Miért van az, hogy ha régi képet szkennel be valaki, akkor helyenként fehér pöttyös, fehér "vonalas" lesz?

Biztos tudjátok, mire gondolok. :)Hol kevésbé, hol jobban. Mitől van?

Legjobb válasz: Csak régi képnél? Milyen az a régi kép? Ha fekete-fehér, akkor lehet, hogy szürkeárnyalatosban szkenneli vagy esetleg 256 szürkeárnyalatban vagy diffúz módban. Bele kellene nézni a program beállításaiba. Amúgy az enyém alapból 200 dpi-ben szkennel, ekkor látható néha pici fehér csíkozódás a képen a letapogatások mentén, ezért inkább 300 dpi-ben szkennelek, mert ott már nem látszik.

Csak régi képnél? Milyen az a régi kép? Ha fekete-fehér, akkor lehet, hogy szürkeárnyalatosban szkenneli vagy esetleg 256 szürkeárnyalatban vagy diffúz módban. Bele kellene nézni a program beállításaiba. Amúgy az enyém alapból 200 dpi-ben szkennel, ekkor látható néha pici fehér csíkozódás a képen a letapogatások mentén, ezért inkább 300 dpi-ben szkennelek, mert ott már nem látszik.
A kérdező hozzászólása: Igen, a 20-30 éves régi fényképeknél csak, amik már biztos "használtabbak", gyûröttebbek itt-ott.

12 hetes km vagyok és tapasztaltam, hogy ha reggel nem eszek valami szilárdat, akkor tuti hányás a vége. Ez miért van?

Eddig hányás nem volt csak émelygés, és nem tudtam rendesen enni. Most már alakul az étvágyam. Pedig el?tte rengeteget ettem. Nem tudom hogy fogom bírni az éhgyomri vérvételt.

Legjobb válasz: Szia! Ennek az oka az lehet, hogy egyfelõl a hormonok "felrúgták" az egész szervezetedet és ezek okozzák a hányingert is, másrészt viszont jó evõ voltál elõtte, tehát a gyomrodnak hiányzik a megszokott mennyiség. Feltétlen egyél valamit reggel, még akkor is ha nagyon nem jól vagy. Én is minden reggel hányingerrel mentem el dolizni, de elõtte bekaptam pár szem kekszet, ittam hozzá ásványvizet, így elviselhetõbb volt. Az éhgyomri meg elviselhetõ, mert addigra megszokja a szervezeted ezt a "másállapotot"+ a kismamikat soron kívül fogadják (legalábbis nálunk)! :)

Szia! Ennek az oka az lehet, hogy egyfelõl a hormonok "felrúgták" az egész szervezetedet és ezek okozzák a hányingert is, másrészt viszont jó evõ voltál elõtte, tehát a gyomrodnak hiányzik a megszokott mennyiség. Feltétlen egyél valamit reggel, még akkor is ha nagyon nem jól vagy. Én is minden reggel hányingerrel mentem el dolizni, de elõtte bekaptam pár szem kekszet, ittam hozzá ásványvizet, így elviselhetõbb volt. Az éhgyomri meg elviselhetõ, mert addigra megszokja a szervezeted ezt a "másállapotot"+ a kismamikat soron kívül fogadják (legalábbis nálunk)! :)
De jó. Nálunk ki volt írva, hogy nem érkezési sorrendben, hanem vizsgálatok szerinti csoportosításban hívják be az embereket. 1, 5 órát vártam, és már olyanok is bementek, akik jóval utánam jöttek. Egyébként vércukorvizsgálatra kell csak éhgyomorra menni, azt a védõnõ csinálja. Oda reggel 8-ra mentem, és várni sem kellett. Ezt ki lehet bírni. A kislányommal én is így voltam (a fiammal nem), de tényleg erõltetni kell az evést, és akkor jobb lesz.
mert puhap.öcs
A kérdező hozzászólása: hát ez sajna nem sokat segítet
Mert terhes
kamszex uristen tiszta szégyen
A kérdező hozzászólása: ki terhes?
A kérdező hozzászólása: hát az szégyen de nem értem miért van ez a egész
dzsenifer megmontam h hasznáj gumit nemeeee? by Baby néni:-)
A srác te dinnye!
Mert kamszexet akar, az hozza tûzbe és nem akar veled találkozni. Ez a perverziója. Ha le akarna veled feküdni, akkor találkozna veled hidd el, de mivel van bnõje és nem akarja elveszíteni, ezért üres idejében marad a kamszex. Talán próbáld meg, hogy taliztok és viszed a kamot is, kibéreltek egy szobát és ott kamszexeltek.

Miért van az, ha napközben ugyanolyan hangerőn hallgatok valamit akkor alig hallom, este meg reggel szinte ordít?

Legjobb válasz: nem tudom en is igy vagyok ezzel talan mert nappal tobb kulso zaj van ejjel meg reggel csend!

nem tudom en is igy vagyok ezzel talan mert nappal tobb kulso zaj van ejjel meg reggel csend!
A kérdező hozzászólása: De fülessel hallgatom :) Lehet megszokja a fül elõtte a zajt, este meg kiélezõdik a csöndben?
Azért van mert az amit hallasz az nem egészen az a hang amit a füled érzékel. Lényegében arról van szó, hogy egy hangos környezetben az agy "leveszi a hangerõt". Lényegében tompítja a hanghatást, hogy ne legyen zavaró. Ezért van pl az is, hogy egy óra "kattogását" vagy a számítógép mûködési hangját nem is hallod. Csak akkor veszed észre, ha kikapcsolod a készüléket, hogy mennyivel csendesebb lett minden. Amikor este vagy reggel otthon vagy az agyad a csendes környezetedhez alkalmazkodik, így hangosabbnak érzékeled ugyanazt a hangerõt. Egyébként kb ugyanez a helyzet az emberi szemmel is. Ha erõs a fény a pupilla összehúzódik, így kevesebb fényt ereszt be a szembe. Míg sötétben kitágul. Próbáld ki otthon. Lefekvéskor miután lekapcsolod a lámpát (ha el van sötétítve a szoba) szinte semmit sem látsz. Viszont ha pár perc múlva kinyitod a szemed sokkal több mindent fogsz érzékelni.

Miért van az, hogy ha reggel felébredem semmi bajom, majd a hasamra fordulok és elkezd erõsen fájni. Ha visszafordulok se múlik el csak kb 3 perc múlva. Miért?

Fekély nem lehet mert sem evés elõtt sem utána nem fáj. Az agyám elég kemény ha sokat forgolódom akkor a derekam is fáj.

Legjobb válasz: Szerintem pusztán attól van,hogy tele van a hólyagod és a beleid. Ezek ilyenkor természetesen nyomják az idegeket.

Szerintem pusztán attól van, hogy tele van a hólyagod és a beleid. Ezek ilyenkor természetesen nyomják az idegeket.

Minden reggel úgy ébredek, mint ha nem is lennék terhes. Nem érzem annak magam, de ez csak reggel van így. Miért van ez?

14 hkm

Legjobb válasz: Na én ugyanígy vagyok... Aztán délelõtt elkezd feszülni a hasam, este meg hányinger... Már a melleim sem fájnak... 14 hkm

Na én ugyanígy vagyok... Aztán délelõtt elkezd feszülni a hasam, este meg hányinger... Már a melleim sem fájnak... 14 hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem nem feszül a hasam, délután kezd el a mellbimbóm viszketni, ahogyan keményedik.A bal oldalon a csípõm szokott fájni, ennyi a mostani bajom.Néha megfogom a hasam, mikor nyomja ki magát, még nem érzem õt mozogni, de van olyan amikor a hasamon érzem.Olyan mint ha lufi lenne ott :D Azt mondták akkor kinyomja magát
csajok én is így vagyok ezzel....azzal a kulombséggel h én 16 hkm vagyok, és még délután sem esik le a terhességem csak este mikor lefekszek és elkezdek rajta gondolkodni. sokszor akkora lelkiismeret furdalásom van :( hulyén hangzik, de idegennek érzem.... lehet mikor már érezni fogom ot, akkor megváltoznak az érzéseim

Miért van az, hogy ha jóllakom reggel, estig nem éhezem meg?

Elég ijeszt?,és kb 3 éve ez így megy....

Legjobb válasz: NYilván lassú az anyagcseréd. Ha nem vagy sovány, akkor csak örülhetsz neki. Én pont fordítva vagyok: folyton éhesnek érzem magam, beszallonázok reggel, és két óra múlva már korog a gyomrom.

NYilván lassú az anyagcseréd. Ha nem vagy sovány, akkor csak örülhetsz neki. Én pont fordítva vagyok: folyton éhesnek érzem magam, beszallonázok reggel, és két óra múlva már korog a gyomrom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!